Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ηταν δίκαιο, γίνεται πράξη:Βροχή εκατομμυρίων στην Rothschild!!!


Στην Rothschild & Cie ανέθεσε η κυβέρνηση την καθοδήγησή της στο δρόμο προς τις διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που υπήρχαν για αυτή την συμφωνία εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, η Rothschild αναλαμβάνει καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του ελληνικού δημοσίου για τις εκδόσεις ομολόγων στις οποίες προτίθεται να προβεί μέσα στο 2018.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλει στην Rothschild το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ ως «success fee», για κάθε έκδοση κρατικών ομολόγων ωρίμανσης 24 μηνών κατ’ ελάχιστο.Επιπλέον, και με την προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου έκδοσης εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας, θα καταβληθεί ως αμοιβή ποσό έως 2 εκατ. ευρώ συνολικά. 
Πρόκειται για ποσό 1 εκατ. ευρώ μετά την υλοποίηση της πρώτης έκδοσης και ακόμη 1 εκατ. ευρώ μετά την υλοποίηση της δεύτερης συνεχόμενης έκδοσης.
Με βάση τα παραπάνω  ο οίκος εκτιμάται ότι θα πληρωθεί συνολικά με πάνω από 6,5 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες του κατά το τρέχον έτος, από τη στιγμή που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τρεις εκδόσεις.

1. Συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς (ESM, EFSF, IMF, κλπ.) για την αποτελεσματική εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και την αποτύπωση των επιπτώσεών τους στη διάρθρωση του δημοσίου χρέους.
2. Σχεδιασμός αξιόπιστης μεσοπρόθεσμης στρατηγικής χρηματοδότησης του Ε.Δ. η οποία να ανταποκρίνεται στις απαιτητικές και αυξημένες προσδοκίες των κεφαλαιαγορών.

3. Εμπέδωση της διεθνούς αξιοπιστίας του Ε.Δ. μέσω κατάλληλων επαφών και επιμελημένων προβολών των πρόσφατων επιτευγμάτων της ελληνικής οικονομίας καθώς και των προοπτικών της για τα επόμενα έτη.
4. Ανανέωση της εμπιστο σύνης των αγορών κεφαλαίων τους προσεχείς δώδεκα μήνες μέσω νέων εκδόσεων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) και Εντόκων Γραμματίων Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 52 εβδομάδων.
5. Εμπεριστατωμένη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους μετά την ολοκλήρωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, καθώς και εκτίμηση των μελλοντικών επιπτώσεων από την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του.
                                                                 € « » $  ●▲▼◄►
                                                        ΠΗΓΗ://www.eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου