Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Παρών & ο Δήμαρχος στις εργασίες καθαριότητας στη Νέα Λέσβο

Θ. Αμπατζόγλου: «Η μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των γειτονιών μας κερδίζεται βήμα - βήμα»     
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαριότητας και συντήρησης πρασίνου – υποδομών, στην περιοχή της Νέας Λέσβου, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020. 
Στις εργασίες παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης,  η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Λέσβου Αμαρουσίου και δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών των δνσεων καθαριότητας & πρασίνου και της πολιτικής προστασίας του Δήμου.  
Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εκτέλεσης προγράμματος καθαριότητας και ευπρεπισμού  όλων των γειτονιών του Αμαρουσίου σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.  
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επόπτευσε τις εργασίες που αφορούσαν κυρίως στην καθαριότητα των πευκόφυτων και θαμνωδών σημείων σε πάρκα, πλατείες και δρόμους, ενώ περιηγήθηκε και σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές που χρήζουν ανακατασκευής.

Μαίρη Διακολιού:Ηστάση μας την εποχή της καραντίνας

Κατά την διάρκεια που οι αρμόδιες αρχές είχαν ανακοινώσει την απόφαση για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών, η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» δια της επικεφαλής της δημοτικής συμβούλου, κ. Μ. Διακολιού, αποφάσισε να σταματήσει τις δημόσιες ανακοινώσεις που θα περιείχαν αντιπαραθέσεις και υποδείξεις προς την δημοτική αρχή.  
Μάλιστα, ήδη από τις 20-3-2020 στείλαμε σχετική ηλεκτρονική επιστολή ενημέρωσης γι αυτή  μας την στάση στον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου, η οποία ανέφερε τα εξής:     
«Αξιότιμε Δήμαρχε, κ. Αμπατζόγλου,  Εκ μέρους της παράταξης μας με την επιστολή αυτή σας ενημερώνω για τα εξής:  
α. Θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας και οι ειδικοί επιστήμονες έχουν ήδη από πολλές ημέρες καταθέσει με λεπτομέρειες τι μέτρα πρέπει να ληφθούν και πώς πρέπει να λειτουργούν οι υπηρεσίες για το καλό τόσο των εργαζομένων τους, όσο και των εξυπηρετούμενων πολιτών. 
Συνεπώς, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει λόγος να σας απευθύνουμε τα ήδη γνωστά και αυτονόητα.  
β. Είναι απόφαση της παράταξής μας να μην εκδίδονται αυτήν την περίοδο ανακοινώσεις που αφορούν ζητήματα γύρω από την επιδημία και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, θεωρώντας (επίσης) αυτονόητο, ότι η Διοίκηση θα εφαρμόσει όλες τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών, και μάλιστα χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.  
Σε κάθε περίπτωση, τώρα ακόμη είναι η ώρα της συνεισφοράς και της ευθύνης όλων, αν και η παράταξή μας θα είναι υπεύθυνα παρούσα και την ώρα του απολογισμού.  
γ. Μέλη της παράταξής μας και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε στην διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή για εθελοντική συνεισφορά και υποστήριξη που τυχόν θα χρειαστούν για το συμφέρον των πολιτών της πόλης μας.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ο ΔΕΔΔΗΕ υπεύθυνος για τα προβλήματα οδοφωτισμού στην περιοχή Αγίων Αναργύρων

Ο Δήμος Αμαρουσίου με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι τα προβλήματα οδοφωτισμού που παρουσιάζονται σε τμήμα της περιοχής των Αγίων Αναργύρων, οφείλονται  αποκλειστικά & μόνον στον ΔΕΔΔΗΕ  
Ο Δήμος Αμαρουσίου γνωστοποιεί επίσης  ότι  έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες     
Τονίζει συγκεκριμμένα:
Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής των Αγίων Αναργύρων πως έχει προχωρήσει  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τις 12 Μάϊου 2020, προκειμένου ο  Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ο οποίος ευθύνεται αποκλειστικά για τα προβλήματα οδοφωτισμού, να αποκαταστήσει τη βλάβη.  

Συνεχίζονται οι εργασίες αποψίλωσης & καθαρισμού σε περιοχές του Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η αντιπυρική περίοδος απαιτεί την προσοχή και εγρήγορση όλων»   
Με τις οδηγίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, για όσο το δυνατό ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αποψίλωση των δασωδών και θαμνωδών εκτάσεων του Δήμου και με την εποπτεία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Στέφανου Τσιπουράκη, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού στις περιοχές Πολυδρόσου (παραρεμάτιος Φραγκοκλησιάς) και ΟΑΚΑ (πέριξ Γερμανικής σχολής).

Για προληπτικούς λόγους, κλειστό σήμερα το Δημαρχείο Αμαρουσίου!

Κλειστό το Δημαρχείο Αμαρουσίου για προληπτικούς λόγους σήμερα  Πέμπτη 21 Μαΐου 2020
Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες και τους εργαζόμενους ότι το Δημαρχείο Αμαρουσίου θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση για προληπτικούς λόγους, μετά τον εντοπισμό πιθανού κρούσματος με Covid 19. 

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

​Covid -19: Ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος λήψης δειγμάτων στο Δήμο Αμαρουσίου

Σε συνέχεια της πρώτης επίσκεψης κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο Δήμο Αμαρουσίου την Τετάρτη 13 Μάϊου 2020 για τη λήψη δειγμάτων έναντι της επιδημίας covid -19 σε περισσότερους από 100 εργαζόμενους των κοινωνικών υπηρεσιών και άλλων τμημάτων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μάϊου 2020, η δεύτερη επίσκεψη και λήψη δειγμάτων σε 110 εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας και άλλων διευθύνσεων που λόγω αντικειμένου εργασίας εκτίθενται σε συχνή επαφή με τους πολίτες.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας τόσο για τους εργαζόμενους του Δήμου όσο και για τους πολίτες, προκειμένου η νέα περίοδος κανονικότητας, να συνοδεύεται και από επιστημονικούς ελέγχους.
Την συντονιστική ευθύνη της διαδικασίας λήψης δειγμάτων είχε ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ υπό την επίβλεψη του προέδρου του Πέτρου Κόνιαρη.

Η Ενωση Γονέων Πεντέλης για το ν/σ «οδοστρωτήρα» της κ. Καμερέως!

Χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, το Υπουργείο Παιδείας φέρνει ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρα, με σαρωτικές αλλαγές που καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και οι ο-ποίες μετατρέπουν το σχολείο σε ένα σκληρά ανταγωνιστικό χώρο, με συνεχείς εξετάσεις για τους μαθητές και τη δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης πάνω από τα κεφάλια των εκ-παιδευτικών. 
Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στους αυριανούς πολίτες αυτού του τόπου, είναι απολύτως απαράδεκτο να κατατίθεται στη διαβούλευση εν μέσω μιας πρωτοφανούς για όλους κατάστασης, με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα εκτός του φυσικού χώρου των σχολείων και ενώ εκκρεμούν βασικά ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή και ισότιμη επιστροφή μαθητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών στις τάξεις το επόμενο διάστημα. 
Ξεκινώντας από το Λύκειο, αυξάνονται κατά ένα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στις δύο τελευταίες τάξεις με τους μαθητές της Γ' Λυκείου να παρακολουθούν και να εξετάζονται υποχρεωτικά σε «κόντρα μάθημα», δηλαδή οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης θα παρακολουθούν και θα εξετάζονται στα Μαθηματικά και οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης στην Ιστορία προκειμένου να προαχθούν/απολυθούν.  
Αυξάνεται και ο μέγιστος και ο ελάχιστος αριθμός μαθητών/τριών ανά τάξη στις αίθουσες και μάλιστα σε καιρό πανδημίας και με δεδομένες τις ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές.

Παραδόθηκαν 25 φορητοί υπολογιστές στα Νηπιαγωγεία του Αμαρουσίου

Παράδοση φορητών υπολογιστών στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Αμαρουσίου   
Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για τη σταδιακή αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων της πόλης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου - Σταματάκη παρέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα, 25 φορητούς υπολογιστές στις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων του Δήμου.  
Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η σταδιακή ικανοποίηση των αναγκών των σχολικών μονάδων σε πληροφοριακή υποδομή, βάσει ειδικού προγράμματος αναβάθμισής τους. 

​Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου μας & του Σικιαριδειου για την επαναλειτουργία ΚΔΑΠ - ΜΕΑ

Θ. Αμπατζόγλου: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ισότιμη διαβίωση για όλους  
Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Αμαρουσίου»    

Τις λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης για την επαναλειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) συζήτησαν τη Δευτέρα 18 Μάϊου 2020, κατά τη συνάντησή τους, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο Πρόεδρος του Σικιαρίδειου Ιδρύματος Θεόδωρος Παρασκευόπουλος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ιωάννης Μοσχολιός.  
Όπως είναι γνωστό, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ έχει ως αποστολή να απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά με αναπηρία μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής με στόχο την πρόοδο και την αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους. 
Βάσει σύμβασης ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει τη συντήρηση του κτιριακού συγκροτήματος του Σικιαριδείου Ιδρύματος, καθώς και την εκτέλεση και υποστήριξη των ειδικών προγραμμάτων για ΑμεΑ μέσω του ΟΚΟΙΠΑΔΑ. 

Ευχαριστίες από την διεύθυνση του ΟΑΚΑ, για τον καθαρισμό του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διοίκησης και Διεύθυνσης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» με τους όμορους δήμους, πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο 16 &17 Μαΐου εργασίες από τα συνεργεία καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου. Πραγματοποιήθηκε συντήρηση, κλαδέματα και καθαρισμός κατά μήκος της λεωφόρου Σπύρου Λούη, προκειμένου ο πολυσύχναστος αυτός δρόμος να είναι ευπρεπής και ασφαλής για οδηγούς και πεζούς. 
Η Διοίκηση και  Διεύθυνση του Ο.Α.Κ.Α. «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» μέσω του εκπροσώπου τους Συντονιστή  Γενικού  Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Χαλιορή, απευθύνουν στον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου, στο οποίο ανήκει η πρωτοβουλία των εκτεταμένων εργασιών, στους αρμόδιους Αντιδημάρχους Στέφανο Τσιπουράκη και Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, αλλά και στους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου  τις ευχαριστίες τους, για την άμεση ανταπόκριση παρά τις αντίξοες συνθήκες. 

Ξεκινούν τα έργα οδοποιίας & ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Αγ. Ελεούσης

   Ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής  
Σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 ξεκινούν τα έργα οδοποιίας και ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Αγίας Ελεούσης (από οδό Μαραθωνοδρόμων  έως Κονίτσης).
Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν οι ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και σχετικές οδοσημάνσεις.

Με τηλεδιάσκεψη στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»

ΕΞΙ(06) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου στη 6:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Β΄ Τροποποίηση Τεχνικού Προγράµµατος έτους 2020
2. 4η Αναµόρφωση Προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου, οικονοµικού έτους 2020
3)Έγκριση ή µη της 180/2020 απόφασης της Οικονοµικής Επιτροπής που αφορά: "Κατάρτιση Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος ∆ηµοσιονοµικής Στρατηγικής 2021-2024 ∆ήµουΑ µαρουσίου"
4. Έγκριση η µη της πραγµατοποίησης εργασιών εξειδικευµένης απεντόµωσης των
ταριχευµένων εκθεµάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Γενοκτονία των Ποντίων: Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

«Ημέρα βαθιάς θλίψης, και μνήμης.  Η Γενοκτονία των Ποντίων, το στυγερό, χωρίς παραγραφή, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αποτελεί μία ακόμη αιματοβαμμένη σελίδα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. 
Ένα ασύλληπτο δράμα, μία προσχεδιασμένη και προγραμματισμένη Εθνοκάθαρση.  
Ο Δήμος Αμαρουσίου, τιμά και στηρίζει τους συμπολίτες μας Μαρουσιώτες με Ποντιακές ρίζες, που διατηρούν ισχυρή την πολιτιστική τους ταυτότητα και σε κάθε δραστηριότητά τους κρατούν ζωντανή τη μαύρη μνήμη της βαρβαρότητας των Τούρκων αλλά ταυτόχρονα και την ελπίδα της ανάταξης και αναγέννησης.  
Είναι απαραίτητη και επιτακτική ανάγκη η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας και παράλληλα η διεθνής καταδίκη της Τουρκίας.

Το μήνυμα της Μαίρης Διακολιού για τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες, γιατί σαν σήμερα γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας: Η γενοκτονία του Πόντου. 
 Στις 19 Μαΐου 1919, ξεκίνησε από τους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ η τελευταία φάση του πογκρόμ που είχε αποτέλεσμα να καταστραφούν οι ποντιακές κοινότητες που έως τότε άνθιζαν οικονομικά και πολιτιστικά, να δολοφονηθούν εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι, και όσοι απέμειναν να ξεριζωθούν και πέσουν στη δυστυχία της προσφυγιάς.  
Είναι γνωστές οι πολιτικές επιλογές και οι διεθνείς συσχετισμοί που οδήγησαν στην καταστροφή αυτή και σε άλλες, μετά από αυτή. 
Με την ευκαιρία της ιστορικής αυτής ημέρας οφείλουμε όλοι να βγάλουμε συμπεράσματά μας και να αναλάβουμε την ευθύνη των δικών μας πολιτικών επιλογών, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ζούμε κάτω από την εκμετάλλευση και να ενεργούμε βασιζόμενοι σε αλλότρια συμφέροντα, παρά μόνο στα δικά μας.  
Έχουμε, όλοι οι Έλληνες, χρέος και καθήκον να διατηρήσουμε αναλλοίωτη και ζωντανή τη μνήμη της ιστορίας μας. 

Επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων: Το μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη - Σταυράκη

Μήνυμα ιστορικής μνήμης με αφορμή τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου απευθύνει η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων & δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη
Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα με σκοπό να ολοκληρώσει τη συστηματική Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου που είχε ξεκινήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα. 
Περισσότεροι από 350 χιλιάδες Πόντιοι ήταν τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας των Νεoτούρκων με τη μέθοδο των διώξεων και των εκτοπίσεων κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1916-1923. 
Και δεν είναι μία και δύο αλλά χιλιάδες οι συγκλονιστικές μαρτυρίες που καταδεικνύουν το μέγεθος της τουρκικής θηριωδίας από το νεοτουρκικό κεμαλικό σχέδιο για εθνική κάθαρση με τη συστηματική γενοκτονία των αυτόχθονων λαών όπως οι Έλληνες Πόντιοι.  
Οι πατρίδες είναι οι άνθρωποι, και πατρίδες χάνονται όταν εμείς χάνουμε την εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην κ. Καμερέως!!!

Εμένα φίλε με λένε Κεραμέως
Παντού & πάντοτε κερδίζω, έστω & βιαίως
Γιαυτο σας λέω εκπαιδευτικοί, μην φωνασκείτε,
Αφήστε τις πορείες & αμαχητί παραδοθείτε!
Αν δεν το ξέρετε, σας θυμίζω έχω νταραβέρια
Με της Μπίλντερμπεργκ τα τρομερά ξεφτέρια
Το θέμα της Παιδείας παλαιόθεν όζει
Mα εμένα με στηρίζουνε μασώνοι & μαφιόζοι
Γεια σου «μάνα» μου Ελλάς
βάζω κάμερες παντού, κι εσύ γελάς
Γεια σου «μάνα» μου Ελλάς
Εξ αποστάσεως πλέον θα μας προσκυνάς
Εμένα φίλε με λένε Κεραμέως
Δεν με τρομάζουν οι αφορισμοί του κάθε Ιερέως...

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Στις 7:00 μ.μ. η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η Ελλάδα μετά την καραντίνα»

Στις 7:00 μ.μ. η διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης & ενδυνάμωσης τον καιρό της πανδημίας:

«Κρίσιμα Ψυχολογικά Στάδια Οντογένεσης Παιδιών & Εφήβων»
Η Δ/νση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Π.Ε. Β’ Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  
σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση  σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: 
«Κρίσιμα Ψυχολογικά Στάδια Οντογένεσης Παιδιών & Εφήβων» την Δευτέρα 18/05/2020 και ώρες 19:00-21:00.
Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο κ. ο Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής  A’ Ψυχιατρικής  Κλινικής  Πανεπιστημίου  Αθηνών,  Αιγινήτειο  Νοσοκομείο.
Στόχος της συνάντησης αυτής είναι η σύνδεση των μελών της σχολικής κοινότητας και η επιστημονική και έγκυρη ενημέρωση τους για το πώς βιώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι την κρίση της πανδημίας, τις στερήσεις από τον εγκλεισμό της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων, την αβεβαιότητα και τον φόβο.
Θα συζητηθούν τα κρίσιμα ψυχολογικά στάδια οντογένεσης των παιδιών και των εφήβων για να κατανοήσουμε τον τρόπο που τα παιδιά και οι έφηβοι διαχειρίζονται τον εαυτό τους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, προκειμένου να μπορέσουμε γονείς και εκπαιδευτικοί μαζί να τα διευκολύνουμε να διαχειριστούν την κρίση της πανδημίας, τις αλλαγές που θα επιφέρει στη ζωή τους και να ενισχύσουμε την ψυχική τους ανθεκτικότητα.

Στις 11:00 π.μ η συνεδρίαση της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ (1) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης  (17/2020) της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα στις 11:00 π.μ. ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα)
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. 4η Αναµόρφωση Προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού έτους 2020
2. Έγκριση ή µη των τεχνικών προδιαγραφών - µελέτης και κατάρτιση των όρων διακήρυξης,

επιλογή του τρόπου εκτέλεσης και του κριτηρίου ανάθεσης της προµήθειας µε τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ της ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ∆ΟΜΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΕΠ 2014-2020 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟ∆ΟΜΩΝ στις ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ στον ∆ΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ με ΚΩ∆ΙΚΟ ΟΠΣ 5030262
3. Έγκριση ή µη τροποποίησης (ενεργοποίηση δικαιώµατος προαίρεσης) του µε αρ. πρωτ.
10785/03.03.2020 συµφωνητικού τριετούς διάρκειας µε την εταιρεία "ΚΥΡΙΑΚΗ &
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΑΙ ΕΞΑΓΩΓΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΙ ΙΚΕ

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

«Αγώνας ταχύτητος» για ανοικτή εκπαίδευση, με κεκλεισμένο το μυαλό της Κεραμέως!

«Η πρόκληση της ανοιχτής εκπαίδευσης», το θέμα διημερίδας στις 30 & 31 Μαΐου 
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, διοργανώνει στις 30-31 Μαΐου 2020, την διαδικτυακή διημερίδα 
“Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: η επόμενη μέρα. Η πρόκληση της ανοιχτής εκπαίδευσης”
Σκοπός της Ημερίδας
H διημερίδα θα συμβάλλει
Στην ανάδειξη καλών πρακτικών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης,
Στην αξιοποίηση κατάλληλων ανοικτών ψηφιακών εργαλείων ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων και δεδομένων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Στην ανάδειξη των κοινωνικών ανισοτήτων που εμφανίστηκαν στην πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τρόποι αντιμετώπισής τους στο μέλλον
Στην ανάδειξη των προκλήσεων της επόμενης περιόδου και η προετοιμασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πολιτείας.
Σε ποιους απευθύνεται
Στους διδάσκοντες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, στελέχη της εκπαίδευσης,  εκπαιδευτικούς φορείς και δημιουργούς ανοικτού εκπαιδευτικού περιεχομένου για όλες τις βαθμίδες και τους φορείς χάραξης πολιτικής.
                              Θεματολογία

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η 1η διανομή επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ

Με τις οδηγίες του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου έλαβε χώρα με επιτυχία (6, 7, 8 Μαΐου 2020 ) η πρώτη διανομή επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ στο Δήμο Αμαρουσίου (επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Βορείου Τομέα Αττικής) για 336 ωφελούμενες οικογένειες. 
Την ευθύνη εκτέλεσης του προγράμματος είχε ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ υπό το συντονισμό του Προέδρου του Πέτρου Κόνιαρη.
Η πρώτη αυτή διανομή επισιτιστικής βοήθειας, σηματοδοτεί την έναρξη της Νέας Πράξης με τίτλο «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020».
Η Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Βορείου Τομέα Αττικής/Δήμος Αμαρουσίου αποτελείται από τους ακόλουθους δήμους: 1) Δήμος Αμαρουσίου, 2) Δήμος Μεταμόρφωσης, 3) Δήμος Πεντέλης, 4) Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, 5) Δήμος Παπάγου – Χολαργού, 6) Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού.
Ο Δήμος Αμαρουσίου ως επικεφαλής της σύμπραξης ΠΕ Βόρειου Τομέα Αττικής, προγραμματίζει για τα επόμενα έτη την προμήθεια και διανομή 
Α) Τροφίμων: 
Κρέας, Πουλερικά, Αμυλούχα προϊόντα, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Είδη οπωροπωλείου, Είδη παντοπωλείου και 
Β) Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής: 

Αύριo η επανεκκίνηση του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Πολιτισμός στο Μαρούσι παρέμεινε ενεργός ακόμη & την περίοδο των έκτακτων μέτρων»
Σημαντική η συμβολή των δασκάλων της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), στη διατήρηση της φλόγας του Πολιτισμού και των Τεχνών που μέσω του διαδικτύου συνέχισαν τις δραστηριότητες με τους μαθητές του Δήμου, αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Τα μαθήματα που αφορούσαν στην online συνέχιση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Τέχνης και του Πολιτισμού, συντονίστηκαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ Νίκο Πέππα με τη συμμετοχή των καθηγητών των αντιστοίχων τμημάτων,  όπου ήταν εφικτή αυτή η υπηρεσία, όπως στη μουσική, το χορό, τις χειροτεχνίες κ.α.
Με αφορμή την επανεκκίνηση των τμημάτων Τέχνης και Πολιτισμού ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δηλώνει:
«Με το σύνθημα «Ξεκινάμε πάλι Ασφαλείς» καλούμε τους μαθητές μας να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας υπό τους νέους όρους υγιεινής όπως προβλέπεται από τις σχετικές επίσημες οδηγίες.