Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Επικίνδυνη… παρωδία στα Ελληνοτουρκικά


Συμβολικής σημασίας είναι το πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων από την Τουρκία, στο μέτρο που δεν αφορά τη γνωστή συμφωνία της με την Ε.Ε. αλλά μια επί μέρους ελληνοτουρκική, η οποία είχε συναφθεί από το 2002, και η οποία αμυδρά αποτελέσματα είχε ως τώρα. (Σημαντικό όμως είναι ότι είναι η 2η συμφωνία που ακυρώνεται μονομερώς, μετά από αυτή που κατήργησε η Αλβανία για τις θαλάσσιες ζώνες – μόνο υπό την παρούσα κυβέρνηση συμβαίνουν αυτά)!.
Η επίμαχη ελληνοτουρκική συμφωνία «ανακαινίστηκε» ως επί μέρος στοιχείο της μεγάλης συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε. 
Ούτως ή άλλως ως το 2016, σε 14 χρόνια, είχαν επαναπροωθηθεί μόνο περί τους 3.500 μετανάστες. 
Μετά δε το τσουνάμι… Τασία, του ενός και πλέον εκατομμυρίου το 2015, με βάση αυτή δεν είχαν επαναπροωθηθεί άνω των 1500 μεταναστών. 
Άρα συμβολικό το πλήγμα.

Τα σπουδαιότερα στην σχέση μας με την Τουρκία δεν είναι το πάγωμα της συμφωνίας, αλλά τα κλιμακούμενα μέτρα επιφυλακής (έθεσε σε επιφυλακή φρεγάτα, πυραυλάκατους, δυνάμεις κομάντος).
Οι «8» είναι το πρόσχημα. 
Ο στόχος είναι η επίδειξη δύναμης. 
Η ελληνική πλευρά όμως ακολουθεί την πεπατημένη, ερμηνεύοντας την τουρκική ενέργεια ως μία ακόμη προσπάθεια εντυπώσεων εντεταγμένη στην προεκλογική προπαγάνδα Ερντογάν.
Αν ίσχυε το ανωτέρω, θα ήταν μικρό το κακό. 
Θα είχε ημερομηνία λήξης την 24 Ιουνίου, ημέρα εκλογών στη γείτονα.

Διαμελισμός

Τι διδάσκει η συγκυρία: Η Τουρκία αναστέλλει την παραλαβή των S400, η Αμερική επισπεύδει την παράδοση στην Τουρκία των F-35. (Στο μεσοδιάστημα εκπρόσωποι των δύο χωρών έβριζαν ο ένας τον άλλον σαν λιμενεργάτες του Βλαδιβοστόκ). 
Προσέτι ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν να «μετακινήσουν» τους Κούρδους «παρακεί» απ’ το Μανμπίτζ.
Οι ρωγμές στις σχέσεις των δύο αυτών κρατών περνάνε σε δεύτερο πλάνο. 
Στο μεταξύ η Ελλάδα μαθημένη να ποντάρει στην προστασία Ξένων Δυνάμεων βρίσκεται για μιαν ακόμη φορά εκτεθειμένη (στους υπολογισμούς της) και έκθετη (σε απειλές). 
Άδηλον τι θα πράξουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση γεωτρήσεων που θα βλάπτουν τα ελληνικά συμφέροντα (ή σε παρεμπόδιση γεωτρήσεων ελληνικών συμφερόντων από την Τουρκία). 
Σε αυτές τις περιπτώσεις η μοιρασιά γίνεται συνήθως μεταξύ του ισχυρού και του ισχυρότερου με την Ελλάδα να μην ανήκει σε καμιά απ’ τις δύο κατηγορίες.
Αλλά, αν αυτά διδάσκει για μιαν ακόμα φορά μια ακόμα συγκυρία, η διαχρονία των πραγμάτων εις όσα μας αφορούν προβάλλει εφιαλτική. 
Με την αναγνώριση του Μακεδονικού έθνους (και γλώσσας) η Ελλάδα υπογράφει τον διαμελισμό της. 
Αυτοί που κινούνται τάχα υπέρ της εξομάλυνσης και της ειρήνης, προσυπογράφουν τον πόλεμο και τον διαμελισμό. 
Φαντάζει σε πολλούς απίθανο ότι ένα μικρό κράτος όπως η FYROM μπορεί να ασκήσει επεκτατική (σιγά την αλυτρωτική) πολιτική και να φθάσει να γίνει μια Μακεδονία με όλες τις Μακεδονίες μέσα. Αυτήν την πολιτική δεν μπορεί όντως να την ασκήσει η FYROM, μπορούν όμως να την ασκήσουν οι προστάτες της.

Μια τρύπα στο νερό!

Εάν η Τουρκία έχει και άλλες τέτοιες εμπνεύσεις για να φοβίσει την Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο. Με την υπονόμευση της συμφωνίας για την επαναπροώθηση προσφύγων που ανήγγειλε χτες έκανε - κατά τη λαϊκή έκφραση - τα μούτρα κρέας στην ελληνική πλευρά! 
Από τον Μάρτιο του 2016 που είναι σε ισχύ η συμφωνία έχουν επαναπροωθηθεί… 5 και κατ' άλλες πηγές… 9 πρόσφυγες στη Μικρά Ασία!
Η συμφωνία, που καθιστά ανενεργή η Άγκυρα ως αντίποινα για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο και είναι πλέον ελεύθεροι προβλέπει και μια διάταξη που δεν συνέφερε την ελληνική πλευρά και η οποία μέλλει να απενεργοποιηθεί και αυτή!
Η διάταξη προβλέπει την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά - και Ελλήνων στα μικρασιατικά παράλια- για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη εφαρμογή της συμφωνίας. 
Με την χτεσινή κίνηση της Άγκυρας η ελληνική πλευρά είναι ελεύθερη να ξαποστείλει τους Τούρκους αξιωματούχους από κει που ήρθαν. 
Στην Ελλάδα δεν είναι για καλό έτσι κι αλλιώς.
Οι μόνοι που μπορεί να χάσουν από την τουρκική αντίδραση είναι όσοι τυχόν τρέφονται από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεδομένου ότι οι δαπάνες των επιχειρήσεων επιστροφής «παράτυπων μεταναστών» - όπως γράφεται στη συμφωνία- καλύπτονται από την ΕΕ. 

Δώδεκα κι ούτε ενα τηλεφώνημα βρε Ζάεφ!!!

Mαύρα σημάδια

Δεν βλέπει τη μεγάλη αναταραχή στη χώρα του ως θαυμάσια κατάσταση ο Αντόνιο Ταγιάνι. 
Και πληροφορούμαι ότι το κατέστησε σαφές στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο, στο περιθώριο του τριήμερου brainstorming του ΕΛΚ που ανοίγει και επισήμως την κεντροδεξιά καμπάνια για τις ευρωεκλογές του 2019. 
Ναι, ο Ταγιάνι δεν έκρυψε ότι η νεοσχηματισθείσα κυβέρνηση στην Ιταλία τον ανησυχεί, όπως θα ανησυχούσε κάθε λογικό πολιτικό και δη έμπειρο. 
Φαντάζομαι ότι ακόμη περισσότερο τον ανησυχεί η εκτίμηση ότι η εν λόγω κυβέρνηση μπορεί να «σύρει» τη χώρα του μέχρι τις ευρωεκλογές του 2019. 
Δεν μπορώ, πάντως, να μη σημειώσω το τάιμινγκ του ραντεβού με τον Μητσοτάκη, καθώς μου λένε ότι αμφότεροι πληροφορήθηκαν τα νέα ότι η έκδοση του νέου 10ετούς ελληνικού ομολόγου βαίνει προς αναβολή λόγω Ιταλίας. 
Τα σχόλια, πιστεύω είναι περιττά. 
Ισως εδώ να ταίριαζε το εδώ που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ’ρθεις…

«Τρανσέξουαλ» το Ελληνικό πολιτικό σύστημα & επισήμως!!!

Στα χρώματα του «Pride 2018» σήμερα η Βουλή των «Ελλήνων»!!!
Συμβολική κίνηση στήριξης των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας 














Σε μία συμβολική κίνηση στήριξης των διεκδικήσεων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων προχωρά σήμερα Σάββατο η Βουλή που θα φωταγωγηθεί στα χρώματα του «Pride 2018» που διεξάγεται την ίδια ημέρα στις 7 το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι χορηγός της εκδήλωσης που διεξάγεται κάθε χρόνο μαζί με άλλους οργανισμούς όπως ο Δήμος Αθηναίων, η ΕΡΤ και η Ελληνική Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  
Έτσι το κτίριο του κοινοβουλίου θα φωτιστεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που είναι το «σήμα κατατεθέν» των εκδηλώσεων «περηφάνιας» σε όλο τον πλανήτη.
Η πρωτοβουλία προτάθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. 

Στις 7:00 μμ το «ATHENS PRIDE 2018» δηλώνει «ΠΑΡΟΥΣΑ»!!!

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αύριο στις 7:00 μ.μ. ξεκινάει το 10ο Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις - ΛΕΑ

Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις - ΛΕΑ γεννήθηκε το 2008, με σκοπό την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής καθώς και την γνωριμία του ελληνικού κοινού με τη λογοτεχνία και τις τέχνες από τις χώρες αυτές.
                                   Τελετή Εγκαινίων του 10ου Φεστιβάλ - 19:00-19:30
Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ ΛΕΑ διεξάγονται και φέτος στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος.

Διήμερο Αθλητικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην Αγία Φιλοθέη

Airbus Industry Day: Μια συνάντηση κορυφής για την ελληνική διαστημική καινοτομία

Με θετικό πρόσημο για το μέλλον των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ μελών του si-Cluster, του Συνεργατικού Σχηματισμού που υποστηρίζεται από το Corallia και την ΕΒΙΔΙΤΕ, και την Airbus, διεθνή πρωτοπόρο εταιρεία στην παγκόσμια αγορά αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών.
H δυνατότητα δημιουργίας συνεργειών για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών για το διάστημα με τη συμμετοχή ελληνικών φορέων, καθώς και η εν δυνάμει συνεργασία των μελών του si-Cluster με την Airbus στο πλαίσιο των βιομηχανικών και ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA)  και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτέλεσαν τις δύο κύριες θεματικές ενότητες της συνάντησης.
Με στόχο την ανάδειξη μελλοντικών συνεργασιών, εκπρόσωποι των επιχειρηματικών μελών:

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

CineΡήξη:Αύριο στις 8:00 μ.μ. η προβολή της ταινίας «Μεθυσμένα άλογα» του Μπ.Γκομπάντι

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στην τελευταία προβολή της Ταινιοθήκης της Ρήξης πριν το καλοκαίρι στον χώρο πολιτικής &πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής», Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα
Διάρκεια: 77′
Παραγωγή: Ιράν Σκηνοθεσία: Μπαχμάν Γκομπάντι
Πρωταγωνιστούν:Αγιούμπ Αχμαντί, Αμενέ Εκτιάρ-Ντινί, Μαντί Εκτιάρ-Ντινί
Τα «Μεθυσμένα άλογα» στα σύνορα της τέχνης

Την Κυριακή το 7ο Φεστιβάλ Βυζαντινών - Παραδοσιακών Χορωδιών

              Η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης σας προσκαλεί
στο 7ο  Φεστιβάλ Βυζαντινών - Παραδοσιακών Χορωδιών
την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο
της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης
(17ης  Νοεμβρίου & Αγ. Γεωργίου)
Συμμετέχουν οι χορωδίες:
Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας
Γυναίκες Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας
Σύμπραξη χορωδιών «Ύμνου και Παράδοσης» Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων
& «Ομίλου Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής» Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων»
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

«ΑΡΓΩ»:Aύριο στις 8:00 μ.μ. η εκδήλωση:«Εντυπώσεις από ένα ταξίδι στην Ρωσία»

Αντί για τους Ποδέμος, θα αλλάξουν τώρα την Ευρώπη… με τον Πέδρο Σάντσεθ

Αφού η ιστορία στάθηκε ειρωνική και δεν κατάφερε να αλλάξει την Ευρώπη με τους Ποδέμος, και αφού αυτοί έφαγαν «πόρτα» στην προθυμία τους να έχουν κυβερνητική συνεργασία με τους σοσιαλιστές της Ισπανίας, ο έλληνας πρωθυπουργός έστρεψε τα ελπίδες του στον νέο πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ (ένα είδος ισπανικού ΠΑΣΟΚ).
Είθισται σε τέτοιες τυπικές τηλεφωνικές επαφές, να δίδονται απλώς τα επινίκια συγχαρητήρια. 
Αυτό όμως θα ήταν πολύ φτωχικό πλαίσιο για την συνήθη αστραφτερή μυθοπλασία με την οποία ντύνει ο κ. Τσίπρας τις επαφές του. 
Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, μάθαμε ότι οι «δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν, προκειμένου Ελλάδα και Ισπανία να συμβάλλουν εποικοδομητικά στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, την προώθηση της ατζέντας της Κοινωνικής Ευρώπης, την αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου και την ειρήνη και σταθερότητα στη Μεσόγειο». 
Επίσης ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ισπανό ομόλογό του και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό δημόσιο χρέος, ζητώντας τη στήριξή του!
(Αναμένομεν με… αδημονούσα ελπίδα, η αδύνατη κυβέρνηση μειοψηφίας μιας χώρας με παραπλήσια της Ελλάδας προβλήματα, να συμβάλει καταλυτικά στην ατζέντα της κοινωνικής Ευρώπης και στην υποβοήθηση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις της για το χρέος!).
Πάντως αφού το Σκοπιανό δεν αναδιέταξε το πολιτικό σκηνικό, όπως πρόσμενε ο ΣΥΡΙΖΑ και δήλωνε ο Νίκος Βούτσης, η κυβέρνηση έστρεψε οφθαλμόν ελπίδας για άντληση επιχειρημάτων στην Ιβηρική.
Εν αρχή, ήταν δυσάρεστη έκπληξη για τον κυβερνών κόμμα η μη κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων, Σοσιαλιστών και Ποδέμος. 

Εν όψει του (επ)ελαύνοντος χρόνου

Το ρεζουμέ όλων των εξελίξεων της μετασοβιετικής εποχής - της παγκοσμιοποίησης
ήταν η ιστορική υποχώρηση της Αριστεράς.
Αυτό είναι το κυρίως φαινόμενο
Όλα τα άλλα, η συρρίκνωση της αστικής δημοκρατίας, η ομογενοποιημένη σκέψη, η εξάπλωση των οικονομικών τυραννίδων είναι επί μέρους φαινόμενα που προέκυψαν από την ιστορική υποχώρηση της Αριστεράς και ταυτοχρόνως συνέβαλαν σε αυτήν (την υποχώρηση).
Αυτό που μας λείπει σήμερα, η αμηχανία που αισθανόμαστε, το αδιέξοδο που διαισθανόμαστε – αριστεροί και δεξιοί – έχει να κάνει με την ιστορική αποτυχία και συνεπώς την υποχώρηση της Αριστεράς.
Οι εκδοχές της Αριστεράς που κυκλοφορούν, άλλες ψευδώνυμες άλλες παρενδεδυμένες, άλλες αυτοεξόριστες στον κόσμο τους κι άλλες ενσωματωμένες στον νεοφιλελεύθερο Μολώχ, όχι μόνον δεν καλύπτουν (ούτε κατά ψευδαίσθηση) τη μεγάλη απουσία, αλλά αντιθέτως διευρύνουν τη μαύρη τρύπα που αυτή η απουσία δημιούργησε.
Η ευκολία με την οποία το σύστημα παράγει το (συμπληρωματικό του) αντισύστημα περιέχει και αξιοποιεί την Άκρα Δεξιά, τον Φασισμό και τον Εθνικισμό, ενώ ταυτοχρόνως σχετίζεται με την απουσία που μετράει την παρουσία της Αριστεράς μόνον σε θύλακες στα ΜΜΕ και στα ΑΕΙ, μόνον σε ελίτ που έχουν αποκοπεί από τις μάζες, καθώς και σε κάποια μικρά (συνήθως αυτοαναφορικά) κόμματα, άλλοτε φιλότιμα και άλλοτε χειραγωγούμενα.

Ποια διαπραγμάτευση; Το πακέτο με το σανό φτιάχνουν!!!

Όποιος πιστεύει ότι η FYROM αποτελεί απειλή για την Ελλάδα κάνει μεγάλο λάθος! 
Η πραγματική απειλή είναι η Αθήνα. 
Και συγκεκριμένα η κυβέρνησή της. 
Και είναι απειλή για δύο λόγους, που ο καθένας είναι σοβαρότερος από τον άλλον. 
Ο πρώτος αφορά στην υπεράσπιση της χώρας. 
Ο δεύτερος στην υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Από τις δηλώσεις των εδώ αξιωματούχων, αλλά και από τις δηλώσεις των σλαβομακεδόνων γίνεται εμφανές ένα πράγμα: 
Ότι οι δύο πλευρές δεν διαπραγματεύονται επάνω σε σοβαρές διαφωνίες ή ισχυρές διαφορές. 
Συζητούν περισσότερο για το πώς θα περάσουν αυτά που θα συμφωνήσουν στους λαούς τους. 
Κοινώς ψάχνουν να βρούν ποιο είναι το κατάλληλο περιτύλιγμα ώστε οι Έλληνες να νομίζουν ότι κάτι «έσωσαν», και οι σλαβομακεδόνες να νομίζουν ότι δεν έχασαν τίποτε!
Στον πρώτο κίνδυνο: 
Η διαπραγμάτευση που γίνεται με τα Σκόπια είναι εκτός της πάγιας γραμμής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για το θέμα. Εντελώς. 
Αντιθέτως, αρκετές από τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ευνοούν, όταν δεν ταυτίζονται με των Σκοπίων. 
Όπως στο θέμα της γλώσσας, της ιστορίας και της εθνικότητας!
Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν αυτές οι θέσεις έμεναν στα κατάβαθα της ψυχής εκείνων που διαπραγματεύονται. 
Υπάρχει όμως, και μάλιστα μεγάλο, όταν τα πιστεύω των μελών της ελληνικής κυβέρνησης γίνονται και θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. 
Η οποία ξεπερνάει τα χρονικά όρια της ζωής μιας κυβέρνησης και έχει επιπτώσεις στο μέλλον της χώρας.

Κι όμως με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η πατρίδας μας μεγαλώνει!!!

Τα «αμόρφωτα εθνίκια» δεν στοιχίστηκαν πίσω από του Καρανίκα τα αριστερά καθίκια!!!

Και μόνο που κατορθώθηκε να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας σε 24 πόλεις ταυτόχρονα, αποτελεί μια άνευ προηγουμένου επιτυχία. 
Ενα κίνημα εθνικό, ακηδεμόνευτο, που έχει απέναντί του το σύνολο του οικονομικού, πολιτικού, πανεπιστημιακού και μιντιακού κατεστημένου, μπόρεσε να δείξει τη φοβερή σεισμική ισχύ του σε 24 πόλεις της πατρίδας μας.
Οι πολίτες μπορεί να έχουν αιμορραγήσει οικονομικά και ψυχολογικά την οκταετία της κρίσης αλλά δεν έχουν ρίξει λευκή πετσέτα, όπως εύχονταν ορισμένοι. 
Διατηρούν τη συναίσθηση της πραγματικότητας, την ιστορική μνήμη τους και -πάνω απ' όλα- την αποφασιστικότητα να υπερασπιστούν όσα ανήκουν στην πατρίδα.
Οπως έδειξαν και οι σχετικές τηλεοπτικές λήψεις, οι συγκεντρώσεις έγιναν με ελάχιστα χρήματα αλλά πολύ πάθος. 
Ο λαός αγκάλιασε τις πρωτοβουλίες διοργάνωσης των συλλαλητηρίων και βροντοφώναξε ότι δεν πρόκειται επ' ουδενί να συναινέσει με προδοτικές λύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη, στις/τους υποψήφιες/ους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

«Αγαπητή μαθήτρια, αγαπητέ μαθητή
Θέλω να σου πω δυο λόγια πριν πας στο εξεταστικό κέντρο. 
Γύρω σου υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπούν και σε θαυμάζουν και δεν πρέπει να το ξεχνάς αυτό.
Οι γονείς και οι φίλοι σου σε εκτιμούν  γι αυτό που είσαι και όχι για το πως θα γράψεις. 
Ότι και αν γίνει στις εξετάσεις το μέλλον σου ανήκει και οι ευκαιρίες θα είναι πολλές για να δείξεις ποια ή ποιος είσαι.
Δεν κρίνεται η ζωή και το μέλλον σου από ένα γραπτό. 
Η δοκιμασία αυτή θα σε κάνει πιο δυνατή, πιο δυνατό ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.
Απάντησε στη λέξη άγχος με τη λέξη συγκέντρωση. 
Πάρε βαθιά ανάσα, σχημάτισε ένα χαμόγελο και καλή σου επιτυχία».

Η απάντηση Β. Κόκκαλη στην Μαίρη Διακολιού

«Άκαιρη &τουλάχιστον άδικη η τοποθέτηση σχετικά με την προετοιμασία της πόλης μας στην πρόληψη των πυρκαγιών»
 Σε απάντηση στην ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Μαίρης Διακολιού, αναφορικά με την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κτήμα Καρέλλα, και την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, με έγγραφό του της επισημαίνει τα εξής:
«Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, και εγώ προσωπικά ως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, όπως κάθε χρόνο, προετοιμάζουμε την πόλη μας ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου σχεδιάζοντας και συντονίζοντας τις απαραίτητες εργασίες που αφορούν στην καθαριότητα όλων των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων της πόλης.
Η επιμέλεια και η αυταπάρνηση που έχει επιδείξει η παρούσα Δημοτική Αρχή στον ευαίσθητο τομέα της πυρασφάλειας σε συνδυασμό με την εμπειρία των τελευταίων ετών έχει ως αποτέλεσμα την προστασία της πόλης από επικίνδυνες πυρκαγιές.
Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνουμε ότι:

Η Μαίρη Διακολιού για τη φωτιά στο «κτήμα Καρελλα»

                                                 ΣΧΟΛΙΟ & ΠΡΟΤΑΣΗ
Για άλλη μία χρονιά το Κτήμα Καρέλλα τυλίχτηκε στις φλόγες.
Για άλλη μία χρονιά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Εθελοντές ήταν παρόντες για την κατάσβεσή της. Τους ευχαριστούμε. 
Οι Μαρουσιώτες τους οφείλουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.
Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω ότι για άλλη μια χρονιά η αντιπυρική περίοδος βρήκε την πόλη μας απροετοίμαστη. 
Οι αποψιλώσεις, που είναι ευθύνη του Δήμου, δεν έγιναν έγκαιρα, και στο νευραλγικό σημείο του Κτήματος Καρέλλα, που γειτνιάζει με το Δάσος Συγγρού, τον πιο σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας, οι αποψιλώσεις πάλι ξεκίνησαν … κατόπιν εορτής, ή μάλλον… κατόπιν πυρκαγιάς!
Εκτός όμως από τις αποψιλώσεις, τις οποίες δυστυχώς, ο Δήμος μας φροντίζει μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, πρόληψη των πυρκαγιών αποτελεί και η αναβάθμιση του Δημόσιου χώρου.
Το Κτήμα Καρέλλα αποτελεί έναν χώρο, που ενώ θα μπορούσε να είναι κόσμημα του Μαρουσιού μας, είναι ολότελα αφρόντιστο εδώ και χρόνια και  παραμελημένο. 
Όπως οι Μαρουσιώτες ξέρουν πολύ καλά και όπως διαπίστωσε τελευταία και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, κ. Βλάσσης Σιώμος, στο σημείο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εκδηλωθεί συχνότατα πυρκαγιές.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης για τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Ν. Πεντέλης στο ΝΙΕΝ

                    ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ
Μπροστά στην ανάγκη να παρουσιάσει κάποιο έργο ο Δήμαρχος Πεντέλης κ.Στεργίου δεν σταματά μπροστά σε κανένα εμπόδιο. 
Προκειμένου να δείξει - προεκλογικά - ότι δίνει λύση ανακούφισης στην επιβάρυνση από τη λαϊκή αγορά που έχουν 3 δρόμοι στη Ν.Πεντέλη όπως άλλωστε και τόσες άλλες γειτονιές στη χώρα οι οποίες φιλοξενούν λαϊκές αγορές, δε διστάζει να παρουσιάσει ως επιτυχία τη μίσθωση από τον ΕΦΚΑ (ιδιοκτήτη του ΝΙΕΝ) για 40 χρόνια, μιας δασικής έκτασης πάνω από 110 στρέμματα με δέσμευση για αποκλειστική χρήση της για λαϊκή αγορά και για τίποτα άλλο.
Γράφει συγκεκριμένα η απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ: 
«Γ) Την αποκλειστική χρήση του χώρου, από το Δήμο Πεντέλης, για τη λειτουργία Λαϊκής Αγοράς, χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια διαμόρφωσης του υπόλοιπου χώρου ως πάρκου τοποθετώντας παγκάκια, όργανα παιδικής χαράς ή άλλα αντικείμενα που θα υποδηλώνουν τη χρήση του χώρου ως πάρκου, πλατείας και γενικά χώρου αναψυχής».

●►Τι κι αν η απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ είναι γνωμοδοτική πράξη (όπως προβλέπεται στο νόμο) και απαιτείται υπουργική απόφαση έγκρισης της για να προχωρήσει;
●►Τι κι αν η στόχευση αφορά τη χρήση ενός μικρού μόνο μέρους του χώρου (δρόμοι και πλατεία), εμποδίζοντας ταυτόχρονα, για 40 χρόνια την ουσιαστικότερη αξιοποίηση ολόκληρου του άλσους;
●►Τι κι αν δεν μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια η χρήση της λαϊκής αγοράς, παρεκτός κι αν αποφασιστεί να γίνει Νοσοκομείο στον ίδιο χώρο, πράγμα εξαιρετικά απίθανο;
●►Τι κι αν επιφορτίζεται με €140.000 ο Δήμος για να προετοιμάσει για λόγους καθαρισμού, πυροπροστασίας και φύλαξης το χώρο, που με περισσή σπουδή του επιδόθηκε ως άμεσα εκτελεστή η απόφαση του ΕΦΚΑ;

Στις 7.30 μ.μ. στα Βριλήσσια η εκδήλωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια την Γιώτα Ταβουλάρη

Το Μαρουσι ο 1ος σταθμός της Πανελλήνιας Διαβούλευσης για τις γυναίκες του Επιχειρείν.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γιώργου Πατούλη διοργανώνεται η 1η Πανελλήνια  Διαβούλευση, με θέμα: 
«Πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει τις Γυναίκες στο Επιχειρείν», ώστε μέσα από το διάλογο να αναδειχθούν λύσεις και προτάσεις, μέσω των οποίων η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει τις γυναίκες στο Επιχειρείν.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο πρώτος σταθμός της Πανελλήνιας Διαβούλευσης για τις γυναίκες του Επιχειρείν.
Την επίσημη  έναρξη θα κηρύξει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στις 18:00, στο CIVITEL OLYMPIC (Κηφισίας 2, Μαρούσι).
Με αφορμή τη σχετική δράση ο κ. Πατούλης δήλωσε:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη προσπάθεια ανάπτυξης πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
 Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε  ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον, ώστε να προωθήσουμε τη γυναικεία συμμετοχή στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας.

Στις 3:30 μ.μ. η 19η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η 19η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας
Αττικής και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για την κατασκευή του έργου
με τίτλο: «Διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης» συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου
2. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης
μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα για το έργο «Αντικατάσταση χλοοτάπητα γηπέδου στο Δήμο Μαραθώνα».
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου
3. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας
Αττικής και του Δήμου Ασπροπύργου για την εκτέλεση του έργου με τίτλο:
«Ολοκλήρωση πάρκου Γκορυτσάς», συνολικού προϋπολογισμού 3.700.000,00 €
(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Πρώτα Μόναχο & μετά «ολομόναχο» πάει Μπίλντερμπεργκ!

Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι ζωντανός και έμψυχος, είχε πει ο Θαλής ο Μιλήσιος, επειδή αυτό πιστοποιείται από την κινητικότητά του. 
Το θυμήθηκα με αφορμή τη μεγάλη κινητικότητα - & δη διεθνή - που επιδεικνύει εσχάτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης (για τη συνήθη εσωτερική κινητικότητα, ρωτήστε τους άυπνους συνεργάτες του...). 
Σήμερα μεταβαίνει στο Μόναχο όπου θα μετάσχει - & θα μιλήσει - στη διήμερη εκδήλωση για το μέλλον της Ευρώπης που διοργανώνει το ΕΛΚ και όπου θα βρεθεί – στο αποψινό δείπνο και όχι μόνο – με την Aγκελα Μέρκελ, τον Σεμπάστιαν Κουρτς, τον Χορστ Ζεεχόφερ και άλλους του ευρωπαϊκού κεντροδεξιού στερεώματος. 
Σήμερα, εξάλλου, θα συναντηθεί με τον Αντόνιο Ταγιάνι, τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Ζοζέφ Ντολ, αλλά και με τον Γκίντερ Eτινγκερ, ενώ θα ακούσει live την κλειστή παρέμβαση της Μέρκελ για το μέλλον της Ευρώπης.
                                        ----------------------------------------------------
 Βέβαια, η πραγματικά κλειστή σύναξη δεν είναι αυτή του ΕΛΚ, αλλά αυτή η οποία θα ακολουθήσει για τον Κυριάκο. 
Και δεν είναι άλλη, από τη φετινή σύναξη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που θα γίνει στο Τορίνο. 
Πληροφορούμαι δε ότι ο Μητσοτάκης θα μεταβεί απευθείας το βράδυ της Πέμπτης από τη βαυαρική πρωτεύουσα στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε, που σημειώνω ότι είναι η βασίλισσα του «γκουρμέ». 
Θυμίζω, εξάλλου, ότι ο Μητσοτάκης είχε μετάσχει και το 2016 στη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ στη Δρέσδη. 
Τότε, μάλιστα, είχε μιλήσει σε πάνελ για το προσφυγικό με τον «σκληρό» Τόμας ντε Μεζιέρ. 
Η σύναξη αρχίζει την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Ζωντανή μετάδοση της συγκέντρωσης Για τη Μακεδονία στην Πέλλα

                        

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τις διαδηλώσεις για την ελληνικότητα της Μακεδονία

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο της Έδεσσας ο  Γ. Πατούλης
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου θα μεταβεί στην Έδεσσα όπου στις 7.30 το απόγευμα θα είναι κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται για τη Μακεδονία, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που δέχθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης Δ. Γιάννο.
Το συντονισμό της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στα Μικρά Καταρρακτάκια Έδεσσας, θα έχει ο Σύλλογος Ανάδειξης – Προστασίας Ελληνικής Ιστορίας Και Παράδοσης.

Το ψήφισμα στήριξης των συλλαλητηρίων της Έκτακτης Συνεδρίασης του Δ.Σ.Α

Γ. Πατούλης: «Δεν μπορεί να υπάρξει υποχώρηση από την πάγια εθνική μας θέση, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων»

Ο Δήμος Αμαρουσίου, στηρίζοντας τις διαδηλώσεις σε Δήμους της χώρας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, 
σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκρινε ομόφωνα τη θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και προχώρησε στο ακόλουθο Ψήφισμα:
«Η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Αμαρουσίου αντιμετωπίζουν με υπεύθυνο τρόπο όλα τα μεγάλα εθνικά ζητήματα.
Η διαχείριση αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματος της ονομασίας του γειτονικού Κράτους των Σκοπίων απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Την ιστορική ευθύνη για την απόφαση που θα ληφθεί, την έχει η Ελληνική Βουλή.
Σε αυτή την απόφαση δεν χωρά ο λαϊκισμός και η πατριδοκαπηλία αλλά ούτε και ο εφησυχασμός απέναντι στον αλυτρωτισμό που εκφράζουν οι γείτονές μας.

Ο «ασυμβίβαστος» Πατούλης ...

Για να παραφράσουμε τον ποιητή: τι γυρεύει ένας Αθηναίος, και δη κρητικής καταγωγής, στην Εδεσσα;
Ας γυρίσουμε τέσσερις μήνες πίσω. Βρισκόμαστε στην Πλατεία Συντάγματος και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ της «ελληνικότητας της Μακεδονίας». 
Στο βήμα ανεβαίνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος. 
Εξαπολύει μύδρους. 
Μιλά για το ποτάμι της οργής. 
Πληροφορεί εκείνους που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν ότι «εμείς δεν θα συμβιβαστούμε». 
Και δεν σταματάει εδώ. 
Προειδοποιεί όποιον τολμήσει να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας πως «εμείς δεν θα το ανεχτούμε».
Ανάλογες δηλώσεις θα κάνει ασφαλώς και απόψε, ως κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο που θα γίνει για το ίδιο θέμα στην Εδεσσα. 
Προετοίμασε άλλωστε το έδαφος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγες ημέρες η Επιτροπή Αγώνα, μιλώντας και πάλι για συμβιβασμούς που «υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα» και «κρύβουν μειοδοτισμούς». 
Η Αυτοδιοίκηση είναι εδώ, κατέληξε, «πιστεύει στην Ελλάδα, είναι η Ελλάδα».

Βία & ανομία, το επικίνδυνο τοπίο που οδηγεί η κυβέρνηση

Ένα σκοτεινό πέπλο βίας αρχίζει και σκεπάζει τη χώρα. Φυσικά και δεν άρχισε τώρα. 
Φυσικά & δεν το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι προηγούμενοι που το ανέχτηκαν. 
Φυσικά και δεν εκπηγάζει μόνο από χώρους που ανιχνεύονται στην Αριστερά.
Τώρα όμως μαζικοποιείται δυσοίωνα υπό την «συντροφική» χαλαρότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε αυτό που θεωρείται «αριστερόστροφη» βία. 
Στον αν-ιδεολογικό της αχταρμά πιστεύει ότι η ανοχή τη βία αποτελεί… αγωνιστική αριστερή αξία (η μοναδική αριστερά παγκοσμίως που το πιστεύει. 
Δεν συμμερίστηκαν την ίδια άποψη π.χ. οι Σοβιετικοί, οι Βιετναμέζοι, οι Κινέζοι, οι Κουβανοί, κ.α. ηγέτες. 
Ούτε καν όπως γνωρίζουμε, ο φιλικός τους Τσάβες - ο Μαδούρο δεν μπαίνει στο λογαριασμό. Αναφερόμαστε σε σοβαρούς ηγέτες).
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήδη εντόπισαν τον κύκλο βίας που ξεχειλώνει και ανησυχούν. 
Μετά την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα - «δεν είναι μόνο πρωθυπουργός των φόρων και των ψεμάτων αλλά και της βίας και της ανομίας» - το Κίνημα Αλλαγής κυκλοφόρησε βιντεάκι στο οποίο καταγράφεται η εξτρεμιστική δράση των «συλλογικοτήτων», με κατακλείδα τον κ. Τόσκα να φιλοσοφεί περί του αν υπάρχει αγγελικά πλασμένος κόσμος - και όποιος τον γνωρίζει να πάει να του το πει!
Εντάξει, δεν είμαστε πρωτόπειροι με την πολιτική βία. 

Ο Ζάεφ, ο Ρουβίκωνας & οι δυτικές πιέσεις στο VMRO

Όπως φάνηκε και από τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης (4 Ιουνίου), η Αθήνα αρνείται επιμόνως να μπει σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του σχεδίου συμφωνίας. 
Ταυτόχρονα εκφράζει την ελπίδα πως τελικά ο Ζόραν Ζάεφ θα πει το μεγάλο ναι. 
Του έχει καταστήσει σαφές, όμως, πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί επαναδιαπραγμάτευση αυτών που έχουν ήδη συμφωνήσει οι Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια, αλλά ελληνικές διπλωματικές πηγές θεωρούν πως ουσιαστικά έχει κόψει πίσω του τις γέφυρες. 
Λόγω και της ενεργητικής παρέμβασης Αμερικανών και Ευρωπαίων δεν μπορεί να κάνει πίσω. 
Όλες αυτές τις ημέρες δέχεται πιέσεις. 
Αποκορύφωμα είναι το «τελεσίγραφο» δυτικού παράγοντα που καλεί την ηγεσία των Σκοπίων να έχει απαντήσει  έως τις 9 Ιουνίου για το εάν δέχεται ή όχι την συμφωνία.

Όποτε, όμως, και να πραγματοποιηθεί το τηλεφώνημα, ο Ζόραν Ζάεφ έχει δεσμευτεί να αποκαλύψει στους πολίτες του το περιεχόμενο της συνομιλίας. 
Επιπλέον, διαμηνύει πως η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος και ότι θα είναι επιτυχημένη. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αρτάν Γκρούμπι, ο οποίος υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών
Δεν είναι πάντως μυστικό πως παρά τη βούληση του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ιδιαίτερα έντονες δυσκολίες στο εσωτερικό της χώρας του.
Το μεγάλο εμπόδιο δεν είναι ο Γκιόρκι Ιβανόφ, ο οποίος έχει περίπου έξι μήνες ακόμα προεδρικής θητείας και ως εκ τούτου δεν έχει να χάσει τίποτα, τηρώντας αδιάλλακτη θέση. 

Η μούφα, ο μπούφος & ο μπάφος!!!

                                                            Πλειστόκαινος
Αρχαίες πέτρες μέσα στις πευκοβελόνες. Στο λιοπύρι του μεσημεριού, αρχές καλοκαιριού. 
Στην Ολυμπία (τα Ολύμπια, όπως τα λέμε οι ντόπιοι) οι πέτρες είναι από πορόλιθο – μάλιστα διαβρωμένες από τη λάσπη και τα νερά του Αλφειού που τις είχε πάρει αγκαλιά για αιώνες – 
ο Ρουφιάς, καθώς τον αποκαλούσαν οι ντόπιοι πάλι, πριν να αναλάβουν έργο τα σχολαρχεία του νεώτερου κράτους και «επισκεφθεί εκ νέου το όνομά του» τον Αλφειό. 
Στοργικό ποτάμι, όταν οι αγώνες είχαν πεθάνει και έρημη έχασκε η Ολυμπία – άλλωστε βαριά λεηλατημένη – έκανε έναν μεγάλο σεισμό που ακούστηκε από την Αλεξάνδρεια έως την Αντιόχεια κι από την Έφεσο έως την Κρήτη και τον Μωριά, τον ένιωσε ο Αλφειός
κι άλλαξε ρουν και κοίτες, πήρε την Ολυμπία στον κόρφο του και την κοίμισε στο νανούρισμα των υδάτων του για αιώνες. 
Ύστερα πάλι ήρθαν άλλοι καιροί και ο Ρουφιάς πήγε πάλι πιο κει αφήνοντας την κόρη να ξαναβγεί στο φως – ένα φως που πια έφεγγε πιο ανθρώπινο. 
Οι Γάλλοι στρατιώτες που εκστράτευαν κατά του Ιμπραήμ κατασκήνωσαν ένα βράδυ στις υπώρειες του Κρονίου Λόφου (που ότι ήταν ο Κρόνιος δεν ξέραμε) και κάποιοι κάθισαν πάνω στις πέτρες που είχαν αναδυθεί απ’ τα σπλάχνα της γης (ή μάλλον της μάνας Γης) λες και συνόδευαν την επιστροφή της Περσεφόνης απ’ τον Άδη.

Πέντε εξαγγελίες, πέντε ψέματα!!!

Πέντε σημαντικές ειδήσεις είχαμε το 48ωρο, και οι πέντε ήταν γεμάτες ψέματα! 
●►Η κατάργηση της αξιολόγησης των καθηγητών από τον υπουργό Παιδείας. 
●►Η συμφωνία των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα Σκόπια. 
●►Η παράδοση του πάρκου Γουδή στο λαό. 
●►Η μείωση του ΕΝΦΙΑ «στα λαϊκά στρώματα». 
●►Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων! 
Όλα παραποιημένα από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς!
Ο υπουργός Παιδείας Κ Γαβρόγλου ανήγγειλε με περηφάνεια ότι καταργεί με ένα νόμο και ένα άρθρο την αξιολόγηση των καθηγητών στα σχολεία επειδή η αξιολόγηση συναρτιόταν με ποσοστό απολύσεων, και αυτό ήταν απαράδεκτο. 
Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος εξαιρούσε τους καθηγητές από τις απολύσεις όταν προβλέπονταν σε περιπτώσεις αξιολόγησης!
Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών Ν Κοτζιάς δήλωσε με στόμφο ότι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει με τα Σκόπια την ονομασία «Μακεδονία- Σκόπια», απειλώντας κι όλας ότι θα βγάλει στη δημοσιότητα έγγραφα του υπουργείου που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. 
Η αλήθεια είναι ότι καμιά τέτοια συμφωνία δεν υπήρξε! 
Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία με τα Σκόπια! 
Τέτοιο όνομα έχει πέσει στο τραπέζι στο παρελθόν από τη FYROM, αλλά καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρησε σε επίσημη αποδοχή της.