Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Βγήκαν τα «μαχαίρια» της αντιπαράθεσης Πατούλη - Καραμέρου στο «Στούντιο Άλφα» !

Μερικές αλήθειες για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας 
Με αφορμή πρόσφατη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρου στο εργοτάξιο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της «Απορροής ομβρίων υδάτων περιοχής Στούντιο Άλφα» και τα όσα δήλωσε σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του έργου ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:
Πρώτον, θα ήταν ιδιαίτερο χρήσιμο για τη σωστή ενημέρωση των παρισταμένων, να παρίσταντο την ημέρα της επίσκεψης στο εργοτάξιο και στελέχη της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου, που έχουν την επίβλεψη του έργου. 
Δυστυχώς, όμως, δεν προσκλήθηκαν ποτέ, αν και το έργο αφορά κυρίως στο Μαρούσι και λιγότερο στην Περιφέρεια, η οποία απλώς το χρηματοδοτεί.
Δεύτερον, η μη πρόσκληση να παρίστανται στην επίσκεψη στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου, αναδεικνύει τη λογική που κινείται τμήμα του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής. ]
Είναι η λογική της υποβάθμισης του ρόλου του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, είναι η συστηματική προσπάθεια να προσπαθούν κάποιοι με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων να «κηδεμονεύσουν» τους Δήμους, υπερβαίνοντας το θεσμικό τους ρόλο. 
Σε αυτή τη συστηματική προσπάθεια κηδεμόνευσης των Δήμων η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα είναι απέναντι. Λέμε ΝΑΙ στη συνεργασία με όλους τους θεσμούς του Κράτους, στη βάση της ισοτιμίας και της συνεργασίας, αλλά κηδεμονίες δεν ανεχόμαστε.
Τρίτον, αν είχαν προσκληθεί στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου θα μπορούσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης να έχει μια σωστή ενημέρωση για την πορεία εκτέλεσης του έργου και δεν θα εξέδιδε ανακοίνωση, που υιοθετεί άκριτα τα επιχειρήματα του εργολάβου - αναδόχου. 
Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Καραμέρος έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και παρασύρθηκε στην έκδοση συμπερασμάτων που απέχουν πολύ από την αλήθεια για την πορεία εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου.

Τέταρτον, για να αποκατασταθούν, λοιπόν, οι αλήθειες, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της περιοχής ότι:
Για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου ευθύνεται καταρχήν ο ανάδοχος εργολάβος, ο οποίος αν και υπέγραψε τον Μάιο του 2015 τη σύμβαση για να το υλοποιήσει, ξεκίνησε με σημαντική καθυστέρηση τις εργασίες (Οκτώβριος του 2015), επικαλούμενος τα προβλήματα που προκάλεσαν τα capital controls.
Δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει από πλευράς Δήμου Αμαρουσίου προσαρμογή της μελέτης του έργου όπως ισχυρίζεται ο ανάδοχος. 
Για την κατάπτωση του πρανούς του ρέματος ευθύνεται το γεγονός ότι καθυστέρησε η έναρξη των εργασιών. Αν είχε ξεκινήσει η εκσκαφή το καλοκαίρι από τον ανάδοχο, πριν εκδηλωθούν οι έντονες βροχοπτώσεις, δεν θα υπήρχε υποχώρηση του πρανούς.
Έχει δοθεί εντολή από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου προς τον εργολάβο που κατασκεύασε το δίκτυο ακαθάρτων επί της οδού Τυμφρηστού, να προχωρήσει άμεσα στην ανακατασκευή του δικτύου, μετά τις κακοτεχνίες που διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο που έγινε σε συνεργασία με την Ε.Υ.Δ.Α.Π, η οποία έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να διαπιστώσει την κλίση του αγωγού. 
Σε κάθε, όμως, περίπτωση η αποκατάσταση του συγκεκριμένου τμήματος δεν επηρεάζει την πορεία εκτέλεσης του έργου των ομβρίων αφού μπορεί να συνεχιστεί η εκτέλεση του στο υπόλοιπο τμήμα.
Αν ο κ. Αντιπεριφερειάρχης «είχε μπει στον κόπο» να καλέσει κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο και αρμόδια στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου, θα είχε πληρέστερη κι εγκυρότερη ενημέρωση και δεν θα υιοθετούσε άκριτα τα επιχειρήματα ενός εργολάβου.

Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και τα στελέχη των υπηρεσιών μας είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα προκειμένου να διευκολύνουμε την ομαλή κι έγκαιρη εκτέλεση κάθε έργου που γίνεται ή πρόκειται να γίνει μελλοντικά στην πόλη μας.
Αυτό επιβάλει το συμφέρον των πολιτών, με προϋπόθεση τον σεβασμό στην ανεξαρτησία και αυτονομία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου