Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Υπόθεση Novartis:Εμείς τώρα κερδάμε ή χάνουμε;

Κόβουν συντάξεις από συνταξιούχους για να επιδοτούν το νοίκι της πλουσιότερης υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ!

«Ηταν Δίκαιο έγινε πράξη»:Δώδεκα χιλιάδες €υρώ το χρόνο για το ενοίκιο του ζεύγους Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου!!! 
Μείζον ηθικό θέμα προκύπτει από τις αποκαλύψεις για την κάλυψη ενοικίου 12.000 ευρώ ετησίως στην οικία της υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου και του συζύγου της, επίσης υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρίου από την κυβέρνηση.
Η Νέα Δημοκρατία, μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεόδωρου Καράογλου, εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως τη στιγμή που χάνονται τα σπίτια των πολιτών στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση καλύπτει ενοίκια πλούσιων εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «όπως, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική - αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ' όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο».

«Το παραχέσατε»... «Αει στο Διάβολο» πάτοι & απόπατοι !!!

                                         Στοπ καρέ ασταμάτητα...
Έχουμε πλάκα! Το παράπονο του Τσίπρα (ειπώθηκε στην ομιλία του στη Βουλή) ήταν ότι οι τρισκατάρατοι παραπεμπόμενοι μίλησαν prime time, ενώ ο ίδιος την ώρα που βγαίνουν τα στοιχειά (αλλά δυστυχώς όχι και τα στοιχεία που θα έκαναν την – έως τώρα – δικογραφία της Novartis κάπως αξιοσέβαστη). 
Άσε που ο Πρόεδρος Βούτσης είχε την ατυχή έμπνευση να διακόψει τον Τσίπρα και τον «ειρμό του» (όχι όμως και τον οίστρο του, διότι προχθές ο Τσίπρας έριχνε άσφαιρα στον Κυριάκο και ο Κυριάκος φυλαγόταν απ’ τον Γεωργιάδη) – ε, ρε γλέντια, πλην όμως πάμε και σε άλλα στοπ καρέ των ημερών. 
Ο Κυριάκος όταν αγορεύει από του βήματος προδίδεται απ’ το σώμα του. 
Το οποίο κινείται αμήχανα σαν δειλή μαριονέτα. 
Και ο Τσίπρας. Όσο περνάει ο καιρός το πρόσωπό του πάνω στο ίδιο βήμα γίνεται μια γκριμάτσα διαρκείας, αλλά το σώμα του εξακολουθεί να κινείται με την άνεση του δημαγωγού που δεν φοβάται γκάφα. 
Για αυτό κι όταν αμολάει κοτσάνες είναι σαν να το γλεντάει κι όταν λέει ψέματα είναι σαν να απολαμβάνει το χταποδάκι του με το τσιπουράκι του. 
Όχι, έχει χάρισμα! Όταν, ας πούμε, έλεγε στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι πολιτικός «μικρού βεληνεκούς» ήταν σαν να του έλεγε ότι τα βλήματα των 75 χιλιοστών είναι άκακα, όταν
βαράνε στου Κουτρούλη τον γάμο (αγαπημένο στόχο του Κούλη).
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι περνάμε ωραία! 

Σκανδαλο Novartis:Μια τρύπα στο νερό!!!

Είναι η ακριβής περιγραφή της επόμενης μέρας, μετά την ψήφιση από τη Βουλή, της κυβερνητικής πρότασης για τη σύσταση προκαταρκτικής Επιτροπής, που υποτίθεται ότι θα ερευνήσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες 10 πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης σε σχέση με τη Novartis. 
Λέω «υποτίθεται» γιατί δεν πρόκειται να ερευνήσει τίποτε. 
Όχι μόνο γιατί δεν θέλει. 
Αλλά, κυρίως, γιατί δεν μπορεί!
Και επειδή τα νομικά δεν είναι εύκολα κατανοητά στον πολύ κόσμο, παρ όλο που θα έπρεπε γιατί από αυτά κρέμεται μεγάλο κομμάτι της προσωπικής και της κοινωνικής του ζωής, ας πούμε τα πράγματα μπακάλικα.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι 10 είναι: 
Απιστία, δωροληψία (παθητική δωροδοκία) και είσπραξη μαύρου χρήματος, δηλαδή αδήλωτου στην εφορία, από τη Novartis. 
Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, που υπερψηφίστηκε  στη Βουλή:
1. Η 21μελής επιτροπής είναι αρμόδια κατ’ αρχήν να διερευνήσει αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα της απιστίας και της δωροληψίας.
2. Το αδίκημα της είσπραξης μαύρου χρήματος από τη Novartis, δηλαδή του ξεπλύματος, δεν αφορά στην Επιτροπή, δεν παραγράφεται και επομένως είναι αρμοδιότητας της τακτικής Δικαιοσύνης. Των δικαστικών Αρχών.
3. Το αδίκημα της απιστίας, σύμφωνα και με την πρόταση της κυβέρνησης έχει παραγραφεί γιατί έχουν μεσολαβήσει 2 Βουλές από την ενδεχόμενη τέλεσή του! Η Βουλή του 2012 και του α’ εξαμήνου 2015. Για μερικούς, η πρώτη του 2012 και του 2009! Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα και τα σχετικά άρθρα, εμπνεύσεως Ευάγγελου Βενιζέλου! 
Επομένως η προκαταρκτική Επιτροπή έχει απλώς να επιβεβαιώσει την παραγραφή και να μην ασχοληθεί με την υπόθεση.

Αύριο στις 11:00 π.μ. η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Αύριο στις 7:30 μ.μ. με την Αγάπη Τριανταφυλλίδη, η 20η επέτειος του Ωδείου «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»!

Την 20η επέτειο από την ίδρυσή του το 1997, γιορτάζει το Ωδείο «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» των Βορείων Προαστείων της Αθήνας, με μια λαμπρή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου Γέρακα, Κλειτάρχου 23 & Αριστείδου Παλλήνη.
Η συναυλία απολαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια της 30χρονης διεθνούς performer στο πιάνο Αγάπης Τριανταφυλλίδη, η οποία υπήρξε χρυσή απόφοιτος του Ωδείου, με σπουδαία εν συνεχεία ανώτατη κλασσική εκπαίδευση στη μουσική Ακαδημία της Κολωνίας.

Κοσμοσυρροή στο σεμινάριο «Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα»

Με τη συμμετοχή πλήθους γονέων και παιδιών, και του ιδίου του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε το δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: 
«Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα» στον Δήμο Αμαρουσίου με κεντρικό ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικό ερευνητή και αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και Πρόεδρο της Cyber Security International Institute (CSI) Μανώλη Σφακιανάκη
Το Μαρούσι ήταν ο πρώτος σταθμός της πανελλαδικής δράσης που ενώνει 10 πόλεις της Ελλάδας σε μία συλλογική προσπάθεια για την προστασία των παιδιών από το ηλεκτρονικό έγκλημα και την επιμόρφωση των γονέων σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: 
«Βρισκόμαστε κοντά στον γονιό και στο παιδί. Αγκαλιάζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην έγκριτη ενημέρωσή τους για σημαντικά θέματα που τους αφορούν όπως είναι η προστασία από τους κινδύνους του Διαδικτύου. Ενημερώνουμε τους γονείς, προστατεύουμε τα παιδιά μας, δημιουργούμε υγιείς ενήλικες».
Την ομιλία του άνοιξε ο Μανώλης Σφακιανάκης, με την επισήμανση ότι «όσο αναγκαία έχει καταστεί η χρήση του Διαδικτύου τόσο αναγκαία έχει γίνει και η ανάγκη προστασίας από τους νέους κινδύνους» δίνοντας έμφαση στο πώς να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο προς όφελός μας.

Πρόβλεψη Αμερικανικού Πανεπιστημίου για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!!!


Το ανησυχητικό ενδεχόμενο να βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο έρχεται να καταδείξει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Science Advances», σκεπτικό που κυρίως βασίζεται στη μακρά περίοδο «σχετικής» ειρήνης που διανύει ο πλανήτης μας από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μετά.
Από το 1945, όταν τελείωσε η πλέον εκτεταμένη γεωγραφικά και δαπανηρή σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους ένοπλη σύγκρουση στην Ιστορία της ανθρωπότητας, ο κόσμος είδε ελάχιστους μεγάλους πολέμους και κανέναν παγκόσμιο, ενώ τα θύματα ήταν αισθητά λιγότερα τόσο από τον Μεγάλο Πόλεμο όσο κι από τον Β' Παγκόσμιο.                                                                                        Συγκρούσεις
«Η περίοδος ειρήνης που διανύουμε χαρακτηρίζεται “σχετική”, γιατί ποτέ δεν έλειψαν από τον πλανήτη μας μικρότερες ένοπλες συγκρούσεις, όμως είναι αναμφίβολα μια “μακρά ειρήνη”, που στατιστικά ακολουθεί τις περιόδους της εκτεταμένης βίας» εξήγησε ο Ααρον Κλόζετ, επικεφαλής της μελέτης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.
Ο Κλόζετ προχώρησε σε στατιστική ανάλυση των διακυμάνσεων ανάμεσα στους πολέμους και στις περιόδους ειρήνης των τελευταίων δύο αιώνων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πιθανότητα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου έχει παραμείνει αμετάβλητη από τις αρχές του 19ου αιώνα έως σήμερα.

Η εθνική παρακμή & τα μαύρα σύννεφα

Όλο & περισσότερο, «μαύρα σύννεφα» απλώνονται πάνω από την Ελλάδα... 
Οι τελευταίες τουρκικές εξτρεμιστικές ενέργειες τόσο στα Ίμια, όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ, με την στρατιωτική παρεμπόδιση του ιταλικού πλωτού γεωτρύπανου, αυξάνει την ένταση στον άξονα Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος. 
Σ’ αυτό το τόξο εστιάζονται στρατηγικά οι επεκτατικές επιδιώξεις της Τουρκίας σε βάρος των δικαιωμάτων του Ελληνισμού.
Η αναβάθμιση των τουρκικών αξιώσεων, από τις «γκρίζες ζώνες» σε «τουρκικά εδάφη» (Ίμια και όχι μόνο), συνιστά ένα σοβαρό άλμα σε βάρος της Ελλάδας και αποτυπώνει πλέον τους σοβαρούς υπαρκτούς κινδύνους. 
Πέραν, όμως, των τούρκικων επιδιώξεων, η χώρα μας αντιμετωπίζει προβλήματα, τόσο από την πλευρά της Αλβανίας (εκκρεμότητα στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, επιμονή στο ανύπαρκτο ζήτημα των Τσάμηδων και συστηματική υπονόμευση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας), όσο και στο επίμαχο ζήτημα της πίεσης για παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στην ΠΓΔΜ.
Γίνεται αντιληπτό, ότι βρισκόμαστε σε όξυνση όλων των εθνικών θεμάτων, σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής ρευστότητας, που συνδέεται με την υποχώρηση της αμερικανικής παντοκρατορίας και την ανάδειξη διαφόρων πόλων πλανητικής εξουσίας. 
Είναι η εποχή του «Φθινοπώρου της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας», κατά την οποία εντείνονται οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί στον πλανήτη.
Οι διεργασίες περιγράφονται έξοχα από τον σπουδαίο Ιταλό φιλόσοφο Τζιοβάνι Αρίγκι, στο βιβλίο του «Ο παρατεταμένος 20ος αιώνας». 
Σύμφωνα με αυτόν, η κίνηση του εκκρεμούς μεταξύ ενός ενάρετου παραγωγικού κύκλου και ενός φαύλου χρηματοπιστωτικού, εμφανίζεται και αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στην εξέλιξη του καπιταλιστικού συστήματος από τον 15ο αιώνα έως σήμερα.

Ήττα και στο Αλβανικό θα φέρει πολιτικές εξελίξεις

Την υπόθεση Novartis ολοχρονίς τη χτίζανε το βράδυ εγκρεμίσθη, για να παραφράσουμε το δημώδες. Θα μας απασχολήσει επί μακρόν, αλλά είναι αδιάφορο προς το παρόν καθώς ενώπιόν μας κυοφορούνται εξελίξεις στα ζέοντα εθνικά θέματα. 
Σε κάποια ας πούμε ερήμην, αλλά σε άλλα ευθύνη ημών.
Ασχέτως με την αστοχία της εδώ πρόσκλησης Erdogan η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μπλοκάρει τις έρευνες υδρογονανθράκων έως ότου υπάρξει συμφωνία στο Κυπριακό, είναι ερήμην ημών. 
Υπερβαίνει τις δυνατότητες παρέμβασής μας, και ανάγεται σε κλιμάκια αύξουσας δύναμης (για παράδειγμα κατά πόσον θα μπορέσει να επιβάλει την θέλησή της η Τουρκία σε κυπριακά οικόπεδα όπου έχουν αναλάβει την έρευνα εταιρίες αμερικανικών ή ισραηλινών συμφερόντων).
Ωστόσο ευθύνη ημών είναι όσα συμβαίνουν στη βορειοδυτική γειτονιά μας, και δη στο Αλβανικό, όπου ευτυχώς η Novartis δεν λειτούργησε ως πέπλο, να τα επισκιάσει. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, 
στην οποία επισημαίνει πως σύμφωνα με δημοσιεύματα - και - του αλβανικού Τύπου, η κυβέρνηση βρίσκεται σε μυστική συνεννόηση με την Αλβανία, για να γίνουν αναθεωρήσεις στη συμφωνία για την υιοθέτηση των Θαλάσσιων Ζωνών, οι οποίες είχαν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών του 2009, και οι οποίες ικανοποιούσαν και τις αλβανικές απαιτήσεις.
Τον ερωτά «για ποιο λόγο η κυβέρνηση προχωρεί στην διαδικασία αναθεώρησης της «ισορροπημένης συμφωνίας» του 2009, ποια ακριβώς σημεία σχεδιάζει να αναθεωρήσει και αν αληθεύει ότι σκοπεύει να αλλάξει την πάγια ελληνική θέση περί της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με βάση τη «μέση γραμμή», και να προσφέρει στη γειτονική χώρα μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κέρκυρας».

Επιχείρηση παγίδευσης της Ελλάδας: Συμφωνία με άρωμα Τουρκίας στο Ιόνιο επιζητεί η Αλβανία

Σε παγίδα ώστε είτε να υποχρεωθεί να δεχθεί την τουρκική θέση για τις θαλάσσιες ζώνες όπως αυτή επιβλήθηκε στην απόφαση του Αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, είτε να ρισκάρει να βρεθεί απέναντι σε μια νέα ακύρωση Συμφωνίας από το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αφού όμως πρώτα έχει δώσει το πράσινο φως στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, βρίσκεται η Αθήνα. 
Και η παγίδα αυτή αποκαλύπτεται από την κόντρα του προέδρου Ι. Μέτα με τον Ν. Μπουσάτι και την κυβέρνηση Ράμα, όπου πλέον η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου έχει αναγορευθεί σε «κόκκινη γραμμή» για την αλβανική πλευρά. 
Με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αμφισβητείται όχι μόνο η επήρεια βράχων όπως η Μπαρκέτα και μικρών νησιών όπως οι Οθωνοί και Ερεικούσσα, αλλά και αυτή ακόμη της …
Κέρκυρας, ενώ γίνεται επίκληση των γνωστών θέσεων από το «οπλοστάσιο» της τουρκικής επιχειρηματολογίας , για «ειδικές συνθήκες» και εφαρμογή όχι της αρχής της «μέσης γραμμής» αλλά της αρχής της ευθυδικίας στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών για επίτευξη «δίκαιης και έντιμης» λύσης σε αντιδιαστολή με λύση στην βάση των προβλέψεων της Σύμβασης του Δίκαιου της Θάλασσας. 
Ο κ. Μέτα αρνήθηκε να προσφέρει την αναγκαία από το Σύνταγμα εξουσιοδότηση στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να διαπραγματευθεί την συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα, απαιτώντας να του δοθούν πρόσθετες πληροφορίες και στοιχεία, δηλώνοντας ότι η «κόκκινη γραμμή» είναι το Σύνταγμα και η Απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία είχε ακυρώσει την προηγούμενη Συμφωνία, απόφαση την οποία είχε προκαλέσει ο κ. Ράμα ως αρχηγός τότε της αντιπολίτευσης.

Βλέπει λύση ακόμα & μέχρι τον Μάρτιο, χωρίς να αλλάξει το Σύνταγμα της FYROM ο Ζάεφ!

Για τις διαπραγματεύσεις που βρίκονται σε εξέλιξη με την Ελλάδα, για το θέμα της ονομασίας, μίλησε σε συνέντευξή του στο Balkan Insight, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αλλάζει το Σύνταγμα. 
“Θα είναι καλό να το ολοκληρώσουμε (τις διαπραγματεύσεις) μέχρι τον Ιούνιο, διότι κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει την απόφαση, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την είσοδο (μας) στην ΕΕ. Αντιλαμβάνομαι ότι κάθε μήνας που περνά (χωρίς λύση) δεν είναι προς το συμφέρον μας” ανέφερε στη συνέντευξη του. 
Ο κ. Ζάεφ, ανέφερε:
 “Διατηρώ την ίδια αίσθηση, από την αρχή, ότι μια λύση είναι εφικτή. Αλλά την ίδια στιγμή, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι αυτή η λύση θα πρέπει να προστατεύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δυο πλευρών”. 
Είναι ιδιαίτερα κατηγορηματικός στην απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση χωρίς αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων. 
“Και οι δύο πλευρές δεν πρέπει να θέσουν θέματα που θα κάνουν τη λύση αδύνατη”, είπε. 
Είναι φανερό από την απάντησή του ότι αληθεύουν όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, ότι οι Σκοπιανοί συζητούν την αλλαγή της νομασίας, αλλά όχι του Συντάγματος, με τη δικαιολογία ότι ο Ζάεφ δεν έχει την πλειοψηφία των 80 ψήφων. 
Ο κ. Ζάεφ, ανέφερε ότι εάν όλες οι πλευρές κάνουν τρομερές προσπάθειες η λύση μπορεί να έρθει και νωρίτερα:

Ο Γερμανικός κλοιός & οι ονειροφαντασιώσεις των αθεράπευτων «Μερκελο-Ευρωπαϊστών»

Σε έναν κόσμο μαγικό ζουν όσοι πιστεύουν ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση, δημιούργημα ασφαλώς εύθραυστων διακομματικών ισορροπιών, θα είναι «διαλλακτικότερη» στις πολιτικές ασφυκτικού δημοσιονομικού ελέγχου που επιβάλλει το Βερολίνο εις βάρος των ασθενέστερων Ευρωπαίων - και όχι μόνον. 
Πρόκειται για ονειροφαντασιώσεις όλων αυτών των αθεράπευτων «μερκελοευρωπαϊστών», που επέμεναν να εξωραΐζουν το διατακτικό ύφος της Γερμανίας έναντι των υπόλοιπων εταίρων, αποδίδοντάς το αποκλειστικά στην -αδιαμφισβήτητη, ασφαλώς- διαστροφή του Σόιμπλε. 
Οπως αντίστοιχα οι... Καρανίκες του ΣΥΡΙΖΑ, ανίκανοι να κατανοήσουν ότι στη Γερμανία Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες αποτελούν από κοινού «εργαλεία του συστήματος», πίστευαν ότι έρχεται για να μας σώσει ο λευκός ιππότης Σουλτς. 
Το νούμερο της γερμανικής πολιτικής σκηνής που, αφού παρέδωσε το μισοδιαλυμένο κόμμα του ως λάφυρο στις επιταγές του βιομηχανικού και του οικονομικού κατεστημένου, αποχώρησε για το σπίτι του σαν στυμμένη λεμονόκουπα.
Δυστυχώς, όλοι αυτοί που ψάχνουν να βρουν διαφορές στη γερμανική καθεστωτική αντίληψη, ειδικά όταν έρχεται η ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτό που προσδιορίζεται ως ζωτικό συμφέρον του τευτονικού imperium, είναι εντελώς νυχτωμένοι. 
Δεν υπάρχουν ούτε διαφορές ούτε διαφοροποιήσεις σε ένα σύστημα πολύ πιο βαθύ και ριζωμένο από τις συγκυριακές εναλλαγές προσώπων στο τιμόνι της γερμανικής κανονιοφόρου. 
Το σύστημα που πλέον ελέγχει με δοτούς υπαλλήλους ολάκερη τη διαβρωμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και εξαπλώνεται χωρίς την παραμικρή αντίρροπη δύναμη, αν εξαιρέσει κανείς την απόφαση των πεισματάρηδων Βρετανών να πηδήξουν από τη γερμανική υπερταχεία, πριν χάσουν τον έλεγχο. 

Οι δυνατότητες, το ετοιμοπόλεμο & τα φούμαρα…


Από το 1989, όταν τελείωνε ο Ψυχρός Πόλεμος, η Ελλάδα ακολούθησε μια διαρκή, επίμονη και παράλογη στρατηγική κατευνασμού όχι μόνο απέναντι στην μεγαλύτερη Τουρκία, αλλά και σε μικρότερες και στρατιωτικά ανύπαρκτα κράτη, όπως τα Σκόπια. 
Στην πολιτική σκηνή και ευρύτερα στη δημόσια σφαίρα της επικράτησαν πρόσωπα που ενσάρκωναν τον κατευνασμό και ορισμένοι εξ αυτών ήταν φορείς εθνομηδενιστικών ιδεών. 
Εκείνη την περίοδο, που ο κόσμος άλλαζε ριζικά, η Ελλάδα ήταν εγκλωβισμένη σε μία νοσηρή εσωστρέφεια, με αποτέλεσμα να χάσει ιστορικές ευκαιρίες.
Από τότε, έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια. 
Σήμερα, οι Έλληνες νοιώθουν εξουθενωμένοι. 
Οι σταθερές του βίου τους έχουν περισσότερο ή λιγότερο ανατραπεί. 
Η φτωχοποίηση και εξαθλίωση επελαύνουν. 
Η εθνική κυριαρχία έχει ακρωτηριαστεί από τους δανειστές
Σ’ όλα αυτά, έχει προστεθεί και μία διάσταση εθνικής ταπείνωσης.
Παρά ταύτα και άσχετα με το γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες επιμένουν σε μεγάλο βαθμό στο δόγμα της «μικρής και ανέντιμης Ελλάδας», η οποία περιμένει μοιρολατρικά από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να την προστατεύσουν, ή τουλάχιστον να της εξασφαλίσουν μια θέση κάτω από το ήλιο, ο ελληνικός λαός παραμένει ζωντανός.
Δεξιοί, κεντρώοι, αλλά και αριστεροί επιζητούν εναγωνίως πλέον έναν «Τσόρτσιλ» για να αντικαταστήσει τους «Τσάμπερλαιν». 
Ζητούν ηγεσίες όχι μόνον στην πολιτική αλλά σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής. 
Ηγεσίες που θα εγείρουν το ανάστημά τους και θα μιλήσουν και πάλι για το δικαίωμα στην εθνική αξιοπρέπεια. Για το δικαίωμα του έθνους να σταθεί ορθό.

«Διαμεσολαβητές του ΟΗΕ»: Οι πράκτορες των φανερών επιχειρήσεων της παγκόσμιας ηγεμονίας ΗΠΑ & ΝΑΤΟ


Είναι ευρέως αποδεκτό σε όλη τη διπλωματική παγκόσμια κοινότητα ότι η χρήση των «διαμεσολαβητών» του ΟΗΕ είναι συχνά ένα πολύ αποτελεσματικό, μερικές φορές απαραίτητο εργαλείο για την επίλυση διαφορών μεταξύ δύο μερών, συνήθως μεταξύ δύο χωρών. 
Ο ΟΗΕ περιγράφει τη διαμεσολάβηση ως «μια εθελοντική διαδικασία διεξαγόμενη εμπιστευτικά, κατά την οποία ένα εκπαιδευμένο ουδέτερο πρόσωπο, γνωστό ως διαμεσολαβητής, βοηθά τα μέρη να εργαστούν προς μια συμφωνία διαπραγμάτευσης μιας διαμάχης ή διαφοράς».
Αλλά είναι αυτοί οι διαμεσολαβητές πραγματικά «ουδέτεροι»;
Πρόσφατα, ένα άρθρο από το Mintpress News εξέτασε το ιστορικό του Μάθιου Νίμιτς, του σημερινού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για τη διαμάχη του ονόματος της Μακεδονίας. 

Θα κάνουμε ανασκόπηση σε ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες προσθέτοντας αρκετά περισσότερα στοιχεία για να συνδέσουμε τα σημεία και να δώσουμε μια ευρύτερη οπτική των αμερικανικών «φανερών επιχειρήσεων».
Οι ΗΠΑ ασκούν τεράστια πίεση εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ να λύσουν τη διαφωνία τους για το όνομα, ώστε η ΠΓΔΜ να μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να εξυπηρετήσει τα αμερικανικά συμφέροντα. 
Δεδομένου του γεγονότος αυτού, πώς είναι δυνατόν ένας διορισμένος «ουδέτερος διαμεσολαβητής» όπως ο Μάθιου Νίμιτς να είναι ταυτόχρονα επίτροπος της Εθνικής Επιτροπής για την Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική; Δεν είναι μια κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων; 

Βορέειος Βιβλιοθήκη:Κύκλος παραμυθιών με την Αφροδίτη Κορέτση

Αύριο το παραμύθι «Έχω για συμμαθητή, έναν πειρατή»
Η  Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο παραμυθιών. 
Με την εμψυχώτρια της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κα Αφροδίτη Κορέτση τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν να αγαπούν το βιβλίο.
Τρίτο παραμύθι «Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή»,
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:00 – 19:00
Για  παιδιά ηλικίας από 6 – 9 ετών.
Το Παιδικό Τμήμα  της Βορέειου Βιβλιοθήκης, η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού  σε συνεργασία  με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου προσκαλούν τα παιδιά να γίνουν μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης.

Στις 6:30 μ.μ. η Έκθεση ζωγραφικής «Το Μέλλον της Ειρήνης»


Την Κυριακή το Σεμινάριο της UNESCO Αμαρουσίου:«Γνωρίζοντας τον αυτιστικό τρόπο σκέψης»

Το Σαββατοκύριακο η Διημερίδα:«Τοκετός & το μέλλον της ανθρωπότητας »

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

«Αχτίδα: ρωγμή στο σκοτάδι» την Κυριακή στο «Ιδιόμελο»

Της Δικαιοσύνης Τσίπρα ΚΑΤΑ...νοητέ!!!

Καλέ κυρά ΤαCIA τι λες για όλα αυτά;«Αει στο Διάβολο...»!

Η υπόθεση Novartis έτσι όπως την έστησε η κυβέρνηση πρόχειρα και με τον ερασιτεχνισμό που τη διακρίνει σε ό,τι κάνει, απασχόλησε χτες τους κατονομαζόμενους πολιτικούς από ψευδομάρτυρες, γεγονός που μαρτυράει ότι είναι ανίδεοι από το τι σημαίνει κομματικό αριστερό μαγειρείο και υπόγειο. 
Πώς δηλαδή αυτό το υπόγειο τους χρησιμοποιεί σαν σύμβολα για τις ανάγκες του Κολοσσαίου
Και όχι σαν πρόσωπα που αδικοπράγησαν.
Το υπόγειο κομματικό μαγειρείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί μόνο εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. 
Λειτουργεί και εναντίον καθενός από μέσα από το κόμμα που παύει να είναι αρεστός. 
Κυρίως γιατί δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις. 
Όσοι έχουν περάσει από την αριστερά, και όχι μόνο της ελληνική, ξέρουν πολύ καλά πώς λειτουργεί αυτό το υπόγειο. 
Μέσα σε λάσπες και σε βρωμόνερα. 
Χωρίς καμιά ηθική και κανένα δισταγμό.
Η υπόθεση που έφερε στην επιφάνεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν υπόθεση Novartis, είναι πολύ απλή. Και δεν έχει σχέση με την ελβετική εταιρία και τα φάρμακα. Έχει σχέση με τα σύμβολα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη σημαδέψει πριν έρθει στην εξουσία συγκεκριμένα σύμβολα. 

Σάρωσε σε τηλεθέαση το νέο reality για τις σχέσεις κυβέρνησης - δικαιοσύνης

Πολλαπλασιάζονται οι επιλογές των τηλεθεατών, καθώς η νέα τηλεοπτική σεζόν τους δίνει τη δυνατότητα να σχολιάζουν μέσω Τwitter μια ευρεία γκάμα reality εκπομπών, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα.
Στο νέο παιχνίδι με τίτλο «Power of Judge» δύο αντίπαλες ομάδες, οι «Κατηγορούμενοι» και οι «Τιμωροί», βρίσκονται αντιμέτωποι σε έναν αγώνα επιβίωσης μέχρις εσχάτων. 
Τα αγωνίσματα είναι καθημερινά και οι δύο ομάδες προσπαθούν με δηλώσεις και μηνύσεις να πάρουν με το μέρος τους τους τηλεθεατές οι οποίοι στο τέλος των δοκιμασιών θα ψηφίσουν για το ποιος τους έπεισε περισσότερο.
Όπως και στο «Survivor», κάθε παίκτης προσπαθεί να κερδίσει πόντους για την ομάδα του αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι κύριος στόχος του είναι η προσωπική του σωτηρία.
Παρουσιάστρια του νέου reality είναι η Βασιλική Θάνου, που κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη αφού έχει κατορθώσει να συνδυάσει τόσο τη σταδιοδρομία στη δικαιοσύνη όσο και την πολιτική στράτευση δίπλα στον πρωθυπουργό, ως νομική του σύμβουλος. 
Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να επηρεάζει την εξέλιξη του παιχνιδιού ώστε να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Από το «πειρατικό του Στάθη»


Όταν κάτω από μία κουκούλα υπάρχει κι άλλη κουκούλα,
κι όταν κάτω και από την άλλη κουκούλα 
υπάρχει ακόμα μία κουκούλα, 
τότε δεν πρόκειται περί μαφίας, 
αλλά περί μπάμπουσκας!
Λέγεται ότι μια κίνηση καλής θέλησης προς τα Σκόπια 
θα ήταν η μετονομασία του κ. Μπουτάρη.
Λόγου χάριν σε Χαβαλέ Σοκάκ (αγγλιστί: Κομίντιαν Στρητ) 
ή σε Γειαχαραντάν Αεροντρόμ.
Υπάρχουν κι άλλες ιδέες. 
Όλες εξετάζονται. 
Από παιδοψυχιάτρους…

Η Ιστορία μάς δοξάζει, οι πολιτικάντηδες μας ντροπιάζουν!

                     Eνδοξη Ιστορία, άδοξοι ηγέτες...
Η - κατ’ όνομα μόνο - ηγεσία της χώρας, χλωμή, ανήμπορη, ακατάλληλη να διαχειρίζεται ιστορικό και πολιτισμικό μέγεθος όπως το ελληνικό, είναι έτοιμη να δώσει τα άγια τοις κυσί. 
Φοβάται οτιδήποτε από οποιονδήποτε κι είναι έτοιμη να παραχωρήσει τα πάντα, με μόνο αντίτιμο την παράταση της ανωφελούς εξουσίας της. 
Την ίδια στιγμή, η άγια ελληνική γη δίνει πλήρεις και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό για την αξία και τη δύναμη του Ελληνισμού.
Ο πρόεδρος της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και έχει διατελέσει πρύτανης του ΑΠΘ, δημοσίευσε στην προσωπική σελίδα του στο facebook μια φωτογραφία αγάλματος που βρέθηκε στα έργα για το μετρό της Θεσσαλονίκης και έγραφε ως επεξήγηση της εικόνας: 
«Η Αφροδίτη τού μετρό Θεσσαλονίκης. Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο... καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του μετρό Θεσσαλονίκης είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη. Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα».

Νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ, ο Γ. Καραμέρος!

Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) τοποθετήθηκε από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. 
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο ΔΣ, όπως ορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα επιμελητήρια, επισφραγίζει την εποικοδομητική συνεργασία με το ΕΒΕΑ για την υλοποίηση σειράς δράσεων ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. 
Οι δύο φορείς έχουν ήδη συνάψει μνημόνιο συνεργασίας για την ανάκαμψη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης.
Μετά την πρώτη συμμετοχή του σε συνεδρίαση του ΔΣ, ο Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε σχετικά:
«Η παρουσία μου ως εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ, του μεγαλύτερου από τα 59 επιμελητήρια της χώρας, επισφραγίζει το ενδιαφέρον μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των τοπικών κοινωνιών...

«Η υποψηφιότητα Πατούλη είναι από το βαθύ δεξιό», φωνασκεί η Ροζ «ΑΥΓΗ»

«Ψύχωση» με τον Γ. Πατούλη έχουν πάθει οι «Ερυθροί Χμερ» κονδυλοφόροι της Αυγούλας του Σ.φ.Υ.ΡΙΖ.Α
Συνασπισμός φιλελευθεροποιημένης Υστερικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Ένας δήμος όπως αυτός της Αθήνας δεν μπορεί να διοικηθεί χωρίς αποκέντρωση και χωρίς τη συνεργασία με το δίκτυο φορέων που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των προβλημάτων της πόλης

Μπροστά σε ένα δεξιόστροφο ακροατήριο, σε μια εκδήλωση, που όπως είπαν οι οργανωτές της την «ευλόγησαν» ο νέος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Βολιώτης και ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας.
Εκτός από την ευλογία των αρχιερέων, η εκδήλωση είχε και εξέδρα, όπως φάνηκε από το «ποδοσφαιροποιημένο» σύνθημα 
«Πατούλη γερά, πρωτεύουσα ξανά». 
Κατά τα άλλα η ομιλία του κ. Πατούλη τα είχε όλα. 
Είπε ο κ. Πατούλης σε μια αποστροφή του λόγου του: 
«Θα ανατρέψουμε ό,τι μας ενοχλεί.» 
Και για να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών, συμπλήρωσε: 

«Μας ενοχλεί που οργανωμένες μειοψηφίες προκαλούν κάθε τρεις και λίγο επεισόδια και ταραχές με την ανοχή του κράτους. Επεισόδια και ταραχές επειδή κάποιοι έχουν μετατρέψει με την αδράνειά τους την πόλη σε αφύλακτη πολιτεία»
Είναι χαρακτηριστική η ρητορική όλων όσοι προκρίνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή σαν στοιχεία λειτουργίας της πόλης.

Κύκλος διαλέξεων: «Οι Εβραίοι στην Ελλάδα & την Ολλανδία: Καταστροφή, ανασυγκρότηση, αποκατάσταση»

Δηλώστε συμμετοχή στη νεοσύστατη επαγγελματική, παιδική, νεανική χορωδία του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων

Αύριο η ομιλία του Γιώργου Μπανιώκου:«Τα ανθρώπινα πάθη & η διαχείρισή τους με γνώμονα τη φιλοσοφία»

Τα ανθρώπινα πάθη και η διαχείρισή τους με γνώμονα τη φιλοσοφία: 
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχαναλυτής και απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Hellenic American College (2015), Γιώργος Μπανιώκος θα «επιχειρήσει να αναδείξει την άρρηκτη», όπως αναφέρει, «σχέση της φιλοσοφίας με την ψυχολογία και τη σύνδεσή τους με την καθημερινή πρακτική». 
Επισημαίνει ακόμη πως «στην εξέλιξη του φιλοσοφικού στοχασμού τα ανθρώπινα πάθη φαίνεται να απασχολούν όλο και περισσότερο τους φιλόσοφους λόγω της πολυπλοκότητάς τους, της σύνδεσής τους με τη φαντασία και του γεγονότος ότι κάποια από αυτά συνιστούν άρρητα βιώματα».
Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μπανιώκος θα παρουσιάσει βασικές αρχές από τις θεωρίες παθών των Ρενέ Ντεκάρτ, Μπαρούχ Σπινόζα, του εμπειριστή Ντέιβιντ Χιουμ και τη φιλοσοφική ψυχολογία του Φρίντριχ Νίτσε. 
Οι θεωρίες αυτές επηρέασαν την εξέλιξη της επιστήμης της ψυχολογίας ενώ στάθηκαν αφορμή και για τη γένεση της ψυχανάλυσης. 
Κατόπιν θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό σε μια προσπάθεια να γίνει χαρτογράφηση και ερμηνεία των σύγχρονων ανθρωπίνων παθών. 

Στις 10.30 π.μ. η κοινή σ/τ Μαριάννας Βαρδινογιάννη - Γ. Πατούλη

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:Στις 3:00 μ.μ. η Εκλογή νέου Αντιπροέδρου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θ. Σχινά, θα πραγματοποιήσει σημερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου την 8η ειδική - κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 3:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός), με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: 
«η Εκλογή Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (άρθρα 165, 166 του Ν. 3852/2010)».

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΟKTΩ (08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (6/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201).

*Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2018
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους
2018
3. Έγκριση ή μη πρακτικού και ανάδειξη ή μη προσωρινού αναδόχου συνοπτικού διαγωνισμού
της ομάδας Α για την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια ειδών σημαιοστολισμού και
φωταγωγήσεων» 

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Με πολλαπλές δράσεις αποχαιρετά τον Φεβρουάριο, ο Πυρήνας Τέχνης «BABEL»

Με μια «γεμάτη» εβδομάδα από πολλαπλές δράσεις αποχαιρετά τον Φεβρουάριο το αρτίστικο στέκι του Αμαρουσίου!
Μουσική, χορός, θέατρο, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και cd, με.. πολυεθνικό χαρακτήρα και άξονα την τέχνη!
Συγκεκριμμένα:
ΣΗΜΕΡΑ Tετάρτη 21/2/2018 
* Παρουσίαση βιβλίου - cd
Ο Γιάννης Μυγδάνης παρουσιάζει το βιβλίο του 
«Ιδανικές Φωνές»
σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη! 
Θα μιλήσουν οι: 
Γιάννης Κρανιάς (εκδόσεις Εντύποις),
Παναγιώτης Μανιάτης (συγγραφέας) και 
Κώστας Κρεμμύδας (εκδότης του Μανδραγόρα)
Θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου του, 
με τους:
Φίλιππο Πασσαλίδη και 
Νικολέττα Σαριδάκη στο τραγούδι
και τον Γιάννη Τσουρουνάκη στην αφήγηση.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: 
Γιώργος Μιμιλίδης / ακορντεόν και
Φίλιππος Πασσαλίδης / μαντολίνο, 
Στο πιάνο ο συνθέτης...
Στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο

«ΙΑΝΟΣ»:Στις 8:30 μ.μ. η συνομιλία Γιώργου Καραμπελιά - Άγγελου Συρίγου για το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια

                                Συναντήσεις Κορυφής στο cafe του ΙΑΝΟΥ
Ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει αύριο Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 20.30 με τον αναπληρωτή καθηγητή του Παντείου Άγγελο Συρίγο με θέμα:
«Το Αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια 
σε συνάρτηση με τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων».