Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Aύριο από τις 7:30 π.μ. η κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Λυκόβρυσης Πεύκης

Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου! 
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! 
Κάτω τα ξερά σας από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά -
Επέκταση της χορήγησης τους και σε άλλες ειδικότητες!  
Το σωματείο μας προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Ιούνη από τις 7.30 το πρωί έως τις 11.30 το μεσημέρι και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας (πλατεία Κλαυθμώνος). 
Την ώρα που όλες οι υπηρεσίες του Δήμου μας στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή επινοούν διαρκώς τρόπους για να περικόψουν τα δικαιώματά μας, να μειώσουν την τιμή της εργατικής μας δύναμης.
Εχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος για να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες στους γνωστούς δουλέμπορους - εργολάβους όπως έγινε στο γειτονικό Δήμο Πεντέλης με τηλεδιάσκεψη!

 Οι κυβερνήσεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τους έχουν δώσει όλο το νομικό οπλοστάσιο. Σήμερα ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις εξαρτάται άμεσα από τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
 Το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι του Δήμου μας στο πράσινο, στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΕΠ. 
Τα Βαρέα και Ανθυγειινά είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοι.
Αποτελεί στην ουσία «επίδομα θανάτου».
Αυτό μαρτυρούν οι νεκροί και οι σακατεμένοι εργάτες.
Αν σε αυτούς προστεθούν οι καρκίνοι, τα μυοσκελετικά προβλήματα κ.α. τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το επίδομα θανάτου είναι λίγο.
Είναι πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει “πόρισμα” πετσοκόμματος τους μέσα στον Ιούνη.
Αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους οι συνάδελφοι που θα βρίσκονται σε αυτές τις ειδικότητες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυξήσεις των ορίων ηλικίας, περαιτέρω μείωση στο εισόδημα τους από την κατάργηση του επιδόματος, κατάργηση των παροχών (ιατρικές εξετάσεις, άδειες, γάλα κ.α.) 
Διεκδικούμε την επέκταση τους και σε άλλες ειδικότητες που κακώς σήμερα δεν το λαμβάνουν.
 Ενδεικτικά σε μάγειρες, βοηθούς μάγειρες, ηλεκτρολόγους, κηπουρούς και εργάτες πρασίνου για όλο το χρόνο, φυσικοθεραπευτές, φύλακες, οικοδόμοι, εργάτες οδοποιίας, ελαιοχρωματιστές, όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπιτι (νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.) 
Σωματείο Εργαζομένων                                                                                  Ημερ: 17/6/2020 Δήμου
Λυκόβρυσης Πεύκης                                                                            Αριθμ Πρωτ: 30  Προσλήψεις
                                                                         Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου