Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Χωρίς «Έπαυλη» προσωρινώς οι ΦιλοΣκοπιανοί «ΑΝΤΙ» - Φασίστες στο Μαρούσι!

Κοντάρια, κράνη & πυροσβεστήρες βρήκε η ΕΛΑΣ στην κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση κτιρίου υπό κατάληψη παργματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, στο Μαρούσι.
Πρόκειται για το κτίριο της έπαυλης Κουβέλου στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Διονύσου, που τελούσε υπό κατάληψη από το 2010, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι από τις γνωστότερες των βορείων προαστίων με πλούσια «ΑΝΤΙ» - φασιστική δράση & φιλοσκοπιανές διαθέσεις & αρετές...
Η αστυνομία είχε εισαγγελική εντολή να εκκενώσει τον χώρο,  που  ανήκει σε ιδιώτη  ο οποίος το έκανε δωρεά στην εκκλησία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο δεν εντοπίσθηκαν άτομα και δεν έγινε καμία προσαγωγή ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη.
Καθ' όλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρίσκονταν «Αλληλέγγυοι» σε κοντινή απόσταση ενώ πραγματοποιηθήκε μικρή πορεία στους γύρω δρόμους από τη Συλλογικότητα «Σε τροχιά Σύγκρουσης».
Στις 6:00 μ.μ. οι «Αλληλέγγυοι» πραγματοποίησαν  συγκέντρωση στον σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου, οπου προέβησαν στις γνωστες αγαθοεργίες τους  σπέρνοντας τρόμο στους πολίτες ενώ δεν παρέλειψαν να προκαλέσουν φθορές σε μία τράπεζα
«Αγώνα δρόμου» ποιός θα υπερασπιστεί τα «τσιράκια» του Τζορτζ Σόρος έκαναν τα πρωτοπαλλήκαρα της Αριστεράς Λευτέρης Μαγιάκης & Δημήτρης Πολυχρονιάδης...
Ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Λ. Μαγιάκης, επικεφαλής της παράταξης  « ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», σε δήλωσή του για την εκκένωση της κατάληψης της βίλλας Κούβελου, είπε
«Με εντολή της Κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα το πρωί (17-11-2019) εκκενώθηκε η  Βίλλα Κούβελου που ήταν υπό κατάληψη εδώ και πολλά χρόνια. Επί 50 χρόνια η βίλλα Κούβελου ρημάζει, αφού κανένα από τα ΔΣ του Ιδρύματος δεν υλοποίησαν στο ελάχιστο τους κοινωφελείς σκοπούς του κληροδοτήματος. 
Για τις  ευθύνες των μεγαλόσχημων, μελών των ΔΣ του Ιδρύματος, απέναντι στο Νόμο, την κοινωνία και τις διαθέτριες, το δόγμα "νόμος και τάξη" της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει εφαρμογή. Αντίθετα για τους νέους που διέσωσαν και συντήρησαν το κτίριο και το  χρησιμοποίησαν σαν χώρο για τη δική τους πολιτική, αντιφασιστική και πολιτιστική παρέμβαση το "νόμος και τάξη" ισχύει και τα ΜΑΤ ανέλαβαν να  το υλοποιήσουν με τη βία».
Για να προσθέσει: 
«Η κατάληψη δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην πόλη και τους περίοικους.  Επανειλημμένα είχαν δηλώσει πως αν αποφασισθεί να διατεθεί ο χώρος για τους σκοπούς του κληροδοτήματος θα το εκκένωναν αμέσως. 
Επομένως η ενέργεια της Κυβέρνησης δεν ήταν για να υπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες. 
Στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής της οι αντίθετες απόψεις πρέπει να καταστέλλονται με βία και τρομοκρατία. Σχέδιο που βλέπουμε να ξετυλίγεται το τελευταίο διάστημα με ένταση. 
Μάταιος κόπος! 
Ποτέ δεν νίκησαν το δίκιο η καταστολή, η βία  και η τρομοκρατία».
Από την πλευρά του ο Αιρετός & Ανακλητός εκπρόσωπος της Αρ. Ριζ. Δημ. Κίνησης «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου» Δημήτρης Πολυχρονιάδης τονίζει μεταξύ άλλων:
Η κυβέρνηση της Ν. Δ.  του δόγματος «νόμου και τάξης» κλιμακώνει την καταστολή σε χώρους αγώνα σε κάθε γειτονιά. Η κατάληψη Κούβελου λειτουργεί εδώ και χρόνια στη γειτονιά μας, με αντιφασιστική δράση, πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα. Έχουμε βρεθεί μαζί σε μια σειρά μάχες της γειτονιάς. Τώρα, με τη λήξη του τελεσίγραφου Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των καταλήψεων η ΕΛΑΣ και η κυβέρνηση πέρασαν στην επίθεση. 162 κτίρια που ανήκουν στο Δήμο Αμαρουσίου έχουν περάσει στο Υπερταμείο με σκοπό να ξεπουληθούν, ενώ και οι δημόσιοι χώροι όπως το Δάσος Συγγρού και το ΟΑΚΑ κινδυνεύουν να πέσουν στα νύχια της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας». 
Το τεράστιο αυθαίρετο του Mall που εδώ και 15 χρόνια έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό και εμπορικό κομφούζιο στην πόλη μας νομιμοποιείται με μια «συμφωνία» (deal) στα μέτρα του Λάτση. 
Πάνω από τα κεφάλια μας κρέμεται η απειλή του Καζίνο, που θα υποβαθμίσει ανυπολόγιστα τις γειτονιές μας με το οργανωμένο έγκλημα που συνοδεύει τέτοιες επιχειρήσεις και το πολεοδομικό χάος. 
Με φόντο όλη αυτή την καταστρατήγηση – ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την κραυγαλέα διάθεση ακινήτων μόνο για τα κέρδη σε βάρος των αναγκών μας, η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές θέλουν προκλητικά να στείλουν μήνυμα στους πολίτες ότι το πρόβλημα είναι οι καταλήψεις – ότι αποτελούν καταπάτηση περιουσίας και εστίες εγκληματικότητας. 
Ταυτόχρονα στέλνουν το μήνυμα στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες ότι δεν έχουν την ελευθερία να οργανώνουν πολιτική δράση στις γειτονιές τους. 
Το έχουμε δει άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες και με τις επεμβάσεις της αστυνομίας σε εξορμήσεις της Αριστεράς, αντιδημοκρατικές προκλήσεις που η δημοτική αρχή απαξίωσε ακόμη και να καταδικάσει. Δεν θα τους περάσει! 
Αντιστεκόμαστε στην επίθεση της κυβέρνησης που με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής χτυπά οποιαδήποτε φωνή αντίστασης στη γειτονιά. Όλες και όλοι στη συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 17 – 12 – 2019 στις 18:00 στον σταθμό  ΗΣΑΠ Αμαρουσίου. 
                       € « » ●► $    ▲▼◄► € € $$ € €   ◄ ►▲▼► ◄●« »   €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου