Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

«Δραπέτευσε» από τη ζωή, ο Αναρχάγγελος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζήκας!

Με τα φεγγάρια χάθηκε, με τα σκοτάδια θάρθει;
Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή(απρόσμενα  από ανακοπή), ο Θεσσαλονικιός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζήκας, που έγραψε τη δική του ιστορία με μοναδικά τραγούδια και σπουδαίες συνεργασίες. 

Ο Γιώργος Ζήκας έπαθε έμφραγμα πηγαίνοντας στο στούντιο του 958 για να δώσει συνέντευξη. 
Γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1949 στη Θεσσαλονίκη. 
Σταμάτησε το σχολείο στην Γ’ Γυμνασίου και σε ηλικία 16 ετών έγινε σχεδιαστής μόδας. 
Μετά τον στρατό άρχισε να φτιάχνει κοσμήματα. 
Με όχημα το κόσμημα πήγε στο Παρίσι όπου εκεί ξανασυναντήθηκε με τη μόδα δουλεύοντας κυρίως στις Κυκλάδες με παραγωγή κοσμημάτων. 
Στη συνέχεια άνοιξε μπαρ στη Θεσσαλονίκη και σε νησιά. Γύρω στα 30 έπεσε στα χέρια του τυχαία ένα μπουζούκι και άρχισε να σκαρώνει με αυτό τραγούδια. 
Εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 1985. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον «έσπρωξε» στη δισκογραφία όταν άκουσε μια κασέτα του στο κατάστημα της Λύρα στην οδό Τσιμισκή και τον παρότρυνε να κυκλοφορήσει τα κομμάτια. 
Ο Γιώργος Ζήκας πρωτοπαρουσίασε τα τραγούδια του στη Θεσσαλονίκη στην «Όμορφη Νύχτα», το καλλιτεχνικό δημιουργικό στέκι που υπήρχε στην Παπάφη. 

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Από τον «ΣΥΝωστισμό» της Μαρίας ΡΕΠ στην «Ανθρωπιστική καταστροφή »...της Γιάννας

Έκπληξη προκαλεί η... «έκπληξη» με την οποία αντιδρούν πολλοί στο αυτονόητο!
 Η Γιάννα των Κλίντον, του Σόρος, του Τσίπρα και, προσφάτως, η Γιάννα - «εθνικό σημείο αναφοράς» για τους εορτασμούς των 200 ετών από την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς, δηλώνει αυτό που πιστεύει το εθνομηδενιστικό κονκλάβιο: 
Ρεπούσιος συνωστισμός.
Η Γιάννα, όπως οι ρυπαροί συνεργάτες των Οθωμανών που δεν ήθελαν την Επανάσταση του 1821, που δεν ήθελαν να απελευθερωθεί η Ελλάδα για να μη χάσουν τα προνόμιά τους, αφαιρεί την εθνική διάσταση και προωθεί την διεθνιστική: we are the world, που τραγουδούσε χορεύοντας ο σύντροφος Κοτζιάς.
Βρισκόμαστε σε ένα εθνικά υπέροχο σημείο: 
Ο πολιτικός και ολιγαρχικός κόσμος της χώρας που διέλυσε οικονομικά και θεσμικά την Ελληνική Δημοκρατία κάνοντας φτηνού επιπέδου πλιάτσικο, αντί, ως αποτυχημένος μάνατζερ που πτώχευσε την εταιρία, να αποσυρθεί από ντροπή, αφού κανιβάλισε την παιδεία και την κουλτούρα του λαού, αφού κανιβάλισε την ιδιωτική και δημόσια περιουσία, έχει φτάσει στο υπέρτατο σημείο ύβρεως να κανιβαλίζει ιστορικές στιγμές του Ελληνισμού, από το 1821 μέχρι και τη Μάχη του Μαραθώνα. 
Η κατάσταση θυμίζει μια μικρή ομάδα διοίκησης που, για να κάνει πλιάτσικο στην περιουσία των μετόχων, κατσικώθηκε σε μια εταιρία, της έφτιαξε πλήρως εικονικά λογιστικά στοιχεία, τη γέμισε με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, και τώρα που πάει για φούντο γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο να κανιβαλιστεί, ζητάει από τους μετόχους να αναλάβουν την ευθύνη για τις παρανομίες της διοίκησης και να δανειστούν για να καλύψουν την τρύπα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της ανεπαρκούς εποπτείας των μετόχων στη διοίκηση!

Πρεμιέρα 2021 μέ τό «ἀριστερό»:«Ἀνθρωπιστική καταστροφή» ὁ ξερριζωμός τῆς Μικρᾶς Ἀσίας!!!

Μέ ρητορεία Ρεπούση ἡ Γιάννα Ἀγγελοπούλου
«Καλός» φιλότουρκος η Γιάννα & «κακός» φιλότουρκος  ο Κούλης! 
ΣΕ ΜΕΙΖΟΝ ἀτόπημα ὑπέπεσε ἡ ἐπί κεφαλῆς τῆς Ἐπιτροπῆς «Ἑλλάδα 2021» κ. Γιάννα Ἀγγελοπούλου στήν παρθενική συνεδρίαση τῆς Ὁλομελείας, δικαιώνοντας –δυστυχῶς– τίς διαφωνίες πού διετύπωσε ἡ «Ἑστία» ἀπό τήν πρώτη στιγμή γιά τόν προσανατολισμό πού θέλει νά δώσει στίς ἑορταστικές ἐκδηλώσεις. 
Ἡ κ. Ἀγγελοπούλου χρησιμοποιῶντας παρόμοια φρασεολογία μέ τήν κ. Μαρία Ρεπούση γιά τήν Σμύρνη ἀλλά καί τήν ὁρολογία τῆς Ἀριστερᾶς γιά τά μνημόνια, δέν δίστασε νά ὑποβαθμίσει τόν ξερριζωμό ἑκατομμυρίων Ἑλλήνων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας σέ «ἀνθρωπιστική καταστροφή» καί νά διαφοροποιηθεῖ ἀπό τόν ὅρο «Γενοκτονία» πού χρησιμοποίησε ὁ Πρωθυπουργός σέ πρόσφατη ὁμιλία του. 
Πρόκειται γιά ἐνέργεια πρωτοφανῆ, πού συνιστᾶ εὐθεῖα προσβολή στήν μνήμη ἑκατομμυρίων Ἑλλήνων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας.
Ἡ πρόεδρος τῆς Ἐπιτροπῆς ἀφοῦ ἔκαμε μία λακωνική περιγραφή ὅσων ἱστορικῶν γεγονότων συνέβησαν στά 200 χρόνια ἀπό τήν ἔναρξη τῆς Ἐπαναστάσεως, ἐξήγησε ὅτι ἡ ἐπέτειος τῶν 100 ἐτῶν δέν ἑορτάσθη, διότι συνέπεσε μέ τά πρῶτα δυσοίωνα μηνύματα ἀπό τήν Μικρασιατική Ἐκστρατεία καί ἡ χώρα «ἀγωνιοῦσε νά περισώσει ὅ,τι εἶχε ἀπομείνει ἀπό τήν “Μεγάλη Ἰδέα” ἀλλά καί νά διδαχθεῖ ἀπό τόν Διχασμό» καί ἐπικεντρώθηκε στά σημαντικώτερα γεγονότα τῶν 200 ἐτῶν. 
«Ἐμφύλιοι, διχασμοί, ἡ ἀνθρωπιστική καταστροφή τοῦ Μικρασιατικοῦ, θηριωδίες ἀπό τό ναζισμό, θηριωδίες καί μεταξύ μας, χούντα, κυπριακό, κρίση» εἶναι τά γεγονότα πού κατά τήν κ. Ἀγγελοπούλου σημάδεψαν τήν Ἑλλάδα τούς δύο αὐτούς αἰῶνες.

Είναι ο μοντέρνος πολιτισμός, η έκφραση μίας Αντι-Χριστιανικής γνώσης;

Ο θάνατος του πνεύματος είναι η τιμή της προόδου!!!
Είχαμε ήδη ασχοληθεί, έστω και συνοπτικά, με τη σκέψη του Γερμανού φιλοσόφου Eric Voegelin, καθώς & με το μοντέρνο Γνωστικισμό, ο οποίος προτίθεται να εκδιώξει από τον κόσμο τo χριστιανικό πνεύμα  &  να θεμελιώσει έναν αντί - πολιτισμό. 
Θέλουμε τώρα να θέσουμε μαζί δύο θέματα και να κάνουμε μία σύνθεση: 
δείχνοντας πως τα συμβάντα των τελευταίων δεκαετιών επιβεβαιώνουν πλήρως τη διάγνωση του Eric Voegelin και διαψεύδουν, αντίθετα, την άποψη του Κarl Popper, σύμφωνα με τον οποίο οι σύγχρονοι «ολοκληρωτισμοί», ούτε λίγο ούτε πολύ, προέρχονται από τον Πλάτωνα (ένας πανούργος τρόπος για να δυσφημίσει το φιλόσοφο).
Ειδικά τα τελευταία έτη ή μάλλον τους τελευταίους μήνες, είχαμε την σαφή αντίληψη ότι μία σειρά από «τετελεσμένα», εμπρός από τα οποία τέθηκε ο πληθυσμός των ευρωπαϊκών χωρών (& όχι μόνον) και σε πολλές περιπτώσεις, και τα ίδια τα κοινοβούλια, δεν είναι μόνον το αποτέλεσμα αυθόρμητων & « φυσικών» πολιτιστικών διαδικασιών και ανθρωπολογικών μεταβολών. 
Φαίνεται ότι εκδηλώνεται πλήρως μία απόκρυφη στρατηγική, όλο και πιο τολμηρή & ανυπόμονη, που έχει σκοπό να δοκιμάσει την παρουσία αντισωμάτων &, όπου - όπως συνέβη τελευταία - διαπιστώσει την απουσία, ή την αδύναμη παρουσία, να επιβάλλει, με όλο & πιο φρενήρη ρυθμό, το  ξερίζωμα των εναπομενόντων της Παράδοσης και ειδικά της χριστιανικής σκέψης και ζωής. 
Πρόκειται πλέον για έναν ολοκληρωτισμό, αν και δεν τολμά να παρουσιαστεί ως τέτοιος, βασισμένο πάνω σε έναν ριζικό σχετικισμό, που είναι μόνον το πρώτο στάδιο προς την επιβολή, δια διατάγματος, νέων Εντολών, πλήρως αντεστραμμένων σε σχέση με τις προηγούμενες, που ενέπνευσαν και οδήγησαν τον πολιτισμό των προγόνων μας για αιώνες & χιλιετίες. 

Ο καθείς στο είδος του & η «ΔΙΟΤΙΜΑ» της Ρεπούση στην Έμφυλη Βία στον Προσφυγικό & Μεταναστευτικό Πληθυσμό!

Συνοπτική Παρουσίαση Έρευνας για την Αντιμετώπισή της 
Τον Ιανουάριο του 2018, η UNICEF ανέθεσε στο ΚΓΜΕ ΔΙΟΤΙΜΑ να διεξάγει έρευνα για τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έμφυλης βίας στον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό 

(κορίτσια, αγόρια, άνδρες, γυναίκες) στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα σχετικά με την κάλυψη των αναγκών και τα εμπόδια στην πρόσβαση όσον αφορά αυτές τις υπηρεσίες, ώστε να εξετάσει τη λειτουργικότητα του συστήματος απόκρισης στην έμφυλη βία και να διατυπώσει προτάσεις πολιτικής που θα συμβάλουν στη βελτίωση της υφιστάμενης ικανότητας απόκρισης, ιδίως ενόψει του αυξανόμενου ρόλου του κράτους.
Η έρευνα διεξήχθη με την υποστήριξη της UNICEF και τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, το 2018.
Εισαγωγικό πλαίσιο
Από το 2015 έως το 2016 η Ελλάδα γνώρισε μια πρωτοφανή σε αριθμό, είσοδο αιτούντων/αιτουσών άσυλο.
H άφιξη στη χώρα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, με πολύ διαφορετικές κοινωνικές πραγματικότητες, όσον αφορά στην εθνική προέλευση, στο φύλο, στην ηλικία, στο πολιτιστικό υπόβαθρο, καθώς και οι αναδυόμενες ανάγκες τους έθεσαν το υφιστάμενο εθνικό σύστημα απόκρισης υπό πίεση.
Εντός αυτού του εξαιρετικά δύσκολου πλαισίου, προτεραιότητα ήταν η διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εξασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας του πληγέντος πληθυσμού, ιδίως των πιο ευάλωτων ομάδων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τα άτομα που επέζησαν περιστατικών έμφυλης βίας –γυναίκες, άνδρες και παιδιά– και/ή τα άτομα που κινδυνεύουν να υποστούν έμφυλη βία, όπως τα ασυνόδευτα παιδιά.

«ΑΘΕΟΙ» οι δήθεν Αναρχικοί Αλληλέγγυοι ...αλλά περιέργως επιτίθενται μόνο σε Ορθόδοξους Ναούς!

ΣΥΝολικά σημειώθηκαν 569 βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ιεροσυλίες, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών & άλλες βεβηλώσεις!!!
Η Έκθεση για τα Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα κατά το 2018
Το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων δημοσιοποιεί την «Έκθεση για τα Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα» που έλαβαν χώρα κατά το έτος 2018.
Στο εισαγωγικό μέρος (Ι) παρουσιάζεται το ιστορικό και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα, με ειδική αναφορά στην ανέγερση και λειτουργία λατρευτικών χώρων. 
Ακολούθως, γίνεται αναφορά στο Δίκτυο καταγραφής περιστατικών, προσδιορίζονται τα είδη χώρων θρησκευτικής σημασίας που ελήφθησαν υπόψη και παρατίθεται κατάλογος με τους συνεργαζόμενους θρησκευτικούς και κρατικούς φορείς.
Στο δεύτερο μέρος (ΙΙ) παρατίθενται τα πάσης φύσεως περιστατικά σε βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, τα οποία περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας κατά το έτος 2018, ανά θρησκευτική κοινότητα, συνοδευόμενα από ιστορικά, νομικά και στατιστικά στοιχεία κατά περίπτωση.
Συνολικά, για το έτος 2018 κατεγράφησαν πεντακόσια ενενήντα ένα (591) περιστατικά (αύξηση σε σχέση με τα περιστατικά που κατεγράφησαν το 2017 κατά 6%) εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, κατανεμόμενα ανά θρήσκευμα ως εξής:

●►Χριστιανισμός: Πεντακόσια εξήντα εννέα (569) περιστατικά πάσης φύσεως (βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ιεροσυλίες, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπές βεβηλώσεις).

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Προσποιούμαστε ότι δε συμβαίνει τίποτε ακριβώς για να συμβεί επιτέλους κάτι!

Πες το με ποίηση (283ο): «Ιλιάδα»… 
●► Οδυσσέας Ελύτης, «Ο τρωικός πόλεμος» 
 Η Μαρία Νεφέλη λέει: Ο τρωικός πόλεμος  
Τουλάχιστον αν ζούσαμε από την ανάποδη 
να τα βλέπαμε όλα ίσια: Μπα. 
Η αναποδιά έχει μια μονιμότητα πεισματική· 
αποτελεί όπως λέμε τον κανόνα. 
Οπού σημαίνει ότι αν καταφέρνουμε 
να ζούμε βέβαια ζούμε από τις εξαιρέσεις. 
Προσποιούμαστε ότι δε συμβαίνει τίποτε ακριβώς
για να συμβεί επιτέλους κάτι έξω και πάνω από τη χλεύη. 
Ένα κεράσι την ώρα που χειμάζονται μέσα του όλες οι αθλιότητες 
και αυτό στο πείσμα τους καθάριο παντοδύναμο άψογο λάμπει 
δείχνοντας ποιά θα μπορούσε να ’ταν η υπεροχή του ανθρώπου. 

«Ελένη Παπαδάκη - Τραγωδία & Μύθος» το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα

Ο πρόλογος του νέου βιβλίου του Δημοσθένη Κούκουνα  «Ελένη Παπαδάκη - Τραγωδία & Μύθος»
Η ζωή της Ελένης Παπαδάκη, ειδικότερα όμως το τέλος της, συνυφάνθηκε με την τραγωδία και τον μύθο. 
Υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένα φαινόμενο που κυριάρχησε στην ελληνική σκηνή, ένα πολυσύνθετο μοναδικό ταλέντο που το θαύμασαν οι απλοί θεατές, οι ειδήμονες, αλλά και οι αντίζηλοι. 
Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται να παρουσιασθεί το φαινόμενο Παπαδάκη μέσα από την ιστορική διαδρομή του, να φωτισθούν όλες οι πτυχές που αποτελούν την προσωπική τραγωδία της στον συγκεκριμένο χρόνο. 
Παράλληλα να ξαναδούμε τα πραγματικά στοιχεία που συνθέτουν τον μύθο και τη μνήμη που άφησε το πέρασμά της από το ούτως ή άλλως νεφελώδες ελληνικό στερέωμα. 
Το κυρίαρχο στίγμα της στην ελληνική τέχνη, που την υπηρέτησε με πάθος και αυτοθυσία μέχρι τέλους, έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα. Λιγότερο έχει αναλυθεί ο χαρακτήρας και η ανθρώπινη υπόστασή της, ενώ η όλη καλλιτεχνική πορεία της έχει αναγνωρισθεί θριαμβευτικά. 
Στο απόγειο της σταδιοδρομίας της βρέθηκε εντελώς άδικα στο μάτι του κυκλώνα και της αφαιρέθηκε η ζωή υπό τις γνωστές συνθήκες. 
Δικαίως θα πρέπει να αναρωτηθούμε: 
Άραγε πώς θα ήταν η τέχνη στη μεταπολεμική Ελλάδα αν δεν είχε μεσολαβήσει η βάρβαρη δολοφονία της μεγάλης ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη στα Δεκεμβριανά του 1944; 

«La veleta», με τον Μάνο Αβαράκη το ΣαββατοΚύριακο στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

Προμηνύει αλλαγή πλεύσης της εξωτερικής τους πολιτικής, η εκκωφαντική σιγή των Ισραηλινών;

Τα τελευταία χρόνια οι ισραηλοτουρκικές σχέσεις, ιδιαίτερα επί πρωθυπουργίας Νετανιάχου, βρίσκονται στο ναδίρ. 
Τα γεγονότα του Mavi Marmara αποτέλεσαν το έναυσμα για την εκτράχυνση των σχέσεων, η οποία συνεχίστηκε με τις παρεμβάσεις του Ερντογάν στο Παλαιστινιακό, το βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στη Λωρίδα της Γάζας, εκατέρωθεν απειλές και υποτιμητικές δηλώσεις των δύο ηγετών κ.α.
Η αντιπαλότητα αυτή βρήκε γόνιμο πεδίο δράσης και στον σχεδιασμό του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από το Ισραήλ ως μοχλός πίεσης και απομόνωσης της Τουρκίας. 
Αυτά βέβαια μέχρι και το σημείο όπου υπογράφηκε η διαφημισμένη και πλήρης ευχολογίων, τριμερής συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.
Έκτοτε διαπιστώνεται μια σταδιακή άμβλυνση της στάσης του Ισραήλ έναντι της Τουρκίας, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την εσωτερική πολιτική αστάθεια που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό. 
Η σιγή του Ισραήλ σχετικά με τον EastMed (λιγότερο με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο) εκτιμούμε ότι προμηνύει αλλαγή πλεύσης της εξωτερικής πολιτικής του, η οποία θα επηρεάσει άμεσα το υποσύστημα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ - Τουρκίας.

Άρχισε να κτυπά απειλητικά τα «τύμπανα» του πολέμου στη Μεσόγειο: Ερντογάν μαινόμενος!

Μαζεύονται τα «σύννεφα» πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο καθώς η Τουρκία επιδιώκει, να επιβάλει τετελεσμένα εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας, να ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή και συγχρόνως να πάρει θέση στο διπλωματικό παρασκήνιο που είναι σε εξέλιξη για το μέλλον της Λιβύης εκπροσωπώντας ουσιαστικά και το Κατάρ στο παιγνίδι εξουσίας που έχει ξεσπάσει στον αραβικό σουνιτικό κόσμο.
Με το Κατάρ και την Τουρκία από την μια και την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την άλλη που υποστηρίζονται όμως και από χώρες όπως η Αίγυπτος.
Οσο πλησιάζει η ώρα που ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Λιβύη θα παρουσιάσει τις προτάσεις του εντός του Ιανουαρίου η κρίση θα κλιμακώνεται καθώς ο στρατηγός Χαφτάρ θέλει να ενισχύσει την θέση του στις διαπραγματεύσεις σπεύδοντας να καταλάβει ακόμη περισσότερο έδαφος στην Λιβύη, ενώ ο Σαράζ με την στήριξη Ερντογάν θέλει να αποφύγει μια στρατιωτική ήττα που θα τον μετατρέψει σε «Πρωθυπουργό – σφραγίδα» χωρίς καμία ισχύ στις διαπραγματεύσεις.
Μέσα σε αυτή την κρίσιμη αντιπαράθεση έχει εμπλακεί και η Ελλάδα καθώς η Τουρκία σε μια ευθεία συναλλαγή με τον Σαράζ πέτυχε να υπογράψει το Μνημόνιο για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με αντάλλαγμα την υπόσχεση για συνέχιση της υποστήριξης και με στρατιωτικά μέσα. 
Μια υπόσχεση που εφόσον υλοποιηθεί είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει περιφερειακές αναταράξεις μια και εκτός των χωρών που έχουν συμφέροντα στην χώρα όπως η Γαλλία και η Ιταλία, ούτε η Αίγυπτος ούτε τα ΗΑΕ θα αποδεχθούν μια τέτοια παρέμβαση, που πρακτικά θα παραδώσει την Λιβύη στο κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Aυστηρό μήνυμα σκιτσογράφων προς Ερντογάν!



Τουρκικό Δελτίο Ειδήσεων από την Ντόρα την Ξεσκούφωτη!

Η Ελλάδα, λέει θα μείνει μόνη της αν πάει σε πόλεμο με την Τουρκία!
Στην δήλωση αυτή προέβη η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεοδώρα Μπακογιάννη σε σειρά tweets την Τρίτη αναφέρει η dailysabah
Η κ. Μπακογιάννη(λέμε εμείς) αφού στήριξε με όλες της τις δυνάμεις για να αποκτήσουν επιτέλους το όνομα που αρμόζει οι Φούφουτοι Σκοπιανοί, εργάζεται τώρα ακατάπαυστα για την Ξεσκούφωτη ΣΥΝεκμετάλεση του Αιγαίου, έτσι ώστε  να ολοκληρωθεί επιτέλους το όραμα του αειμνήστου πατρός της... το οποίο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες(δυστυχώς) & του Μίκη Θεοδωράκη δεν είχε αίσια έκβαση!!!
Η αδελφή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών μεταξύ 2006 και 2009(τότε που την κοπάνησε ο συμμαθητής από την Γερμανική Σχολή Αθηνών Μιχάλης Χριστοφοράκος μετά της τουρκοεβραίας συζύγου του & ο Χρήστος Καραβέλας της SIEMENS), προειδοποίησε ότι η πορεία προς τον πόλεμο με την Τουρκία δεν είναι λογική γιατί «κανείς δεν θα θυσιαστει» για την Ελλάδα... 

Γ. Κοντογιώργης: Έχουν αποδεχτεί την συνεκμετάλλευση & φτιάχνουν σκηνικό φόβου ...

 Ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο , Γιώργος Κοντογιώργης, 
μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η γεωπολιτική κατάσταση της Ελλάδας, 
είναι αποτέλεσμα των συμφερόντων της κομματοκρατίας, που αν και υπεύθυνη και υπόλογη  για την τραγική κατάσταση της χώρας , αντί να λογοδοτήσει και κάποιοι να μπουν φυλακή, εμφανίζεται τώρα κι ως η λύση ακόμη και στα εθνικά θέματα. 
Μόνο που αυτό που ετοιμάζουν η οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας, είναι η συμφωνία σε όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας , με ή χωρίς θερμό, επεισόδιο που θα μας σύρει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων για συνεκμετάλλευση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και κυριαρχίας. 
Όσοι είναι έτοιμοι, σπέρνοντας στην κοινωνία φοβικά σύνδρομα , να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της Τουρκίας, αποκαλούν πολεμοκάπηλους και εθνικιστές με λαϊκισμό, όσους υπογραμμίζουν ότι η Τουρκία σταματά μόνο αν αντιληφθεί ότι απέναντι της υπάρχει ισχυρή δύναμη αποτροπής που εννοεί ότι αυτά που λέει είναι έτοιμη να τα πραγματώσει.  
Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι δεομένη για κανέναν σύμμαχο και θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ Δυτικών και Ρωσίας, εφόσον αντιληφθούμε πως δεν είναι μόνο πολύτιμη η Τουρκία με τα Στενά αλλά και εμείς με το Αιγαίο σε ρόλο κλειδί για όλη την Ανατολική Μεσόγειο

Αυξάνει υπογείως την πίεση στο μεταναστευτικό, ο «Σουλτάνος»

Ο Ερντογάν το κάνει όλο & «καλύτερο. Με την τελευταία του απόφαση που είδε  το φως της δημοσιότητας, αίρει τις ταξιδιωτικές θεωρήσεις για πολίτες της Λιβύης, και για τις ηλικίες κάτω των 16 και άνω των 55. 

Σαφώς ενέχει και σκοπιμότητα λόγω της Συμφωνίας, ίσως και να φαίνεται έλασσον μπρος στο τσουνάμι των μεταναστευτικών ροών της χώρα μας, αλλά δεν είναι. 
Χωρίς visa θα μπορούν να μετακινηθούν προς την Τουρκία ανεξέλεγκτοι αριθμοί ανθρώπων, διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων που θα έχουν αφετηρία αλλά όχι κατ’ ανάγκη και εθνικότητα Λιβύης, και οι οποίοι θα καταλήγουν στα ελληνικά νησιά .
Ούτως ή άλλως υπάρχει προϊστορία. 
Μετανάστες από Βόρεια και κεντρική Αφρική εδώ και χρόνια φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη με απευθείας πτήσεις των τουρκικών αερογραμμών, και με φτηνά εισιτήρια, χωρίς κανέναν έλεγχο αφού δεν απαιτείται visa, για όσους φτάνουν από τις συγκεκριμένες χώρες. 
Στην συνέχεια τους πλησιάζουν κυκλώματα δουλεμπόρων και τους μεταφέρουν με λεωφορεία στις τουρκικές ακτές από όπου και περνούν με βάρκες στην Ελλάδα.
Εδώ τους περιμένουν μέλη ΜΚΟ, τα οποία γνωρίζουν την ώρα και το σημείο που θα φτάσουν αφού έχουν ειδοποιηθεί από τα αντίστοιχα μέλη των ίδιων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Οι ΜΚΟ έχουν διαδραματίσει αίσχιστο ρόλο στη διόγκωση του προβλήματος για τη χώρα μας. 
Η προηγούμενη κυβέρνηση ουδόλως ενδιαφέρθηκε να τις ελέγξει, καθώς από νοοτροπία θεωρούσε τα μέλη των περίπου ως συντρόφους ενταγμένους στην διεθνιστική υπεράσπιση κάθε ενός που δήλωνε πρόσφυγας, χωρίς να ξέρει αν αυτός εδιώκετο για ποινικά εγκλήματα στην πατρίδα του.
Η χώρα ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε. 
Όπως ανέφερε  η «Realnews» από τις ΜΚΟ που αναπτύσσουν δράση στη χώρα, οι 450 δρουν εκτός κάθε νομικού πλαισίου. Δεν δηλώνουν πηγές χρηματοδότησης, ενώ αρκετές εκ αυτών εξετάζονται για υπόγειες σχέσεις με κυκλώματα διακινητών. 
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει νομοθέτηση σύμφωνα με την οποία τα μέλη τους θα υφίστανται κυρώσεις. 
Καιρός ήταν. Ο ανθρωπισμός για πολλούς ήταν αρκετά κερδοφόρος, και με τη διαιώνιση του προβλήματος έβγαζαν το παντεσπάνι τους.

Αύριο στις 10:00 π.μ. η Ημερίδα: «Ξένος» ή «Ξένιος»; Έρευνες για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα

DW: Η Ελλάδα περιμένει 100.000 νέους μετανάστες το 2020

Άνθρωποι που αναζητούν άσυλο συνεχίζουν να φτάνουν στα Ελληνικά νησιά, καθώς η κρίση χειροτερεύει. 
Η Ελληνική κυβέρνηση προβλέπει 100.000 νέες αφίξεις από την Τουρκία για το 2020.  
Το δημοσίευμα της Deutsche Welle είναι ανησυχητικό για το μέλλον της Ελλάδας, καθώς είναι πλέον παραδεκτό από Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πλευράς πως το 2020 θα εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα 100.000 άνθρωποι.  
Οι άνθρωποι αυτοί θα προστεθούν στις ήδη υπεργεμάτες δομές φιλοξενίας που υπάρχουν στα Ελληνικά νησιά, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον τοπικό πληθυσμό, που σταδιακά μεταμορφώνεται σε μειοψηφία μέσα στην Ελλάδα!  
Ο Μάνος Λογοθέτης, κυβερνητικός επίτροπος μετανάστευσης είπε σήμερα στο Γερμανικό Funk media group πως «η κρίση συμβαίνει τώρα και είναι σοβαρή».  
Τους τελευταίους 6 μήνες, 45.000 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, αναγκάζοντας τον Μάνο Λογοθέτη να παραδεχτεί πως η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από το 2015, όταν ο πόλεμος στη Συρία βρισκόταν στο αποκορύφωμά του.  
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σήμερα στη Μόρια της Λέσβου και στο Βαθύ της Σάμου βρίσκονται περισσότεροι από 41.000 άνθρωποι. 

Βοηθούσε παρά-τυπους μετανάστες στη Λέσβο... τιμήθηκε από τους Γερμανούς με τον «Ομσοπονδιακό Σταυρό Αξίας»

Πρόκειται για την κ. Ιωάννα Ζαχαράκη Πρόεδρο του «Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης» & Δημοτικ Σύμβουλο του Δήμου Solingen.
Οπως μας πληροφορεί το ιστολόγιο «Δορυφόρος του Μονάχου», ο Ομοσπονδιακός Σταυρός Αξίας  στην Ιωάννα Ζαχαράκη έγινε στο μουσείο Τέχνης στο Solingen από το Δήμαρχο της πόλης Tim Kurzbach 
Κατα την απονομή ο Δήμαρχος εξήρε τις δράσεις της Ιωάννας Ζαχαράκη για την κοινωνική της συμμετοχή σε δράσεις που σαν στόχο έχουν την συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών κάνοντας αναφορά στην επί 4 χρόνια υποστήριξη των προσφύγων στη Λέσβο. 

Χωρίς «Έπαυλη» προσωρινώς οι ΦιλοΣκοπιανοί «ΑΝΤΙ» - Φασίστες στο Μαρούσι!

Κοντάρια, κράνη & πυροσβεστήρες βρήκε η ΕΛΑΣ στην κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση κτιρίου υπό κατάληψη παργματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, στο Μαρούσι.
Πρόκειται για το κτίριο της έπαυλης Κουβέλου στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Διονύσου, που τελούσε υπό κατάληψη από το 2010, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι από τις γνωστότερες των βορείων προαστίων με πλούσια «ΑΝΤΙ» - φασιστική δράση & φιλοσκοπιανές διαθέσεις & αρετές...
Η αστυνομία είχε εισαγγελική εντολή να εκκενώσει τον χώρο,  που  ανήκει σε ιδιώτη  ο οποίος το έκανε δωρεά στην εκκλησία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο δεν εντοπίσθηκαν άτομα και δεν έγινε καμία προσαγωγή ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη.
Καθ' όλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρίσκονταν «Αλληλέγγυοι» σε κοντινή απόσταση ενώ πραγματοποιηθήκε μικρή πορεία στους γύρω δρόμους από τη Συλλογικότητα «Σε τροχιά Σύγκρουσης».
Στις 6:00 μ.μ. οι «Αλληλέγγυοι» πραγματοποίησαν  συγκέντρωση στον σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου, οπου προέβησαν στις γνωστες αγαθοεργίες τους  σπέρνοντας τρόμο στους πολίτες ενώ δεν παρέλειψαν να προκαλέσουν φθορές σε μία τράπεζα
«Αγώνα δρόμου» ποιός θα υπερασπιστεί τα «τσιράκια» του Τζορτζ Σόρος έκαναν τα πρωτοπαλλήκαρα της Αριστεράς Λευτέρης Μαγιάκης & Δημήτρης Πολυχρονιάδης...

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Την Παρασκευή από τις 10:00 π.μ. το Χριστουγεννιάτικο Bazaar για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Εθνικό «ξεβράκωμα» & εθνική ευθύνη για τις νέες... «Πρέσπες»!

Η κλιμάκωση της τουρκικής επεκτατικής πίεσης σε Κύπρο και Ελλάδα έχει βγάλει το εγχώριο πολιτικό σύστημα και ευρύτερα τις άρχουσες ελίτ από την εφησυχασμένη ρουτίνα τους. 
Αντί, όμως, να σημάνει κάποιους είδους συναγερμός, αντί να αρχίσει έστω και καθυστερημένα μία σοβαρή συζήτηση για το πως μπορούμε να ανασχέσουμε την ολοένα και πιο επιθετική Τουρκία, ξανασερβίρεται το “ξαναζεσταμένο φαγητό” των διερευνητικών επαφών και της Χάγης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο άρθρο του Σημίτη στα “Νέα”, με το οποίο επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη (για τη σημερινή ένταση και για ό,τι ενδεχομένως θα συμβεί) στην κυβέρνηση Καραμανλή. 
Με την επιχειρηματολογία του πρώην πρωθυπουργού έχω ήδη ασχοληθεί σε προηγούμενο άρθρο μου. 
Σήμερα θα ασχοληθώ με το γεγονός ότι υποδύεται την Κασσάνδρα, προειδοποιώντας εμμέσως και με θολές διατυπώσεις ότι εάν με κάποιον τρόπο δεν υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις της Τουρκίας θα μας βρει κακό μεγάλο!
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. 
Την περασμένη άνοιξη ο Σημίτης είχε γράψει στην Καθημερινή: 
«Πιστεύω ότι η τακτοποίηση των (σ.σ. ελληνοτουρκικών) εκκρεμοτήτων μετά τις εκλογές είναι αναγκαία. Ο κίνδυνος επεισοδίων με αρνητικές επιπτώσεις θα είναι υπαρκτός, εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή. Σε μια τέτοια προσπάθεια η Ελλάδα θα έχει, πιστεύω, την συμπαράσταση τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ».
Ποιες άραγε είναι οι εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν; 
Εάν ο Σημίτης εννοεί ότι πρέπει να οριοθετήσουμε την υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ με την Τουρκία, κανείς Έλληνας δεν έχει αντίρρηση. 
Πώς, όμως, να φθάσουμε σε συμφωνία οριοθέτησης, όταν η Άγκυρα δηλώνει ξεκάθαρα πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα; 
Αυτό μόνο υπάρχει από τουρκικής πλευράς στο τραπέζι. Ούτε καν η Χάγη παρά τις παγίδες της. 
Αν ο Σημίτης συστήνει να αποδεχθούμε το “τουρκικό δίκαιο” ας το πει καθαρά.

Ο «γρίφος της Χάγης», οι προκλήσεις ενδεχόμενης προσφυγής & τα διδάγματα του παρελθόντος

Ο «γρίφος της Χάγης» είναι περίπλοκος &ι δεν είναι σαφές αν η κοινή γνώμη και οι πολιτικές ηγεσίες είναι διατεθειμένες να αναλάβουν το κόστος ενός συμβιβασμού  
Οι «γκρίζες ζώνες» - Η μονομερής προσφυγή το ’76 & το Πρακτικό της Βέρνης
Το ζήτημα της Χάγης ετέθη στη συνάντηση των κ.κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της πρόσφατης Συνάντησης των Ηγετών του ΝΑΤΟ, χωρίς να συζητηθούν λεπτομέρειες
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή άρχισε να αναζητεί τρόπους να υπερκεράσει τις τουρκικές αναθεωρητικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος, η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ) για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας αναδείχθηκε σε μία από τις βασικές παραμέτρους της ελληνικής πολιτικής στις σχέσεις της με την Τουρκία. 
Πρόκειται για μία ιστορία όχι ευθύγραμμη, αλλά γεμάτη με πολλές, ενίοτε απότομες, στροφές.
Η Ελλάδα επιδίωξε εκείνη την εποχή να βρει λύση, ακόμη και προσφεύγοντας μονομερώς στο ICJ, χωρίς αποτέλεσμα. Ακολούθησε μία μακρά «ψυχροπολεμική» περίοδος που εκτονώθηκε με την «κρίση των Ιμίων» του 1996, η οποία ακολουθήθηκε από μία νέα απόπειρα για δικαστική επίλυση των εκκρεμοτήτων των δύο πλευρών μέσω του διαύλου των διερευνητικών επαφών, με την προοπτική της παραπομπής των εκκρεμών διαφορών στο ICJ. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: αρνητικό. Το χάσμα των δύο πλευρών έχει από τότε, παρά τις διακυμάνσεις, παραμείνει αγεφύρωτο και οι προοπτικές δεν δείχνουν ευοίωνες.
                                              Παρεμβάσεις Βενιζέλου & Μπακογιάννη

«Μαγαζί» της Ντόρας τα Εθνικά θέματα, γιαυτό ξεκίνησε από τον «ΣΚΑΪ TV» πολυήμερες εκπτώσεις!

«Ειδική σχέση ΕΕ - Τουρκίας» προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη, με μια συμφωνία «πακέτο» που θα περιλαμβάνει και την εξασφάλιση των ευρωπαϊκών, δηλαδή των ελληνικών συνόρων. 
Σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΣΚΑΙ, είπε ότι μετά απ΄ αυτό μπορεί η Ελλάδα να καλέσει την Τουρκία “για να καθίσουμε και να συζητήσουμε, ο καθένας με τα επιχειρήματα του” . 
Τις διαφωνίες μας μπορούμε να τις πάμε στη Χάγη, είπε. 
Η ελληνική θέση ότι μόνο για την υφαλοκρηπίδα υπάρχει ενδεχόμενο συζήτησης, παραμένει, αλλά η κυρία Μπακογιάννη δεν απέκλεισε να συζητηθούν κι άλλα θέματα, όπως η ΑΟΖ.
Στηρίζει την άποψη της στο γεγονός ότι δεν μπορεί ακόμη να σκεφτόμαστε με βάση το Ελσίνκι και στην πραγματικότητα που είναι ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί πλέον να ΄ρθει κοντά στην Ευρώπη, όπως και η Ευρώπη δεν τη θέλει.
Το ερώτημα είναι πως θα πιεστεί η Τουρκία να δεχτεί όλα αυτά...

Το «ΔΙΚΤΥΟ» της Hanna΄s Διαμαντοπούλου για τα Ελληνοτουρκικά

                       «Να δούμε μέσα από την ομίχλη»!!!
                 Θάρρος & πρωτοβουλίες στην Εξωτερική Πολιτική
Με έκδηλη νευρικότητα, αν όχι αιφνιδιασμένη στην αρχή, αλλά με αυξανόμενη ενεργητικότητα στην συνέχεια, η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε διπλωματική δράση για να «αδρανοποιήσει» το σύμφωνο μεταξύ Τουρκίας & Λιβύης για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο υπογράφτηκε στο τέλος Νοεμβρίου και διέρρευσε με τους συνοδευτικούς χάρτες την 1η εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2019. 
Είχε προηγηθεί στα μέσα Νοεμβρίου, επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ, προς τον γενικό γραμματέα με τις τουρκικές θέσεις
Το σύμφωνο, το οποίο κυρώθηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο και την πολιτειακή αρχή της Λιβύης, εκμηδενίζει την επήρεια του Καστελλόριζου & των νησιών γενικότερα για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, όπως διατείνεται η τουρκική πλευρά. 
Επί πλέον ο χώρος μεταξύ 28ου & 32ου  μεσημβρινού, νότια της Ρόδου και δυτικά της Πάφου αντίστοιχα στο χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», όπου έχει δοθεί άδεια στην εθνική τουρκική εταιρεία για γεωτρήσεις, αυξάνει την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης.
Τον Ιανουάριο 2020 έχουν προγραμματισθεί έρευνες από πλοίο υπό γαλλική σημαία, στην ζώνη νοτιοδυτικά της Κρήτης έως ανατολικά της Ρόδου. 
Σύμφωνα με την νέα κατάσταση, όπως την αντιλαμβάνεται η Τουρκία, θα μπορούσε το ναυτικό της, να πραγματοποιήσει νηοψία στα νοτιοανατολικά της Μεγαλονήσου. (1) 
Ο χρονικός ορίζοντας μέχρι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι βραχύτατος & τα διλήμματα για την ελληνική κυβέρνηση εντονότατα.
Όπως φαίνεται η ελληνική πλευρά ήταν ανέτοιμη για μια τέτοια ραγδαία εξέλιξη, υποτιμώντας την τουρκική αποφασιστικότητα & τον λιβυκό παράγοντα. 

Προάγουν τη διχοτόμηση για να… γλυτώσουμε τα χειρότερα!

Είναι εκπληκτική η επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται από μια μερίδα πολιτικών και αναλυτών ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας, της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής. 
Η δημιουργία ενός φοβικού κλίματος ενισχύει εν πολλοίς τις πολιτικές τους επιδιώξεις. 
Δημιουργείται ένα κλίμα που βοηθά στο πλασάρισμα της θεωρίας τους, που είναι η προσαρμογή στις τουρκικές επιδιώξεις.
Η πολιτική αυτή είναι επιδερμική αλλά πρωτίστως επικίνδυνη.
Πρώτη αφέλεια και όχι μόνο: 
Δεν πρέπει να ενοχλείται η Τουρκία γιατί θα θυμώσει και δεν θα συνεργαστεί για λύση του Κυπριακού.
Δεύτερη αφέλεια και όχι μόνο: 
Να μην προχωρούμε σε συνεργασίες με τρίτες χώρες (να συζητά η Λευκωσία και η Λεμεσός, η Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη), να μην αξιοποιήσουμε το φυσικό μας πλούτο επειδή θα εκνευριστεί η Τουρκία, η οποία θέλει μερίδιο, λόγο και ρόλο.
Τρίτη αφέλεια και όχι μόνο: 
Να δεχόμαστε ό,τι θέλει η Τουρκία επειδή θα χαθεί η… ευκαιρία, «δεν θα λυθεί το Κυπριακό» κ.τ.λ.
Οι διάφορες κινήσεις, κυρίως στην Αθήνα, διά των συστημικών ΜΜΕ και των γνωστών κύκλων, δεν είναι καινούργιες. 
Μόνο που τώρα βρήκαν πεδίο να δράσουν ενόψει της τουρκικής επιθετικότητας. 
Έχει, την τελευταία περίοδο, ξεκινήσει μια εκστρατεία με στόχο να υπάρξει ρήγμα στις σχέσεις Ελλάδος και Κύπρου.
Η τουρκική επεκτατική πολιτική, το κλίμα έντασης που δημιουργεί η κατοχική Τουρκία, που δεν περιορίζεται στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στο Αιγαίο, επιχειρείται να φορτωθεί στη Λευκωσία.
Φταίει η Κύπρος για την τουρκική συμπεριφορά; 
Πώς και γιατί, η εξήγηση έχει σαφή έλλειψη επιχειρημάτων. 
Φταίει η Κύπρος, λένε, επειδή προκαλεί με τις επιλογές της την Τουρκία και πως παρασύρει σε αυτές τις… επιπολαιότητες της την Αθήνα

Συνεκμετάλλευση Αιγαίου: Τα δικά τους δικά τους, τα δικά μας μισακά!!!

Το 1974-75 η Άγκυρα διαπίστωσε ότι οι διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδος δεν είχαν ισχυρή βάση στο διεθνές δίκαιο. 
Έκτοτε με συστηματικό τρόπο κινήθηκε σε δύο άξονες. 
Αρχικά επιχείρησε να εμποδίσει την Αθήνα να ασκήσει τα δικαιώματα που της παρείχε το διεθνές δίκαιο. 
Εδώ εντάσσεται και η απειλή ότι η αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων συνιστά casus belli. 
Παγώνοντας το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, διατηρεί ισχυρή την πιθανότητα να διεκδικήσει αυτά που θέλει στο μέλλον υπό όρους που δεν θα καθορίζονταν από το διεθνές δίκαιο αλλά από την ισχύ της.
Στη συνέχεια επιχείρησε να εμφανισθεί ότι δρα νομιμοποιημένα
Η εμμονή στη διαφορά μεταξύ 6 μιλίων χωρικών υδάτων και 10 μιλίων εθνικού εναερίου χώρου, οι διαρκείς αναφορές σε (παρωχημένες) συνθήκες που αποστρατιωτικοποιούσαν εν όλω ή εν μέρει κάποια νησιά του Αιγαίου, οι περίφημες «γκρίζες ζώνες» κυριαρχίας μετά τα Ίμια, εντάσσονται στη λογική πως η Τουρκία δεν δρα εκτός πλαισίου του διεθνούς δικαίου.
Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η οριοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής νοτίως της Κρήτης με τη Λιβύη. 
Είναι η 1η φορά που η Τουρκία δεν προσπαθεί να ερμηνεύσει κάτι υφιστάμενο, αλλά δημιουργεί ένα νέο καθεστώς
Μπορεί να είναι εντελώς παράνομο αλλά η Τουρκία θα το κάνει σημαία της ως τμήμα της δικής της “νομιμότητας”.
Σε αυτόν τον δεύτερο άξονα εντάσσεται και η ιδέα περί συνεκμεταλλεύσεως που ανάγεται στο 1975. 
Τότε η Άγκυρα πρότεινε κοινή εκμετάλλευση όλης της αιγαιακής υφαλοκρηπίδας. 
Κάθε χώρα θα εκμεταλλευόταν κατ’ αποκλειστικότητα τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές μόνον εντός των χωρικών της υδάτων, δηλαδή εντός έξι μιλίων από τις ακτές της. 
Αυτό κάλυπτε το ήμισυ του Αιγαίου. 
Το υπόλοιπο ήμισυ, που είναι ανοιχτή θάλασσα, θα αποτελούσε ζώνη κοινής εκμεταλλεύσεως ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Στις 7:00 μ.μ. η ομιλία του Αγγ. Συρίγου:«Η Ελλάδα & η πρωτοφανής γεωπολιτική ρευστότητα»

Ο ΥπΕξ Ν. ΔενΔΙΑΣ «Μεταξύ παρελθόντος & Μέλλοντος:Διεθνές δίκαιο & διεθνής πολιτική στη σύγχρονη συγκυρία»

Μητροπολιτικό Κολλέγιο:Στις 6:00 μ.μ. η Εσπερίδα σχετικά με την ασφάλεια στα πληροφοριακά συστήματα

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με πρωτοβουλία της πρωτοποριακής Σχολής Πληροφορικής, διοργανώνει εσπερίδα σχετικά με την ασφάλεια στα πληροφοριακά συστήματα και τίτλο:
 "The Cyber Security: Winter is coming". 
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, και ώρες 18:00-19:30, 
στο αμφιθέατρο του Campus Aμαρουσίου [Σωρού 74]. 

Ο Γέροντας Ιουστίνος στις 6:00 μ.μ. στην Αγία Ειρήνη Γαλατσίου

Την Κυριακή η Χριστουγεννιάτικη 50η δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων

Την 50η δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, 
από τις 08:00 π.μ. έως τις 02:00μ.μ.,
στο πάρκινγκ πίσω από το ΟΑΚΑ, 
επί της οδού Πιτταρά 
στη συμβολή της με την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος.  
Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, 
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα – Παρασκευή, 
από τις 09:00π.μ. έως 03:00μ.μ. στα τηλέφωνα: 

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ (42) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (41/2019) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη της υπ’ αριθ.78/2019 απόφασης του Δ.Σ. της «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», που αφορά την υποβολή αιτήματος προς την Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αμαρουσίου, για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου εντός του Δημαρχείου με σκοπό τη στέγαση της έδρας και των γραφείων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου
2. Έγκριση ή μη της υπ’ αριθ.79/2019 απόφασης του Δ.Σ. της «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», που αφορά την έγκριση των πινάκων στοχοθεσίας 5Γ οικονομικών αποτελεσμάτων της Επιχείρησης για το οικονομικό έτος 2020
3. Έγκριση όρων διακήρυξης για το έργο "Πρότυπη δημιουργία χώρων πρασίνου στο πλαίσιο του Προγράμματος Life Grin"
4. Έγκριση όρων διακήρυξης για το έργο "Συνδέσεις ακαθάρτων αγωγών και επισκευές"
5. Έγκριση όρων διακήρυξης για το έργο "Ανακατασκευή και συντηρήσεις οδών"
6. Έγκριση όρων διακήρυξης για το έργο "Αναβάθμιση υπαίθριου αθλητικού χώρου δήμου
Αμαρουσίου οδού Σισμανογλείου
7. Έγκριση όρων διακήρυξης για το έργο "Αναβάθμιση υπαίθριου αθλητικού χώρου δήμου
Αμαρουσίου οδού Φραγκοκκλησιάς" 
8. Έγκριση όρων διακήρυξης για το έργο "Αναβάθμιση υπαίθριου αθλητικού χώρου οδού
Ροδοδάφνης δήμου Αμαρουσίου" 

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

MEDITERRANEA 19 «School of Waters»

Προκήρυξη της 19ης Biennale Νέων Δημιουργών Ευρώπης & Μεσογείου
Το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δια της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσκαλεί τους νέους καλλιτέχνες της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών (να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1984), να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη 19η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.
Η 19η Biennale Νέων Δημιουργών _ MEDITERRANEA 19 «School of Waters», διοργανώνεται με τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού BJCEM-Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée (Biennale Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου) και της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο (Κρατική Γραμματεία για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο, Πολιτιστικές Υπηρεσίες και Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο), θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Σαν Μαρίνο από τις 22 μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου 2020 και θα φέρει κοντά νέους καλλιτέχνες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Σε αυτό το γεωπολιτικό περιβάλλον, η MEDITERRANEA 19 - School of Waters «στοχεύει στο να φέρει στην επιφάνεια ανταλλαγές και υβριδισμούς, καθώς και την διασταυρούμενη πολυ-πολιτισμική διασπορά του παγκοσμιοποιημένου Μεσογειακού χώρου».
Η BJCEM είναι ένα διεθνές δίκτυο, μοναδικό στον Ευρω-Μεσογειακό χώρο, -  της οποίας η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διά της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς, αποτελεί ιδρυτικό μέλος - με περισσότερα από 50 μέλη και εταίρους από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, χάρη στην υποστήριξη των οποίων καθίσταται δυνατή ανελλιπώς η διοργάνωση της Biennale που εξασφαλίζει τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών από τις περιοχές που εκπροσωπούν.