Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Αποχαιρέτα Μαρουσιώτη το Δάσος Συγγρού που ήξερες ... Το επισκέφθηκε ο εθνικός «ξεπουλητής» Κωστής Χατζηδάκης!

Θ. Αμπατζόγλου: «Ενώνουμε δυνάμεις για την προστασία και αναβάθμιση των πνευμόνων πρασίνου της περιοχής μας»
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στο κτήμα Συγγρού.
Ο κ. Κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΙΓΕ Νικόλαο Θυμάκη και Αλέκο Κόκκαλη,  για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το κληροδότημα «Συγγρού», για τις τρέχουσες ενέργειες πυροπροστασίας του με τη συνδρομή του Πράσινου Ταμείου, καθώς και για τις ανάγκες που αντιμετωπίζει το σύνολο της έκτασης και των υποδομών που φιλοξενεί, σε συντήρηση και ανακαίνιση.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, κατά την παρουσίαση των εθελοντικών δραστηριοτήτων του Δήμου Αμαρουσίου στην προάσπιση του φυσικού κάλλους του κληροδοτήματος, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη για την ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας που θα επιτρέπει την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους όσοι εργάζονται, εκπαιδεύονται ή περιηγούνται και αθλούνται σε αυτό το μοναδικό για την Αττική χώρο. Ειδικότερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε:

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Επαναλειτουργεί η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της, ότι η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή για το κοινό με την υιοθέτηση των συστάσεων για τον περιορισμό της επιδημίας COVID -19 και την προστασία της δημόσιας υγείας.    
Η Βορέειος  Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί από Δευτέρα - Παρασκευή 
& κατά τις ώρες 10:00 – 14:00.  
Για την εύρυθμη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, το αναγνωστικό κοινό καλείται να διαβάσει προσεκτικά τις επισυναπτόμενες οδηγίες  για το νέο πλαίσιο λειτουργίας, σχετικά με τους όρους προσέλευσης και εξυπηρέτησής του, σύμφωνα με την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/114/9708 του Υπουργείου Εσωτερικών και την υπ. Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ 33465 (ΦΕΚ 2087/Β/31/05/2020).  
Οι όροι προσέλευσης και εξυπηρέτησης του κοινού ενδέχεται να τροποποιηθούν εκ νέου αν παραστεί ανάγκη
                                            Νέο πλαίσιο λειτουργίας για το κοινό

Το «έριξαν» στην οικολογική εργασιοθεραπεία, μικροί & μεγάλοι στη Νέα Νεοφιλελεύθερη ΝΔ του Κούλη!

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και στη Νέα Νεοφιλελεύθερη ΝΔ του Κούλη, μικροί & μεγάλοι κίνησαν στα πάρκα, στα άλση & τα δάση για να κάνουν εργασιοθεραπεία... οικολογική!!!
Συγκεκριμμένα ο Πρόεδρος της ΤΟ της ΝΔ Αμαρουσίου κ. Χρήστος Μπελεγράτης & οι συν αυτώ βρέθηκαν στο πάρκο 
«Αντώνης Τρίτσης»,  στο οποίο πραγματοποιήθηκε μια δράση συλλογής απορριμάτων με πρωτοβουλία της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας με συμμετοχή του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, του Γραμματέα Οργανωτικού, του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας του αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού και προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο. και πολλών Τομεαρχών του λεκανοπέδιου. 
Οπως μας ενημερώνουν μέσω facebook «η συλλογή σκουπιδιών ήταν μεγάλη», ευχόμενοι παράλληλα να διατηρηθεί καθαρό ένα τόσο ωραίο Πάρκο(Μην πάει χαμένος τόσος ΝεοΔημοκρατικός κόπος & ιδρώτας)!!!. 
Από την πλευρά της η Νεολαία(δηλαδή η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας (Ο.Ν.ΝΕ.Δ.) Αμαρουσίου)  της Νέας Νεοφιλελεύθερης ΝΔ του Κούλη, στα πλαίσια της εβδομάδας για την προστασία του περιβάλλοντος & με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε εθελοντικό καθαρισμό από σκουπίδια στο κτήμα Συγγρού με κεντρικό μήνυμα:
 «ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ».

Παραδόθηκαν την Τρίτη στους Δήμους του Βορείου Τομέα, οι ειδικοί κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης

Ο φίλτατος Περειφερειάρχης Γιώργος Πατούλης διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα ότι τα ΜΜΕ δεν προβάλουν το σπουδαίο έργο που γίνεται από τον ίδιο & τους συνεργάτες του στην Αττική!!!
Πρώην Δήμαρχε Αμαρουσίου, πως να γίνει προβολή, με την επιφοίτηση του... Αγίου Πνεύματος!
Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής & από εκεί μεταβαίνουμε  στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη  Βόρειου Τομέα Αθηνών(που σας έδωσε & το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές)  & η τελευταία ανάρτηση της αξιοτίμου κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη που βλέπουμε είναι της 1ης Ιουνίου(!) με τον εύηχο τίτλο:
«Η Διοίκηση Πατούλη στηρίζει την υγεία και την ασφάλεια των μικρών μαθητών στο Μαρούσι»!
Συνολικές αναρτήσεις κατά τον μήνα Μάϊο μία(15/05/2020)!!! 
Τους δε υπόλοιπους μήνες είχαμε: 
Τον Απρίλιο 5, τον Μάρτιο 3, τον Φλεβάρη 3 & τον Γενάρη 2 !!!
Σίγουρα θα έχουν πάθει Υπερ-κόπωση...
Χρειάστηκε να προσ-τρέξουμε στο προσωπικό λογαριασμό facebook της κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη, για να ενημερωθούμε ότι την Τρίτη 9 Ιουνίου έλαβε χώρα η παράδοση των ειδικών κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών στους αντίστοιχους δήμους του Βορείου Τομέα.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ερώτηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για τη συμφωνία ΑΘΜΟΝΟΝ - ΕΤΕ σχετικά με το οικόπεδο ΕΤΕΒΑ


Με ανακοίνωσή της  η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «LAMDA Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων» και το διακριτικό τίτλο «LAMDA DEVELOPMENT S.A» προέβη στις 3-6-2020 στην εξής ανακοίνωση:
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία όλες οι διαδικασίες όπως αυτές είχαν προβλεφθεί στο Μνημόνιο Κατανόησης και Προθέσεων (MEMORANDUM OF UNDERSTANDING) με το οποίο η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» (Ε.Τ.Ε.) είχε διατυπώσει την πρόθεσή της να συμβάλει και να συμπράξει νομίμως στη διαδικασία εκδόσεως Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για την έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής στην οποία βρίσκεται το εμπορικό κέντρο «The Mall Athens»
Συναφώς και σε εκτέλεση σχετικών προβλέψεων του ήδη εκδοθέντος Π.Δ. (ΦΕΚ 91Δ/ 29.02.2020) καταβλήθηκε από την εταιρεία L.O.V. S.M.S.A. το ποσό των 11.000.000 €, το οποίο ανταποκρίνεται στην εύλογη αξία ακινήτων (που βρίσκονται στην ως άνω περιοχή) και στη συνολική απαίτηση που διατηρούσε η ΕΤΕ από το τίμημα αγοραπωλησίας που οφειλόταν σε αυτήν από θυγατρική εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου (ΑΘΜΟΝΟ Α.Ε.).

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο Δήμαρχος Αμαρουσίου
●►Το μνημόνιο κατανόησης που αναφέρεται ανωτέρω έχει υπογραφεί και από το Δήμο Αμαρουσίου ή και την ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε; 
Και αν ναι γιατί δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεδομένου ότι σχέδιο του μνημονίου είχε κατατεθεί στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ και είχε δοθεί στον εκπρόσωπο του Δήμου, ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019?
●►Έστω και τώρα σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να δημοσιεύσει το ανωτέρω μνημόνιο?

Τα αιτήματα Επαγγελματιών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην ανοιχτή(με τηλεδιάσκεψη) συζήτηση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανάγκη για: 
●►Παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις
●►Μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε συνδυασμό με άτοκο δανεισμό και αποπληρωμή του σε βάθος 10ετιας
●►Επέκταση φοροαπαλλαγών και φοροελαφρύνσεων (με έμφαση στη μείωση του ΦΠΑ και την προκαταβολή φόρου εισοδήματος)
●►100% κάλυψη από το κράτος των ασφαλιστικών υποχρεώσεων (αντί για 40% όπως έχει ανακοινώσει η ΝΔ) και των επιταγών για τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, λόγω επιβεβλημένης από το κράτος ε
ξαφάνισης των εσόδων την περίοδο της καραντίνας αλλά και μετά
●►Ενίσχυση ενός κοινωνικού ταμείου ειδικά για νέους επαγγελματίες και για ΜΜΕ με πολύ χαμηλά εισοδήματα
●►Επανάληψη παροχής του κοινωνικού επιδόματος πριν τα Χριστούγεννα προς εισοδηματικά αδύναμες κατηγορίες για ενίσχυση της ζήτησης
Φίλες και Φίλοι
Αυτά ήταν τα κύρια αιτήματα όπως εκφράστηκαν από τους επαγγελματίες που συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης πού πραγματοποιήθηκε στις 10/6 με τη σύμπραξη των ΟΜ Πεντέλης, Βριλησσίων και Αγίας Παρασκευής. 
Η συζήτηση ανέδειξε την αγωνία των επαγγελματιών και τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο κατά την περίοδο του lockdown όσο και αυτά που εκτιμούν ότι έρχονται την περίοδο μέχρι το Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί η ένταση των οικονομικών κυρίως προβλημάτων, ως αποτέλεσμα της απλής χρονικής μετακύλησης των υποχρεώσεων χωρίς να έχει διασφαλιστεί με επάρκεια η υποβοήθηση αντιμετώπισής τους. 

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης #το_ΝΙΕΝ_στο_λαό

Ανακαινίστηκαν & παραδίδονται στους Μαρουσιώτες δύο γήπεδα μπάσκετ

Θ. Αμπατζόγλου: «Με μεθοδικότητα & πρόγραμμα αναβαθμίζουμε & συντηρούμε όλους τους αθλητικούς μας χώρους»   
Επιθεώρηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου χθες Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, σε 4 υπαίθριους αθλητικούς χώρους που ανακαινίστηκαν πλήρως στο πλαίσιο υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου.
Πρόκειται για δύο γήπεδα μπάσκετ / βόλεϊ
(περιοχές: Κοκκινιά  & Ανάβρυτα)
και δύο ποδοσφαίρου
(περιοχές: Νέο Τέρμα & Σωρός).
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στους αθλητικούς χώρους, ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννη Νικολαράκο, τις υπηρεσίες του Δήμου και τους τεχνικούς του συμβούλους Αθηνά Ρέππου, Κων/νο Μπέρδο, Χρυσόστομο Σχινά για το εύρος και την ποιότητα των εργασιών καθώς και για την εξέλιξη των υπολοίπων έργων που αφορούν σε αθλητικές υποδομές.
Μετά το πέρας των επιθεωρήσεών του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Επιστρατεύει τον τσαμπουκά & τον αυταρχισμό, η ΣΥΝδιοίκηση Κεχαγιά - Παλαιοδήμου!!!

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης σχετικά για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο Δημαρχείο Πεντέλης
Αφού η Αντιδήμαρχος κ. Nατάσα Κοσμοπούλου επιτέθηκε πριν μερικές εβδομάδες σε εργαζόμενους της ΔΑΣ ΟΤΑ, αφού εχθές η Διοίκηση δεν κατάφερε να επικυρώσει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας (οδοκαθαρισμός και ογκώδη απορρίμματα) στην Οικονομική Επιτροπή λόγω της παρουσίας εργαζομένων, σήμερα αποφάσισαν να φέρουν την αστυνομία! 
Η συνδιοίκηση Κεχαγιά - Παλαιοδήμου επιστρατεύει τον τσαμπουκά και τον αυταρχισμό για να επιβάλει την εργολαβική σύμβαση του 1.756.708 ευρώ!
Αναρωτιόμαστε, την επόμενη φορά θα παρατάξει τα ΜΑΤ κατά των δίκαιων αντιδράσεων των εργαζόμενων;
Οι εργαζόμενοι του Δήμου και ο λαός της Πεντέλης να παλέψουμε για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εργολαβίες, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για υπηρεσία καθαριότητας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και τον εξοπλισμό.

Με τηλεδιάσκεψη στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ(14) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου στη 6:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1) Καταβολή ποσού, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για την καταβολή µισθωµάτων σχολικών µονάδων στους δικαιούχους, χρονικής περιόδου από 01/01/2020 έως 30/4/2020 
2) Απόδοση ποσού στη "Σχολική Επιτροπή Α/βάθµιας Εκπαίδευσης ∆ήµου Αµαρουσίου" από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), για την υλοποίηση του προγράµµατος που αφορά στον Εθελοντή Σχολικό Τροχονόµο, για τους µήνες Απρίλιο-Ιούνιο 2020
3)Aπόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές ∆ήµου Αµαρουσίου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, έτους 2020, των Α/βάθµιων και Β/βάθµιων σχολείων (B' Κατανοµή, έτους 2020)

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»

ΟΚΤΩ(08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (6/2020)  της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου στη 1:00 μ.μ, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή µη κοπής δέντρων στις οδούς Κονίτσης και Αγίου Αθανασίου στον ∆ήµο Αµαρουσίου.
2. Έγκριση ή µη χορήγησης άδειας κοπής δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους του ∆ήµου Αµαρουσίου.
3. Έγκριση ή µη χορήγησης άδειας κοπής δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους του ∆ήµου Αµαρουσίου
4. Έγκριση ή µη χορήγησης άδειας κοπής δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους του ∆ήµου Αµαρουσίου

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Παραδόθηκαν φορητοί υπολογιστές σε Σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας» 
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε η παράδοση 23 φορητών υπολογιστών  σε όλους τους Διευθυντές των Σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Δεδομένων των αυξημένων απαιτήσεων, όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της επιδημίας covid -19, και της ανάγκης για εξοπλισμό που θα επιτρέπει την απομακρυσμένη διοίκηση και εκπαίδευση, ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των δυνατότητων του και χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, εξοπλίζει τόσο τις Διευθύνσεις όσο και τα ίδια τα σχολεία με σύγχρονα μέσα, με σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη ανταπόκριση στις νέες συνθήκες.

Ολες & όλοι στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιούνη στο Σύνταγμα στις 7:00 μ.μ.

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!
Να πληρώσει κράτος & εργοδοσία! 
Ολες και όλοι στο Συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων
και των σωματείων  την Πέμπτη 11 Ιούνη στο Σύνταγμα στις 7:00 μ.μ. .
Προσυγκέντρωση στις 6:30 μ.μ στη παλιά βουλή. 
Οι περικοπές είναι εδώ!
Κόβονται άδειες, ρεπό, επισκευές οχημάτων, δεδουλευμένα, προσλήψεις προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας.
Ο Δήμος από εκεί που διαφήμιζε πλεόνασμα τώρα μας λέει, βάλτε πλάτη, δεν υπάρχει σάλιο.
Αυτοί που μας λέγανε ήρωες που δώσαμε τη μάχη με την πανδημία, τώρα μας λένε τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους!
Το έργο το έχουμε ξαναδεί, έχει το τίτλο καπιταλιστική κρίση.
Έχουμε πείρα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τα μνημόνια.
Με κύρια εργαλεία την κατασυκοφάντηση, την στοχοποίηση και την αξιοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, τσακίστηκαν οι μισθοί και τα δικαιώματά μας.
Σε λίγες μέρες άλλωστε πρόκειται να βγει το πόρισμα για το επίδομα της Βαριάς και Ανθυγειινής Εργασίας.
Την κατάληξη την γνωρίζουμε όλοι.
Ήρθαν εδώ για να μείνουν η τηλεργασία, η εκ περιτροπής εργασία, οι αναστολές συμβάσεων.
Τα ωράρια εργασίας ξεχείλωσαν, η εργάσιμη εβδομάδα φτάνει μέχρι και την Κυριακή.
Για βαρδιολόγιο ούτε συζήτηση, εξαήμερη και εφταήμερη εργασία.

Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι

Με επιτυχία διοργανώθηκε η δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, με τη συμμετοχή εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, Φορέων / Συλλόγων του Αμαρουσίου και κατοίκων της περιοχής Νέας Λέσβου. 
Η δράση έλαβε χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και σκοπός ήταν η ευαισθ
ητοποίηση των Φορέων και των Πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος και η γνωριμία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου. 
Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πως η  “εθελοντική συμμετοχή των πολιτών πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις προστασίας του πρασίνου μας”  μετέφερε στους παρευρισκομένους εθελοντές και κατοίκους ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Στέφανος Τσιπουράκης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που επισκεπτόμαστε οργανωμένα με τις υπηρεσίες μας το πάρκο του Αρίωνα, που αποτελεί πνεύμονα ζωής όχι μόνο του Αμαρουσίου αλλά όλων των Βορείων Προαστίων και της Αττικής.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

«To δάσος του ΝΙΕΝ σε όλο το λαό, όχι εμπορευματοποίηση, ναι προστασία»

Σε κινητοποίηση προχώρησε η Κ.Ο. Μελισσίων - Πεντέλης του ΚΚΕ την Παρασκευή 5-6-2020, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο ΝΙΕΝ στα Μελίσσια, με προμετωπίδα :
«To δάσος του ΝΙΕΝ σε όλο το λαό, όχι εμπορευματοποίηση, ναι προστασία»
Στην κινητοποιηση παρευρέθηκε ο δημοτικος συμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σπύρος Κωνσταντάς.  Στέλνουμε συνημμένη την ομιλία εκ μέρους της Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ.
Η ομιλία στην κινητοποίηση ΚΚΕ - ΚΝΕ στο ΝΙΕΝ:
Φίλες και φίλοι, βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο χώρο του ΝΙΕΝ με αφορμή την Παγκόσια Ημέρα Περιβάλλοντος. 
Η σημερινή μέρα, όπως συνήθως, συνοδεύεται από υποκριτικές δηλώσεις ανησυχίας των αστικών πολιτικών δυνάμεων για τ Ξέρουμε όμως καλά τον ένοχο για την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
η σημερινή κατάσταση, την καταστροφή των δασών, τη ρύπανση του νερού και του αέρα, το ανθυγιεινό περιβάλλον των μεγαλουπόλεων, τις ελλείψεις μέτρων πολιτικής προστασίας, την επιστημονική συζήτηση για τις διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής. Αυτές οι υποκριτικές δηλώσεις που ενοχοποιούν γενικά και αόριστα την επίδραση του ανθρώπου στη φύση και τη βιομηχανική ανάπτυξη, προσπαθούν να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο, το καπιταλιστικό σύστημα, που θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Έχουμε πείρα. Δεν είναι δύσκολο κανείς να τον βρει αν απαντήσει στα εξής ερωτήματα :

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ» ...στο Μαρούσι, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Ο.Μ.του ΣΥΡΙΖΑ!

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου πραγματοποίησε περιοδεία μαζί με τον βουλευτή του Βόρειου Τομέα Κώστα Ζαχαριάδη στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου.
Στις συζητήσεις με τους καταστηματάρχες εκφράστηκε η αγωνία τους για την επόμενη μέρα και για τις αντοχές των μικρών επιχειρήσεων.
Δυστυχώς, εκτός από τις πρώτες μέρες που υπήρξε κάποια κίνηση, (ανεξαρτήτως είδους καταστήματος – από χρωματοπωλεία μέχρι είδη ένδυσης-υπόδησης), το επόμενο διάστημα η κίνηση στην αγορά μειώθηκε σημαντικά.

Μαίρη Διακολιού: Πλήρης αδράνεια για το ΧΕΥ Κύμης

Πάει ήδη ένας χρόνος και πλέον από τότε που (προεκλογικά) με αποφασιστικότητα οι υποψήφιοι δήμαρχοι διατράνωναν και μάλιστα ενυπογράφως, την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε άλλη χρήση του ΧΕΥ Κύμης εκτός από εκείνη του πρασίνου και της ενεργητικής αναψυχής.
Μάλιστα, ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, η Διοίκηση Αμπατζόγλου εγγυήθηκε ότι το θέμα περί της κατ’ αρχήν ανάρτησης της τροποποίησης της χρήσης γης του συγκεκριμένου οικοπέδου ως Κοινόχρηστος Χώρος θα ερχόταν προς ψήφιση στο τότε προσεχές ΔΣ.
Έκτοτε, πολλά Δημοτικά Συμβούλια διεξήχθησαν, αλλά η κατάσταση στο ΧΕΥ Κύμης παραμένει αναλλοίωτη.
Όχι απλά η πρόσβαση των πολιτών είναι αδύνατη στο χώρο, αλλά κατά κατάχρηση αυτού, ιδιωτική εταιρία που αναλαμβάνει εργολαβίες του Δήμου, σταθμεύει μόνιμα σε αυτόν τα μηχανήματά της.
Ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου, στο διάστημα αυτό, συναντήθηκε πλείστες όσες φορές με τον ομόλογό του, του Ηρακλείου Αττικής κ. Μπάμπαλο, αλλά καμία ανακοίνωση δεν εξεδόθη για το θέμα αυτό.  Σήμερα, η διοίκηση αδρανής και ασυνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, τι αναμένει για να πάρει στα χέρια της την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ψαλιδίου, προωθώντας επιτέλους το δίκαιο αίτημά τους;

Και στο Ψαλίδι εργασίες καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου & ανακαίνισης πλατειών

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου και ανακαίνισης πλατειών στην περιοχή του Ψαλιδίου την Παρασκευή 05 Ιουνίου 2020, ενώ έλαβε χώρα και συζήτηση με τον Πρόεδρο Κων/νο Σολδάτο, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Θεοχάρη, τα μέλη του ΔΣ του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» και κατοίκους της περιοχής. 
Οι εργασίες στην περιοχή του Ψαλιδίου, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εκτέλεσης προγράμματος καθαριότητας και ευπρεπισμού  όλων των γειτονιών του Αμαρουσίου σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και τους κατοίκους. 
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τα μέλη του Συλλόγου και τους κατοίκους για τα θέματα της περιοχής, καθώς και για την πρόοδο της εξυπηρέτησης των αιτημάτων που είχαν διατυπωθεί τόσο κατά την πρώτη συνάντηση με τον Σύλλογο τον Δεκέμβριο του 2019, όσο και κατά την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και αφορούσαν σε κατασκευή πεζοδρομίων, διανοίξεις οδών, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δημιουργία χώρων πρασίνου, άθλησης και αναψυχής κ.α. 
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην περιοχή του Ψαλιδίου ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: