Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ειρήνη Δερέμπεη & Κάρολος Κουκλάκης αύριο στις 10:00 μ.μ. «Αντάμα...» στην «ΒABEL»

O Βασίλης Φλώρος την Κυριακή στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Αύριο στις 7:30 μ.μ. η Θρησκευτική Συναυλία με την Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου»

Συναυλία για φλάουτο & κιθάρα το Σάββατο 4 Μαΐου στο «Ιδιόμελο»

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ:Αύριο στις 8:00 μ.μ. η 2η προεκλογική συζήτηση του Συνδυασμού «Δράση για μια άλλη πόλη»

Ανοικτή Επιστολή του ΕΠΑΜ προς τους υποψηφίους Δημάρχους & Περιφερειάρχες


Η κατάλυση της διοικητικής αυτοτέλειας και της οικονομικής αυτοδυναμίας των Δήμων έχει ήδη δρομολογηθεί και τίθεται πλέον σε εφαρμογή. 
Η ίδια η ύπαρξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τουλάχιστον την γνωρίζαμε μέχρι τώρα σύμφωνα με το συνταγματικό της περιεχόμενο, μεταλλάσσεται σε κάτι τελείως ξένο προς τον ελληνικό λαό.
Οι εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 είναι κρίσιμες, γιατί τα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θα κληθούν να συναινέσουν σ’ αυτήν την υβριδική μετάλλαξη. 
Η οποία συνίσταται συνοπτικά στην αρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ από την ΑΑΔΕ, στην αφαίρεση της διαχείρισης των οικονομικών τους, την εκχώρηση δημοτικής και εν γένει δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο, την ευρεία ιδιωτικοποίηση των μέχρι τώρα υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών, το ξεπούλημα των περιουσιακών τους στοιχείων και των βασικών αρμοδιοτήτων τους για την εξυπηρέτηση κατά κύριο λόγο γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Περιέργως όμως, ελάχιστοι δημοτικοί και περιφερειακοί συνδυασμοί θέτουν προεκλογικά τα κρίσιμα αυτά θέματα, που υπονομεύουν την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την μετατρέπουν σε όχημα εξυπηρέτησης ιδιοτελών και υπερκρατικών συμφερόντων, μεταβιβάζοντας τις αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες σε ιδιωτικούς αδιαφανείς φορείς.
Το ΕΠΑΜ θέτει προς τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες τρία καίρια ζητήματα, ζητώντας να δηλώσουν ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό και στις τοπικές κοινωνίες που τις καλούν να τους ψηφίσουν:

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Το μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη - Σταυράκη, για την «Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς»


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα.
 «Τα μουσεία ανά τον κόσμο γιορτάζουν σήμερα και ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό. Φέτος, δυστυχώς, η ατμόσφαιρα γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει αμαυρωθεί από την καταστροφή προ ημερών ενός από τα σημαντικότερα μνημεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού. 
Η καταστροφική πυρκαγιά στο σύμβολο Χριστιανοσύνης και πολιτισμού των Παρισίων, μας γεμίζει με θλίψη και ερωτήματα σχετικά το επίπεδο ασφάλειας και προστασίας των πανανθρώπινων μνημείων πολιτισμού. 
Με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν, η UNESCO και η παγκόσμια κοινότητα φορέων και εκπροσώπων πολιτισμού, θα πρέπει να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και να λάβουν μέτρα ώστε να αποτραπεί ένα επόμενο παρόμοιο περιστατικό. 

Η A.H.E.P.A. στο πλευρό του «2nd Bob Hurley Skills Camp»

Το «2nd Bob Hurley Skills Camp» είναι το απόλυτο μπασκετικό event της άνοιξης, καθώς η επιστροφή στην Ελλάδα του Hall of Famer προπονητή, BOB HURLEY μαζί με τον Πρόεδρο του Hoop Group, Mr. ROB KENNEDY έχουν μαγνητίσει το ενδιαφέρον. 
Δεκάδες αθλητές - μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή με στόχο να λάβουν χρήσιμες εκπαιδευτικές συμβουλές αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τον Αμερικανικό τρόπο προπόνησης!
Σε αυτό το μεγάλο μπασκετικό γεγονός αρωγός στέκεται η A.H.E.P.A. (ICARUS CHAPTER 36), η οποία σε δύο MVP (ένα αγόρι κι ένα κορίτσι 2001-2003) που θα ξεχωρίσει ο coach HURLEY θα δώσει 1.000 ευρώ χορηγία για το Hoop Group Academic Elite Recruiting Camp που θα λάβει χώρα τον Ιούλιο στο East Stroudsburg Pennsylvania των Η.Π.Α. ή για τις υπηρεσίες Recruiting Services του Hoop Camp.
Παράλληλα, θα προσφέρει σε όλα τα αγόρια που γεννήθηκαν μεταξύ 2001-2003 και έχουν εγγραφεί στο «2nd Bob Hurley Skills Camp»-O.A.K.A. μια επιχορήγηση 250 ευρώ για το Hoop Group Academic Elite Camp τον Ιούλιο (24-30/7), ενώ όσοι έχουν ήδη εγγραφεί στο Academic Elite Recruitment Camp η A.H.E.P.A. προσφέρει δωρεάν συμμετοχή στο «2nd Bob Hurley Skills Camp».
Μετά από απαίτηση δεκάδων αθλητών ο προπονητής που έγινε συνώνυμο της επιτυχίας στα high schools των ΗΠΑ επιστρέφει σε ένα διπλό camp που θα γίνει και φέτος το απόλυτο μπασκετικό event της άνοιξης.

Πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης για αθλητές με αμαξίδιο

Γ. Πατούλης: «Ο σεβασμός στην αναπηρία είναι δείγμα πολιτισμού. Η βελτίωση της προσβασιμότητας για ολόκληρη την Αττική είναι στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις στη διεκδίκηση για την Περιφέρεια»
Για την ομόφωνη ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου της εισήγησης για την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης για αθλητές με αμαξίδιο, ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α), σε συνάντηση στο Δημαρχείο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή του γηπέδου σε οικόπεδο που θα διαθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου στα όρια με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Ομοσπονδία, που θα διατυπώνει τις υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων μερών.

Έργα υποδομών & συντήρησης στα σχολικά συγκροτήματα από τον Δήμο Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης: Η βελτίωση των υποδομών για ένα φιλικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Με τα έργα αυτά αντιμετωπίζονται συνολικά και οργανωμένα τα προβλήματα των σχολείων  
Εκτεταμένες εργασίες για την βελτίωση των υποδομών και τη συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα ο Δήμος Αμαρουσίου, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα σχολεία της πόλης να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τη μαθητιώσα νεολαία.
Τα έργα στις σχολικές μονάδες χρηματοδοτούνται, αφενός, από ίδιους πόρους του Δήμου με το ποσόν ύψους 367.500 ευρώ και αφετέρου από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με χρηματοδότηση 274.100 ευρώ.
Ειδικότερα:
●►Το πρώτο έργο με τίτλο: 
«επισκευές και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπών δράσεων στο Δήμο Αμαρουσίου» με συγχρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου (147.500 ευρώ) και του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» (274.100 ευρώ) βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίησή του.
●►Το δεύτερο έργο με τίτλο: 

Κοινή περιβαλλοντική δράση από μαθητές Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου

Κοινή περιβαλλοντική δράση πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου Ειδικού Σχολείου του Σικιαριδείου Ιδρύματος και οι μαθητές της Α’ Τάξης του 3ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στο γενικό σχολείο.
Τα παιδιά φύτεψαν λουλούδια στο προαύλιο των Δημοτικών Σχολείων 3ου και 11ου, με πρωτοβουλία των διευθυντριών των σχολείων Θεοδώρας Καχρίλα και Ειρήνης Χαϊζή αντίστοιχα και με την υποστήριξη της Προέδρου της  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου Ελένης Λέκκα –Καλαντζάκη.
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας παραβρέθηκε στη δράση εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, η οποία μετά την ολοκλήρωση των φυτεύσεων υπογράμμισε:
«Θα ήθελα να συγχαρώ τις διευθύνσεις του 3ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς επίσης και την κα Αρβανίτη εκ μέρους του Σικιαριδείου Ιδρύματος για την αγάπη τους στα παιδιά χωρίς διακρίσεις, αλλά και για την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας στη διαφορετικότητα, ως φυσιολογική παρουσία στο πλαίσιο ενός γνήσιου ενδιαφέροντος για το συνάνθρωπο.

Στις 5:00 μ.μ ξεκινά η Ημερίδα με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη & Εκπαίδευση»

Στις 6:30 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου «Έλα να παίξουμε μαζί»


Στις 6:00 μ.μ. η συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Αμαρουσίου

Στις 6:00 μ.μ. σήμερα Πέμπτη η συνεχιζόμενη συνεδρίαση (9/2019) του Σώματος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, η οποία θα διεξαχθεί  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα  συζητηθούν και θα ληφθούν απόφασεις στα παρακάτω ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΝΑ(71 !) θέματα 
1. Διαγραφή και επαναβεβαίωση προστίμων Κ.Ο.Κ. 
α) Π. Φ. του Θ. με αριθ. εγγρ. 90822 
β) Μ. Ε. του Σ. με αριθ. εγγρ. 174296 
γ) X. O. του K. με αριθ. εγγρ. 48360 
δ) Β. Ι. του Ε. με αριθ. εγγρ. 169910 
ε) " E. FL. S. ΑΕ"  με αριθ. εγγρ. 126019 
στ) Κ. Δ. του Κ. με αριθ. εγγρ. 186665
 ζ) Α. Φ. του Δ. με αριθ. εγγρ. 192006 
η) Γ. Ε του Δ. με αριθ. εγγρ. 192167 
θ) Μ. Γ. του Ν. με αριθ. εγγρ. 192623 
2. Διαγραφή οφειλών ΤΑΠ και επαναβεβαίωση σε νέο οφειλέτη (Υπόθεση Ι.Α με αρ.καρτ.020646) 
3. Διαγραφή οφειλής από Τέλος Καθαριότητας και Φωτισμού (υπόθεση C.C.D με αριθμό καρτέλας 150776 και επαναβεβαίωση οφειλέτη) 
4. Διαγραφή οφειλών από Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Υπόθεση Κ.Ν με αριθμό καρτέλας 136852) 
5. Διαγραφή οφειλών ΔΤ/ΤΑΠ (Υπόθεση Μ.Β.Δ.Τ. ΑΕ με αρ.καρτ.039210) 
6. Διαγραφή χρέωσης για τον Ο.Τ. 31-10 Β'Ν.Ν. 

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ο Δώρος Δημοσθένους την Παρασκευή επιστρέφει στη «Babel»!


Με εκπροσώπους του Συλλόγου ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου, συναντήθηκε η κ. Σοφία Κορωναίου

Συνάντηση εργασίας είχε η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου – Καμπά με αντιπροσωπεία του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου αποτελούμενη από την Πρόεδρο Μαρίνα Σμαραγδή και την Ταμία, Ρούλα Καϊμάκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στις 14/04/2019, στα γραφεία της Περιφέρειας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και ανάδειξη της ρεματιάς.
Η Αντιπεριφερειάρχης αφού  επεσήμανε την ιδιαίτερη ευαισθησία και το σταθερό ενδιαφέρον για την Ρεματιά Πεντέλης Χαλανδρίου ως πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου,  ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου για το πρόγραμμα καθαρισμού των ρεμάτων που υλοποιεί η Περιφέρεια και τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις στήριξης των πρανών σε σημεία της ρεματιάς καθώς και για το πρόγραμμα βιολογικού ψεκασμού συνολικά των ρεμάτων της βόρειας Αθήνας που ξεκίνησε από τον περασμένο μήνα.
Οι δύο πλευρές σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει επαναβεβαίωσαν την κοινή αντίληψη για συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της ρεματιάς στο πλαίσιο σχετικής μελέτης που πρόκειται να προκηρυχτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνολικά για τη λεκάνη του Ποδονίφτη.

Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου


Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες των  Συλλόγων Γονέων της πόλης μας με τις εκλογές  του Δευτεροβαθμίου οργάνου, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου . Στις εκλογές συμμετείχαν γονείς από 24 σχολεία της πόλης μας, οι οποίοι εκπροσωπούν 2.128 μαθητές. Το ποσοστό συμμετοχής των εκπροσώπων έφτασε στο 80,2%.
Τα νέα όργανα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου που εξελέγησαν για την διετία 2019-2021 είναι :           
Διοικητικό Συμβούλιο

Εξελεγκτική Επιτροπή
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Μπούρας Βασίλης

Βασιλάκος Μιχάλης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
Πάπαρου Λουΐζα

Γιαννέλας Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Σπυρόπουλος Αναστάσιος

Ακριώτης Ιωάννης
ΤΑΜΙΑΣ:
Νικολαΐδης Κώστας


ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
Χατζηαρσενίου Μιχάλης


ΜΕΛΟΣ:
Μπούμης Παναγιώτης


ΜΕΛΟΣ:
Γεωργοστάθης Αντώνης


Νέο Δ.Σ. & αλλαγή Ηλεκτρονικής Διεύθυνσης στην Ενωση Γονέων Πεντέλης

Προ-Άγγελος νίκης τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Ά. Παλαιοδήμου

Ενθουσιασμός, ζωντάνια και πάθος χαρακτήρισαν την εκδήλωση των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού Πεντέλη 2020 με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Πεντέλης κ. Άγγελο Παλαιοδήμο. 
Παρά τον άστατο καιρό, τη βροχή και το κρύο, το Σάββατο 13 Απριλίου, 500 και πλέον συμπολίτες μας κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Εκλογικού Κέντρου
Την εκδήλωση προλόγισε η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια κ. Άντα Μπούσουλα - Χάνου η οποία τόνισε ότι μέσα από την ένωση δυνάμεων με τον Άγγελο Παλαιοδήμο κοιτάζουμε το μέλλον με όραμα και σχέδιο για την επόμενη δεκαετία. 
Ευχαρίστησε όλους τους δημότες που μέσα σε 2,5 μήνες αγκάλιασαν αυτό το νέο εγχείρημα και έστειλαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου το μήνυμα της ανανέωσης.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης κ. Άγγελος Παλαιοδήμος, μπροστά σε ένα χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό για αυτόν και την οικογένεια του,  ιδιαίτερα συγκινημένος από τις εκδηλώσεις στήριξης και αγάπης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί προάγγελο νίκης. 
Τόνισε με έμφαση ότι έχει πια εμπεδωθεί σε όλους ότι ο συνδυασμός ΠΕΝΤΕΛΗ 2020  είναι το μόνο ΝΕΟ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ σχήμα, που αποτελείται από ένα μεγάλο πλήθος άξιων ανθρώπων που συμμετέχουν στο πιο δυνατό ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών και που έχει ως όραμα να κάνει την Πεντέλη μέσα στην επόμενη δεκαετία μια ΠΡΑΣΙΝΗ, ΕΞΥΠΝΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ.

Περιοδία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Α.Τ. Πεντέλης

Κλιμάκιο αποτελούμενο από υποψήφιους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντά περιόδευσε την Πέμπτη 11-04-2019 στο αστυνομικό τμήμα του Δήμου Πεντέλης. 
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας η αντιπροσωπεία συνομίλησε με αξιωματικούς αλλά και με το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο τμήμα.
Ο Σπύρος Κωνσταντάς ανέδειξε κατά τη συζήτηση ότι τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν ταυτίζουν τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας με τους ίδιους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. 
«Η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών προέρχεται από φτωχές και μεσαίες λαϊκές οικογένειες, εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς καν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό» τόνισε και συνέχισε «η θέση μας είναι ότι η αστυνομία θα πρέπει να έχει σαν αποστολή της την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις ως μηχανισμός καταστολής του λαϊκού κινήματος». 

Με την «ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ Αμαρουσίου» συναντήθηκε η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Την πόλη είναι ανάγκη να την διαπεράσει μια νέα πολιτιστική πνοή
Σε μια φιλική και φιλόξενη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της  συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης « ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» με την ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κωστής Σηφάκης αναφέρθηκε στην πλούσια δράση της Ένωσης αλλά και τα προβλήματα της, που προέρχονται κυρίως από την μη ύπαρξη ενός κατάλληλου χώρου για την υλοποίηση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της, αλλά και τους ελάχιστους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους.
Ακολούθησε ζωντανή συζήτηση με τα μέλη του ΔΣ, απλών μελών και φίλων της Ένωσης που παραβρέθηκαν.
Εκφράστηκε η ανάγκη για τη διάδοση της παράδοσης και του πολιτισμού στους κατοίκους της πόλης. Να συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ οι σύλλογοι και να γίνει  αξιοποίηση των σχολικών αιθουσών τις απογευματινές ώρες με την πρόσληψη σχολικών φυλάκων.
Διατυπώθηκε επίσης η επιθυμία για τη διοργάνωση Συνεδρίου των Πολιτιστικών Σωματείων Αττικής στο Μαρούσι και η εξεύρεση κατάλληλου χώρου για αυτό το σκοπό.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος  Λ. Μαγιάκης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη της Ένωσης για τη θερμή τους υποδοχή παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα της παράταξης για τις επόμενες εκλογές και δήλωσε:

Στην εκδήλωση «ΘΕΟΣ & ΜΟΥΣΙΚΗ» παρευρέθη ο Υπ. Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πάνος Βραχνός


Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ.
Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν.ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ εκδήλωση -
δεύτερος κύκλος ομιλιών - με θέμα : 
«ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ», μία προσέγγιση της έννοιας του Θεού και της μουσικής μέσα απ΄ τη Φιλοσοφία και την Τέχνη.
Την Ορχήστρα διηύθυνε ο Διεθνούς φήμης Πιανίστας και Αρχιμουσικός κ. Βασίλης
Τσαμπρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας
Αθηνών.
Την εκδήλωση συμπλήρωσε η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Το 1ο μέρος αφορούσε στην ομιλία του κ. Τσαμπρόπουλου με ερμηνεία Βυζαντινών Ύμνων και θρήνων της Μ. Εβδομάδας από την κ. Νεκταρία Καραντζή.

Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Παναγιώτης Βραχνός

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Βραχνός με την έναρξη της συνεδρίασης έλαβε τον λόγο  & ανακοίνωσε την παραίτησή του 
Στην επιστολή που διάβασε μετά απο την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων και καθώς είναι επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι - Καθαρή γραμμή», αναφέρει ότι θεώρησε πως για λόγους ισονομίας θα πρέπει να ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία με τους συνυποψήφιους του και οχι από μια προνομιακή θέση ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη για τη συνεργασία, πάρα τις όποιες διαφοροποιήσεις όπως ανέφερε, οι οποίες ήταν πάντα για το καλό της πόλης αλλά & τους Δημοτικούς Συμβούλους που τον εξέλεξαν με απόλυτη πλειοψηφία.
Ευχαριστίες εξέφρασε & προς τους επικεφαλής των παρατάξεων ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους συνεργάτες του στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών. 

Αύριο στις 3:30 μ.μ. η 10η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής


ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) θέματα περιλαμβάνει, 10η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός). 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση πρακτικών της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης Συνεδρίασης έτους 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κρωπίας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: 
«Βελτίωση Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Νοτίου Τομέα Δήμου Κρωπίας» συνολικού προϋπολογισμού 6.500.000,00 €(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου
3. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της 2ης τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου Δημοτικού Σταδίου ¨Παν. Βογιατζής¨ Δήμου Λαυρεωτικής».

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Εθελοντισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα»

Παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η υπεύθυνη του Τομέα Εθελοντισμού της Β4 ΝΟΔΕ Κορίνα Λιούτα με θέμα τη «συνύπαρξη» Εθελοντισμού και Πολιτικής.
Ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η υπεύθυνη του Τομέα Εθελοντισμού της Β4 ΝΟΔΕ Κορίνα Λιούτα με θέμα τη «συνύπαρξη» Εθελοντισμού και Πολιτικής.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, απηύθηνε χαιρετισμό εξάρωντας την πρωτοβουλία της διοργανώτριας δεδομένου ότι στις ημέρες τις κρίσης ο εθελοντισμός αποτελεί κύριο παράγοντα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των ευπαθών ομάδων.
Ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε:
«Συγχαίρω την Κορίνα Λιούτα για την εξαιρετική της πρωτοβουλία. 
Με την ευκαιρία θέλω να δηλώσω πως ο εθελοντισμός για το συνδυασμό μας το «Μαρούσι – Νέα Εποχή», είναι κουλτούρα και τρόπος άσκησης πολιτικής. 

Η άποψη της Μαρίας Καπασσά, αναφορικά με τη συμμετοχή στα κοινά

Η πόλη χρειάζεται εκπροσώπους που θα εργαστούν με επαγγελματισμό στη διαχείριση των τοπικών θεμάτων & όχι κατ’ επάγγελμα δημοτικούς συμβούλους
Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωμένο Μαρούσι» Μαρία Καπασσά, χημικός, και Διδάκτωρ Βιώσιμης Ανάπτυξης, καταθέτει την άποψή της αναφορικά με τη συμμετοχή στα κοινά, και τη διάκριση μεταξύ υποψηφίων ικανών να διαχειριστούν με επαγγελματισμό τα τοπικά θέματα σε αντίθεση με τους κατ’ επάγγελμα δημοτικούς συμβούλους.
«Ως κύριος αποδέκτης και εκφραστής των αναγκών μιας τοπικής κοινωνίας, η τοπική αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να βρει τρόπους, εργαλεία και μηχανισμούς ώστε να αποτελέσει ενεργό κύτταρο ανάπτυξης για το σύνολο των πολιτών. 
Μια τέτοια αλλαγή στο μοντέλο αναπτυξιακής προοπτικής στη διαχείριση των τοπικών θεμάτων χρειάζεται και αξίζει το Μαρούσι.
Επιλέγω έναν Δήμο με αντιπροσώπους φορείς φρέσκων ιδεών, ικανών την ίδια στιγμή να τις υλοποιήσουν εφαρμόζοντας σύγχρονες πολιτικές. 
Όχι απλώς νέα πρόσωπα ως αυτοσκοπό με ζητούμενο τον χαμηλότερο ηλικιακό μέσο όρο των αντιπροσώπων. 
Όταν η νεότητα δεν συμβαδίζει με την ικανότητα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη όπως και αντίστοιχα η πείρα των ετών δεν συνεπάγεται και ικανότητα. 
Το μεγάλο ζητούμενο, λοιπόν, για τους συνδημότες μου είναι ακριβώς αυτό: πώς να ξεχωρίσουν μεταξύ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων ποιοι είναι εκείνοι που συνδυάζουν αυτό το αρμονικό ταίριασμα ώστε το Μαρούσι να κάνει μία ουσιαστική επανεκκίνηση.
Επομένως, η αλλαγή πολιτικών είναι το διακύβευμα για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Πολιτικών με τον πολίτη και την ανάπτυξη στο επίκεντρο, πολιτικών που να υπηρετούν τη διαφάνεια και τη συμμετοχή.
Πολιτικών στη βάση της βιωσιμότητας με ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος, βασικών δηλαδή τομέων πολιτικής ενός πρωτοβάθμιου φορέα αυτοδιοίκησης. 
Αυτή είναι και η ευθύνη όλων εμάς που ζητάμε την ψήφο των συνδημοτών μας.

Αύριο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημοτικού Συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»


Με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Νέο Μαρούσι» συναντήθηκε η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
Με τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Νέο Μαρούσι»  συναντήθηκε αντιπροσωπεία της παράταξης  «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» στα πλαίσια των προεκλογικών της επαφών για την οριστικοποίηση του προγράμματος της.
Ο Πρόεδρος Δ. Σταμέλος και τα μέλη του ΔΣ αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα της περιοχής που είχαν καταγράψει σε εκτενέστατο υπόμνημα.
Κοινή διαπίστωση όλων η εγκατάλειψη και η υποβάθμιση της περιοχής από τη διοίκηση Πατούλη.
«Ήρθα εδώ και 25 χρόνια, ξόδεψα μεγάλα ποσά για να φύγω από το κέντρο της Αθήνας και να ζήσω σε καλύτερες συνθήκες και τώρα σκέφτομαι να πουλήσω το σπίτι μου και να φύγω», δήλωσε με πίκρα και αγανάκτηση  κάτοικος της περιοχής.
Ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση σε εποικοδομητικό κλίμα.

Στις 6:00 μ.μ, η ειδική συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»

Ο ∆ηµόσιος Απολογισµός πεπραγµένων ∆ηµοτικής Αρχής έτους 2018,
Η Απολογιστική τοποθέτηση της ∆ιοίκησης σχετικά µε την οικονοµική και διοικητική πορεία του ∆ήµου &
η εφαρµογή του προγράµµατος της ∆ηµόσιας ∆ράσης
θα απασχολήσουν την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου(8/2019),  η οποία η οποία θα διεξαχθεί  την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Αύριο στις 7:30 μ.μ. η συζήτηση με τον συγγραφέα Κώστα Β. Κατσουλάρη, στη Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου «ΑΡΓΩ»

ΚΕΣΥΠΟΘΑ: Ανέβαλε την λήψη απόφασης για την μεταφορά του Καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι


Την αναβολή της συζήτησης για τη λήψη απόφασης επί του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μεταφοράς του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι αποφάσισε το ΚΕΣΥΠΟΘΑ κατά τη συνεδρίαση του στις 3-4-2019.
Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»  ήδη από το 2016 έχει ταχθεί επανειλημμένα κατά της μεταφοράς του Καζίνο στο χώρο αυτό και τη μετατροπή του σε κοινόχρηστο και κοινωφελή για την εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην πόλη και την αποφυγή των καταστροφικών κοινωνικών επιπτώσεων.
Πρόκειται για μια νίκη έστω και προσωρινή του κινήματος διαμαρτυρίας που ξεσήκωσαν Δήμοι, Παρατάξεις, Σύλλογοι από το Μαρούσι την Πεύκη - Λυκόβρυση και το Χαλάνδρι για την αποτροπή αυτού του σχεδίου.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως αν οι Δήμοι επιδιώξουν μαχητικά και όχι μόνο στα λόγια τη μη μεταφορά του Καζίνο ο αγώνας θα είναι  τελικά νικηφόρος.
Η απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ

Η «άνευ τιμήματος» μεταφορά του καζίνο στο Μαρούσι, ο Θ. Καρτερός, ο Π. Κόκκαλης & η καταπολέμηση της διαπλοκής

Το τελευταίο non-paper του Μεγάρου Μαξίμου, μόνο ως ένδειξη τρικυμίας εν κρανίω μπορεί να εκληφθεί...
Δίνει γραμμή ο Καρτερός, χορεύουν τα «φίλια μέσα», χάνεται η λογική 
Φαίνεται ο κάποτε κομμουνιστής, σήμερα άρχων του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και συνομιλητής του Ιβάν Σαββίδη (λόγω ρωσομάθειας) Θανάσης Καρτερός έχει αρχίσει να χάνει και την ψυχραιμία και την πλήρη επαφή με την πραγματικότητα.
Ως γνωστόν χτες καταγράφηκε, δια στόματος του Δημήτρη Τζανακόπουλου, μια σαφής αποστασιοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου από το πώς έχει χειριστεί την υπόθεση Πετσίτη – Αρτεμίου ο Νίκος Παππάς.
Ο λόγος προφανής: η προσπάθεια να μας πείσουν ότι ο φίλος και στενός συνεργάτης το υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ήταν απλώς ένας «εθελοντής» για λίγο καιρό και μετά «πέρασε στην άλλη μεριά», δεν αποδίδει.
Γιατί ο Πετσίτης όλα δείχνουν ότι είχε ρόλο σε ένα «υποσύστημα» της «νέας διαπλοκής», όντας ταυτόχρονα συνεργάτης του Νίκου Παππά. 
Και αυτό πλέον γίνεται «επισφάλεια» για το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ προστίθεται στο ότι χρόνια τώρα πολλοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αντιπαθούν τον Νίκο Παππά.
Αυτά είναι γνωστά και καταγεγραμμένα. 
Είναι «κομμάτι του ρεπορτάζ» για να χρησιμοποιήσουμε δημοσιογραφική ορολογία.
Γι’ αυτό το λόγο και γίνονται βήματα «αποστασιοποίησης» του Μεγάρου Μαξίμου από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, όπως φάνηκε και από τα «δεν ξέρω» του Τζανακόπουλου για τη σχέση Παππά και Αρτεμίου, Πετσίτη.
Αυτά γράψαμε, αυτά έγραψαν όλα τα ΜΜΕ.
Αυτά λένε off the record και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως, μετά φαίνεται πώς τους έπιασε άγχος στο Μαξίμου γιατί… «τους πήραν χαμπάρι». 
Και είπαν να απαντήσουν.
Και ανέλαβε δράση ο Καρτερός με ένα non paper που είναι μνημείο «υπαρκτού σουρεαλισμού».