Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

«Δύναμης Ζωής»: σχηματίστηκαν θεματικές επιτροπές ...

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών η συγκρότηση της περιφερειακής παράταξης της «Δύναμης Ζωής».
 Έγινε απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος και σχηματίστηκαν θεματικές επιτροπές που θα προετοιμάσουν την ανάληψη της διοίκησης της περιφέρειας από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», Λευτέρης Μαγιάκης, καθώς και εκλεγμένοι ή επιλαχόντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού βρίσκονταν εκεί, παρακολούθησαν τη διαδικασία και αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις με τη Ρένα Δούρου, τον εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρο και άλλα στελέχη της «Δύναμης Ζωής».

«Ομορφη & πλούσια Πατρίδα», αύριο στην Ι.Μ. Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης


Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» ... ανησυχεί για την τύχη των δένδρων της Πλατείας Αγ. Λαύρας

Επιστολή σε Περιφέρεια προς την Περιφέρεια Αττικής
Αξιότιμοι Κύριοι(της Περιφέρειας Αττικής, Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών, Δ/νση Τεχνικών Έργων , Λ. Συγγρού 80-88  Αθήνα). Με απορία και  μεγάλη ανησυχία για την τύχη των δένδρων της Πλατείας  Αγίας Λαύρας, πληροφορηθήκαμε από τον δασολόγο και μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου κ. Θεμιστοκλή  Αδαμόπουλο ότι η προγραμματισθείσα συνάντησή του με τον κ. Λεωνίδα Γκλεγκλέ(Προιστάμενο του Τμήματος Κτιριακών Έργων - Έργων Περιβάλλοντος),  για την Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρα 8.30 π.μ. , εντός του χώρου της πλατείας , στον οποίο ήδη εκτελούνται εργασίες, ακυρώθηκε εντελώς  από τον κ. Γκλεγκλέ,  χωρίς  συγκεκριμένη αιτιολογία.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε  για τους λόγους  της  ακύρωσης  αυτής, ευελπιστούντες ότι η τόσο σημαντική για  τα δένδρα και γενικά τη βλάστηση της πλατείας αυτή συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί τελικά το συντομότερο δυνατόν.

ΣΕΔΑΜ:Σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση της Ελληνικής κοινωνίας, οι πολιτικές της κυβέρνησης

Mε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στο γραφείο του στο Δημαρχείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κου Μιχάλη Χρηστάκη και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων κου Παναγιώτη Γρέγου.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σωματείου συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος κος Νικόλαος Καλιμάνης, ο Αντιπρόεδρος κος Αντώνιος Πινακουλάκης, ο Γραμματέας κος Σπύρος Μπόγδανος και ο Νομικός Σύμβουλος του Σωματείου κος Γεώργιος Αντωνακόπουλος.
Ο κος Πατούλης δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια του Δ.Σ. για την επανεκλογή του στο Δημαρχιακό Αξίωμα για τρίτη συνεχή θητεία και ακολούθως συζητήθηκαν τα αιτήματα που εξέθεσαν στο Δήμαρχο τα μέλη του Σωματείου.

Ενισχύεται η πυροπροστασία του δάσους Συγγρού

Η ενίσχυση των μέτρων πυροφύλαξης & ο συντονισμός των ενεργειών από μέρους του κάθε φορέα για την πυροπροστασία του δάσους Συγγρού κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, εξετάστηκαν και ανακεφαλαιώθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή αρμόδιων εκπροσώπων του Δήμου Αμαρουσίου, του Σ.Π.Α.Π, του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε) και της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου Μελισσίων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης, από μέρους του Ι.Γ.Ε ο Διευθυντής Γιώργος Μπαλωτής,
από μέρους της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου Μελισσίων ο υπεύθυνος της οργανωτικής ομάδας πυροφύλαξης Γιώργος Αφεντούλης, και από μέρους του Σ.Π.Α.Π ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, καθώς και συνεργάτες των φορέων.
Στη διάρκεια της συνάντησης ανακεφαλαιώθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, οι ενέργειες και τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή όπως:
24ωρη φύλαξη του Δάσους Συγγρού από το προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται σε εγρήγορση για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης,
τα τρία πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, ένα του Δήμου Αμαρουσίου, ένα του Σ.Π.Α.Π, και ένα από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, που, επίσης, βρίσκονται επί ποδός για να διαχειριστούν κάθε πύρινη απειλή.

Στη 1:30 μ.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 
ενημερώνει ότι  σε συντονισμό με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Ο Περικλής» και Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Συλλόγους Γονέων Βόρειου Τομέα έχει προγραμματίσει για σήμερα  Παρασκευή 13 Ιουνίου στη 1:30 μ.μ.  παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τα ζητήματα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, των εγγραφών νηπίων και προνηπίων και της Αξιολόγησης.
Σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, τονίζουν πως ο συντονισμένος μαζικός αγώνας εκπαιδευτικών και γονέων είναι ικανός να ανατρέψει τα καταστροφικά σχέδιά τους.

Ξεπερνούν κάθε όριο, oι Δωσίλογοι της κυβέρνησης Σαμαρά!!!

Ωστε λοιπόν, οι κοινοί απατεώνες καταχραστές του Δημοσίου και των χρημάτων του λαού,
διά νόμου πλέον, θα πέφτουν στα «μαλακά» μετά την προωθούμενη κατάργηση της σχετικής νομοθεσίας που ισχύει από το 1950;
Αυτό προκύπτει ως βασικό συμπέρασμα μετά το καμπανάκι που κρούει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που με παρέμβασή του επισημαίνει ότι στο νέο Ποινικό Κώδικα που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο «καθίσταται εμφανής η προσπάθεια μείωσης των ποινών που συνδέονται με την προστασία της δημόσιας περιουσίας».
Σε ανακοίνωση του ΝΣΚ τονίζεται ότι οι συνέπειες της κατάργησης του επίμαχου νόμου (1608/1950) θα είναι καταλυτικές για τις ήδη εκκρεμείς ποινικές ευθύνες, μεταξύ των οποίων και όσες αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα, και αυτό διότι είναιι περισσότερο από ορατός ο κίνδυνος να απαλλαγεί, λόγω παραγραφής, μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται πολιτικά πρόσωπα και άλλοι καταδικασθέντες για οικονομικά αδικήματα δημόσιοι λειτουργοί.
Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για όσους ο ίδιος βέβαια, με ευθύνη του, επέλεξε να τον κυβερνούν. Πρόκειται στην πραγματικότητα για πρόσωπα που όσο ψηλά και εάν στέκονται, πέραν όσων ηθικών και πατριωτικών δημοσίως διακηρύσσουν, κινούνται στα όρια των απλών υπαλλήλων ισχυρών συμφερόντων, φροντίζοντας, όταν χρειάζεται, να προστατεύουν τα συμφέροντα αυτά από τις νομικές συνέπειες.

ΣαμαρόΜπατσοι, ΒενιζελοΓούρουνα, Δολοφόνοι...

Επεισόδια ξέσπασαν χθες το απόγευμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου διαμαρτύρονταν οι καθαρίστριες για την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επαναπροσληφθούν, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει το υπουργείο επί της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαίωσε.
                                  
Οι καθαρίστριες μαζί με άλλους συγκεντρωμένους κινήθηκαν προς την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Νίκης, αλλά εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση των ασπίδων και των γκλομπ. Δύο καθαρίστριες λιποθύμησαν από την ένταση, ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.
Η μία καθαρίστρια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, στη δε δεύτερη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Στα επεισόδια τραυματίστηκε και φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα.
Νωρίτερα, ο Άρειος Πάγος, όπου εκδικαζόταν η προσφυγή των καθαριστριών,αποφάνθηκε τελικά υπέρ του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως έγινε γνωστό, το Τμήμα Αναστολών του Αρείου Πάγου παγώνει την απόφαση που δικαίωνε προσωρινά τις καθαρίστριες στο αίτημά τους να επαναπροσληφθούν στις εργασίες τους, μέχρι να λάβει οριστική απόφαση η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου.
Ωστόσο, η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου ώστε να ληφθεί και τελεσίδικη απόφαση.
     Σάλος με άνδρα των ΜΑΤ που φορά μεταλλικά γάντια

Ελεύθερος ο ΑρχιΔωσίλογος Προτεστάντης!!!

Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και εμφάνιση μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του στον αρεοπαγίτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Οταν ολοκληρωθεί η ανάκριση θα αποφασιστεί αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση
Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απιστίας στην υπηρεσία καθώς και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Φέρεται να τροποποίησε τη λίστα Λαγκάρντ αφαιρώντας από τα περίπου 2000 ονόματα, αυτά συγγενικών του προσώπων ενώ δεν έδωσε ποτέ το πρωτότυπο έγγραφο στο ΣΔΟΕ προκειμένου να ελεγχθεί.
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη Βουλή, η υπόθεση ανατέθηκε σε αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή.

Έλληνες δικαστές: «Κυβέρνηση κοινωνικών εκβιασμών»!!!

... Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη σαν κάτι εντελώς υποχρεωτικό, χωρίς όμως να σέβεται τις αποφάσεις της - και ειδικά εκείνες που δεν τη συμφέρουν.
Η μόνιμη δικαιολογία της όταν δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις αυτές, είναι ότι «λόγοι εθνικού συμφέροντος επιβάλλουν διαφορετικά». Και με αυτό την αισχρή - και καθαρά φασιστική - δικαιολογία θεωρεί ότι «καθαρίζει».
Όμως κάπου εδώ έρχονται οι Έλληνες δικαστές να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, με μια ιδιαίτερη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.
Σ' αυτή - και με αφορμή την υπόθεση των καθαριστριών -  καταφέρονται κατά της κυβέρνησης και του υπ. Οικονομικών κάνοντας λόγο για «κοινωνικό εκβιασμό» και επίκληση της Δικαιοσύνης μόνο όταν οι αποφάσεις της, είναι αρεστές. 
Τα περιθώρια που αφήνουν για παρερμηνείες οι δικαστικοί είναι λίγα καθώς μιλούν ξεκάθαρα κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται από το ΥΠΟΙΚ μέσω διαρροών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε αυτόματα θα εφαρμόζονται νέα μέτρα να καλυφθεί το δημοσιονομικό κόστος.  
Οι δικαστές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της, φωτογραφίζοντας τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.

Η αλήθεια της Σοφίας :«Βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη...»

«Από εκβιασμό σε εκβιασμό φθάσαμε και στο τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού. Στο «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω». Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών. Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών ως τους αρμόδιους (λέμε τώρα) υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας.
Σα να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος «αναλυτής» των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας.

Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Όπως είπε μιλώντας στο Σκάι, οι δανειστές μας «γνωρίζουν πως αν καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός η κατανάλωση θα υποχωρήσει περαιτέρω και θα υπάρξει μεγαλύτερη ύφεση, αλλά… θέλουν με την πίεση αυτή να δουν ότι «οι Έλληνες έχουν σοβαρευτεί και βλέπουν πλέον τα προβλήματα στον τόπο»»!
Αν και οικονομολόγος, αποδέχεται δηλαδή ότι η χώρα στραγγαλίζεται καθαρά για λόγους παραδειγματισμού, για να τιμωρηθεί δηλαδή, να εξουθενωθεί και να μηδενιστεί, να μην υπάρξει η παραμικρή περίπτωση να συνέλθει.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΕΚAΠΕΝΤΕ (15) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ, της εταιρείας ''Δ.ΦΙΛΔΙΣΑΚΟΣ A.E.E. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.'', σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λ. Κηφισίας, αρ. 205
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ, της εταιρίας ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΣ. ΚΑΒΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.'', σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Πεντέλης, αρ. 116
3. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΟ), του ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λ. Κηφισίας, αρ. 215.

Ανασχηματισμός ... Γονική παροχή!

Τράπεζα της Ελλάδος: Μόλις 51,2 δισ. €, το όφελος από τα δύο «κουρέματα» του χρέους

Περιορισμένο ήταν το καθαρό όφελος από τα δύο «haircut» του ελληνικού χρέους, που πραγματοποιήθηκαν το 2012, όπως αποκαλύπτει το βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος, «Το χρονικό της μεγάλης κρίσης 2008-2013».
Από τη συνολική μείωση του χρέους κατά 137,9 δισ. ευρώ, που επιτεύχθηκε με το PSI του Φεβρουαρίου του 2012 και την επαναγορά ομολόγων το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το καθαρό όφελος ήταν μόλις 51,2 δισ. ευρώ.
Αυτό οφείλεται στην ιδιομορφία της διαδικασίας του PSI, στις πρόσθετες ανάγκες δανεισμού που δημιούργησαν οι ίδιες οι διαδικασίες (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών), καθώς και στην ανάγκη χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.
Όπως αναφέρεται στο βιβλίο της ΤτΕ, το ύψος των παλαιών δανείων (ομολόγων) προς τους ιδιώτες επενδυτές μειώθηκε το Φεβρουάριο κατά 106 δισ. ευρώ περίπου.
Επίσης, με την επαναγορά χρέους το Δεκέμβριο του 2012, το χρέος μειώθηκε περαιτέρω κατά 31,9 δισ. ευρώ, δηλαδή συνολικά κατά 137,9 δισ. ευρώ.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Διοίκηση Κεντρικής Τράπεζας: Από τον Αννα στον Καϊάφα

 ή ... από τον Προβόπουλο στον Στουρνάρα!
Με φιλοφρονήσεις του τέως προς τον νυν έλαβε τέλος το σίριαλ της αποχώρησης -με τη λήξη της πενταετούς θητείας- του Γιώργου Προβόπουλου, από τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και της αναμενόμενης διαδοχής του από τον Γιάννη Στουρνάρα.
Μια διαδοχή που εξελίχθηκε σε θρίλερ αφού το μέλλον του πρώην πλέον τσάρου της οικονομίας απασχόλησε επί μακρών την πολιτική επικαιρότητα
Μια διαδοχή που εξελίχθηκε σε θρίλερ αφού το μέλλον του πρώην πλέον τσάρου της οικονομίας απασχόλησε επί μακρόν την πολιτική επικαιρότητα αφενός για το πρόσωπο που θα τον διαδέχονταν στο ΥΠΟΙΚ αφετέρου για τον αν τελικά ο κ. Στουρνάρας θα πήγαινε στην ΤτΕ.
Ο προβληματισμός του Μαξίμου ήταν τέτοιος που πήγε πίσω ακόμη και ο ανασχηματισμός με τις πληροφορίες να θέλουν τον κ. Σαμαρά να έχει έτοιμα τα ονόματα όλων των υπουργών και των διαδόχων τους και να μην μπορεί να αποφασίσει ποιός θα είναι ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας και αν ο κ. Στουρνάρας θα διαδέχονταν τον Γ. Προβόπουλο στην ΤτΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο μεσοδιάστημα ακούστηκαν πλείστα όσα ονόματα για τη θέση του νέου ΥΠΟΙΚ, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν με το ένα πόδι στην ΤτΕ, με το άλλο στη Νίκης και κατ' άλλους στις Βρυξέλλες ως κοινοτικός Επίτροπος.
Το θέμα περιέπλεξε ακόμη περισσότερο ένα ταξίδι μυστήριο του κ. Στουρνάρα στο Παρίσι την περασμένη Τρίτη, το οποίο «πρόδωσε» στην κυριολεξία ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Εθιμοτυπική συνάντηση του Γ. Πατούλη με τους Αθμονείς

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αθμονέων, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο και την ανάληψη της νέας του πενταετούς διάρκειας δημοτικής θητείας.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Αθμονέων -
η πρόεδρος Ρούλα Μπόγδανου, η αντιπρόεδρος Έφη Μανιάτη, ο γ.γ. Σπύρος Κουτσούκος, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Δέσποινα Περαντάκου, η έφορος Ελπίδα Τσουκλείδου, και η κοσμήτορας Ελένη Λέκκα-, ευχήθηκαν στον Δήμαρχο κ. Πατούλη, να έχει καλή Υγεία και να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια το ίδιο δυναμικά το έργο του στο Μαρούσι διατυπώνοντας, παράλληλα, ότι
ως ο παλαιότερος σύλλογος του Αμαρουσίου θα εξακολουθήσει και στο μέλλον στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας να συνδράμει το έργο της Δημοτικής Αρχής για το κοινό όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Στην ίδια πολιτική...


Ενας ετερόκλιτος τηλε-θίασος με σαφή εκλογικό προσανατολισμό αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο μετεκλογικός ανασχηματισμός αποτελεί ομολογία ήττας από την πλευρά της Ν.Δ.
Οχι μόνο γιατί δεν περιλαμβάνει εκείνους που έχασαν τη μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και γιατί αλλάζει ακόμα και τον υπουργό των Εσωτερικών.
Κίνηση, που έρχεται να χρεώσει αποτυχία στη διεξαγωγή της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και αποτελεί ένα στάδιο προετοιμασίας για την επόμενη.
Η στροφή στη λαϊκή Δεξιά γίνεται με πρόσωπα που έχουν αναγνωρισμένη προϋπηρεσία ως θαμώνες τηλε-παραθύρων.
Ετερόκλιτα υπουργικά ζευγάρια, που προφανώς δεν εξυπηρετούν μια κυβερνητική ομοιογένεια, αλλά έρχονται για να καλύψουν τις «ανάγκες» για μια λαϊκιστική δημόσια αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την εκπροσωπούν κατά βάση βουλευτές της Β' Αθήνας και πρόσωπα εγνωσμένης αποτελεσματικότητας στο λαϊκισμό των τηλεπαραθύρων, όπως οι Γερ. Γιακουμάτος και Αργ. Ντινόπουλος.
Η Ν.Δ. προσβλέπει στην παραδοσιακή εκλογική της πελατεία, αλλά κυρίως θα επιχειρήσει τον επαναπατρισμό των δεξιών ψηφοφόρων.
Αυτών, που επέλεξαν τους Ανεξάρτητους Ελληνες, αλλά και εκείνων, που στράφηκαν προς τη Χ.Α.
Και σε αυτό το πεδίο αναμένεται να δοθεί η μεγάλη μάχη των εντυπώσεων με τους δοκιμασμένους τηλε-μαϊντανούς στο δεξιό ακροατήριο.
Η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γκ. Χαρδούβελη δεν σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής. Ο διάδοχος του Γ. Στουρνάρα ούτε τις Βρυξέλλες πρόκειται να δυσαρεστήσει, αλλά ούτε και το Βερολίνο.

Nέα «κυβέρνηση Σημίτη», με πρωθυπουργό Α. Σαμαρά & Αντιπρόεδρο Ε. Βενιζέλο...

Εκπληξη η μη υπουργοποίηση Μ. Χριστοφοράκου & Τάσου Μαντέλη!

Αναλυτικά, όλα τα ονόματα των μελών του υπουργικού συμβουλίου:
 
Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
 Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης & Υπουργός Εξωτερικών: Ε. Βενιζέλος
Υφυπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός Εξωτερικών: Άκης Γεροντόπουλος
 Υπουργείο Οικονομικών
 Υπουργός : Γκίκας Χαρδούβελης
Αναπληρωτής Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός : Γιώργος Μαυραγάννης
 Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
 Υπουργός : Κυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός: Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου
 Υπουργείο Εσωτερικών
 Υπουργός : Αργύρης Ντινόπουλος
Υφυπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης
Υφυπουργός : Γιώργος Ντόλιος
 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
 Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Γιάννης Λαμπρόπουλος
 Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
 Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Υφυπουργός : Γεράσιμος Γιακουμάτος
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης
 Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
 Υπουργός : Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Θερινή ... Δημοκρατία!!!

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Eκτακτη συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου» στις 7:00 μ.μ.

ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ(21) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Eκτακτης συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα Τρίτη 10 Ιουνίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 παρ.5 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
Επικύρωση πρακτικών 3ης και 4ης συνεδρίασης έτους 2014
1. Γ' Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου
2. 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομκού έτους 2014
3. Επιβολή του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων
4. Αποδοχή ή μη της με αριθ. 32/2014 απόφασης της Δ.Ε.Π.Α. σχετικής με την απόδοσης μέρους ποσού, Δ΄ Δόση 2014, από τον φόρο των Ηλεκτροδοτούμενων χώρων, για την κάλυψη λειτουργικών και άλλων δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές
5. Απόδοση ποσού, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων στους δικαιούχους, χρονικής περιόδου από 01/01/2013 έως 30/042013 και από 01/01/2014 έως 30/04/2014

«Η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου»!

Με μια διυπουργική απόφαση των Χατζηδάκη - Μωραΐτη η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. προχωρά στη νομιμοποίηση του εμπορικού κέντρου «THE MALL», παραβιάζοντας απροκάλυπτα κάθε έννοια συνταγματικότητας και κράτους δικαίου. 
Χρησιμοποιώντας το νόμο του «Fast - Track», περί στρατηγικών επενδύσεων, που όμως δεν ισχύει για έργα που κατασκευάστηκαν πριν από το 2010, προσπαθεί εμφανέστατα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ομίλου Λάτση.
Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της σε μεθοδεύσεις που έχουν στόχο τη «νομιμοποίηση του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης.
Επιθυμεί εξελίξεις που θα εξασφαλίζουν στο Δήμο αποζημιώσεις για τις πολλαπλές και ποικίλες ζημιές που έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια η πόλη εξαιτίας αυτού του αυθαιρέτου.
Που θα βελτιώνουν την υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής των κατοίκων των γύρω περιοχών.
Που θα μεριμνούν για την προβληματική λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης, οι οποίες υπέστησαν τις οδυνηρές συνέπειες της λειτουργίας αυτού του παράνομου, αυθαίρετου εμπορικού κέντρου.
Η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου».
Οφείλει να τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης διυπουργικής απόφασης και να σταθεί αντίθετη σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Οφείλει να πρωτοστατήσει στην απαίτηση της υλοποίησης της απόφασης του Σ.τ.Ε. που κηρύσσει το «THE MALL» αυθαίρετο. 

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η Αποχή είναι συνυπεύθυνη για την διαφθορά και τη φτώχεια

Για άλλη μια φορά πρώτευσε το κόμμα της αποχής. Αυτών που κυρίως θα πληρώσουν τελικά το πάπλωμα με φόρους και χαράτσια εκλέγοντας συνειδητά με την αποχή τους, αυτούς που θα φορτώσουν σε όλους τα νέα βάρη.
Ποιους άλλους; Μα αυτούς που καταλαμβάνουν την εξουσία και μαζί με τους παρατρεχάμενους, χρεώνουν, εκμεταλλεύονται και απομυζούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό και φυσικά και τους απέχοντες.
Αυτούς που ενώ παρουσιάζονται σαν γνώστες των πάντων, πέφτουν θύματα από τους ανθρώπους της διαφθοράς, μιας καλά προσχεδιασμένης αποχής και χάρη στην αποχή η Διαπλοκή ολοκληρώνει τον σκοπό της λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα και τον εθνικό πλούτο.
Φυσικά δεν μιλάμε για τις λίγες απουσίες λόγω πραγματικής ανάγκης (υγείας κ.λπ.) αλλά για αυτούς που ενώ ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν επακριβώς πρόσωπα και πράγματα, αρνούμενοι να μπουν μπροστά αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καταγγέλλοντας ονομαστικά και αιτιολογημένα όλους τους άλλους, επιλέγουν ως μέσο δήθεν αντίστασης την εύκολη λύση της φυγής.
Αυτοί οι «απόντες» από την εκλογική μάχη συνήθως, προσωρινά οικονομικά βολεμένοι, πέφτουν στο σφάλμα να αγνοούν ότι το κοινό συμφέρον είναι και το πραγματικό δικό τους συμφέρον.
Έτσι, μετατρέπονται χωρίς να το αντιλαμβάνονται σε ένα καλά υπολογισμένο γρανάζι για την επιβίωση της σάπιας μηχανής που μας κυβερνά.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ἡ κατάργηση τῆς Κυριακῆς Ἀργίας

Ἕνα ἀκόμη ἀντιχριστιανικὸ νομοθέτημα ψηφίσθηκε  ἀπὸ τὴν Βουλὴ τῶν Ἑλλήνων. Ἀποδομεῖται ἔτι περαιτέρω ἡ Ὀρθόδοξη Χριστιανικὴ ταυτότητα τοῦ νεοελληνικοῦ Κράτους, ἀντίθετα πρὸς τὴν βούλησι τῶν ἡρώων πού τὴν εἶχαν δημιουργήσει μὲ τὸ αἷμα τους.
eldergeorgios2
 τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιμ. π. Γ. Καψάνη 
Ἡ ἀντίδρασις τῶν ἐπαγγελματικῶν καὶ κοινωνικῶν φορέων πού ἐπηρεάζονται ἀπὸ τὸ νομοθέτημα εἶναι ἐπαινετή. Ἡ διαμαρτυρία τῶν Σεβασμιωτάτων Ἱεραρχῶν καὶ τῶν Κληρικῶν τῆς Ἐκκλησίας παρήγορος. 
Ὅμως σήμερα, μετὰ τὴν ὑπερψήφισι τοῦ νόμου, ἔστω καὶ στὸν περιωρισμένο βαθμὸ ἐφαρμογῆς του σὲ ὠρισμένες Κυριακὲς τὸν χρόνο, ἡ εὐθύνη γιὰ τὴν ἐφαρμογὴ τοῦ νόμου βαραίνει τοὺς ὤμους τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν.
Ἡ ἀργία τῆς Κυριακῆς εἶναι βασικὸ καθῆκον μας, ἐπειδὴ εἶναι ἐντολὴ τοῦ Θεοῦ, κατὰ τὸ «ἓξ ἡμέρας ἐργὰ καὶ ποιήσεις πάντα τα ἔργα σου, τῇ δὲ ἡμέρα τῇ ἑβδόμη σάββατα Κυρίω τῷ Θεῷ σου» (Ἐξόδ. κ΄ 9), ἀλλὰ κυρίως γιατί ὡς μέλη τῆς Ἐκκλησίας ὀφείλουμε νὰ μετέχουμε κάθε Κυριακὴ στὸ μέγιστο γεγονὸς τῆς Θείας Λειτουργίας καὶ νὰ τιμοῦμε τὴν ἡμέρα τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου.
Ἐκεῖνοι πού σήμερα ἐπιεσαν γιὰ τὴν κατάργησι τῆς Κυριακῆς ἀργίας δὲν θέλουν τοὺς χριστιανικοὺς θεσμούς, ἐπειδὴ δὲν θέλουν τὸν Χριστό, ἀλλὰ τὸν ἀντίχριστο, κατὰ τὸν ἀψευδῆ λόγο τοῦ Κυρίου:

Hμερήσια προσκυνηματική Ἐκδρομή στό Χιλιομόδι Ἀργολίδος

Hμερήσια προσκυνηματική Ἐκδρομή  στίς Ἱερές Μονές Ἀγνοῦντος, Καλαμίου καί Φανερωμένης στό Χιλιομόδι Αργολίδος, ὀργανώνει τήν Τρίτη 10 Ἰουνίου ἡ Ἐνορία Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου
Περιλαμβάνει προσκύνημα στίς πιό πάνω Μονές μέ Παράκληση, ἐπίσκεψη στίς Ἐκθέσεις καί γεῦμα σέ Ταβέρνα στίς Μυκῆνες.
Τό κόστος συμμετοχῆς (ἐκτός γεύματος) στήν ἐκδρομή κατ’ ἄτομον εἶναι 20 εὐρώ, τό ὁποῖο καταβάλλεται ἀμέσως μέ τήν δήλωση τῆς συμμετοχῆς.
Τούς προσκυνητάς θά συνοδεύσουν οἱ: π.Σαράντης καί π. Χρῆστος.