Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Η αυτοαποκαλούμενη «ΤΔΒΚ» διαμαρτύρεται για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο!

Η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» χαρακτηρίζει  μεγάλο λάθος την άρση του εμπάργκο όπλων που επέβαλλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Ρωμαίικη Διοίκηση Κύπρου.  
Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και το Υπουργείο Εξωτερικών της αυτοααποκαλούμενης «ΤΔΒΚ» &  δημοσιοποίησε το τουρκικό ιστολόγιο trt.net.tr
 τονίζουν ότι η άρση του εμπάργκο όπλων που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στη Ρωμαίικη Διοίκηση της Κύπρου από το 1987 με διάφορες αιτιολογίες εκ των οποίων και το να μην επηρεαστούν αρνητικά οι συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στην Κύπρο και γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο.  
Υπογραμμίζουν ακόμα πως αποκαλύφθηκε ο λόγος που η Ρωμαίικη Διοίκηση της Κύπρου προσπαθεί αδιάκοπα να εξοπλιστεί και αναφέρθηκε: 
«Νιώθουμε μεγάλη ανησυχία από το γεγονός ότι καλοπιάνεται η Ρωμαίικη ηγεσία παρά τις συμπεριφορές της, οι οποίες απειλούν την περιφερειακή ειρήνη». 
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε τον Νόμο για τον Προϋπολογισμό Εθνικής Άμυνας 2020 πάνω στο οποίο συμφώνησαν και οι δυο πτέρυγες του Κογκρέσου.  
Ένα από τα σημεία που αφορούν την Τουρκία στο νομοσχέδιο είναι η άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων στη Ρωμαίικη Διοίκηση Κύπρου. 
Το νομοσχέδιο προβλέπει την άρση των εμπάργκο αλλά θέτει περιορισμούς στην πώληση και αποστολή όπλων στην Ρωμαίικη Διοίκηση.  
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο όσο ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν εγγυάται στις σχετικές επιτροπές του Κογκρέσου ότι η Ρωμαίικη Διοίκηση συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στην καταπολέμηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να μην αγκυροβολούν στο νησί ρωσικά πολεμικά πλοία για συντήρηση και ανεφοδιασμό καυσίμων δεν θα αρθεί το εμπάργκο όπλων.
ΠΗΓΗ://www.trt.net.tr/greek/balkania-kupros/2019/12/14/tdbk-megalo-lathos-e-arse-tou-amerikanikou-empargko-oplon-ste-romaiike-dioikese-1323241#.XfSn6NzLlQg.twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου