Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Υπόθεση Αντωνοπούλου: Μια διαφορετική ανάγνωση

Φαρσοκωμωδία. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση μιας αναπληρωτού υπουργού γιατί πήρε κάποια χρήματα για τα ενοίκιό της, τα οποία δικαιούτο με βάση διάταξη για επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς - μέτρο που ο ίδιος και η κυβέρνησή του είχαν θεσπίσει. 
Την ίδια στιγμή για να κοπάσει η βοή της αγοράς ο πρωθυπουργός καταργεί τη σχετική διάταξη.
Έτσι συμβαίνει όταν κάνεις τον θηριώδη λαϊκισμό εργαλείο για την επιβίβαση στο όχημα της εξουσίας. 
Κάποια στιγμή ο λαϊκισμός θα σε αιχμαλωτίσει στις αρπάγες του και θα σε κατασπαράξει.
Σαφώς ήταν μικροπρεπές, η εκατομμυριούχος κα Αντωνοπούλου να προστρέξει να επωφεληθεί της διάταξης, αλλά ήταν νόμιμο και όχι ανήθικο. 
Και έτυχε η κα Αντωνοπούλου να έχει περίσσια χρήματα. 
Στην περίπτωση που στο μέλλον μια κυβέρνηση χρειαστεί να φέρει από το εξωτερικό έναν διαπρεπή Έλληνα επιστήμονα για να του αναθέσει τη διοίκηση ενός υπουργείου, ή έστω έναν κατάλληλο τεχνοκράτη εξ επαρχίας, γιατί αυτός δεν θα δικαιούται να απολαμβάνει της πρόνοιας που απολαμβάνει κάθε επαρχιώτης βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου;
Δεν είναι… συνηγορία υπέρ Αντωνοπούλου τα ανωτέρω. 
Είναι προβληματισμός για το κατά πόσο αποτελεί θεσμική ευταξία να τεντώνουμε τους νόμους, να αλλοιώνουμε το πνεύμα τους και να τους προσαρμόζουμε στο εκάστοτε πρόσωπο που τους χρησιμοποιεί επ' ωφελεία του. 

Θα μπορούσε όταν κατατέθηκε η διάταξη να έχουν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια. 
Θα μπορούσε και μετά από αυτό το περιστατικό ο πρωθυπουργός να δώσει εντολή για αλλαγή της διάταξης και θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων. 
Αλλά αυτό μάλλον δεν θα κατασίγαζε τον αφηνιασμένο λαϊκισμό, με τον οποίο ο ίδιος τροφοδότησε και εξακολουθεί να τροφοδοτεί το ποίμνιο. 
Έτσι… πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι.
Το ευτελές για την κα Αντωνοπούλου δεν ήταν, κατά την ταπεινή μας γνώμη, το ποσό που εισέπραττε, αλλά η μικροπρέπεια, η αναξιοπρέπεια που καταδεικνύει ο ψευδής ισχυρισμός της ότι σταμάτησε να λαμβάνει το επίδομα τον Αύγουστο το 2017. 
Όμως, η «Διαύγεια» την προδίδει και αποδεικνύει ότι τον Δεκέμβριο του 2017 συνέχισε να λαμβάνει το επίδομα, εισπράττοντας 4.000 ευρώ. Για το ψέμα αυτό όντως θα έπρεπε να εκπαραθυρωθεί.
Η υπόθεση Αντωνοπούλου σκίασε τη σοβαρή υπόθεση Novartis που εμπεριέχει δύο νέες πτυχές
Αφενός η βόμβα του Αμερικανού πρέσβη κ. Pyatt, ο οποίος κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς. 
Το επιχείρημα ότι η συμμετοχή Ελλήνων πολιτικών στο σκάνδαλο τεκμηριώνεται από την έρευνα του FBI ήταν βασικό επιχείρημα στις ηλεκτρονικές πλατείες των social media, το οποίο διέδιδαν εντεταλμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και είχε παρέσυρε στην οργισμένη αντίδραση αρκετό καλοδιάθετο κόσμο.
Βέβαια η κυβέρνηση το αμφισβητεί καθώς διένειμε non paper σύμφωνα με το οποίο ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον κ. Pyatt. 
Ο Αμερικανός Πρέσβης φέρεται να είπε ότι δεν έκανε τέτοια δήλωση. 
Ωστόσο, ο ίδιος στο twitter έκανε αναδημοσίευση της σχετικής αποκάλυψης Μητσοτάκη, άρα την συνυπέγραφε.
Αφετέρου η αποκάλυψη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για την επιστολή, την οποία η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς που χειριζόταν την υπόθεση Novartis είχε στείλει τον Μάρτιο του 17 στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη, όπου ως γνωστόν στην επιστολή γινόταν λόγος - από άνθρωπο που μάλλον είχε καλή γνώση της υπόθεσης - για τη «μεγαλύτερη ληστεία και απάτη κατά την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2016».
Ο κ. Κουρουμπλής απαξίωσε την καταγγελία ως ανώνυμη, λες και οι άλλοι δέκα πολιτικοί που στήθηκαν στον τοίχο, καταδείχτηκαν από επώνυμες καταγγελίες.
Το περί Δικαίου αίσθημα του μέσου πολίτη αναμένει από τη Δικαιοσύνη να δείξει την ίδια ευαισθησία και για τον κ. Κουρουμπλή. 
Η υπόθεση Novartis δεν πρέπει να φύγει από το προσκήνιο της επικαιρότητας, έως ότου αποκαλυφθεί η ενδεχόμενη ενοχή κάποιων ή η σκευωρία των κρατούντων.
Αυτό θα είναι το καταλυτικό γεγονός.
                                                            Του Γιάννη Σιδέρη
                                                            € « » $  ●▲▼◄►
ΠΗΓΗ://www.liberal.gr/arthro/192390/politiki/2018/ypothesi-antonopoulou-mia-diaforetiki-anagnosi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου