Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Oλοκληρώθηκαν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης

«30 ταινίες από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης» για την περίοδο 2018 - 2019
Με την προβολή της ισπανικής ταινίας «Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός» ολοκληρώθηκαν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης για την περίοδο φθινόπωρο 2018 - άνοιξη 2019.
Οι σινεφίλ της περιοχής αντάμωσαν αρκετές φορές στο Δημοτικό Θέατρο της Πεύκης και στο Πνευματικό Κέντρο της Λυκόβρυσης για να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ και ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους. Σε κάποιες προβολές το παρών έδωσαν και οι δημιουργοί των ταινιών (Δημ. Αθανίτης, Ηλ. Ιωσηφίδης) δίνοντας έτσι έναν ξεχωριστό τόνο και φωτίζοντας περισσότερο πτυχές του έργου τους με την επαφή τους με το κοινό.
Προβλήθηκαν 30 ταινίες με τη στήριξη Πρεσβειών / Προξενείων στην Αθήνα (Πρεσβεία της Ισπανίας, Πρεσβεία της Γαλλίας, Πρεσβεία της Ιταλίας, Πρεσβεία της Νορβηγίας, Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας, Προξενείο του Ισημερινού), Μορφωτικών / Πολιτιστικών Ινστιτούτων (Γαλλικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Γκαίτε Ινστιτούτο Θερβάντες, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν) και του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Με την οικονομική συμβολή των σινεφίλ και του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης έγινε εφικτή η ενοικίαση και η προβολή της ταινίας «Το τελευταίο ταγκό» και της ταινίας «Η θεωρία των πάντων»(σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι φίλοι της Θένιας»).
Η συνδιοργάνωση των προβολών με το Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΕ.Α.Π.» και η ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων στην έκδοση του 5ου ενημερωτικού τεύχους της Λέσχης «…κ.λ.π.» στήριξαν ουσιαστικά το όλο πρόγραμμα, ώστε με ελεύθερη είσοδο και αυτή την περίοδο να ανταποκριθεί ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, αλλά όχι μόνο αυτοί.

Θ. Αμπατζόγλου: «Να γίνει το Μαρούσι μια Ανοιχτή πύλη του Πολιτισμού της Πρωτοπορίας»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έναρξη του διήμερου Φεστιβάλ «ARTΕΜΕΙΣ» που διοργανώθηκε με συμμετοχή Εικαστικών Καλλιτεχνών και Μουσικών Συγκροτημάτων, που διεκδικούν την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στο Μαρούσι, και στηρίζουν την πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Θόδωρου Αμπατζόγλου, για την ίδρυση υπερκομματικού Ραδιοφωνικού Σταθμού.
Ο χαιρετισμός του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου κατά τα εγκαίνια του Φεστιβάλ «ARTEMEIΣ».
Ο Πολιτισμός, είναι κάτι που συμβαίνει γύρω μας καθημερινά, κάτι που δεν λογίζεται ως περιττό ή πολυτέλεια, αλλά ως ανάγκη. Δεν παράγεται κατευθυνόμενα, δεν υποδεικνύεται.
Ενα τέτοιο δείγμα πολιτισμού, ένα επιπλέον βήμα και μεγάλη συμβολή για την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης, αποτελεί το Φεστιβάλ «ARTΕΜΕΙΣ»που ξεκινά σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο, σ'αυτόν τον όμορφο και εμβληματικό για το Μαρούσι χώρο, όπως είναι το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής.
Φίλες και φίλοι συνδημότες,
Η προώθηση του πολιτισμού για το Μαρούσι μας, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εναρμόνιση της ζωής των Δημοτών με την πόλη που γεννήθηκαν ή ζουν, εργάζονται, δημιουργούν και ψυχαγωγούνται.
Εκδηλώσεις που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην βελτίωση και σύσφιξη των σχέσεων των Δημοτών με την πόλη τους.
Εκδηλώσεις που προσφέρουν ευχαρίστηση και δυνατότητα, έστω και στιγμιαία, παραμερισμού των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Που ενισχύουν την συλλογικότητα και δημιουργούν αυτό που ονομάζεται πολιτισμός.

O Γιώργος Καραμέρος στο Νέο Μαρούσι

Παρέδωσε το πρόγραμμα του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι στο προεδρείο του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου
Συνάντηση  με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι» είχε την Πέμπτη 2/5/2019, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος για τις προοπτικές και τα προβλήματα της πολεοδομικής ενότητας. 
Ο Γ. Καραμέρος συμφώνησε με την προσέγγιση και τις λύσεις που προτείνει ο Σύλλογος σε μια σειρά ζητημάτων καθώς τα βασικά προβλήματα της περιοχής βρίσκουν απάντηση και λύσεις μέσα στο πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει ο συνδυασμός # Ενωμένο Μαρούσι από τις 20 Απριλίου 2019 το οποίο και παραδόθηκε στον Σύλλογο στην γραπτή του έκδοση