Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Επιδρομή όζοντος με υπερβάσεις των ορίων συναγερμού

Στέναξε το Λεκανοπέδιο κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα, από την επιδρομή της φωτοχημικής ρύπανσης. 
Το όζον, δευτερογενής ρύπος, ο σχηματισμός του οποίου ευνοείται από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία, αλλά κυρίως από τη διαχρονική αδράνεια για την αντιμετώπισή του, έφτασε στα ύψη, ξεπερνώντας ακόμη και τα όρια επιβο
λής έκτακτων μέτρων, τα 240 μικρογραμμάρια ανά υβικό μέτρο αέρα, εφόσον ξεπεραστούν επί τρεις συνεχόμενες ώρες.
Το όριο ενημέρωσης κοινού, τα 180 μικρογραμμάρια, ξεπεράστηκε στους περιφερεακούς σταθμούς (Λιόσια, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Ελευσίνα) επί πολλές ώρες και τις τέσσερις ημέρες. 
Το Σάββατο, όμως, οι υπερβάσεις του ορίου συναγερμού ήταν ο κανόνας.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις των υπηρεσιών του υπουργείουΠεριβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο περιορίστηκε σε συστάσεις προς τουςπολίτες, στους Θρακομακεδόνες η διάρκεια της υπέρβασης του ορίου συναγερμούήταν πέντε ώρες, με μέγιστη τιμή τα 301 μικρογραμμάρια
Στο Μαρούσι οι υπερβάσεις κράτησαν τέσσερις ώρες, με μεγαλύτερη τιμή τα 257 μικρογραμμάρια. 
Την ίδια ημέρα, εκτός ορίων συναγερμού επί μία ώρα ήταν το όζον σε Λιόσια και Αγία Παρασκεή, με 251 και 254 μικρογραμμάρια αντίστοιχα. 
Τα 240 μικρογραμμάρια ξεπεράστηκαν και την Παρασκευή στους Θρακομακεδόνες, επί δύο ώρες το απόγευμα, με μέγιστη τιμή τα 260 μικρογραμμάρια, αλλά και την Κυριακή στα Λιόσια για μία ώρα.
                                                                 ΠΗΓΗ:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου