Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

10o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
                      Θεάτρου, Χορού, Μουσικής, Εικαστικών

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», μετά την αναβολή της περσινής διοργάνωσης λόγω της πανδημίας, προγραμματίζει να ανοίξει και πάλι τις «πόρτες» του τον Μάιο 2021, στον υπαίθριο χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ
Με την ευχή και την ελπίδα ότι την άνοιξη 2021 οι συνθήκες θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών δράσεων σε ανοιχτούς χώρους, προσκαλούμε καλλιτεχνικές ομάδες ή μεμονωμένους καλλιτέχνες από τους τομείς του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής και των Εικαστικών Τεχνών να καταθέσουν τις προτάσεις συμμετοχής τους έως και τις 5 Μαρτίου 2021. 
Οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν πρωτότυπα καλλιτεχνικά projects & performancesσύντομης διάρκειας (10-45 λεπτών) και να τα παρουσιάσουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαήμερο, από την Παρασκευή 21 Μαΐου έως και την Κυριακή 30 Μαΐου 2021.

«Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου»:Το μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη


Μήνυμα της Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μ. Πατούλη Σταυράκη, για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου που θεσμοθέτησε η UNESCO το 2011 με ορόσημο τη λειτουργία του ραδιοφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 1946, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
  «Το ραδιόφωνο ως μέσο υψηλής δημοτικότητας ενισχύει τη διάδοση των ιδεών και την ελευθερία της έκφρασης που αποτελούν θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας και ενός κράτους δικαίου. 
Ο εορτασμός της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα σεβασμού της πολυφωνίας, της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασής της χωρίς αστερίσκους, τόσο σε φυσικό επίπεδο επικοινωνίας όσο και από τα μέσα ενημέρωσης. 
Σε μια εποχή που τα φαινόμενα της καταστρατήγησης του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης του πληθαίνουν, η σημερινή ημέρα έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η γεφύρωση της απόστασης ανάμεσα στη νομική διατύπωση και στη ρεαλιστική εφαρμογή κάθε δικαιώματος αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να πάμε τις κοινωνίες μας μπροστά.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Tοπικό Ιατρείο Βριλησσίων Από Συνταξιούχους & Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης & Βριλησσίων

Την Τετάρτη 10.02.21 ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Χαλανδρίου - Χολαργού - Βριλησσίων – Ψυχικού προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Tοπικό Ιατρείο Βριλησσίων (ΙΚΑ). 
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης και Βριλησσίων με τους επικεφαλής των συνδυασμών, Σπύρο Κωνσταντά και Βασίλη Βήττο. 
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο των ιατρείων και τη μετατροπή του ΙΚΑ , αποκλειστικά σε κέντρο εμβολιασμού. 
Θυμίζουμε ότι τα Δημοτικά Ιατρεία προβαίνουν σε συνταγογραφήσεις και ραντεβού με γιατρούς, όμως η πλειοψηφία των γιατρών είναι εθελοντές ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Απαιτείται ένταση της πάλης για τη στελέχωση των ΚΥ, και η πανδημία να μην αποτελεί πρόσχημα για να μην παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες σε συνταξιούχους, εργαζόμενους. 
Διεκδικούμε να μην είναι και αυτά μιας νόσου, όπως τόσα και τόσα νοσοκομεία. 
Να πάψει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει ότι ιδρύει Κέντρα Εμβολιασμού, ενώ στην ουσία καταργεί τα τόσο αναγκαία Κέντρα Υγείας. 
Η επιλογή της κυβέρνησης, εν μέσω πανδημίας και τη στιγμή που ο ελληνικός λαός μετρά ήδη εκατόμβες νεκρών , αποφασίζει στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 να μειώσει τα κονδύλια για την Υγεία-Πρόνοια, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι η Υγεία γι’ αυτούς δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό αλλά κόστος είναι εγκληματική!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Κυκλοφορεί από σήμερα Σάββατο, η «Ρήξη» Φεβρουαρίου

Πλήρης και σε βάθος η κάλυψη της επικαιρότητας από το νέο φύλλο της Ρήξης (φ.165) που κυκλοφορεί από σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021.
Μπορείτε να την αποκτήσετε ηλεκτρονικά, ένα φύλλο ή ετήσια συνδρομή [15€] με αποστολή μηνύματος στο perardin@gmail.com. Ή από τα σημεία πώλησης τύπου ανά την Ελλάδα.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

​ Κακοκαιρία:Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου εν όψει της κακοκαιρίας Ενόψει της κακοκαιρίας καλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 
Σε κάθε περίπτωση η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου θα βρίσκεται σε επιφυλακή. Ιδιαιτέρως με τη Γραμμή Δημότη 15321 μπορούν να επικοινωνούν οι Μαρουσιώτες...

Μαίρη Διακολιού:Να αποσυνδεθεί από τον «αυτόματο πιλότο», ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ...

για τα θέματα της πανδημίας, εφαρμόζοντας & τοπικό πρόγραμμα
Στις 12 Ιανουαρίου που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προκάλεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα τοπικής διαχείρισης της πανδημίας και των συνεπειών της. Σ’ αυτήν τη συνεδρίαση η εκπρόσωπος της παράταξής μας, «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ», Μαίρη Διακολιού: 
α) υπενθύμισε τις προτάσεις που έχει καταθέσει στον Δήμαρχο και δημόσια από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα,
β) κατάθεσε δέσμη άμεσα αναγκαίων μέτρων για τους δημοτικούς τομείς παιδείας, υγείας – κοινωνικής πρόνοιας, ενίσχυσης τοπικού εμπορίου.
Τα νέα μέτρα αποκλεισμού της κοινωνίας της Αττικής στα σπίτια, το κλείσιμο των καταστημάτων και γραφείων των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και το κλείσιμο των σχολείων, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνουν πλήρως τις παρατηρήσεις που η παράταξή μας είχε κάνει από την αρχή της πανδημίας σε ό,τι αφορά εκείνα τα οποία θα μπορούσε να είχε κάνει στο δικό της μέρος ευθυνών η δημοτική αρχή τη πόλης.
Με ευθύνη της κυβέρνησης μετά τα Χριστούγεννα άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία, χωρίς να έχουν γίνει οι αναγκαίες πολιτικές ενέργειες: προσλήψεις δασκάλων, χωρισμός τμημάτων, πραγματοποίηση του κατάλληλου αριθμού τεστ στο δυναμικό των σχολείων, πρόσληψη προσωπικού για καθαρισμούς. 
Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς αυτές τις προληπτικές προϋποθέσεις, «γιατί τα παιδιά δεν κολλάνε», όπως έλεγε η κ. Κεραμέως προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για να εισπράττουν τα δίδακτρα, αλλά και για να μην παρέχονται από μεγαλοεργοδότες οι υποχρεωτικές άδειες γονικής μέριμνας σε εργαζόμενους. 
Τελικά, τα παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κολλάνε και μεταφέρουν την νόσο, αφού πάνω από 1000 είναι τα εντοπισμένα περιστατικά από τότε που ξανάνοιξαν τα σχολεία, μέχρι τις 10/2 που έκλεισαν. 

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

«Άμεση αναστολή λειτουργίας & των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων, ζητά ο Σ.Ε.Π.Ε Αμαρουσίου

Από την Τετάρτη 10 /2 /2021 ανεστάλη, για 2η φορά μέσα στη φετινή σχολική χρονιά, η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων εξαιρώντας και πάλι τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. 
Μέσα στο χειρότερο και πιο επικίνδυνο κύμα της πανδημίας του ιού covid 19 οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων οδηγούνται από το ΥΠΑΙΘ, ως πρόβατα επί σφαγής, εγκαταλειμμένοι στο έλεος της πανδημίας του κορωνοϊού, να λειτουργούν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. 
Καλούμε άμεσα το ΥΠΑΙΘ να αναστείλει τη λειτουργία των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων πριν θρηνήσουμε θύματα. 
Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος. 
Το Υπουργείο Υγείας και το ΥΠΑΙΘ οφείλουν έστω άμεσα να εμβολιάσουν τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων που επιθυμούν να το κάνουν. 
Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας έχει στη διάθεσή του τους Α.Μ.Κ.Α. των συναδέλφων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου και αιτείται την ένταξη των συναδέλφων σε άμεση προτεραιότητα για εμβολιασμό, εφόσον το ΥΠΑΙΘ επιμείνει στην μη αναστολή της λειτουργίας τους. Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Συνυπογράφει τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Το σωματείο μας υιοθετεί και συνυπογράφει τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και κοινοποιεί την επείγουσα ανοιχτή επιστολή της ομοσπονδίας τους (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε): Προς: 
Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια
Αν. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη 
Κύριοι, Οι γιατροί των νοσοκομείων και των Κ.Υ που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. 
Η επιδημία ειδικότερα στην Αττική και στην Νότια Ελλάδα αλλά και συνολικά παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα: 
●►Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (7/2/2021) ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων είναι ίδιος, κατ’ ελάχιστο με τον αντίστοιχο αριθμό την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, δηλαδή πριν την έξαρση της πανδημίας το εφιαλτικό δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.
●►Ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αττική υπερδιπλασιάστηκε τις τελευταίες 14 ημέρες.
●►Τις τελευταίες 15 ημέρες οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 έχουν αυξηθεί κατά 50%. Ειδικότερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην Αχαΐα παρατηρείται πολύ σημαντική αύξηση του αριθμού των εισαγωγών ασθενών με Covid-19.
●►Παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου που μετρείται στα λύματα της Ψυτάλλειας από εργαστηριακούς επιστήμονες του ΕΚΠΑ.

ΚΛΕΙΣΤΟΝ το Δημαρχείον από τις 12:00 μ.μ, λόγω απολυμάνσεως

Κλειστό το Δημαρχείο Αμαρουσίου για προληπτικούς λόγους σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από τις 12:00 μ.μ. 
 Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες και τους εργαζόμενους 
ότι το Δημαρχείο Αμαρουσίου θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 
από τις 12:00 μ.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση για προληπτικούς λόγους. 

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Πραγματοποιήθηκαν χθες από ΕΟΔΥ & Δήμο Αμαρουσίου, δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης covid-19

Θ. Αμπατζόγλου: «Πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και αυτοπειθαρχία» 
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα από Κινητές Ομάδες Υγείας, δωρεάν rapid τεστ σε εκατοντάδες πολίτες, στην πλατεία Ευτέρπης, στο Μαρούσι. 
 Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της διαδικασίας σημείωσε: 
 «Η ορθή τήρηση των υγειονομικών κανόνων από όλους είναι επιβεβλημένη συνθήκη. 
Εμείς, με τα μέτρα που λαμβάνουμε ως Δήμος προασπίζουμε τη Δημόσια Υγεία σε όλους του Δημοτικούς, κοινόχρηστους χώρους, Σχολεία και στα οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας και παράλληλα με την συνδρομή του ΕΟΔΥ διεξάγουμε περιοδικά τα απαραίτητα τεστ. 

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

«Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»:Το μήνυμα της Προέδρου του Δικτύου SDG 17 Greece

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: 
«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, αναδεικνύουμε και διαδίδουμε το μεγαλείο και τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας ανά τους αιώνες. Θεμέλιος λίθος του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού, η ελληνική γλώσσα αποτελεί μια τεράστια τράπεζα με εκατομμύρια γλωσσικά δάνεια, που στερείται, όμως, της διεθνούς αναγνώρισης και εκτίμησης που αρμόζει στον πλούτο και στην παγκόσμια προσφορά της.
 Η αξία της ελληνικής γλώσσας είναι ανεκτίμητη. Μιλιέται αδιάλειπτα εδώ και 40 αιώνες! Και δεν είναι το μόνο ρεκόρ που κατέχει. Η αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι ελληνικές. 
Είναι η γλώσσα στην οποία μας άφησαν το έργο τους σπουδαίοι φιλόσοφοι, ποιητές και συγγραφείς: Όμηρος, Πλάτων, Θουκυδίδης, Αισχύλος, Αριστοφάνης, Ιπποκράτης, Ευαγγελιστές, Πατέρες της Εκκλησίας και τόσοι άλλοι. 
Η ελληνική γλώσσα διαμόρφωσε την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Είναι η πλούσια γλώσσα της λογοτεχνίας και η ακριβής γλώσσα της επιστήμης, που εμπλουτίζει τις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και την καθημερινότητα της διεθνούς επικοινωνίας. 
Η ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες, οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες όπως άμιλλα, θαλπωρή, φιλότιμο. Μόνον η ελληνική γλώσσα διαχωρίζει τη ζωή από τον βίο, την αγάπη από τον έρωτα. 

«Άμεση αναστολή λειτουργίας του 5ου Δ.Σχολείου λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοΐου», ζητούν οι εκπαιδευτικοί

       Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας! 
Από την Παρασκευή 5/2/2021 άρχισαν να σημειώνονται κρούσματα κορωνοϊού στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, με αποτέλεσμα, μέχρι τώρα, να υπάρχουν μια εκπαιδευτικός του σχολείου στο νοσοκομείο, 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές, 8 εκπαιδευτικοί του σχολείου σε καραντίνα, ως στενές επαφές,. 
Ήδη το σχολείο έχει δύο τμήματα του πρωινού και ένα του ολοήμερου σε αναστολή λειτουργίας.
Με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ δεν έχει γίνει ακόμα αναστολή λειτουργίας του σχολείου ενώ ουσιαστικά λόγω της επιβολής καραντίνας σε 8 εκπαιδευτικούς του σχολείου είναι αδύνατο να λειτουργήσει.
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου πρέπει άμεσα να αναστείλει τη λειτουργία του για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών του. 
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας!
Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών της. 
Το ΥΠΑΙΘ με μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού, επιμένει στην αντιεκπαιδευτική ατζέντα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και, επιπλέον, δηλώνει με αβάσταχτη ελαφρότητα ότι «οι εκπαιδευτικοί διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους άλλους επαγγελματίες». 
Αντί να ανταποκριθεί στα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και να θέσει ως προτεραιότητα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, βομβαρδίζει καθημερινά την εκπαιδευτική κοινότητα με αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όπως η παράταση ωραρίου των νηπιαγωγείων (στο όνομα της …αποκλιμάκωσης της εξόδου των μαθητών) στις 13.10, γεγονός που εάν εφαρμοστεί, θα σημάνει ταυτόχρονη έξοδο των νηπίων με τα παιδιά του δημοτικού!

Ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2021, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».
Οι συμμετέχοντες (60 άτομα) στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: 
«Η διαρκής εκπαίδευση και η επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι παράγοντες επιτυχίας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που μπορεί να τύχουν στον καθένα από εμάς. Η μεγάλη συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων, αποδεικνύει πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην κοινωνία για την πρόσβαση στη γνώση που σώζει ζωές και πως ο εθελοντισμός είναι κυρίαρχο στοιχείο αυτής της διαδικασίας.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Ενάντιον της πλήρους μετατροπής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίου σε εμβολιαστικό κέντρο, το Δημοτικό Συμβούλιο

Με ψήφισμα που στηρίχθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, εκφράζεται η ξεκάθαρη αντίθεση στην πλήρη μετατροπή του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίου σε εμβολιαστικό κέντρο με παράλληλη αναστολή των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.
Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου δηλώνει την αντίθεσή του στην πλήρη μετατροπή του Κέντρου Υγείας (πρώην ΙΚΑ) σε Εμβολιαστικό Κέντρο και την αναστολή των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας που για τις 100.000 κατοίκους του Χαλανδρίου είναι μοναδικές και άκρως απαραίτητες.
Με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων τα Κέντρα Υγείας υποχρηματοδοτούνται και λειτουργούν χωρίς το αναγκαίο υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό. Το εμβολιαστικό κέντρο ασφαλώς και είναι απαραίτητο, απαραίτητες όμως είναι και όλες οι άλλες παροχές υγείας. 
Είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσουν και τα δύο και γι’ αυτό απαιτούμε: 

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης covid-19 αύριο από τον ΕΟΔΥ & τον Δήμο Αμαρουσίου

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) θα πραγματοποιηθούν με κινητές μονάδες, αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, ώρες 10:00 – 15:00, 
στην πλατεία Ευτέρπης - Ηλεκτρικό Σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 
Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης από την πολιτεία είναι η πρόληψη, 
με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας 
και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Σ.Ε.Π.Ε Αμαρουσίου:Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία της πόλης μας,Πεύκης & Μελισσίων

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας μετά το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου 2021 και έγινε γνωστό ότι, δυστυχώς, υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε εκπαιδευτικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου με αποτέλεσμα να κλείσει ήδη ένα τμήμα της πρωινής ζώνης του σχολείου και ένα τμήμα του Ολοήμερου. 
Το ίδιο συμβαίνει με κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 3ου Δημ. Σχ. Μελισσίων με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος της πρωινής ζώνης. 
Τα συγκεκριμένα περιστατικά – κρούσματα έρχονται να προστεθούν στην αναστολή λειτουργίας του 10ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου για τον ίδιο λόγο, καθώς και στα κρούσματα σε συνάδελφο που έδινε μέρος του ωραρίου του στο 3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου με αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα του ολοήμερου των συγκεκριμένων σχολείων και σε μαθητή με συνέπεια να κλείσει και πρωινό τμήμα των συγκεκριμένων σχολείων, αλλά και σε κρούσμα στο 2ο Δημ. Σχ. Πεύκης με αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα της πρωινής ζώνης. 
 Κι όλα αυτά όταν συνεχίζονται τα ασύστολα ψεύδη από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης περί δήθεν προληπτικών τεστ ιχνηλάτησης για τους εκπαιδευτικούς μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας. 
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής τεστ μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας έχουν γίνει σε ελάχιστους εκπαιδευτικούς, μιας και υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μας που ενώ έχουν κάνει σχετικά αιτήματα στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ από τις 10 – 1 – 2021 περιμένουν ακόμα να λάβουν απάντηση για να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ για να υποβληθούν σε τεστ ιχνηλάτησης.
Σε όλη αυτήν την κατάσταση η διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δεν προσφέρει καμία βοήθεια στους διευθυντές των σχολείων οι οποίοι μέσα στο Σαββατοκύριακο ψάχνουν να βρουν τι μπορούν να κάνουν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία στα οποία παρουσιάζονται κρούσματα.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΥΟ (02) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (5/2021) της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Εισήγηση για την ανάθεση χειρισµού δικαστικής υπόθεσης σε δικηγόρο, λόγω της ιδιαίτερης σηµασίας της και της απαιτούµενης εξειδικευµένης γνώσης για τον χειρισµό της (∆ικάσιµος 23-2- 2021, ενώπιον του Πολυµελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) (υπόθεση Ελεήµων Εταιρία - Καρέλλα Φ. 658)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης Αμαρουσίου, συναντήθηκε ο Θ. Αμπατζόγλου

Mέτρα στήριξης & πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για τους επιχειρηματίες της εστίασης 
Με εκπροσώπους επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης του Αμαρουσίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο πλαίσιο των διαβουλεύεσεων που πραγματοποιεί με φορείς της αγοράς, με αφορμή και τις έκτακτες υγειονομικές
συνθήκες λειτουργίας. 
 Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επιχειρηματίες της εστίασης Μάκης Ρούσσος, Ειρήνη Ρομποτή, Βασίλης Πατήλας και Γιώργος Βρέντας, ενώ παραβρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης. 
 Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ανέλυσε τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου σε σχέση με τις μειώσεις τελών και ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την καθαριότητα, το πράσινο, τις απολυμάνσεις και τους σχεδιασμούς για την βελτίωση της εικόνας του Αμαρουσίου και ιδιαιτέρως του κέντρου. 
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της εστίασης μεταξύ άλλων δήλωσε: