Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Το Σάββατο η εκδήλωση:«Προσφυγικό ζήτημα & Ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Την Κυριακή η συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ενάντια στο Ρατσισμό κατά των Ελληνων

Η ηγεσία μας & το γλωσσάριο της πολιτικής αποβλάκωσης

Η πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, απλώς επιβεβαίωσε, για όσους ακόμα αμφιβάλλουν, ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για τις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης συμφωνίας, αλλά για τους όρους μιας ουσιαστικής παράδοσης: 
«Εάν υπάρξουν οι πρέπουσες συνθήκες και το ορθό πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, η Τουρκία θα υποστηρίξει την προσπάθεια». 
Προφανώς λοιπόν, δεν φθάσαμε ακόμα στις πρέπουσες συνθήκες.
Παρά την εκδίωξη των Ε/κ από τις κατεχόμενες περιοχές, τη διχοτόμηση διά της διζωνικής ομοσπονδίας, τη νομιμοποίηση των εποίκων, τα πολλαπλά βέτο, την εκ περιτροπής προεδρία, τη διχοτόμηση της κυριαρχίας, και την εξίσωση πλειοψηφίας–μειοψηφίας! 
Υπαινίσσεται και νέες αξιώσεις, ώστε ο εξευτελισμός μας να γίνει τέλειος και η παράδοσή μας ολοκληρωτική. Ωστόσο, η ηγεσία μας ακολουθώντας εκείνο το γλωσσάριο της πολιτικής αποβλάκωσης, τις χαρακτηρίζει συγκλίσεις, δηλαδή αποτέλεσμα αμοιβαίων υποχωρήσεων!
Αλλά επιτέλους, ποιές ήταν οι τουρκικές υποχωρήσεις; 
Αντίθετα, με την εκδίωξη των Ε/κκ από τις εστίες τους και την καρατόμηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, η Τουρκία δημιούργησε «τουρκοκυπριακό» έδαφος, αύξησε τους Τ/κ με εποικισμό και από μειοψηφική κοινότητα τους προήγαγε σε λαό! 
Παράλληλα, ανακήρυξε παράνομο κράτος και χαρακτηρίζει εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία, που είχε συμβατική υποχρέωση να υπερασπιστεί! 
Εμείς όμως, αντί να διακόψουμε τον εμπαιγμό, συνεχίζουμε απτόητοι τις δήθεν διαπραγματεύσεις, με βάση πάντα το σχέδιο Ανάν που θα νομιμοποιούσε όλα τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής, ακόμα και τις συμφωνίες μεταξύ ψευδοκράτους – Τουρκίας!

Περί κατευνασμού...

Με τρόπο που δεν ταιριάζει σε έναν πρώην πρωθυπουργό που μόλις πριν πέντε μήνες παρέδωσε την εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική κατευνασμού έναντι της Τουρκίας.
Ο ίδιος χειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά για πέντε ολόκληρα χρόνια και θα έπρεπε να ασκήσει με πιο προσεκτικό τρόπο την κριτική του προς την κυβέρνηση καθώς η κατηγορία περί κατευνασμού και δημιουργεί λάθος εντυπώσεις και δεν είναι ειλικρινής όταν εκτοξεύεται από τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός ήταν αυτός που προσκάλεσε και υποδέχθηκε τον κ. Ερντογάν στην Αθήνα για να μας διδάξει την ανάγκη αναθεώρησης της Λοζάνης, περιοδεύοντας κατόπιν ως «πορθητής» στη Θράκη, είναι ο πρωθυπουργός που έβαλε στο «ράφι»
(μετά και την σκληρή στάση του Ερντογάν στη συνάντησή τους τον περασμένο Φεβρουάριο στην Άγκυρα) το σχέδιο του Ν. Κοτζιά για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, και ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης που δεν πίεσε την Αλβανία όταν έπρεπε προκειμένου να υπογράψει την Συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων την οποία είχε ακυρώσει μετά από παρέμβαση της Τουρκίας.
Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να εξηγήσει γιατί στα πέντε χρόνια που ήταν πρωθυπουργός δεν υπέγραψε την Συμφωνία οριοθέτησης με την Αίγυπτο, για την οποία πολλές φορές είχε συζητήσει με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, γιατί δεν προχώρησε στην ανακήρυξη ΑΟΖ, γιατί δεν φρόντισε η κυβέρνησή του να αδειοδοτήσει τα Οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης; Όλοι γνωρίζουμε τον λόγο, ότι η επιλογή ήταν να μην γίνει κάτι που θα οδηγούσε σε αντιπαράθεση με την Τουρκία.
Και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί κατεξοχήν κατευναστική πολιτική.

Πρὸς τὸν πόλεμο!!!

Ὁ πόλεμος εἶναι ἡ φυσικὴ κατάστασις τῆς φύσεως καὶ τῆς κοινωνίας.  
Εἶναι συνδεδεμένος μὲ τὸν θάνατο καὶ μὲ τὸν ἀγῶνα τῶν ἐμβίων νὰ κρατηθοῦν στὴν ζωή. 
Ἡ εἰρήνη εἶναι ἡ νοσταλγία τοῦ Παραδείσου ποὺ ὑπάρχει μόνον μετὰ θάνατον, ἡ εἰρήνη τῶν νεκροταφείων.
Τὸ Νομπὲλ εἰρήνης εἶναι περιπαικτικὸς ἐξ ὁρισμοῦ. 
Εἶναι ἀπορίας ἄξιον ὅτι δὲν ἀπενεμήθη στὸν Χίτλερ καὶ τὸν Στάλιν, ἄν καὶ τὸ ἔλαβαν ὁ πρόεδρος τῶν ΗΠΑ Οὔντροου Οὐίλσον τὸ 1919, ὁ Κίσσινγκερ, ὁ Ὀμπάμα καὶ πολλοὶ ἄλλοι πολιτικοὶ ἡγέτες ὑπεύθυνοι πολιτικῶν συρράξεων, διεθνῶς καὶ στὸ ἐσωτερικὸ τῶν κρατῶν.
Τὰ κινήματα εἰρήνης εἶναι προπαγανδιστικὰ καὶ σκοπεύουν νὰ καλύψουν πολεμικὲς ἐπιδιώξεις στὸ ἐσωτερικὸ ἤ διεθνῶς ὅπως ἦτο τὸ Κίνημα Εἰρήνης στὴν διάρκεια τοῦ Ψυχροῦ Πολέμου ποὺ εἶχε προωθήσει ἡ Σοβιετικὴ Ἕνωσι μὲ στόχο τὴν ὁλοκλήρωσι τῆς προλεταριακῆς ἐπαναστάσεως.
Ἡ πλέον ἰσορροπημένη κοινωνία τῆς Ἱστορίας μὲ εἰλικρινῆ ἀποδοχὴ τοῦ πολέμου ὡς τρόπου ζωῆς ἦταν  ἡ σπαρτιατικὴ κοινωνία. 
Στὶς ἐποχὲς παρακμῆς ὅπως τὴν σημερινή, ἡ ἐπιμήκυνσις τῆς ζωῆς γίνεται αὐτοσκοπός, γιὰ δὲ τὴν πλειονότητα τοῦ λαοῦ, ποὺ ἀποκλειστικός του σκοπὸς εἶναι τὸ χρῆμα καὶ ἡ καλοπέρασις καὶ ὄχι ἡ δημιουργία πολιτισμοῦ, ὁ πόλεμος εἶναι παρὰ φύσιν.
Ὁ πρόεδρος τῶν ΗΠΑ Δονᾶλδος Τράμβιος, δὲν προσβλέπει στὴν εἰρήνη ὡς αὐτοσκοπό. 
Ἡ ἀπεμπλοκή του ἀπὸ τὶς συρράξεις τῆς Μέσης Ἀνατολῆς, ἡ ἀπομάκρυνσίς του ἀπὸ τὸν φιλοπόλεμο ὀργανισμὸ τοῦ ΝΑΤΟ καὶ ἡ συνεργασία του μὲ τὴν Ῥωσία στοχεύει ἀποκλειστικὰ στὴν συγκρότησι  ἀμυντικοῦ τείχους στὸ Αἰγαῖο καὶ τὴν Ἀνατολικὴ Μεσόγειο στρατιωτικῆς συμμαχίας γιὰ νὰ ἐμποδίσῃ τὴν προέλασι τῆς ἀντιπάλου Κίνας μέσῳ τῆς Ὁδοῦ τῆς Μετάξης. 
Ὁ πλανητικὸς πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας δὲν εἶναι μόνον ἀναπόφευκτος, εἶναι ἐπιθυμητὸς καὶ ἀπὸ τὶς δύο παρατάξεις.

Παιχνίδια στη Συρία από Άγκυρα & Μόσχα

Η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» επέτρεψε στον τουρκικό στρατό να αποκτήσει τον έλεγχο ενός τμήματος της βορειοανατολικής Συρίας. Με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία έθεσε τέλος στο πείραμα της δημοκρατικής συνομοσπονδίας της Ροζάβα. 
Η συμφωνία του Σότσι, που συνήφθη με τη Ρωσία στις 22 Οκτωβρίου, αναγνωρίζει την επιρροή της Άγκυρας στη συνοριακή ζώνη. 
Επιτρέπει επίσης στο συριακό καθεστώς να ανακτήσει τον έλεγχο πάνω σε εδάφη που μέχρι τότε βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.
Στις 9 Οκτωβρίου, ο τουρκικός στρατός, υποστηριζόμενος από φιλικές προς αυτόν συριακές πολιτοφυλακές, εισήλθε σε πολλά σημεία της βορειοανατολικής Συρίας. 
Αυτή η κουρδική περιοχή, πολιτικά αυτόνομη από το 2013, με την ονομασία Ροζάβα («Δύση» στην κουρδική γλώσσα) ή Συριακό Κουρδιστάν ή Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας, ελεγχόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή από το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), τον συριακό κλάδο του Κόμματος του Κουρδικού Λαού (ΡΚΚ) (1). 
Η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», η οποία ξεκίνησε με σφοδρούς βομβαρδισμούς που έπληξαν και τον άμαχο πληθυσμό, οδήγησε στην κατάληψη πολλών συνοριακών πόλεων, όπως το Τελ Αμπυάντ. 
Προχωρώντας σε βάθος σχεδόν τριάντα χιλιομέτρων μέσα στο συριακό έδαφος και αποκτώντας τον έλεγχο ενός μεγάλου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Μ4, του κυριότερου οδικού άξονα της περιοχής, η Άγκυρα πέτυχε έναν από τους πρώτους στόχους της, τον οποίο επιδίωκε εδώ και πολύ καιρό: τη διάσπαση της εδαφικής συνέχειας της δημοκρατικής ομοσπονδιακής οντότητας της Ροζάβα. 

Στις 7:00 μ.μ. ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μαρούσι

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Την Κυριακή το απογευματινό τσάι της ΕΣΤΙΑΣ ΠΜ στον Αγ. Πορφύριο στο Μήλεσι

Ο Παν-Ερωτισμός ως νέο όπιο των Λαών

Σε παλαιότερες εποχές οι αναφορές στην ολοκληρωμένη ερωτική πράξη ήσαν υπαινικτικές. 
Τόσον οι θρησκείες όσον και η κρατούσα κοσμική ηθική ήθελαν τον έρωτα μυστικό, υπόθεση ιδιωτική, μία ιστορία που διαδραματίζεται πίσω από κλειστές θύρες. 
Στην σημερινή εποχή βασιλεύει η ελευθεριότητα των ηθών. 
Ουδείς διανοείται να την αμφισβητήσει, έχει γίνει τμήμα της κρατούσης ιδεολογίας. 
Ακόμη και παρεκκλίνουσες ερωτικές συμπεριφορές θεωρούνται ανεκτές και εναλλακτικός τρόπος ζωής ισοδύναμος του φυσιολογικού. 
Το φαινόμενο είναι μάλλον δυσεξήγητο, εάν αναλογισθεί κανείς ότι τα ισχυρά κράτη βασίζονται σε αυστηρά ήθη. Επί παραδείγματι, ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Μέγας Κωνσταντίνος εγκατάλειψε την Ρώμη και προτίμησε την Νέα Ρώμη – Κωνσταντινούπολη ήταν τα χαλαρά ήθη της πρώτης. 
Λεπτομέρεια από τον Κήπο των Γήινων Απολαύσεων
Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα χαλαρά ήθη αποτελούν σύμπτωμα αποσυνθέσεως μιας κοινωνίας και όχι ένδειξη υγείας. 
Η ύπαρξη τοιαύτης ομοφωνίας επί του θέματος εκ μέρους δημοσιογράφων, πολιτικών και πνευματικών ανθρώπων μας οδηγεί στην σκέψη ότι το φαινόμενο αποτελεί πολιτική επιλογή της υπερεθνικής ευρω-ατλαντικής ιθυνούσης τάξεως. 
Η τελευταία φαίνεται ότι επενδύει στον πανερωτισμό, για να εδραιώσει την κυριαρχία της επί του Δυτικού Κόσμου και για να λειτουργήσει ως υπόδειγμα προς τις άλλες πιο συντηρητικές κοινωνίες.
Ο πανερωτισμός είναι παντού. Αποτελεί εργαλείο της συγχρόνου διανοήσεως. 
Αποτελεί όμως και όργανο πολιτικής στα χέρια των ισχυρών της Γής. 
Για τον λόγο αυτόν η ανάλυσή μας διαιρείται σε δύο μέρη. 
Στο πρώτο θα μελετήσουμε τις εκδηλώσεις του στην τέχνη (Ι) και στο δεύτερο θα αναλύσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές του συνέπειες (ΙΙ).

Το Πάθος της Ομοφυλοφιλίας & η Προσέγγισή του απο Εκκλησιολογική - Ανθρωπολογική Άποψη

                                                                    Α΄ ΜΕΡΟΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ
                                            Σεβαστοί πατέρες, Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση που μου απευθύνατε να παραβρεθώ απόψε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου και να συμμετέχω στον κύκλο των ομιλιών που προγραμμάτισε για το εκκλησιαστικό και εκπαιδευτικό έτος που διανύουμε η δραστήρια και πάντοτε γρηγορούσα «Εστία Πατερικών Μελετών».
Το θέμα γύρω από το πάθος της ομοφυλοφιλίας, το οποίο θα αναπτύξουμε εντός ολίγου, είναι ένα από τα πλέον επίκαιρα και ευαίσθητα θέματα στη σημερινή εποχή της αποστασίας που όλοι βιώνουμε. Με τη χάρη του Θεού θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτό το ζήτημα, όχι επί τη βάσει κοσμικών «επιστημονικών» επιχειρημάτων (π.χ. ιατρικής, ψυχιατρικής, βιολογίας κτλ), ή αφηρημένων και γενικόλογων «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά με όρους θεολογικούς, εκκλησιαστικούς και ποιμαντικούς, όπως εδράζονται:
α) στην Αγία Γραφή, ως αποκάλυψη του θελήματος του ίδιου του Θεού στον άνθρωπο, και
β) στην ανόθευτη διδασκαλία των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων, οι οποίοι ασχολήθηκαν με τη σειρά τους απλανώς και αλαθήτως με το εν λόγῳ θέμα.
Γίνεται συνεπώς σαφές πως στην παρούσα ομιλία δεν θα εκφέρουμε προσωπικές απόψεις, ούτε ασφαλώς θα στοχοποιήσουμε κάποιους περιθωριακούς ανθρώπους, κάποιους «λεπρούς», στην τάξη των οποίων δεν ανήκουμε εμείς οι «καθαροί». Άλλωστε, η προσέγγιση των εφάμαρτων ζητημάτων εκ μέρους της Εκκλησίας, δεν έχει ως σκοπό τον στιγματισμό και την εξουθένωση του «πλησίον», αλλά την εκούσια αποδοχή της χριστιανικής διδασκαλίας, που θα τον οδηγήσει στη συναίσθηση της εμπαθούς καταστάσεώς του και εν τέλει στη θεραπεία του. 

NAI στις ηλεκτρονικές ταυτότητες με το τσιπάκι, από το ΣτΕ!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με μια σειρά αποφάσεων του (2388-2392/2019) έκρινε νόμιμα τα στοιχεία των πολιτών που προβλέπεται να περιέχουν οι νέες ηλεκτρονικές αστυνομικές ταυτότητες, οι οποίες θα τεθούν σε κυκλοφορία και περιέχουν ηλεκτρονικό τσιπάκι («RFID chip»).
Ωστόσο, αντίθετα έκρινε ότι δεν μπορεί να αποθηκεύονται τα στοιχεία που απαιτούνται για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (εάν τελικά αποφασιστεί να εμπεριέχονται στο τσιπάκι), καθώς αυτό είναι παράνομο.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει περίπου 70 πολίτες, μεταξύ των οποίων ένας αρχιμανδρίτης και 3 πρωτοπρεσβύτεροι, δύο δικηγόροι, η «Εστία Πατερικών Μελετών», το «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», κλπ και ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. 8200/0-297647/10.4.2018 κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την έκδοση νέου τύπου δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων με «RFID chip» και παράλληλα καθορίζει τα προσωπικά στοιχεία που θα περιλαμβάνονται.
 Τι θα περιέχουν οι νέες ταυτότητες
Υπενθυμίζεται ότι οι νέες αστυνομικές ταυτότητες θα περιλαμβάνουν, εκτός των έως τώρα γνωστών δεδομένων, μεταξύ των άλλων, μητρώο κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ομάδα αίματος και rhesus (προαιρετικά), την ιδιότητα του κατόχου της ταυτότητας ως συνταξιούχου, κλπ.
Επίσης, θα αποθηκεύονται τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για τις υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εφόσον τελικά αποφασιστεί από την Πολιτεία ότι θα εμπεριέχονται. 

Η Εθνική μας ΑνΑσφάλεια στα χέρια του Ελληνικού Ιδρύματος ΑΜερικανικής & Ευρωπαϊκής Πολιτικής!

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Θάνος Ντόκος ανέλαβε τα καθήκοντα του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντόκος έχει διατελέσει Διευθυντής Ερευνών και Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) για είκοσι ολόκληρα χρόνια (1999-2019). 
Έχει ταυτιστεί, δηλαδή με το περίφημο ΕΛΙΑΜΕΠ που εύστοχα θα μπορούσε να ονομάζεται Ελληνικό Ίδρυμα Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής.
Σε μια περίοδο που το δόγμα του απομονωτισμού τείνει να γίνει κυρίαρχο στις ΗΠΑ και που ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ το εφαρμόζει τόσο χοντροκομμένα, εγκαταλείποντας στην Βόρεια Συρία τους Κούρδους και χαριεντίζεται με τον νεο-σουλτάνο Ερντογάν, η ελληνική κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τίποτα. 

Το 1821 εάλω! Πανηγύρι με καραμούντζες & μούντζες

Στην Επιτροπή για τους εορτασμούς της Επανάστασης του 1821, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου συμπεριέλαβε δύο αναθεωρητές ιστορικούς της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς και δύο αναθεωρητές ιστορικούς του Σημιτικού “εκσυγχρονισμού” (το νυν στον ΣΥΡΙΖΑ). 
Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να πάθει το 1821 τη νίλα του, χειρότερη εκείνης του Δράμαλη και να περιέλθει καθ ‘ολοκληρίαν το αθάνατο κρασί του ‘21 στην κάβα του νεοφιλελευθερισμού.
Ήρθε η ώρα η ξεθυμασμένη και από καιρό υποτελής αστική τάξη της χώρας μας να ξεμπερδεύει με την προίκα της ανολοκλήρωτης Επανάστασης. 
Ήρθε η ώρα η παρακαταθήκη του 1821 να πάψει να μετεωρίζεται πάνω μας ή μέσα στις ψυχές μας κατά τη λαϊκή ,την εθνική και την κοινωνική της τριαδικότητα και να εκπέσει σε έναν εθνικό μύθο που θα πρέπει να αναμορφωθεί για να συμμορφωθεί και έτσι να συμβαδίσει με τα προτάγματα της εποχής. 
Προς τούτο η “ανασηματοδότηση” και ο “αναστοχασμός” έχουν ήδη εξαγγελθεί.
Το πράγμα ήταν αναμενόμενο: τριάντα χρόνια εθνικής αποδόμησης και κοινωνικού ανασκολοπισμού κλείνουν τον κύκλο τους διαμορφώνοντας τη νέα κυρίαρχη ιδεολογία, εκείνην του προτεκτοράτου.
Αλλά αν αυτό ήταν αναμενόμενο, εκείνο που ξαφνιάζει(;) είναι η λαϊκή αδιαφορία εν μέσω της οποίας συντελείται ο δεύτερος θάνατος του Μπάυρον, του Καραϊσκάκη, της Μπουμπουλίνας, του Κολοκοτρώνη. 
Η αλήθεια είναι ότι η Ιστορία λειτουργεί ως επιστήμη μόνον για τους ακαδημαϊκούς και τους φιλίστορες. 
Για όλους τους υπόλοιπους λειτουργεί ως προπαγάνδα, υφίσταται ιδεολογική χρήση και αποτελεί την πρώτη ύλη για την κατασκευή των κατά συνθήκην μύθων (ζειδωρον ή καταστροφικών).

Στις 6:00 μ.μ. οι Γερμανοί μας διδάσκουν τους τρόπους επιτυχημένης ένταξης των «προσφύγων» στους Δήμους!

Εξαιρετικό το αφιέρωμα της Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων στη Μεγάλη Ελλάδα

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στις 19:30, η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων και η Πνευματική Κίνηση Βορείων Προαστίων, στο κατάμεστο  Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης πραγματοποίησαν εκδήλωση Αφιέρωμα στη Μεγάλη Ελλάδα (Magna Graecia) Κάτω Ιταλία.
Χαιρετισμό απήυθηναν η Πρόεδρος της Ένωσης Μικραστιατών κα Καλ.Θεοφιλίδου-Δημητράκη & η Πρόεδρος της Πνευματικής Κίνησης κα Βιβή Μπάγιου.
Η πρόεδρος της Ένωσης κα Καλ. Θεοφιλίδου-Δημητράκη στο σχετικό χαιρετισμό συνεχάρη τον  σεμνό και αξιόλογο αθλητή, με Μικρασιατική καταγωγή, Παναγιώτη Τριανταφύλλου κάτοικο Μελισσίων, που τιμά την πατρίδα του, τιμά τον τόπο του, ήδη ασημένιος παραολυμπιονίκης στο Ρίο που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο
στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο που με τη δύναμή του και τη θέλησή του αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι το σημερινό αφιέρωμα μας είναι στην ξεχασμένη  Μεγάλη Ελλάδα (Magna Graecia) που ήταν η επικράτεια των διαφόρων αρχαίων ελληνικών αποικιών στην Σικελία και νότια Ιταλία.
Οι Έλληνες της Κάτω Ιταλίας ή Γκρίκοι ή Γραικάνοι ευρύτερα, αποτελούν  μια μειονότητα όχι και τόσο γνωστή, η οποία ωστόσο είναι κληρονόμος μια τεράστιας ιστορικής παράδοσης που χρονολογείται κατά πολλούς ακόμα χιλιετίες στο παρελθόν.

Ακου Βασίλη Μπούρα, το μάρμαρο της Πεντέλης έπαψε προ πολλού να χτίζει Παρθενώνες ...

Με την δική σας συμβολή, δίπλα στον Παρθενώνα
χτίζονται πλέον Μουσουλμανικά Τεμένη!!!
«Το μάρμαρο της Πεντέλης χτίζει(!!!) Παρθενώνες, όχι φράχτες» διατυμπανίζει η «Συριζαϊκή» Ένωση Γονέων Αμαρουσίου που μάχεται ΔΗΘΕΝ για την αναβάθμιση της παιδείας, μπερδεύοντας όμως λίγο τους χρόνους, γιατί εξ΄ όσων γνωρίζω εγώ ο αδαής «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», έχτιζε, δεν χτίζει πλέον!!!
Τώρα δίπλα στον Παρθενώνα χτίζονται Τεμένη Μουσουλμανικά, με την αγαστή βοήθεια του «μαχητή - αγωνιστή» Βασίλη Μπούρα (δημοτικού Συμβούλου του Οικολόγου Γιώργου Καραμέρου) & των ομοίων του...
ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί επιχειρεί (με τις ευλογίες προφανώς του Τζ. Σόρος, της κ. Αντιγόνης Λυμπεράκη, της «ΔΙΟΤΙΜΑΣ» Μαρίας Ρεπούση, της Ενωσης Αθέων κ.α.),
την διαπαιδαγώγηση, την ευαισθητοποίηση & την διαφώτιση των ανενημέρωτων κατοίκων των Βορείων Προαστίων για «να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα αυτά που αποφάσισαν κάποιοι για αυτούς, χωρίς αυτούς»!
Ο Γερμανοσπουδαγμένος(τυχαίο;) Βασίλης Μπούρας έχει ενσωματώσει εντός του, όλες τις «καλές» πρακτικές του Γερμανικού Συστήματος. 
«Δημοκρατία πάντα Δημοκρατία!» αλλά εκεί που δεν μας συμφέρει η Δημοκρατία... 
«Φασισμός Ερυθρό - Μαυρος», με τις πλάτες μάλιστα αυτών που υποτίθεται ότι αγωνίζονταν ισαμε σήμερα όλοι αυτοί οι γιαλαντζί Αριστεροί & οι ντεμέκ(ΔΗΘΕΝ) «ΑΝΤΙ» ΕξουCIAστές»!!!
Όταν δεν έχουν επιχειρήματα, βαφτίζουν χωρίς περίσκεψη & ιδιαίτερο προβληματισμό, όλους Φασίστες & «καθαρίζουν» με διπλό αμονιαζολ!
Αλήθεια βρε «κλόουν» του Αριστερού κινήματος, όταν χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες την Μεγάλη Παρασκευή & κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «ΑΘΕΟΙ»(με τους οποίους διοργανώνατε ΑΝΤΙ ρατσιστικά Φεστιβάλ & Τουρνουά Αλληλεγγύης), έψηναν αρνιά έξω από Ορθόδοξες εκκλησίες σε όλες τις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας, όταν οι Ρουβίκωνες βεβήλωναν μόνο Χριστιανικές εκκλησίες, γιατί ποιούσατε την νήσσαν;
Όταν ο επικεφαλής του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγης κ. Β. Μπούρα, ως Αντιπεριφερειάρχης νομιμοποιούσε αυτά τα γελοία & άθλια υποκείμενα, συναντώμενος επισήμως μαζί τους, που ήσουν!
 Ή δεν είναι έτσι; Παραποιώ την αλήθεια κ.κ. Β. Μπούρα & Γ. Καραμέρο;

Σε Hot Spot επιχειρούν να μετατρέψουν Ιδιωτική Κλινική στην Πεντέλη!!!


Οπως γνωστοποίησε η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΝΤΈΛΗΣ κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης (Τρίτη 3.12.2019, ώρα 19:00), ΖΗΤΑ από την ΔΗΜΑΡΧΟ κ. Δήμητρα Κεχαγιά & τον ΠΡΟΕΔΡΟ του Δημοτικού Συμβουλίου, πλήρη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & Απόφαση ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ για την επιχειρούμενη ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ιδιωτικής ΚΛΙΝΙΚΗΣ στην περιφέρεια του Δήμου σε HOT SPOT αλλοδαπών & ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα θέματα που τίθενται στην συνημμένη με αρ. πρωτ. 24566/2.12.2019 ΑΝΑΦΟΡΑ τους.                                                                                                                              ————————————————
Αρ. Πρωτ. 24566/2.12.2019
                                    ΑΝΑΦΟΡΑ Επιτροπής Κατοίκων Πεντέλης
Προς
1. την κα Δήμαρχο Πεντέλης,
2. τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,
3. τους κ.κ. επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων,
4. τους λοιπούς κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους (μέσω του Προέδρου του Δ.Σ.)
ΘΕΜΑ: Ιδιωτική κλινική στην Πεντέλη μετατρέπεται σε hotspot
Πεντέλη, 2/12/2019
Κυρία Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δ.Σ., κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Σε σχέση με το παραπάνω οξύ πρόβλημα, σας αναφέρουμε τα εξής: 
Σίγουρα η επίθεση των κάθε είδους παραγόντων είναι μετωπική, ακατάπαυστη και λυσσαλέα. Βίαια προσπαθούν να αλλάξουν το ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου και μαζί με αυτό την ποιότητα ζωής στην πόλη. 
Ο ψευτοανθρωπισμός κι ο πολιτικοοικονομικός καιροσκοπισμός θα δοκιμάζονται δραματικά. 
Το ίδιο και οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των κατοίκων της Πεντέλης.
Η χώρα ατιμασμένη, φτωχοποιημένη, εξαθλιωμένη αδυνατεί να καλύψει με τρόφιμα και να συντηρήσει με υποδομές και περίθαλψη τον πληθυσμό της. 
Ποσώς μάλλον τις νέες υπέρμετρες, ατελεύτητες ροές ανθρώπων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Πολυγλωσσία, πολυπολιτισμικότητα, πολυθρησκεία και υπαρκτές βιολογικές ανάγκες οικοδομούν το σύγχρονο τερατούργημα του πύργου της Βαβέλ. 
Πιο ασφαλής θα φάνταζε η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου με ασφαλιστικές τεχνικές δικλείδες, παρά η απερίσκεπτη εγκατάσταση εκατοντάδων αλλόφυλων, με αναπόφευκτη αδυναμία επιβολής διαχρονικής ευταξίας στον τόπο μας. 

Μετακινήσεις πληθυσμών: Από τον Marx στη Νέα Τάξη Πραγμάτων!

Αποσαφηνίζουμε από την αρχή της εισήγησής μας: 
1) Ο πολιτικός πρόσφυγας, εφόσον είναι τέτοιος, αποτελεί υπόθεση ιερή. 
Δεν πρέπει να συγχέεται -όπως σκόπιμα γίνεται- με τον οικονομικό μετανάστη 
2) Ο οικονομικός μετανάστης εξετάζεται με βάση το διεθνές και το εθνικό δίκαιο. 
3) Οι μεθοδευμένες - μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών τις οποίες ζούμε στις μέρες μας, είναι είτε σύγχρονο σκλαβεμπόριο που απορρίπτεται, είτε σχεδιασμένη αντικατάσταση πληθυσμού που απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 49, της Συνθήκης της Γενεύης του 1949. 
Μιλάμε πάντα για τις μεταναστευτικές ροές, όχι για τον ίδιο τον μετανάστη που αποτελεί το πρώτο θύμα της όλης διεργασίας.
Να δώσουμε ένα περίγραμμα με τα εξής: 
α) Πρόσφυγας είναι κάποιος, στην πρώτη χώρα που θα φθάσει, εφόσον δεν είναι σε πόλεμο με τη δική του χώρα. Στην επόμενη χώρα, εκτός πολύ ειδικών εξαιρέσεων, είναι μετανάστης. 
β) Συντηρείται καθεστώς παράνομης μετανάστευσης (χωρίς «χαρτιά», χωρίς ταυτοποίηση στην πρώτη χώρα άφιξης κ.ά.), για ακόμα μικρότερο εργασιακό κόστος, 
γ) Κατά τον Καρλ Μαρξ: 
«Τα αφεντικά, προκαλώντας μετανάστευση, εξάγουν πολίτες και εισάγουν παρίες».
Κατ΄ αρχήν, θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, που γίνονταν κυρίως πριν τον 17ο και 18ο αιώνα και υποκινούνταν ή αξιοποιούνταν από τις αυτοκρατορίες για την εδραίωση της κυριαρχίας τους, από την οργανωμένη και εν πολλοίς ελεγχόμενη μετανάστευση η οποία επικράτησε μετά την εμφάνιση του «έθνους - κράτους».
Μετανάστευση, η οποία κυρίως, γινόταν μέσω διακρατικών σχέσεων, που γνωρίσαμε σε διάφορες περιόδους στη χώρα μας, φαινόμενο που και αυτό, κάθε άλλο παρά θεωρήθηκε προοδευτικό από την Ελληνική Αριστερά. (Τα κείμενα της προδικτατορικής Ε.Δ.Α. που απευθύνονταν στους μετανάστες έκλειναν με το: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ!). 

Εκδήλωση ΚΚΕ για Προσφυγικό:«Ρατσιστική & μισαλλόδοξη η στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πεντέλης»!!!

Με «επιτυχία» όπως μας ενημερώνει, η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 1 Δεκέμβρη το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, η εκδήλωση της Κ.Ο.Β. Μελισσίων - Πεντέλης του ΚΚΕ με θέμα:
«Το καπιταλιστικό σύστημα γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή & το προσφυγικό», με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου.
Ανοίγοντας την εκδήλωση εκ μέρους της Κ.Ο.Β η Ηρώ Κωνσταντινέα αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία της εκδήλωσης. 
«Πρόσφατος είναι ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε από τη ρατσιστική, μισαλλόδοξη στάση πολιτικών δυνάμεων και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πεντέλης με αφορμή το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης προσφυγόπουλων στην περιοχή μας. Για αυτό το ζήτημα η Οργάνωσή μας τοποθετήθηκε δημόσια εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου, διεκδικώντας τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα, με κατάργηση των συμφωνιών που στέκονται εμπόδιο να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, αλλά και με ανοιχτούς-ανθρώπινους-επαρκείς χώρους για όσο διάστημα μένουν στην Ελλάδα» ανέφερε.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις και το παζάρι των ανταγωνισμών στην ανατολική Μεσόγειο, στους άξονες και αντι-άξονες που διαμορφώνονται  και τους ιδιαίτερα μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. 

Στις 9:00 μ.μ. η εκδήλωση των Ροταριανών Ομίλων Αθηνών με θέμα: «Η Ελλάδα σε ένα κόσμο που αλλάζει»

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση:«Aθληση στα παιδιά - Σωματικές & Ψυχολογικές προεκτάσεις»

Στις 12:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΟΚΤΩ (08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (38/2019) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2020
2. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της υπ'αρ.77/2019 απόφασης του Δ.Σ. της
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου που αφορά την κατάρτιση και έγκριση της
εισηγητικής έκθεσης με την οποία τεκμηριώνονται τα έσοδα και τα έξοδα της Επιχείρησης, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου η διαφορά τους να χρηματοδοτηθεί από το δημοτικό
προϋπολογισμό, με βάση την παρ. 1 του άρθρου 259 του Ν.3463/2006, όπως
τροποποιήθηκε με την παρ.14 του άρθρου 10 του Ν.4071/2012
3. Έγκριση ή μη της υπ'αρ. 75/2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της
 Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου για την έγκριση του ετήσιου Προγράμματος
Δράσης οικονομικού έτους 2020

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Aπό 6 έως 8 Δεκεμβρίου το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2019, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 
Στόχος της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης. 
Περισσότεροι από 300 μικροί Έλληνες παραγωγοί (πολλοί από τους οποίους νέοι και γυναίκες μελισσοκόμοι) θα εκθέσουν τα προϊόντα τους ενώ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό μοναδικές ποικιλίες, όπως: πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfooods (συνδυασμός υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας), μέλι Π.Ο.Π Ελάτης Βυτίνας, μέλι από την Κάλυμνο, μέλι Άναμα Ικαρίας, Σουσούρα Χαλκιδικής,  μέλι χαρουπιάς, μέλι γλυκάνισου & μάραθου κ.ά.  
Επίσης, θα παρουσιαστούν σπάνια μέλια (μέλι με σπιρουλίνα, με μαύρη σοκολάτα, με γκότζι μπέρι, μύρτιλο και μαστίχα, βιολογικές ποικιλίες κ.α), μέλι κρέμα, αλείμματα μελιού (φουντουκόμελο, πραλίνα μελιού), ποτά με βάση το μέλι (Υδρόμελι,  ελληνική Τεκίλα με μέλι, ρακόμελο κ.ά.), το ιδιαίτερο παστέλι από τη Μάνη με ιστορία 115 χρόνων, καθώς και χειροποίητα φυσικά καλλυντικά.  
Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αγνό – ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι από: τα νησιά (Κάλυμνο, Ικαρία, Φούρνους,  Θάσο, Κέα, Σχοινούσα, Αστυπάλαια, Τήνο, Σύρο, Άνδρο, Πάρο, Αμοργό, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Λήμνο, Σάμο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Χαλκιδική, Μάνη, Καρπενήσι, Σούλι, Ροδόπη, Κιλκίς, Πιερία, Πρέβεζα, Δωδώνη) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία, Αρκαδία).

«Ουσιαστικά μέτρα για το κλίμα» ζητά η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ»!

Οι Πράσινοι αναδεικνύουν τις αντιφάσεις της κυβέρνησης
Με το βλέμμα στραμμένο στη σύνοδο της Μαδρίτης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης οι πολίτες  περιμένουν και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων, που όμως δεν έρχονται.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίσκεται στην 25η Διάσκεψη των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη κλιματική αλλαγή (COP25) για να παρουσιάσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση κάνει ασκήσεις επί χάρτου με Εθνικά Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα, με φραστικά φιλόδοξους αλλά ουσιαστικά αντιφατικούς στόχους.
Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση:
Συνεχίζει την πολιτική των εξορύξεων υδρογονανθράκων.
•Επενδύει στην καύση των απορριμμάτων αντί της ανακύκλωσης και της επανάχρησης.
•Υποβαθμίζει τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης στις βιομηχανικές επενδύσεις.
•Απλοποιεί τις επενδύσεις ΑΠΕ σε προστατευόμενες περιοχές.
Μειώνει τους ελέγχους στον αιγιαλό και προωθεί καταστροφικές τουριστικές επενδύσεις.

Με τον Σύλλογο Αθμονέων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: Στηρίζουμε τους ιστορικούς συλλόγους της πόλης μας 
που προσφέρουν με δράσεις εθελοντισμού & διατηρούν τον πολιτισμό μας
Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με την Πρόεδρο Ρούλα Μπογδάνου - Καλύβα και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αθμονέων  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα αποκατάστασης φθορών και ανακαίνισης χώρων του Λαογραφικού Μουσείου που είναι και τόπος στέγασης του Συλλόγου καθώς και οι προτάσεις για τις προοπτικές στέγασης για το μέλλον.

Συνάντηση Θ. Αμπατζόγλου με τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»

Χρέος μας να στηρίξουμε φορείς που κρατούν άσβεστη την ιστορική μνήμη της θυσίας των Ελλήνων του Πόντου
Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο Δημήτρη Κοσμίδη και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου χαιρέτησαν τη μεγάλη συμμετοχή στην πρόσφατη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, στην οποία παραβρέθηκε και ο δικός τους φορέας, γεγονός που αποδεικνύει την έμπρακτη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής για ανοικτές πολυσυμμετοχικές διαδικασίες επικοινωνίας με τους πολίτες, όπως τόνισαν.

Την χρηματοδότηση του Αμαρουσίου συζήτησε με αξιωματούχους της ΕΕ & του ΕΛΚ, ο Θ. Αμπατζόγλου

Σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των επίσημων ξένων αξιωματούχων προσκεκλημένων του 13ου συνεδρίου της ΝΔ παρακάθισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Στο δείπνο παρόντες ήταν ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ και αντιπροέδρος του ΕΛΚ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Γ. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της ΕΕ και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Paulo Rangel και η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mairead McGuinness.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου συζήτησε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης του Δήμου Αμαρουσίου από Ευρωπαϊκούς πόρους. 

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Άνοιξαν οι εγγραφές για το «4ο Olympic Stadium Run-MAXH για τα Αυτοάνοσα»

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών διοργανώνει σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών το «Olympic Stadium Run» την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.
Μικροί και μεγάλοι δρομείς ετοιμάζονται να τρέξουν για καλό σκοπό, προσφέροντας τα έσοδα συμμετοχής στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΜΑΧΗ» για τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Φέτος, η εκκίνηση και ο τερματισμός επιστρέφουν εντός Ο.Α.ΚΑ ενώ η διαδρομή περνάει μπροστά από την Αγορά, το Τείχος των Εθνών, το Ποδηλατοδρόμιο, το Κολυμβητήριο κ.α
Εκπλήξεις στους συμμετέχοντες
Αρκετές εκπλήξεις αλλά χριστουγεννιάτικη διάθεση υπόσχονται οι διοργανωτές στους δρομείς και τους θεατές ενώ οι συμμετέχοντες θα πάρουν το αναμνηστικό τεχνικό t-shirt του αγώνα αναμνηστικό μετάλλιο, θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ζωντανή αναμετάδοση των αποτελεσμάτων καθώς και ασφαλιστική κάλυψη, υγειονομική υποστήριξη και υδροδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.

«Κοινωνικό Φροντιστήριο»:Μεγάλη η στήριξη από τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης & Ξένων Γλωσσών

Το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» δηλαδή της Δωρεάν και μειωμένου κόστους φοίτησης σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης και κέντρων μελέτης μαθητών Δημοτικού του Αμαρουσίου, υλοποίησε και φέτος ο Δήμος Αμαρουσίου, παρέχοντας τη δυνατότητα στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών τους.
Οι θέσεις φοίτησης εξασφαλίστηκαν χάρη στην πολύτιμη συνεργασία και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης, οι οποίοι βάσει των δυνατοτήτων τους διέθεσαν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις.
Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Μελέτης μαθητών Δημοτικού  προσέφεραν 25 θέσεις και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών προσέφεραν 45 θέσεις.
Το  πρόγραμμα υλοποιείται από το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), υπό την επίβλεψη του Προέδρου του Πέτρου Κόνιαρη.  
Σημειώνεται πως εξυπηρετήθηκαν όλα τα αιτήματα που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις κοινωνικοοικονομικής οικογενειακής κατάστασης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου συγχαίρει τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων για την πολύτιμη βοήθειά τους αλλά και τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου για την αποτελεσματική διαχείριση του θέματος και σε δήλωσή του αναφέρει: 

Επιτυχής η εκπαιδευτική δράση της Βορέειου Βιβλιοθήκης:«Από τον αποκλεισμό στην συμπερίληψη»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος  ανταλλαγής μαθητών Erasmus+ με θέμα «INCLUATION: from ex-to INCUsive educATION» «Από τον αποκλεισμό στη συμπερίληψη».
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εταίροι από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία με 21 μαθητές, ηλικίας 12-16 ετών, καθώς και οι μαθητές που τους φιλοξένησαν με τους συνοδούς καθηγητές.
Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «We talk about refugees»,  περιλάμβανε υποδοχή των επισκεπτών, ξενάγηση στο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, παρουσίαση και προβολή υλικού μέσω συνδέσμων στο διαδίκτυο, αφήγηση ιστοριών από το βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου «Μέσα από τα μάτια τους».

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η συγγέντρωση της ΚΟ Αμαρουσίου του ΚΚΕ για το δάσος Συγγρού


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Κ.0. ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΕΥΤΕΡΑ  2  ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις 7:00μμ
στο  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

«ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΔΑΣΟΥΣ  ΣΥΓΓΡΟΥ»
Ύστερα από ένα  και πλέον μήνα εδέησε επιτέλους να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός Μ. Βορίδης στην από 3 Οκτώβρη 2019 ερώτηση του ΚΚΕ με τίτλο «Όχι στην Εμπορευματοποίηση του Δάσους Συγγρού».
Απάντηση που επιβεβαιώνει «διά της σιωπής», και όχι μόνο, την επιχείρηση εμπορευματοποίησης του πολύτιμου αστικού Δάσους από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε συνέχεια παρόμοιων εγχειρημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τελευταίο αυτό του ΣΥΡΙΖΑ  και  σε αγαστή πάντα συνεργασία με τις δημοτικές Αρχές.
Η ουσία της απάντησης είναι ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην εμπορευματοποίηση του Δάσους, σε συνδυασμό με χρήσεις και παρεμβάσεις, που θα το καταστήσουν ελκυστικό σε επισκέπτες με «υψηλού επιπέδου» βαλάντια καθώς, για ευνόητους λόγους, αποφεύγεται κάθε ευθεία απάντηση στο μοναδικό ερώτημα της Ερώτησης:

H διά βίου μάθηση ως νοοτροπία αυτοανακάλυψης & αυτοεξέλιξης

«Μόλις σταματήσετε να μαθαίνετε, αρχίζετε να πεθαίνετε», είχε πει ο Albert Einstein.
Το να ζούμε μια ζωή που δεν έχει τίποτα νέο να μάθουμε κάθε μέρα, φαντάζει τρομερότερο ακόμη κι από τον θάνατο.
Ως άνθρωποι έχουμε μια φυσική επιθυμία να εξερευνούμε, να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε.
Είτε πρόκειται για τη προσωπική μας ζωή, είτε για την επαγγελματική μας σταδιοδρομία, η επιδίωξη και η αφοσίωση  στη δια βίου μάθηση αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της επιτυχίας.
Όταν γνωρίζουμε διαφορετικούς τομείς και θέματα, διαφορετικές απόψεις, αξίες, πεποιθήσεις, είναι ευκολότερο να επιλέγουμε τι είναι σωστό για εμάς.
Η διά βίου μάθηση είναι ένας τρόπος ζωής κι ένα διαρκές ταξίδι που ανακαλύπτουμε κάθε μέρα νέους προορισμούς. Ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης και αυτο-ανάπτυξης, το οποίο με τη σειρά του βελτιώνει τα πάντα και τους πάντες γύρω μας.
Αυτό που διακρίνει τη μάθηση από τη μελέτη κατά την διάρκεια των σχολικών ή φοιτητικών χρόνων μας, είναι ότι η μάθηση σημαίνει την εφαρμογή αυτής της γνώσης στην πράξη, γεγονός που διασφαλίζει ότι έχει ενσωματωθεί πλέον στην ζωή μας.
Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για να εκπαιδευόμαστε πάνω στις γνώσεις μας.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Αμαρουσίου

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αμαρουσίου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.
Α/Α
                               ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΣΕ ΩΡΕΣ
1
3.1 Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)
50
2
3.2 Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)
50
3
3.3 Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ)
50
4
3.4 Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή
25
5
3.5 Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media)
25
6
3.6 Δημιουργία Ιστοσελίδας
50
7
3.7 Ηλεκτρονική εφημερίδα
50
9
10.30 Βασικά Αγγλικά Α1
50
10
10.31 Βασικά Αγγλικά Α2
50
11
10.32 Βασικά Γαλλικά Α1
50
12
10.33 Βασικά Γαλλικά Α2
50
13
10.34 Βασικά Γερμανικά Α1
50
14
10.35 Βασικά Γερμανικά Α2
50
15
10.36 Βασικά Ιταλικά Α1
50
16
10.37 Βασικά Ιταλικά Α2
50
17
4.9 Ισπανικά για τουρισμό (Α1-Α2)
25
18
2.10 Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων
25
19
1.1 Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων
25
20
8.2 Σύνδεση Σχολείου - Οικογένειας
50
21
8.4 Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός,
διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.)
25
22
1.3 Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη
25