Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

«Η υποψηφιότητα Πατούλη είναι από το βαθύ δεξιό», φωνασκεί η Ροζ «ΑΥΓΗ»

«Ψύχωση» με τον Γ. Πατούλη έχουν πάθει οι «Ερυθροί Χμερ» κονδυλοφόροι της Αυγούλας του Σ.φ.Υ.ΡΙΖ.Α
Συνασπισμός φιλελευθεροποιημένης Υστερικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Ένας δήμος όπως αυτός της Αθήνας δεν μπορεί να διοικηθεί χωρίς αποκέντρωση και χωρίς τη συνεργασία με το δίκτυο φορέων που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των προβλημάτων της πόλης

Μπροστά σε ένα δεξιόστροφο ακροατήριο, σε μια εκδήλωση, που όπως είπαν οι οργανωτές της την «ευλόγησαν» ο νέος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Βολιώτης και ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας.
Εκτός από την ευλογία των αρχιερέων, η εκδήλωση είχε και εξέδρα, όπως φάνηκε από το «ποδοσφαιροποιημένο» σύνθημα 
«Πατούλη γερά, πρωτεύουσα ξανά». 
Κατά τα άλλα η ομιλία του κ. Πατούλη τα είχε όλα. 
Είπε ο κ. Πατούλης σε μια αποστροφή του λόγου του: 
«Θα ανατρέψουμε ό,τι μας ενοχλεί.» 
Και για να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών, συμπλήρωσε: 

«Μας ενοχλεί που οργανωμένες μειοψηφίες προκαλούν κάθε τρεις και λίγο επεισόδια και ταραχές με την ανοχή του κράτους. Επεισόδια και ταραχές επειδή κάποιοι έχουν μετατρέψει με την αδράνειά τους την πόλη σε αφύλακτη πολιτεία»
Είναι χαρακτηριστική η ρητορική όλων όσοι προκρίνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή σαν στοιχεία λειτουργίας της πόλης.
Ο κ. Πατούλης άσκησε κριτική - και σωστά - στο συγκεντρωτικό μοντέλο του κράτους. 
Πρόκειται όμως για την ίδια την αντίληψη της Δεξιάς, τον πυρήνα της ιδεολογίας της όσον αφορά τη διακυβέρνηση.
Η αποκέντρωση βέβαια δεν αφορά μόνο το κράτος. 
Αφορά τη λειτουργία του ίδιου του δήμου, τη συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις, στον έλεγχο.
Γι' αυτό χρειάζονται θεσμοί με ισχυρές αρμοδιότητες σε τοπικά θέματα, που να δίνουν ρόλο στον πολίτη όσον αφορά τα καθημερινά του προβλήματα.
Ένας δήμος όπως αυτός της Αθήνας δεν μπορεί να διοικηθεί χωρίς αποκέντρωση και χωρίς τη συνεργασία με το δίκτυο φορέων που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των προβλημάτων της πόλης.

H επιτυχία ενός δημάρχου στην δεν εξαρτάται από το αν είναι αυτοδημιούργητος, αν είναι «παιδί» της γειτιονιάς μας ή αν έχει παραπάνω φιλοδοξίες.
Η συλλογικότητα, η δημοκρατική συμπεριφορά και το όραμα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη φυσιογνωμία που θα ηγηθεί της προσπάθειας να αλλάξει η Αθήνα.
Πέρα των προσώπων όμως η Αθήνα χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο για την επιστροφή στην κατοικία.
Ο αθηναϊκός χάρτης εμφανίζει ολοένα και περισσότερες μαύρες τρύπες, δηλαδή ζώνες συρρίκνωσης ή και εξαφάνισης της κατοικίας. Το δημαρχοκεντρικό σύστημα δεν είναι αυτό που θα ενεργοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις στον χώρο της πρωτεύουσας για να αλλάξουν την πόλη.
Η υποψηφιότητα Πατούλη είναι από το βαθύ δεξιό.
 Δεν κομίζει τίποτα το νέο, τίποτα το διαφορετικό από αυτό που έχουν καταθέσει στην Αθήνα οι συντηρητικοί δήμαρχοι που παρήλασαν από την πλ. Κοτζιά, όπως ο μακαρίτης Μ. Έβερτ και οι Δ. Αβραμόπουλος, Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κακλαμάνης.
Για τον πρώτο δήμο της χώρας ήρθε η ώρα για δήμαρχο από την Αριστερά... Η ώρα των δημοτών...
                                                                   Μανταδάκης Άγγελος
                                                                      € $  ●► « » ▲▼◄ 
                                         ΠΗΓΗ://www.avgi.gr/article/10811/8721298/1-bathy-dexio
                             ==================================================
Ο ΣΥΝτάκτης του κειμένου Αγγελος Μανταδάκης(όπως μα πληροφορεί το  ιστολόγιο «www.matrix24.gr»), είναι κορυφαίο στέλεχος της τάσης «Πλατφόρμα 2010», δηλαδή των εναπομεινάντων «ανανεωτικών» (Παπαδημούλης, Μπαλάφας, Ζαχαριάδης, Στάικος) που δεν είχαν φύγει το 2010 με τον Φώτη Κουβέλη στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το τι εστί «Πλατφόρμα 2010 » μα το εξηγεί το ιστολόγιο «anentaxtoientosyriza.blogspot.gr»  με μία ανάρτηση που έγινε στις  5 Νοεμβρίου του 2014, με τίτλο:  
Η «Πλατφόρμα 2010» συνεχίζει κάνει την δική της πολιτική στο χώρο της Τ.Α...
                                      ------------------------------------------------------------------------
Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η  «Πλατφόρμα 2010»(Παπαδημούλης, Μπαλάφας, Δούρου, Πουλάκης, Μανταδάκης) καταλαμβάνοντας τον μηχανισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την προεδρική φρουρά, προσπάθησε να επιβάλει την δική της γραμμή γραμμή σύγκλισης και συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την «κεντροαριστερά», τόσο στην συγκρότηση των εκλογικών σχημάτων όσο και στην επιλογή των υποψηφίων Περιφερειαρχών και δημάρχων. 
Δες φάτσα, βγάλε συμπέρασμα ... Ου, ου, ου, σε ζητεάι η Πορταλιού!
Μετά τις εκλογές και την επιτυχία της Ρ. Δούρου στην περιφέρεια αναθάρρησε, άρχισε να οικοδομεί τους δικούς της μηχανισμούς και προσπάθησε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των ΟΜ που ανήκαν σε δήμους που είχαν εκλεγεί δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ. 
Από τα πολλά και γνωστά παραδείγματα της δράσης της «πλατφόρμας 2010», θα σταθούμε σε δύο χαρακτηριστικά αυτής της δράσης, ένα παλαιότερο και ένα πρόσφατο.
Το παλαιότερο αφορά στην δημοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Χαλανδρίου. 
Η  «Πλατφόρμα 2010» διαφωνούσε με την στήριξη του δημοτικής παράταξης της «Αντίστασης» στην οποία συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ (και ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς, της οικολογίας και του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και πολλοί ανένταχτοι αγωνιστές). 
Όπως ήταν φυσικό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα λόγο να μην στηρίζει την «Αντίσταση». 
Όμως αλλιώς σκεφτόταν ο Κ. Πουλάκης και η παρέα του, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η «Αντίσταση» είναι αριστερίστικο σχήμα που δεν ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ, γιαυτό έκανε τις δικές επιλογές και αναζητώντας «ευρύτερες»  συμμαχίες. 

Γιαυτό απευθύνθηκε στον Γιώργο Θωμά, υποψήφιο δήμαρχο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές και προσπάθησαν να επιβάλουν τις επιλογές τους μέσω της  «καθοδήγησης» της ΟΜ. 
Ο δικός τους άνθρωπος ήταν ο υπεύθυνος της ΝΕ για την ΟΜ Χαλανδρίου, ο οποίος μέσω προσωπικών επαφών και παρασυναγωγών και κωλυσιεργίας των διαδικασιών της οργάνωσης προσπάθησε να επιβάλει την δική τους  «πολιτική γραμμή». 
Αποτέλεσμα, η ΟΜ Χαλανδρίου να ταλαιπωρείται πάνω από ένα χρόνο για να αποφασίσει τελικά με πιο δημοτικό σχήμα θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές. 
Το άλλο παράδειγμα αφορά στην παραγοντίστικη και παλαιοκομματικού τύπου πρακτική του Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος χρησιμοποιώντας ως ένδυμα τον ΣΥΡΙΖΑ, δυναμώνει το δίκτυο των προσωπικών του πελατειακών σχέσεων. 
Πρόσφατα συνάντησε τον δήμαρχο Ωρωπού (περισσότερα εδώ  «Συνάντηση Δημάρχου με μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ») και “έθεσε τον εαυτό του τον εαυτό του στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής” όπως λέει και το δελτίο τύπου που εκδόθηκε για αυτή την συνάντηση. 
Όμως ο σ. Μπαλάφας φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να θέσει τον τον εαυτό του στην διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξηγούν σε επιστολή τους μέλη των συντονιστικών των ΟΜ του Καλάμου και Καπανδριτίου...( ΠΗΓΗ://anentaxtoientosyriza.blogspot.gr/2014/11/2010.html 
Δούρου Ρένα, Μπενίσης Γιάννης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Μανταδάκης Άγγελος, Αναγνωστοπούλου CIA, Ζαχαριάδης Κώστας,  Μπαλάφας Γιάννης, Μπαλάφας Γιώργος, Δραγασάκης Μπάμπης, Συρμαλένιος Nίκος,  Σιμορέλης Χρήστος,  
Σκουρολιάκος Πάνος,  Σαντορινιός Νεκτάριος Μηταφίδης Τριαντάφυλλος,  Καραγιουσούφ Αϊχάν, Λάκκα Λαοκρατία, Χρήστος Στάικος,  Αυγενάκης Μανώλης, Αλεξίου Θανάσης, Γκασούκα Μαρία, Δημητριάδης Δημήτρης,  Ζαγάρας Περικλής, Καλιαμπάκας Νίκος, Καλφακάκου Ρία, Καμτσίδου Ιφιγένεια, Καπράνας Ζήσης,  Κυλάκου Καίτη, Κωνσταντινίδης Βασίλης,   Μπατσής Χρήστος, Μπίρμπας  Δημήτρης, Πετροπουλάκης Δημήτρης, Ροδάκης Νίκος, Θηβαίος Νίκος, Ταφλανίδης Κώστας, Τρανός Τριαντάφυλλος, Τσίρκας Βασίλης,  Φραγκάκη Μαρίκα, Χατζοπούλου Αγγελίνα, Χριστόπουλος Αλέξης, Χρήστου Λίνα.
ΠΗΓΗ://www.bankwars.gr/ΣΥΡΙΖΑ-Πλατφόρμα-2010-Όχι-στην-εσωστρέφε/
                                                     € $  ●► « » ▲▼◄ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου