Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

«Χείλια Λένε Παραμύθια» αύριο στις 12:00 μ.μ. στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστω & με καθυστέρηση αποκαθιστά το σ. Φανούριο Κουβέλη!

Αύριο στην ΕΡΤ & στην ΑνασταCIA ΓιαμΑΛΗ, η 1η τηλεοπτική συνέντευξη του Φανουρίου Κουβέλη!

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης - Φανούριος Κουβέλης, είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε αλλιώς», με τον Τάκη Σαράντη και την Αναστασία Γιάμαλη, αύριο Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:00 στην ΕΡΤ1.
 Επίσης, στην εκπομπή μιλούν οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004 τους οποίους συναντήσαμε στο Ευρωκοινοβούλιο και σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης ανοίγουν τα χαρτιά τους για τα μελλοντικά τους σχέδια και σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα και θέματα που τους απασχολούν.

Μέρες θλιβερές & θλιμμένες ...

Ο Τσίπρας ταπείνωσε τον κ. Κουβέλη. Ο κ. Κουβέλης δέχθηκε να ταπεινωθεί. 
Απ’ το πανελλήνιο γέλασαν πολλοί πικραμένοι. Στο διαδίκτυο έγινε του Κουτρούλη ο γάμος. 
Το γεγονός έγινε η χλεύη της Δεξιάς. 

Από τον στενό κομματικό χώρο που κάποτε εκινείτο ο κυρ Φώτης, τα σχόλια ήταν χολερικά, δηλητηριώδη αλλά και θλιμμένα. 
Στους αριστερούς που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε από αμηχανία έως έκπληξη κι από καγχασμός έως θυμηδία. 
Για τους αριστερούς που είναι πέραν του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδράσεις έπαιξαν από την περιφρόνηση έως την αποστροφή ή την αηδία κι απ’ τον θυμό έως την πλήρη αδιαφορία.
Και μόνον οι απολογητές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν όλες, μα όλες τις παραπάνω αντιδράσεις ως «ΧρυσΑυγιτισμό»!
 Αμετανόητοι και πάντα στη λογική περί «ετερόκλητων όχλων», οι εν λόγω κήνσορες (και βεβαίως θεράποντες) κατηγόρησαν την αριστερή κριτική ως συμπλέουσα με τη δεξιά χλεύη. 
Οι άνθρωποι αυτοί το έχουν τερματίσει! 
Συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ, εφαρμόζουν την πιο άγρια ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική και ταυτοχρόνως κατηγορούν για σύμπλευση με τη Δεξιά όσους αριστερούς τους κάνουν κριτική ακριβώς για αυτό – την υποταγή τους στη Δεξιά και συνεπώς στην άσκηση νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης

Δεν αποκλείει επανάληψη των συγκρούσεων στην περιοχή, εάν απομακρυνθεί η προοπτική ένταξης των Δ. Βαλκανίων, ο Γιούνκερ!

Η  ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων προϋπόθεση η διευθέτηση συνοριακών διενέξεων
«Η ποιότητα πριν από την ταχύτητα», ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ κατά την περιοδεία του σε έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων οι οποίες φιλοδοξούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Σερβία). 
Ειδικά σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι γίνονται βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της Ευρώπης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υποσχέθηκε σε καμία χώρα συγκεκριμένη ημερομηνία ένταξης ή έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και επανέλαβε ότι στους όρους ένταξης περιλαμβάνεται και η διευθέτηση συνοριακών διενέξεων.
Στην «Μακεδονία»(!!!), την ΠΓΔΜ, όπως λέγεται στην γραφειοκρατική ορολογία, διαπίστωσα ότι οι Μακεδόνες (sic) σημειώνουν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της Ευρώπης. 
Αλλά δεν υποσχέθηκα σε κανέναν μια ημερομηνία ένταξης. 
Και δεν ανακοίνωσα ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων ούτε σε εκείνους οι οποίοι δεν βρίσκονται ακόμη σε διαπραγματεύσεις. 
«Το θέμα για μένα είναι η ουσία των διαπραγματεύσεων και όχι ο προσδιορισμός ημερομηνίας. 
Οι προθεσμίες με ενδιαφέρουν, αλλά όχι τόσο ώστε να ξεχάσω την ουσία των διαπραγματεύσεων», τονίζει ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην γερμανόφωνη υπηρεσία της Deutsche Welle και σημειώνει ότι στην ΠΓΔΜ αυτό έγινε κατανοητό, αλλά στην Αλβανία λιγότερο. 

Τι γνωρίζει ο Αμερικανός πρέσβης, που οι υπόλοιποι αγνοούμε, για το Αιγαίο & την Κύπρο;

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ δεν έκρυψε χθες την ανησυχία του, μιλώντας στο επιτυχημένο συνέδριο των Δελφών, για τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Οι πολεμικές ιαχές των ισλαμιστών είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. 
Είπε ο κ. Πάιατ, απαντώντας στις ερωτήσεις του Αλέξη Παπαχελά, πως τον απασχολεί το ενδεχόμενο ενός επεισοδίου «αθέλητης» σύγκρουσης. 
Πάγωσε η αίθουσα. 
Διότι αυτός που το επανέλαβε αντιπροσωπεύει την υπερδύναμη στην πολύπαθη χώρα μας. 
Σαφής όπως πάντα ο κ. Πάιατ, ο οποίος -όπως έχω γράψει πολλές φορές- έχει εξελιχθεί σε διαφημιστή της Ελλάδας στην Αμερική. 
Είναι πρωτόγνωρα τα πράγματα που κάνει, καθώς δεν μας είχαν συνηθίσει σε παρόμοια υποστήριξη οι προκάτοχοί του, μερικοί εκ των οποίων δρούσαν ως «ανθύπατοι». 
Κάτι γνωρίζει ο Αμερικανός διπλωμάτης ή απλώς προειδοποιεί για ένα άσχημο ενδεχόμενο, επειδή γνωρίζει τον τρόπο σκέψης του Ταγίπ Ερντογάν και το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του; 
Θα έλεγα ότι είναι ένα μείγμα των παραπάνω.

Τι κέρδισε η Τουρκία από το επεισόδιο της σύλληψης των στρατιωτικών

Ο επικοινωνιακός σκοπός της Άγκυρας φαίνεται να έχει επιτευχθεί... 
Μετά τα επεισόδια έντασης στη θαλάσσια περιοχή στα Ίμια και τις συνεχείς προκλήσεις στον αέρα, το περιστατικό καταγράφηκε ως ένταση και στην ξηρά μεταξύ των δυο χωρών. Ανοίγει έτσι ένα παράθυρο  για την επιστροφή των δυο στρατιωτικών που συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος όταν χάθηκαν στο χιόνι.
Κρίσιμη η μέρα είναι η Δευτέρα που οδηγούνται με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώπιον του δικαστηρίου για να αποφασίσει την τύχη τους. 
Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι για παράνομη είσοδο στην γειτονική χώρα με παράλληλη παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης.
Παρά το κλίμα π ου είχε δημιουργηθεί αρχικά στον τουρκικό Τύπο, με σενάρια περί κατασκοπείας και με συναντήσεις με Κούρδους ή γκιουλενιστές, το κλίμα φάνηκε να «γυρίζει» αργά χθες το απόγευμα. 
Είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί οι φωτογραφίες των δυο συλληφθέντων να οδηγούνται με κουκούλες στα δικαστήρια και είχε σταλεί το μήνυμα στην ελληνική πλευρά και στην ελληνική κοινωνία.
Οι μεγάλες τουρκικές εφημερίδες όπως η Hurriyet  και η Milliyet, άρχισαν νωρίς το βράδυ να αναφέρουν ότι στα κινητά των δυο στρατιωτικών βρέθηκαν πράγματι φωτογραφίες από πατημασιές στο χιόνι, επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα υποστήριξαν οι δυο νεαροί στρατιωτικοί στην απολογία τους.

Χώρα αλαλούμ!!!

Δυο Ελληνες στρατιωτικοί κρατούνταν την Ανδριανούπολη, υποβάλλονταν σε ανάκριση και κατηγορούνταν για απόπειρα κατασκοπείας, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος ξεκίνησε την εισαγωγική του ενημέρωση στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, με τα στοιχεία που έστειλαν οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές και αφορούν στην δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων από την Deutsche Bahn για την ανάθεση έργων του ΜΕΤΡΟ.
Συγκινητική η προσήλωση στην κάθαρση που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και την προτάσσει ως σημαία, την στιγμή που δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνταν από τις τουρκικές αρχές. 
Πηγάζει υποθέτουμε από την ακλόνητη απόφασή της να φωτιστεί κάθε σκιερή πτυχή του δημοσίου βίου
Ως εκ τούτου υποθέτουμε ότι προθύμως θα ψηφίσει σε εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των βλημάτων της Σαουδική Αραβίας.

Aύριο στις 11:30 π.μ. στα Μελίσσια, η Ημερίδα με θέμα:«Το μακεδονικό ζήτημα διαχρονικά»

Αύριο στη 1:00 μ.μ. το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για τα «Νέα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ»

Σήμερα 3η & τελική Φάση του καλλιτεχνικού & κοινωνικού πρότζεκτ της Αθήνας «Inside Out» !

Inside Out Athens | Η Έκθεση 3-13 Μαρτίου 2018 Εγκαίνια 3 Μαρτίου 7:00 μ.μ.
Η ομάδα ένα τυπικό και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Παραγωγής 2.0 για τα Δικαιώματα, την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα σας προσκαλούν στην 3η & τελική Φάση του καλλιτεχνικού & κοινωνικού πρότζεκτ της Αθήνας Inside Out! 


Η γκαλερί MEME του χώρου τέχνης Communitism θα φιλοξενήσει το Ιnside Out: 
Αθήνα, σε μια διήμερη έκθεση το Σάββατο 3 από τις 7:00 μ.μ. και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 από τις 12:00 μ.μ.έως τις 7:00 μ.μ. 

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ο Αντώνης Μιτζέλος για 3 ακόμα «μαγικές» βραδιές στον Πυρήνα Τέχνης «ΒABEL»!!!


Αύριο στις 9:00 μ.μ. «5 Χρόνια Σπίρτο» με ένα πάρτυ που θα μείνει αξέχαστο!

Αλ. Τσουβέλας, Κ. Παπαγεωργίου & Θ. Παπαγεωργίου αύριο στις 10:00 μ.μ. στο «Bookabar»

«BABEL»:Στις 10:00 μ.μ. «Επτά χρόνια χωρίς τον Μανώλη Ρασούλη»!!!

Παραμύθια Βαλκάνιων Σεφαραδιτών αύριο στις 8:30 μ.μ. στο «Ιδιόμελο»

Φανούριον Ασμα:«Ομορφή μου Παναγιώτα, πήραμε την κάτω βόλτα»

                                                                    Ζαλάδα
Υπάρχουν μερικά πράγματα με τα οποία δεν μπορεί να κάνεις ούτε πλάκα. 
Παθαίνει και η πλάκα την πλάκα της. 
Για σάτιρα, ούτε λόγος να γίνεται – σάτιρα δεν είναι να ξεβρακώνονται οι κλόουν.
Με την υπουργοποίηση Κουβέλη έχει γονατίσει απ’ τα γέλια το διαδίκτυο! 
Κατάφερε ο Τσίπρας να κάνει τον Φώτη
τον πιο πολυτραγουδισμένο υπουργό από την εποχή του Γουλιμή!
Ο κ. Κουβέλης υφιστάμενος του κ. Καμμένου! 
το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, τα τηγανιτά στους Έλληνες και τα ψητά στους Τούρκους. 
Κάθε πολιτικός
που ορκίζεται υπουργός σε μνημονιακή κυβέρνηση γίνεται, θέλει δεν θέλει, ορκισμένος εχθρός του λαού. 
Ε, ακόμα κι αυτό ο Τσίπρας μπόρεσε να το διακωμωδήσει.
Συχνά λέμε ότι με ορισμένα απ’ όσα κάνουν οι πολιτικοί σ’ αυτήν τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας οι σκιτσογράφοι σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά και κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους (όταν δεν φροντίζουν για αυτό οι ψοφοδεείς εξουσιαστές). 

Δεν είμαστε Παπούα, δεν είμαστε Ζουλού, τώρα κυβερνάει η φυλή του ... ΚΚΕ Εσωτερικού!

                                                                  Μπάχαλο παντού…  
Αν δει κανείς από απόσταση την εξέλιξη της βίας στην Ελλάδα θα φύγει κακήν κακώς. 
Γιατί η βία δεν είναι μόνο εκείνη που ασκείται από τους αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς, τους αντιεξουσιαστές, τους φιλοναζί, τους ποινικούς και από την αστυνομία. 
Η βία ασκείται κατ εξοχήν από εκείνους που τους γεννάνε όλους αυτούς. 
Οι οποίοι συνήθως φοράνε γραβάτα και σπάνια λερώνουν τα χέρια τους. 
Γι' αυτό και είναι οι πιο επικίνδυνοι.
Η βία δεν είναι σαν την ιατρική, στην οποία οι αιτίες της αρρώστιας είναι συχνά δυσανάγνωστες, επομένως επιτίθεσαι ενάντια στα συμπτώματα για να σωθεί ο άρρωστος και μετά βλέπουμε. 
Η βία είναι ευανάγνωστη και οι αιτίες της είναι συνήθως πασιφανείς. 
Το πρόβλημα εδώ είναι, ότι, σε αντίθεση με την ιατρική που επιθυμεί να γιατρέψει, η πολιτική και η παιδεία αρνούνται να γιατρέψουν. 
Αντίθετα, γεννάνε διαρκώς βία και αναπαράγουν την παλιά.
Χτες, ο υπουργός Προστασίας τα έψαλε, λένε, στους επικεφαλής της αστυνομίας γιατί κοίταζαν τον ουρανό την ώρα που αντάρτες πόλεων έριχναν χειροβομβίδα στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής και την ώρα που αφιονισμένοι πιτσιρικάδες έσπαγαν τις βιτρίνες σε μαγαζιά και σε τράπεζες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. 
Σε χώρους δηλαδή, που υποτίθεται ότι η αστυνομία φυλάει!
Το τραγελαφικό είναι ότι ο ίδιος ο υπουργός έχει ευνουχίσει την αστυνομία απέναντι στο αντάρτικο πόλης και τους εξεγερμένους και τους μπαχαλάκηδες. 

Τρομοκρατία χαμηλής έντασης - το δίλημμα του κράτους

Η υπόθεση Γιαγτζόγλου προκάλεσε κύμα τρομοκρατίας σχετικά χαμηλής έντασης και απειλές για κλιμάκωση, γεγονός που επαναφέρει το δίλημμα: διαχείριση, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, ή επιλογή της μηδενικής ανοχής;
Η απεργία πείνας και δίψας του Ντίνου Γιαγτζόγλου που βρίσκεται στη φυλακή με βαριές κατηγορίες τρομοκρατικής δράσης έχει προκαλέσει ένα κύμα υψηλής και χαμηλής έντασης επιδρομικών επιχειρήσεων. 
Κύμα που συνοδεύθηκε από απειλές για ποιοτική κλιμάκωση. 
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τόσκας άσκησε κριτική στην Αστυνομία για σχετική αδράνεια και όχι αδίκως. 
Όπως σωστά, όμως, ανακοίνωσε το συνδικάτο των αστυνομικών το άρρητο μήνυμα που στέλνουν όλες οι κυβερνήσεις, μέσω της αντίδρασης των οργάνων της Πολιτείας, είναι μήνυμα κατευνασμού, αν όχι έμμεσης ανοχής.
Πριν, άλλωστε, από την υπόθεση Γιαγτζόγλου είχαμε σχεδόν κάθε τέλος εβδομάδας συγκρούσεις κουκουλοφόρων με διμοιρίες ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. 
Παλαιότερα, όταν πραγματοποιούνταν μεγάλες διαδηλώσεις, οι κουκουλοφόροι τις μετέτρεπαν σε πεδίο μάχης. 
Τώρα που δεν πραγματοποιούνται μεγάλες διαδηλώσεις, οργανώνουν σχεδόν κάθε Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ το δικό τους πάρτι με τα ΜΑΤ.
Το φαινόμενο των λεγόμενων σκληρών αναρχικών «μπαχαλάκηδων» πάει πίσω στον χρόνο, αλλά μετά τη νεανική εξέγερση του 2008, η φαντασίωση μιας δυναμικής συνέχειας του έδωσε νέα ώθηση, όπως έδωσε και ώθηση στις επιδρομικές επιχειρήσεις κουκουλοφόρων και στις ένοπλες επιθέσεις. 

G.A.P:«Η κάνναβη είναι λιγότερο επιβλαβής από το ρουμ παντς

Στης Ερυθράς Χούντας το αλισβερίσι, νόμιμο έγινε & το χασίσι!!!
                                                                             ΓΑΠ attack
 «Η κάνναβη είναι λιγότερο επιβλαβής από το ρουμ παντς, το ουίσκι, τη νικοτίνη και την κόλλα - όλα τους απολύτως νόμιμα. Θέλω να τη δω να αποποινικοποιείται». 
Εντάξει, δεν τα είπε ακριβώς σαν τον Πολ Μακάρτνεϊ ο Γ. Παπανδρέου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητάει το νομοσχέδιο για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης. 
Αλλά δεν χρειάζεται να σχολιάσω ότι η χθεσινή του εμφάνιση ήταν αντίστοιχη ενός ροκ σταρ. 
Εχω την εντύπωση ότι η παρέμβαση σε επιτροπή όπου είθισται να εμφανίζονται φορείς, τον μετατρέπει σε κάτι αντίστοιχο θεσμού/φορέα.
Εν προκειμένω, σε κάτι σαν πρέσβη καλής θέλησης των απανταχού Ρασταφάρι. 
Κάτι τέτοιο, πάντως, κατάλαβε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ που ψέλλισε ότι «ήρθε εδώ να μας διαφημίσει τα ναρκωτικά…». 
Πληροφορούμαι ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός ήταν αυτός που είχε την ιδέα να εμφανιστεί ο Παπανδρέου στην επιτροπή, καθώς είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που μίλησαν για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, ενώ είχε υπογράψει και σχετικό κείμενο με 1.000 διεθνείς προσωπικότητες. 
Τις απόψεις του, εξάλλου, εξ όσων γνωρίζω, τις έχει εκθέσει και στον Αλέξη Τσίπρα. 
Γι’ αυτό και δεν αντιλαμβάνομαι την αρχική αντίδραση των αρμόδιων υπουργών στην εμφάνισή του στη Βουλή με το επιχείρημα, όπως μαθαίνω, της «γραφικότητας».

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

To Σάββατο στις 9:30 μ.μ. «πάρτυ εις μνήμην του Τζίμυ Πανούση»!!!

Αριστοτέλης: Η κακία είναι μία ανοησία για εκείνους που δεν κατάλαβαν ότι δεν θα ζούμε για πάντα

Ο Αριστοτέλης θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου και από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων των εποχών. Φυσιοδίφης, φιλόσοφος, δημιουργός της λογικής.
«Ο Αριστοτέλης υπήρξε ο πρώτος γνήσιος επιστήμονας στην ιστορία… και κάθε κατοπινός επιστήμονας του οφείλει κάτι» γράφει η Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα για εκείνον.
Η διδασκαλία του διαπερνούσε τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα. 
Στα 17 του χρόνια εισέρχεται στην Ακαδημία του Πλάτωνα, στην Αθήνα, όπου παραμένει για 20 χρόνια.
Εκεί συνδέεται τόσο με τον Πλάτωνα, τον Εύδοξο, τον Ξενοκράτη και άλλους στοχαστές.
Τα έργα του αναφέρονται σε πολλές επιστήμες. 
Ανάμεσά τους φυσική, βιολογία, ζωολογία, μεταφυσική, λογική, ηθική, ποίηση, θέατρο, μουσική, ρητορική, πολιτική. 
Η περίοδος της ωριμότητας αρχίζει με τις βιολογικές έρευνες και τα συμπεράσματά του είναι η πρώτη συστηματοποίηση των βιολογικών φαινομένων στην Ευρώπη. 
Η σκέψη και οι διδασκαλίες του Αριστοτέλη, έχουν μεγάλη επιρροή στη φιλοσοφική, θεολογική και επιστημονική σκέψη έως και μετά τον Μεσαίωνα.
Μετά τον θάνατο του Πλάτωνα, φεύγει από την Αθήνα και  αναλαμβάνει το 343 π.Χ./42 τη διδασκαλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ως διδάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Αριστοτέλης, αποκτά διάφορες ευκαιρίες και αφθονία προμηθειών. 
Ιδρύει  μια βιβλιοθήκη στο Λύκειο, η οποία γίνεται αρωγός στην παραγωγή εκατοντάδων έργων του.

«Η Οδύσσεια της Ελληνικής Βιομηχανίας & η θέση της στο νέο οικονομικό περιβάλλον» αύριο στις 7:00 μ.μ. στο «Αετοπούλειο»

Κοιμηθείτε ήσυχοι Ελληνες ... Με το νέο δίδυμο στο Υπ. Αμυνας οι Τουρκ - Αλβανο - Βουλγαρο - Σκοπιανοί θα παραδοθούν αμαχητί!

  Ο Καμμένος έπλεξε το εγκώμιο του Κουβέλη!!!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος υποδέχτηκε τον νέο υφυπουργό, Φώτη Κουβέλη, δηλώνοντας σίγουρος για την άριστη συνεργασία τους. 
Ο απερχόμενος Δημήτρης Βίτσας έπλεξε το εγκώμιο του Π. Καμμένου υποστηρίζοντας πως «η αγάπη του για την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι καρφωμένα στο μυαλό του». 
Ο Φ. Κουβέλης έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη που του ανατέθηκε και δήλωσε πως θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο του Δ. Βίτσα.
Ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε τον Φ. Κουβέλη «προσωπικότητα της πολιτικής ζωής που σε δύσκολες περιστάσεις πάντα υπηρέτησε τις αρχές της Δημοκρατίας, διδάσκοντας σε όλους την ενότητα του έθνους ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών» και δήλωσε σίγουρος πως θα έχουν άριστη συνεργασία.

Σ.φ.Υ.ΡΙΖ.Α: «Μισθούς & ΣΥΝτάξεις τα κάνατε κουρέλι ... καλωσήρθες πίσω ΣΥΝτροφε Κουβέλη»!

Συνασπισμός φιλελευθεροποιημένης Υστερικής ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς

Σε ένα διαφορετικό Ράλλυ γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», η «Unesco Βορείων Προαστίων»

Η εκδήλωση των Ροταριανών Ομίλων Πεντέλης - Αμαρουσίου - Χαλανδρίου

Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην πανηγυρική εκδήλωση των Ροταριανών Ομίλων Πεντέλης - Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, με ομιλήτρια την πρώην Υπουργό και πρώην Πρόεδρο της  Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κα Λούκα Κατσέλη.
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους διοργανωτές της όμορφης αυτής βραδιάς, που έδωσαν την ευκαιρία στους παριστάμενους να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.  

Στις 3:30 μ.μ. η 9η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕΞΙ(06) θέματα περιλαμβάνει η 9η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων» συνολικού προϋπολογισμού 19.904.000,00 ευρώ(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
●►Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Λαμπρίδου
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού»
για την «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του ‘Ινστιτούτου
Υγείας του Παιδιού’» συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ
(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

Σήμερα το σεμινάριο:«Ένα νέο επάγγελμα: Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων»

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν το νέο βιβλίο του εισηγητή με τίτλο: 
Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (εκδ. Σάκκουλα A.E. 2017).
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ σε:
Νομικούς συμβούλους, δικηγόρους, υπεύθυνους συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, στελέχη του δημόσιου τομέα, καθώς και ιδιωτικών επιχειρήσεων του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα, του τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, του τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης, του τομέα της ασφάλειας και φύλαξης, φαρμακευτικών εταιρειών, επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης και στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Εισηγητής θα είναι ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο στην ίδια Σχολή.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018
Τόπος διεξαγωγής: Ακαδημίας 43, 3ος όροφος, Ίδρυμα Τσάτσου
Ώρες υλοποίησης σεμιναρίου: 15:30 – 20:30

Σήμερα & αύριο το συνέδριο της ΕΟΚΕ για το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκό συνέδριο Μουσείο Ακρόπολης, 1 Μαρτίου, 9:00 π.μ - 5:00 μ.μ. & 2 Μαρτίου 9:00 π.μ. -1:00 μ.μ. 
Η προεδρία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής επιτροπής (ΕΟΚΕ) οργανώνει ευρωπαϊκό συνέδριο στην Αθήνα με στόχο μια ανοιχτή συζήτηση και ευαισθητοποίηση γύρω από τις επιλογές και τις προκλήσεις που συνοδεύουν το εγχείρημα μιας πραγματικά ολοκληρωμένης και δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Στο συνέδριο θα τεθούν ερωτήματα γύρω από τις θεματικές ενότητες:

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ανασχηματισμός:Με τον Τσίπρα, με τον Μπούλη, τον Κουβέλη & τ΄ άλλα παιδιά, προχωράνε & ζητάνε να μας σώσουν άλλη μία φορά!!!

             «Περιορισμένος» ο ανασχηματισμός... 
Επιτέλους, ο Φώτης Κουβέλης στην κυβέρνηση...
Από την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση και την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα, χαρακτηρίζεται ο «περιορισμένος», όπως τον αποκάλεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Την ίδια ώρα, τη θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου παίρνει ο Γιάννης Δραγασάκης. 
Ουσιαστικά, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στους πρωτοκλασσάτους υπουργούς, θεωρώντας προφανώς ότι η κυβέρνηση λειτουργεί άρτια.
Αναλυτικά, ανακοινώθηκαν οι εξής αλλαγές:
Νέος υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας.
Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.
Επίσης, υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.
Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος.
Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίζεται ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Ούτε το έθνος θα σωθεί ούτε & το «εγώ» τους…

Ούτε λόγος, βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση. Και το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς από μια χώρα που μειονεκτεί είναι να αποκτήσει κάποιου είδους γόητρο, καθώς συναλλάσσεται με τις άλλες. Αλλά ακριβώς επειδή κανείς δεν θα περίμενε κάτι τέτοιο, υπάρχει ένα πλεονέκτημα στην πλευρά του αδύναμου. 
Είναι ο αιφνιδιασμός. 
Ο κυρτωμένος μπορεί να περιβληθεί με το «γόητρο του μόλις ανορθωμένου».
Στο σημείο αυτό βρίσκεται σήμερα η χώρα μας: 
έχει στα χέρια της ένα γερό χαρτί που είναι η δυνατότητά της να δείξει στους άλλους ότι είναι πιο ικανή απ’ αυτό που νομίζουν ότι είναι. 
Ικανή για ποιο πράγμα; Θα πρέπει αμέσως να απαντήσουμε: ικανή για την ενότητα. 
Πράγματι, αυτό που οι περισσότεροι -αν όχι σχεδόν όλοι- στην Ευρώπη θεωρούν ότι στην Ελλάδα είναι μάλλον αδύνατον να επιτευχθεί, είναι μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που θα μπορούσε να προσδώσει στην κυβέρνηση την ισχύ ενός ενιαίου σώματος.
Δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα μεταξύ τους, λένε οι παρατηρητές παρακολουθώντας μας προσεκτικά, όπως οι εντομολόγοι τα έντομα. 
Δες τε πώς πετάνε από δω και από κει, δες τε τις σπασμωδικές κινήσεις τους. 
Ο εγωισμός τους τούς δίνει φτερά ίσα-ίσα για να πετύχουν κάτι ατομικό και τους κόβει τα φτερά, όταν είναι να μοιράσουν κάτι. 
Το δείχνει η ιστορία τους και όποιος έχει διάθεση να την μελετήσει θα βρει εκεί τις αποδείξεις για το ότι ακόμη και το ένστικτο επιβίωσης σ’ αυτό τον λαό σταμάτησε να λειτουργεί μερικές φορές. 
Είναι αλήθεια αυτό; Εν μέρει ναι, εν μέρει όχι. 
Και αυτό το όχι μας ενδιαφέρει περισσότερο σήμερα.

Η πραγματικότητα & η πόλωση

Εις όσα αφορούν την πόλωση που λέγαμε, μένει μια τελευταία διαπίστωση, η εξής: 
Κατηγορώντας με αφορμή τα συλλαλητήρια τους πολίτες εν πολλοίς για εθνικιστές ή φασίστες και τον λαό για «ετερόκλητο όχλο» ο Τσίπρας κατάφερε να βάλει στην «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ το μέρος εκείνο των αριστερών που έχουν στονίδιο παρονομαστή το έθνος με τον εθνικισμό, ή κάποιους άλλους που επωφελούνται από τέτοιες συγχύσεις – όχι αριστεροί πλέον αυτοί, αλλά ιδιοτελείς, οίτινες κάνουν μπίζνες στην «καμπούρα» της Αριστεράς.
Όμως αυτή η ρητορική Τσίπρα να κατηγορεί ως εθνικιστές και φασίστες τους πολίτες που πήγαν στα συλλαλητήρια έχει κι ορισμένες παράπλευρες απώλειες – την εξώθηση κάποιων πολιτών προς τα δεξιά, το «χάρισμά τους» στην Ακροδεξιά.

Η κακοδαιμονία της Ελλάδας

Το ύψος του δημοσίου χρέους, το μέγεθος του κόκκινου ιδιωτικού, η αδυναμία παραγωγής πλούτου και η πολιτική αστάθεια αποτελούν τα βασικά προβλήματα της πατρίδας μας – ενώ η μη έγκαιρη και σωστή επίλυση τους θα οδηγήσει τους Έλληνες στα σκουπίδια της ιστορίας.
«Η βασική αιτία της κακοδαιμονίας της Ελλάδας δεν είναι πρωταρχικά η οικονομία, αλλά η πρωτοφανής και πρωτόφαντη παρακμιακή πορεία της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα: ηθικά, (διαφθορά), πνευματικά (παρασιτική νοοτροπία), οικονομικά (παρασιτική οικονομία, μνημόνια κλπ.), κοινωνικά, (έλλειψη αξιοκρατίας, καταρράκωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης) και πολιτικά (κομματικό κράτος, πελατειακές σχέσεις). 
Με μια λέξη πολιτιστικά, με την έννοια της εξαφάνισης ή απίσχνανσης όλων των αρχών και αξιών της χώρας μας.
Αν δεν ανατραπεί αυτή η κατάσταση, τότε ακόμη και να μας χάριζαν το χρέος ή/και να μας δάνειζαν άλλα τόσα, είτε στην δραχμή είμαστε, είτε στο ευρώ, είναι δώρο άδωρο. Το θέμα είναι πολιτιστικό και πολιτικό – με την έννοια ότι μόνο μια πολιτική εξουσία, σωστή φυσικά, (θέλει ανάλυση για το τι είναι σωστή εξουσία, εγώ προσωπικά λέω πατριωτική εξουσία), είναι σε θέση να αλλάξει τα κακώς έχοντα» (Δ.Β.).
                                  ============================================
Η παραπάνω άποψη για τις αιτίες της κακοδαιμονίας της Ελλάδας και τη μοναδική λύση που υπάρχει, ακούγεται από πάρα πολλούς – γεγονός που σημαίνει ότι, αυτή η αντίληψη κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. 
Εν τούτοις μία σωστή, πατριωτική πολιτική εξουσία, εάν υποθέσουμε ότι θα αναλάμβανε μία τέτοια τη διακυβέρνηση της χώρας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μία μεγάλη σειρά πρακτικών προβλημάτων – τα οποία έχουν αυξηθεί και επιδεινωθεί σε ακραίο βαθμό μετά το 2010, από το εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίων.

Τσίπρας, όπως… Σημίτης & Καραμανλής στα τελευταία τους!

Το 2003 ένας ακέραιος νέος πολιτικός, ο Βαγγέλης Μαλέσιος, υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, συνεθλίβη στις μυλόπετρες της δημοσιότητας, γιατί έκανε το λάθος να φιλοξενηθεί σε άδειο σπίτι που του παραχώρησε καρδιακός του φίλος επιχειρηματίας, ώσπου να βρει σπίτι και να ταχτοποιηθεί. 
Οι υποχρεώσεις στο υπουργείο και ίσως κάποια αμέλεια τον καθυστέρησαν, και άργησε κανά εξάμηνο να φύγει.
Όμως τον άδραξε η Αυριανή και στη συνέχεια υπέστη από το σύμπαν του μηντιακού κόσμου τέτοιον ανασκολοπισμό που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του και να γυρίσει στο ιατρείο του.
Πριν λίγα χρόνια αυτό θα είχε περάσει απαρατήρητο, γιατί το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το προσωπικό του «ατόπημα». 
Απλώς έγινε αλεξικέραυνο της συσσωρευμένης απαξίωσης που είχε υποστεί κατά τη δεύτερη τετραετία της η κυβέρνηση Σημίτη, καθώς στην κοινή γνώμη διαχέετο η αίσθηση ότι είχε ξεσαλώσει ξεδιάντροπα η θηριώδης διαπλοκή (αναφερόμαστε στις εντυπώσεις που είχε η κοινή γνώμη).
Το ίδιο μάλλον θα είχε συμβεί και με την ιστορική ρήση του Γιώργου Βουλγαράκη, που έγινε σλόγκαν, για το νόμιμο και ηθικό. 
Ήταν η εποχή αποδομείτο η κυβέρνηση Καραμανλή, αφότου είχαν αποδειχθεί πομφόλυγες τα περί επανίδρυσης του κράτους και η εξοικονόμηση 10 δισ. από τη νοικοκύρευση του Δημοσίου (στην οποία έγινε το αντίθετο). 
Ήταν και η αχλή του σκανδάλου - ή «σκανδάλου» - της Μονής Βατοπεδίου, οπότε στην περιρρέουσα ηλεκτρισμένη κοινωνική ατμόσφαιρα, ό,τι και να έλεγε ο Βουλγαράκης, ήταν χαμένος από χέρι.
Σε παρόμοια συχνότητα βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν θεωρούμε ότι είναι αυτά καθ’ εαυτά τα επιδόματα που ξεσήκωσαν την οργή. 

Προστασία Ιερού Μνημείου Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Αγίας Φιλοθέης:Δικαιώθηκε η Διοίκηση Πατούλη

Γ. Πατούλης: «Η σημερινή τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, αποτελεί νίκη - δικαίωση για τη Διοίκησή μας & για τη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης»
Την επιλογή της Διοίκησης Πατούλη, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της προ δεκαετίας, όσον αφορά στην προστασία του κοινόχρηστου και θρησκευτικού χαρακτήρα του Ιερού Μνημείου της Αγίας Φιλοθέης με επανεπιβολή της διαδικασία απαλλοτρίωσης βάζοντας φρένο στα σχέδια ιδιωτικών συμφερόντων «επικύρωσε» το Εφετείο Αθηνών με την τελεσίδικη υπ’ αριθμ. 421/2018 απόφασή του, με την οποία έκρινε ότι ο Κοινόχρηστος Χώρος με αριθμό 45 της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου που περιλαμβάνει το συγκρότημα της Μονής των Εισοδίων της Θεοτόκου που ίδρυσε η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία ως Μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγίου Ανδρέου και τον περιβάλλοντα χώρο αυτού, ανήκει κατά κυριότητα στην Ιερά Μητρόπολη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού αποτελώντας «στο σύνολό του, ως Μοναστηριακό Συγκρότημα, που συμπεριλαμβάνει τόσο τον Ιερό Ναό όσο και τον περιβάλλοντα χώρο, πράγμα ιερό και εκτός συναλλαγής, προορισμένο να εξυπηρετήσει θρησκευτικούς σκοπούς».