Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αύριο στις 7:00 μ.μ. ξεκινάει το 10ο Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις - ΛΕΑ

Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις - ΛΕΑ γεννήθηκε το 2008, με σκοπό την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής καθώς και την γνωριμία του ελληνικού κοινού με τη λογοτεχνία και τις τέχνες από τις χώρες αυτές.
                                   Τελετή Εγκαινίων του 10ου Φεστιβάλ - 19:00-19:30
Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ ΛΕΑ διεξάγονται και φέτος στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος.

Ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, ανάδοχος του Φεστιβάλ, θα απευθύνει καλωσόρισμα, ενώ στη συνέχεια, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Βενεζουέλας και Πρύτανης της Οµάδας Πρέσβεων Λατινικής Αµερικής και Καραϊβικής (GRULAC), o Πρέσβης της Ισπανίας, ο Πρέσβης της Βραζιλίας, εκπροσωπώντας και τη Πορτογαλία, καθώς και εκπρόσωποι του Ιδρύµατος Μαρία Τσάκος, του Ινστιτούτου Θερβάντες, του Κέντρου Abanico και της διεύθυνσης του Φεστιβάλ ΛΕΑ και της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Συζήτηση: Η τέχνη της συγγραφής μυθιστορημάτων- 19:30-21:00
Το μυθιστόρημα είναι ένα απέραντο σύμπαν που φιλοδοξεί (όπως και κάθε δημιουργός του) να περικλείσει μέσα του τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. 
Έχουν περάσει τέσσερις τουλάχιστον αιώνες, αν θεωρήσουμε ότι η εμφάνιση του Δον Κιχότε σήμανε την οριστική καταξίωση αυτού του είδους στη συνείδηση των αναγνωστών, που το μυθιστόρημα, με τις διαρκείς μεταλλάξεις του, βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή της λογοτεχνικής επικαιρότητας. Τρεις καταξιωμένοι μυθιστοριογράφοι, ο Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε, ο Χαβιέρ Θέρκας και η Ρέα Γαλανάκη συνομιλούν για την τέχνη (ή μάλλον τις τέχνες) της συγγραφής μυθιστορημάτων στις αρχές του 21ου αιώνα. Τη συζήτηση συντονίζει ο καθηγητής και μεταφραστής Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. 
Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας, της Πρεσβείας της Κολομβίας στην Ιταλία και της Εταιρείας Συγγραφέων και με την υποστήριξη της Acción Cultural Española και του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία
 Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας, της Πρεσβείας της Κολομβίας στην Ιταλία και της Εταιρείας Συγγραφέων και με την υποστήριξη της Acción Cultural Española και του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα
                                                                    € « » $  ●▲▼◄►
                                ΠΗΓΗ://www.facebook.com/events/589529098096709/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου