Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Χορηγήθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες δωροεπιταγές σε 250 Μαρουσιώτικες οικογένειες!

Θ. Αμπατζόγλου:«Ο Δήμος είναι παρών για τους ευάλωτους συμπολίτες μας όλες τις ημέρες του χρόνου»
Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου παραβρέθηκε την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2020, σ
τη διαδικασία χορήγησης Χριστουγεννιάτικων δωροεπιταγών 60€ για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προσφορά των εταιριών ΣΙΔΕΝΟΡ και ΑΒ Βασιλόπουλος, σε 250 Μαρουσιώτικες οικογένειες, μεταξύ αυτών και εργαζομένων του Δήμου. 
Η διαδικασία έλαβε χώρα στο Δημαρχείο υπό την επίβλεψη του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρου Κόνιαρη. 
 Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου με αφορμή την χορήγηση δωροεπιταγών δήλωσε: 
«Οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας, μαζί με εθελοντές και χορηγούς, εκτελούν το σημαντικό έργο στήριξης των ευπαθών συμπολιτών μας. 
Το έργο αυτό είναι διαρκές και δεν περιορίζεται φυσικά στις εορταστικές περιόδους, αλλά εξελίσσεται όλες τις ημέρες του χρόνου, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και υπηρεσίες.

Παραδίδεται στην κυκλοφορία ο ανακατασκευασμένος πεζόδρομος της Κοιμήσεως Θεοτόκου

 Σε συνέχεια της αυτοψίας που είχε πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στις 25-11-2020 στο έργο ανακατασκευής του πεζόδρομου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επισκέφτηκε σήμερα, εκ νέου το σημείο, δεδομένης της περάτωσής του. 
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον εργολάβο για τις λεπτομέρειες της όλης ανακατασκευής που αφορούσε και στην ενίσχυση του υποστρώματος με οπλισμένο σκυρόδεμα και νέου εξελιγμένου τύπου κυβόλιθους, έτσι ώστε να μην ξαναεμφανιστούν τα φαινόμενα σαθρότητας ή καταστροφής.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΕΝΟΤΗΤΑ:Πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών ο Προϋπολογισμός του 2021

                 Προϋπολογισμός Δήμου 2021 
           Ακόμα άλλος ένα χρόνος λιτότητας!!! 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν συμμερίζομαι καθόλου την αισιοδοξία της διοίκησης για το 2021. 
Η αισιοδοξία είναι καλή ψυχολογική κατάσταση αν όμως στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα. 
Και ποια είναι σήμερα τα δεδομένα για την Αυτοδιοίκηση? 
• Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ η μείωση των ΚΑΠ αναμένεται να κυμανθεί στα 280 εκ. ευρώ. 
• Από την θέσπιση του Ν. 3852 το 2010 μέχρι και το 2023 τα παρακρατηθέντα της ΤΑ θα ξεπεράσουν τα 27,5 δις ευρώ αφού μόνο την φετινή χρονιά αντί για 6 δις θα δοθούν λιγότερα από 2 δις συμπεριλαμβανομένων και των 150 εκ. που δόθηκαν μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. 
• Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2010 το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των ΟΤΑ ήταν 3,7 δις. έναντι των δύο που διατίθενται σήμερα. 
Το κενό αυτό δεν καλύπτεται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, του Πράσινου Ταμείου, ή από τα χαμηλότοκα δάνεια του ΤΠΔ και του προγράμματος Αν. Τρίτσης. 
• Οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές των ΟΤΑ προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά το ένα τρίτο, από 219 εκ. ευρώ σε 146 εκ. 
• Το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ προβλέπεται σταθερά στα 750 εκ., ενώ μόνο η ΣΑΤΑ των δήμων το 2009 ήταν 1.107 εκ. 
• Η ΤΑ θα μειώσει τα ελλείμματά της το 2021 κατά 301 εκ. 
Με λίγα λόγια με δεδομένη τη μείωση των ΚΑΠ για να προκύψει η μείωση των ελλειμμάτων που προβλέπει ο Κρατικός Προϋπολογισμός θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των ίδιων πόρων της ΤΑ, δηλαδή επί πλέον επιβάρυνση των δημοτών. 
Η παραπάνω εικόνα γίνεται προσπάθεια να εξωραϊστεί από την ΚΕΔΕ και τις δημοτικές αρχές που πρόσκεινται στο κυβερνητικό κόμμα.

Το δικό του εναλλακτικό σχέδιο προϋπολογισμού & τεχνικού προγράμματος, κατέθεσε το #Ενωμένο Μαρούσι

Ασκώντας σταθερά γόνιμη και υπεύθυνη αντιπολίτευση η παράταξή μας κατέθεσε εναλλακτικό σχέδιο τόσο για τον προϋπολογισμό του 2021 όσο και για το τεχνικό πρόγραμμα. 
Ενα σχέδιο με σοβαρές προτάσεις για την πόλη και συμβατό με την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση πού θα φέρει πόρους στην Ελλάδα από το ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το ΕΣΠΑ το επόμενο διάστημα. Η διοίκηση Αμπατζόγλου διά του, επί 14η χρονιά, αντιδημάρχου Οικονομικών και οργανωτικού γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρου Σταθούλη επέλεξε να φέρει ένα ακόμη κακό σχέδιο προϋπολογισμού με περικοπές έως και 20% σε όλους τους τομείς, σχεδόν αντίγραφο των προηγούμενων ετών που δεν μπόρεσε ποτέ να εκτελέσει. 
 Απέρριψε τις προτάσεις μας παρα το απολογητικό ύφος κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μείωσαν τις δαπάνες για τα σχολεία της πόλης κατά 20% 
 Μία πόλη που εδώ και 19 χρόνια δεν έχει χτιστεί ούτε ένα νέο σχολείο. 
 Δεν υπολόγισαν ούτε ένα ευρώ για δαπάνες για την πανδημία του κορονοϊού το 2021 προκειμένου να συνεχίσουν το μεγάλο κόλπο των απευθείας αναθέσεων. 
Όπως έκαναν με την αγορά των τριών τουρκικών λεωφορείων έναντι 560.000 ευρώ πριν λίγους μήνες.

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός & το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2021

Θ. Αμπατζόγλου:«Με επίκεντρο τον πολίτη, η οικονομική εξυγίανση & το νοικοκύρεμα του Δήμου μας είναι μονόδρομος» 
Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για το έτος 2021, στις συνεδριάσεις του Δη
μοτικού Συμβουλίου της 15ης και 17ης Δεκεμβρίου 2020. 
Στην αρχή της εισήγησής του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι 
«ο προϋπολογισμός του 2021 είναι ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός, που αποτυπώνει ξεκάθαρα τη στρατηγική και τις προτεραιότητές μας για την επόμενη χρονιά, όπως και τους άξονες της δημοτικής πολιτικής που θα ακολουθήσουμε. 
Επιλέγουμε για μια ακόμη χρονιά το δρόμο της ευθύνης, το δρόμο της συνέπειας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της ασκούμενης πολιτικής μας» επεσήμανε ο κ. Αμπατζόγλου.
«Με λιγότερα χρήματα η λειτουργία του Δήμου, χωρίς περικοπή υπηρεσιών και κυρίως χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για τους πολίτες» 
Ο προϋπολογισμός του 2021 συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από πραγματικά οικονομικά δεδομένα, τα οποία καθορίζουν το περιεχόμενό του σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και συγκεκριμένα: 
●►Την όλο και μεγαλύτερη χρόνο με χρόνο μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ. 
●►Την κατακόρυφη μείωση των εσόδων που εισπράττει ο Δήμος από τα ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, λόγω της αδυναμίας όλο και μεγαλύτερου αριθμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν σε βασικές υποχρεώσεις, τη στιγμή που το 73% των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη αποτελούν την κύρια πηγή των τακτικών εσόδων του Δήμου. 
●►Την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων συνολικού ποσού της τάξης των 59.939.350,30 ευρώ από το έτος 2010 έως και το 2020. 

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Αυτοψία του Υπ Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη σε ετοιμόρροπο ακίνητο στην περιοχή Στούντιο Άλφα

Θ. Αμπατζόγλου:«Απολύτως απαραίτητες για τη δημόσια ασφάλεια & την περιβαλλοντική προστασία, οι ρυθμίσεις που επεξεργάζεται το ΥΠΕΝ για τα ετοιμόρροπα κτίσματα» 
 Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 12 2020, η αυτοψία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη σε ετοιμόρροπο ακίνητο στην περιοχή Στούντιο Άλφα. 
 Η αυτοψία έλαβε χώρα στο πλαίσιο προγράμματος αυτοψιών που υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με το ΤΕΕ, με στόχο τη συνολική -σε εθνικό επίπεδο- αντιμετώπιση των κτιρίων που είναι ετοιμόρροπα, επικίνδυνα, είτε χρήζουν παρεμβάσεων. 
Ο κ. Κ. Χατζηδάκης σε συνέχεια της ενημέρωσης που έλαβε από τον Δήμαρχο για την ταυτότητα του ακινήτου αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργεί λόγω της θέσης του επί του ρέματος Σαπφούς μεταξύ άλλων δήλωσε: 
«Σύμφωνα με την καταγραφή των δήμων -όπως τους είχε ζητηθεί από το υπουργείο- αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τα 9.500 ετοιμόρροπα ή επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια σε όλη τη χώρα. 
Οι θεσμικές παρεμβάσεις -που βρίσκονται σε επεξεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τον τεχνικό κόσμο καθώς και την Αυτοδιοίκηση- αναμένεται έρθουν στη Βουλή στις αρχές του επόμενου έτους. 
Θα ακολουθήσουν και τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία τόσο για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις σε διατηρητέα ή μη, όσο και για τις αναγκαίες κατεδαφίσεις». 
 Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, από την δική του πλευρά σημείωσε: 

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης στην πλατεία ΗΣΑΠ

Θ. Αμπατζόγλου:«Να ξεπεράσουμε την κρίση υγιείς και του χρόνου τα Χριστούγεννα να γιορτάσουμε & πάλι όλοι μαζί χωρίς τα περιοριστικά μέτρα» 
Σε μία αυστηρά περιορισμένη λόγω υγειονομικών συνθηκών τελετή που μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου την Τετάρτη 16 12 2020, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, στην πλατεία ΗΣΑΠ συνοδεία Χριστουγεννιάτικων μελωδιών από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί «αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και του χρόνου τα Χριστούγεννα να μπορέσουμε όλοι μαζί, υγιείς και χωρίς τα περιοριστικά μέτρα να χαρούμε τις γιορτές».
Τέλος απέστειλε τις ευχές του για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2021 σε όλους Μαρουσιώτες, ενώ συνεχάρη για τη λιτή αλλά ουσιαστική διοργάνωση την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Πολιτισμού και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων με τη συνδρομή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Σημαντική η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας στην πρόσφατη κακοκαιρία

Θ. Αμπατζόγλου:«Πολιτική Προστασία & Εθελοντές αποτελούν δίχτυ ασφάλειας για κάθε Μαρουσιώτη
Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας και οι Εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου επιχείρησαν με περίσσια αποφασιστικότητα τα προηγούμενα 24ωρα κατά την εκδήλωση των φαινομένων κακοκαιρίας, όπως άλλωστε πράττουν σε κάθε ανάλογη περίπτωση. 
 Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχεδιασμό για τη χειμερινή περίοδο, όπως αυτός παρουσιάστηκε κατά τη σύσκεψη του αρμοδίου οργάνου του Δήμου, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του Αμαρουσίου ευρισκόμενες σε 24ωρη επιφυλακή χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλά περιστατικά όπως σε καθαρισμούς φρεατίων και απομάκρυνση φερτών υλικών, σε πτώσεις κλαδιών ή/και δέντρων ακόμη και σε τροχαίο ατύχημα όπου έπρεπε να σβηστεί φωτιά οχήματος και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση επί του οδοστρώματος. 
 Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου συγχαίροντας την Πολιτική Προστασία και τους Εθελοντές του Δήμου για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα δηλώνει: 

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Mε 8.500 υφασμάτινες μάσκες ενισχύει τους μαθητές o Δήμος Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου:«Είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας» 
 Με απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου ο Δήμος Αμαρουσίου ενισχύει την όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών με 8.500 υφασμάτινες μάσκες. 
 Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, αφού ενημερώθηκε από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου-Σταματάκη για την ολοκλήρωση προμήθειας των μασκών και την οργάνωση της αποστολής τους δήλωσε: 
«Μέχρι τα Χριστούγεννα, 17 Νηπιαγωγεία και 15 Δημοτικά θα παραλάβουν 8.500 υφασμάτινες μάσκες για τους μικρούς μαθητές της πόλης μας. 
Ενισχύουμε το επίπεδο ασφάλειας στα σχολεία μας και κατ’ επέκταση και σε κάθε Μαρουσιώτικη οικογένεια.

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η οικονομία & η εργασία την εποχή της πανδημίας»

Κρούσμα covid-19 σε εργαζόμενο στον οδοκαθαρισμό του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Για το κρούσμα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας
Μία ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση έχει διαμορφωθεί στη καθαριότητα του δήμου μας μετά την εμφάνιση κρούσματος covid-19 σε εργαζόμενο στον οδοκαθαρισμό. 
Πρόκειται για το 2ο κρούσμα που σημειώνεται σε εργαζόμενο στο Δήμο μας μετά από ανάλογο κρούσμα σε εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό το Νοέμβριο.
Ευχόμαστε περαστικά στο συνάδελφο.
Οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, με την απουσία χώρου και κατάλληλων υποδομών στο αμαξοστάσιο, η απαξίωση των οχημάτων που έχει οδηγήσει στη χρησιμοποίηση τριών οχημάτων σε βάρδιες για να γίνει η αποκομιδή, η έλλειψη προσωπικού και η απαίτηση να βγει η δουλειά με κάθε κόστος, σε συνδυασμό με την πολύ επιβαρυμένη υγεία των συναδέλφων που εργάζονται σε μία ιδιαίτερα ανθυγιεινή εργασία, διαμορφώνουν μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση σε περίπτωση διασποράς του covid-19. 
Κρούουν το καμπανάκι στη Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ιδιαίτερη προσοχή και συναισθανόμενη τη κρισιμότητα της κατάστασης.

Στις 6:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, η ειδική συνεδρίαση του «∆ηµοτικού Συµβουλίου Αμαρουσίου»

Η Ψήφιση προϋπολογισμού του ∆ήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2021
& το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο ∆ράσης

είναι τα δύο θέματα της ειδικής συνεδρίασης του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ∆ήμου Αμαρουσίου, που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 15η ∆εκεμβρίου 2020 στις 6:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη.
Η συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Αµαρουσίου, θα πραγµατοποιηθεί σύµφωνα µε τις διατάξεις: 

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Εκτεταμένες εργασίες καθαριότητας & συντήρησης πρασίνου σε γειτονιές του Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η Καθαριότητα & το Πράσινο αποτελούν καθημερινή μας προτεραιότητα» 
 Σύμφωνα με τον προγραμματισμό προτεραιοτήτων και αναγκών όσο αφορά στο πράσινο και τους κοινόχρηστους χώρου του Αμαρουσίου, που έχει εκπονηθεί από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου, προχωρούν με ταχύτητα οι Δνσεις Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου, στις απαραίτητες εργασίες που εκτελούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδας. 
 Στο πλαίσιο αυτό έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες, σημαντικές εργασίες όπως καθαρισμός και συντήρηση πρασίνου στο πάρκο ΚΑΤ, κλαδέματα στην οδό Περικλέους, 
καθαρισμοί φρεατίων στην οδό Μεσογείων, 
καθαριότητα σε οδούς όπως Αναπαύσεως, Αγ. Ελεούσης & Μαραθωνοδρόμου, 
Πατρ. Φωτίου & Στρατ. Λέκκα, Ρόδου, Κονδύλη, Βασ. Γεωργίου, Χαϊμαντά, 
Αγ. Νικολάου, Αγ. Αθανασίου, Παραδείσου, Σωρού, Κοιμήσεως Θεοτόκου, Καραολή Δημητρίου. κ.α.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος σε αυτές τις εργασίες δηλώνει: