Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ο Πατούλης «αρχηγός» στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

       Στις 6 Ιουνίου οι πρώτες συγκεντρώσεις 
Συλλαλητήρια σε 13 πόλεις της Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει στις 6 Ιουνίου η Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. 
Γ. Πατούλης: Κανείς δεν θα παίξει με τα ιερά & όσια του λαού
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η "Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας" για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ενημέρωσε πως θα διοργανωθούν συλλαλητήρια σε 13 πόλεις της Μακεδονίας στις 6 Ιουνίου, ενώ προειδοποίησαν πως αν έρθει κάποιο όνομα προς ψήφιση στη Βουλή θα υπάρξει άμεση αντίδραση στην πλατεία Συντάγματος.
Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Πατσίκας, όταν ερωτήθηκε για το τι πρόκειται να γίνει αν έρθει το ζήτημα της ονομασίας άμεσα στη Βουλή, είπε: 
"Ο κόσμος κινητοποιείται άμεσα. Θα μας βρουν απέναντι τους και θα είμαστε τρία εκατομμύρια αυτή τη φορά". 
Μάλιστα, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών συλλόγων ενημέρωσε πως κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για εσχάτη προδοσία.
Όπως είπε ο κ. Πατσίκας "Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου οι εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκων θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι οφείλουν να υλοποιούν τη βούληση των πολλών. Έπειτα από σειρά επαφών με την Εκκλησία και την τοπική αυτοδιοίκηση, η επιτροπή αποφάσισε να διοργανωθούν στις 6 Ιουνίου ταυτόχρονα συλλαλητήρια στις πόλεις: 
Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολυκάστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη". 
Στο κάλεσμα της επιτροπής αναφέρθηκε πως οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν κρατώντας την ελληνική σημαία. 
"Ακραία πρόσωπα και ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στις εκδηλώσεις για τη Μακεδονία". 
Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε ίσως στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας ανακοινωθούν και άλλες πόλεις που θα θελήσουν να συμμετάσχουν.
Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δημαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε πως η παρουσία του, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της Αυτοδιοίκησης να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε ένα κορυφαίο ζήτημα όπου δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί. 
"Θεωρούμε σαφέστατα ότι οι χειρισμοί που μπορεί να υπονομεύσουν τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η κόκκινη γραμμή όλων μας" δήλωσε, ενώ ενημέρωσε πως θα ζητηθεί από τα δημοτικά συμβούλια, σε όλη την Ελλάδα να υπάρχει και συντονισμένη απόφαση ώστε να δοθεί ένα μήνυμα "ότι κανείς δεν έχει δώσει σε κανέναν λευκή επιταγή να παίξει με αποφάσεις που μπορεί να κρύβουν μειοδοτισμούς η οτιδήποτε άλλο".
Συνεχίζοντας ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει λελογισμένη συνείδηση όλων όσων λαμβάνουν αποφάσεις "αλλά θα δώσουμε όπου χρειαστεί όταν χρειαστεί ένα δυναμικό παρών για να καταλάβουν όλοι πως ο ελληνικός λαός δεν θέλει να παίξουν με το όνομα του, με τα ιερά και τα όσια".
Ο Λεωνίδας Κουμάκης, νομικός, συγγραφέας και μέλος του International Hellenic Association (IHA) και της επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, παίρνοντας τον λόγο υπογράμμισε πως "Έναντι αυτών που μας ζητούν να παραδώσουμε, θα λάβουμε μια συμφωνία που υποτίθεται ότι θα περιλαμβάνει αλλαγές στο Σύνταγμα. Με δεδομένο ότι τα Σκόπια έχουν ήδη παραβιάσει την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, η λύση που προωθείται είναι καταστροφική γιατί παραδίδουμε πολιτιστική κληρονομιά και παίρνουμε μόνο χαμόγελα. Κάθε απόφαση που θα ληφθεί χωρίς δημοψήφισμα αποτελεί πραξικόπημα και θα υπάρχουν αντιδράσεις. Καλούμε τους Έλληνες να ενώσουν τη φωνή τους για να προστατεύσουμε την κληρονομιά μας, δίνοντας το παρών στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα".
                                                          € $  ●► « » ▲▼◄
        ΠΗΓΗ://www.news247.gr/koinonia/syllalitiria-gia-ti-makedonia-se-13-poleis.6618797.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου