Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Ερώτηση Μ. Διακολιού για την πυρκαγιά στο κτήμα Καρέλλα

Το μεσημέρι στις 22-6-2016, ξέσπασε φωτιά στο κτήμα Καρέλλα. Βρέθηκα στο σημείο μαζί με πολίτες της γειτονιάς των Αναβρύτων και ευρύτερα που ενδιαφέρθηκαν και θέλησαν εθελοντικά να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Κατά γενική ομολογία, και κυρίως κατ’ εκτίμηση των παραγόντων του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετέβησαν στον χώρο, ο καύσωνας, ο άνεμος και κυρίως το γεγονός ότι το Κτήμα δεν είχε καθαριστεί από τα ξερόχορτα (δηλαδή μέχρι τις 21-6-2016 δεν είχαν γίνει εργασίες χλοοκοπής), δημιούργησαν συνθήκες εξάπλωσης της πυρκαγιάς, γεγονός που θα είχε ολέθρια αποτελέσματα με  δεδομένο ότι το Δάσος Συγγρού, το 5ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου, βρίσκονταν μία σπίθα μακριά.
Ευτυχώς  η φωτιά κατασβέστηκε εγκαίρως χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είχε την ευθύνη συντονισμού των επιχειρήσεων των πολλών οχημάτων της και επίσης των οχημάτων των Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισίας, Πεντέλης, Βριλησσίων που έσπευσαν στο σημείο.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στους εργαζομένους των Δήμων, στο Σύλλογο των Φίλων του Δάσους Συγγρού, στους κατοίκους της γειτονιάς των Αναβρύτων και στον Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου κ. Γάλο, ο οποίος πρώτος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να επέμβει.
ΕΡΩΤΗΣΗ προς το Δημοτικό Συμβούλιο
Στις 22-6-2016, ξέσπασε φωτιά στο κτήμα Καρέλλα.
Ήμουνα παρούσα στο χώρο μαζί με κατοίκους των Αναβρύτων που ενδιαφέρθηκαν και θέλησαν εθελοντικά να προσφέρουν τη βοήθειά τους.
Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν με απόλυτη οργάνωση και συντόνισαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και των Δήμων τα οποία έσπευσαν στο σημείο.
Παρά την αίσια κατάληξη της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαϊάς και της αποφυγής της εξάπλωσής της στο παρακείμενο Δάσος Συγγρού και στα διπλανά σχολεία, μία κατάληξη για την οποία ήδη έχω δώσει τα συγχαρητήριά μου σε εκείνους που συνέβαλαν σε αυτήν, δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός του ότι το Κτήμα Καρέλλα (είναι δημοτική περιουσία) δεν είχε καθαριστεί από τα ξερά χόρτα, ενώ αντίστοιχα αιτήματα για χλοοκοπή υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του Δήμου.
Σημειώνω ότι και πέρυσι είχε εκδηλωθεί πυρκαϊά σε δημοτικό ακίνητο στον Άγιο Θωμά προ της ολοκλήρωσης των χλοοκοπών, ενώ στο Κτήμα Καρέλλα επίσης έχουν σημειωθεί πυρκαϊές στο παρελθόν.
Ερωτάται:
Ποιος ο λόγος της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των χλοοκοπών στο Δήμο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου;
Πότε προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν οι χλοοκοπές;
Τι αποκαταστάσεις θα γίνουν στο καμένο σημείο του Καρέλλα και πότε;
Μαίρη Διακολιού mary.diakoliou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου