Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ περνάει από την Ελλάδα

Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία ανέμεναν για αρκετό καιρό το «πράσινο φως» από την Ευρ
ωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή τους στην Ένωση.
Τελικά παρά τις ενστάσεις που διατύπωσαν η Γαλλία και η Ολλανδία καθ’όλη τη διάρκεια του 2019 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Μαρτίου 2020 ενέκρινε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.
Οι ενστάσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας κάμφθηκαν για δύο λόγους:
α) τον Φεβρουάριο του 2020 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την αναθεωρημένη μεθοδολογία της για τη διεύρυνση, η οποία σκοπεύει να καταστήσει τη διαδικασία ένταξης των υποψηφίων κρατών στην ΕΕ πιο απλή αλλά ταυτόχρονα και αναστρέψιμη σε περίπτωση που οι υποψήφιες χώρες δεν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Οι χώρες τις ΕΕ που εναντιώθηκαν στην έναρξη των διαπραγματεύσεων έλαβαν επίσης περαιτέρω διαβεβαιώσεις ότι θεμελιώδεις τομείς όπως η ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημόσια διοίκηση, το κράτος δικαίου, η ελευθερία των ΜΜΕ, η χρηστή διακυβέρνηση και η καταπολέμηση της διαφθοράς θα πρέπει να εναρμονιστούν με τα αυστηρά κριτήρια της ΕΕ,
β) η πανδημία Covid-19 λειτούργησε ως καταλύτης για την θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς η ΕΕ ήθελε να δείξει με έμπρακτο τρόπο ότι το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται στην ΕΕ.
Στις 6 Μαΐου 2020 έλαβε χώρα η τηλεδιάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που ουσιαστικά επισφράγισε την προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η 1η συνάντηση εργασίας για τη Δημόσια Υγεία στην Π.Ε Βορείου Τομέα

Μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/6) η πρώτη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, από τους 12 Δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών, και του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Βορείου Τομέα, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.
 Η θεματολογία της πρώτης συνάντησης αφορούσε:
1. Την καταγραφή της τρέχουσας κατάστασης στον τομέα της Υγείας ανά Δήμο.
2. Τον ορισμό διαδικασιών και συντονισμού των δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος
3. Την καταγραφή των ηλεκτρονικών εργαλείων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ευρεία ενημέρωση και κατ’ επέκταση στη συμμετοχή του πληθυσμού στο πρόγραμμα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, έδωσε τα εύσημα για τον συντονισμό και την καλή συνεργασία μεταξύ του Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, επισημαίνοντας:
«Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης έχει κατ’ επανάληψη τονίσει τη σπουδαιότητα της πρόληψης έναντι της θεραπείας και πάνω σε αυτή τη λογική, θέλουμε να υλοποιήσουμε το όραμά του ώστε να γίνει  η Αττική Περιφέρεια Πρότυπο Υγείας».

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμα χρονιά

Παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου & «Γ. Σεφέρης» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 2:00 μ.μ. στο Δημάρχειο Λυκόβρυσης - Πεύκης, όπου υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων με τον κο Τσόλα (υπεύθυνο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση). 
Από την πλευρά μας κατατέθηκε στη συζήτηση η αγανάκτηση και η έντονη ανησυχία των μελών του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου για την πλήρη απουσία πολιτικής βούλησης και ενεργειών για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης από την εποχή της ψήφισης του νόμου 4521 του 2018 έως και σήμερα, με αποτέλεσμα ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, αν και χρειάζεται μόλις έξι (6) αίθουσες (5 αίθουσες για την Πεύκη και 1 αίθουσα για τη Λυκόβρυση), να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει τη Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και εκπαίδευση ούτε την επόμενη σχολική χρονιά (2020 – 2021).
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  που άφησε ελεύθερο το πεδίο στους Ο.Τ.Α. για να εμπλέκονται με καταστροφικά αποτελέσματα στη λειτουργία των σχολείων της Δημόσιας Εκπ/σης.

Ο κ. Σταθούλης & δεν απαντά για την «ΑΘΜΟΝΟΝ» & δηλώνει «χαρούμενος» για την χαριστική παράδοση στο Mall!

Τα τελευταία 14 χρόνια ο κ. Σταθούλης, υπογράφει τα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου.
Αντί να απολογείται για όσα τεράστια, κρυμμένα, «σκοτεινά» δημοτικά χρέη (μερικά μόνο από τα οποία αποκάλυψε ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου τον τελευταίο χρόνο), προσπαθεί να βγει και από πάνω!
 Αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τα πεπραγμένα των θητειών (στις οποίες ο ίδιος συμμετείχε καθοριστικά) στην «σκοτεινή»  ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ, πετά την μπάλα στην εξέδρα.
Αυτά για την ουσία, στην οποία προσκαλούμε να προσέλθει κάποτε ο κ. Σταθούλης.

Με 200 φιάλες αίματος ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου

Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 34η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου (16 & 17 Ιουνίου 2020), κατά την οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου αφιέρωσαν δέκα λεπτά από το χρόνο τους  και προσήλθαν στο Δημαρχείο, προκειμένου να προσφέρουν αίμα, το υπέρτατο αγαθό της ζωής, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.
Στην 34η Εθελοντική Αιμοδοσία, συγκεντρώθηκαν 200 μονάδες αίματος, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών,  με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Η Τουρκία επέβαλε την τουρκική λίρα, στις περιοχές που καταλαμβάνει στη βόρεια Συρία!

Η Τουρκία περιλαμβάνει, de facto, την βόρεια Συρία!!!

Μέσω της  κυβέρνησης του Idlib, η οποία ελέγχεται από την Αλ Κάιντα [ 1 ], έγινε επέκταση της Τουρκίας με τον ίδιο τρόπο που έγινε η «Τουρκική» Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου το 1974 στο νησί της Κύπρου κατά τη διάρκεια της "Επιχείρησης Attila".
Αναφέρεται ότι η ψευδο-τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία και ότι, παρόλο που η Κύπρος προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τον εαυτό της «υπερασπιστή της ειρήνης». 
Δεν υπερασπίστηκε ποτέ Κύπριους πολίτες υπό τουρκική κατοχή.
Η προσάρτηση του Idlib συνοδεύεται από την εφαρμογή του δυτικού αποκλεισμού της Συρίας (νόμος του Καίσαρα) [ 2 ]...

Με τον Γ.Σ.Α. & τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου συναντήθηκε ο Θ. Αμπατζόγλου

 Με τον Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου & τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» συναντήθηκε χθες  Πέμπτη 18 Ιουνίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προκειμένου να εξεταστούν τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία τους και τη γενικότερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. 
Συγκεκριμένα, με τον Γυμναστικό Σύλλογο παρουσία του Προέδρου Κων/νου Κουτσούκου του Αντιπροέδρου Χρήστου Γεωργουσόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Στέλιου Ιατρίδη και του Ταμία Βασίλη Νικολόπουλου, συζητήθηκαν τα θέματα των χώρων και των συνθηκών άθλησης καθώς και η ανάγκη ευρύτερων συνεργειών τόσο σε αθλητικό όσο και κοινωνικό επίπεδο. 
Με τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», παρουσία του Προέδρου Δημήτρη Κοσμίδη και της Γραμματέως Παρασκευής Βανδώρου, συζητήθηκαν τα ζητήματα εύρεσης νέας στέγης και η ανάπτυξη νέων και περισσότερων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Να προσέχεις γιατί εκτίθεσαι», η απάντηση Σταθούλη σε Διακολιού!

Απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Σταθούλη    στη Δημοτική Σύμβουλο Μαίρη Διακολιού 
Επί των ημερών διοίκησης της παράταξης της κυρίας Διακολιού,  η ΑΘΜΟΝΟΝ, έγινε «Σκοτεινή»
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης σε συνέχεια δημοσιοποίησης του άρθρου της Δημοτικής Συμβούλου Μαίρης Διακολιού με τίτλο «Η σκοτεινή ΑΘΜΟΝΟΝ και ο αντιδήμαρχος κ. Σταθούλης», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η κα Διακολιού αναπολεί τις ημέρες της διοίκησης, τότε που η ίδια ήταν μέλος. Δεν δικαιολογείται αλλιώς η στάση της να υπερασπίζεται διαρκώς πολιτικές που χρέωσαν την ΑΘΜΟΝΟΝ και κατά συνέπεια τον Δήμο Αμαρουσίου με 15 εκ. ευρώ για την απόκτηση παραρεμάτιων και κοινόχρηστων χώρων, όταν μάλιστα για αυτές τις υποθέσεις είχε ασκηθεί δίωξη στον Πρόεδρο και τα μέλη της ΑΘΜΟΝΟΝ. Να προσέχει γιατί εκτίθεται».

Το spot της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις εξελίξεις στην καθαριότητα

                     
Στα μουλωχτά συνεδρίασαν μέλη της οικονομικής επιτροπής την Τρίτη 16.06.20 αυτοί που κατά τα άλλα κόπτονται για τη «νομιμότητα».
Συνεδρίασαν παράνομα, χωρίς τη παρουσία γραμματέα-όπως προβλέπεται – προκειμένου να επικυρώσουν το διαγωνισμό που αφορά το ξεπούλημα κομματιών της καθαριότητας και συγκεκριμένα του οδοκαθαρισμού και της μεταφοράς των ογκωδών.
Η συνδιοίκηση Κεχαγιά – Παλαιοδήμου αδιαφορεί ακόμα και για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τη μη ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και ειδικά της καθαριότητας.
Προχωρούν ακάθεκτοι τις ιδιωτικοποιήσεις ώστε να εξυπηρετήσουν για μια ακόμη φορά  ιδιωτικά συμφέροντα και εργολάβους.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Η σκοτεινή «ΑΘΜΟΝΟΝ» & ο Αντιδήμαρχος κ. Σταθούλης

Η είδηση από το Δημοτικό Συμβούλιο της 10|06|20 σε σχέση με την εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ» είναι, ότι ο Αντιδήμαρχος οικονομικών των Πατούλη & Αμπατζόγλου, ο κ. Σταθούλης (διαχρονικά Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος & πάντα με συμμετοχή στο Δ.Σ. της ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΕ), εξομολογήθηκε επίσημα πλέον ότι η επιλογή των διοικήσεων της ΑΘΜΟΝΟΝ καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας Πατούλη: 
να μην αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Εθνική Τράπεζα για την αγορά των ακινήτων που σήμερα  χρησιμοποιεί το Mall για τη νομιμοποίησή του, αποδείχθηκε ορθή, 
καθώς η LAMDA OLYMPIA VILLAGE AE, συμφερόντων Λάτση,  πλέον ήρθε σε συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα, διακανόνισε και αποπλήρωσε την οφειλή του Δήμου και έτσι θα δώσει στον Δήμο τα ακίνητα δωρεάν!  
Πόσο είναι το κόστος του «δωρεάν» και ποιοι τυχόν έχουν ωφεληθεί από τις αξίες που χάθηκαν;
Η θέση αυτή, όμως, ουσιαστικά σημαίνει: 
α) είτε ότι ο κ. Σταθούλης, που δεν μπορούσε να γνωρίζει από το 2007 τι θα συνέβαινε το 2020, απλά έδειχνε αμέλεια στη διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων του Δήμου με αποτέλεσμα το αρχικό χρέος των 15 εκ περίπου να διπλασιαστεί, και άρα ο ίδιος με την άστοχη διαχείρισή του παίδευσε τον Δήμο οδηγώντας τον στο αδιέξοδο της μη αποπληρωμής,
ώστε η LAMDA ως «από μηχανής Θεός» δήθεν να διασώσει το Δήμο διακανονίζοντας και μετά αναλαμβάνοντας το χρέος,  είτε…
 β) ότι ο κ. Σταθούλης, από το 2007 και μετά που έχει αναλάβει τα οικονομικά θέματα του Δήμου, γνώριζε ότι θα ερχόταν  η στιγμή η LAMDA να χρειαστεί αυτά τα ακίνητα για να νομιμοποιηθεί το MALL (δεν υπάρχουν άλλα που να εκπληρώνουν αυτόν τον σκοπό, άλλωστε) και έτσι, δεν αποπλήρωνε, ούτε διακανόνιζε  τις υποχρεώσεις του Δήμου, για να μην τα αποκτήσει στην κυριότητά του, ώστε να έχει η LAMDA την δυνατότητα να τα αποδώσει στο Δήμο αναλαμβάνοντας το διογκωμένο χρέος.

Νομιμοποιήθηκε το «The Mall» ...το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης!

Με διαχρονική ευθύνη των Κυβερνήσεων & της Δημοτικής Αρχής Αμπατζόγλου
Οριστική ταφόπλακα στις διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας για αντισταθμιστικά   
Δημοσιεύτηκε στις 29-2-2020 το ΠΔ91 με το οποίο εγκρίθηκε Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) στην περιοχή του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου  και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης, περιβαλλοντική έγκριση, έγκριση Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής (ΡΣΕ) αυτού και επικύρωση καθορισμού οριογραμμών του ρέματος Σαπφούς.
Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει το «The Mall», τα διαμερίσματα της ΗΛΙΔΑΣ στην οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος και το λεγόμενο κτίριο «Αγγελοπούλου» πίσω από το ΙΑΣΩ.
Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή αυτή αποκτήθηκε από το Δήμο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στη ΛΑΜΔΑ, αφού προηγουμένως εξαπατήθηκαν οι ιδιοκτήτες της περιοχής, των οποίων οι περιουσίες απαλλοτριώθηκαν με τιμές χαμηλές, για την κατασκευή ενός δήθεν Ολυμπιακού Έργου (του Δημοσιογραφικού Χωριού).
Επίσης «επιτάχθηκε», ουσιαστικά, σημαντική έκταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που στη συνέχεια άλλαξε  χρήση και συντελεστή δόμησης υπέρ της ΛΑΜΔΑ.
Το ΠΔ στην ουσία «νομιμοποίησε» νόμο του 2003 που έδωσε άδεια κατασκευής του ΜΩΛ. Μετά από πολύχρονους, δύσκολους και κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες αγώνες πολιτών, χωρίς την παραμικρή συμπαράσταση εκ μέρους των δημοτικών αρχών Τζανίκου και Πατούλη η ανέγερση του ΜΩΛ κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα παράνομη και αυθαίρετη με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το 2014.
Σε αντιστάθμισμα για την περιβαλλοντική ζημιά που προκλήθηκε στην πόλη το ΠΔ υποχρεώνει τη ΛΑΜΔΑ να προβεί σε ορισμένες δράσεις διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στην περιοχή του ΕΧΣ, καθώς και στην εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών.
Επί της ουσίας η Κυβέρνηση αποδέχτηκε τις προτάσεις της ΛΑΜΔΑ, όπως αυτές είχαν υποβληθεί με τη ΣΜΠΕ τον Αύγουστο του 2016.

Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας:Το Μαρούσι στο νέο πρόγραμμα ΚΕΠ Plus του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εκπροσώπων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και των ΚΕΠ Αμαρουσίου και Μαρουσιωτών  επιχειρηματιών διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για το πρόγραμμα ΚΕΠ Plus, που ανέπτυξαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας 
Μέσω της διερεύνησης όλων των πεδίων αξιοποίησης του πανελλαδικού δικτύου των ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και ευρύτερα του επιχειρείν θα αναζητηθούν, τόσο το μείγμα των διαδικασιών και της πληροφόρησης που επιθυμούν οι νέες επιχειρήσεις να λαμβάνουν από τα ΚΕΠ, όσο και το περιβάλλον στο οποίο τα ΚΕΠ θα πρέπει να λειτουργούν, σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες, ώστε να είναι φιλικά προς τους επιχειρηματίες. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου επιλέγει μαζί με άλλες 16 πόλεις της χώρας για τη διοργάνωση συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, ώστε να σκιαγραφηθεί μία αρχική εικόνα γύρω από τη διείσδυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, εντοπίζοντας ειδικά εργαλεία που τυχόν απαιτούνται.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους & κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής στο Μαρούσι

 Θ. Αμπατζόγλου: «Φιλοδοξούμε να είμαστε πρωτοπόροι 
& στον τομέα της ανακύκλωσης & στην προστασία του περιβάλλοντος»  
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου παρέλαβε σήμερα παρόντος του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιώργου Πατούλη, ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας, 40 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, 40 κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και 4 παλέτες εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ), στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση και διάδοση της ανακύκλωσης στην Αττική και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Στην λιτή τελετή παράδοσης-παραλαβής στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλη Κόκκαλη, πραγματοποιήθηκε επίδειξη της λειτουργίας και των δυνατοτήτων του σύγχρονου απορριμματοφόρου, καθώς του τρόπου αξιοποίησης των κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν σε  δομές του Δήμου για τη συλλογή χαρτιού, γυαλιού και αλουμινίου και των κάδων βιοαποβλήτων που θα τοποθετηθούν αντίστοιχα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά τη θερμή υποδοχή και το εγκάρδιο καλωσόρισμα στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη, υπογράμμισε:
 «Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα με την παράδοση αυτών των σύγχρονων εργαλείων για την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης στην πόλη μας και την αξιοποίηση των ειδών ανακύκλωσης.

Μαίρη Διακολιού: «Τρίποντο» Αμπατζόγλου & στις τουαλέτες!

 Προ ημερών, η δημοτική αρχή παρέδωσε τέσσερις ανακατασκευασμένους αθλητικούς χώρους σε δημόσια χρήση. Κατά την παράδοσή τους, μάλιστα, ο κ. δήμαρχος φωτογραφήθηκε να σουτάρει προς την μπασκέτα του γηπέδου.
Οφείλουμε να επαινέσουμε τη δημοτική αρχή σε αυτό το θέμα.   
Τα γήπεδα στις γειτονιές είναι και αυτά χώροι όπου πραγματώνεται η κοινωνία και αναβαθμίζουν τη δυνατότητα για μαζικό αθλητισμό.   
Δεν ξέρουμε αν τελικά ο κ. Αμπατζόγλου το έβαλε το καλάθι στο γήπεδο της φωτογραφίας, στις τουαλέτες, όμως, του γηπέδου 5 Χ 5 στην οδό Δωδεκανήσου «χτύπησε τρίποντο!»   
Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.
Μία ματιά στις συνημμένες φωτογραφίες, δείχνει την άθλια κατάσταση των τουαλετών του ανακατασκευασμένου γηπέδου, τρανή απόδειξη ότι η διοίκηση Αμπατζόγλου αρκείται στο θεαθήναι και όχι στην ουσία.   

Aύριο από τις 7:30 π.μ. η κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Λυκόβρυσης Πεύκης

Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου! 
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! 
Κάτω τα ξερά σας από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά -
Επέκταση της χορήγησης τους και σε άλλες ειδικότητες!  
Το σωματείο μας προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Ιούνη από τις 7.30 το πρωί έως τις 11.30 το μεσημέρι και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας (πλατεία Κλαυθμώνος). 
Την ώρα που όλες οι υπηρεσίες του Δήμου μας στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή επινοούν διαρκώς τρόπους για να περικόψουν τα δικαιώματά μας, να μειώσουν την τιμή της εργατικής μας δύναμης.
Εχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος για να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες στους γνωστούς δουλέμπορους - εργολάβους όπως έγινε στο γειτονικό Δήμο Πεντέλης με τηλεδιάσκεψη!

Εκατό tablets της Huawei στο Δήμο Αμαρουσίου!

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Huawei κατά την περίοδο της πανδημίας, παραδόθηκαν την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, 100 tablets στο Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολίτες του Αμαρουσίου που δεν έχουν την οικονομική άνεση και την ευκαιρία πρόσβασης στις νέες τεχνολογίες.
Κατά την τελετή παράδοσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απευθυνόμενος προς τον κ. Jacky Chen, General Manager South Balkans της Huawei, τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της εταιρίας προς τον Δήμο και τόνισε πως:

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο: Τώρα σε όλη την Ελλάδα με εξ αποστάσεως μαθήματα!

 To Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, μετά από 15 χρόνια διεξαγωγής των μαθημάτων του στις κατάμεστες αίθουσες του, και με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των μελών της μεγάλης μαθησιακής κοινότητας του, παρέχει πλέον τα μαθήματα του και εξ΄ αποστάσεως, βιντεοσκοπημένα.
Ο πρώτος κύκλος  μαθημάτων με τον οποίο εγκαινιάζει τον νέο αυτό τρόπο μάθησης, φέρει τον γενικό τίτλο,
«Οι κρίσεις ως ευκαιρία επανασχεδιασμού της ζωής μας», και αποτελείται από 5 βιντεοσκοπημένα μαθήματα τα οποία θα αναλύσουν οι:
 π. Φιλόθεος Φάρος, κληρικός, ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής,
Δημήτρης Καραγιάννης, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής,
 Παναγιώτης Κορδούτης, Καθηγητής Ψυχολογίας και Πρόεδρος του τμ. Ψυχολογίας, Ε.Κ.Π.Α,
Αγνή Μαριακάκη, Ψυχολόγος-Κοινωνική ερευνήτρια
και  Βασιλική Μακαρώνη Ψυχολόγος. 
Την  βιωματική του εμπειρία  από κρίσεις καταθέτει επίσης, ως Guest προσκεκλημένος ομιλητής, ο Επιχειρηματίας Πωλ Ευμορφίδης, Ιδρυτής της Coco-Mat.
Το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στον καθένα, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό ή άλλο  περιορισμό, που θα ήθελε, μετά από μια οποιαδήποτε κρίση, να εξετάσει την ιστορία της ζωής του, να ανακαλύψει τα δυνατά του στοιχεία, να διακρίνει τις ευκαιρίες που του προσφέρει κάθε κρίση, και να μάθει με ποια ψυχικά εργαλεία θα μπορέσει να επανασχεδιάσει την ζωή του, και να την οδηγήσει σε μια νέα και πιο συναρπαστική κατεύθυνση. 

Ομαλά ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις στο Δήμο Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι η δοκιμασία που οι μαθητές μας πρέπει να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και χωρίς κανένα φόβο»   
Το θετικό μήνυμά του στέλνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μετά την ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Παπαδόπουλο,  σχετικά με την ομαλή εκκίνηση της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων στο Μαρούσι. 
Συγκεκριμένα ο κ. Θ. Αμπατζόγλου απευθυνόμενος στους Μαρουσιώτες εξεταζόμενους μαθητές αναφέρει: 
«Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο ιδιαίτερη είναι η φετινή δοκιμασία για εσάς, καθώς έρχεται σε συνέχεια της υγειονομικής κρίσης και της φυσικής αποχής σας από τις αίθουσες διδασκαλίας.
Αυτός όμως είναι και ένας ακόμη λόγος που πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτές τις εξετάσεις με περίσσια αισιοδοξία γνωρίζοντας πως με πίστη και αφοσίωση, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται και όλοι οι στόχοι κατακτιούνται, καθώς η ζωή δημιουργεί διαρκώς προϋποθέσεις και ευκαιρίες.

Eνθαρυντικά ξεκίνησε η 34η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Καλώ τους Μαρουσιώτες να ενισχύσουν 
την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας, την Τράπεζα Ζωής & Ελπίδας»             
Με μεγάλη συμμετοχή Μαρουσιωτών,  παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου ξεκίνησε χθες & ολοκληρώνεται σήμερα, το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.
Η 2η ημέρα της 34ης εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 κατά τις ώρες 14:00 - 19:30.

Στις 3:30 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ (22) θέματα περιλαμβάνει η 10η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr, σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 3:30 μ.μ.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
                                                               ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Συζήτηση επερώτησης της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» σχετικά με τη μη
διενέργεια ελέγχων σε μονάδες υγείας & φροντίδας ηλικιωμένων, αρμοδιότητας Περιφέρειας
Αττικής για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον κίνδυνο της διασποράς του
κορωνοϊου COVID-19.
                               -------------------------------------------------------------------------------
1. Έγκριση προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2020.
(Συν-εισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χ. Ράσσιας (Ρώμας))
2. Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) για την υλοποίηση του έργου «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ», προϋπολογισμού 104.160,00€ (με ΦΠΑ) και έγκριση των όρων αυτής.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)
3. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη δημιουργία εικαστικού έργου της Περιφέρειας
Αττικής για τη μεγάλη επέτειο του 1821.
(Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος Μ. Βιδάλη)
4. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την προκήρυξη καλλιτεχνικών, εικαστικών και
λογοτεχνικών διαγωνισμών με θέμα την Επανάσταση του 1821.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Λ. ΜΑΓΙΑΚΗΣ:Ο φυσικός δασικός πλούτος δεν είναι εμπόρευμα!

Η παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη, γνωστού για τις νεοφιλελεύθερες επιδόσεις του στις ιδιωτικοποιήσεις, το Σάββατο 13-6-2020 στο Δάσος Συγγρού παρουσίαδιοίκησης του ΙΓΕ που διαχειρίζεται το κληροδότημα, των δημάρχων Αμαρουσίου & Κηφισιάς κ.κ. Αμπατζόγλου & Θωμάκου και κυβερνητικών παραγόντων, μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία.
Η παρουσία του υπουργού έρχεται στη συνέχεια προηγούμενων δηλώσεων του κ. Βορίδη για τη μετατροπή του δάσους σε μητροπολιτικό πάρκο, την  «αξιοποίηση» του μέσω ΣΔΙΤ, καθώς και την απόφαση της διοίκησης του ΙΓΕ για την ιδιωτικοποίηση του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών.
Δεν ξεχνάμε επίσης ότι οι μη δασικές εκτάσεις έχουν περιέλθει ήδη από το 2018 με απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο για παραχώρηση σε ιδιώτες. 
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς, που εκφράστηκαν πρόσφατα με κοινή δήλωση τους και όλη την κοινωνία του Αμαρουσίου θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης του κληροδοτήματος και μάλιστα για σκοπούς που δεν συνάδουν με τη διαθήκη της Ιφιγένειας Συγγρού.

Ο κ. Αμπατζόγλου …και οι «Παπαρούνες»

 Η νέα, αρνητική υπόθεση του Δάσους Συγγρού στο Δ.Σ. Αμαρουσίου  
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10-6-2020, ο κ. δήμαρχος απάντησε στην δημόσια θέση που εξέφρασε η παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» ενάντια στην νέα πράξη μετατροπής του Δάσους Συγγρού, σε Πάρκο/Κτήμα, με την αποψίλωση χώρου δασικής ενότητας, και την εγκατάσταση σε αυτόν μπετού και υδατοδεξαμενής 200.000 λίτρων.
 Επειδή με ευθύνη της δημοτικής αρχής η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, χωρίς την δυνατότητα να μπορούν να το παρακολουθήσουν πολίτες από το ίντερνετ, παραθέτουμε περιληπτικά βασικά στοιχεία των όσων συζητήθηκαν για το κρίσιμο θέμα.
 Α. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
 Μίλησε για «παράξενες κορώνες», για «δήθεν περιβαλλοντικά ευαίσθητους» που «πρέπει να μαζευτούν» και ότι η «περίοδος ανοχής του» τελείωσε.
Κάλεσε δε, τους «απληροφόρητους» να πληροφορηθούν, και ζήτησε να ενημερωθούν «οι οικολογούντες».
ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
Αδιαφορούμε για την χαμηλή στάθμη πολιτικού ύφους που χαρακτηρίζει την απάντηση του κ. δημάρχου.
Όπως δηλώσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, «μαγκιές» …του ποδαριού και ειρωνείες δεν μας πτόησαν ποτέ.
 Λυπούμαστε που ο κ. Αμπατζόγλου διολισθαίνει παρακολουθώντας τους «μέτρ» του είδους της παράταξής του, αντί να επιδράσει θετικά για την βελτίωσή τους.
Επιπλέον, δεν ζητήσαμε την ανοχή κανενός.
Απαιτούμε όμως την πολιτική ευπρέπεια που επιβάλλει η δημοκρατία, πράγμα όμως που δεν επιδεικνύει ούτε ο κ. δήμαρχος, ούτε οι συνεργάτες του.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Αύριο & την Τετάρτη η 34η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Ελάχιστος χρόνος προσφοράς, σώζει ολόκληρες ζωές»
Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Στις 9:30 π.μ. η 2η δράση του του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς

Μετά την 1η επιτυχή δράση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε στην Πεντέλη & και αφορούσε τον καθαρισμό των βρυσών στη  ρεματιά πάνω από τη γέφυρα της Λεωφ. Αλεξάνδρου Παναγούλη (Νέα Πεντέλη) & την σήμανση της μικρής βάθρας  - γούρνας  Βύθουλα λίγο νοτιότερα, αυτήν την Κυριακή ακολουθεί η 2η δράση η οποία θα γίνει στο Χαλάνδρι
Αφορά στην κατάβαση και καθαρισμό της ρεματιάς από την οδό Φραγκοκλησιάς μέχρι το πλάτωμα του Προφήτη Ηλία. Συμβολίζοντας, οπως επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου, το γεγονός ότι ο χώρος της ρεματιάς - που φιλοξένησε τις εξόδους μας τον καιρό της καραντίνας - πρέπει να μένει καθαρός.