Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η διευθέτηση των ρεμάτων, η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Αμαρουσίου & η οδός Ακακιών...

Στη σκιά και τον απόηχο των τραγικών γεγονότων της πλημμύρας στη Μάνδρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έγινε στις 16/01, 3-ωρη ενημέρωση και συζήτηση με παρεμβάσεις 5 Συλλόγων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, για τη διευθέτηση των ρεμάτων (Σαπφούς και Πεντέλης Χαλανδρίου) και τα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης του Αμαρουσίου.
Τον Σύλλογο κατοίκων Πολυδρόσου στο Δημοτικό Συμβούλιο  εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Π. Πάντος και το μέλος του ΔΣ Γ. Κορομπίλης και Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου για τα θέματα της πολεοδομικής ενότητας, η οποία είναι γνωστό έχει την ατυχία διοικητικά να υπάγεται σε 2 δήμους (Αμαρουσίου & Χαλανδρίου) αν και εδαφικά ενιαία.  
Η συζήτηση για το τι απέγιναν τα πολλά ποτάμια και τα πάρα πολλά ρέματα της Αθήνας είναι κυρίαρχη το τελευταίο χρονικό διάστημα.  
Για να ξαναθυμηθούμε όλοι, ότι η βασική αντίληψη που καθόρισε την διαχείρισή τους ήταν …να τα καταργήσουμε.
Είτε απλώς μπαζώνοντας και χτίζοντας, είτε «αξιοποιώντας» τα ως δωρεάν χώρους για να τα μετατρέψουμε σε δρόμους, πλατείες κλπ, δημιουργώντας κλειστούς ή ανοιχτούς τσιμενταύλακες, μετακινώντας τις κοίτες και κάνοντας εκτροπές.
Τα όποια αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα διαχείρισης και τα δίκτυα ομβρίων αντιμετώπισαν το νερό σαν κάτι από το οποίο πρέπει να απαλλαγούμε, προσπαθώντας έστω και χωρίς επιτυχία να το οδηγήσουν γρήγορα προς τη θάλασσα. 
Έτσι το πλούσιο υδρογραφικό δίκτυο της Αττικής «εξαφανίστηκε» και η μεγαλούπολη μεταφέρει με φαραωνικής κλίμακας έργα, νερό από τον Μόρνο και τον Εύηνο που το χρησιμοποιούμε όχι μόνο για ύδρευση αλλά και για άρδευση, βιομηχανική χρήση κλπ.

Αύριο στις 11:00 π.μ η ετήσια Γ.Σ. των Φίλων του Δάσους Συγγρού

Η μετάβαση προς ένα ευρωπαϊκότερο ΝΑΤΟ


Λέγεται συχνά ότι το ΝΑΤΟ είναι η πιο πετυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην παγκόσμια Ιστορία, αφού κατάφερε να κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο χωρίς καν να χρειαστεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 5 της ιδρυτικής του συνθήκης. 
Το βέβαιο είναι ότι με τη δημιουργία του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες εγγυήθηκαν πολυμερώς, για πρώτη και μοναδική φορά στην Ιστορία τους επίσημα, μέσω γραπτής συνθήκης δηλαδή, την ασφάλεια κάποιων συμμάχων τους. 
Πάντως, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου δεν έλειψαν οι εντάσεις στο εσωτερικό της συμμαχίας, που είχαν να κάνουν κυρίως με την καχυποψία των Ευρωπαίων απέναντι στις αμερικανικές προθέσεις, αλλά και την ταυτόχρονη αδυναμία τους να προσφέρουν ισότιμα με την αμερικανική υπερδύναμη στην άμυνά τους.
Όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν ως ένα μακρινό παρελθόν που λίγη σχέση έχει με την τρέχουσα συζήτηση για το μέλλον του ΝΑΤΟ. 
Όμως, η προϊστορία αυτή είναι χρήσιμη για να κατανοήσει κανείς πώς ξεκίνησε και ποια πορεία ακολούθησε ο μοναδικός αυτός οργανισμός ασφάλειας. 
Άλλωστε, σήμερα αν προσπαθούσαμε να εφεύρουμε το ΝΑΤΟ δεν θα τα καταφέρναμε, αφού, καταρχήν, δεν θα βρίσκαμε 67 γερουσιαστές στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών για να επικυρώσουν τη διεθνή ιδρυτική συνθήκη του. 
Με άλλα λόγια, το ΝΑΤΟ είναι μια «κατάκτηση» του Ψυχρού Πολέμου.

Βουλγαρική Προεδρία ΕΕ:Ανακοινώθηκε η Στρατηγική για τη διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια


Ανακοινώθηκε  μεσοβδόμαδα η Στρατηγική για τη διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία όχι μόνο επιβεβαιώνει, αλλά και τοποθετεί με σχετική ακρίβεια στον χρόνο τις ευρωπαϊκές προοπτικές για 6 γειτονικές της Βουλγαρίας χώρες. 
Εάν η εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων και η διευθέτηση των φιλονικιών τους με γειτονικές χώρες είναι θετικές, η Σερβία και το Μαυροβούνιο μπορούν να τερματίσουν τις ενταξιακές τους συμφωνίες με την ΕΕ ως το 2025, 
η Αλβανία & η Δημοκρατία της Μακεδονίας μπορούν να λάβουν τους προσεχείς μήνες σύσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων

η Βοσνία Ερζεγοβίνη μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για ένταξη
ενώ το Κόσσοβο μπορεί να επιταχύνει την πρόοδό του 
προς την ένταξη εάν εφαρμόσει τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την ΕΕ.
Η αποσαφήνιση της ευρωπαϊκής προοπτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια τέθηκε σαν βασική προτεραιότητα της Βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τον προηγούμενο χρόνο.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, χαιρετίζοντας τη νέα στρατηγική της ΕΕ, σημείωσε πως η Βουλγαρία έχει πετύχει τον στόχο της να επιστρέψει το ζήτημα για τα Δυτικά Βαλκάνια στην ατζέντα της ΕΕ. 

Η βαλκανική & ευρωπαϊκή διάσταση του καναλιού Μοράβα-Αξιού*

Ο πλωτός διάδρομος από το Αιγαίο ως τον Δούναβη
Η σύνδεση των βαλκανικών χωρών με την Μεσόγειο θάλασσα ιστορικά αποτέλεσε πάγιο στρατηγικό στόχο τους. 

Πολλές φορές μάλιστα η Ελλάδα λόγω γεωστρατηγικής θέσης βρέθηκε στο επίκεντρο συγκρούσεων και πολέμων προς επίτευξή του.
Στις μέρες μας φαίνεται ότι ο στόχος αυτός θα μπορούσε να επιτευχθεί τελικά με ειρηνικά μέσα για όλα τα μέρη δια μέσου των ποτάμιων μεταφορών: 
Διαφαίνεται ότι η επιδιωκόμενη κατασκευή του καναλιού μεταξύ των ποταμών Μοράβα - Αξιού (Vardar) θα συνδέσει τον ποταμό Δούναβη με το Αιγαίο Πέλαγος δίνοντας την επιθυμητή διέξοδο στην Μεσόγειο.
Χρειάσθηκαν απόπειρες επί πολλές δεκαετίες, μια μελέτη την Ηνωμένων Εθνών, η διορατικότητα της οργανωμένης ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών, το ενδιαφέρον του ελληνικού εφοπλισμού και η πρωτοβουλία της Σερβίας και της Κίνας προκειμένου να δρομολογηθεί το έργο - μαμούθ που θα αλλάξει κυριολεκτικά το μέλλον των Βαλκανίων σε πολλά επίπεδα.

Η Βουλγαρική Προεδρία Του Συμβουλίου Της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

                                        Προκλήσεις Και Προβληματισμοί
Την 1η Ιανουαρίου 2018 η Βουλγαρία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ το 2007 που αυτή αναλαμβάνει τον συγκεκριμένο ρόλο

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ασκεί νομοθετικά και δημοσιονομικά καθήκοντα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και χαράσσει-συντονίζει τις γενικές πολιτικές των κρατών-μελών. 
Συμμετέχουν σε αυτό Υπουργοί από κάθε κράτος-μέλος, ενώ η προεδρία του Συμβουλίου ασκείται ανά εξάμηνο διαδοχικά από όλα τα κράτη της Ένωσης.
Το 2018 θεωρείται κρίσιμο έτος αναφορικά με τα ευρωπαϊκά πράγματα. 
Τα ζητήματα αφορούν τόσο στο εσωτερικό των κρατών-μελών όσο και στην Ένωση στο σύνολό της. Συγκεκριμένα στη Γερμανία, τέσσερις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές δεν έχει καταστεί δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης (την ώρα που γραφόταν το κείμενο), οι συσχετισμοί δυνάμεων έχουν αλλάξει, και η κυριαρχία της Angela Merkel αμφισβητείται. 
Ταυτόχρονα, βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο στην Ιταλία. 
Στη γειτονική χώρα το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό. 
Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις, ενώ το ευρωσκεπτικιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Beppe Grillo εμφανίζεται πρωτοπόρο. 
Την ίδια ώρα, οι σχέσεις ανάμεσα στην κεντρική Ισπανική κυβέρνηση και την Καταλονία δεν έχουν ομαλοποιηθεί. 

Γερμανία:Ο «Δάσκαλος που δίδασκε & νόμο δεν εκράτη»!

Κομισιόν: Η Γερμανία παραβιάζει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα το δίκαιο της ΕΕ!!!
Μαζί με την Ισπανία, η Γερμανία βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με το Βέλγιο και την Ελλάδα να βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα
Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν Μάλτα και Εσθονία
Ελάχιστες χώρες στην Ε.Ε έχουν κατηγορηθεί ως «σκληροί δάσκαλοι» που θυμίζουν τις αταξίες στις ανυπάκουες χώρες όσο η Γερμανία. Κι όμως, η χώρα που ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας εμφανιζόταν ως θεματοφύλακας των κανόνων είναι αυτή που παραβιάζει, μαζί με την Ισπανία, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το Δίκαιο της Ε.Ε
Εσωτερική αγορά, βιομηχανία, επιχειρήσεις, προστασία του περιβάλλοντος κινητικότητα και μεταφορές, είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους η Γερμανία αδυνατεί να εφαρμόσει το δίκαιο της Ε.Ε, είτε λόγω εσφαλμένης μεταφοράς και πλημμελούς εφαρμογής της ενωσιακής νομοθεσία, είτε λόγω καθυστερημένης ενσωμάτωσης του δικαίου της Ε.Ε στο εθνικό της δίκαιο.  

Η γερμανική ταυτότητα, η δημοκρατία & η Ευρωπαϊκή Ένωση

Υπάρχει μια ιδιάζουσα ναυτία μέσα σε αυτήν την τεράστια ανωφέλεια. Η ναυτία ενός κόσμου που πολλαπλασιάζεται, γίνεται υπερτροφικός, αλλά δεν καταφέρνει να γεννήσει. 

Όλες αυτές οι μνήμες, όλα αυτά τα αρχεία, όλα αυτά τα συγκεντρωμένα τεκμήρια δεν καταφέρνουν να γεννήσουν μια ιδέα. 
Από τη δεκαετία του ογδόντα και με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου η λεγόμενη κοινωνία των πολιτών (ενώσεις, επιχειρήσεις, ομάδες συμφερόντων, όμιλοι, οικογένειες, κ.ά.) αποκτά έναν όλο και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στις χώρες της Ευρώπης
Ο ρόλος αυτός εδραιώνεται ως κυρίαρχος κυρίως από τη δεκαετία του ’90 και έπειτα. 
Οι δημόσιοι θεσμοί σταδιακά εξαντλούνται σε μαζική κλίμακα και με τη σειρά της εξαντλείται και η πολιτική σφαίρα. 
Άλλωστε η έννοια της ταξικής συνείδησης μπαίνει στο συρτάρι της ιστορίας μαζί με οποιαδήποτε μορφή συνδεδεμένης πολιτικής συνείδησης. Μια σχετικά σύντομη ιστορική περίοδος οδηγεί στη σημερινή μαζική αποπολιτικοποίηση. 
Έχουμε μια μετάβαση από έναν -σε γενικές γραμμές- ενεργό πολίτη, σε έναν όλο και πιο παθητικό πολίτη. 
Αυτή η παθητικότητα εκφράζεται μέσα από τη «βαριεστημένη» και σποραδική συμμετοχή στις εθνικές εκλογές και άλλες μορφές πολιτικής δραστηριότητας (συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, απεργίες, κ.λπ.). 
Η μαζική κοινωνία περιορίζεται στις ιδιωτικές της υποθέσεις, δεν θέλει να συμμετέχει, ούτε θεωρεί την συμμετοχή της ικανή να επηρεάσει την πολιτική πραγματικότητα η οποία βρίσκεται στα χέρια των αγορών

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Δύο μικρές ειδήσεις από την Τουρκία με μεγάλη σημασία ...

Δύο ειδήσεις από την Τουρκία μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, αναδεικνύουν με καθαρό τρόπο, ποια είναι πραγματική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα. 
Εκτός από την πλήρη αυτονόμηση της πολιτικής της Τουρκίας από περιορισμούς και το πλαίσιο που έθετε η συμμέτοχη της στο ΝΑΤΟ, η πρόσδεση με την Ε.Ε. και άλλους θεσμούς της Δύσης, και ο εκτροχιασμός του ανεξέλεγκτου καθεστώτος Erdogan, που προσφέρουν στην Τουρκία ρόλο ισχυρής περιφερειακής δύναμης, η είδηση για την αυξητική τροχιά του πληθυσμού της Τουρκίας, αλλά και η έκρηξη παραγωγικότητας στην τουρκική πολεμική βιομηχανία, είναι δύο ειδήσεις που δεν μπορεί να αφήσουν αδιάφορη την Ελλάδα. 
Η διαπίστωση αυτή καθόλου δεν οδηγεί φυσικά στην συνήθη υποβάθμιση των άλλων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, όπως το Σκοπιανό. 
Το ότι η πραγματικά μεγάλη απειλή για τη χώρα είναι η Τουρκία δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει τα όπλα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ή στις διαφορές που υπάρχουν με την Αλβανία. 
Κάθε δείγμα αδυναμίας στην εξωτερική πολιτική καθιστά τη χώρα όλο και πιο ευάλωτη απέναντι σε μια ήδη πανίσχυρη Τουρκία. 
Συγχρόνως, όμως, η χάραξη τέτοιας πολιτικής που θα οδηγήσει σε αξιοπρεπείς και συμφέρουσες λύσεις, θα απελευθερώσει δυνάμεις στην ελληνική εξωτερική πολιτική ώστε αυτή να εστιασθεί τόσο στην ανάπτυξη του περιφερειακού ρόλου της χώρας αλλα και στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. 
Όπως, λοιπόν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο πληθυσμός της Τουρκίας αυξήθηκε το 2017 στα 82,8 εκατομμύρια, μια αύξηση 3 εκατομμυρίων από την προηγουμένη ανακοίνωση τον Δεκέμβριο του 2016. 

Σύνθετη ονομασία με… «μνημονιακό προσδιορισμό»!!!

                      Η Μακεδονία είναι ελληνική...

Τι γίνεται, όμως, με την Ελλάδα που δεν είναι, πλέον, ελληνική; 
Και γι’ αυτό το εθνικό θέμα, μάλλον, δεν πρόκειται να δούμε κάποιο συλλαλητήριο. 
Προφανώς δεν προβλέπεται από τα μνημόνια…
 Αποτελεί, αν μη τι άλλο, ειρωνεία να βροντοφωνάζουμε για το όνομα της Μακεδονίας που σφετερίζονται τα Σκόπια και να σιωπούμε για την ίδια την Ελλάδα που ξεπουλάμε! 
Ζούμε σε μία χώρα που αποτελεί προτεκτοράτο δανειστών και αντί να αγωνιστούμε για να ξαναγίνουμε κυρίαρχο κράτος, διαδηλώνουμε ενάντια σε ένα άλλο προτεκτοράτο.
Έχουμε μία ψευδεπίγραφη δημοκρατία και αντί να παλέψουμε για τα χαμένα συνταγματικά μας δικαιώματα, ζητάμε την αλλαγή του Συντάγματος μιας άλλης χώρας.
Καταγγέλλουμε το πώς ονομάζεται ένα ξένο αεροδρόμιο και αδιαφορούμε για τα δικά μας αεροδρόμια που δεν μας ανήκουν πια.

Τα μνημόνια μας έχουν στερήσει μια αξιοπρεπή ζωή κι εμείς αντί να γίνουμε μνημονιομάχοι, μασκαρευόμαστε τους μακεδονομάχους.

Από Δήμαρχος Αμαρουσίου πάει για Δήμαρχος Αθηναίων ο Γ. Πατούλης

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου & πρόεδρος του ΙΣΑ 
ανακοίνωσε στο Ραδιόφωνο «24/7» την υποψηφιότητά του 
Υπόθεση Novartis: παραδέχθηκε ότι υπάρχουν φαινόμενα καθοδηγούμενης συνταγογράφησης
Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση Novartis και να τιμωρηθούν όσοι κριθούν ένοχοι, ζήτησε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.
Υπογράμμισε ότι είναι γνωστό σε όλους ότι 
τα εκπαιδευτικά συνέδρια γίνονται με χρηματοδότηση φαρμακευτικών εταιριών και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν φαινόμενα καθοδηγούμενης συνταγογράφησης.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι την ευθύνη την έχουν εκείνοι που νομοθετούν κάνοντας αναφορά στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μέσω της οποίας ελέγχονται οι γιατροί.

ΠΟΛΑΚΟφασκέλωσ’ τα !!!

Να το πάρουμε από την αρχή: Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει καταργήσει τον κατάπτυστο Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. (Εμπνεύσεως - κατά την τρέχουσα μορφή του - Βενιζέλου). 
Γίγας ο Μπένυ! Τώρα ο ίδιος του ο νόμος του βγάζει τη γλώσσα! 
Γκροτέσκ αλλά συμπαθητικό γκροτέσκ, όταν το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται). 
Η κυβέρνηση θα έπρεπε λοιπόν να έχει καθαιρέσει τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών
Ήταν στις άμεσες προεκλογικές εξαγγελίες της, πριν ο Τσίπρας αρχίσει να κάνει τον Νουρέγιεφ στις κωλοτούμπες. 
Επίσης κάτι τέτοιο δεν θα είχε δημοσιονομικό κόστος(αντιθέτως θα είχε τεράστιο δημοσιονομικό όφελος) και ανεκτίμητο ηθικό κέρδος, διότι το κοινό περί κάθαρσης αίσθημα θα έβρισκε επιτέλους το δίκιο του.
Φθηνές δικαιολογίες ότι η κατάργηση του εν λόγω νόμου προϋποθέτει τη Συνταγματική Αναθεώρηση σκοντάφτουν πάνω στην ισχύ των δύο τρίτων της Βουλής. 
Όμως αυτή την ισχύ ο Τσίπρας τη χρησιμοποίησε μόνον για να υπερψηφισθεί το Τρίτο Μνημόνιο νομιμοποιώντας έτσι τα δύο προηγούμενα, διότι ούτε το Μνημόνιο Παπανδρέου, ούτε το Μνημόνιο Σαμαρά είχαν υπερψηφισθεί από τα δύο τρίτα της Βουλής, πράγμα εκ των ων ουκ άνευ, διότι αυτά τα δύο Μνημόνια άλλαζαν το διεθνές status της χώρας και την υπήγαγαν υπό Καθεστώς Εντολής.

Δεν εκθέτεις απερίσκεπτα ως σφάγιο στο τσιγκέλι, δύο πρώην πρωθυπουργούς & 8 υπουργούς!!!

Η κυβέρνηση κινδυνεύει να καεί στη φωτιά που άναψε!
Η φράση «Το μυρμήγκι όταν είναι να χαθεί βγάζει φτερά», δεν ανήκει τα μαρξιστικά τσιτάτα που με αγωνιστικό ενθουσιασμό μηρυκάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συμπυκνώνει βιωματική πείρα χιλιετιών. 
Είχαμε διερωτηθεί από εδώ αν ο κ. Τσίπρας είχε κατανοήσει το βάρος των γεγονότων που μόλις ξεκίνησαν με την υπόθεση Novartis - και τα οποία επέτρεψε ελαφρά τη καρδία να ξεκινήσουν.
Δεν ενστερνιζόμαστε τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή (όχι του Κώστα), ο οποίος με αφορμή την δίωξη του Αντρέα Παπανδρέου, φέρεται να είχε πει ότι «έναν πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο ειδικό δικαστήριο, τον στέλνεις σπίτι του» .
Τον στέλνεις και στο δικαστήριο, εφόσον όμως αποδειχτεί ότι οι κατηγορίες είναι τεκμηριωμένες. 
Σε κάθε περίπτωση δεν εκθέτεις έτσι απερίσκεπτα, ως σφάγιο στο τσιγκέλι, την αξιοπρέπεια και την πολιτική οντότητα δυο πρώην πρωθυπουργών και οχτώ υπουργών επειδή κάποιοι - ας πούμε ότι δεν ήταν εντεταλμένοι - κατέθεσαν ότι «νομίζουν», «είχαν ακούσει», «πιστεύουν», θεωρούν».

Υπόθεση Novartis: Η λεηλασία, οι μαρτυρίες & τα αυτονόητα

Η δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis που έστειλαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς στο Κοινοβούλιο είναι αναμφίβολα «βαριά» από πολιτικής απόψεως, δεδομένου ότι περιέχει κατηγορίες για δωροδοκία εναντίον πρώην πρωθυπουργών και υπουργών. 
Λόγω ακριβώς της δεδομένης πολιτικής φόρτισης και της συνακόλουθης σύγχυσης που προκαλεί η ανταλλαγή πυρών, είναι επιβεβλημένο να ξεκαθαρίσουμε τα προφανή και αυτονόητα.

Πρώτον: 
κανείς από όσους αναφέρονται από τους προστατευόμενους μάρτυρες δεν είναι ένοχος πριν καταδικασθεί, πολύ περισσότερο που η σχετική διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια.
Δεύτερον: 
είναι αναμφισβήτητο ότι και μόνο η εμπλοκή ενός ονόματος σε μία τέτοια υπόθεση εκ των πραγμάτων λειτουργεί σαν μηχανισμός έμμεσου πλην σαφούς στιγματισμού. 
Είναι άδικο, αλλά αυτό δυστυχώς συμβαίνει για κάθε πολίτη, του οποίου το όνομα εμπλέκεται σε υπόθεση σκανδάλου
Δεν θα μπορούσε να ισχύσει κάτι διαφορετικό για πολιτικούς.

Γιατί χωρίς αυτή τη Novartis ο ΣΥΡΙΖΑ θα πεθάνει

Αναρωτιούνται πολλοί πώς είναι δυνατόν σε μια σοβαρότατη υπόθεση σαν τη Novartis να έχουν γίνει τόσο χονδροειδείς χειρισμοί από την κυβέρνηση και να έχουν εμφανιστεί σαν άξιες δικαστικής εκμετάλλευσης τόσο αόριστες ή χοντροκομμένες και εξόφθαλμα μεροληπτικές καταθέσεις αόρατων μαρτύρων. 
Η απάντηση είναι απλή: 
Η κυβέρνηση παίζει με την υπόθεση το χαρτί της παραμονής της στην εξουσία και της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα.
Οι χειρισμοί της στα οικονομικά εδώ και τρία χρόνια έχουν διαψεύσει τις ελπίδες του 35% των πασόκων και νεοδημοκρατών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, που ήλπισαν σε μια πολιτική εύνοιας σαν αυτή που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Για το 4% των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητάμε. 
Αυτοί έφυγαν τρέχοντας, όπως αποδεικνύουν και τα εκλογικά αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου 2015: 310.000 ψήφοι λιγότεροι από τον Ιανουάριο του 2015. 
Όσοι οι πάγιοι ψήφοι του ΣΥΝ.
Η πολιτική λιτότητας, που πλήττει τους πάντες εκτός από τους πλούσιους, και που γίνεται πρόθυμα, καθ' υπαγόρευση ξένων, έχουν φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά σε θέση αντιπολίτευσης.
Η πολιτική ανομίας και ανοχής στο κοινό έγκλημα, που προκαλεί ανασφάλεια στον μέσο πολίτη τον έχει οδηγήσει να σκέφτεται περισσότερο την αυστηρή φιγούρα του αστυνόμου της ΝΔ από την ανύπαρκτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πειθαρχικό η ΕΡΤ3 από την ΕΣΗΕΜΘ, για την μη κάλυψη του συλλαλητηρίου

                              Βαμμένη στο «ΚΟΚΚΙΝΟ» η ΕΡΤ 3!!!
Το Συμβούλιο Τιμής & Δεοντολογίας για την κάλυψη του συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη
Το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ σε τρεις 
συνεδριάσεις του ασχολήθηκε με το θέμα του τρόπου αντιμετώπισης και κάλυψης του συλλαλητηρίου της 21/1/2018 στη Θεσσαλονίκη από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα από τα δημόσια (ΕΡΤ 3), μετά την παραπομπή  της υπόθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.
Το Συμβούλιο έκρινε καταρχάς ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει θέμα αναζήτησης ευθυνών, διότι, με βάση τις προβλέψεις του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πληροφόρηση είναι αναφαίρετο. 
Άλλωστε στη διάρκεια του συλλαλητηρίου σημειώθηκαν πρόσθετα γεγονότα, όπως επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και κουκουλοφόρων, μια καταστροφική πυρκαγιά σε διατηρητέο κτίριο, βεβήλωση μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, για τα οποία ήταν αναγκαία η άμεση ενημέρωση των πολιτών.
Τα μέλη του Συμβουλίου προέβησαν σε ενδελεχή εξέταση του θέματος και κάλεσαν για διευκρινίσεις τους συναδέλφους, που είχαν ευθύνη για την κάλυψη του συλλαλητηρίου και των συναφών γεγονότων της ίδιας ημέρας, τόσο στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όσο και στα ιδιωτικά πανελλαδικής εμβέλειας. 
Επίσης τα μέλη έλαβαν υπόψη τις έγγραφες αναφορές συναδέλφων – ανταποκριτών τηλεοπτικών σταθμών, που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στη συνεδρίαση, λόγω κωλυμάτων.

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

«ΒΑΒΕL»:Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου της Αριάδνης Δάντε:«Ψάχνοντας την ερμηνεία»

«Μusic for a while» το Σάββατο στις 8:30 μ.μ. στο «Ιδιόμελο»

Τα 100 χρόνια λήξης του Α’ παγκοσμίου, η Τουρκία & ο Ερντογάν

Το 2018 είναι η χρονιά όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. 
Ο Μεγάλος, Πόλεμος, όπως αλλιώς ονομάστηκε, σημάδεψε την ιστορία της Ευρώπης μέσα από τις αιματηρές συγκρούσεις των Ευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και των Αμερικανικών, και διήρκησε 4 χρόνια (Αύγουστος 1914 – Νοέμβριος 1918). 
Ήταν ο πόλεμος ο οποίος άλλαξε ριζικά τον γεωπολιτικό χάρτη της Ευρώπης, με τις Οθωμανικές, Βουλγαρικές, Γερμανικές και Αυστροουγγαρικές δυνάμεις να δέχονται την «ήττα»
Ένας πόλεμος που άφησε πίσω του πέραν των 18 εκατομμυρίων νεκρών ανθρώπων, αλλά δυστχώς το ανθρώπινο είδος δεν δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη του αφού λίγα χρόνια μετά ακολούθησε ο Β’ Παγκόσμιος.
Δυστυχώς, οι συνεργαζόμενες οικονομίες, έφεραν χρήματα και ανάπτυξη, αλλά παράλληλα ενίσχυση των στρατιωτικών μηχανών. 
Η οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία, ήταν η αρχή του τέλους της ειρήνης.
Μιας ειρήνης την οποία μόλις πρόσφατα απηύθυνε έκκληση ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών προς όλα τα κράτη να την τηρήσουν και να σεβαστούν τα δικαιώματα τους οι λαοί μεταξύ τους. 
Και στην σκιά της ανακοίνωσης αυτής, η Τουρκία συνεχίζει να προβαίνει σε προκλητικές κινήσεις εις βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου. 
Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν πως η Τουρκία για να πετύχει στην εξωτερική της πολιτική, πρέπει πρώτα να εφαρμόση μια αξιόπιστη πολιτική καλής γειτονίας από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο. 
Εκτιμώ πως αυτό δεν το πετυχαίνει μέχρι στιγμής η Τουρκία, αφού οι εμμονές του Ερντογάν δεν το επιτρέπουν. 
Η Τουρκία επιβάλλεται να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ αλλά και να προβεί σε τολμηρά βήματα και να αγκαλιάσει τους Κούρδους εντός και εκτός της Τουρκίας. 

Στις 5:00 μ.μ. η Πορεία Διαμαρτυρίας για την Τουρκική εισβολή στο Αφρίν

ΕΝΟΤΗΤΑ:«Δεν απαντάμε στις ανυπόγραφες σαπουνόφουσκες της διοίκησης του Δήμου»!

Σε συνέχεια της απάντησης της «διοίκησης» του Δήμου σχετικά με ερώτημα που απηύθυναν στον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας για το θέμα του αρχαιολογικού χώρου πίσω από το «ΙΑΣΩ»οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Μαγιάκης & Αικ. Ψάλτη δήλωσαν:
Ο έλεγχος της διοίκησης του Δήμου αποτελεί θεσμικό μας δικαίωμα και υποχρέωση.
Καταθέσαμε γραπτή ερώτηση σχετικά με την προστασία του αρχαιολογικού χώρου και αυθαίρετων χρήσεων γης σε οικόπεδα όπισθεν  του νοσοκομείου ΙΑΣΩ.
Δικαιούμαστε και αναμένουμε γραπτή υπηρεσιακή απάντηση στα ερωτήματα μας από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, στον οποίο και απευθύναμε τα ερωτήματα μας. 
Απάντηση τεκμηριωμένη με αναφορά στο ισχύον νομικό πλαίσιο, τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και την υποχρέωση του Δήμου να προστατεύει το περιβάλλον και να αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου στην «ΕΝΟΤΗΤΑ» για τον αρχαιολογικό χώρο πίσω από το «ΙΑΣΩ»

Σε απάντηση της ερώτησης σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο όπισθεν του νοσοκομείου ΙΑΣΩ, που έθεσαν προς τη Διοίκηση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ.Λευτέρης Μαγιάκης & Κατερίνα Ψάλτη της μείζονος αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι παραπάνω Δημοτικοί Σύμβουλοι θυμήθηκαν την ευαισθησία τους, ύστερα από περίπου 15 χρόνια που αυτός ό χώρος υφίσταται ως αρχαιολογικός χώρος και όπως περιγράφεται στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει γίνει ανάδειξη και υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση.
Προφανώς, θα έπρεπε να γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, (άλλωστε, αυτός είναι και ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων να εξετάζουν κάτι ενδελεχώς και μετά να θέτουν ερωτήματα) ότι το διπλανό οικόπεδο δεν είναι δημόσιος χώρος του Αμαρουσίου, αλλά ιδιοκτησιακά ανήκει στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ.
Στο χώρο αυτό, υπάρχουν καθ’ υπόδειξη του νοσοκομείου, κάδοι απορριμμάτων, που το νοσοκομείο εναποθέτει απορρίμματα, εκτός νοσοκομειακών και που ο Δήμος είναι υποχρεωμένος για την αποκομιδή τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα συνεργείο, παρά μόνο σταθμευμένα αυτοκίνητα, προφανώς γιατρών σε ιδιωτικό χώρο.

Προς έκδοση η απόφαση κύρωσης της πράξης εφαρμογής για την περιοχή «Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα»

Αίσια έκβαση για τις προσπάθειες της Διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την τελική φάση της κύρωσης της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης της περιοχής «Κάτω Σωρός - Μαρμαράδικα» στο Μαρούσι, μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της Γ’ ανάρτησης, ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει  δημότες και άμεσα ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή, ότι:

Ήδη η αρμόδια Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου βρίσκεται σε συνεννόηση με τον εντεταλμένο μελετητή προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της μελέτης βάσει των νέων δεδομένων που προκύπτουν κατόπιν της εκδίκασης των ενστάσεων της Γ’ ανάρτησης. 
Θα ακολουθήσει η ενημέρωση τω εμπλεκομένων ιδιοκτητών (με ατομικές προσκλήσεις) για 15 ημέρες όπως προβλέπεται από τον Νόμο και μετά θα αποσταλεί ο τελικός φάκελος με το σύνολο των παραδοτέων στοιχείων στην Περιφέρεια Αττικής προς έκδοση της απόφασης κύρωσης της πράξης εφαρμογής.

Περιφέρεια Αττικής: Στην τελική φάση η εφαρμογή του σχεδίου στην περιοχή «Κάτω Σωρός - Μαρμαράδικα»

Ένα βήμα πριν την τελική φάση βρίσκεται η κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης της περιοχής «Κάτω Σωρός – Μαρμαράδικα» στο Μαρούσι. 
Η διαδικασία εκδίκασης των 44 εντάσεων, που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της Γ΄ ανάρτησης, ολοκληρώθηκε και ο σχετικός φάκελος παραδόθηκε ήδη στο δήμο Αμαρουσίου.
Όπως επισήμανε ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα χωρικού σχεδιασμού, Παναγιώτης Πατσιαβός, ο δήμος κλήθηκε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ατομικής ειδοποίησης των ιδιοκτητών που μετά την κρίση των ενστάσεών τους επηρεάζεται το τεχνικό μέρος της πράξης εφαρμογής. 

Προστασία ρεμάτων:Η Κοινή Διακήρυξη 17 Συλλογικοτήτων

17 Συλλογικότητες μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος μας, σε κοινή διακήρυξη τους επισημαίνουν θέματα για την προστασία  των ρεμάτων (μεταξύ αυτών και το ρέμα της Σαπφούς στο Μαρούσι) 
 & τις αναχρονιστικές πρακτικές της Πολιτείας  που χαρακτηρίζονται ως αντιπεριβαλλοντικές,  αναποτελεσματικές  και δαπανηρές… 

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Στέλλα Χροναίου & Evocación την Παρασκευή στη «BABEL»


Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομής Λυμάτων

Κοινή Συνέντευξη Τύπου  των κκ. Γ. Πατούλη, Π. Σκουρλέτη, Α. Χαρίτση, τ Σ. Φάμελλου,  Κ. Αγοραστού &  Γ. Μαρινάκη 

Την ικανοποίηση μίας πάγιας διεκδίκησης της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού να εκπονηθεί ένα Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομής Λυμάτων χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς και τους Προέδρους της ΕΝΠΕ και ΕΔΕΥΑ, με αφορμή τη σχετική προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν.  
Στην Συνέντευξη Τύπου εκτός από τον κ. Πατούλη μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ο Αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτσης, ο Αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκης.
Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Κατερίνης Σ. Χιονίδης.
Η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α και Β’ βαθμού και των συναρμόδιων υπουργείων προβλέπει τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία των έργων διαχείρισης λυμάτων των οικισμών Γ’ Προτεραιότητας (άνω των 2.000 κατοίκων) στην Ελλάδα.

«Ανάρμοστη» συμπεριφορά εντεταλμένων οργάνων του Δήμου Αμαρουσίου, καταγγέλει Σύλλογος Εκπαιδευτικών

                                                             Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
 Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει ως απαράδεκτη και ανάρμοστη τη συμπεριφορά εντεταλμένων οργάνων του Δήμου Αμαρουσίου σε βάρος συναδέλφων εκπαιδευτικών - μελών του Συλλόγου μας.
Συγκεκριμένα την Τρίτη 6 / 2 / 2018 η συνάδελφος μας  Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου ( Σίαρρη Ματίνα) δέχτηκε τηλεφώνημα στο Νηπιαγωγείο της από την υπεύθυνη του τμήματος Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου (Μαύρου Γιάννα) η οποία σε έντονο ύφος της έκανε «παρατηρήσεις» και την εγκάλεσε, διότι τάχα παραπέμπει συνεχώς τους γονείς - κηδεμόνες του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου να υποβάλλουν αιτήματα προς ικανοποίηση, που αφορούν το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο, στη Σχολική Επιτροπή Π. Ε. του Δήμου Αμαρουσίου.
Προφανώς η εντολή δόθηκε στην υπάλληλο του Δήμου Αμαρουσίου από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. κα Ελένη Βλάχου - Σταματάκη, η οποία για την απαράδεκτη συμπεριφορά της έναντι των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων του Δήμου Αμαρουσίου είναι πλέον γνωστή και έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν γι’ αυτό από το σωματείο μας.

Με τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ Γ. Ιωακειμίδη συναντήθηκε ο Γ. Καραμέρος

Με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και Δήμαρχο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος. 
Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού καθώς και τη σχέση τους με την κεντρική διοίκηση. 

Ειδικότερα, ανταλλάχτηκαν απόψεις για ζητήματα μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. 
Μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: 
«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με έναν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα τα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ η πολιτική εκδήλωση της Α.Α.Σ

Ο καθείς στο είδος του & ο Μπουτάρης «περί ΑΝΤΙσημιτισμού» στις 8:30 μ.μ. στον «ΙΑΝΟ»

Γιάννης Μπουτάρης & Μίνος Μωυσής στις  «Απρόβλεπτες(!!!) Συναντήσεις»  στον Ιανό
Μία συζήτηση για το φαινόμενο της ενίσχυσης του αντισημιτισμού.
  
Οι  «Απρόβλεπτες Συναντήσεις»  στον Ιανό με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα υποδέχονται σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ. τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Μίνο Μωυσή, σε μία συζήτηση για το φαινόμενο της ενίσχυσης του αντισημιτισμού αλλά & την επιτυχημένη αποκατάσταση του πολυεθνοτικού ιστορικού αφηγήματος της Θεσσαλονίκης κατά τη δημαρχία Μπουτάρη.


                                                        Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ερώτηση «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» προς τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας

Στον αδιαμόρφωτο δημόσιο πεζόδρομο μεταξύ του ΟΤ Γ1083 και του ΟΤ 1087   που ευρίσκεται όπισθεν του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, απέναντι από τη Γερμανική σχολή  και εκτείνεται μέχρι το ρέμα Σαπφούς, έχει τοποθετηθεί από ιδιώτη μπάρα που αποτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση προς το παρακείμενο αρχαιολογικό πάρκο.
Το πάρκο έχει διαμορφωθεί εδώ και δέκα πέντε περίπου χρόνια από τη Β Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και περιλαμβάνει αρχαιότητες ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων.
Επί πλέον στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο σταθμεύουν ιδιωτικά αυτοκίνητα, λειτουργεί χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων και υπαίθριο συνεργείο κατασκευών.
Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ρυμοτομηθεί με βάση το νόμο 3207 για το Ολυμπιακό χωριό τύπου που όμως μετά την απόφαση του ΣτΕ 376/2014 και την απόρριψη ως αντισυνταγματικού του άρθρου 6 του παραπάνω νόμου ο πολεοδομικός σχεδιασμός ευρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

Την Παρασκευή η συζήτηση Ματθαίου Γιωσαφάτ & Πέτρου Καψάσκη:«Η συνειδητή & ασυνείδητη ζωή του Έλληνα»


Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

«Η μικρή Σόφι Μπελ» αύριο από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ:Παραπλανητική η ανακοίνωση του Σ.Ε.Δ.ΑΜ

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 
Με έκπληξη διάβασα ανακοίνωση του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή τον καθαρισμό οικοπέδων ενόψει της Αντιπυρικής περιόδου. 

Μια ανακοίνωση ξεκομμένη από την κοινή λογική μέσα σε αυστηρό πλαίσιο παρωχημένης, στρατευμένης κομματικής πρακτικής. 
Άραγε ποιον θέλουν να παραπλανήσουν; 
Ή ακόμα χειρότερα μήπως αγνοούν την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου;
Δεν γνωρίζουν τον ψηφισμένο οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας; 
Δεν γνωρίζουν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες του κάθε Αντιδημάρχου;
 Αδιαφορούν για τον κίνδυνο σε ζωές, περιουσίες, περιβάλλον; 
Δεν γνωρίζουν το μειωμένο προσωπικό του Δήμου; 
Δεν κατανοούν τον κόπο τον εργαζομένων μας;

Εκλεισαν τη μοναδική δίοδο για τα Μεσα Μαζικής Μεταφοράς στους μαθητές των ΕΠΑΛ Αμαρουσίου!!!

Την απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή διάβαση 
των μαθητών, έλαβαν παράγοντες του Υπ. Παιδείας!!! 
   Την παρέμβαση Γαβρόγλου ζητά η ΟΛΜΕ
Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε η ΟΛΜΕ, με αφορμή την παρεμπόδιση της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών των ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, καθώς η μόνη ασφαλής δίοδος που συνδέει τα σχολεία με τα ΜΜΜ έχει κλείσει.
Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι την εντολή έχουν δώσει παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, πράγμα που "μπορεί να γίνει και αιτία σοβαρών ατυχημάτων για τους ανήλικους μαθητές" και ζητά την άμεση παρέμβαση Γαβρόγλου.
Η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι 700 άτομα, διδάσκοντες, μαθητές, και γονείς, χρησιμοποιούσαν καθημερινά τη δίοδο πριν κλείσει.
"ΠΡΟΣ: 
Τον Υπουργό Παιδείαςκ. Κ. Γαβρόγλου
 ΘΕΜΑ: Παρεμπόδιση της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών των ΕΠΑΛ Αμαρουσίου
 Κύριε Υπουργέ, Το ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για την απόφασή σας να κλείσετε την μοναδική δίοδο, που συνδέει τα σχολεία: 1ο ,2ο , 3ο ΕΠΑΛ και Ε.Κ. Αμαρουσίου, με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, τον σταθμό του ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα, τα αστικά λεωφορεία και το ΙΕΚ Αμαρουσίου.