Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Τελείωσε το δόγμα «Mνημονιακοί & Aντι-μνημονιακοί», διαπιστώνει ο Νίκος Φίλης!

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αίσθηση με όσα είπε, τόσο για την σύμπραξη με ΑΝΕΛ & την διαπραγμάτευση, αλλά και το κυβερνητικό έργο.
Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι ήδη έχουμε περάσει στην επόμενη μέρα.
Ο διαχωρισμός «Μνημόνιο-αντιμνημόνιο» δεν μπορεί να υπάρξει τόνισε, ενώ  αναφερόμενος στην συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο, την χαρακτήρισε  ως αναγκαία  ενέργεια τότε που έγινε, αλλά πλέον μη έχουσα  «καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση».
Επ’ αυτού διερωτήθη:  
Είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο; 
Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δισ. 
Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; 
Πως θα τα δώσουμε τα δύο δισ., όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; 
Αυτή η αναγγελία που συζητήθηκε;  
Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;

Η Δούκισσα της Πλακεντίας & οι Ρότσιλντς

Η Σοφία ντε Μαρµπουά Λεµπράν - γνωστή στους περισσότερους ως Δούκισσα της Πλακεντίας, η ζωή της οποίας ντύθηκε µε αναρίθµητους θρύλους, έγινε λαϊκό ανάγνωσµα, µυθιστόρηµα, ταινία...
γεννήθηκε στην Αµερική, παντρεύτηκε Γάλλο Δούκα, στρατηγό του Ναπολέοντος, και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, «υποκινούµενη» από « φιλελληνικά» αισθήµατα !!!
«Λάτρεψε» και πολέµησε τον Καποδίστρια όσο λίγοι. 
Ασπάστηκε τον Ιουδαϊσµό και πλήρωσε για να γίνει το πέτρινο τοξωτό γεφύρι στο ρέµα Χαλανδρίου ενώ θεωρείται βέβαιο πως χρηµατοδότησε &την ανακατασκευή της συναγωγής στη Χαλκίδα
Δούκισσα της Πλακεντίας, οι Ρότσιλντς & ο Όθωνας  
Η Ισραηλιτική Κοινότητα της Αθήνας υπήρξε μεταξύ των κοινοτήτων εκείνων που κατεστράφησαν κατά την Ελληνική Επανάσταση (1821- 1829) εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;.
 Μετά το 1834, όμως, και την ανακύρηξη της Αθήνας ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας, αναπτύχθηκε μία μικρή εβραϊκή κοινότητα. 
Αριθμός Εβραϊκών οικογενειών από τη Γερμανία ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα.
Μεταξύ αυτών και ο χρηματιστής Μαξ ντε-Ρότσιλντ, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα.
Μέσω της Δουκίσσης της Πλακεντίας αποκτήθηκε μια μεγάλη έκταση για την ανέγερση της Συναγωγής (1843).
Η Δούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1831 και ανέπτυξε μέσω της μελέτης της Βίβλου μια βαθειά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό.
Το 1847 οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν τη δημόσια περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα του Ισκαριώτη, για να μην προσβληθεί ο βαρόνος ντε-Ρότσιλντ, ο οποίος βρισκόταν τότε στην Αθήνα.

Yπό ποινική έρευνα η Τράπεζα Rothschild

          σε παγκόσμια έρευνα για διαφθορά
Πέρυσι το πέπλο του φαινομενικά αήττητου βγήκε από τη μυστικοπαθή τραπεζική αυτοκρατορία Rothschild, καθώς στον βαρόνο David de Rothschild και την εταιρεία του Rothschild Financial Services Group είχαν απαγγελθεί κατηγορίες από Γάλλους εισαγγελείς με την κατηγορία ότι εξαπάτησε Βρετανούς συνταξιούχους σε ένα σύστημα που είδε μεγάλα ποσά χρημάτων να υπεξαιρούνται.
Μόλις πριν από δύο μήνες είχαμε αναφερθεί στο Ελβετικό υποκατάστημα του Edmond de Rothschild Group ανακοινώνοντας ότι ήταν ο στόχος μιας Γαλλικής ποινικής έρευνας “σχετικά με μια επιχειρηματική σχέση διαχειριζόμενη από έναν πρώην υπάλληλο”.
Τώρα, η μονάδα του Λουξεμβούργου της τραπεζικής αυτοκρατορίας Rothschild αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τους κρατικούς εισαγγελείς του Λουξεμβούργου - φέρεται να έχει στείλει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ένα λογαριασμό σε μια τράπεζα στο Λουξεμβούργο που προήλθαν από την 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
Το ταμείο 1MBD ιδρύθηκε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Najib Razak το 2009 ως ταμείο δημοσίων επενδύσεων. Υπήρξαν εκτεταμένες κατηγορίες για διαφθορά που περιβάλλουν τον Razak αφότου αποκαλύφθηκαν 1 δις δολάρια σε καταθέσεις σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του. 
Οι καταθέσεις ανήλθαν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια παραπάνω από ό, τι είχαν προηγουμένως εκτεθεί από έρευνες στο κρατικό ταμείο 1MDB, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Η έρευνα του Λουξεμβούργου πηγάζει από μια διεθνή έρευνα για χρήματα που μπορεί να έχουν εισρεύσει από το Μαλαισιανό ταμείο δημοσίων επενδύσεων, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των διάφορων σε όλο τον κόσμο ανιχνευτών διαφθοράς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ:

Αλεξ Τσίπρας:Μια ζωή μεσα στους δρόμους & στις νύχτες ...

μια ζωή με Αναρχο-αυτονόμους & Τραπεζίτες!!!

Σε ερώτηση που έθεσε το CNN Greece στην εταιρεία επενδύσεων Rothschild & Co, επιβεβαιώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε συνάντηση με την συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς ωστόσο οι υπεύθυνοι του επενδυτικού ομίλου να προχωρήσουν σε περαιτέρω σχόλια.
Σε επικοινωνία με την εκπρόσωπο της Rothschild & Co το CNN Greece παρέθεσε όλο το ιστορικό της υπόθεσης ενημερώνοντας πως το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Παρίσι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και συναντήθηκε με αξιωματούχους της Rothschild με θέμα την ετοιμασία για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Επίσης, τονίσθηκε πως σύμφωνα με το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού η Rothschild είναι «επίσημος σύμβουλος» της Ελλάδας σε θέματα δημοσίου χρέους. 
Στη βάση αυτή η εκπρόσωπος της Rothschild & Co ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το εάν ο επενδυτικός οίκος έχει σύμβαση με την Ελληνική Δημοκρατία ή όχι.
«Η Rothschild & Co επιβεβαιώνει πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση μαζί της στο Παρίσι στις 30 Ιανουαρίου. 

Ο Τσίπρας στον κόσμο της «Μετά - Αλήθειας»...

Όταν οι νεοφιλελεύθεροι «εφευρέτες» της «Μετά - Αλήθειας»  υποδύονται ότι την ανακαλύπτουν στην προπαγάνδα της Διεθνούς των… Λαϊκιστών
Λοιπόν, που λέτε, έκανα ένα τεστ μνήμης για να τσεκάρω τις εικόνες που εγγράφονται στη μνήμη των ανθρώπων από εβδομάδα σε εβδομάδα και μου πρόκυψε το χάος. 
Ένα άναρχο και τραγικά δυσεπίλυτο πάζλ έγχρωμων τηλεοπτικών και ιντερνετικών εικόνων (web TV, YouTube, Instagram, κλπ., κλπ.,) και λέξεων… 
Λέξεις ελληνικές, αγγλικές, ισπανικές, γερμανικές, σε μια χαοτική αλληλουχία ειδήσεων, ρεπορτάζ, άρθρων, αναλύσεων και σχολίων στις εφημερίδες και στα social media.
Όλα αυτά μέσα σε ένα κομφούζιο ακατάσχετου προφορικού λόγου στα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, και στις ενημερωτικές εκπομπές: 
ένας φρικτός σκουπιδότοπος πολιτικών και κοινωνικών ψεμάτων, η χωματερή της «μετά - αλήθειας», παραγεμισμένη με πολτοποιημένα κομμάτια κι αποσπάσματα της ζωής μας - της ζωής των ανθρώπων γύρω μας, σε μια έκταση ίσαμε την περιφέρεια του Πλανήτη.
 «Αυτή είναι η ζωή μας;», ρώταγα στο τέλος...
Ερώτηση μάλλον άλογη, συναισθηματική ίσως, καθώς θεωρούμε ή πιστεύουμε, ή θέλουμε να πιστεύουμε, πως η ζωή μας είναι διαφορετική: 
αυτό δα μας έλειπε, να κατοικούμε σ’ αυτόν τον εφιαλτικό ψηφιακό σκουπιδότοπο, να μην είμαστε παρά πολτοποιημένα πληροφορικά ράκη - απολειφάδια της κοινωνίας της πληροφορίας: 
η ψηφιοποίηση της πληροφορίας και η διάχυση της μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων στον τελικό χρήστη την καθιστά ως το σημαντικότερο συστατικό στοιχείο του νέου μοντέλου κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης… 
Όμως εμείς, οι περισσότεροι εν πάση περιπτώσει από εμάς νομίζουμε - ή συνειδητά υποδυόμαστε - πως ζούμε τη ζωή που μας προσφέρθηκε:

Σκηνές θεάτρου & εικόνες της πραγματικότητας ...

 Έχουμε μπλέξει, όμως δεν είναι αυτό που ...νομίζετε!
1. Παρά τις πολλές αφορμές που δίνουν αυτά που ακούμε - ή μάλλον βλέπουμε - στη Βουλή και στα Μέσα Ενημέρωσης (σαφώς συμπεριλαμβάνονται και τα εγχώρια διαδικτυακά) να συνεχίζουν απτόητα στον καιρό της κρίσης την κακοσκηνοθετημένη παράσταση που αποκαλείται ελληνικός δημόσιος διάλογος, οι δημοσιογράφοι που επισήμαναν το βάθος της υποβάθμισης του πολιτικού λόγου είναι δυστυχώς λίγοι. 
Ως ένας αυτούς τους ελάχιστους, και ίσως πιό ανάγλυφα από όλους, το πρόβλημα το έθεσε  ο Παντελής Μπουκάλας (Θέατρο διαλόγου, Καθημερινή 4.2.2017). 
Καταλήγει ως εξής:
«Μέρα τη μέρα, βδομάδα τη βδομάδα, ο ακροατής του δημόσιου διαλόγου (ο θεατής του μάλλον) βεβαιώνεται πως η παρερμηνεία 
και η προκρούστεια αντιμετώπιση της ομιλίας των άλλων, ώστε να απομονωθεί και να αποσπαστεί ένα διευκολυντικό ξεφτίδι, δεν είναι κάτι σποραδικό και τυχαίο. 
Είναι δόγμα, σύστημα, πρόγραμμα. 
Είναι ένα έθιμο εξαιρετικά βολικό τόσο για τους κομματικούς ρήτορες, αποφασισμένους να υποβαθμίσουν τον πολιτικό λόγο έως το επίπεδο του επιφωνήματος, όσο και για τους θεράποντες μιας βαμμένης, εξαρτημένης δημοσιογραφίας».
Η απλή λογική λέει ότι πράγματι, είναι «δόγμα, σύστημα, πρόγραμμα», βολικό και για τους πομπούς και για τους αναμεταδότες. 
Η απόδειξη είναι απλή· ένα (ρητορικό) ερώτημα αρκεί: 

Κυρ Αλέκο δεν «πεινάμε», εσένα & το ΣΥΡΙΖΑ αγαπάμε!!!

Γραφείο παραπόνων «Ο Φλαμπουράρης»:Ανοίξαμε & σας περιμένουμε...

Αυτή πραγματικά είναι μια δουλειά που του ταιριάζει: Γραφείο παραπόνων «Ο Φλαμπουράρης». Εχεμύθεια, άμεση εξυπηρέτηση, τιμές λογικές. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. 
Το θέμα θα ήταν εντελώς για γέλια αν δεν ήταν ακόμα μια θεατρική επιπολαιότητα της κυβέρνησης και μια ακόμα γραφειοκρατική υπηρεσία, που θα την πληρώσουν ακριβά από την τσέπη τους οι πολίτες! 
Εξηγούμαι:
Για τους ανενημέρωτους, ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε τους πολίτες επισήμως να απευθύνονται σ εκείνον και σε κάποια τηλέφωνα και sites που παραπέμπει για να του λένε τα παράπονά τους και τα αιτήματά τους από τα υπουργεία και την κυβέρνηση γενικά!
Η πρωτοβουλία θυμίζει παράγκα του Καραγκιόζη όπου έτσι, καθένας λέει τον πόνο του κι ο Καραγκιόζης με τον Χατζιαβάτη ακούνε και στέλνουν τα αιτήματα στο Σαράι για επίλυση. 
Η διαφορά βρίσκεται στο ότι ο Καραγκιόζης είναι σοβαρή καρικατούρα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, ενώ ο κ Φλαμπουράρης με τις πρωτόγονες ιδέες του και τον καφενειακής σοβαρότητας λόγο του, απλώς καρικατούρα. 
Γιατί; Απλούστατα:
Στο προσκλητήριό του ο υπουργός, που προφανώς έχει μεγάλο περίσσευμα χρόνου, καλεί «όλους» τους πολίτες να επικοινωνούν με συγκεκριμένα τηλέφωνα και διευθύνσεις «για να συμβάλουν να βελτιώσουμε όσα μας δυσκολεύουν στην καθημερινή μας ζωή και κυρίως στην επαφή με το σύνολο της κρατικής δομής και λειτουργίας»!
Και πώς θα συμβάλλουν; Εδώ το γραφείο τα δίνει όλα:
«Η επίλυση των προβλημάτων θα είναι το κύριο μέλημά μας και ταυτόχρονα η αξιολόγηση, η ομαδοποίηση και η επεξεργασία ώστε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής».
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι:

Ελλάδα, η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που μειώθηκε ο κατώτατος μισθός(14%)!

Η θέσπιση ενιαίου κατώτατου μισθού στην Ε.Ε ...
Οι κατώτατοι μισθοί αυξήθηκαν στις περισσότερες χώρες της ΕΕ το περασμένο έτος, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το κοινωνικό ντάμπινγκ, σύμφωνα με τα πορίσματα μιας νέας έρευνας.
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από το Eurofound, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, υπήρξε μια ώθηση στο επίπεδο των κατώτατων μισθών το 2016. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η ιδέα ενός ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού δεν ήταν στις προτεραιότητες της ΕΕ. Τώρα ήρθε στο προσκήνιο.
Για την καταπολέμηση της ανισότητας και της φτώχειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ωθήσει όλα τα κράτη μέλη να θεσπίσουν κατώτατους μισθούς για τους εργαζομένους τους. 
«Θα πρέπει να υπάρχει ένας κατώτατος μισθός σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Γιούνκερ σε μια διάσκεψη για τα κοινωνικά δικαιώματα στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας ότι εκείνοι που αναζητούν εργασία θα πρέπει επίσης να έχουν ένα εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα.
Ωστόσο, από τα 28 κράτη - μέλη, μόλις τα 22 χρησιμοποιούν το σύστημα. 
Στην Αυστρία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ιταλία και τη Σουηδία, το επίπεδο του κατώτατου μισθού κατοχυρώνεται με κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
Κατά το τελευταίο έτος, η αύξηση των κατώτατων μισθών επιταχύνθηκε, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να σημειώνονται στα νεότερα κράτη μέλη της ΕΕ. 
Παρά τη γενική σύγκλιση μεταξύ των 22 χωρών της ΕΕ τα οποία χρησιμοποιούν το σύστημα οι διαφορές παραμένουν έντονες, σύμφωνα με το Eurofound. 

Η σκιώδης οικονομική δικτατορία


Όταν η εξουσία είναι ανώνυμη, αόρατη, ασαφής και απομακρυσμένη όπως, για παράδειγμα, η Τρόικα, οι Βρυξέλλες, η Γερμανία, οι αγορές κοκ., τότε τόσο το άτομο, όσο και η κοινωνία δεν έχουν επίγνωση της υποταγής τους ή της ήττας τους – οπότε δεν εξεγείρονται και δεν αντιδρούν. 
 «Μόνο μία δημοκρατική, υγιής κοινωνία αναπτύσσει την ικανότητα του ατόμου να σέβεται τους συνανθρώπους του, να εργάζεται δημιουργικά, να παράγει, να μην υπερχρεώνεται, να εξελίσσει τη λογική και την αντικειμενικότητα του, καθώς επίσης να έχει εκείνη την αίσθηση του εγώ, η οποία βασίζεται στην εμπειρία των δικών του παραγωγικών δυνάμεων«.
Άποψη
Οι δυτικές κοινωνίες του 18ου και 19ου αιώνα ήταν αντιμέτωπες τόσο με λογικές, όσο και με παράλογες «εξουσίες», οι οποίες είχαν όμως ένα κοινό γνώρισμα: 
Επρόκειτο για ανοιχτές εξουσίες, όπου όλοι γνώριζαν ποιος διατάζει και ποιος απαγορεύει – ο πατέρας, ο δάσκαλος, το αφεντικό, ο βασιλιάς, ο αξιωματικός, ο Θεός, ο νόμος, η ηθική συνείδηση κοκ.
Οι επιταγές ή οι απαγορεύσεις αυτές μπορεί να ήταν λογικές ή όχι, αυστηρές ή ευέλικτες – ενώ είχε τη δυνατότητα κανείς να υπακούσει ή να μην υπακούσει. Εν τούτοις, γνώριζαν όλοι ότι υπάρχει μία εξουσία, ποια είναι αυτή η εξουσία, τι επιθυμεί, καθώς επίσης τι αποτελέσματα θα είχε η συμμόρφωση με τις εντολές της ή η ανυπακοή.
Σε αντίθεση με τότε, η σημερινή εξουσία είναι μία ανώνυμη, αδιαφανής εξουσία, όλο και πιο αόρατη, όλο και πιο απομακρυσμένη από το άτομο. Κατά παράδοξο δε τρόπο, όλοι συμμορφώνονται με τις επιταγές της – όπως θα έκαναν οι άνθρωποι, σε μία πολύ έντονα απολυταρχική κοινωνία.

Η Ειδοποιός Διαφορά

Τo είδος των γεγονότων που σήμερα παρατηρούμε στον κόσμο: οι πόλεμοι, η τρομοκρατία, οι οικονομικοί ανταγωνισμοί και οι κρίσεις, δεν αποτελούν φυσικά ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εποχής μας. Τα ίδια φαινόμενα υπήρχαν σε όλη την μακροχρόνια ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Απλά, ανάλογα με την κάθε εποχή, αλλάζουν τα αίτια των συγκρούσεων και οι δυνάμεις που σε αυτές τις συγκρούσεις πρωταγωνιστούν. 
Σήμερα ο εβραϊκός και ο αγγλοσαξονικός (WASP) παράγοντας,  εχθές ο οθωμανικός, προχθές οι  ενδο-ευρωπαϊκοί ανταγωνισμοί μεταξύ των βασιλείων κ.λπ. 

Όπως λέει και το τραγούδι: 
«…νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί».
Το θέμα είναι ότι στην εποχή μας, διαπιστώνουμε μία, εν μέρει, διάψευση των προαναφερθέντων στίχων, αφού, όντως, σημειώνεται μία ''αλλαγή στους καιρούς''. Δηλαδή, διαπιστώνουμε ότι υποκινούνται διαδικασίες που ποτέ πριν, στην μετά Xριστό εποχή, δεν συνέβησαν και αποτελούν την ειδοποιό διαφορά μεταξύ του σημερινού κόσμου και του περασμένου. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο,οι ''πρωτάκουστες'' αυτές διαδικασίες, προσλαμβάνουν τον χαρακτήρα των ''σημείων των καιρών''.
Αυτές οι διαδικασίες μπορούν να συνοψιστούν σε τρεις κατηγορίες:

Τα δημοφιλέστερα θέματα στο «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου» !!!

Ολοι όσοι θέλετε να τα επισκεφτείτε, πατήστε επάνω σε κάθε θέμα ξεχωριστά
1)▲Στην 32η θέση αποθεμάτων χρυσού παγκοσμίως, η Ελλάδα              3183 επισκέψεις
2)▲Στη Μύκονο, στη Σέριφο...                                                                  1643
3)▲ΤΑ «ΝΕΑ» επιτίθενται στον Γ. Πατούλη !!!                                        1475
4)▲15Aύγουστος στις Παναγίες της Ελλάδας                                             1101
5)▲Οι νέοι Γυμνασιάρχες& Λυκειάρχες στο Μαρούσι                         961
6)▲ΘΑ ... ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ !!!                                   743
7)▲Παρουσία Ελλήνων πολιτικών ο εορτασμός του Χανουκά
αποτην Πρεσβεία του Ισραήλ                                                                          725  
«Πολεοδομική πληγή», η μετατροπή των χρήσεων γης...                           587
10)▲Δωρεάν βουτιές«έκρυβε» η συνεργασία
Δήμου Aμαρουσίου - CIVITEL!!!                                                                    521

Συνέτριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας, το «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου» !!!

Πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επισκέπτες στο φτωχικό σπιτάκι της ενημέρωσης που διαθέτουμε...
Εμείς ταπεινότατοι όπως πάντα & φιλόξενοι, ανταποκριθήκαμε στα χιλιάδες «κτυπήματα» που δεχτήκαμε από παλιούς & νέους αναγνώστες.
Δεν βιαστήκαμε να το διαλαλήσουμε, να πανηγυρίσουμε ή ακόμη  & να καυχηθούμε γιατί σκεφτήκαμε ότι είναι κάτι παροδικό...
Προς το παρόν - ΕΥΤΥΧΩΣ - φαίνεται ότι διαψευδόμαστε!!!
Τον Νοέμβριο του 2016  κατεγράφησαν 18.741 κτυπήματα & τον Δεκέμβριο 23.309 !!!
Παρότι απουσιάσαμε 15 ημέρες για τις γιορτες Χριστουγέννων &Πρωτοχρονιάς(επιστρέψαμε 6 Ιανουαρίου  2017), η ροή των επισκεπτών συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς..
Εμείς ωστόσο δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις, εξ αιτίας διαφόρων γεγονότων...
Πρώτο & κυριότερο η κακοκαιρία που είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί σχεδόν αδύνατη η τακτική ενημέρωση των αναγνωστών & αναγνωστριών μας.
Ο λόγος; Αυτός που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά.
Ελλειψη χρημάτων, στάση ... θέρμανσης στο «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου» & μάλιστα σε αυτόν το βαρύτατο δυστυχώς Χειμώνα... με αποτέλεσμα μετά από πολλά χρόνια να ασθενήσουμε(τον Χειμώνα τούτο άμα τον «πηδήξουμε», για άλλα 10 χρόνια «καθαρίσαμε»)!!!
Δεύτερο τα προβλήματα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, λόγω του ΟΤΕ της ... «Deutsche Telecom»!

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μάνος Πυροβολάκης αύριο στις 10:00 μ.μ. στο «BABEL»

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος αύριο στις 9:00 μ.μ. ξανά στο «Ιδιόμελο»

«Ιωνίας ... Ελλήνων Αντάμωμα», αύριο Σάββατο στις 6:30 μ.μ. στη Νέα Ιωνία!!

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Άρδην με αφιέρωμα στην Αμερική του Τραμπ

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας & στα περίπτερα και στα βιβλιοπωλεία της επαρχίας το νέο τεύχος του Άρδην (τ. 106) με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Αυτοκρατορία που βρίσκεται σε κρίση και τι θα φέρει η εκλογή Τραμπ σ’ αυτήν.

                      
Διαβάστε στο Άρδην: 

«Πολιτιστική Οαση» στον Δήμο Πεντέλης, το «Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Μελισσίων»

Πολλοί μαθητές επισκέφθηκαν κατά τους τελευταίους μήνες τον μικρό, αλλά καλαίσθητο και ενδιαφέροντα εκθεσιακό χώρο του Λαογραφικού Μουσείου στον Δήμο Πεντέλης, όπου στεγάζονται τα κεφάλαια της νεώτερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στα Μελίσσια.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί που παίρνουν πρωτοβουλίες βιωματικής προσέγγισης της λαογραφικής μνήμης, αναζήτησαν τις ρίζες του λαϊκού μας πολιτισμού.
Το 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων με τις Νηπιαγωγούς τους ξεναγήθηκαν από την από την αξεπέραστη Αλεξάνδρα Κοσκολού.
Η Σχολή Διαμαντοπούλου από το Περιστέρι επισκέφθηκε το Μουσείο μας σε διαφορετικές μέρες, με όλους τους μαθητές της, για να υπάρχει αβίαστος χρόνος ξενάγησης. Την ξενάγηση έκανε η ειδική στο θέμα, επιστημονική συνεργάτις, Γιώτα Χαλούλου.
Η ίδια ξεναγός ταξίδεψε στην παράδοση τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου.

Επαναλειτουργεί το ΚΔΑΠ Ατόμων με Αναπηρία

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα για τα παιδιά και τις οικογένειες τους, ξεκίνησε η επαναλειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), μετά από την ουσιαστική παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη και την ευγενική χορηγία του Ομίλου «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ».
Τα εγκαίνια επαναλειτουργίας της δομής πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, με την τιμητική παρουσία της κας Σοφίας Δασκαλάκη Μυτιληναίου, της οποίας εξήρε την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά, καθώς με την αμέριστη στήριξή της κατέστη δυνατή η επαναλειτουργία του Κέντρου.
Ο κ. Πατούλης χαιρετίζοντας τη σημαντική αυτή μέρα για τα παιδιά και τις οικογένειες τους τόνισε ότι «η επαναλειτουργία της δομής αποτελεί μία προσωρινή λύση, καθώς άμεσο όραμα και στόχος  μας είναι να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας για τα παιδιά με προβλήματα αυτισμού και νοητικής υστέρησης, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ».

4οι Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης 2017»:Στις 11:00 π.μ. η σ/τ του Γ. Πατούλη

Στις 11:00 π.μ. η σ/τ  του  Γ. Πατούλη, με τη συμμετοχή του πολυνίκη Μαραθωνοδρόμου, συντονιστή του αγώνα Ν. Πολιά, εκπροσώπων των Μεγάλων Χορηγών & του ΣΕΓΑΣ
Η Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 &Δ. Μόσχα).

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Για τον Λουκιανό ...

Ελληνική Τ.Α:Οι Γερμανοί είναι «φίλοι» μας!!!

«Σημαντικές» συμφωνίες συνεργασίας υπεγράφησαν στις Βρυξέλλες, μεταξύ Ελληνικής & Γερμανικής αντιπροσωπείας Δήμων, Περιφερειών & Επιμελητηρίων
Το μήνυμα ότι μόνο μέσα από αυτοδιοικητικές συμπράξεις και κοινούς στρατηγικούς σχεδιασμούς θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά την εκδήλωση όπου υπεγράφησαν σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και της Γερμανικής αντιπροσωπείας Δήμων, Περιφερειών και Επιμελητηρίων, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες.
Η συνεργασία γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ να ενισχύσει την εξωστρέφεια της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, μέσω εποικοδομητικών επαφών του Προέδρου της με σημαντικούς αυτοδιοικητικούς φορείς στην Ευρώπη και στην Αμερική, με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών προς όφελος των πολιτών.
«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία επιβάλλεται να ενωθούμε όλες οι Αυτοδιοικητικές Ενώσεις των Ευρωπαϊκών χωρών, ανεξάρτητα από το τι πράττουν οι κεντρικές κυβερνήσεις και τα κόμματα και να συνεργαστούμε για τη διαμόρφωση γόνιμων πολιτικών, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε ο κ. Πατούλης, προλογίζοντας την υπογραφή των συμφωνιών και πρόσθεσε πως η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ευρωπαϊκού αυτοδιοικητικού δικτύου, θα συνεχιστεί με ανάλογες συνέργειες και με αυτοδιοικητικούς φορείς της Γαλλίας.
Υπογραμμίζοντας το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης, τη χαρακτήρισε ως «το τελευταίο ανάχωμα» για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι ουραγός σε αυτόν τον τομέα. 

Πέρα από την «Απορρόφηση»: Ο αντίκτυπος των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ στην Ελλάδα (1981-2013)

To Γερμανικό Think - Tank «Konrad Adenauer» σε συνεργασία με το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet για τη Διακυβέρνηση» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσουπαρουσιάζει στις 6:30 μ.μ.  στο Gazarte (Βουτάδων 34 | Σταθμός Μετρό Κεραμεικός), την έντυπη έκδοση της δημοσίευσης:
«Πέρα από την «Απορρόφηση»
Ο αντίκτυπος των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ στην Ελλάδα(1981-2013)». 
Ο παρών συλλογικός τόμος αποτελείται από επικαιροποιημένες επιστημονικές μελέτες που παρουσίαστηκαν στο συνέδριο «Πέρα από την «Απορρόφηση»: 
Ο αντίκτυπος των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ στην Ελλάδα(1981-2013)»
Υπενθυμίζουμε ότι το συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2014.
Την επιμέλεια του συλλογικού ανέλαβαν οι: 
Παναγιώτης Λιαργκόβας, Σωτήρης Πετρόπουλος, Νικόλαος Τζιφάκης και Αστέρης Χουλιάρας, ενώ
Η έκδοση του εν λόγω έργου  έγινε από το «Ιδρυμα Konrad Adenauer» σε συνεργασία με την «Ελληνική Πανεπιστημιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Σπουδών»

Την Κυριακή στις 11:00 π.μ. η ΓΣ & η Πρωτοχριάτικη πίττα των Φίλων του Δάσους Συγγρού

Εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου:«Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»

Κεντρική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  το «Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας» με αφορμή την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο με κεντρικό σύνθημα: 
«Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». 
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Το 2016 περισσότερα  από 21.000 σχολεία και 19,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα ανά την Ευρώπη.
Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχαν  αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. 
Χαιρετισμό  απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ  κ. Γιώργος Πατούλης, μέσω μαγνητοσκοπημένου υλικού λόγω έκτακτων ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό.

Στις 5:30 μ.μ. η έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. Αμαρουσίου

...με θέμα την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Νέο Τέρμα 
Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής του Νέου Τέρματος ότι επίκειται εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα πολυκατοικίας της οδού Στρ. Λέκκα 33.  
Με επιτόπια αυτοψία που διενεργήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017  από αρμόδιο Τεχνικό Υπάλληλο της  Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου, δεν διαπιστώθηκε να έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.
Παράλληλα, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 , προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση επί του θέματος της:
«Σύστασης Επιτροπής καθορισμού ζωνών τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε συνάρτηση με την περιβαλλοντική ανοχή κάθε περιοχής και αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας έως ότου κατατεθεί το πόρισμα της ανωτέρω Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο
Με δεδομένη την περιβαλλοντική ευαισθησία που επανειλημμένα  έμπρακτα έχει εκφράσει η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων το 2007 και ειδικότερα στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και με γνώμονα και πρωταρχικό καθήκον την προστασία της υγείας των πολιτών και ιδίως των παιδιών σημειώνεται ότι:

Στις 3:30 μ.μ. η 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα (μεταξύ των οποίων & η «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Δημοσίου Ακινήτου "Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης {IBC}- GOLDEN HALL" στο Μαρούσι», περιλαμβάνει η 5η συνεδρίαση εντός του 2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 9 Φεβουαρίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Δάφνης-Υμηττού για την κατασκευή του έργουμε τίτλο:
"ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΛΙΑΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΥΔΑΤΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΔ.Δ. ΥΜΗΤΤΟΥ", συνολικού προϋπολογισμού 180.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου)
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: 
«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΧ 1170 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ»,  συνολικού προϋπολογισμού 786.390,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).  
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος)

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Την Κυριακή η Βασιλόπιττα του Συλλόγου «Η Δωδώνη» Αμαρουσίου

Η πρωτοχρονιάτικη πίττα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας

Mε μεγάλη προσέλευση κόσμου και σε κλίμα συντροφικότητας και  αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 3 Φεβρουαρίου 2017, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Νομαρχιακής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας.
Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 
Το δικό τους μήνυμα έδωσαν οι βουλευτές και οι βουλευτίνες του  ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας: 
Ελένη Αυλωνίτου, Αννέττα Καββαδία, Χαρά Καφαντάρη, Νίκος Ξυδάκης, καθώς και οι δήμαρχοι: 
Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και Χαλανδρίου Σίμος  Ρούσσος.

ΣΥΡΙΖΑ: 1η φορά ... Διαστημικά!!!

Στις 7:00 μ.μ. η παρουσίαση του Λευκώματος για τον Ι. Καποδίστρια από τον Γ. Πατούλη

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα παρουσιάσει στις 7:00 μ., το αφιερωματικό ημερολόγιο -λεύκωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια των εκδόσεων Μίλητος, που έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» τιμώντας την προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.
Η πρωτοβουλία της έκδοσης έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους τον Απρίλιο του 1827, με απόφαση της Γ’ Εθνικής Συνέλευσης της Τροιζήνας.
Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8).

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

TΕΣΣΕΡΑ(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (5/2017), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201

* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2017
2. Ματαίωση ή μη της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης και επανάληψη ή μη του συνοπτικού διαγωνισμού με τροποποίηση ή μη των όρων της δημόσιας σύμβασης για την προμήθεια με τίτλο:
 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: H LOREAL ... έρχεται!

«Zenaida», μια ταινία για το trafficking αύριο στις 8:00 μ.μ. από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Η Βασιλόπιττα του Συλλόγου Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος»


Στην εκδήλωση του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου, «Ο Άγιος Γεώργιος» για το κόψιμο της Βασιλόπιτας παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Αρβανιτάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. 
Ο κ. Πατούλης συνομίλησε εγκάρδια με όλους τους παρευρισκόμενους και αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά.
Στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά  για την τιμητική πρόσκληση το Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά και για την στενή συνεργασία που έχουν  και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.   
O Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή όπως η ασφαλτόστρωση και η διαμόρφωση πεζοδρομίου στην Ερυθρού Σταυρού, η διαμόρφωση πεζοδρομίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, η κατασκευή φρεατίου για τα όμβρια ύδατα στην οδό Φλέμιγκ και Χασιώτη, η αλλαγή του τάπητα και η περίφραξη του γηπέδου Μπάσκετ, οι αλλαγές στον ηλεκτροφωτισμό με σύγχρονες λάμπες υψηλής αποδοτικότητας και χαμηλού κόστους.

Επίσης η Υπηρεσία Πρασίνου έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη, κλαδέματα δέντρων σε όλη την περιοχή.

Μας «αποχαιρέτησε» & ο Λουκιανός Κηλαηδόνης!!!

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 73 ετών, ο γνωστός μουσικός και τραγουδιστής Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ο καλλιτέχνης νοσηλευόταν τον τελευταίο διάστημα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Η σύζυγός του και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά επιβεβαίωσε την μεγάλη απώλεια μέσω του λογαριασμού της στο Facebook γράφοντας:
«Ο Λουκιανός έφυγε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2017, τα ξημερώματα από κοντά μας.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα.
Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.