Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών καταδικάζει απερίφραστα τις ανυπόστατες κατηγορίες
του τουρκικού περιοδικού «Gerçek Hayat» εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου
Ο πρεσβυγενής Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, του οποίου η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έχει ανακηρυχθεί ισόβιος Επίτιμος Πρόεδρος, 
καταδικάζει απερίφραστα τις ανυπόστατες κατηγορίες και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που διατυπώνονται στην ειδική πανηγυρική έκδοση του τουρκικού περιοδικού «Gerçek Hayat», της 9ης Μαΐου 2020, εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου, καθώς και άλλων θρησκευτικών ηγετών.
Η ρητορική μίσους και υποκίνηση εχθρότητας και μισαλλοδοξίας κατά θρησκευτικών ηγετών και των μελών των μειονοτήτων στην Τουρκία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο και έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και άλλων Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών.
Σεβόμενοι τις μακραίωνες παραδόσεις του Ορθοδόξου Γένους, δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου και τον πανίερο θεσμό που Αυτός εκπροσωπεί.
Καλούμε τις τουρκικές Αρχές να καταδικάσουν κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες και να πράξουν τα δέοντα, ώστε να μη επαναληφθούν παρόμοια επικίνδυνα φαινόμενα που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις εναντίον των μειονοτήτων που διαβιούν ειρηνικώς στην Τουρκία.

Εξ αποστάσεως διδασκαλία:Η εξαιρετική επιστολή της διευθύντριας ΓΕΛ Καρέα προς τους γονείς

«Τώρα προκύπτουν ερωτηματικά σχετικά με παιδαγωγικές αρχές, για ζητήματα δημοκρατίας και ατομικών δικαιωμάτων, για την ποιότητα των σχέσεων μεταξύ διδασκόντων -διδασκομένων, για τις ψυχολογικές συνέπειες που θα προκύψουν στους εμπλεκόμενους»
Αγαπητοί γονείς, αγαπημένα μου παιδιά,
Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και στην προσπάθειά μας να επανέλθουμε σταδιακά στην καθημερινότητα που είχαμε πριν την πανδημία, θα ήθελα να απευθυνθώ σε σας, τους συνοδοιπόρους μας και να σας ενημερώσω για την κατάσταση που αντιμετωπίσαμε όλο αυτό τον καιρό και αυτή που θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα στο σχολείο…
Στις 10/3/2020, όπως όλοι/ες θυμόμαστε, ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού και λίγες ημέρες μετά, μπήκαμε στη διαδικασία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
Οι εκπαιδευτικοί χωρίς προηγούμενη επιμόρφωση, χωρίς καμία εμπειρία πάνω στα τεχνολογικά εργαλεία που ήταν απαραίτητα, χωρίς εξοπλισμό σε ηλεκτρονικές συσκευές (πολλοί/ές από εμάς αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε με έξοδα ατομικά), με την ψυχολογική επιβάρυνση της πρωτόγνωρης κατάστασης που όλοι/ες βιώναμε, με τις αμφιβολίες μας, τις διαφωνίες μας και τα ερωτηματικά μας, ριχτήκαμε σε έναν αγώνα για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των μαθητών/τριών μας και για να κρατήσουμε την επαφή μαζί τους!

Καθαρισμός Σχολείων & Νηπιαγωγείων εξ αποστάσεως, με... κάμερες!

Μετά τον αόρατο εχθρό Covid -19, αόρατες & οι καθαρίστριες σε Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία επί «αναβαθμίσεως της Παιδείας» από την κ. Ν. Κεραμέως! 
«Έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία λόγω διάθεσής του στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου!

Όπως γνωρίζετε με απόφαση του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπ/σης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού covid 19 & για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών μονάδων Λυκείων και Γυμνασίων όλο το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει διατεθεί και εργάζεται στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας όλων των Δήμων της χώρας.
Από τις 15 – 5 – 2020 στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αρχίζουν οι εγγραφές για τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού με αυτοπρόσωπη παρουσία των γονέων ώστε να υποβάλλουν τις αιτήσεις εγγραφής & τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή  των τέκνων τους.

Να ανακαλέσει άμεσα την πολιτική απόφαση για βε-βιασμένη επαναλειτουργία των σχολείων, η Ν. Κεραμέως


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Τις προηγούμενες ημέρες ενημερωθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη ρύθμιση που προβλέπει τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω διαδικτύου από τις σχολικές αίθουσες για τους μαθητές που οι ίδιοι ή μέλη των οικογενειών τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και ως εκ τούτου θα απουσιάζουν από το σχολείο σε περιόδους πανδημίας.
Το εκπαιδευτικό έργο σαφώς και πρέπει να συνεχιστεί ακόμα στις πρωτόγνωρες  συν-θήκες που όλοι βιώνουμε. 
Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται σωστή προετοι-μασία , ειδικότερα όταν υπεισέρχονται θέματα προστασίας προσωπικών  δεδομένων, παιδικής ψυχολογίας, σύγχρονης εκπαιδευτικής θεώρησης και διασφάλισης της ελευθερί-ας της σκέψης και έκφρασης των μαθητών και των δασκάλων. 

Πώς θα διασφαλιστεί ότι η σχολική τάξη δεν θα μετατραπεί από χώρος γνώσης διαπαιδαγώγησης και ανθρώπινης συνύπαρξης σε αντικείμενο παρακολούθησης και θεάματος;
Φαίνεται ότι η  πανδημία μπορεί να αποδειχτεί  θανατηφόρος για πολλές κοινωνικές κα-τακτήσεις. 
Η αναμετάδοση ενός μαθήματος και η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν άνθρωποι έξω από αυτό το κοινωνικά εγκαθιδρυμένο επικοινωνιακό και αξιακό πλαίσιο, προκαλεί προβλήματα καθώς ένα στιγμιότυπο μαθήματος μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί τόσο ως προς την μεταδοτικότητα του όσο και ως προς την συναισθηματική επικοινωνία. 
Τα παιδιά που θα πάρουν το λόγο να ρωτήσουν ή να απαντήσουν: 
η προφορά τους, ο τρόπος που μιλούν, αυτό που ρωτούν ή απαντούν μπορεί δυνητικά να γίνει αντικείμενο δημόσιου σχολιασμού που βγαίνει έξω από το παιδαγωγικά προστατευμένο περιβάλλον της σχολικής τάξης. 

Eνωση Γονέων Αμαρουσίου:Να Αποσυρθεί το νέο Νομοσχέδιο

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας θεώρησαν πως οι συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε, με σχολεία  και Πανεπιστήμια κλειστά, με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μουδιασμένη, είναι οι πιο κατάλληλες για να φέρουν προς συζήτηση σχέδιο Νόμου για την “Αναβάθμιση του σχολείου…” όπως το αποκαλούν. 
Για την οπισθοχώρηση, τον αυταρχισμό και την αποδυνάμωση της Δημόσιας  Δωρεάν Παιδείας θα λέγαμε εμείς.
Απόλυτα συνεπής στην κουλτούρα της αριστείας επί πληρωμής και της ιδιωτικοποίησης, μετά την ψήφιση του άρ. 50 του ν. 4653/2020 που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια, μετά την κατάργηση των πράσινων σχολών και της θεματικής εβδομάδας, έρχεται σχέδιο Νόμου που δυναμιτίζει την εκπαίδευση, υψώνει αλλεπάλληλους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών, με δραστικό περιορισμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια αφού φροντίζει να αφήνει στρατιές νέων εκτός του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. 
Ένα Σχέδιο Νόμου που απέχει πολύ από τα πάγια και άλυτα προβλήματα της Εκπαίδευσης.
Ένα Σχέδιο Νόμου που μεταξύ άλλων:
●►Φλερτάρει με την αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου του Νηπιαγωγείου με την πιλοτική εισαγωγή των Αγγλικών, την ίδια στιγμή που αρνούνται να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη και ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής σε όλη την Ελλάδα και να ενισχύσουν τα Νηπιαγωγεία με το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό (τραπεζοκόμους, καθαρίστριες) καθώς και το επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς).
●►Προβλέπει την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά από 22 σε 26, και μάλιστα σε εποχή πανδημίας που το ίδιο το υπουργείο μιλά για 1,5 μέτρο απόσταση μαθητών μεταξύ τους και παρόλο που κανένας δεν αμφισβητεί  το γεγονός πως όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών μέσα στη σχολική τάξη, τόσο πιο ποιοτική και ουσιαστική μπορεί να γίνει η δουλειά του εκπαιδευτικού. 

«Κοινότητες στην ΚΥΒΕΡΝΟ - κοινωνία του Μέλλοντός μας »!!!

1η δημοσίευση Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013
Μέρες που είναι με τον Covid -19,   που είχε ως άμεση συνέπεια, αφενός την ταχύτερη «αναβάθμιση» της ... Παιδείας, με πρωταγωνίστρια την  μία & μοναδική - Υπέρτερη όλων - Μπιλντερμπεργκισσα υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως,  κι αφετέρου να εκσφεντονιστούν πλείστοι πλίνθοι, κέραμοι & δημοσιογραφικοί TVογκόλίθοι εις τας κεφαλάς των  «τεμπέληδων» εκπαιδευτικών, θεώρησα χρήσιμο να το αναδημοσιεύσω, για να προβληματιστούμε λιγάκι παραπάνω & γιατί όχι να συνειδητοποιήσουμε γιατί ρίπτεται η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ εις το πυρ το εξώτερον!!!
Το εκπληκτικό (κατα την υποκειμενική μου κρίση) κείμενο, φιλοξένησε το περιοδικό η «ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ» πριν από 17 χρόνια
Είναι η ομιλία του Rheingold στο BBC Online που μετέφρασε & επιμελήθηκε ο Κ. Γιαννακόπουλος 

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

«Δεκαετία του ’40 και οι Χαλανδραίοι»: Μια πολύτιμη έκδοση για την ιστορική μνήμη


Οι πολύτιμες βιωμένες εμπειρίες πολλών Χαλανδραίων από τα χρόνια της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου βρήκαν τη θέση τους όχι μόνο στην προφορική ιστορία της πόλης, αλλά και στην καλαίσθητη έκδοση «Δεκαετία του ’40 και οι Χαλανδραίοι», χάρη στην επίπονη προσπάθεια και το μεράκι των μελών της ομάδας Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου (ΟΠΙΔΗΧ) & τη συνδρομή του Δήμου Χαλανδρίου.
Η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει πληθώρα μαρτυριών αφανών πρωταγωνιστών των ιστορικών γεγονότων της δεκαετίας του ’40.

Covid-19:Στο Δήμο Αμαρουσίου χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για τη λήψη δειγμάτων!

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που μετέβη χθες Τετάρτη 13 Μάϊου 2020 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, πραγματοποίησε λήψη δειγμάτων έναντι της επιδημίας covid -19 σε περισσότερους από 100 εργαζόμενους και υπηρεσιακούς παράγοντες των κοινωνικών υπηρεσιών και άλλων τμημάτων του Δήμου, που εκτίθενται σε συχνή επαφή με τους πολίτες.
Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής θα επισκεφτεί εκ νέου τον Δήμο Αμαρουσίου, για να επαναλάβει τη διαδικασία στους εργαζομένους της καθαριότητας, της δημοτικής συγκοινωνίας και σε όλους όσοι υπάρχει η ανάγκη λόγω αντικειμένου εργασίας.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

Ζωή γυμνή & ανέπαφη !!!

Δυο κοριτσάκια ηλικίας 2-3 ετών παίζουν στον εθνικό κήπο. Κλωτσούν μια μπάλα. 
Στέκονται σε αρκετά μακρινή απόσταση μεταξύ τους. 
Ίσως για να εξυπηρετηθεί το παιχνίδι που απαιτεί αποστάσεις, ίσως γιατί έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες της εμφάνισης του κορωνοϊού στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων και ιδίως των παιδιών. 
Δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, παρόλα αυτά η καμπάνια «Μένουμε σπίτι» έχει ήδη αρχίσει να πιάνει τόπο. 
Την ίδια ώρα ένα αγοράκι μόνο του, συνοδευόμενο από την μητέρα του, βλέπει την μπάλα & εκφράζει την πρόθεση του να την πάρει και αυτό στα πόδια του για να την κλωτσήσει. 
Η μαμά το συνετίζει και το απομακρύνει παρά τις διαμαρτυρίες του, λέγοντας: 
«Πρέπει να είμαστε μόνοι μας!»
Το ποίημα του Νίκου Καρούζου «Η Φοβερά Προστασία» (1971), αρχίζει παραθέτοντας αυτούσια την εξής ρήση του Ηράκλειτου
καί ἀγαθόν καί κακόν [ἓν ἐστίν]. οι γοῡν ἰατροί, τέμνοντες, καίοντες, πάντῃ βασανίζοντες κακῶς τούς ἀρρωστούντας, ἐπαιτέονται μηδέν ἂξιοι μισθόν λαμβάνειν παρά τῶν ἀρρωστούντων, ταὐτά ἐργαζόμενοι, τά ἀγαθά καί τάς νόσους.» 
Και το ποίημα του Καρούζου συνεχίζει ως εξής:
«Χωρίς κανένα κάγκελο και δίχως απεραντοσύνη
χωρίς αιωνιότητα
δίχως το αντίθετό της
αγέννητη και ξένη προς το θάνατο
λάμπει στα φυλλοκάρδια η ελευθερία.»
Ο κορωνοϊός εγκαταστάθηκε στη ζωή μας & έφερε μαζί του νέες «καινοτόμες» ιδέες ύπαρξης & διαβίωσης. 
Έφερε μαζί την καραντίνα, την απαγόρευση (διαφόρων πραγμάτων) & κυρίως της κυκλοφορίας, το social distancing, τον κοινωνικό απομονωτισμό ως λύσεις και πρακτικές που κάνουν «καλό στην υγεία». 
Και βεβαίως η υγεία είναι πάνω από όλα! Το ύψιστο αγαθό! 

«Ομαλά» ξεκίνησε η Εκπαιδευτική λειτουργία στα σχολεία του Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Δήμος στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας»
Ξεκίνησε ομαλά η Εκπαιδευτική λειτουργία στα σχολεία του Αμαρουσίου, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας και με τη συνδρομή των Σχολικών Επιτροπών και Παιδείας του Δήμου. 
Τα θέματα των εκπαιδευτικών υποδομών και αναγκαίων μέσων (ασφάλειας και υγιεινής), εξετάζονται καθημερινά από τα στελέχη των αρμόδιων Επιτροπών του Δήμου σε συνεργασία με τους Δντές των Σχολείων.
Για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί, το διάστημα της επιβολής των έκτακτων μέτρων, προκειμένου κανείς μαθητής να μην στερηθεί το αγαθό της παιδείας και της γνώσης, τους συνεχάρη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με την ακόλουθη επιστολή:
«Αξιότιμοι Εκπαιδευτικοί λειτουργοί του Αμαρουσίου,
Με την επανέναρξη της  σχολικής  χρονιάς, οφείλουμε να σας  συγχαρούμε και να σας  ευχαριστήσουμε  για την αποφασιστικότητά σας στη συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου, όλο το προηγούμενο διάστημα, υπό τις αντίξοες συνθήκες που επιβλήθηκαν λόγω των έκτακτων μέτρων.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η Πραγματικότητα δεν είναι αυτό ... ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

         Είναι ο κβαντικός χρόνος το κλειδί της ροής της ύπαρξης;

Παρά την ρητή & κατηγορηματική σύσταση της δημιουργού του εξαιρετικού Ιστολογίου aperopia.fr κ. Χρυσούλας Μπουκουβάλα να μην αναδημοσιεύονται κείμενά της, εμείς θρασύτατα παραβλέπουμε την απαγόρευση & προβάλλουμε το παρακάτω θέμα όχι για να αποκομίσουμε κάποιο όφελος, αλλά για να την γνωρίσουν οι αναγνώστες & στο εξής να προστρέχουν  στην αυτούσια πηγή των πονημάτων της
Παράλληλα δεσμευόμαστε να συμμορφωθούμε & από την επόμενη φορά θα παραπέμπουμε απευθείας στο «aperopia.fr/chrysoula-boukouvala/» 
      ==============================================================
Tα ζητήματα που άπτονται της ροής του χρόνου και της υφής της πραγματικότητας 
σπανίως γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό, 
και κατά κανόνα παραμένουν στη σκιά των προβολέων της δημοσιότητας.
Οι λόγοι είναι αυτονόητοι:
αφενός μεν η γνώση τους απαιτεί την κατανόηση ορισμένων βασικών γνώσεων φυσικής και κβαντομηχανικής, και αφετέρου δε καμμία εξουσία δεν επιθυμεί οι μεγάλες μάζες να προβληματίζονται για τη φύση της πραγματικότητας.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι άνθρωποι θα αμφισβητήσουν και κάθε υφιστάμενη δομή εξουσίας, γεγονός που πρέπει πάσει θυσία να αποφευχθεί, ώστε να μην απειληθούν τα προνόμια της Παγκόσμιας υπέρ-Τάξης που διευθύνει τον κόσμο μας.
Επειδή όμως η ανατροπή της παρούσας ολιγαρχίας είναι αναπόφευκτη στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον, στο παρόν άρθρο θα διαβάσετε με όσο το δυνατόν πιο εκλαϊκευμένο τρόπο για το μυστήριο του χρόνου και τη φύση της πραγματικότητας, αρχής γενομένης απ’ αυτά που διαδραματίζονται σε υποατομικό (κβαντικό) επίπεδο, όπου όλες οι μέχρι τώρα θεωρίες δείχνουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει μια και μόνο πραγματικότητα, αλλά υπερθέσεις πραγματικοτήτων στις οποίες ο χρόνος δεν υφίσταται.
Γιατί όμως τον αντιλαμβανόμαστε να ρέει και μάλιστα προς μία και μόνο κατεύθυνση, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις μαθηματικές εξισώσεις;

Κορωνοϊός & βιολογικός όλεθρος

Οι αποδείξεις στα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά, 2009 - 2020*
Περίληψη: Η πλήρης συλλογή των βιογενετικών δεδομένων, η σε βάθος έρευνά τους από Διεθνή Επιτροπή, το άνοιγμα των αρχείων της Γενετικής Τράπεζας (GenBank) και άλλων αρχείων, για την παρούσα επιδημία εκ του λεγομένου Κορωνοϊού Covid-19 αποτελούν προαπαιτούμενα κάθε άλλης κίνησης για την αντιμετώπιση τώρα και στο μέλλον της πρωτοφανούς μεταδοτικότητάς του.
Η διαπλοκή μεταξύ ερευνητικών κέντρων, της προαναφερθείσας Γενετικής Τράπεζας (GenBank) και του βαθέως μηχανισμού κρατικών επιτροπών βιοασφάλειας πρέπει να ερευνηθεί αποτελεσματικά. Παράλληλα μια νέα παγκόσμια  «Συμφωνία Απαγόρευσης Πειραμάτων που οδηγούν στην κατασκευή Βιολογικών Όπλων» η οποία θα τηρείται αποτελεσματικά, αποτελεί το εκ των ων ουκ άνευ προαπαιτούμενο. 
Το όποιο εμβόλιο, η φαρμακευτική αντιμετώπιση και η απολύτως αναγκαία
ενίσχυση ιατρικού δυναμικού με κατακόρυφη αύξηση όλων των υγειονομικών παραμέτρων, δεν θα λύσουν το πρόβλημα, εάν προηγουμένως δεν απαλειφθούν τα γενεσιουργά αίτια.
Τα Βιολογικά Πειράματα από τα οποία είναι πιθανόν να προκύπτουν και βιολογικά όπλα, αποτελούν σήμερα μία ανθούσα παγκόσμια βιομηχανία που απαιτεί και διαχειρίζεται τεράστια κεφάλαια. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 483 σελίδες επιστημονικών περιοδικών στις οποίες βασίστηκε αυτή η έρευνά μας οι λέξεις: 
 «χρηματοδότηση, χρηματοδότες, οικονομικά κεφάλαια» αναφέρονται σχεδόν πιο συχνά από την λέξη  «Ιός»
Επ’ αυτού και απολύτως δειγματοληπτικά αναφέρονται τα εξής: https://www.nature.com/articles/news.2009.1117 , με τίτλο: 
Οι ΗΠΑ συντάσσουν οδηγίες για τη διαλογή γονιδίων, η Meredith Wadman, αναφέρει μεταξύ άλλων, στο υποκεφάλαιο του κειμένου της με τίτλο: 
«Πρότυπο βιομηχανίας», τα εξής : 

Το χρονικό μίας προαναγγελθείσης πανδημίας!

Έκθεση της Κομισιόν προέβλεπε την πανδημία από τον Μάϊο του 2019 
Μοναδική λύση βέβαια, εμβόλια & μικροτσιπ!

Μετά το ίδρυμα Rockefeller που το 2010 συνέταξε μια ακριβή έκθεση όπου περιγράφεται πρακτικά η τρέχουσα μετα-πανδημική αυταρχική κοινωνία και την προσομοίωση που χρηματοδοτήθηκε από τον Bill Gates που προέβλεψε την εκδήλωση πανδημίας το 2019 , έρχεται και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει γνώση εκ των προτέρων για την πανδημία του κορωνοϊού και μάλιστα από τον Μάϊο του 2019!

Προσφέρει μάλιστα ως μόνη λύση τον «καθολικό εμβολιασμό» & το «τσιπ» για τον ψηφιακό έλεγχο.
Προκαλείται το ερώτημα πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες μαζεμένες «συμπτώσεις» που να υποννοούν γνώση μιας επερχόμενης πανδημίας η οποία κόστισε τόσα πολλά στην παγκόσμια οικονομία και στην ελευθερία των κατοίκων των δυτικών κοιωνιών.
Σε επίσημο έγγραφο του Μαΐου του περασμένου έτους, το εκτελεστικό όργανο των Βρυξελλών ετοίμασε ένα σχέδιο δράσης που θα καταλήξει σε μαζικό εμβολιασμό σε ευρωπαϊκή κλίμακα και θα αντιμετώπιζε ένα τέτοιο γεγονός.
Ο τίτλος της έκθεσης είναι “Οδικός χάρτης για την υλοποίηση δράσεων από την Επιτροπή βάσει της υπηρεσίας επικοινωνιών και των συστάσεων του Συμβουλίου για την ενίσχυση της συνεργασίας κατά των ασθενειών που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια.”
Σύμφωνα με αυτήν θα υπάρξει δράση για την προώθηση δημιουργίας ανοσίας σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Από την άποψη αυτή, η Επιτροπή κατάρτισε μια ημερήσια διάταξη που θα εφαρμοστεί για μια πενταετή περίοδο!
Εάν περιηγηθείτε στα έγγραφα, δεν μπορείτε παρά να παρατηρήσετε ότι έχει προβλεφεί κάθε πτυχή ενός τέτοιου ενδεχόμενου.
Όλο αυτό σαφώς να προσχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει κάποια πανδημία έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσε να εκδηλωθεί στο εγγύς μέλλον, όπως ακριβώς συνέβη.
Μόνο που παραήταν «εγγύς μέλλον».

Κοσμοϊδιογλωσσία: Summa Ι. ●► 1η βαθμίδα & χρονική ανάπαυλα

                                                 | In Summa
Εισαγωγή:Η λογική πίσω από τη Summa, τη βαθμίδα ― που παραπέμπει σε ανεμόσκαλα όπως το πλατύσκαλο παραπέμπει σε κλίμακα ― & τη χρονική ανάπαυλα είναι η εξής:
οι ιδέες χρειάζονται ποιοτικό χρόνο τόσο για την παραγωγή & δημιουργία τους όσο για την αφομοίωση & επεξεργασία τους, προκειμένου να μεστώσουν.
Ο χρόνος είναι υπερπολύτιμος· η επιτάχυνση & πύκνωσή του δεν είναι άσχετη με την ηθική & υλική στειρότητα ― που ενισχύεται μέσω της αναγωγής μας στον ψηφιακό χρόνο της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή και μικροϋπολογιστή, δηλαδή του κινητού τηλεφώνου ―, με την αξιακή
αποστείρωση & τη βιολογική στειρότητα.
Οι ιδέες, αποτελούν δημιουργήματα & προϊόντα του ανθρώπινου πνεύματος & δεν ακολουθούν τη λογική & το χρόνο της καθημερινής κατανάλωσης & της ψηφιακής εξαΰλωσης ή του τσιμπολογήματος που τη συνοδεύει.

Η αναστολή του Συντάγματος της Τροιζήνας & η «δικτατορία» Καποδίστρια, 189 χρόνια μετά τη δολοφονία του!

Τελευταία, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», υπήρξαν αναφορές για την αυταρχική διακυβέρνηση του Καποδίστρια & τη δικτατορία που εγκατέστησε στο νέο ελληνικό κράτος!
Θα προσπαθήσω, λοιπόν, στο κείμενο που ακολουθεί, να απαντήσω σ’ αυτά ακριβώς τα ερωτήματα: 
«Ήταν τελικά ένας δικτάτορας ο Ιωάννης Καποδίστριας; 
Εγκατέστησε στα πλαίσια ίδρυσης του ελληνικού κράτους μία «εκσυγχρονιστική δικτατορία»;
Η Γ’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας εξέλεξε ομόφωνα εν ονόματι του Ελληνικού Έθνους Κυβερνήτη της Ελλάδος τον Ιωάννη Καποδίστρια και μεταβίβασε σ’ αυτόν τη νομοτελεστική της εξουσία για μία επταετία από 3 Απριλίου 1827. 
Οι Πληρεξούσιοι στη συνέχεια, υπέγραψαν την 6η Απριλίου, το προσκλητήριο γράμμα προς τον Καποδίστρια με το οποίο αναγνώριζαν ότι: 
«τα κακά που επήγασαν στο διάστημα του επταετούς αγώνος του Έθνους οφείλονταν στην πολυμέλεια της Νομοτελεστικής Δυνάμεως και ότι προς αποφυγή όλων αυτών των κακών, η Συνέλευση αποφάσισε τη συγκέντρωση όλης της Νομοτελεστικής Δυνάμεως σε έναν και μόνο»1. Τον προσκαλούσαν δε να επιταχύνει την άφιξή του στην Ελλάδα.
Την 2 Ιανουαρίου 1828, ύστερα από μεγάλες καθυστερήσεις που επέβαλαν η αποδοχή της επίσημης παραίτησης του Καποδίστρια από το διπλωματικό σώμα της ρωσικής αυτοκρατορίας και η επίσκεψή του στο Λονδίνο και στο Παρίσι, το Warspite, το βαρύ αγγλικό πολεμικό με τα 74 τηλεβόλα συνοδευόμενο από το γαλλικό πολεμικό Ήρα και το ρωσικό Ελένη με την ελληνική σημαία στον ιστό τους, θα συνοδεύσουν τιμητικά τον Κυβερνήτη Καποδίστρια στο ταξίδι του με τελικό προορισμό το Ναύπλιο και την Αίγινα.
Πόρος, Αίγινα, Σαλαμίνα, Ελευσίνα, Μέγαρα, Σπέτσες και Ύδρα αποτελούν την ελεύθερη Ελλάδα αυτή τη στιγμή! Ουσιαστικά παραλαμβάνει μία χώρα γεμάτη ερείπια και άδεια ταμεία, δηλαδή ένα μικρό κομμάτι γης χωρίς βιώσιμα σύνορα. 
Χρειάζεται οργάνωση,συνέχιση του πολέμου και γρήγορες αποφάσεις.
Ο Καποδίστριας, κατά τα κρίσιμα χρόνια της ανασυγκροτήσεως της Ευρώπης μετά την πτώση του Ναπολέοντα και ως τη στιγμή της αφίξεώς του στην Αίγινα, προσωρινή πρωτεύουσα του «υπό ίδρυση» ακόμα κράτους, υπήρξε και ήταν πάντοτε φιλελεύθερος. 

Η «Ιδεολογία της Ιστορίας»


Η Ιστορία ως επιστήμη αφορά τους ιστορικούς 
Το έργο των ιστορικών και τα συμπεράσματά τους αφορούν τις κοινωνίες. 
Η Ιστορία ως επιστήμη έχει τη μεθοδολογία της (μάλιστα την «ιδεολογία της» όπως πρώτοι οι Βυζαντινοί διαπίστωσαν), έχει και τις «σχολές» της. 
Για ένα και το αυτό «πράγμα» συχνά οι απόψεις διίστανται. 
Επιπροσθέτως, συχνά επίσης, τα συμπεράσματα αναθεωρούνται, όταν νεότερα στοιχεία προκύπτουν – είναι η Ιστορία μια ζωντανή επιστήμη.
Η δημόσια χρήση της Ιστορίας είναι άλλο πράγμα, μπορεί να εκπίπτει σε προπαγάνδα, να τροφοδοτεί ζείδωρους ή αντιθέτως καταστροφικούς μύθους, να έχει πολιτικές, εθνικές ή ταξικές σκοπιμότητες, μπορεί να γίνει και να είναι η «ιστορία των νικητών», να χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση (υπέρ ή κατά της παιδείας) – είναι, με δυο λόγια, η Ιστορία και η χρήση της ένα διαρκές επίδικο.
Η σχέση της Ιστορίας με την αλήθεια είναι συνήθως ακριβής, όμως ένας ολόκληρος λαβύρινθος περιβάλλει συχνά αυτήν την αλήθεια.
                                                                                                 ***
Στην πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες η χρήση της Ιστορίας από την κυρίαρχη ιδεολογία απετέλεσε το βαρύ πυροβολικό στην προσπάθεια αποδόμησης του έθνους. 
Αποδόμησης, διότι στο πλαίσιο του έθνους διεξάγεται η ταξική πάλη και διότι πάνω στην αυτογνωσία του έθνους στηρίζεται η αυθεντία του κράτους (ακόμα κι ενός πολυεθνικού κράτους) – το αυτεξούσιο.
                           …………………………
 Τα αξιώματα πάνω στα οποία βασίστηκε το εθνοαποδομητικό εγχείρημα είναι κυρίως τρία: 
α) η ασυνέχεια της ελληνικής γλώσσας, 
β) η ασυνέχεια του ελληνικού έθνους και 
γ) το έθνος ως ανύπαρκτη πριν από τη νεωτερικότητα έννοια.

Πανελλήνιες 2020 - Εξεταζόμενο Μάθημα: Πανδημία!!!

ΘΕΜΑ Α
Δίδεται σχολική αίθουσα με κάτοψη σχήματος ορθογωνίου παραλληλογράμμου και σχολικά θρανία διαστάσεων 1,2x0,4m. 
Δίδεται επίσης δυνητικά θανατηφόρος πανδημία, που επιβάλλει αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας, και εισηγητική έκθεση της αρμόδιας ιατρικής επιτροπής, που προτείνει ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ δύο ατόμων τα 2m σε όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους, ενώ για τις σχολικές αίθουσες και αναλογία 7m2 κατ’ ελάχιστον ανά μαθητή.
1) Να υπολογίσετε τον αριθμό μαθητών που χωρούν με αυτές τις οδηγίες στις συνήθους μεγέθους σχολικές αίθουσες. 
Ενδεικτικές διαστάσεις σχολικών αιθουσών θα βρείτε σε συνημμένο φύλλο.
Μονάδες 7
2) Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η λύση σας είναι πρακτικά ανεφάρμοστη, να προτείνετε τη βέλτιστη τροποποίηση των ιατρικών οδηγιών.
Μονάδες 12
3) Εάν στο προηγούμενο ερώτημα καταλήξετε στην πρόταση να μεταφέρει η ιατρική επιτροπή την αρμοδιότητα στο υπουργείο «παιδείας» και εφόσον οι οδηγίες που θα δώσει το υπουργείο είναι: 
το πολύ 15 μαθητές ανά αίθουσα με έναν μαθητή ανά θρανίο και ελάχιστη απόσταση μαθητών μεταξύ τους και από τον διδάσκοντα 1,5m, να υπολογίσετε τις ελάχιστες δυνατές διαστάσεις της σχολικής αίθουσας.
Μονάδες 7
4) Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η λύση σας είναι πάλι πρακτικά ανεφάρμοστη, να ξαναλύσετε το προηγούμενο ερώτημα, θεωρώντας μαθητές και διδάσκοντα άυλες οντότητες αμελητέων διαστάσεων.
Μονάδες 7

Ανοίξτε τα σχολειά, κλείστε τις κάμερες

Λίγο πριν επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, η κ. υπουργός Παιδείας, επικαλούμενη το δημόσιο συμφέρον, νομοθέτησε εκπρόθεσμα και αιφνιδιαστικά τη ζωντανή αναμετάδοση της διδασκαλίας από τη σχολική τάξη για όσους μείνουν σπίτι.
Η παραπάνω απόφαση προκάλεσε δικαιολογημένα ένα κύμα αντιδράσεων σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. 
Η απόφαση είναι παράνομη, αντιπαιδαγωγική, αντικοινωνική και αψυχολόγητη, επειδή:
Παραβιάζει την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ελευθερία της διδασκαλίας και της παιδαγωγικής σχέσης δασκάλου-μαθητών, που αποτελεί την πεμπτουσία μιας ζωντανής και δημιουργικής σχολικής ζωής.
Μετατρέπει τις αίθουσες διδασκαλίας με την αυταρχική επιβολή ενός bigbrother σε εκπομπή reality. Δε μας φτάνουν, άραγε, όλα τα πρωινάδικα, τα άθλια τηλεοπτικά σκουπίδια -reality;
Οι κάμερες, που παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα, θα λειτουργήσουν, ως ένας νέος ‘’σύγχρονος ηλεκτρονικός επιθεωρητής‘’, χειραγωγικά στη συμπεριφορά δασκάλων και μαθητών, αφού όλοι θα νιώθουν ότι παρακολουθούνται, ότι καταγράφεται κάθε κίνηση, φράση, συμπεριφορά και απάντησή τους. 
Έχει σκεφθεί η υπουργός το πιθανό »πάρτι» και τον στιγματισμό μαθητών και εκπαιδευτικών στα socialmedia; 
Έτσι θα διαμορφώσουμε τον στοχαστικό- κριτικό πολίτη, που χρειάζεται η ραγδαία μεταβαλλόμενη εποχή μας; 
Ή μήπως αυτό ακριβώς επιδιώκουμε με τις κάμερες; 
Tη χειραγώγηση και όχι τη χειραφέτηση. 

Θ. Αμπατζόγλου: «H αισθητική & λειτουργική αναβάθμιση του Αμαρουσίου κάθε μέρα γίνεται πράξη»

Αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου στο έργο ανάπλασης της πλατείας Ηρώων
 Το έργο ανάπλασης της πλατείας Ηρώων Αμαρουσίου και της ανακατασκευής των οδών Αναβρύτων και Αρκαδίου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών που έχουν ξεκινήσει από τις 13 Ιανουαρίου 2020 και αναμένεται να περατωθούν εντός του τρέχοντος έτους.
Υπενθυμίζεται πως σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός ανοικτού σύγχρονου δημόσιου χώρου αναψυχής και πρασίνου, που θα συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης και ταυτόχρονα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους των άλλων περιοχών. Παράλληλα, προβλέπεται να αποδοθεί ένας πολιτιστικός χαρακτήρας που θα ενοποιεί παλαιά και σύγχρονα σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος του Αμαρουσίου.
 Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:
«Ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας βρίσκεται σε εξέλιξη... 

Με τηλεδιάσκεψη στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ (10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου στη 6:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Α' τριµήνου, οικονοµικού έτους 2020, του ∆ήµου Αµαρουσίου
2. Έγκριση ή µη παράστασης της φιλαρµονικής ορχήστρας ∆ήµου Αµαρουσίου σε διάφορεςεκδηλώσεις."
3. Μεταστέγαση Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών
4.Έγκριση απευθείας µίσθωσης ακινήτων ή οικοπέδων για την στέγαση παραρτηµάτωνΝηπιαγωγείων ∆ήµου Αµαρουσίου που αφορούν την δίχρονη υποχρεωτική προσχολικήεκπαίδευση.
5Έγκριση Τροποποίησης της 241/2015 Απόφασης ∆ηµοτικού Συµβουλίου Ορισµός ωςΕπιτροπής Παραλαβής Τροφίµων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδροµής του για το ΕπιχειρησιακόΠρόγραµµα ""Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδροµής" του Ταµείου Ευρωπαϊκής Βοήθειαςπρος τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020".
6.Έγκριση ή µη προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ του ∆ήµου Αµαρουσίου και του Ν.Π.∆.∆. Ο.ΚΟΙ.Π.Α.∆.Α. µε θέµα την υλοποίηση της πράξης "Προσαρµογή λειτουργούντων Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθµών του ∆ήµου Αµαρουσίου στις προδιαγραφές του νέου θεσµικού πλαισίου αδειοδότησης σύµφωνα µε τις διατάξεις του Π.∆. 99/2017"

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Στις εργασίες καθαριότητας & συντήρησης πρασίνου στην Αγία Φιλοθέη, ο Θ. Αμπατζόγλου

Είμαστε δίπλα σε όλες τις γειτονιές της πόλης
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαριότητας & συντήρησης πρασίνου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, ενώ πραγματοποιήθηκε και συζήτηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αρβανιτάκη, τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου και κατοίκους της περιοχής.
Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εκτέλεσης προγράμματος καθαριότητας και ευπρεπισμού  όλων των γειτονιών του Αμαρουσίου σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους. 
Η διαβούλευση συνεχίζεται με τους πολίτες σε ανοικτούς χώρους και ιδίως στα σημεία που υπάρχουν ζητήματα και απαιτούν την επιτόπια καταγραφή των αναγκών.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τα μέλη του Συλλόγου και τους κατοίκους για τα θέματα της περιοχής, καθώς και για την πρόοδο της εξυπηρέτησης των αιτημάτων που είχαν διατυπωθεί τόσο κατά την πρώτη συνάντηση με τον Σύλλογο τον Δεκέμβριο του 2019, όσο και κατά την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αγία Φιλοθέη ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

Επίσκεψη του Δημάρχου στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης

Θ. Αμπατζόγλου: «Στηρίζουμε την τοπική αγορά του Αμαρουσίου, 
στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας στην πόλη μας»
Μήνυμα στήριξης προς την τοπική αγορά του Αμαρουσίου, έστειλε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με την επίσκεψή του στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων.
Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τα καταστήματα και επιχειρήσεις στους πεζόδρομους του κέντρου και συνομίλησε με πολλούς ιδιοκτήτες αλλά και πολίτες ενημερώνοντάς τους για τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος τόσο πριν την έναρξη λειτουργίας της αγοράς, όσο και μετά από αυτή προκειμένου όλοι να αισθάνονται ασφαλείς.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της επίσκεψής του δήλωσε:
«Είμαστε παρόντες την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της αγοράς της πόλης μας...

Σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης με την κεραίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE, στην Φραγκοκκλησιάς

Διακοπή λειτουργίας Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας
Εκδικάζεται, η Αίτηση Ακύρωσης 60 Αιτούντων (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Σύλλογος Κατοίκων Πολυδρόσου) κατά της ΕΕΤΤ και της εκδοθείσας άδειας εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την εταιρεία COSMOTE στην επί της οδού Φραγκοκκλησιάς 70 οικοδομή, την προσεχή Τρίτη 12 Μαΐου 2020 στο  Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.    
Παράλληλα, σε συνέχεια προφορικής ενημέρωσης του Δημάρχου κ. Θ. Αμπατζόγλου και παρέμβασής του, η ΥΔΟΜ Αμαρουσίου εξέτασε καθυστερημένα αίτημα του Συλλόγου και εξέδωσε έγγραφο προς την ΕΕΤΤ @ την COSMOTE  για την άμεση διακοπή λειτουργίας του Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας στην οδό Φραγκοκκλησιάς 70.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ (19) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης  (16/2020) της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου στις 11:00 π.μ. στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 & ∆. Μόσχα)
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή µη των τεχνικών προδιαγραφών – µελέτης και κατάρτιση των όρων διακήρυξης,
επιλογή του τρόπου εκτέλεσης και του κριτηρίου ανάθεσης της υπηρεσίας µε τίτλο “Παροχή
υπηρεσίας ανοικτής γραµµής δηµότη”»
2. Έγκριση ή µη απευθείας ανάθεσης (διαπραγµάτευση χωρίς δηµοσίευση) λόγω εξαιρετικά επείγουσας περίπτωσης, της υπηρεσίας µε τίτλο: “Υπηρεσίες Απολύµανσης και Καθαρισµού του συστήµατος Αερισµού του ∆ηµαρχιακού Μεγάρου στα πλαίσια των κατεπειγόντων µέτρων αντιµετώπισης των αρνητικών συνεπειών εµφάνισης του κορωνοϊού COVID-19"
3. Έγκριση ή µη του πρακτικού της Επιτροπής ∆ιενέργειας & Αξιολόγησης ∆ιαγωνισµών Συµβάσεων Προµηθειών, και Έγκριση ή µη κατακύρωσης αποτελέσµατος του ανοικτού , άνω των ορίων, ηλεκτρονικού διαγωνισµού για την προµήθεια µε τίτλο 
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ∆ΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΙ∆ΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ενωση Γονέων Αμαρουσίου:Οι κάμερες δεν έχουν καμία θέση μέσα στις σχολικές αίθουσες

Σαν να μην έφτανε η αναστάτωση που έχει προκαλέσει στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητα η κατάθεση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας εν μέσω πανδημίας, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 η κ. Κεραμέως με μια τροπολογία εφιάλτη σε άσχετο νομοσχέδιο (προσφυγικό), βάζει «το κερασάκι στην τούρτα» της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του ΥΠΑΙΘ, με την νομοθέτηση της βιντεοσκόπησης & ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με τους μαθητές στην τάξη και προσπαθεί να παρουσιάσει την πρωτοφανή αυτή ρύθμιση ως «τεχνολογική καινοτομία».
Φυσικά, κανείς δεν πείθεται.
Οι κάμερες δεν έχουν καμία θέση μέσα στις σχολικές αίθουσες.
Είναι πράξη άκρως αντιπαιδαγωγική που δεν εφαρμόζεται σε κανένα σχολείο σε όλον τον κόσμο, ενώ δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην εκπαιδευτική συμπεριφορά και ψυχολογία των μαθητών καθώς παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα όπως είναι το πρόσωπο, ο λόγος και η φωνή τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των ίδιων των ανήλικων μαθητών.

Ο Σ.Ε.Π. Ε. Αμαρουσίου...για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων

        Για την εξασφάλιση όλων των όρων & των προϋποθέσεων
τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας μαθητών & εκπαιδευτικών
Η απόφαση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολείων, προκαλεί έντονο προβληματισμό & ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Βασικό ζήτημα, πέρα από τα επιστημονικά ερωτήματα για την ορθότητα ή όχι της απόφασης αυτής (πειραματισμός με τη λεγόμενη "ανοσίας της αγέλης" κ.α.), αποτελούν οι όροι και προϋποθέσεις με τις οποίες πραγματοποιείται το άνοιγμα των σχολείων.
Τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία παραμένουν, χωρίς να καταβάλλεται καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να επιλυθούν. 
Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά την ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δική της ευθύνη, για την προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών & των οικογενειών τους.
Το κύριο ζήτημα σήμερα, είναι πώς θα διασφαλιστούν οι όροι & οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, αν πραγματικά διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών & των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος & η ευθύνη σε εκπαιδευτικούς, γονείς & μαθητές.
Σε αυτές, οι εκπαιδευτικοί έχουμε & (συλλογική) γνώμη, αλλά και αντίληψη της υπάρχουσας (άσχημης) πραγματικότητας. Συγκεκριμένα,
α) για την κτιριακή υποδομή:

Στο ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρουν που ΣΥΝέβαλαν στην ειλικρινή πειθαρχία των πολιτών!!!


Μετά από πολύμηνο & αναιτιολόγητο εμπάργκο, μας ξαναθυμήθηκε η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ  Αμαρουσίου & μας έστειλε ανακοίνωση για να τη δημοσιεύσουμε!
Αραγε γιατί; 
Εξέλιπαν πλέον οι λόγοι του αποκλεισμού μας, που ποτέ δεν μάθαμε;
Αλλαξε κάτι στο Υφος & το Ηθος του ταπεινού μας ιστολογίου;
Ας είναι...
Εχουν εθιστεί στις κωλοτούμπες & είναι χάσιμο χρόνου να ασχολείται κάποιος μαζί τους & προπαντός με τα Εργα & τις Ημέρες της Κυβερνώσας Ψευδο-Αριστεράς!
Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Αμαρουσίου του ΣΥΡΙΖΑ
Και να που η πρώτη φάση της καραντίνας τελειώνει.
Περίπου δύο μήνες κράτησε.
Με τις καθημερινές ανακοινώσεις στις 18:00 από τους ειδικούς επιστήμονες στη θέση του εξαφανισμένου Υπουργού Υγείας & του εξαφανισμένου προέδρου του Ε.Ο.Δ.Υ.
Με υπεύθυνη στάση εθελοντικού εγκλεισμού από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας – μάλλον από έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι τόσο υπεύθυνη, όσο ανεύθυνη και τυχοδιωκτική ήταν η στάση της ΝΔ σαν αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάθε ζήτημα εθνικής σημασίας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε συνειδητά να εργαλειοποιήσει το φόβο της κοινωνίας και τα θύματα της πανδημίας και συνέβαλε στην ειλικρινή πειθαρχία των πολιτών στις οδηγίες, αρνούμενος να λαϊκίσει, παρόλο που τα απειλητικά διαγγέλματα Χαρδαλιά γίνονταν όλο & πιο απωθητικά. 
Με μια κυβέρνηση που μας έδειξε πώς γίνεται η κρίση ευκαιρία χαρίζοντας σε φίλους και ημέτερους εκατοντάδες εκατομμύρια: