Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Κοσμοϊδιογλωσσία: Summa Ι. ●► 1η βαθμίδα & χρονική ανάπαυλα

                                                 | In Summa
Εισαγωγή:Η λογική πίσω από τη Summa, τη βαθμίδα ― που παραπέμπει σε ανεμόσκαλα όπως το πλατύσκαλο παραπέμπει σε κλίμακα ― & τη χρονική ανάπαυλα είναι η εξής:
οι ιδέες χρειάζονται ποιοτικό χρόνο τόσο για την παραγωγή & δημιουργία τους όσο για την αφομοίωση & επεξεργασία τους, προκειμένου να μεστώσουν.
Ο χρόνος είναι υπερπολύτιμος· η επιτάχυνση & πύκνωσή του δεν είναι άσχετη με την ηθική & υλική στειρότητα ― που ενισχύεται μέσω της αναγωγής μας στον ψηφιακό χρόνο της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή και μικροϋπολογιστή, δηλαδή του κινητού τηλεφώνου ―, με την αξιακή
αποστείρωση & τη βιολογική στειρότητα.
Οι ιδέες, αποτελούν δημιουργήματα & προϊόντα του ανθρώπινου πνεύματος & δεν ακολουθούν τη λογική & το χρόνο της καθημερινής κατανάλωσης & της ψηφιακής εξαΰλωσης ή του τσιμπολογήματος που τη συνοδεύει.
Χρειάζονται χρόνο, βιολογικό, οργανικό, εγκεφαλικό ― εξ ου & οι μηχανές, νοήμονες
ή μη, ούτε παράγουν ούτε δημιουργούν ιδέες παρά μονάχα συσσωρεύουν, υπολογίζουν & 
― οι πιο ανεπτυγμένες από αυτές ― συγκρίνουν δεδομένα αναγνωρίζοντας συσχετίσεις μεταβλητών (δεν είναι μικρό πράγμα, είναι όμως ζήτημα διαφορετικής τάξης).
Όλος ο πλούτος ξεκινά από τα μυαλά των ανθρώπων & περνά στο φυσικό κόσμο & το κοινωνικό & αστικό του περιβάλλον κυρίως μέσω των χεριών του.
Ο άνθρωπος έφτασε στο σημείο να φτιάχνει μηχανικά χέρια & εργαλεία αποδίδοντάς τους, σταδιακά, ιδιότητες & χαρακτηριστικά που έχει απορρίψει για τον ίδιο:
πνεύμα & συνείδηση ή, ακόμη  - ακόμη, προσδίδοντας στη μηχανή λατρευτικό & θεϊστικό χαρακτήρα ή ιδιότητες μυθικές.
Η πολιτική χρειάζεται ιδέες.
                                           ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
        ://cosmoidioglossia.blogspot.com/2020/05/summa_11.html
                                       ΠΗΓΗ://cosmoidioglossia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου