Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Mαύρα σημάδια

Δεν βλέπει τη μεγάλη αναταραχή στη χώρα του ως θαυμάσια κατάσταση ο Αντόνιο Ταγιάνι. 
Και πληροφορούμαι ότι το κατέστησε σαφές στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο, στο περιθώριο του τριήμερου brainstorming του ΕΛΚ που ανοίγει και επισήμως την κεντροδεξιά καμπάνια για τις ευρωεκλογές του 2019. 
Ναι, ο Ταγιάνι δεν έκρυψε ότι η νεοσχηματισθείσα κυβέρνηση στην Ιταλία τον ανησυχεί, όπως θα ανησυχούσε κάθε λογικό πολιτικό και δη έμπειρο. 
Φαντάζομαι ότι ακόμη περισσότερο τον ανησυχεί η εκτίμηση ότι η εν λόγω κυβέρνηση μπορεί να «σύρει» τη χώρα του μέχρι τις ευρωεκλογές του 2019. 
Δεν μπορώ, πάντως, να μη σημειώσω το τάιμινγκ του ραντεβού με τον Μητσοτάκη, καθώς μου λένε ότι αμφότεροι πληροφορήθηκαν τα νέα ότι η έκδοση του νέου 10ετούς ελληνικού ομολόγου βαίνει προς αναβολή λόγω Ιταλίας. 
Τα σχόλια, πιστεύω είναι περιττά. 
Ισως εδώ να ταίριαζε το εδώ που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ’ρθεις…

                                                              Περίεργα σημάδια
Μιλώντας για τάιμινγκ, μαθαίνω ότι κατά την άφιξη της Αγκελα Μέρκελ το απόγευμα της Τετάρτης στο Sofitel του Μονάχου, όπου και το event που διοργανώνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, τα μικρόφωνα δεν έλεγαν να λειτουργήσουν. 
Η Μέρκελ χρειάστηκε να πει δύο φορές τη δήλωσή της, αφού τα χαλασμένα μικρόφωνα αδυνατούσαν να τη μεταδώσουν, με αποτέλεσμα να γελάσουν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και η ίδια. 
Η κυρία απένειμε εύσημα στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΛΚ για την όλη θητεία του. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι, μεταξύ άλλων, είναι Βαυαρός.
                                                   -----------------------------------------------
                                                                          Μαύρα σημάδια ΙΙ
Σκούρα τα πράγματα στο προσφυγικό και στην αναθεώρηση του Δουβλίνου. 
Το λέω επειδή πληροφορούμαι ότι η βοή των πλησιαζόντων γεγονότων ακούστηκε δυνατά – για να μην πω ότι ξεκούφανε τους συμμετέχοντες στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης την περασμένη Τρίτη στο Λουξεμβούργο. 
Κι αυτό διότι η Ακροδεξιά και οι λαϊκιστές ετοιμάζουν αντεπίθεση. 
Η μεταρρύθμιση του Δουβλίνου τα βρήκε σκούρα, καθώς Αυστριακοί και Πολωνοί στύλωσαν τα πόδια, αλλά εντέλει βρέθηκε η χρυσή τομή μιας 20ήμερης παράτασης που διαπραγματεύτηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Και να φανταστεί κανείς ότι ακόμα δεν έχει αναλάβει ο κυβερνητικός εταίρος του Σεμπάστιαν Κουρτς, ούτε ο άνθρωπος του Σαλβίνι. 
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
                                                                  Με τον «Μπίμπι»
Σας είχα ενημερώσει εγκαίρως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμμάτιζε να βρεθεί στο Ισραήλ κατόπιν πρόσκλησης του Ντέιβιντ Χάρις της AJC, τον οποίο είχε συναντήσει στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Μάρτιο. 
Ο Χάρις του είχε απευθύνει ειδική πρόσκληση για μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει η AJC στο Ισραήλ για να τιμήσει προσωπικότητες που βοήθησαν το κράτος του Ισραήλ. 
Ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξ ου και ο Κυριάκος δέχθηκε την πρόσκληση και θα βρεθεί στο Ισραήλ τη Δευτέρα αυθημερόν, αμέσως μετά το Τορίνο όπου θα μετάσχει στην ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. 
Το καλύτερο το κράτησα για το τέλος: έχει κλείσει ραντεβού με τον Μπένζαμιν Νετανιάχου.
                                                                         Πικάρισμα
Στους δύο τρίτος δεν χωρεί... Πολλώ δε μάλλον αν είσαι ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος –γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε – έχει τη συνήθεια όπου πηγαίνει να θέλει να κάθεται πάντα στην πρώτη σειρά, διαφορετικά το γεγονός δεν υπάρχει γι’ αυτόν. 
Τα αναφέρω όλ’ αυτά επειδή επειδή κατάσκοπός μου μετέφερε το εξής σκηνικό από το Οικολογικό Συμπόσιο που οργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο το βράδυ της Τρίτης. 
Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης κάθονταν στην πρώτη σειρά. 
Κάποια στιγμή έφτασε ο Λεβέντης. 
Είδε, όμως, τις θέσεις κατειλημμένες και ως διά μαγείας εξαφανίστηκε…
                                                                      Ντοκουμέντα για 4
Αποκαλύψεις έκανε  ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, οι οποίες αφορούν την πολύπαθη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων με τις γνωστές προκηρύξεις-selfies
Για την ακρίβεια, αποκάλυψε ότι έχει τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι τέσσερα υπουργεία ζήτησαν και έλαβαν από το ΑΣΕΠ τους φακέλους με τα βιογραφικά και λοιπά στοιχεία των υποψηφίων για τις θέσεις. 
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι υπουργοί που ζήτησαν και έλαβαν παρανόμως τα άνωθι στοιχεία είναι οι:
 Ολγα Γεροβασίλη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης και Χρήστος Σπίρτζης. 
Προφανώς, όχι για να τα συγκρίνουν με τα δικά τους βιογραφικά.
                                                             ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ
                                                                      Το Κονκλάβιο  
                                                                            07/06/18
                                             Έντυπη                                   ΠΗΓΗ://www.kathimerini.gr/968146/opinion/epikairothta/politikh/to-konklavio-070618
                                                                 ●►€ « » $  ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου