Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Δημοτικό Κολυμβητήριο

Το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώνει τα μέλη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου ότι η λειτουργία των εγκαταστάσεων  του Κολυμβητηρίου ξεκινά  για νέα σεζόν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Έτοιμοι οι Πρότυποι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης: Οι Παιδικοί Σταθμοί συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπο λειτουργίας & εκπαίδευσης. 
Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά της πόλης μας και θα συνεχίσουμε να πράττουμε ότι μπορούμε καλύτερο για εκείνα και τις οικογένειες τους
 Όλα είναι έτοιμα στους 11 Πρότυπους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου για να υποδεχθούν από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2017 τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους φιλόξενους και αναβαθμισμένους χώρους τους, με τη φροντίδα, την αγάπη και τη στοργή που χρειάζονται τις ώρες που θα είναι μακριά από την οικογένεια τους.
Η Δημοτική Αρχή λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική και κοινωνική δύσκολη εποχή και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των οικογενειών της πόλης μείωσε τα τροφεία σε όλες τις κλίμακες στο μέτρο των δυνατοτήτων, χωρίς να μειώσει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών.
Στη ζεστή αγκαλιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τα παιδιά έχουν όλα όσα χρειάζονται για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Στο πλαίσιο του παιδαγωγικού προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν σε προγράμματα γυμναστικής, μουσικής και θεατρολογίας. Επίσης συμμετέχουν σε μια σειρά από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του συναισθηματικού και νοητικού τομέα, που ενισχύουν τις δεξιότητες τους και καλλιεργούν υγιείς σχέσεις με την ομάδα των ομηλίκων αλλά και τους ενήλικες.
Παράλληλα, με ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια προετοιμάζονται τα γεύματα για τη σίτιση των βρεφών και των νηπίων, ενώ όλα τα νήπια παρακολουθούνται από λογοθεραπευτή και πάντα σε συνεργασία με τον γονέα και τον παιδαγωγό.

Νίκου Σαραντάκου, Μηνολόγιον Σεπτεμβρίου

Ο Σεπτέμβριος είναι ο ένατος μήνας του χρόνου, παρόλο που ετυμολογικά παραπέμπει στον (λατινικό) αριθμό εφτά. 
Βλέπετε, στο παλιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, που είχε πρώτο μήνα του τον Μάρτιο, ήταν όντως ο έβδομος μήνας. 
Όταν μετά προστέθηκαν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος στην αρχή, οι ονομασίες των άλλων μηνών δεν άλλαξαν κι έτσι οι μήνες από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο βρίσκονται σε ετυμολογική αναντιστοιχία. 
Στα βυζαντινά χρόνια, το πολιτικό και το εκκλησιαστικό έτος άρχιζαν τον Σεπτέμβρη και επιβίωση αυτού έχουμε στο ημερολόγιο που τη σημερινή μέρα τη χαρακτηρίζει «αρχή ινδίκτου». 
Στα προηγούμενα μεζεδάκια μας είδαμε κι ένα μαργαριτάρι σχετικό με την ινδικτιώνα.
Από τις λαϊκές ονομασίες που έχει ο Σεπτέμβρης, η γνωστότερη είναι Τρυγητής, διότι τότε γίνεται ο τρύγος, η συγκομιδή των σταφυλιών, μέγιστο γεγονός στον παλιό αγροτικό κόσμο. 
Στην πόλη, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που ανοίγουν τα σχολεία και αρχίζει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, που επιστρέφει ο κόσμος από τις διακοπές, που αρχίζουν ξανά τα πρωταθλήματα στα διάφορα σπορ (αν και το ποδόσφαιρο αναγκαστικά προσαρμόστηκε στο πρόγραμμα των βορειότερων χωρών και ξεκινάει αυγουστιατικα
Πα 1Απελλού του ζωγράφου
Σα  2†  Κωνσταντίνου  Κανάρη του πυρπολητού και γέννησις Ανδρέου Εμπειρίκου του υπερρεαλιστού. Και κοίμησις παπα-Στρατή, της Αγκαλιάς της Λέσβου.
Κυ  3Ιωάννου Μακρυγιάννη συγγραφέως και αγωνιστού
Δε 4Πρώτη έκδοσις της «Παπίσσης Ιωάννας» υπό Εμμανουήλ Ροϊδου
Τρ  5Αρχιλόχου του Παρίου και θανή Νίκου Νικολαΐδη του σκηνοθέτη
Τε  6Τα Σεπτεμβριανά της Πόλης
Πε  7Αρτέμιδος και Ενυαλίου
Πα 8Παγκόσμιος Ημέρα κατά του Αναλφαβητισμού
Σα 9Γενέσιον Μιχαήλ Θερβάντες
Κυ 10† Ρώμου Φιλύρα του κατηραμένου ποιητού
Δε 11†  Ανατροπή και φόνος Σαλβατόρ Αλλιέντε
Τρ 12Γενέσιον Μαυρικίου Σεβαλιέ
Τε 13†  Δάντου Αλιγκέρι
Πε 14Ίδρυσις της Φιλικής Εταιρείας & θανή Μ. Καραγάτση & Στέλιου Καζαντζίδη