Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

«Σχολή Αναβρύτων: Κριτικό Οδοιπορικό στο χώρο & το χρόνο»


Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου  κ. Γιώργου Πατούλη στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, φίλους του Πρότυπου Σχολείου Αναβρύτων Γυμνασίου – Λυκείου  παρουσιάστηκε  το βιβλίο του πανεπιστημιακού συγγραφέα  Νικόλαου Α.Ε. Καλοσπύρου:
«Σχολή Αναβρύτων: Κριτικό Οδοιπορικό στο χώρο και το χρόνο» 
Ο Δήμος Αμαρουσίου ενέταξε στις εκδόσεις του το ξεχωριστό αυτό λεύκωμα για τη Σχολή Αναβρύτων με την προοπτική να γνωρίσει το αναγνωστικό κοινό της χώρας την ιστορία ενός φιλόδοξου εκπαιδευτικού προγράμματος, που αναπτύχθηκε στον χώρο της Σχολής Αναβρύτων, περιοχής που εμπίπτει στα όρια κα τη μέριμνα του Δήμου Αμαρουσίου.
Στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε τους παριστάμενους  για την τιμητική παρουσία τους στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας:
 «Σας ευχαριστούμε που είσαστε απόψε μαζί μας για να περπατήσουμε βήμα – βήμα στον χώρο και στον χρόνο της Σχολής Αναβρύτων. Ενός σχολείου το οποίο ανήκει στο Δήμο μας. Ενός σχολείου από το οποίο αποφοίτησαν και αποφοιτούν εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας μας
Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο όραμα για την έκδοση του βιβλίου σημείωσε:
«Το αφιέρωμα στο Πρότυπο Σχολείο Γυμνασίου και Λυκείου των Αναβρύτων ήταν για μας ένα όραμα ζωής. Μια υπόσχεση, που είχαμε δώσει στον εαυτό μας, αφότου αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, ότι θα πραγματοποιήσουμε αυτό το όραμα! Όμως, όπως διαπιστώσαμε στην πορεία, το ίδιο όραμα είχε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Σχολείου. Και τότε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος.»
Επίσης, ο κ. Πατούλης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του κοινού στόχου με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συντελεστές της υλοποίησης αυτού του έργου.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, που έδωσαν ψυχή και αγάπη, ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να κρατάμε έναν τέτοιο πολύτιμο θησαυρό που θα είναι διαχρονικά δεμένος με την πόλη του Αμαρουσίου, με την πόλη που εμείς αγαπάμε.
Επίσης, ευχαριστώ την Πρόεδρο του Συλλόγου, κα Ελένη Σωτηροπούλου και τη Γραμματέα, κα Νατάσα Παπαλοπούλου για τη δυναμική συμμετοχή τους στην όλη μας προσπάθεια.
Τέλος, οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εξαίρετο πανεπιστημιακό συγγραφέα του βιβλίου μας,  Νίκο Καλοσπύρο», ανέφερε ο κ. Πατούλης.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Ελένη Σωτηροπούλου, μετά από τη σύντομη αναδρομή στο ιστορικό Σχολείο των Αναβρύτων, που ξεκίνησε -όπως σημείωσε- τη λειτουργία το 1949 και από τότε παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο, ώστε όλα αυτά τα χρόνια να αποτελεί την πρώτη επιλογή πολλών γονέων για τα παιδιά τους, μίλησε για την πρόταση στον κ. Καλοσπύρο να προχωρήσει στην συγγραφή του βιβλίου.
«Ο Σύλλογος Γονέων πάντα λειτουργούσε και λειτουργεί με ουσιαστικό έργο, την στήριξη τόσο του σχολείου, όσο και του έργου των εκπαιδευτικών για όφελος και προστασία των μαθητών.
Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζονταν από τους Γιάννη Καραμεσούτη, Γιώργο Κουνάνη, Παναγιώτη Κυβέλο , Νατάσα Παπαλοπούλου και Ελένη Σωτηροπούλου αποφάσισε  πέρσι να απευθυνθεί στον εκπαιδευτικό  δρ. Νικόλαο Καλοσπύρο   που είχε ασχοληθεί πρωτύτερα με την μελέτη της ιστορίας των Αναβρύτων και μια σκιαγράφησή της στην ιστοσελίδα του σχολείου, ζητώντας του να εμβαθύνει και προχωρήσει σε μία συντεταγμένη λεπτομερή συγγραφή  της. Ο κ. Καλοσπύρος αμέσως δέχθηκε την πρόταση για να μας παραδώσει τελικά τα δικαιώματα της συγγραφής του έργου του προς όφελος της σχολικής κοινότητας.
Τον ευχαριστούμε για την μεγάλη αυτή τιμή που έκανε στον σύλλογο μας
Παράλληλα, η κα Σωτηροπούλου, ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη, υπογραμμίζοντας: 
 «Πέραν όμως από τον κόπο και τον χρόνο που χρειάστηκε ο συγγραφέας για την εκπόνηση του συγκεκριμένου έργου, στην υλική πραγμάτωσή του στάθηκε αρωγός και υποστηρικτής ο ίδιος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γεώργιος Πατούλης, καθώς και η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη με τους συνεργάτες της και την κα Μένια Σπαθάρη  Προϊσταμένη του τμήματος Μουσείων και Πινακοθήκης του Δήμου, αλλά και φυσικά όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που με την ομόφωνα θετική ψήφο τους ενέκριναν την έκδοση του Βιβλίου από το Δήμο Αμαρουσίου.
Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό, αλλά μικρό δείγμα.... το γεγονός αυτό, ως προς την γενικότερη στήριξη του Δήμου στο Σχολείο των Αναβρύτων, το οποίο μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος αποκαλεί «Διαμάντι του Αμαρουσίου» και τον ευχαριστούμε για αυτό.»
Για το βιβλίο μίλησαν  ο κ. Θάνος Βερέμης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας, Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Μιχαήλ Ζ. Κοπιδάκης, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας, Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Νικόλαος Α.Ε. Καλοσπύρος, φιλόλογος συγγραφέας του βιβλίου.
Για το σχολείο μίλησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, πατέρας Χρήστος Κυριακόπουλος, που όπως ανέφερε, έχει θητεύσει ως καθηγητής πολλά χρόνια στη Σχολή Αναβρύτων, ενώ ο απόφοιτος της τάξης του ’73 και εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων κ. Χρήστος Κασιμάτης τοποθετήθηκε με θετικά σχόλια για το βιβλίο.
Την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη.
Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παρέστησαν επίσης: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:                    
Ο Πρόεδρος ΕΠΕΣ Λυκείου κ. Γιώργος Πασίας, η Σχολική Σύμβουλος Λυκείου κα Γεωργία Κατσαγάννη, η Σχολική Σύμβουλος Γυμνασίου Μαργαρίτα Καλογρίδου, η Γυμνασιάρχης κα Γεωργία Ρουμπέα, ο Λυκειάρχης κ. Λεωνίδας Μάτζος, καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου