Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Φιλο-Ναζιστικό το facebook;

«Μαύρο» από το facebook & στην αντιναζιστική ανάρτηση - καταγγελία του «Ημεροδρόμου»!
Το facebook αποφάσισε να ρίξει «μαύρο» και στη φωτογραφία της ανάρτησης - καταγγελίας του «Ημεροδρόμου» με τίτλο To facebook μπλοκάρει άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου κατά του ναζισμού.
Η φωτογραφία που ενόχλησε είναι η ίδια με αυτή στο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον «Ημεροδρόμο». 
Η φωτογραφία στο άρθρο:
Η φωτογραφία στο δημοσίευμα – καταγγελία του «Ημεροδρόμου»:
Σημειώνουμε ότι η κίνηση αυτή έγινε μία μέρα μετά το μπλοκάρισμα του προφίλ «Νίκος Μπογιόπουλος» και της σελίδας «Μπογιόπουλος Νίκος» για την ανάρτηση άρθρου ενάντια στο ναζισμό.
Επαναλαμβάνουμε ότι ειδικά αυτή η φωτογραφία είναι από τα ιστορικά τεκμήρια της ναζιστικής κτηνωδίας
Πρόκειται για φωτογραφία του Franz Peter Weixler που ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ που φωτογράφισε την εκτέλεση στο Κοντομαρί. 
Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο ο ναζί ρίχνει την χαριστική βολή.
Ενημερώνουμε επίσης ότι μετά από τις 24 ώρες της ποινής από το facebook η σελίδα του Νίκου Μπογιόπουλου είναι και πάλι στον «αέρα».
Τα ερωτήματα παραμένουν:
Ποιοι ακριβώς όροι λειτουργίας του facebook παραβιάζονται από άρθρα και φωτογραφίες – ιστορικά ντοκουμέντα που υπενθυμίζουν τη θηριωδία του ναζισμού και αποκαλύπτουν τους σύγχρονους απογόνους των Ες Ες;
Ποιοι άραγε έκαναν αιτήματα για τα μπλοκάρισματα και το «μαύρο» στις φωτογραφίες;
Τελικά, ποιοι φοβούνται την Ιστορία; 
Ποιοι τρέμουν μπροστά στην αλήθεια; 
Ποιοι επιδιώκουν να «θαφτούν» τα εγκλήματα του ναζισμού; 
Ποιοι θέλουν να σβήσουν τα ίχνη που συνδέουν τους χιτλερικούς φονιάδες της Βέρμαχτ με τους ιδεολογικούς απογόνους τους, της Χρυσής Αυγής; 
Ποιοι επιθυμούν να ξεχαστεί η φρίκη της Κανδάνου;

                  Παρέμβαση Κοντονή κατά facebook
Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο Τύπου του αναφέρει ότι:
 «ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Facebook για το ζήτημα της αποανάρτησης αντιναζιστικού σχολίου του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου.
Ενώπιον των ομολόγων του, της Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Julian King, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι είναι απαράδεκτη η επιβολή λογοκρισίας από τη Facebook μέσω της φίμωσης τόσο της ιστορικής μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Κάνδανο, όσο και του νεοναζιστικού ιδεολογικού υπόβαθρου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Μετά το τέλος της παρέμβασης του Υπουργού τον λόγο έλαβε ο Επίτροπος King, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό το οποίο θα ερευνήσει άμεσα η Επιτροπή. Προς την ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν Υπουργοί Δικαιοσύνης και άλλων κρατών-μελών».
                                                               € $  ●► « » ▲▼◄
ΠΗΓΗ:://www.imerodromos.gr/mayro-apo-to-facebook-kai-stin-antinazistiki-anartisi-kataggelia-toy-imerodromoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου