Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Συνέντευξη Γ. Καραμέρου στην Ομάδα «Εcomobility 2016»

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Γυμνασίου Δούκα στην Εκστρατεία Οικολογικής Μετακίνησης «Εcomobility 2016», ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής, κ. Γιώργος Καραμέρος παραχώρησε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, συνέντευξη στη μαθητική ομάδα Ecomobility της Γ’ τάξης απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών,  αλλά και συζητώντας μαζί τους τις προτάσεις τους για τους πιθανούς τρόπους βελτίωσης των συνθηκών μετακίνησης πεζών και οχημάτων εντός της πόλης του Αμαρουσίου.
Για τους σκοπούς της εκστρατείας Ecomobility 2015-16  που αφορά στην προώθηση της φιλοσοφίας της οικολογικής μετακίνησης εντός των πόλεων, οι μαθητές της ομάδας του Γυμνασίου, εστιάζοντας τις παρατηρήσεις τους στην αυτοψία που πραγματοποίησαν στο Μαρούσι για τον εντοπισμό προβλημάτων που παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη μετακίνηση πεζών και οχημάτων, παρουσίασαν στον Αντιπεριφερειάρχη τα καταγεγραμμένα στοιχεία και ζήτησαν να τοποθετηθεί όσον αφορά στα ζητήματα που έθεσαν υπόψιν του.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αττικής»
οι μαθητές έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην πόλη. 
Τους μαθητές συνόδευε η καθηγήτρια και υπεύθυνη της δράσης Σοφία Σερδάρη.
Οι ομάδες των μαθητών από τάξεις της Γ’ Γυμνασίου όλης της επικράτειας, που συμμετέχουν στην εκστρατεία Ecomobility, ερευνούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνήθειες και τις συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους, ακούν και αξιολογούν τις απόψεις εκπροσώπων τοπικών Αρχών και φορέων και συγκεντρώνουν στοιχεία από τους πολίτες προκειμένου να εξετάσουν τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των πόλεων, της κατάληψης των πεζοδρομίων και της έλλειψης ποδηλατοδρόμων. 
Παράλληλα, αξιολογούν το επίπεδο επένδυσης της πόλης τους στους τρεις πυλώνες των πράσινων μεταφορών και σε οικολογικούς τρόπους μετακίνησης.
Τα αποτελέσματα της μελέτης των προβλημάτων θα παρουσιάσουν οι μαθητές στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εκστρατείας Ecomobility 2015-16 που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στο πολιτιστικό κέντρο Δαΐς.
Στο «μικροσκόπιο» των ομάδων των μαθητών, ανάμεσά τους και από το Μαρούσι, έχουν μπει συνολικά 35 πόλεις της ελληνικής επικράτειας.
                                  ΠΗΓΗ:gymnasiodoukas.files.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου