Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Αύριο στις 10:00 μ.μ το Αποκριάτικο Πάρτυ στο «Gorilla»

Στην επιφάνεια σπάνιο μωσαϊκό 1.800 ετών με αρχαιοελληνική επιγραφή στο Ισραήλ!

           Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι... 
Οι ανασκαφές τους στο Εθνικό Πάρκο της Καισάρειας έφεραν στο φως ρωμαϊκό ψηφιδωτό με αρχαιοελληνική επιγραφή -χρονολογείται από τον 2ο έως τον 3ο αιώνα μ.Χ.- αλλά και ένα αρχαίο εμπορικό κέντρο
Στην αρχαία πόλη-λιμάνι της Καισάρειας, που βρίσκεται ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα, έγινε η -εξαιρετικά μεγάλου ενδιαφέροντος- ανακάλυψη μίας μεγάλης επιγραφής στην αρχαία ελληνική γλώσσα.
Δυστυχώς, μέρος της έχει καταστραφεί λόγω της κατασκευής ενός βυζαντινού κτίσματος από πάνω του, όμως τώρα βρίσκεται υπό τη μελέτη του επιγραφολόγου Δρ. Λία Ντι Σένι από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου.
Ο Δρ. Πίτερ Γκέντελμαν, διευθυντής της ανασκαφής από την Αρχή Ισραηλινών Αρχαιοτήτων, χαιρέτισε το εύρημα που βρέθηκε στο εθνικό αρχαιολογικό πάρκο της Καισάρειας, ως «εξαιρετικής σημασίας». 
«Δυστυχώς, η επιγραφή έχει υποστεί μεγάλη ζημιά (από την κατασκευή που έγινε επάνω της)», ανέφερε ο Γκέντελμαν. 
Παρόλο που η ομάδα αρχαιολόγων περιμένει ακόμη την πραγματογνωμοσύνη του Σένι για την αποκρυπτογράφηση του αρχαίου ελληνικού κειμένου, ο Γκέντελμαν ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά ορατά γράμματα και, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι μία πολύ μεγάλη και σύνθετη επιγραφή.

Περιφέρεια Αττικής: 729.300 € σε φορείς προστασίας ανηλίκων της βόρειας Αθήνας


Με το ποσό των 729.300€ ενισχύονται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, δέκα πιστοποιημένοι φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και προστασίας ανηλίκων με έδρα τη βόρεια Αθήνα. 
Ειδικότερα, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από το συνολικό ποσό των 3.000.000 € που θα διατεθεί σε ιδρύματα της Αττικής, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, πρόκειται να επιχορηγηθούν οι ακόλουθοι φορείς: 
●►Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα» 130.000 €, 
●►Χαμόγελο του Παιδιού 129.900 €, 
●►Πανελλήνια Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων - Παιδιών Νοητικά Υστερούντων 94.400 €, 
●►Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ 70.000 €, 
●►Σικιαρίδειο Ίδρυμα 65.000 €, 
●►Πηνελόπειος Ίδρυμα 65.000 €, 
●►Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» 60.000 €, 

●►Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Η Αναγέννηση» 60.000 €, 

Για 4η χρονιά η δράση «Κουτί παπουτσιών» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

                                                 «Τα παιδιά βοηθούν παιδιά»... 
Μ’ αυτό το σύνθημα πραγματοποιείται φέτος για 4η συνεχή χρονιά - μετά το 2015, 2016 & το 2017 - η δράση «Κουτί παπουτσιών» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Ρέμα Σαπφούς:Επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια, ζητά ο Β. Κόκκαλης

Την κρισιμότητα των έργων διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, με το υπ’ αριθμ. 6503/13-02-2018 έγγραφό του προς την Περιφέρεια Αττικής, ζητώντας επίσημη ενημέρωση σχετικά με την πορεία ελέγχου της οριστικής μελέτης των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς που έχει διαβιβαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου 2017 με το υπ. αριθμ. 57847/04-12-2017.
Παράλληλα, με δεδομένο ότι έκτοτε ακολούθησε και συνάντηση στις 11-01-2018 στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής για το θέμα, και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια νεότερη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της, ο κ. Κόκκαλης, θέτει στη διάθεση της Περιφέρειας τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου...

Δεσμεύθηκαν για την Υγεία & την ευημερία ως οδηγοί για την αστική ανάπτυξη

65 Πόλεις δεσμεύθηκαν για την Υγεία και την ευημερία ως οδηγοί για την αστική ανάπτυξη: 
Δύο στους τρεις ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή περιοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ζουν σε αστικό περιβάλλον
43 Δήμαρχοι παραβρέθηκαν στη Σύνοδο που οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην Κοπεγχάγη στις 12-13 Φεβρουαρίου, μαζί με 80 ακόμη υψηλόβαθμους πολιτικούς, συμβούλους και πολιτικούς εκπροσώπους πόλεων από όλον τον κόσμο. 
Περίπου 125 εκατομμύρια κόσμου από την Παραγουάη ως τη Ρωσική Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τους συμμετέχοντες σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική Σύνοδο που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή  της Διακήρυξης των Δημάρχων οι οποίοι δεσμεύθηκαν να εργαστούν με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων για την περαιτέρω εξασφάλιση της Υγείας και της ευημερίας των κατοίκων και των πόλεών τους.
Σκοπός της Συνόδου ήταν να εξεταστεί κατά πόσο η υγεία και η ευημερία μπορούν να οδηγήσουν στην αστική ανάπτυξη με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.

Στις 4 Μαρτίου ο 41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας

H Nova «Xορηγός Eπικοινωνίας» του 41ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1 χλμ.
Ο αγαπημένος αγώνας της Άνοιξης, ο αγώνας που πριν 40 χρόνια έβαλε τα θεμέλια του δρομικού κινήματος, μπαίνει φέτος στην 5η δεκαετία της ζωής του και έρχεται ανανεωμένος με νέα απόσταση! Έτσι από 20 χιλιόμετρα πλέον γίνεται 21.1 δίνοντας στους δρομείς την ευκαιρία για ρεκόρ στην απόσταση του ημιμαραθώνιου στην πιο γρήγορη και όμορφη διαδρομή της Αθήνας στις 4 Μαρτίου 2018.

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΥΟ (02) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (5/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Εκτέλεση των υπ’αριθμ. 51/2018 και 52/2018 αποφάσεων του 3ου κλιμακίου καθώς και της
υπ’αριθμ. 107/2018 απόφασης του 4ου κλιμακίου της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών
Προσφυγών επί των προδικαστικών προσφυγών των εταιρειών «ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε.», «ΖΗΝΟΒΙΑ ΜΙΧΟΥ», «ΚΙΑΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ» και «ΚΩΦΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που αφορούν τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων
για την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια γάλακτος για τους δικαιούχους εργαζομένους του
Δήμου και λοιπών τροφίμων για τις ανάγκες του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

To πιο «τρελούτσικο» Αποκριάτικο πάρτυ, αύριο στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL»!


Το ακαταδίωκτο των πολιτικών ελίτ

Το σκάνδαλο Novartis εισέβαλε δυναμικά στο κέντρο της δημοσιότητας

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού «ακουμπά» κορυφαίους πολιτικούς, πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς, οι οποίοι ανήκουν στον χώρο των επονομαζόμενων «παλαιών κομμάτων». 
Τα κακουργήματα περί απιστίας και δωροδοκίας, για τα οποία οι μάρτυρες έχουν καταθέσει, έχουν παραγραφεί. 
Τουλάχιστον αυτό λένε πολλοί νομικοί.
Όπως προκύπτει, όμως, από δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης, το εάν ισχύει ή όχι η παραγραφή θα το αποφασίσει η προανακριτική. 
Αν ισχύσει, πάντως, δεν θα μπορούν να ερευνηθούν επί της ουσίας οι όποιες ενδείξεις ούτε από την τακτική Δικαιοσύνη, ούτε από το Κοινοβούλιο. 
Όι εμπλεκόμενοι θα διαφύγουν της τιμωρίας ακόμη και αν έχουν διαπράξει αυτά τα τόσο σημαντικά αδικήματα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Από την άλλη πλευρά, τα ίδια αυτά πολιτικά πρόσωπα καθίστανται όμηροι αυτού του σκανδαλώδους νόμου που έχουν ψηφίσει μαζί με όλους τους βουλευτές σε διαφορετικές εποχές.

Εγκαλεί την Περιφερειάρχη Αττικής ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Αιτία η μη ένταξη της ώριμης & πλήρους τεχνικής μελέτης 
για την οδική ασφάλεια, στο πρόγραμμα χρηματοδότησης   
Η κα Δούρου είναι απόλυτα εκτεθειμένη στην συνείδηση των πολιτών, αλλά και στις όποιες ευθύνες αναζητηθούν σε περίπτωση κάποιου συμβάντος, λόγω κακής συντήρησης του οδοστρώματος
Ενώπιον των ευθυνών τους θέτει την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου στο θέμα της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Αμαρουσίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά τη μη ένταξη της ώριμης και με πλήρη επάρκεια σχετικής τεχνικής μελέτης στο πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2018 της Περιφέρειας Αττικής.            
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό την οδική ασφάλεια των πολιτών υπέβαλε από 30/1/2017, στην Περιφέρεια Αττικής τεχνική μελέτη για τη χρηματοδότηση του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων στο Δήμο Αμαρουσίου».
Η παραπάνω τεχνική μελέτη κρίθηκε επαρκής από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και με έγγραφό της ενημερώνει τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, προκειμένου να προχωρήσει η σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου.
Εν τούτοις, αν και εγκρίθηκε από την ίδια τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, η τεχνική μελέτη δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2018 της Περιφέρειας Αττικής.

ΚΕΔΕ: Προκαλεί τους Δημάρχους & την απλή λογική η κ. Δούρου

Η τοποθέτηση της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.) για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think , προκαλεί και τους Δημάρχους, αλλά και την κοινή λογική.
Η κα Δούρου είναι  ο τελευταίος πολίτης στην Αττική που έχει το δικαίωμα «να κουνά το δάκτυλο» στους Δημάρχους , όσον αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Κανένας δεν ξεχνά ότι η κα Δούρου:
●►Είναι εκείνη που στήριξε την εκλογή της, κάνοντας «σημαία» την υπόθεση του Γραμματικού. Αλλά σήμερα ως Περιφερειάρχης, υλοποιεί έναν σχεδιασμό για το Γραμματικό, εντελώς αντίθετο με τα όσα η ίδια υποστήριζε προεκλογικά.
●►Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μέχρι σήμερα ελάχιστα χρήματα, για έργα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων Δήμων της Αττικής. Την καλούμε να μας απαντήσει ευθέως και να μας πει πόσα χρήματα έχει εκταμιεύσει  ως σήμερα , αυτά τα 3,5 χρόνια, για το σκοπό αυτό από τον προϋπολογισμό της.

Ρ. Δούρου: Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν προσφέρεται για προεκλογική χρήση

«Επειδή ορισμένοι τοπικοί άρχοντες μπορεί να θεωρήσουν ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και να μπουν στον πειρασμό είτε να αδρανήσουν είτε να προκρίνουν τις αναπλάσεις πλατειών, θέλω και από αυτό το βήμα να στείλω ένα σαφές μήνυμα: 
Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα κοινό στοίχημα για τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ένα στοίχημα που κανείς δενέχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει για ίδιον όφελος, πολιτικό ή άλλο». 
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον χαιρετισμό της στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.) για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας των ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος μεταξύ 13 - 16 Φεβρουαρίου.
«Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε εδώ και τρία χρόνια, για έναν Περιφερειακό Σχεδιασμό που αποτυπώνει, στη βάση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης των Δήμων, αυτή τη νέα πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων. Γιατί αυτή η διαχείριση αποτελεί το κορυφαίο διακύβευμα για τις τοπικές κοινωνίες. Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», συνέχισε η Περιφερειάρχης, 
η οποία συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο.

Ανακοίνωσε & επισήμως την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων ο Γ. Πατούλης

«Εθνοπατριωτικά χαρακτηριστικά με κορμό την Εκκλησία», σύμφωνα με την εφημερίδα της αριστεράς κυβερνήσεως «Η ΑΥΓΗ» , «έχει το εγχείρημα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων»
ΗΣΥΝτάκτρια  Ηλέκτρα Βισκαδουράκη σχολιάζει πικρόχολα την ανακοινωση & επίσημως του Γ. Πατούλη ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, επειδήείναι εν ενεργεία δήμαρχος Αμαρουσίου... ενώ ειρωνεύτηκε & την υπόσχεση που έδωσε στους παρευρισκομένους, ότι την «κατ' όνομα πρωτεύουσα» θα την μετατρέψει σε  «παγκόσμια πρωτεύουσα».

«Είμαστε πρεσβευτές της Αρχαίας Ελλάδας και χριστιανοί ορθόδοξοι», είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης. 
Κάνοντας ειδική αναφορά στην περιοχή του Ελαιώνα, την προσδιόρισε ως χώρο πολιτισμού και διερωτήθηκε  «ποιος αντέδρασε δυναμικά για να μην γίνει από σημείο πολιτισμού, σημείο συνεύρεσης άλλων πολιτισμών»
Δίνοντας εξέχοντα ρόλο στην Εκκλησία σημείωσε: 
«Θα αξιοποιήσουμε τις εκκλησίες της κάθε γειτονίας σαν χώρο ανάπτυξης, εκπαίδευσης, πολιτιστικών δρώμενων, για να αποκτήσει η Εκκλησία πνοή σε κάθε γειτονιά».
Χαρακτηρίζοντας τους διατελέσαντες δημάρχους Αθηναίων «λίγους», ο Γ. Πατούλης δόμησε το προφίλ της καταλληλότητάς του ως αυτοδημιούργητου, που μεγάλωσε στα Πετράλωνα και που πλέον περνά πολλές ώρες της ημέρας στην  «κατ' όνομα πρωτεύουσα»
Επικαλέστηκε την αυτοδιοικητική πείρα του χωρίς να κάνει αναφορά στον Δήμο Αμαρουσίου, αλλά περιορίστηκε στο να αξιοποιήσει τη ρητορική της Ν.Δ. για να μιλήσει για την  «ανομία» και το «άβατον των Εξαρχείων»

Άριστη συνεργασία με όλα τα σχολεία ευθύνης της, διατηρεί η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας

Σχετικά με τα όσα καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου Δ. Πολυχρονιάδης, σε βάρος του Τμήματος Παιδείας και της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου Ελένης Βλάχου Σταματάκη, η Διοίκηση του Δήμου έχει να σημειώσει τα εξής:
Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή έχει υπό την ευθύνη της συνολικά 32 σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) και ουδέποτε έχει εκφραστεί παράπονο από κανέναν διευθυντή σχολείου σχετικά με τη συμπεριφορά της Προέδρου της. 
Αντίθετα, πολλάκις έχει δεχθεί συγχαρητήρια για την άριστη συνεργασία και το σημαντικό έργο που επιτελείται, ακόμα και από την Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου Ματίνα Σιαρρή, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της καταγγελίας του κ. Πολυχρονιάδη. 
Συγκεκριμένα, εξυπηρετούνται όλα τα αιτήματα για συντήρηση, επισκευή και υλικοτεχνική υποδομή για το σύνολο των σχολικών μονάδων.
Αντίστοιχα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Τμήματος Παιδείας και ιδιαίτερα η κυρία Ιωάννα Μαύρου, συνεργάζονται αρμονικά εδώ και χρόνια με τις διευθύνσεις όλων των σχολείων του Δήμου και ουδέποτε έχουν καταγγελθεί περιστατικά για απρεπή συμπεριφορά ή παρέμβαση στο έργο των σχολικών μονάδων.

Αύριο η παρουσίαση Μεγάλου Σχολικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης


Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Αύριο στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, η βραδιά με τον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό & τους μεταφραστές του


Ανοιχτή πληγή των Βαλκανίων, 10 χρόνια μετά την ανεξαρτησία του το Κόσοβο

Στις 17 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την αμφιλεγόμενη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. 
Ήταν Φεβρουάριος του 2008, όταν οι πλειοψηφικά αλβανικές Αρχές προχώρησαν στη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία. 
Πίσω στο παρόν, με την ΕΕ να επαναφέρει πλέον δυναμικά το στόχο της διεύρυνσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια, το αγκάθι του Κοσσυφοπεδίου επανέρχεται στο προσκήνιο ως ενδεικτικό των πολλών πληγών που παραμένουν χαίνουσες στην ευρύτερη περιοχή. 
Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς μίλησε προ ημερών για «βουνά από εμπόδια», αποτυπώνοντας μάλλον εύστοχα την κατάσταση. 
Οι Κοσοβάροι ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα δέκα χρόνια ανεξαρτησίας με λαμπρές εκδηλώσεις, φέρνοντας στην Πρίστινα για συναυλία και τη Βρετανή ποπ-σταρ Ρίτα Όρα (που έχει γεννηθεί στο Κόσοβο). 
Σέρβοι εθνικιστές ωστόσο, καλούν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Βελιγράδι. 
Το σερβικό κράτος δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου. 

Μετά πολλών εμποδίων η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

Η βουλγάρικη προεδρία που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου, μιλώντας επί της ουσίας, ελάχιστα κοινά έχει με την ατζέντα των Βρυξελλών όπου κατά βάση κυριαρχούν δύο πολύ συγκεκριμένα θέματα: 
η προώθηση της τραπεζικής ένωσης και ο μετασχηματισμός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
Πρόκειται μάλιστα για θέματα που προκαλούν έριδες γιατί ενώ βρίσκονται υψηλά στην ημερήσια διάταξη του γαλλογερμανικού άξονα ώστε να προφυλαχθεί από επόμενες κρίσεις και να διασφαλίσει την υγεία του χρηματοπιστωτικού του συστήματος, μόνο ενθουσιασμό δεν προκαλούν στην περιφέρεια μιας και η υλοποίησή τους είναι η άλλη όψη της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων για την οποία μίλησε δημόσια η Άνγκελα Μέρκελ από τη Ρώμη, τον Μάρτιο του 2017.
Σύμπτωση ωστόσο, υπάρχει στο θέμα της προώθησης της ενσωμάτωσης στους Δυτικούς θεσμούς κι εν προκειμένω στην ΕΕ των Δυτικών Βαλκανίων. Συγκεκριμένα, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, του Κοσόβου και της Σερβίας. 
Η κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ την επιζητά πασχίζοντας να αναβαθμίσει τη θέση της στη χερσόνησο του Αίνου καθώς θα εμφανιστεί να προσφέρει στις πολιτικές ελίτ των γειτονικών χωρών την πολυπόθητη ένταξη. 
Τι θα ήθελε ιδανικά η Σόφια; 

Η νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την εύφλεκτη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη νέα στρατηγική της για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων όπου παραθέτει τις προτεραιότητες και τους τομείς κοινής ενισχυμένης συνεργασίας, για την αντιμετώπιση των ειδικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή. 
Επισημαίνεται ιδιαίτερα η ανάγκη για θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις και σχέσεις καλής γειτονίας. 
Η αξιόπιστη προοπτική διεύρυνσης απαιτεί συνεχείς προσπάθειες και μη αναστρέψιμες μεταρρυθμίσεις. 
Ταυτόχρονα  η πρόοδος στην ευρωπαϊκή πορεία αποτελεί αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία η οποία εξαρτάται από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα κάθε επιμέρους χώρας.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε έξι πρωτοβουλίες – συγκεκριμένες δράσεις τις οποίες θα αναλάβει η ΕΕ κατά τα επόμενα έτη για τη στήριξη των προσπαθειών μετασχηματισμού των Δυτικών Βαλκανίων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 
Οι δράσεις αυτές λαμβάνουν τη μορφή πρωτοβουλιών για την ισχυροποίηση του κράτους δικαίου, 
την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης μέσω κοινών ομάδων έρευνας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, 
την επέκταση της Ενεργειακής Ένωσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια ή τη μείωση των τελών περιαγωγής και την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων στην περιοχή. 

Η ΕΕ επιδιώκει βαλκανική επέκταση ώστε να αποτρέψει την ρωσική επιρροή

            H ιδιότυπη περίπτωση Κοσσυφοπεδίου
                & ο μακρύς αμερικάνικος δάχτυλος
Είναι προφανείς οι κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριλάβει έξι ακόμα χώρες στους κόλπους της. 
Πρόκειται για την Αλβανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη την πΓΔΜ και το αυτοανακηρυχθέν ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, όπως γράφει η «Financial Times».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι Βρυξέλλες «σκοπεύουν να συμπεριλάβουν αυτές τις χώρες επειδή τα Βαλκάνια αποτελούν την δίοδο για χιλιάδες μετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν στην Ευρώπη».
Επίσης η εφημερίδα υποστηρίζει πως οι αρμόδιοι για την στρατηγική της Ένωσης, «φοβούνται πως η Ρωσία εξαπλώνει την επιρροή της όπου και οι παραδοσιακοί σύμμαχοί της καθώς η Μόσχα έχει αρχίσει να εκμεταλλεύεται τον αυξανόμενο κυνισμό για τις ευρωπαϊκές υποσχέσεις περί μελλοντικής εισδοχής στην ΕΕ ως εναλλακτικοί εταίροι»...
Η Ρωσία διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τα περισσότερα κράτη της Βαλκανικής από τα 1990 με ιδιαίτερα αδελφικές σχέσεις με την Σερβία. 
Χώρα που είχε υποστηρίξει όταν είχε υποστεί τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στα 1999 και επίσης αρνείται να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο μετά την απόσχισή του το 2008.
Η υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ Σερβία, επιδιώκει να προσφύγει σε μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να βρει ευήκοα ώτα: 
Στην Κίνα, με την οποία διατηρεί εξαιρετικές επαφές, και κυρίως στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, που είναι παραδοσιακός σύμμαχος της βαλκανικής χώρας.
Με τη Μόσχα να προσπαθεί εδώ και χρόνια με αποφασιστικότητα να ακυρώσει την πολιτική της ΕΕ στα Βαλκάνια.

Από τα Ίμια στο Καστελόριζο…

Αποκλιμάκωση της έντασης παρατηρείται, τις τελευταίες ώρες, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια, ένα εικοσιτετράωρο μετά το σοβαρό συμβάν με τον διεμβολισμό πλοίου του Λιμενικού από  τουρκική ακταιωρό.
Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Λιμενικού, στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκονται διαρκώς δύο σκάφη, τα οποία παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τουρκικής ακταιωρού που πλέει στα τουρκικά χωρικά ύδατα. 
Το σκάφος 090, το οποίο έπλευσε στην Ελευσίνα για εκτίμηση και αποκατάσταση της ζημιάς, έχει ήδη αντικατασταθεί στον επιχειρησιακό βραχίονα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 070 που και αυτό έχει 27 μέλη πλήρωμα.
Το ΓΑΥΔΟΣ αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην επιχειρησιακή του δράση, αφού αποκατασταθεί η μικρή ζημιά που έχει υποστεί στα κάγκελα, στο κάλυμμα του αεραγωγού που συνδέεται με το μηχανοστάσιο και στον ιστό του ασυρμάτου.
                                                   Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Αλικαρνασσό

Ερωτηματικά για τη συμφωνία απεμπλοκής στα Ίμια

         Υπάρχει «αμοιβαία» απόσυρση δυνάμεων;
Σοβαρά ερωτηματικά για το τι ακριβώς συζητήθηκε και συμφωνήθηκε για την αποκλιμάκωση της έντασης στα Ίμια, στην χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας εγείρουν οι δηλώσεις του Binali Yildirim, που υποστηρίζει ότι «εξήγησε ρητά» στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι παραβιάσεις που προκαλούν την αντίδραση της Τουρκίας και η Ελλάδα να μένει μακριά από τις «αμφισβητούμενες περιοχές».
Ερωτηματικά, τα οποία πρέπει να απαντηθούν πάραυτα, υπάρχουν για το εάν υπήρξε συμφωνία αποκλιμάκωσης και η σταδιακή αποχώρηση σήμερα των σκαφών του τουρκικού λιμενικού που κρατούσαν αποκλεισμένα τα Ίμια, συνδέεται με αντίστοιχη αποχώρηση και σκαφών του ελληνικού λιμενικού, κάτι που θα επιβεβαίωνε με την συναίνεση μάλιστα της Ελλάδας την αποδοχή της τουρκικής διεκδίκησης περί «γκρίζων ζωνών» σε ό,τι αφορά τα Ίμια.
Ο κ. Yildirim λίγο πριν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στη Λευκορωσία αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι του εξέφρασε ρητά ότι 
η «παραμονή μακριά από εντάσεις θα είναι καλύτερη για τις σχέσεις των δυο χωρών» και ότι το Αιγαίο θα πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας μεταξύ των δυο χωρών και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ευημερία και των δυο χωρών».

Έδωσε νησί στους Αλβανούς, το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, τα Υμια στους Τούρκους ...

η κυβέρνηση των Αριστερο - α - Δεξιων προθύμων προδοτών!!!
Σε συμφωνία φαίνεται πως έχει καταλήξει η ελληνική κυβέρνηση με την Αλβανία για την εκ νέου οριοθέτηση της ΑΟΖ, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr. 
Η εξέλιξη σχετίζεται άμεσα με το ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα οικόπεδα 1 και 2 στο Ιόνιο.
Η ιστορία της χάραξης της ΑΟΖ με την Αλβανία έχει περάσει από πολλά κύματα, ωστόσο μάλλον τείνει να λήξει οριστικά μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο κυβερνήσεις και η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα σε σύντομο διάστημα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική πλευρά αποδέχεται ότι η μέχρι σήμερα χάραξη της ΑΟΖ έχει γίνει, εν μέρει, με μεθοδολογικά εσφαλμένο τρόπο, άποψη που υποστηρίζει μέχρι σήμερα η Αλβανία
Αποδέχεται δηλαδή ότι οι θαλάσσιοι κόλποι θα πρέπει να θεωρηθούν «κλειστοί», ώστε να ισχύσει η σχετική πρόβλεψη της Σύμβασης της Θάλασσας.
Ταυτόχρονα, όμως, με τη συμφωνία οριστικοποιείται ότι η αλβανική πλευρά δεν μπορεί να προβάλλει αιτιάσεις σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα των Οθωνών και της Ερεικούσσας, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και σε σχέση με την ελληνο-τουρκική διένεξη για το Καστελόριζο.
Υπενθυμίζεται ότι τα δυο οικόπεδα, 1 και 2, είχαν βγει στο «πακέτο» του διαγωνισμού των 20 θαλάσσιων οικοπέδων που έληξε τον Ιούλιο 2015.
Για το οικόπεδο 2 στο Βόρειο Ιόνιο, έχει υπογραφεί από πέρυσι η σύμβαση με την κοινοπραξία TOTAL - ΕΛΠΕ – EDISON.
Για το οικόπεδο 1 στο ΒΔ Ιόνιο η εκκρεμότητα παραμένει, καθώς έχουν δοθεί διαδοχικές παρατάσεις για την αξιολόγηση της προσφοράς που είχαν υποβάλλει τα ΕΛΠΕ.

Τσίπρα κουρέλα, άλλαξε φανέλα ...

Και άλλο γκολ οι Τούρκοι; Στη σέντρα πάλι εμείς!!!
Αυτό είναι το σύστημα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, που εφαρμόζει διαρκώς ηττηφόρα η κυβέρνηση, βγαλμένο από τα συρτάρια του δασκάλου της και συμμάχου της στα Ίμια και στο Μακεδονικό Κ Σημίτη. 
Εξ ου και η χώρα έχει γίνει εντελώς του κλώτσου και του μπάτσου του κάθε «συμμάχου και εταίρου» και του κάθε γείτονα που έχει βρει τη χρυσή ευκαιρία να πάρει τώρα όσα δεν μπόρεσε εδώ και 73 χρόνια. 
Σε θάλασσα, ξηρά, αέρα.
Εδώ καμιά κυβέρνηση από το 1989, εκτός από του Κ Καραμανλή, δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι η Ελλάδα συνορεύει με τον μεγαλύτερο πολιτικό αλήτη της περιφέρειας. 
Την Τουρκία. 
Ένα κράτος διαχρονικά φασιστικό, ιμπεριαλιστικό, ρεβανσιστικό, με μια πάγια πολιτική να ξαναστήσει σε βάθος χρόνου την οθωμανική αυτοκρατορία.
 Και δεν το κρύβει.
Μέχρι το 2010 αυτή ήταν και η μόνη πραγματική μεγάλη απειλή που είχε η χώρα. 
Από την εποχή του Γ Παπανδρέου και δώθε, και με αφορμή την οικονομική δυσπραγία της χώρας, σε συνδυασμό με την εχθρόπατρι νοοτροπία του «αμερικανού» πρωθυπουργού, η χώρα άρχισε να γίνεται κλωτσοσκούφι. 
Με αποκορύφωμα την ανίδεη, μπόσικη σε κάθε πίεση σημερινή κυβέρνηση.
Η Αλβανία άρχισε να θέτει επιτακτικά θέμα Τσαμουριάς και αποζημιώσεων, αλλά και διεκδικήσεων στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ με την Ελλάδα. 

Οι Αμερικανοί θέλουν η Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία, μα είναι «μύγα εναντίον γίγαντα» ...

λέει ο ανώτερος σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ
Την πεποίθηση ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί εναντίον της Τουρκίας, όσο η γείτονας είναι απασχολημένη στη Συρία, εξέφρασε ο Γιγκίτ Μπουλούτ, ανώτερος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - συμπληρώνοντας ωστόσο πως η χώρα μας δεν μπορεί να τα βάλει με την Τουρκία, και ότι θα ήταν σαν μια μύγα να πάει να προκαλέσει σε καυγά έναν γίγαντα.
Τα σχετικά βίντεο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, Τούρκου δημοσιογράφου και συγγραφέα και προέδρου του Stockholm Center for Freedom
Σύμφωνα με τα tweets, ο Μπουλούτ προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα είχε ως επακόλουθο «τρομερές συνέπειες» για την Ελλάδα, καθώς η τουρκική αντίδραση θα ήταν πολύ σκληρή.

Ο Ερντογάν τα βάζει με ΗΠΑ, Ελλάδα & Κύπρο, αναφέρει ο Γερμανικός Τύπος

Την ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τις έρευνες που πραγματοποιεί η Κύπρος για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή, σχολιάζει ο Τύπος της Γερμανίας.
Το Spiegel Online κάνει λόγο για «επεισόδιο στη Μεσόγειο – Ο Ερντογάν προειδοποιεί την Κύπρο». Κάνει λόγο για «επόμενο γύρο στη διαμάχη γύρω από τη (σχεδιαζόμενη) εξόρυξη φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. 
Για τέταρτη κατά σειρά ημέρα τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν ένα πλοίο-γεωτρύπανο που έχει μισθώσει η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ΕΝΙ να προσεγγίσει μια περιοχή ερευνών νοτιοανατολικά της Λάρνακας. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς την Κύπρο και την Ελλάδα». 
Το περιοδικό παραθέτει τις επίμαχες δηλώσεις του τούρκου ηγέτη με αποδέκτες την Αθήνα και τη Λευκωσία.
Ταγιάνι: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
«Μίλησα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος έχει την πλήρη στήριξη μου. 
Καλώ την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να αποφύγει εμπλοκή της σε επικίνδυνες προκλήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. 
Η Τουρκία θα πρέπει να δεσμευτεί σε σχέσεις καλής γειτονίας, ξεκινώντας με άμεση αποκλιμάκωση στην περιοχή», τονίζει σε …
Το δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο επεισόδιο κατά το οποίο τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του ελληνικού λιμενικού κοντά «στις επίμαχες βραχονησίδες των Ιμίων».

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

«Απόλυτα αληθινή αγάπη» αύριο από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

«Όχλος» ο λαός των συλλαλητηρίων για τον πρωθυπουργεύοντα εθνικό μειοδότη!!!

«Είναι θλιβερό είναι εξοργιστικό» έλεγε με εισαγγελικά δραματοποιημένο τόνο ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις 8 Νοεμβρίου, «όταν μέσα στους καταλόγους της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρα. Εδώ δεν μιλάμε για κόμματα. 
Μιλάμε για κομμάτια και θρύψαλα κάθε υπόνοιας ήθους και πολιτικής καθαρότητας. Σας καλώ να σκεφτείτε τι θα γινόταν αν μέσα στα χρυσά ονόματα των παραδείσων που αποκαλύπτονται υπήρχε ένα έστω όνομα υπουργού ή πολιτευτή της Αριστεράς».
Ξεκινώντας από το τελευταίο, τίποτα δεν θα γινόταν, όπως δεν γίνεται. 
Υπάρχει το πλέον εμβληματικό όνομα εμπλεκόμενο με offshore, η κομματική εφημερίδα «Αυγή», μέτοχος της οποίας είναι τέτοιας υφής εταιρία και όχι με συνεισφορά πέντε - έξι χιλιάδων, όπως είπε ο αγαπητός κατά τα άλλα, αρθρογράφος της Αυγής. 
Απλώς αυτή είναι αριστερή offshore και εξ αυτού καθαγιασμένη.
Σαφώς ο κ. Τσίπρας γνωρίζει τι σημαίνει offshore. 
Και να μην ήξερε, τον Τσακαλώτο να ρωτούσε που είχε τα λεφτά του στην Blackrock,  η οποία είναι διακλαδωμένη σε όλο τον πλανήτη, θα του έλεγε (και την οποία Blackrock ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πριν γίνει κυβέρνηση).
Αλλά δεν έχει σημασία αν ξέρει. 
Απευθύνεται στους φανατικούς που τον ακολουθούν και στους λειτουργικά αναλφάβητους, που δεν κατανοούν...

Μας «άφησε» & ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Βασίλης Φίλιας

Μια μεγάλη προσωπικότητα του πνευματικού και δημοκρατικού χώρου της Ελλάδας, αγωνιστής της Δημοκρατίας Βασίλης Φίλιας, «έφυγε» σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, ύστερα από ταλαιπωρία σχεδόν ενάμιση χρόνου με κάταγμα και πνευμονική ανεπάρκεια.
Ο Βασίλης Φίλιας γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1927 και τις γυμνασιακές σπουδές του ολοκλήρωσε στο 5ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. 
Ως νεαρός μαθητής έλαβε μέρος στην Αντίσταση. 
Τον Οκτώβριο του 1944 συνελήφθη από τον ΕΛΑΣ αλλά σύντομα απελευθερώθηκε.
Το 1946 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Το καλοκαίρι του 1949 επιστρατεύθηκε και επιλέχθηκε ως Έφεδρος Αξιωματικός.
Στις αρχές του 1953 πήρε το πτυχίο της Νομικής και μετέβη στο Βερολίνο όπου φοίτησε στη Σχολή Θεωρητικών Οικονομικών. 
Το 1961 έλαβε το Διδακτορικό του δίπλωμα και επέστρεψε στην Αθήνα όπου εργάστηκε αρχικά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Αναπτύξεως στο τμήμα Βιομηχανικών έργων.
Συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Εποχές», «Τεχνικά χρονικά» και «Αρχιτεκτονικά θέματα», ενώ συμμετείχε στην οικονομική στήλη της εφημερίδας «Εβδομάδα».
Από το 1964 έως το 1967 ήταν Γενικός Γραμματέας στην Εταιρεία Προγραμματισμού, ενώ είχε αναλάβει την Έρευνα Μετανάστευσης στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
Μετά το πραξικόπημα του 1967 ο Βασίλης Φίλιας οργανώθηκε μαζί με άλλους διανοουμένους την αντιστασιακή οργάνωση «Δημοκρατική Άμυνα».

Τσαμπουκάδες Ερντογάν στις πολιτικές «κότες» που μας κυβερνούν...

 Μην κάνετε κανένα λάθος σε Αιγαίο & Κύπρο
Προκλητικότατος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια. 
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και σε μια προσπάθεια να διασώσει το γόητρο του, μετά την αποτυχία της επιχείρησης κατά των Κούρδων της Συρίας, ο Ερντογάν ξέσπασε σε υστερικές απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.
«Μη νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις κινήσεις ανοικτά της Κύπρου με τις έρευνες και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. 
Προειδοποιούμε όσους κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην ξεπερνούν τα όρια. Τουρκικά πολεμικά πλοία παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή», είπε ο Ερντογάν.
Σε ένα ντελίριο εθνικισμού ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «καιροσκοπικές» τις ενέργειες που γίνονται για έρευνες στην Κύπρο ή στα νησιά του Αιγαίου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα προειδοποιεί «όσους ξεπερνούν τα όρια να μην κάνουν το λάθος να υποτιμήσουν την Τουρκία, γνωρίζοντας ότι έχει ανοικτό μέτωπο στα νότια της».
«Δεν θα ανεχθούμε εκείνους που θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν ή να περιορίσουν τα δικαιώματά μας να αναλάβουμε δράση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και την εθνική μας ασφάλεια είτε στην Αφρίν, είτε στο Αιγαίο», είπε ο Ερντογάν

O Ερντογάν δρα, η ΕΕ δεν αντιδρά!!!

Σκηνικό έντασης έχει στήσει στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, επιδιώκοντας μέσα από την πρόκληση κρίσης να αποτρέψει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέχρι πού θα τραβήξει το σχοινί η Άγκυρα, αυτό θα διαφανεί τις επόμενες ημέρες. 
Είναι προφανές πως από τις κινήσεις αυτές του καθεστώτος της Άγκυρας προκύπτουν μια σειρά από ζητήματα, που δεν μπορούν παρά να αξιολογηθούν αμέσως, ώστε να καθοριστούν και τα επόμενα βήματα.
Πρώτον, η Τουρκία επαναφέρει την προσέγγιση για «αντιδράσεις χωρίς όρια», όπως τότε, την περίοδο πριν από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ. Την ίδια προσέγγιση υιοθέτησε και πριν την έναρξη των πρώτων ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ για εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου. 
Τότε έστειλε πολεμικά πλοία, το Μπαρμπαρός, ωστόσο, δεν σταμάτησε γεωτρύπανο.
Και στις δυο περιπτώσεις δεν τράβηξε την αντίδρασή της στα άκρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα πως τώρα μπλοφάρει, καθώς με την παρεμπόδιση του γεωτρύπανου να κινηθεί προς το τεμάχιο 3 ήδη έχει αναβαθμίσει τις αντιδράσεις της.

«Πολεμικό χορό» στη Μεσόγειο έχει στήσει ο Ερντογάν: Απειλεί ευθέως Ελλάδα & Κύπρο


Η άκρατη επιθετικότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ήταν αναμενόμενη. 
Όποιοι στον ελληνικό χώρο δεν το έβλεπαν, δεν ήταν μόνο αφελείς, αλλά αποδεικνύονται και επικίνδυνοι. 
Διότι ο ισλαμοεθνικιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι αυτός που νομίζουν πως είναι.
Ο ηγέτης της Τουρκίας είναι αυτός που ο ίδιος νομίζει πως είναι… Ένας απολυταρχικός πολιτικός που πιστεύει ως μπορεί να καταπατεί το Διεθνές Δίκαιο και να μην υπολογίζει κανένα. 
Διότι ουδείς τον ενοχλεί όταν παραβιάζει τις παγκόσμιες αρχές και τους διεθνείς κανόνες. 
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το μείζον αυτό ζήτημα, με ανώτερο παράγοντα της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος ανέμενε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο θα άρχιζαν τα πανηγύρια στην ανατολική Μεσόγειο. 
Διότι οι Τούρκοι πάντα δρουν και αντιδρούν επί σχεδίων που έχουν εκπονήσει εδώ και πολλά χρόνια. 
Δεν τα αλλάζουν όπως κάνουν οι δικοί μας, στην Αθήνα και τη Λευκωσία, όπου ο κάθε πολιτικός θεωρεί πως μπορεί να τα κάνει καλύτερα από τους προηγούμενους κυβερνώντες. 
Αυτός είναι και ο λόγος που οι Τούρκοι κερδίζουν πόντο με πόντο στα θέματα που στοχεύουν, ενώ εμείς χάνουμε σε όλα τα επίπεδα.
Οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ υλοποιούνται, λοιπόν, βάση σχεδίου.

Ερντογάν: Δεν έχουν φάει οθωμανικό χαστούκι στη ζωή τους!!!

Βέλη ΠτΔ κατά των ΗΠΑ για την στάση τους σχετικά με την PKK/KCK/PYD-YPG
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για παροχή βοήθειας όπλων στη διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK/KCK/PYD-YPG θα επηρεάσει τις αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη χώρα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, εκφώνησε ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.
Στην ομιλία του ο Ερντογάν έκανε νύξη στη «διπροσωπία» των ΗΠΑ στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και σημείωσε πως η Τουρκία η οποία έχει μια κρατική παράδοση εδώ και αιώνες θα κάνει ότι χρειάζεται στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Ο Ερντογάν κάλεσε τις ΗΠΑ να συμπεριφερθούν με την συνείδηση της ευθύνης πως είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος.
«Τι είδους μέλος του ΝΑΤΟ είναι αυτοί; Αν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, όπως τηρεί η Τουρκία τα άρθρα και τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ έτσι πρέπει να τηρούν και οι ΗΠΑ. Το ΝΑΤΟ δεν ισοδυναμεί με τις ΗΠΑ. Όλες οι χώρες είναι ίσες με τις ΗΠΑ. Οφείλουμε όλοι μας να τηρήσουμε τους κανόνες με τον ίδιο τρόπο» ανέφερε.
Ο Ερντογάν είπε πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την PKK/KCK/PYD-YPG και με τη ΝΤΑΕΣ και πρόσθεσε:
«Πόσα μέλη της ΝΤΑΕΣ αφανίσατε; Που μεταφέρατε τα μέλη της ΝΤΑΕΣ; Εκεί δεν υπάρχει ουδεμία πραγματικότητα, ουδεμία περίπτωση που μπορεί να γίνει αποδεκτή. Εμείς εντοπίζουμε και καταγράφουμε ποιος είναι με ποιον στην περιοχή, τι κάνει, ποιες δυνατότητες διασφαλίζονται σε ποιους...