Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Εκδόθηκε ο πεζοπορικός χάρτης της Ρεματιάς στην Πεντέλη & σε ψηφιακή μορφή!

Αυτό που ζητούσαν επίμονα οι Πεντελιώτες, αλλά και κάτοικοι όλης της Αττικής τόσα χρόνια , είναι πλέον πραγματικότητα !!!                                    
                                  ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ——— ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ———
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου διαθέτει δωρεάν σε έντυπη αλλά τώρα και σε ψηφιακή μορφή τον πεζοπορικό χάρτη της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου από τη σπηλιά Νταβέλη (αρχαία λατομεία) μέχρι τη Νέα Πεντέλη και τα Μελίσσια (έως τη Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου) σαν "πυξίδα" για κινητά και tablet ώστε να περιηγείστε με ευκολία στα όμορφα και καταπράσινα παραρεμάτια μονοπάτια (δείτε τις σχετικές οδηγίες στο τέλος της ανάρτησης αυτής).

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

«Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών»!!!

Μ. Πατούλη Σταυράκη: «Το Σάββατο οι ελληνικές πόλεις θα «ντυθούν» με το μπλε χρώμα των Ηνωμένων Εθνών μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, συναδέλφωσης των λαών & της κοινής προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον»
Το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο επίσημης φορέας του ΟΗΕ για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα75 χρόνια από την ίδρυσή του, την Ημέρα Ηνωμένων Εθνών συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών». 
Στο πλαίσιο αυτό, οι Δήμοι μέλη του Δικτύου το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου θα φωταγωγήσουν τα δημαρχιακά τους μέγαρα ή άλλα εμβληματικά μνημεία και σημεία των πόλεών τους με το μπλε φως των Ηνωμένων Εθνών.
Με αφορμή αυτό, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, και η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, θα φωταγωγήσουν τη Γέφυρα των Τρικάλων μεταφέροντας πρώτοι το πανανθρώπινο μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών στην ελληνική κοινωνία. 
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Με 228 φιάλες ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου!

Θ. Αμπατζόγλου:«Η συμμετοχή 61 νέων εθελοντών αιμοδοτών είναι ένα ελπιδοφόρο & αισιόδοξο μήνυμα ευαισθητοποίησης & διάθεσης προσφοράς προς το συνάνθρωπο, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης»
Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η 35η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου 2020, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. 
Οι εθελοντές αιμοδότες ξεπέρασαν τους 251, εκ των οποίων οι 61 προσήλθαν για 1η φορά να δώσουν αίμα, με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και προσήλθαν στο χώρο διεξαγωγής της αιμοδοσίας για να προσφέρουν αίμα, το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών, συγκεντρώθηκαν 228 μονάδες αίματος, με τις οποίες ενισχύεται η Δη
μοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου βρέθηκε κοντά και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» που διεξήγαγε την αιμοληψία, τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών και τους εθελοντές αιμοδότες.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη απήχηση που είχε η 35η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές αιμοδότες για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου και υπογραμμίζει:

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Υποβάθμιση του ρόλου των Δημοτικών Συμβουλίων από την Κυβέρνηση, βλέπει η «Ενότητα»

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο Ν. 4735 (ΦΕΚΑ 197/12-10-2020) που περιέχει διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού.
Όπως είχαμε καταγγείλει και κατά τη συζήτηση του Ν/Σ στη Βουλή ο νόμος αυτός καταργεί στην ουσία τα Δημοτικά Συμβούλια που είναι οι φορείς άμεσης δημοκρατικής νομιμοποίησης και μεταφέρει όλες σχεδόν τις κρίσιμες αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής στις οποίες, πραξικοπηματικά, έχει δώσει απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη των Δημάρχων.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί θεσμικό πραξικόπημα που υπονομεύει την τοπική δημοκρατία.
Είναι ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της μετατροπής των Δήμων σε κρατικές υπηρεσίες για την επιβολή στις τοπικές κοινωνίες των κυβερνητικών επιλογών.
Οδηγεί στην απώλεια του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις.
Παράλληλα με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που κατατέθηκε από το Ν. Κακλαμάνη υπεύθυνο της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση, δόθηκε με το άρθρο 67 του ίδιου νόμου «συγχωροχάρτι» σε αιρετούς και υπαλλήλους σε βάρος των οποίων έχουν γίνει καταλογισμοί, ποινικές και πειθαρχικές διώξεις για διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέχρι και τις 31.7.2019. 
Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι με αυτή τη διάταξη κινδυνεύουν να μπουν στο αρχείο όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις για τη διαχείριση της «αμαρτωλής» Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΑΔΑ), αλλά και παλαιότερες, από την εποχή Τζανίκου.
Για τις υποθέσεις της ΔΕΑΔΑ διενεργείται από τον περασμένο Ιούλιο προανάκριση.

Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν: Ξεκινούν από αύριο τα δωρεάν μαθήματα ψηφιακῆς τεχνολογίας

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Συνεχίστηκε η διανομή επισιτιστικής βοήθειας & βασικής διατροφής

                Θ. Αμπατζόγλου:«Ο ρόλος της Τ.Α. Α΄ Βαθμού είναι καθοριστικός 
        στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών & στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής»
Με επιτυχία διαχειρίστηκε και διένειμε ο Δήμος Αμαρουσίου είδη παντοπωλείου και οπωροκηπευτικών, ως επικεφαλής εταίρος της Σύμπραξης Βόρειου Τομέα Αττικής, στο πλαίσιο της Νέας Πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του απόρους (ΤΕΒΑ).
Ειδικότερα, το διήμερο 14- 16 Οκτωβρίου 2020, διανεμήθηκαν στους 6 Δήμους της Σύμπραξης: 
φέτα (2050 τμχ),γραβιέρα (2050 τμχ), ελαιόλαδο (1345 τμχ), κολοκύθια ( 2800 κιλά) και τομάτες (2800 κιλά). 
Στο Δήμο Αμαρουσίου οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι 317 ωφελούμενες οικογένειες (608 μεμονωμένοι ωφελούμενοι), οι οποίες έλαβαν αντίστοιχες ποσότητες προϊόντων ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών τους. 
Η προσέλευση των ωφελουμένων έφθασε στο 60%. 
Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι 5 Δήμοι της Σύμπραξης έλαβαν προϊόντα ανάλογα με τις οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο πρόγραμμα. 
Επισιτιστική βοήθεια έλαβαν:

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Με τηλεδιάσκεψη στις 6:00 μ.μ, η συνεδρίαση του «∆ηµοτικού Συµβουλίου Αμαρουσίου»

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ (22) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του «∆ηµοτικού Συµβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα 
        ——— ∙ ——— ∙ ——— ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ——— 
1. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Γ' τριµήνου, οικονοµικού έτους 2020, του ∆ήµου Αµαρουσίου 
2. Απόδοση ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών της Θ' κατανοµής 2020, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του Ν.Π.∆.∆. "Οργανισµός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ∆ήµου Αµαρουσίου ( ΟΚΟΙΠΑ∆Α)". 
3. Απόδοση ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών της Ι' κατανοµής 2020, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του Ν.Π.∆.∆. "Οργανισµός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ∆ήµου Αµαρουσίου ( ΟΚΟΙΠΑ∆Α)" 
4. Απόδοση των εισπραχθέντων ποσών από 01/07/2020 µέχρι 30/09/2020 και εκκαθάριση από 01/01/2012 µέχρι 30/09/2012 από τον Φόρο Ηλεκτροδοτούµενων Χώρων (Φ.Η.Χ.) στις Σχολικές Επιτροπές του ∆ήµου Αµαρουσίου 
5. Έγκριση ή µη παραχώρησης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και του προαύλιου χώρου του 5ου Γυµνασίου Αµαρουσίου στην "Κοινωφελή Επιχείρηση ∆ήµου Αµαρουσίου (ΚΕ∆Α)" µε σκοπό τη διεξαγωγή παραδοσιακών χορών 

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Απάντηση Σπύρου Σταθούλη στο "Ενωμένο Μαρούσι"

«Αντιπολιτευτική ένδεια & κουραστική παραπληροφόρηση» 
 Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” με τίτλο:
 «Η ώρα των εξηγήσεων από την διοίκηση του Δήμου για το ακίνητο της οδού Πλαστήρα», προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
 «Οι εξηγήσεις για το εν λόγω α
κίνητο και τη χρήση του έχουν δοθεί πολλάκις. 
Έχουν διατυπωθεί λεπτομερώς στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, οι ενέργειες αυτής της Δημοτικής Αρχής για την προάσπιση της Δημοτικής περιουσίας. 
 Είναι πλέον φανερό, πως η αντιπολιτευτική ένδεια της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” την οδηγεί στην αναμόχλευση συνεχώς των ίδιων θεμάτων και στην κουραστική παραπληροφόρηση. 
 Δεν θα την ακολουθήσουμε.

Παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης: Η ώρα των εξηγήσεων από την διοίκηση του Δήμου για το ακίνητο της οδού Πλαστήρα

Από την Παρασκευή 09.10.2020 με εντολή του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαβιβάστηκε προς το δήμο Αμαρουσίου η αναφορά (από 31.08.2020) της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» που αφορά στη παράνομη διαχείριση του ακίνητου ιδιοκτησίας του δήμου Αμαρουσίου στην οδό Πλαστήρα 43 Α. 
Θυμίζουμε πως από τις αρχές Ιουνίου το «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», ανέδειξε την παράτυπη δωρεάν παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου σε υπάλληλο του δήμου επί τριετίας. 
Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, όπως και του γεγονότος πως ο δήμος Αμαρουσίου κατέβαλε επί πολλούς μήνες τα έξοδα κοινοχρήστων του ακινήτου, η δημοτική αρχή απέστειλε προς τον υπάλληλο εξώδικο με το οποίο του ζητούσε να αποχωρήσει από το ακίνητο, επιβεβαιώνοντας την παράτυπη παραχώρηση του ακινήτου. 
 Χρειάστηκαν ακόμα τρεις μήνες και μία ακόμα ανακοίνωση της παράταξής μας ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπάλληλος του δήμου Αμαρουσίου να αποχωρήσει. 
Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλεί το δήμο Αμαρουσίου «να εξηγήσει επαρκώς και τεκμηριωμένα» στις αιτιάσεις της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» μέχρι τις 29.10.2020. 
 Καλεί το δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει για ποιο λόγο ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου κ. Σταθούλης στις 07.02.2020 και ενώ ήξερε πως ο υπάλληλος κατοικούσε στο ακίνητο βεβαίωνε εγγράφως «ότι το διαμέρισμα Γ2 που βρίσκεται σε ακίνητο επί της οδού Πλαστήρα 43 α στο Μαρούσι, είναι ιδιοκτησίας του δήμου Αμαρουσίου και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του».

Υγειονομικό υλικό & φάρμακα παρέδωσε στο Κοινωνικό Φαρμακείο Αμαρουσίου, αντιπροσωπεία της Τ.Ο της Ν.Δ. Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου:Συνεχίζουμε σταθερά να βρισκόμαστε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους Τοπικούς Φορείς 
Μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού και φαρμάκων παρέδωσαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αμαρουσίου κ. Χρήστος Μπελεγράτης και η Υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών της Τοπικής κα Ανδρομάχη Τσουκαλά στον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρο Κόνιαρη για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου της πόλης, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020. 
Το υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν από προσφορές των μελών της Τοπικής και θα διατεθούν από το Κοινωνικό Φαρμακείο σε αναξιοπαθούντες ανασφάλιστους συμπολίτες μας. 
 Ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης ευχαρίστησε θερμά στο πρόσωπο των μελών της αντιπροσωπείας όλα τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Αμαρουσίου για τα αλληλέγγυα συναισθήματά τους στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και συμπαράστασης υπογραμμίζει: 
 «Η στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου της πόλης μας είναι μία πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς προς τους συμπολίτες μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. 
Ελπίζουμε τέτοιες πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης να βρουν ακόμη περισσότερους μιμητές.

Μ. Διακολιού:Υποπτη & επικίνδυνη εγκατάσταση μέσα στο Δάσος Συγγρού

  ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΟΛΩΝΕΣ 
Από 12/10/2020 έως 14/10/2020 στο Δάσος Συγγρού πραγματοποιήθηκαν εργασίες εκσκαφής και τοποθέτησης πρόσθετων στύλων με ηλεκτροφόρα καλώδια από τη ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ), που διατρέχουν εγκαρσίως το δάσος από την οδό Β. Ηπείρου έως τη Λ. Κηφισίας. 
Οι στύλοι έχουν τοποθετηθεί μέσα σε φυσικούς χώρους. 
Γειτνιάζουν ή εφάπτονται με δέντρα, θάμνους ή κλαδιά, πράγμα που επαυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. 
 Η παράταξή μας έχει υποβάλει ερωτήματα στη Διοίκηση του ΙΓΕ, στη ΔΕΔΔΗΕ, στην Πυροσβεστική, στο Δασαρχείο και φυσικά στο Δήμαρχο Αμαρουσίου και στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, ώστε να διαπιστωθεί: 
 Α) Ποιος ο σκοπός της παρέμβασης; 
 Β) Αν υπάρχουν μελέτες που να αφορούν την παρέμβαση αυτή και να μας χορηγηθεί αντίγραφό τους. 
 Γ) Αν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις για την επέμβαση αυτή και να μας χορηγηθεί αντίγραφό τους. 
 Δ) Αν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για προστασία της βλάστησης από φωτιά λόγω των καλωδίων, και ποια είναι αυτά. 
 Ε) Αν εξετάστηκαν εναλλακτικοί τρόποι εγκατάστασης καλωδίων, ποιοι ήταν αυτοί και γιατί απερρίφθησαν. 
 ΣΤ) Αν ο Δήμος, η Πολεοδομία Αμαρουσίου και το Δασαρχείο είχαν γνώση των εργασιών και αν τις ενέκριναν. 
Στις ερωτήσεις μας ακόμη δεν έχουμε λάβει απάντηση. 

Η Ν.Ε.Β.Α. του ΣΥΡΙΖΑ για τα «περιστατικά εκφοβισμού & άσκησης βίας σε μαθητές»

Είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ένα ακραίο περιστατικό άσκησης βίας από γονέα σε 
μαθήτρια Γυμνασίου του Αμαρουσίου , για να μην γίνει κατάληψη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Το γεγονός πήρε ευρύτερες διαστάσεις. 
https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/264254_trampoykismoi-goneon-se-sholeia 
https://www.news247.gr/koinonia/pateras-traymatise-mathitria-se-scholeio-ypokatalipsi.9020705.html 
http://www.topontiki.gr/article/411147/agries-katastaseis-gonios-epitethike-se-mathitria-sholeioyypo-katalipsi 
Κάποιοι ίσως θεωρήσουν το γεγονός ασήμαντο μπροστά στα πολλαπλά προβλήματα της κοινωνίας, ιδίως στους δύσκολους καιρούς που ζού
με. 
Πιθανώς να ήταν κι έτσι αν οφειλόταν σε μια ειδική περίπτωση κάποιου ‘’αγανακτισμένου’’ πατέρα. 
Όμως δυστυχώς ταυτόχρονα είχαμε και άλλα περιστατικά εκφοβισμού μαθητών και σε άλλα 
σχολεία στην περιοχή μας, όπως στο Χαλάνδρι , την Αγ. Παρασκευή , την Κηφισιά. 
Που κορυφώθηκαν με την γενικευμένη εκφοβιστική και εκδικητική προσπάθεια των δυνάμεων 
καταστολής , με τις προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων μαθητών που αγωνίζονται & κινητοποιούνται με διαδηλώσεις και πορείες . 
Γι αυτό επισημαίνουμε: