Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Γεωπολιτικός Χάρτης της Ελλάδος

ΧΕΥ Νερατζιώτισσας:Αντιπροσωπεία της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ», είδε τον Αν. Υπ. Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», αποτελούμενη από τον επικεφαλής Λ. Μαγιάκη και τους δημοτικούς συμβούλους Αικ. Ψάλτη και Π. Κούκουζα, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΟ - ΠΡΑΣΙΝΟ» Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη 
Στη συνάντηση, που  όπως αναφέρουν πηγές, έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, παρέστησαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη και η κ. Σμαρώ Κιούση αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών.
Η παράταξη ανέπτυξε στον «ΟΙΚΟΛΟΓΟ» Υπουργό τις θέσεις της σχετικά με την εκδοθείσα από την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου άδεια δόμησης κτιρίου γραφείων επιφάνειας περίπου 5000 τ.μ. στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανακληθεί.
Τόνισε ότι η υπουργική απόφαση Ταγαρά της 23-1-2015 με την οποία δόθηκαν χρήσεις γης στο εν λόγω οικόπεδο είναι σε αντίθεση με τον νόμο 2445/96 που καθόρισε τις χρήσεις γης στο ΧΕΥ και συνεπώς πρέπει να καταργηθεί.

Η προσευχή ενός βασανισμένου αριστερού

Ω, Θεέ μου, γιατί εισενέγκεις ημάς εις πειρασμόν; 
Ο Θέμος να στηρίζει με νύχια και με δόντια την αγροτιά, ο Αλαφούζος να παίρνει θέση στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης, οι φωτιές της κουκούλας που έκαιγαν χρόνια στον βωμό της οχλοκρατίας να γίνονται κεράκια στον βωμό της Δημοκρατίας, νεαροί δεξιοί λύκοι να δείχνουν στην Αριστερά τα δόντια τους και να γρυλίζουν κρεμάλες, χωρίς κανένας πολέμιος της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται να βάζει live τα κλάματα, ο Παναγόπουλος -αχ, έκτακτος, μόνο η τραγιάσκα του έλειπε- να θυμάται τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις και ο Μπερμπάτοφ να στέλνει φαγητό στους αποκλεισμένους από τα μπλόκα;
Ω, Θεέ μου, άφες ημίν τα οφειλήματα ημών. 
Μια ζωή σε απεργίες και διαδηλώσεις, δεκαετίες και δεκαετίες στον τίμιο αγώνα του πεζοδρομίου, λοιδορούμενοι και κατηγορούμενοι, καταδιωκόμενοι και δερόμενοι, συλλαμβανόμενοι και δικαζόμενοι, μπουζουριαζόμενοι και διαμαρτυρόμενοι, να βρισκόμαστε τώρα, θέλουμε δεν θέλουμε, στην άλλη όχθη. 
Αν η μισή καρδιά μου, γιατρέ, βρίσκεται στην απεργία, η άλλη μισή στο Μαξίμου βρίσκεται.

Αύριο στις 11:00 π.μ. η Γ.Σ, οι Αρχαιρεσίες & η κοπή της πίττας των «Φίλων» του Δάσους Συγγρού

Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ» σας προσκαλούντην Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:00 π.μ., στον Πύργο Συγγρού (εντός του Δασοκτήματος Συγγρού), σε Γενική Συνέλευση, στις Αρχαιρεσίες, στην κοπή της πίττας.
                                          Η Ημερησία διάταξη της Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

Στις 6:00 μ.μ. η Βασιλόπιττα των προσκόπων


«Περιμένοντας τη βροχή» σήμερα & αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. σε συνεργασία με τον «Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου» και το θεατρικό του εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» σας παρουσιάζουν:
Ένα θεατρικό έργο που έγραψε η Μαρία Ζούλια, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπάμπη Τσικληρόπουλου. 

Ξεκινάει στις 10:00 π.μ. το απόλυτο Φεστιβάλ για όλες τις γάτες, ράτσας & ...ταράτσας!


Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στη  HELEXPO MAROUSSI Επίπεδο Β, το διήμερο 6 & 7 Φεβρουαρίου&σήμερα & αύριο) και ώρες από 10:00 έως 20:00, με δωρεάν είσοδο θα διεξαχθεί το απόλυτο φεστιβάλ γάτας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 


Στις 5:00 μ.μ. η Βασιλόπιττα της «Εστίας Πατερικών Μελετών»


Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

2006 - 2016:10 χρόνια «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη»

Γ. Πατούλης: «Έχουμε την εμπειρία, τις γνώσεις & το σχέδιο για να πάμε το Μαρούσι μπροστά»
Παρουσία εκατοντάδων φίλων και υποστηρικτών του Συνδυασμού «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη», δημοτικών συμβούλων, στελεχών της Διοίκησης του Δήμου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδυασμού για το 2016 με τις ευχές να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά και στο μέλλον να ηγείται στα δημοτικά πράγματα στο Μαρούσι.
Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια έργου και δημιουργίας του Συνδυασμού «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη», μέσα από εικόνες αποτυπώθηκαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο οι σταθμοί στη νικηφόρο διαδρομή του από το 2006 έως σήμερα - τρεις νίκες σε αντίστοιχο αριθμό διαδοχικών αναμετρήσεων με συντριπτικά ποσοστά εκλογής-, τα έργα σε κάθε γειτονιά της πόλης για να ξαναγίνει το Μαρούσι μία Ανθρώπινη Πόλη, η αναβάθμιση του ρόλου και της παρουσίας του προαστίου μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Όλες αυτές οι εικόνες αποτυπώνουν τις αγωνίες, τη σκληρή δουλειά,
την προσπάθεια που κάθε μέρα που περνά δικαιώνεται, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, που εργάζεται συστηματικά εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, για να δώσει πραγματικό νόημα και περιεχόμενο στο όνομα του Συνδυασμού «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη».
«Το 2006 ήταν για το Μαρούσι χρονιά Ανατροπής και Αλλαγής. Το 2006 νίκησε στο Μαρούσι η Ελπίδα
Και μπήκαν οι ισχυρές βάσεις για μια νέα Πορεία Δημιουργίας. Ξεκίνησε μια περίοδος έργων σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά της. 

Λίγο πριν δώσουν οι «ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙΚΟΛ - ΑΝΕΛ» τηλεοπτικές άδειες σε Τούρκους, το ΑΠΕ εγκαινίασε σελίδα στην τουρκική γλώσσα!

 ΠΡΟΣΕΧΩΣ:ΕΛΛΑΣ - Τουρκία ΣΥΝομοσπονδία!!!
Σελίδα στην τουρκική γλώσσα εγκαινίασε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην οποία θα «φιλοξενούνται» πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά ρεπορτάζ, καθώς επίσης και ειδήσεις Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, έρευνες, φάκελοι κ.α. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αιχμή της νέας σελίδας είναι η παρουσίαση ειδήσεων, που αφορούν ή ενδιαφέρουν τη γείτονα, και στόχος η ανάδειξη θεμάτων, που ενώνουν τους δύο […]

Οι 12 μικροί γιάνκηδες του Τσίπρα!

Η Ρεμπέκα Φονγκ, γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς στη Λάρισα τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και αφού είπε και αυτή τα ίδια που λένε συνήθως οι αμερικανοί αξιωματούχοι, ότι:
«κατανοούν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα»! 
Αποκάλυψε ωστόσο ότι ομάδα 12 Αμερικανών τεχνοκρατών, με εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλευρό της «Ελληνικής» κυβέρνησης για να προτείνει στον κ. Τσίπρα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «μέτρα ανάκαμψης ώστε να μπορέσει η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα».
Και επειδή οι Αμερικανοί δεν δίνουν συνήθως λεπτομέρειες, έγινε ένας μικρός χαμός και να σου το θέμα έρχεται στη Βουλή.
Ποιοι είναι αυτοί οι 12 (ονόματα και γενικά βιογραφικά), ποιος τους πληρώνει (η ελληνική κυβέρνηση, η αμερικανική ή το ΔΝΤ), με ποιους υπουργούς συνεργάζονται και σε τι είναι μερικά από τα ερωτήματα που υπέβαλε ήδη προς τον Πρωθυπουργό ο γαλάζιος βουλευτής Χρ. Κέλλας.
==============================================================
                                           Τηλεάδειες στου Δουράμπεη

ΑΠΕΡΓΙΑ: ΤΟ...ΣΚΑΣ με χημικά Αριστερών ΜΑΤ & Μολότωφ παρακρατικών Αντι-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ!



«Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές...» απόψε στο Ιδιόμελο

«Η λογοκρισία» & το ελληνικό τραγούδι» στις 8:00 μ.μ, στο «Στέκι+»

«Rethinking Europe»:Μια σειρά διαλέξεων για το μέλλον της Ευρώπης



Στις 6:00 μ.μ. το αφιέρωμα στο Δάσκαλο του Μαρουσιού Ευάγγελο Δούση


Αφιέρωμα στο Δάσκαλο του Μαρουσιού Ευάγγελο Δούση(1888-1975), διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), ο Δήμος Αμαρουσίου 
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Δούση με τίτλο: 
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ» (εκδόσεις ΑΡΧΕΙΟ).   
Τα απομνημονεύματα ενός δραστήριου Μαρουσιώτη δάσκαλου, 1888-1975
Το 1967, ο Ευάγγελος Δούσης, γιος του ιερέα Κωνσταντίνου Δούση, δάσκαλος, εξέχον και αγαπητό πρόσωπο του Αμαρουσίου, κατέγραψε σε ένα σχολικό τετράδιο τις αναμνήσεις του.
Πρόκειται για εν μέρει άγνωστο ντοκουμέντο της ιστορίας του Μαρουσιού, κοινότητας που, από ένα μικρό χωριό στα όρια του Δήμου Αθηναίων κατά τον 19ο αιώνα, κατάφερε με τους αγώνες των Μαρουσιωτών να γίνει το 1925 ανεξάρτητη.

Στις 10:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ(05) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(01/2016)  της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 10:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Διαβίβαση βεβαιωμένων πολεοδομικών παραβάσεων από την Υπηρεσία Δόμησης του Δ. Αμαρουσίου, σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού και στην Περιφέρεια ΔΠΥ Αττικής, Θ΄ Γραφείο Πυρασφάλειας, για δικό τους έλεγχο, λόγω αρμοδιότητας (συνολικά 11 καταστήματα)
2. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΡΟΥΣΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας "ΒΙΝΟ ΜΠΟΤΕΓΚΑ Ε.Ε." σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 517, επί των οδών Φραγκοκκλησιάς 3Α και Γρανικού (ισόγειο)

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Το σχέδιο ΚουΤουΡούΓΚΑΛΟΥ για τις συντάξεις...


ΠΑ.ΜΕ: ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ

Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

            Συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια!
Θέλουν να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από τη μεγαλύτερη κατάκτηση που έχει πετύχει η εργατική τάξη, την κοινωνική ασφάλιση. 
Αυτό επιδίωκαν όλα τα χρόνια οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό επιδίωκαν και τα προηγούμενα νομοσχέδια, αυτό επιδιώκει και η σημερινή πρόταση νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν καταργεί τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά πατάει επάνω τους δίνοντας συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές και τη πρόνοια
Αυτή την απαίτηση είχαν και έχουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές  το μεγάλο κεφάλαιο
Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε με αγώνες, αίμα και θυσίες. 
Δε θα επιτρέψουμε στην «αριστερά» του κεφαλαίου να μας γυρίσει στις αρχές του 19ου αιώνα
Να μην αφήσουμε να περάσει η προπαγάνδα τους, τα μέτρα που φέρνουν είναι φωτιά και μας αφορούν όλους. 
Μετατρέπουν την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση. 
Θέλουν να πεθαίνουμε στους προθάλαμους των νοσοκομείων, χωρίς καθολικό δικαίωμα σε όλο το πλέγμα της κοινωνικής ασφάλισης. 

ΣΥΝτονισμός κοινών δράσεων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. από ΛΑ.Ε & ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μετά από συνάντηση αντιπροσωπειών Λ.ΑΕ - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά «το ζήτημα της συμβολής τους στην κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο».
Η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζουν τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, που ξεσπούν σε όλη τη χώρα. 
Οι κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, των -νέων κυρίως- ελαστικά εργαζόμενων με «μπλοκάκι», της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, έχουν κοινό στόχο: 
την πολιτική των μνημονίων, την επίθεση που δέχονται από την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θέλουν να μετατρέψουν την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση, να αφαιρέσουν δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες. 
Οι δύο δυνάμεις υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες. 
Στηρίζουν την ανάγκη να συντονιστούν και να κλιμακωθούν για να μην περάσει και να ανατραπεί 
το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και συνολικότερα η μνημονιακή αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του αστικού μνημονιακού μπλοκ.
Σε αυτή τη μεγάλη μάχη επιδιώκουμε, να βρούμε τρόπους κοινής δράσης και συνεργασίας:

ΓΣΕΕ:ΚΛΕΙΣΤΟΝ λόγω Ασφαλιστικού! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:Ολοι στο Συλλαλητήριο

ΑΔΕΔΥ:Ολοι στους δρόμους, να μην περάσει το Αντι-Ασφαλιστικό

Η ελπίδα... ερχότανε!

Από την «πάλη των τάξεων», στην ... «ΣΥΝαίνεση των τάξεων»!

«Ο ταξικός μίσος» & «ο γάτας πρωθυπουργός» Αλέξης Τσίπρας!!!

Οπου φύγει - φύγει από την Κω, ο «Λαοφιλής» ΣΥΝ(γ)Καμμένος του Alexi Τσίπρα!!!

Σε οδύσσεια εξελίχθηκε το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στην Κω, καθώς δεκάδες κάτοικοι 
σε διάφορα σημεία του νησιού βγήκαν χθες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα.  
Όπως επιβεβαιώνει το υπ. Άμυνας, το ελικόπτερο τύπου Σινούκ 
που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας στο νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί αρχικά στο προκαθορισμένο σημείο, καθώς όταν έγινε αντιληπτό από διαδηλωτές, ξεκίνησαν επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών & δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν. 
Η ατμόσφαιρα έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποπνικτική και για λόγους ασφαλείας, ο πιλότος έκανε στροφή προς της Λέρο...
Η συνέχεια έχει δύο εκδοχές. 
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν το ελικόπτερο επέστρεψε 
στο σημείο, προσγειώθηκε, αλλά πριν βγει ο Πάνος Καμμένος, σηκώθηκε και πάλι με κατεύθυνση 
τη Λέρο. Κύκλοι του υπουργείου διευκρίνιζαν πως ο κ.Καμμένος δεν έμεινε στην Κω, επειδή επιθεώρησε τα hot spot μέσα από το ελικόπτερο.
Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, δεν γίνεται αναφορά στα επεισόδια και τονίζεται:
 ''Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, 
ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών. 
Στη συνέχεια επισκέπτονται τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο
Μπλόκο στην Κω - Στα χωράφια προσγειώθηκε ο Καμμένος

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Προς Ιωάννην Μουζάλαν επιστολή Γεωργίου Πατούλη, περί προσφυγικού...

Eπιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, έστειλε σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου o Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με την οποία ζητά την άμεση σύγκληση της Κοινής Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών Ροών με αντικείμενο την ενημέρωση για τη λειτουργία, χωροθέτηση και τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των χώρων φιλοξενίας των προσφύγων - μεταναστών.
Θέμα: «Άμεση σύγκληση της Κοινής Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών Ροών, με θέμα τη λειτουργία και χωροθέτηση των χώρων φιλοξενίας των προσφύγων-μεταναστών» 
                                                     Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Παράσταση διαμαρτυρίας από το Σ.Ε.Δ.ΑΜ, στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την Παρασκευή μέλη της Διοίκησης του Σωματείου μαζί με εργαζόμενους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. 
Στόχος της παρέμβασης μας ήταν να σταματήσει κάθε διαδικασία εκχώρησης τομέων της καθαριότητας και συγκεκριμένα του Οδοκαθαρισμού.
Για να λάβουμε την απάντηση από τον εκπρόσωπο της Διοίκησης ότι το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.
Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ψεύδεται. 
Αν δεν ήθελε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα μπορούσε να πιέσει τη κυβέρνηση αλλά και το ανάλογο υπουργείο απαιτώντας Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και να είχε προχωρήσει στη πρόσληψη και των υπολοίπων 80 εργαζόμενων συμβασιούχων που του έχει επιτρέψει το υπουργείο.
Όμως η Διοίκηση του Δήμου  Αμαρουσίου πιστή στην αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωράει στην εκποίηση της καθαριότητας και συγκεκριμένα του οδοκαθαρισμού και ας κοστίζει στο Μαρουσσιώτικο λαό το διπλάσιο ή ακόμα και το τριπλάσιο.

Συνέντευξη Γ. Καραμέρου στην Ομάδα «Εcomobility 2016»

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Γυμνασίου Δούκα στην Εκστρατεία Οικολογικής Μετακίνησης «Εcomobility 2016», ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής, κ. Γιώργος Καραμέρος παραχώρησε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, συνέντευξη στη μαθητική ομάδα Ecomobility της Γ’ τάξης απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών,  αλλά και συζητώντας μαζί τους τις προτάσεις τους για τους πιθανούς τρόπους βελτίωσης των συνθηκών μετακίνησης πεζών και οχημάτων εντός της πόλης του Αμαρουσίου.
Για τους σκοπούς της εκστρατείας Ecomobility 2015-16  που αφορά στην προώθηση της φιλοσοφίας της οικολογικής μετακίνησης εντός των πόλεων, οι μαθητές της ομάδας του Γυμνασίου, εστιάζοντας τις παρατηρήσεις τους στην αυτοψία που πραγματοποίησαν στο Μαρούσι για τον εντοπισμό προβλημάτων που παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη μετακίνηση πεζών και οχημάτων, παρουσίασαν στον Αντιπεριφερειάρχη τα καταγεγραμμένα στοιχεία και ζήτησαν να τοποθετηθεί όσον αφορά στα ζητήματα που έθεσαν υπόψιν του.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αττικής»
οι μαθητές έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην πόλη. 

Nέα σύγκλιση της διαπαραταξιακής για το θέμα του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, ζητά η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Προς:   τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη
Κοιν.:   Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου κ. Επ. Γαρδέλη
Επικεφαλής Παρατάξεων κ.κ. Κ. Βλάχο, Θ. Φωτόπουλο, Δ. Κλαπάκη, Τ. Σπυρόπουλο
Θέμα: ΧΕΥ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ
Κύριε Δήμαρχε, Σε συνέχεια της από 25-1-2016 συνάντησης μας όπου και συζητήθηκε το ανωτέρω θέμα και στην οποία συναποφασίστηκε η εκ νέου συνάντηση μας το συντομότερο δυνατόν, παρακαλούμε όπως καθορίσετε τόπο, ημερομηνία και ώρα συνάντησης για την περαιτέρω συζήτηση του θέματος και λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στις 11:00 π.μ. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1)Επικύρωση Πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου.
2)Ενημέρωση Προέδρου.
3)Ενημέρωση & λήψη απόφασης σχετικά με τη δράση της ΚΕΔΕ με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Εισηγητής: Π. Ζυγούρης, Νομικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ
4)Πρόταση της ΚΕΔΕ σχετικά με την αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύστερα από επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών.
Εισηγητές: Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ - Γ. Καραγιάννης, Β’ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ
5)Ενημέρωση σχετικά με τα «Κέντρα Κοινότητας», μετά την επιστολή της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θ. Φωτίου, προς τους Δημάρχους της χώρας.
Εισηγητές:  Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ - Σ. Δανιηλίδης,  Αντιπρόεδρος Επιτροπής Υγείας 
& Κοινωνικής Πρόνοιας

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Περισσότερες από 150 γυναίκες συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας

105 γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, με τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό  μαστογράφο, στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού «Άγιοι Ανάργυροι».
Το πρόγραμμα υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά  με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) κ. Γιώργου Πατούλη, σε εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε το Δίκτυο με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» για τη στήριξη των γυναικών που είναι είτε ανασφάλιστες, είτε άνεργες ή πληρούν άλλα κοινωνικά κριτήρια στους 160 Δήμους μέλη του Δικτύου.
Τις ομαδικές επισκέψεις οργάνωσαν οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, οι οποίοι συνόδευσαν τις δικαιούχους στο Κέντρο Πρόληψης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ψηφιακές μαστογραφίες.
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος για τη φετινή χρονιά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Γιώργος Πατούλης  σημειώνει:

Η ισορροπία του TSIPRAS!!!

Το ντοκιμαντέρ «ΜΕΤΑΞΑ - ακούγοντας το χρόνο», αύριο στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Εκλογές αύριο στον Σύλλογο Γονέων του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων

To ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου των Αναβρύτων μετά από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2015,  καλεί τα μέλη του σε εκλογές για την΄Ενωση Γονέων την Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2016 
στις 11:00 π.μ. στο κτίριο του Λυκείου.
Όσοι γονείς θέλουν να καταθέσουν υποψηφιότητα να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο στο 6976851887 ή να στείλουν e-mail στο gonisanavrita@yahoo.gr μέχρι την Κυριακή 31/01/2016.

Στ. Θεοδωράκης:«Η Ελλάδα κινδυνεύει, αυτό το χειμώνα να αποχαιρετήσει τη Σένγκεν»...

«Θεωρούμε ότι είναι πρωτεύον εθνικό ζήτημα η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού γι’ αυτό ακριβώς γίναμε το πρώτο κόμμα, που έθεσε δέκα συγκεκριμένες προτάσεις, για το μείζον αυτό θέμα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση που διοργάνωσε ο Τομέας Άμυνας του Ποταμιού, χθες το βράδυ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με θέμα: 
«Οι Σύγχρονες και Αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας μας». 
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, μέλος της επιτροπής εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και συντόνισε Γιώργος Τσιτσιλιάνος, συντονιστής του Τομέα Αμυνας. 
Μίλησαν ο υποναύαρχος Γιώργος Σάγος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ο Παναγιώτης Αγερίδης Διευθυντή Ποιοτικού ελέγχου της ΕΑΒ για την Αμυντική Βιομηχανία.
Όπως είπε ο Επικεφαλής του Ποταμιού «η Ελλάδα κινδυνεύει, αυτό το χειμώνα να αποχαιρετήσει τη Σένγκεν, όπως το καλοκαίρι κινδύνευσε την ευρωζώνη, κάτι που θα είναι εξίσου επώδυνο για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Γιατί δεν είναι αυτό το απερίσκεπτο που άκουσα από έναν συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι '«τι έγινε αν αντικαταστήσουμε τις ταυτότητες με τα διαβατήρια»'. 
Η Σέγκεν είναι κάτι παραπάνω από την ελευθερία κίνησης των προσώπων, είναι ελευθερία κίνησης που αφορά τα εμπορεύματα. Και τέλος πάντων θέσουμε την Ελλάδα σε κίνδυνο σε σχέση με τη Σέγκεν, η οικονομία θα δεχτεί ένα τελευταίο πλήγμα».

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η Πρωτοχρονιάτικη πίττα του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Νέο Μαρούσι»

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 15ου Δημοτικού Σχολείου επί της Κυπρίων Αγωνιστών έκοψε, παρουσία μελών, φίλων και εκπροσώπων της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του, ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Νέο Μαρούσι» 
Θερμές ευχές με τους παριστάμενους αντάλλαξαν η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Ρένα Χαλιώτη, ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλης Κόκκαλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Πέτρος Κόνιαρης.
Τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του για το Νέο Έτος μετέφερε στους παριστάμενους η Αντιδήμαρχος κα Ρένα Χαλιώτη, υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία του Συλλόγου με το Δήμο Αμαρουσίου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Αιτήματα του Συλλόγου «ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α» προς την Δ/νση Τεχνικών έργων Δήμου Αμαρουσίου

                               ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ
                             Προς : Δήμος Αμαρουσίου, Δ/νση Τεχνικών έργων 
Τμήμα κατασκευής και συντήρησης έργων, Τμήμα κυκλοφορίας και συγκοινωνίας
Κοινοποίηση: Δήμαρχο κ. Πατούλη Γεώργιο & Αντιδημαρχους κ.κ Β. Κόκκαλη &  Ν. Κάββαλο
Θέμα : Διάνοιξη ασφαλτόστρωση δρόμων, μονοδρόμηση οδού
Σχετικά : Ασφαλτόστρωση οδού Τυμφρηστού με την δεδομένη εξοικονόμηση χρημάτων
Διάνοιξη και ασφαλτόστρωση οδού Ολ. Αλεπούς - Μονοδρόμηση Αγίου Γερασίμου
Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο της εγκατάστασης αγωγών ομβρίων εξοικονόμησε κάποιους σημαντικούς πόρους, καθώς δεν χρειάστηκε να ασχοληθεί με το τμήμα της οδού Τυμφρηστού που βρίσκεται ανατολικά της οδού Αγίας Ειρήνης, καθώς ο αγωγός του συγκεκριμένου δρόμου είχε κατασκευαστεί παλαιότερα από την περιφέρεια. 
Ζητούμε, λοιπόν, την ασφαλτόστρωση του δυτικού κομματιού στον συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος είναι χωματόδρομος και δύσκολα προσβάσιμος.
Παράλληλα, ένα θέμα που επιζητεί άμεση λύση στην περιοχή είναι η διάνοιξη και η ασφαλτόστρωση της οδού Ολ. Αλεπούς που με την κατάλληλη παρέμβαση μπορεί να αποτελέσει μία επιπλέον είσοδο στην περιοχή.