Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσία των κ.κ. Γ. Πατούλη & Γ. Καραμέρου η ετήσια Γ.Σ των Φίλων του Δάσους Συγγρού

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Φίλων του Δάσους Συγγρού
Στην φετινή συνάντηση, ηχούσε ένα κλίμα συνοχής και ενότητας από όλους όσοι παρευρέθησαν, αναφέρει το δελτίο τύπου του Συλλόγου & προσθέτει: 
«Μας χαροποίησε ιδιαίτερα αυτή η θερμή ανταπόκριση κάνοντάς μας να αναθαρρήσουμε από τις συνεχόμενες απογοητεύσεις που έχουμε δεχτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από την διοίκηση του Ι.Γ.Ε».
Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Γεώργιος Καραμέρος.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Σύλλογο καθώς και τον σπουδαίο ρόλο που έχει παίξει όλα αυτά τα χρόνια στην υπεράσπιση του δάσους και του κληροδοτήματος από ποικίλα συμφέροντα…!
Η πρόεδρος του συλλόγου  κα Χρ. Θεοδωρακοπούλου απευθυνόμενη στον Δήμαρχο τον ευχαρίστησε για την «φιλοξενία» της Γενικής Συνέλευσης στον χώρο του Δημαρχείου, καθώς για όλη την υποστήριξη ανά τα χρόνια και πόσο μάλλον αυτή την αντίξοη εποχή.
Ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης με την σειρά του ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τον Σύλλογο, για την προσπάθεια και το έργο που προσφέρουν για την προστασία του Δάσους Συγγρού αλλά και για την υποστήριξη του Κληροδοτήματος της Ιφ. Συγγρού την δύσκολη αυτή περίοδο. 

«Στηρίζουμε το αξιέπαινο έργο σας και σας συγχαίρουμε για την προσπάθεια προστασίας του Δάσους, που αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, όχι μόνο για το Μαρούσι αλλά για όλη την Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος. 
Συνέχισε δε λέγοντας: 
«Όλοι όσοι αγαπάμε το δάσος μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να το προστατεύσουμε χωρίς κόμματα και χρώματα και οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» έχουν αποδείξει ότι μπορούν να παίξουν ένα σημαντικότατο ρόλο στο να μας κινητοποιούν όλους προς το συμφέρον του δάσους μας!» . 
Τέλος διαβεβαίωσε ότι και στο μέλλον θα συνεχιστεί η από κοινού προσπάθεια σε ό,τι αφορά στο κληροδότημα και το Δάσος Συγγρού .
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Γεώργιος Καραμέρος στην σύντομη ομιλία του πρότεινε στο επικείμενο χρονικό διάστημα οι αρμόδιοι φορείς να εκμεταλλευτούν τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας και να μην μείνουν στο έργο των 100.000 € για την ψηφιοποίηση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης Ε.Γ.Ε.- Ι.Γ.Ε., αλλά σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, να προχωρήσουν σε μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΙΓΕ και του Δήμου Αμαρουσίου, που θα προβλέπει σημαντικά έργα συντήρησης κι αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των κτιρίων, του συστήματος πυρόσβεσης, περίφραξη κλπ. 

«Το Κτήμα Συγγρού να είναι ένα πεδίο συνεργασίας των αρμόδιων φορέων και ο Σύλλογός σας να είναι ο καταλύτης αυτής της συνεργασίας, και σαν αλογόμυγα (όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι), να ενοχλεί την όποια διοίκηση δεν πρεσβεύει τα συμφέροντα του Κτήματος».
Κλείνοντας δε την ομιλία του επισήμανε τα εξής:
«Όλοι μαζί έχουμε μία ευθύνη να παραδώσουμε αυτό τον πνεύμονα πρασίνου στις επόμενες γενιές με περισσότερο φυσικό πλούτο και χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του ως τοπίο φυσικού κάλους».
Η Πρόεδρος κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου στον λόγο της αναφέρθηκε στην χειμερία νάρκη, στην οποία έχει περιπέσει το ΙΓΕ, εξαιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων.
«Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού», δεν θα σταθούν στις ανιστόρητες συμπεριφορές της ηγεσίας του Ι.Γ.Ε και σε ό,τι έχει δυσκολέψει το έργο και τις σχέσεις μας. 
Ο Σύλλογός μας θα κοιτάξει το Δάσος και όχι το δένδρο. Αυτό σημαίνει ότι θα εστιάσουμε στα μεγάλα προβλήματα του Ι.Γ.Ε , σε αυτά θα στρέψουμε την προσοχή μας, την βοήθειά μας αλλά και την κριτική μας όπου θεωρηθεί αναγκαίο. 

«Η προθυμία μας είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη όλα αυτά τα χρόνια», είπε η κα Θεοδωρακοπούλου. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα 3 σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το Κληροδότημα.
1. Την πλήρη εγκατάλειψη του δάσους και των αγροτικών τμημάτων του.
2. Το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό του.
3. Την προβληματική και ιδιόρρυθμη επικοινωνία της διοίκησης του Ι.Γ.Ε με τους διάφορους φορείς.
Ενώ κάλεσε άμεσα την Διοίκηση του Κληροδοτήματος και του Δάσους να αναλάβει επειγόντως τις ευθύνες της.
●►Να κηρύξει διαγωνισμό ή ό,τι άλλο χρειάζεται για τη διαχειριστική μελέτη και την εξεύρεση πόρων για την συντήρηση του δάσους.
●►Να προσλάβει υπαλλήλους μέσω της κινητικότητα για να έχει τους δικούς του φύλακες, γεωπόνους και κηπουρούς.
●►Να εκσυγχρονίσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει, ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των σημερινών σπουδαστών, αλλιώς δεν θα μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί τον ρόλο του και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ως Κληροδότημα.
Τέλος με δική της πρωτοβουλία, απαλλαγμένη από την οποιαδήποτε εμπάθεια, καλεί τη διοίκηση του ΙΓΕ να επαναφέρει τις σχέσεις της με τον εθελοντισμό και τους φορείς που το υποστήριζαν τόσα χρόνια!
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η γραμματέας του Συλλόγου κυρία Πόπη Μητρογώγου, η οποία έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων της χρονιάς 2017 καθώς και τον σχεδιασμό των δράσεων των « Φίλων του Δάσους Συγγρού» για την χρονιά που διανύουμε.
Την όλη εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Διευθυντής του ΙΓΕ Γιώργος Μπαλωτής η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Πέτρος Κούκουζας, Αικατερίνη Ψάλτη., η Πρόεδρος του Συλλόγου Προτύπου Σχολείου Αναβρύτων Γυμνασίου- Λυκείου Ελένη Σωτηροπούλου και η Γενική Γραμματέας Νατάσα Παπαλοπούλου
Ευχαριστούμε και όσους προσήλθαν στη Γενική Συνέλευση τίποτα από αυτά δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς και την δική σας συμμετοχή.
                                                                          € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου