Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Οι Ευχές του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για το Πάσχα

Οι Πασχαλινές ευχές της Ρένας Χαλιώτη

Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα απο την Μαρίνα Πατούλη


Ευχές από τον Όμιλο UNESCO Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής

Αναστάσιμες Ευχές από τον Σ.Π.Α.Π

Θερμές ευχές για καλό Πάσχα με υγεία & αισιοδοξία από το προσωπικό της ΕΠΑ.Σ. Συγγρού

Καλό Πάσχα & καλή Ανάσταση από τον Σύλλογο Κατοίκων Πολυδρόσου

Πασχαλινές ευχές από την Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων

Ευχές από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Το Σωματείο Πνευματικής, Πολιτιστικής & Κοινωνικής Κίνησης Β.Π. σας εύχεται Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

Ευχές από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΥΚΗΣ

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα από τον Σύλλογο «ΑΡΓΩ» Χαλανδρίου

Δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο!!!

Μεγάλη Τετάρτη


Οι λέξεις δεν αλλάζουν ποτέ παρά μόνον, όταν με τον καιρό, ο καιρός τις κάνει να σημαίνουν κάτι άλλο. 

Όμως οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν τις λέξεις ούτε με παρενδύσεις, ούτε με ευφημισμούς, ούτε με εξοστρακισμούς. 
Αντιθέτως, οι λέξεις αλλάζουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να τις αλλάξουν. 
Και γίνονται έτσι οι άνθρωποι αυτοί αυτό που δεν ήταν. 
Γίνεται μασκαράς ο κομμουνιστής και ο χριστιανός γίνεται σταυρωτής.
Μια μέρα ο προδότης των λέξεων που είπε συνάντησε τον προδότη των λέξεων που άκουσε.
Και στήθηκε αγώνας λαμπρός. 
Και άνθησε η ποίηση, στεφανώθηκε η ρητορική, τα μαθηματικά ταξίδεψαν τους ακροατές στις άκρες του σύμπαντος – καθότι είχε μαζευτεί όλο το χωριό να ακούσει τους γόητες των λέξεων. 

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

«ΙΔΙΟΜΕΛΟ»:Αύριο Μεγάλη Τετάρτη το αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη

Το νερό ... βρωμάει από το κεφάλι!

●►Πριν από το νερό της Θεσσαλονίκης ήταν το Εξοικονομώ κατ Οίκον. 
●►Πιο πριν η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο. 
●►Πιο πριν το ηλεκτρονικό εισιτήριο. 
●►Πιο πριν οι μπάρες στο μετρό. 
●►Πιο πριν τα διόδια της Εγνατίας. 
●►Πιο πριν η αστυνομική φύλαξη στις γειτονιές. 
●►Πιο πριν τα έργα πάνω από τη Μάνδρα. 
●►Πιο πριν η μόλυνση του Σαρωνικού και της Σαλαμίνας. 
●►Πιο πριν… ήταν οι εκλογές του 2015. 
Και όλοι είναι στις καρέκλες τους!
Και δεν υπάρχει τομέας διαχείρισης που αυτή η κυβέρνηση να έχει διαχειριστεί χωρίς καταστροφές και προβλήματα, εκτός από τον τομέα της προπαγάνδας. 
Στον οποίο είναι μανούλα. 
Επειδή οι άλλοι είναι ανίδεοι. 
Και δεν υπάρχει τομέας που να έχει παραιτηθεί άνθρωπος από μόνος του. 
Από ευθιξία. 
Όσοι έχουν πάρει πόδι το έκαναν επειδή είχαν γίνει βούκινο και ρεζίλι που κόστιζε στην κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Ύδρευσης Θεσσαλονίκης δήλωνε χτες όλο χαμόγελα, λες και δεν είχε γίνει τίποτε, ότι «αν η παραίτησή του έλυνε το πρόβλημα θα την είχε υποβάλει»! 
Τέτοιο τομάρι ασυνειδησίας. 
Η παραίτηση για λόγους τιμής και ευθύνης του είναι άγνωστοι. 
Όπως και σε όλο το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεπερνώντας και τη λογική δήλωνε μάλιστα, ότι για τη βλάβη στο σύστημα της ΕΥΑΘ δεν ευθύνεται η ΕΥΑΘ! 
Όχι. Φταίει ο Φούφουτος. 

Εγκληματική πρόκληση του δημόσιου αισθήματος

Επειτα από το μπαράζ εγκληματικών ενεργειών σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών, ο αναπληρωτής υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη Νίκος Τόσκας έκανε μια σειρά από δηλώσεις που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα. 
Στην υπόθεση του 88χρονου που προσπάθησε να αμυνθεί στην επίθεση των ληστών, επέρριψε ευθύνες στο... θύμα για την άμυνα που προέβαλε, λέγοντας δηκτικά ότι δεν πρέπει να γίνουμε «Φαρ Ουέστ».
Στο τραγικό περιστατικό στην Κηφισιά, με τον επιχειρηματία που πυροβολήθηκε από ληστές οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του, δήλωσε με ύφος: 
«Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει».
Οι Ελληνες, κάθε φορά που ακούνε ή τους μεταφέρονται δηλώσεις του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού, αδυνατούν να τις πιστέψουν, διότι είθισται οι υπεύθυνοι πολιτικοί να προσπαθούν να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα, όχι να ζητούν τα «ρέστα» από τα θύματα των αβλεψιών τους και να ειρωνεύονται τους πολίτες.
Η κυβέρνηση, διά του κ. Τόσκα, μοιάζει να αξιώνει από τους φορολογούμενους πολίτες να σιωπήσουν και να υποταχθούν στις συμμορίες που λυμαίνονται τα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο. 

Ο Τόσκας, το Φαρ Ουέστ & ο «αγγελικά πλασμένος κόσμος»...

Δεν χρειάζεται να έχει ειδικό πολιτικό ταλέντο για να μην δηλώσει ένας υπουργός Προστασίας του Πολίτη αυτά που δήλωσε τις τελευταίες ημέρες ο Τόσκας. 
Το πρώτο του φάουλ ήταν όταν επέκρινε τον 88χρονο, ο οποίος υπέστη ένοπλη ληστεία από έναν 28χρονο Αλβανό κακοποιό και έναν 18χρονο Έλληνα συνεργό του. 
Τότε, επειδή ο γέροντας είχε καταφέρει να πυροβολήσει τον ένα ληστή, ο υπουργός είχε μιλήσει για λογική Φαρ Ουέστ!
Το πόσο η δήλωσή του εκείνη ήταν σε πλήρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα είχε φανεί από τις θυελλώδεις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Για τον μέσο πολίτη, ο οποίος βιώνει καθημερινά το κλίμα ανασφάλειας, η άσκηση δίωξης στον 88χρονο συνιστά βαριά πρόκληση. 
Υπενθυμίζουμε πως ο γέροντας είχε ήδη κακοποιηθεί από τους δύο ληστές όταν κατάφερε να βρει το όπλο και να πυροβολήσει. 
Κι ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση συνιστά η δήλωση Τόσκα.
Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και είχαμε την ένοπλη ληστεία στην Κηφισιά. 
Όπως είναι γνωστό, όταν ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης άκουσε θόρυβο τη νύχτα και σηκώθηκε από το κρεββάτι του για να δει τι συμβαίνει, δέχθηκε επίθεση και πυροβολισμό από τους ληστές, με αποτέλεσμα να χαροπαλεύει σήμερα στην εντατική.
Τί, λοιπόν, βρήκε να δηλώσει ο Τόσκας μετά από αυτό το δραματικό περιστατικό; 
Δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κόσμος αγγελικά πλασμένος» κι ότι οι ληστείες σε σπίτια έχουν μειωθεί κατά 13%! Ο άνθρωπος όχι μόνο δεν έχει οξυμένο πολιτικό κριτήριο, αλλά ούτε και τον κοινό νου. Δεν πρόκειται απλώς για πολιτική γκάφα. 
Πρόκειται για δεύτερη βάναυση πρόκληση στο κοινό αίσθημα.

Τα δεινά του πολέμου

Από συναισθηματική-αισθητική άποψη ως δεινά του πολέμου θεωρούνται η απώλεια ανθρώπινων ζωών και η καταστροφή υποδομών των εμπλεκομένων χωρών. Όμως το παραπάνω δεν είναι απαραίτητο και δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να χαρακτηρισθή κάτι ως πόλεμος. 

Για παράδειγμα, πριν την εποχή της εθνικής δημοκρατίας αυτοί που λάμβαναν μέρος σε έναν πόλεμο ήσαν συνήθως οι επαγγελματίες πολεμιστές (αριστοκράτες ή έμμισθοι) και οι πόλεμοι γίνονταν με αποφυγή της καταστροφής των υποδομών και της θανάτωσης των παραγωγικών τάξεων όταν ο κατακτητής ήθελε να τις χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του. Καταστροφές πόλεων είχαν να κάνουν με την πληρωμή των μισθοφόρων (λεηλασία) παρά να αποτελούν τέλος του ίδιου του πολέμου. 
Ο πόλεμος σκοπό έχει να αλλάξει την συγκεκριμένη τάξη του κόσμου υπέρ του νικητή. 
Ποια είναι τελικά τα δεινά του πολέμου;
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η απώλεια της ελευθερίας του ηττημένου, τουλάχιστον μέχρι να ενσωματωθή στην νέα κατάσταση. 
Όμως και πάλι, αυτό έχει ένα πρόβλημα, γιατί η αξία η ίδια της ελευθερίας ορίζεται από την δυνατότητα του πολέμου, και ο πόλεμος ορίζει τον «δούλο και τον ελεύθερο» σύμφωνα με την γνωστή ρήση ―και πόλεμος δεν είναι κατ’ανάγκη κάτι που εμπλέκονται όπλα. 
Οικονομικός πόλεμος, πόλεμος ιδεών, ερωτικός πόλεμος, δεν είναι μεταφορές, είναι εκδηλώσεις του ίδιου φαινομένου με άλλα μέσα. 

Αναταράξεις ...

Αν διαβάσει κανείς τα σχόλια των δύο μετριοπαθών διανοουμένων που δημοσιεύτηκαν χθες στα «ΝΕΑ» με αφορμή την τελευταία σφαγή στη Γάζα - του Ισραηλινού Αβραάμ Γεοσούα και της Παλαιστίνιας Αμίρ Σουάντ -, θα διαπιστώσει ότι τα περιθώρια διαλόγου έχουν στενέψει απελπιστικά. Κανείς δεν πιστεύει πλέον στην ειρηνική συνύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών. 

Καμιά ελπίδα, καμιά γέφυρα, μόνο αίμα.
Πρωτοφανή οξύτητα έχει λάβει και η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ισπανία και την Καταλωνία, με τους οπαδούς της καταλανικής ανεξαρτησίας να χαρακτηρίζουν την Ισπανία «δύναμη κατοχής» και μετριοπαθείς διανοουμένους από τη Μαδρίτη να τους αποκαλούν «Ναζί». 
Ο ισπανοβρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάρλιν εξέφραζε πρόσφατα στην εφημερίδα Βανγκουάρδια την έκπληξη και την ανησυχία του για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.
Η ελληνοτουρκική ένταση δεν αποτελεί λοιπόν παραφωνία σε έναν κατά τα άλλα ειρηνικό κόσμο. 
Αν λάβει μάλιστα κανείς υπόψη του ότι στη μια πλευρά υπάρχει ο Καμμένος και στην άλλη ο Ερντογάν, που συναγωνίζονται ποιος θα φορέσει την πιο καλοσιδερωμένη στολή παραλλαγής, είναι ευτύχημα ότι δεν έχει συμβεί ακόμη η ζημιά. 
Παρ' όλα αυτά, ή ακριβώς γι' αυτό, είναι επείγουσα η ανάγκη να ακουστούν οι φωνές της λογικής που θα συμβάλουν στο να πέσουν οι τόνοι και να πρυτανεύσει η λογική.

Πιέζοντας την Ρωσία: Ποιοι είναι οι θιασώτες ενός πυρηνικού πολέμου

Ο κορυφαίος Αμερικανός καθηγητής Stephen F. Cohen, που αποχώρησε από το Princeton και το NYU, ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τακτικά προσκεκλημένος στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα για να αναλύσει τις Αμερικανοσοβιετικές και στη συνέχεια τις αμερικανορωσικές σχέσεις. 
Αλλά τώρα, μποϋκοτάρεται από όλα τα εθνικά δίκτυα των ΗΠΑ, επειδή μιλάει για την πολύ πραγματική και τώρα ταχέως αυξανόμενη πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, λόγω των αμερικανικών πολιτικών - τόσο από τον Ομπάμα, όσο και από τον Τράμπ.
Επρόκειτο να είμαι επικριτικός απέναντι στον Δρ Cohen, επειδή αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «πραξικόπημα» για να αναφερθεί σε αυτό που στις «ειδήσεις» των ΗΠΑ αναφέρεται ευφημιστικά ως «επανάσταση της Ουκρανίας»
Αυτό γίνεται ακόμα και από το BBC, το οποίο στην πραγματικότητα γνωρίζει ότι εξαπατά τους τηλεθεατές του, παίζοντας έτσι μαζί με την συμμαχική κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Πράγματι, πώς θα μπορούσε κάποιος να μην γνωρίζει το πραξικόπημα της Αμερικής το 2014 με το οποίο πήρε τον έλεγχο της Ουκρανίας, αναπτύσσοντας αμερικανικά στρατεύματα & όπλα πάνω και κοντά στα σύνορα της Ρωσίας; 
Μήπως ο Κένεντι επέτρεψε στον σοβιετικό δικτάτορα Νικήτα Χρουστσόφ να το κάνει στην Αμερική κατά τη διάρκεια της Πυραυλικής Κρίσης της Κούβας το 1962; Φυσικά και όχι! 
Αλλά η αμερικανική κυβέρνηση, και οι «ειδήσεις» της, απαιτούν από τη Ρωσία να το αποδεχθεί – να αποδεχθεί το απαράδεκτο.
Η ΕΕ πίστευε ότι οι ΗΠΑ ενθάρρυναν απλώς μια επανάσταση και όχι ένα πραξικόπημα που κρύβεται πίσω από την «επανάσταση», (αλλά η ΕΕ δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ στην Ουάσινγκτον).

Πολεμική Κυβέρνηση σχηματίζει ο Τραμπ;

Στο πιο κάτω άρθρο του ο «παλαιό-συντηρητικός» πολιτικός συγγραφέας,  δημοσιολόγος, πρώην σύμβουλος και λογογράφος δύο Αμερικανών προέδρων, μια φορά προεδρικός υποψήφιος ως ανεξάρτητος και θερμός υποστηρικτής του εκλογικού προγράμματος Τραμπ, καταβάλλει μιαν απέλπιδα προσπάθεια να μεταπείσει και αποσοβήσει την «φυγή στον πόλεμο», που φαίνεται να επέλεξε ο Τραμπ, υπο την ασφυκτική πίεση ενός  αμείλικτου βαθέως κράτους, απειλούμενου από την επιταχυνόμενη ροπή ανατροπής  του  συσχετισμού δυνάμεων στον πλανήτη –την οποίαν αναγνωρίζουν και κορυφαίοι Αμερικανοί Επιτελικοί. 
  --------------------------------------------------------------
Ο τελευταίος άνδρας που στέκεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στον πόλεμο με το Ιράν μπορεί να είναι ένας στρατηγός τεσσάρων αστέρων, γνωστός χαϊδευτικά στους πεζοναύτες ως «Λυσσασμένος Σκύλος».
Ο στρατηγός Τζέιμς Μάτις, υπουργός Αμύνης, φαίνεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος στην Αίθουσα Κρίσεων (Λευκός Οίκος) που πιστεύει ότι η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν μπορεί να αξίζει να διαφυλαχθεί και ότι ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια απαίσια ιδέα.
Εντούτοις, εκτός του Μάτις, ο Πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να συγκροτεί μια κυβέρνηση πολέμου.
Ο ίδιος ο Τραμπ υποσχέθηκε να εγκαταλείψει την συμφωνία με το Ιράν – «την χειρότερη συμφωνία που έγινε ποτέ» - και να ξαναεπιβάλει κυρώσεις τον Μάιο.
Ο νέος σύμβουλός του Εθνικής Ασφάλειας, Τζων Μπόλτον - που έγραψε ένα άρθρο με τίτλο :
«Για να σταματήσεις την βόμβα του Ιράν, Βομβάρδισε το Ιράν» - έχει συστήσει προληπτικούς βομβαρδισμούς και «αλλαγή καθεστώτος».

Το γεωπολιτικό ρήγμα των Βαλκανίων

Γιατί υπάρχει δυσκολία εξεύρεσης ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή
Η Βαλκανική Χερσόνησος έχει καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και έχει χαρακτηριστεί ως «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης». 
Η περιοχή της Κεντρικής Ασίας στην οποία η αστάθεια αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της, είχε ονομαστεί από τον Zbigniew Brzezinski ως «Ευρασιατικά Βαλκάνια». 
Μεταξύ των όρων που περιγράφουν τον κατακερματισμό κρατών και θίγουν ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας, υπάρχει και αυτός της «βαλκανιοποίησης». 
Γιατί υπάρχει έντονος προβληματισμός και διάχυτη απαισιοδοξία για το μέλλον της περιοχής; 
Ποια είναι η πραγματικότητα που οδηγεί ακαδημαϊκούς και πολιτικούς να θεωρούν ότι το γεωπολιτικό ρήγμα των Βαλκανίων είναι ξανά ενεργό; 
Τι μπορεί να γίνει για την εξομάλυνση των όλων όσων συμβαίνουν;
--------------------------------------------------------------------------------------------
 Πρώτον, είναι απαραίτητη μια απεικόνιση της σημερινής κατάστασης κυρίως στα Δυτικά Βαλκάνια. Δεύτερον, χρειάζεται η ανάλυση των επιδιώξεων των μεγάλων δυνάμεων της περιοχής. 
Τέλος, χρήσιμα είναι τα συμπεράσματα που οδηγούν σε απαισιοδοξία σχετικά με την Βαλκανική Χερσόνησο και οι πολιτικές που θα οδηγούσαν σε μια εξομάλυνση της αστάθειας.

Στο Μαξίμου, τα παιδία παίζουν με τα σπίρτα

Η ηγεσία της κυβέρνησης βλέποντας ότι παραπαίει εκλογικά, επανέρχεται ταχύρυθμα στην ανορθολογική λογική των πλατειών της αγανάκτησης, μόνο που τώρα θέτει τη χώρα σε καθεστώς αύξουσας επικινδυνότητας.
Το χειρότερο, και θα το πούμε εξ αρχής – γι' αυτό άλλωστε και το κάνει – είναι ότι βρίσκει ευήκοα ώτα σε ένα ανορθολογικό τμήμα του πληθυσμού. 
Εκείνο το τμήμα το οποίο είχε αγαλλιάσει για την άνευ λόγου πρόσκληση Ερντογάν και τα… «παλικαρίσια» λόγια που του απηύθυναν για την συνθήκη της Λοζάνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός (χωρίς βέβαια - τότε και τώρα - οι πρωταγωνιστές και οι οπαδοί, να έχουν συνειδητοποιήσει τη διπλωματική ήττα που υπέστημεν).

Χθες, και με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί ότι θα ρυθμίσει το θέμα των 8 αξιωματικών σε 10- 15 μέρες, το Γραφείο του Πρωθυπουργού εξέδωσε μια πρωτοφανή (χαμηλής ποιότητας, διακρατικής έντασης και διπλωματικής ανεπάρκειας), ανακοίνωση. Μια ανακοίνωση που μόνο σε εμπόλεμους φυλάρχους του τρίτου κόσμου θα άρμοζε!
Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο ως... Σουλτάνο! 
Γράφει συγκεκριμένα: 
«Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου κι έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».
Δεν θα ξεστρατίσουμε από το θέμα για να σχολιάσουμε τη διαβεβαίωση περί του… σεβασμού της Δικαιοσύνης από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αλίμονο, τόσες… ενδείξεις έχουμε! 
Ούτε δικαιούμαστε να εκφράσουμε υποψίες ότι ο κ. Τσίπρας ίσως και να το είχε υποσχεθεί. 
Δεν ήμασταν ωτακουστές.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

«Μυρίζει ο Κόσμος Γιασεμί» την Κυριακή 15 Απριλίου στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»!

Κατανυκτική η συναυλία της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου η θρησκευτική συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» με τίτλο:
«Τίς Θεός Μέγας» και με τη φιλική συμμετοχή του μουσικού συνόλου «Vocal Inventions Ensemble».
Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μήνυμα χαιρετισμού μετέφερε στους χορωδούς και στους παρευρισκομένους η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη.
Με την ευκαιρία της εορταστικής συναυλίας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, στο μήνυμά του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, έστειλε την αγάπη του στο ακροατήριο και ευχήθηκε Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους: 
«Το Αναστάσιμο Φως ας τροφοδοτεί με Δύναμη και Πίστη τις Ψυχές όλων και με σταθερά βήματα και αποφασιστικότητα να πορευόμαστε ενωμένοι προς ένα καλύτερο μέλλον». 

«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ το ΧΑΛΑΝΔΡΙ στις 4 ΕΠΟΧΕΣ»

Δικαίωση της Διοίκησης Πατούλη & παραμονή των συμβασιούχων του Δήμου Αμαρουσίου στην καθαριότητα!

Την παράταση απασχόλησης για το επόμενο χρονικό διάστημα συμβασιούχων εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου, ορίζει η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα. 
Η απόφαση αυτή δικαιώνει την επιλογή της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου από την πρώτη στιγμή να βρεθεί στο πλευρό των συμβασιούχων στην καθαριότητα στηρίζοντας τις ενέργειες τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Δεδομένου ότι χωρίς ευθύνη των Δήμων, έχει καθυστερήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας που είναι σε εξέλιξη, και υπάρχει αδυναμία των Δήμων να υλοποιήσουν το έργο της καθαριότητας μετά τη λήξη στις 31/3/2018 των συμβάσεων των ήδη απασχολούμενων (ν.4479/2017), η δικαστική οδός ήταν η μόνη επιλογή.

Δούλοι του φθόνου!!!

Οι απλουστεύσεις κατά κανόνα βγάζουν σε λανθασμένα συμπεράσματα. 
Και ήρθε η κρίση να ζητήσει επαναπροσδιορισμό. 
Ένα εξ αυτών και η αξία της ιεραρχίας. 
Όχι όπως την ξέραμε. Όχι όπως την εφαρμόζαμε. 
Καλούμαστε, να γίνουμε δίκαιοι μέσα στη φτώχεια μας, ώστε να την ξεπεράσουμε. 
Άλλωστε, είναι καλό να παραδεχόμαστε τους καλύτερους και να μην γινόμαστε δούλοι του φθόνου. Πρώτα για εμάς…
Είναι φαίνεται συνέπεια του γεγονότος ότι η κρίση χτύπησε κατακέφαλα τη χώρα μας, ότι όλοι πλέον ασχολούνται με το τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι τους. 
Φταίει η νοοτροπία μας, λένε, το κεφάλι μας που δεν αλλάζει. 
Τι κρύβεται, αλήθεια, εκεί μέσα; 
Τι φωλιάζει κάτω απ’ το συλλογικό μας καύκαλο και γεννάει τόσα παθήματα;
Προσποιούμαστε ότι το αγνοούμε. 
Στην πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουν το μυστικό, όλοι ξέρουν πώς δουλεύει το μυαλό τους: τους αρέσει απλώς να «κάνουν το δικό τους». 
Αυτό είναι που δεν θέλουμε να ομολογήσουμε και τάχα απορούμε γιατί η πυξίδα να μας πηγαίνει μια από δω και μια από κει.
Ασφαλώς, δίνει και το παλαντζάρισμα μια ηδονή και μάλιστα από τις μεγαλύτερες. 
Σου επιτρέπει να αλλάζεις κατεύθυνση χωρίς να δικαιολογείσαι, να μένεις στα μισά του δρόμου χωρίς να μετανιώνεις που ξεκίνησες, να επιδιώκεις ταυτοχρόνως δύο πράγματα αντίθετα μεταξύ τους
Και μόλις φθάσεις στο αδιέξοδο να λες ότι έφταιγαν τα πράγματα που δεν ήταν ένα και ήταν περισσότερα.

«Εξ αντιθέτου» γνησιότητα


Μ​​ε αφορμή τη Μεγαλοβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, αξίζει να διερωτηθεί κανείς πώς και γιατί συντηρούμε οι άνθρωποι τόσα νεκρά κελύφη κάποιων άλλοτε ζωντανών (πλούτου ζωής) θησαυρισμάτων. 
Οχι μόνο θεσμοποιημένες γιορτές, αποστραγγισμένες από κάθε εμπειρία εόρτιας χαράς. 
Συντηρούμε και σαν τάχα «πολιτική», θεσμοποιημένα βρωμερά παιχνίδια ακόρεστης εξουσιολαγνείας και ευτελέστατου ναρκισσισμού. 
Λογαριάζουμε σαν «γάμο», στυγνές συμβάσεις χρησιμοθηρίας ή εξισορρόπησης ορέξεων. 
Εξωραΐζουμε σαν τάχα «παιδεία», έναν χρηστικό εξοπλισμό με πληροφορίες εξυπηρετικές βιοποριστικής αποτελεσματικότητας. 
Και πάει λέγοντας.
Γεννάει νέκρα και πολύ βασανισμό αυτή η υποκατάσταση της αλήθειας και της ζωής από νεκρά κελύφη. 
Δεν το καταλαβαίνουμε οι πολλοί, υπνωτισμένοι από ηδονικά παραισθησιογόνα
Ακόμα & ο ιδεολογικός εξωραϊσμός της δραματικής απώλειας γεννιέται και θεσμοποιείται ερήμην μας σαν «υπεραναπλήρωση» (overcompensation λένε οι ψυχολόγοι) της στέρησης.
Ισως το «κλειδί» των κοσμογονικών αλλαγών είναι το ανεπίγνωστο πέρασμα από τη σχέση στη χρήση και η ευκολία που η χρήση γίνεται εξουσιασμός, κυριαρχία
Για να είναι αποτελεσματική η χρήση των υλικών δεδομένων, πρέπει να τα «σεβαστεί» ο άνθρωπος, δηλαδή να σχετιστεί μαζί τους, όχι να τα κυριαρχήσει – για να ανάψεις το λαδολύχναρο ή τη φωτιά στο τζάκι, είναι απαραίτητο να προσαρμοστείς στις ιδιαιτερότητες των υλικών, να παραιτηθείς από τη δική σου προτίμηση ή ευκολία, να «βγεις» (ελευθερωθείς) από τις προτεραιότητες του εγώ.

Το Μεγαλοβδόμαδο σε σκίτσα

Σ.φ.Υ.ΡΙΖ.Α:ένα κόμμα με Δεξιές τάσεις & Αριστερές «ευαισθησίες» ...

Τις πταίει; Οι αλγόριθμοι ή ο τρόπος που σκεφτόμαστε;

Ανοίγοντας το facebook ξεπροβάλλει κάθε μέρα ένα διαφορετικό ερώτημα με την επισήμανση «απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις και βοήθησε τους φίλους σου να σε μάθουν».
Οι ερωτήσεις μοιάζουν αθώες, άκακες, όπως «για μένα ελευθερία είναι…» ή «ένα τρελό πράγμα που έκανα κάποτε ήταν…» κι άλλες παρόμοιας ελαφρότητας.
 Άλλοι για πλάκα, άλλοι στα σοβαρά, απαντούν σε αυτές και πολλές άλλες δοκιμασίες τύπου κουΐζ. 
Είναι οι ίδιοι πιθανότατα που πρωτοστατούν εδώ και μερικές μέρες στο κίνημα #deletefacebook, έχοντας πέσει από τα σύννεφα, όταν έμαθαν ότι η Cambridge Analytica, εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που συνδέεται με τον πρώην σύμβουλο του Trump Steve Bannon, βρήκε στο facebook την καλύτερη και μεγαλύτερη βάση για να εξορύξει -ή αν θέλετε να συγκομίσει- δεδομένα. 
Όπου εξόρυξη δεδομένων (data mining) είναι η ανακάλυψη νέων προτύπων και μοντέλων που επιτρέπουν τη συσχέτιση και την ομαδοποίηση σε κατηγορίες, ενώ συγκομιδή δεδομένων (data harvesting) είναι μια έκφραση, την οποία χρησιμοποίησε ο ίδιος ο πληροφοριοδότης δημοσίου συμφέροντος και πρώην συνεργάτης της Cambridge Analytica Christopher Wylie, για να αναφερθεί στην υφαρπαγή (;), εκχώρηση (;), παραχώρηση (;)  προσωπικών δεδομένων 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook το 2015.
Τα δεδομένα συλλέχθηκαν μέσα από μια εφαρμογή με το όνομα thisisyourdigitallife, που δημιουργήθηκε από τον ακαδημαϊκό Aleksandr Kogan και εν συνέχεια αξιοποιήθηκαν μέσα από τεχνικές, όπως αυτές του microtargeting και του cluster analysis, βοηθώντας το επικοινωνιακό επιτελείο του Trump να γκρουπάρει και να στοχεύσει καλύτερα και πιο προσωποποιημένα στους ψηφοφόρους.

Πολυκοσμία & στην «34η Εορταστική Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων» !!!


Ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων, και παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα ήταν ανοικτά και άλλες υπαίθριες αγορές ταυτόχρονα υλοποιούνταν σε γύρω Δήμους, οι εκατοντάδες καταναλωτές από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, που σταθερά τιμούν με την εμπιστοσύνη τους την Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων του Δήμου Αμαρουσίου, έδωσαν το «παρών» και στην 34η Εορταστική Δράση για τις καθιερωμένες Πασχαλινές αγορές τους σε προϊόντα αρίστης ποιότητας σε προσιτές τιμές.
Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, για την υλοποίηση των αγροτικών δράσεων ως αντίδοτο στην κρίση, ξεκίνησε το 2012 και έχει γίνει πλέον θεσμός. Εδώ και έξι χρόνια στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά εξασφαλίζοντάς τους, χάρη στην απουσία μεσάζοντα, υψηλής ποιότητας ελληνικές γεύσεις και προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.
Με την ευκαιρία της 34ης εορταστικής δράσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Η σταθερή προτίμηση και το αμείωτο ενδιαφέρον των καταναλωτών όλα αυτά τα χρόνια από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων, αποδεικνύουν ότι η πολύ καλή οργάνωση της δράσης μας και η μεγάλη ποικιλία σε παραγωγούς και προϊόντα αποτελούν πόλο έλξης για τους καταναλωτές τοποθετώντας τη δράση του Δήμου μας ψηλά στη λίστα των επιλογών τους για τις αγορές τους».

Το μεγάλο ψέμα για «τα μνημόνια που βγαίνουμε»

Το μεγαλύτερο ψέμα της Πρωταπριλιάς δεν είναι αυτό που σκαρφίζεται ο καθένας. 
Είναι αυτό που λέει ο πρωθυπουργός ότι τον Αύγουστο «βγαίνουμε από τα μνημόνια»! 
Και το λέει κάθε μέρα. 
Το είπε και χτες στο Λαύριο. 
Για να τηρήσει το έθιμο. 
Το ψέμα δεν είναι ότι βγαίνουμε (που είναι ψέμα έτσι κι αλλιώς). 
Είναι ότι «τα μνημόνια» ήταν «των άλλων»! 
Ενώ ήταν του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ξεκάθαρα.
Αυτή την καραμέλα δεν καταλαβαίνω πώς την καταπίνει αμάσητη όλη η αντιπολίτευση και όλη η Ελλάδα. Αναπάντητη! 
Μας έχει ζαλίσει ο πρωθυπουργός με τις διθυραμβικές ιαχές ότι τον Αύγουστο «βγαίνουμε από τα μνημόνια». 
Ποια μνημόνια! ΕΝΑ είναι το μνημόνιο, το Τρίτο. 
Κι αυτό είναι εκείνο που υποχρέωσε τη χώρα να υποστεί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Εξ αιτίας της πολιτικής του το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Έχουμε υποστεί όλοι λοβοτομή; Ξεχάσαμε πού ζούμε; 
«Τα μνημόνια» έληγαν τον Φεβρουάριο του 2015. 
Μέχρι εκεί έφτανε η περίοδος παράτασης που κληροδότησε η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου στην επόμενη κυβέρνηση. 
Η χώρα «ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» (νούμερο 1 και 2) στις 28 Φεβρουαρίου του 2015! Απλά και ξάστερα.

Με­γά­λη Ἑ­βδο­μὰς - Πο­ρεί­α Πρὸς τὸ Πά­σχα

 Ἡ Με­γά­λη Ἑ­βδο­μά­δα ὀ­νο­μά­ζε­ται με­γά­λη για­τί με­γά­λες καὶ ἀ­πε­ρί­γρα­πτες ὑ­πῆρ­ξαν οἱ ὠ­φέ­λει­ες τὶς ὁ­ποῖ­ες λά­βα­με κατ’ αὐ­τὴν τὴν ἑ­βδο­μά­δα, ὅ­πως ὁ Ἄγ. Ἰ­ω­άν­νης Χρυ­σό­στο­μος το­νί­ζει: «Κα­ταρ­γή­θη­κε ὁ θά­να­τος, ἐ­ξα­φα­νί­σθη­κε ἡ κα­τά­ρα, ἡ τυ­ραν­νι­κὴ ἐ­ξου­σί­α τοῦ δια­βό­λου κα­τα­λύ­θη­κε, ἐ­νῶ ἔ­γι­νε ἡ συμ­φι­λί­ω­ση τοῦ Θε­οῦ μὲ τοὺς ἀν­θρώ­πους».

Τὴ Μεγάλη Δευ­τέ­ρα ἐ­πι­τε­λοῦ­με ἀ­νά­μνη­ση τοῦἐ­νά­ρε­του Ἰ­ω­σήφ, ὁὁ­ποῖ­ος εἶ­ναι τύ­πος τοῦ Κυ­ρί­ου ἠ­μῶν Ἰ­η­σοῦ Χρι­στοῦ. Ὁ Ἰ­ω­σήφ, ἀ­γα­πη­τὸς υἱ­ὸς τοῦ πα­τρὸς του Ἰ­α­κώβ, φθο­νή­θη­κε ἀ­πὸ τοὺς ἀ­δελ­φούς του, οἱὁ­ποῖ­οι ἀρ­χι­κὰ τὸν ἔ­ρι­ξαν σὲ ἕ­να λάκ­κο καὶ ἔ­πει­τα τὸν πού­λη­σαν σὲ δου­λεμ­πό­ρους. Στὴν Αἴ­γυ­πτο ὅ­μως ποὺ ἔ­φτα­σε ὁἸ­ω­σὴφ ἀν­τι­στά­θη­κε στοὺς πει­ρα­σμοὺς καὶ ὁ Θε­ὸς τὸν δό­ξα­σε. Ἔ­γι­νε ὁ πρῶ­τος ἄρ­χον­τας τῆς Αἰ­γύ­πτου καὶ δι­α­χει­ρί­στη­κε μὲ θαυ­μα­στὴ φρό­νη­ση τὴν ἐ­ξου­σί­α του, ὥ­στε νὰ χορ­τά­σει μὲ τρο­φὲς τὸ λα­ὸ κα­τὰ τὰ χρό­νι­α τῆς πεί­νας ἐ­ξαι­τί­ας τῆς ἀ­καρ­πί­ας τῆς γῆς.
Ὁ Ἰ­ω­σὴφ θε­ω­ρή­θη­κε τύ­πος καὶ προ­ει­κό­νι­ση τοῦ Κυ­ρί­ου, Ἰ­η­σοῦ Χρι­στοῦ, για­τί καὶ Αὐ­τός, ἀ­γα­πη­τὸς Υἱ­ὸς τοῦ Πα­τρός, φθο­νή­θη­κε ἀ­πὸ τοὺς ὁ­μό­φυ­λούς του Ἰ­ου­δαί­ους, πω­λή­θη­κε ἀ­πὸ ἕ­ναν μα­θη­τή Του, βα­σα­νί­στη­κε καὶ ρί­φθη­κε νε­κρὸς στὸν σκο­τει­νὸ τά­φο.

Επιτυχημενο το bazaar για την ενίσχυση των «Γιατρών χωρίς Σύνορα».

Γ. Πατούλης:Με αυτές τις πρωτοβουλίες αποδεικνύουμε ως ενεργοί πολίτες αυτή την Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Την Ελλάδα του Εθελοντισμού, της αλληλεγγύης & της προσφοράς.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου η φιλανθρωπική έκθεση χειροποίητων για την ενίσχυση του έργου των «Γιατρών χωρίς Σύνορα».
Πλήθος πολιτών επισκέφτηκε το bazaar όπου και προμηθεύτηκε καλαίσθητες χειροποίητες δημιουργίες για «καλό σκοπό».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι πολίτες προσήλθαν μαζικά προκειμένου να ενισχύσουν τις δράσεις και το έργο των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», ένα κίνημα από πολλές διαφορετικές γωνιές του πλανήτη που μοιράζονται ένα κοινό όραμα: 

Σεμινάριο Κλινικής Ψυχολογίας 15 ωρών από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει Σεμινάριο Κλινικής Ψυχολογίας διάρκειας 15 ωρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο campus Αμαρουσίου του Κολλεγίου [Σωρού 74, Μαρούσι] στις 19, 26 Απριλίου και 3 Μαϊου 2018 (16:00 - 21:00). 
Στόχος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων (φοιτητές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ευρύ κοινό) στο γνωστικό αντικείμενο της Κλινικής Ψυχολογίας. 
Οι κύριοι πυλώνες αναφοράς του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η θεωρία, η εκπαίδευση, η αξιολόγηση, η έρευνα και η επαγγελματική πρακτική του κλάδου της κλινικής ψυχολογίας.

Α.Λ.Π: «Η τέχνη της επικοινωνίας στις προσωπικές & επαγγελματικές σχέσεις»

Ξεκινούν οι εγγραφές για τον Α΄ Κύκλο Μαθημάτων του νέου τμήματος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, με θέμα: 
«Η τέχνη της επικοινωνίας στις προσωπικές & επαγγελματικές σχέσεις».
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να επικοινωνούν καλά και έχουν διαθέσει πολύ χρόνο για να βελτιώσουν αυτή την ικανότητα. 
Η καλή επικοινωνία είναι εξίσου σημαντική τόσο στις ερωτικές και φιλικές, όσο και τις επιχειρηματικές σχέσεις.
Οι συμμετέχοντες στον παραπάνω κύκλο μαθημάτων θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν, από τους πλέον ειδικούς και καταξιωμένους εισηγητές, την τέχνη της επικοινωνίας, και πως να την εφαρμόζουν αποτελεσματικά.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ (10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (12/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου στα 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2018
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2018
(Π.Ο.Ε)
3. Έγκριση συμμετοχής των υπαλλήλων Καρίπη Μωυσή και Κοτρώτσιου Ευσταθία σε σεμινάριο