Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

«Άρτος & Αγάπη» και στο Μαρούσι;

Μια ομάδα συγκεντρώνει τρόφιμα από εστιατόρια της Αθήνας & τα μοιράζει σε άπορες οικογένειες Μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας στηρίζουν τη δράση «Άρτος & Αγάπη», με την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων που επωφελούνται από αυτή 
Η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου το τελευταίο διάστημα: 
«Δεκάδες εστιατόρια της Αθήνα προσφέρουν μέσω του οργανισμού "Άρτος και Αγάπη" τρόφιμα μακράς διάρκειας σε οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».   
Ο Αργύρης Ζαννιάς, μαζί με την ομάδα του, σχεδόν τρία χρόνια πριν, τον Μάρτιο του 2016, δημιουργούν το «Άρτος και Αγάπη», τον οργανισμό που βρίσκεται πίσω από τη δράση.   
«Οφείλω να σας ομολογήσω ότι εξεπλάγην από το πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι επαγγελματίες εστιατορίων και τροφίμων. Εμείς δεν περιμέναμε αυτήν τη στήριξη. Είναι συγκινητικό το πόσο θερμά μας έχουν αγκαλιάσει. Δεν μπορώ να σας τους αναφέρω όλους, έναν έναν, αν και θα έπρεπε. Οι πρώτοι που μας βοήθησαν ήταν τα εστιατόρια Vezené, Cookoovaya, CTC, Malconi's αλλά και όλοι οι υπόλοιποι του κλάδου είναι ευαισθητοποιημένοι και αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό» εξηγεί ο ίδιος στη LiFO.   
Η διαδικασία έχει ως εξής: Κάθε μήνα τα μέλη του «Άρτος και Αγάπη» στέλνουν μια λίστα με τα τρόφιμα που θα ήθελαν τα εστιατόρια να παραγγείλουν για την προσφορά. Από το καθένα ξεχωριστά ζητούν να προμηθευτεί ένα συγκεκριμένο προϊόν προκειμένου να υπάρχει ποικιλία υλικών.   
Στόχος μας δεν είναι, μόνο, να παρέχουμε βοήθεια στους γονείς, αλλά το πως θα μπορούν να γίνουν και εκείνοι ενεργά μέλη των δράσεων και όχι να δέχονται παθητικά τα τρόφιμα.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Την Τετάρτη διάλεξη - συζήτηση με τον αστροφυσικό Δρ. Στράτο Θεοδοσίου με θέμα: «Άστρα, αστερισμοί & μύθοι»


«Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας»:To μήνυμα του υποψήφιου Δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου

Τιμούμε, με αφορμή τη σημερινή μέρα αλλά όχι μόνον σήμερα,  αλλά καθημερινά, την Ελληνίδα γυναίκα, σύζυγο, μάνα, κόρη και εργαζόμενη, που καλείται διαχρονικά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, να ανταποκριθεί με συνέπεια κι ευθύνη, στο βάρος των πολλαπλών ρόλων που επιτελεί.
                                                          Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχου με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας - Φιλαδελφείας

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ είχε την Τετάρτη 6 Μαρτίου, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Σοφία Κορωναίου.
Η συνάντηση με τον Σεβασμιότατο πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με την Αντιπεριφερειάρχη να εξάρει το σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, μέσω του δικτύου αλληλεγγύης και προνοιακών δομών που έχει αναπτύξει στην περιφέρεια της Ι.Μ. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Ιωνίας. 

Η 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη 1857, Νέα Υόρκη: 
Οι εργάτριες στην υφαντουργία ξεσηκώνονται, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μείωση των ωρών εργασίας, αλλά και εξίσωση των μισθών ανδρών και γυναικών. 
Έρχονται αντιμέτωπες  με τη βίαιη κρατική καταστολή.
Τιμάμε τις εργαζόμενες γυναίκες που σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. 
Οι αγώνες και οι θυσίες τους φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
Σήμερα 162 χρόνια μετά, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας. 
Αυτή η πρόοδος μπορεί να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες της γυναίκας με γενικευμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας. 
Τις ανάγκες της οικογένειας με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας. 
Η ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών στο σύνολό τους δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.

«Γιατί όταν σταματάμε εμείς, σταματάει να γυρίζει η γη»!

«Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας»:Το μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην προσωπικότητα και τους αγώνες των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σήμερα τιμούμε  το μεγαλείο της γυναικείας φύσης και τους πολλαπλούς ρόλους της, της μητέρας, της κόρης, της συντρόφου, της εργαζόμενης.
Είναι όμως και μία ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να σταματήσει ο αγώνας για την εξάλειψη των διακρίσεων και για ίσες ευκαιρίες των γυναικών, στη δουλειά, τη μόρφωση, την πολιτική συμμετοχή.
Γίνεται πλέον όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η πρόοδος των γυναικών είναι και πρόοδος για όλους  και ότι ο μισός πληθυσμός της γης δικαιούται να έχει την ανάλογη θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Δυστυχώς, παρά τα πολύ μεγάλα βήματα που έχουν γίνει ,ο αγώνας των γυναικών παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ στην προσπάθεια της εξάλειψης του φυλετικού ρατσισμού και της κακοποίησης.

Δεν φθάνουν οι επέτειοι & οι δηλώσεις για να τιμήσουμε τον ρόλο της Γυναίκας

Η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»
Δεν φθάνουν οι επέτειοι και οι δηλώσεις για να τιμήσουμε τον ρόλο της Γυναίκας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε:
Η «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» σηματοδοτεί τους αγώνες, τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών σε όλον τον κόσμο. Είναι εδώ, όμως, για να θυμίζει και όλα αυτά που μένουν να γίνουν ακόμα ώστε η Γυναίκα κάποια στιγμή να γίνει μέλος της κοινωνίας πραγματικά ισότιμο, ανεξάρτητο σε όλους τους στίβους της ζωής.
Σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας, η ισότιμη θέση της Γυναίκας στην κοινωνία είναι ακόμη ζητούμενο. 
Σε πείσμα των επίσημων διαβεβαιώσεων και διακηρύξεων, η Γυναίκα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως υπολειπόμενο μέλος στην καθημερινότητά της, στην εργασία της, στην πολιτική, ενώ αποτελεί και τον εύκολο στόχο για κάθε είδους επιθέσεις.
Η καταπίεση, η κακοποίηση σε όλες τις μορφές της, ο εκφοβισμός και η υποτίμηση είναι συνθήκες ζωής που βιώνει έντονα μεγάλη μερίδα των γυναικών στην κατά τα άλλα σύγχρονη ελληνική κοινωνία δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

«Σαράντα μ..ια μι κύκλουσαν» αύριο στις 9:00 μ.μ. στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL»

Το «οικονομικό θαύμα» του Δήμου Αμαρουσίου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν

Ο δημόσιος απολογισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ανέδειξε με πραγματικά στοιχεία και μετρήσιμα αποτελέσματα, το σημαντικό έργο που έχει γίνει στο Μαρούσι από το 2007 μέχρι σήμερα.
Το έργο αυτό και τα μετρήσιμα αποτελέσματα του δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Ούτε από την παράταξη που ηγείται ο κ. Μαγιάκης, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μια σειρά από ανακρίβειες.
Στις ανακρίβειες αυτές, απαντάμε με πραγματικά στοιχεία:
●►Τα ίδια κεφάλαια του Δήμου δεν μειώθηκαν, όπως ανακριβώς αναφέρει στην ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. 
Στον ισολογισμό του 2017 δεν έχει συμπεριληφθεί και δεν έχει αποτυπωθεί η οικονομική αξία μια σειράς από υποδομές που προστέθηκαν στην περιουσία του Δήμου Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια (π.χ. νέο κλειστό γυμναστήριο Κοκκινιάς, οι δύο πεζογέφυρες, τα νεοκλασικά κτίρια που αποκτήσαμε με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου κλπ). 
Αν προστεθεί η αξία αυτών των ακινήτων, προκύπτει ότι τα ίδια κεφάλαια του Δήμου έχουν αυξηθεί. 
Πρέπει, επίσης, να λάβουμε υπόψη ότι ο ισολογισμός του 2007 που χρησιμοποιεί ως βάση σύγκρισης ο κ. Μαγιάκης, ήταν πλασματικός, αφού είχαν υπερεκτιμηθεί εσκεμμένα τότε οι αξίες κάποιων ακινήτων του Δήμου προκειμένου να μπορέσει η προηγούμενη διοίκηση Τζανίκου να λάβει δάνεια για να καλύψει τα χρέη της.
●►Δεν έχει αυξηθεί η συσσωρευμένη ζημιά του Δήμου σε σχέση με το 2007, αλλά έχει μειωθεί. 
Πάλι χρησιμοποιεί λάθος βάση σύγκρισης ο κ. Μαγιάκης, αφού στον ισολογισμό του 2007 και στις ζημιές του Δήμου, δεν περιλαμβάνονταν τα χρέη και οι ζημιές των 24 Νομικών Προσώπων κι Επιχειρήσεων  που υπήρχαν τότε.

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Δυσβάκτακτη κληρονομιά αφήνει στην πόλη ο Γ. Πατούλης


Τη Δευτέρα 4-3-2019 ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε στο γήπεδο «Σπ. Λούης» μια ακόμα προεκλογική φιέστα με λεφτά του Δήμου.
Με τη γνωστή επικοινωνιακή του αμετροέπεια  ισχυρίστηκε ότι φεύγει και αφήνει στο Δήμο μια μεγάλη «προίκα». 
Τα στοιχεία όμως μαρτυρούν το αντίθετο. 
Δεν πρόκειται για προίκα αλλά για «δυσβάσταχτη κληρονομιά» που δυστυχώς οι Μαρουσιώτες θα πρέπει να πληρώνουν για να την εξοφλήσουν τα επόμενα 160 χρόνια!!!
Αναλύοντας τους εγκεκριμένους Ισολογισμούς του Δήμου με τελευταίο αυτόν του 2017, που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Γενάρη του 2019, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι:
1.Τα ίδια κεφάλαια του Δήμου, η περιουσία του δηλαδή, ανέρχεται μόλις σε 18εκ. και απομειώθηκε  σε σχέση με το 2007, που ανέλαβε η διοίκηση Πατούλη, κατά 54%. 

Επομένως την προίκα των προηγούμενων την «έφαγε»!
2.Η συσσωρευμένη ζημία του Δήμου ανέρχεται σε 97 εκ. έναντι 24 το 2007 δηλαδή αύξηση κατά 304%!!!
3.Ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος στις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και Προμηθευτές με ένα ποσό συνολικού ύψους  158.6 εκ. που ισοδυναμεί με 4 φορές περίπου τα πραγματικά ετήσια έσοδα του Δήμου.
Το αντίστοιχο ποσό το 2007 ήταν 97.0 εκ. Δηλαδή αύξηση κατά 63%. 
Και αυτό όταν έχουν ήδη παραγραφεί από το Δήμο ή και εξοφληθεί από το Κράτος συνολικά χρέη γύρω στα 90 εκ.
Και  το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί μερικά εκατομμύρια ακόμα (ή και δεκάδες) μετά την εκκαθάριση της ΑΘΜΟΝΟΝ που βέβαια, εντελώς «τυχαία», θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές.
4.Η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών στη  δεκαετία 2007-2017 μέσω των ανταποδοτικών τελών ανήλθε σε 70 εκ. περίπου!!!  

Με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου συναντήθηκε ο Γ. Καραμέρος

Η έλλειψη νέων σχολικών μονάδων εδώ και 13 χρόνια αλλά και ζητήματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων του Αμαρουσίου τέθηκαν στη συνάντηση που είχε, στις 5/3/2019, ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Καραμέρος, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου.
«13 χρόνια χωρίς έστω ένα νέο σχολείο στο Μαρούσι είναι πολλά» επισήμανε εκ νέου ο επικεφαλής του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι καθιστώντας σαφές ότι «ως η επόμενη δημοτική αρχή είναι στις προτεραιότητές μας να «ξεκαθαριστούν» τα οικόπεδα που έχουν θεσμικά προσδιοριστεί και δεσμευτεί για ανέγερση σχολικών μονάδων και να αξιοποιηθούν πλήρως οι  πόροι που πρόκειται να διατεθούν από το Δημόσιο Οργανισμό Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) για την κατασκευή τουλάχιστον δύο νέων σχολείων την επόμενη τετραετία».
Ο υποψήφιος δήμαρχος ενημέρωσε τη διοίκηση της Ένωσης για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ από τους οποίους ζήτησε να ενταχθεί ικανός αριθμός δομών στο Μαρούσι που θα υποδεχτεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλα τα νήπια και προνήπια στο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

«Συναντήσεις με υποψηφίους Δημάρχους Αμαρουσίου» της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου


Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, δευτεροβάθμιο όργανο όλων των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της πόλης μας,  κατόπιν αιτήσεων 5 υποψηφίων Δημάρχων Αμαρουσίου, αποφάσισε να συναντηθεί με τον καθένα υποψήφιο ξεχωριστά.
Στις συναντήσεις μας θα εκθέσουμε τόσο τις απόψεις μας για θέματα και προβλήματα παιδείας πού άπτονται της δικαιοδοσίας του Δήμου, αλλά κυρίως θα ακούσουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις, τις προτάσεις και τυχόν απαντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων.
Δεν θα δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου μετά από κάθε συνάντηση (βεβαίως οι υποψήφιοι μπορούν να εκδώσουν δικό τους), αλλά θα εκδώσουμε ένα συνολικό Δελτίο Τύπου μετά την ολοκλήρωση όλων των συναντήσεων.

Ωραίο μου βραχυκύκλωμα!!!

Καλύτερα δεν γίνεται. Αναφέρομαι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να αυξήσει την ποσόστωση για τη γυναικεία συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, από το 30% ανά την επικράτεια που βρίσκεται σήμερα στο 40%.
Θυμίζω ότι η εν λόγω πρόταση υπάρχει ήδη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βγήκε σε διαβούλευση τον περασμένο Μάρτιο, αλλά ποτέ δεν ήρθε προς ψήφιση. 
Τηρώ, πάντως, τις αμφιβολίες μου για το «ανά την επικράτεια».
Οπως και για τις αγνές φεμινιστικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 
Κι αυτό διότι η πολιτική πιάτσα βοά ότι η ξαφνική σπουδή για το «σερσέ λα φαμ» προφανώς στοχεύει στην αλλαγή των ισορροπιών την τελευταία στιγμή και επιδιώκει να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στα ψηφοδέλτια. 
Ακούγεται, λοιπόν, ότι η αύξηση της ποσόστωσης δεν είναι απλώς «ανά την επικράτεια», αλλά «ανά ψηφοδέλτιο». 
Οπερ σημαίνει ανά νομό. 
Οπερ σημαίνει ανατροπή στις ισορροπίες των σημερινών ψηφοδελτίων και στους σχεδιασμούς της αντιπολίτευσης, δηλαδή της Ν.Δ. 
Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση.

Η αντιδημοκρατία της κ. Γεροβασίλη

Στη χούντα η ασφάλεια παρακολουθούσε μερικές χιλιάδες πολίτες που ήταν καταγραμμένοι κομμουνιστές. 
Η αμερικάνικη πρεσβεία παρακολουθούσε αν η χούντα παρακολουθεί σωστά. 
Και οι πολίτες μαζεύονταν τα βράδια σε ταβέρνες και τραγουδούσαν Θεοδωράκη, που ήταν απαγορευμένος. 
Η Γεροβασίλη και ο Πάγιατ δεν υπήρχαν. Ευτυχώς. 
Θα είχαμε πιαστεί όλοι πριν φτάσουμε στις ταβέρνες.
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ χειρότερος από τη χούντα; Ασφαλώς. 
Με τη χούντα ήξερες ότι έχεις να κάνεις με δικτάτορες και ήξερες και ποιοι ήταν. 
Ακόμα, ήξερες τους χαφιέδες τους περιπτεράδες, θυρωρούς, καφετζήδες, ταξιτζήδες και ψιλικατζήδες κυρίως. 
Ο τόπος είναι μικρός. 
Και είχαν όνομα. 
Δεν είχαν ψευδώνυμα. 
Και μπορούσες να αντισταθείς και ένοπλα. 
Δεν ονομαζόταν δημοκρατία. Δικτατορία ήταν.
Σήμερα, νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με μια δημοκρατική κυβέρνηση, γιατί έτσι εμφανίζεται, και ξαφνικά βρίσκεσαι μπροστά σε παρακολουθήσεις και συλλήψεις πολιτών, με την υποψία ότι μπορεί να ενοχλήσουν το καθεστώς. Προσέξτε. 
Όχι «τη δημόσια τάξη και ασφάλεια». 
Το καθεστώς. 
Τις φιέστες του. 
Και οι χαφιέδες είναι παντού. Κυρίως στο διαδίκτυο. 
Ανώνυμοι και ψευδώνυμοι. 
Πληρωμένοι των 0,60 να μας παρακολουθούν, να μας καρφώνουν, να μας φακελώνουν. 
Και στα ΜΜΕ. 
Χαφιέδες κι εκεί, παρακολουθούν και καταδίδουν πολίτες μέσα από τις σελίδες τους. 
Τους βρίζουν, τους λασπώνουν, τους συκοφαντούν. 
Όπως επί χούντας. Χωρίς διαδίκτυο τότε.

Είναι βόδι ο ζευγάς;


Από γνώσεις περί την ψυχανάλυση στερούμαι καλλιτεχνικώς, δεν τα πάω και τόσο καλά (ίσως γι’ αυτό να έχω βγει κι ολίγον ζαβό – τι; πολύ ζαβό; – ό,τι πεις, γιατρέ μου. Δεν λέμε ποτέ όχι στον γιατρό μας).
Παρά ταύτα, ως επιδερμικός αναγνώστης του Φρόυντ και του Γιουνγκ (εκεί σκιάχτηκα και το γύρισα στον Λόβκραφτ) κάτι σκαμπάζω για την προβολή. 
Σ’ αυτό το επίπεδο η περίπτωση Τσίπρα διαβάζεται εύκολα.

Διαθέτει ένα ετερόκλητο κόμμα και το προβάλλει πάνω στους πολίτες μιλώντας για ετερόκλητους όχλους.
Τώρα μαζεύει πάσης φύσεως ρετάλια, απολειφάδια και «οσφυοκάμπτες» (κατά Πανούση), τα ονομάζει προοδευτικό μέτωπο (κατά το κρέας, ψάρι) και νομίζει ότι «πιάνει πουλιά στον αέρα» (κατά τον πολύ κ. Αλιβιζάτο), ενώ στην πραγματικότητα εγκαθιδρύει μια «γελοιοκρατία» (κατά τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο) με την κυρία Μεγαλοοικονόμου να του γράφει στιχάκια, όπως διάφοροι τσαλαφοί επί χούντας έγραφαν στιχάκια για τον Παπαδόπουλο. 
Τα αντιαμερικανικά (κούφια, ως φαίνεται) συνθήματα της νιότης του ο Τσίπρας, όταν ήρθε ο καιρός, τα έφερε κωλοτούμπα και γονάτισε μπροστά στους Επικυρίαρχους και, σαν το σκυλάκι στο σήμα κατατεθέν της He’s master voice, άρχισε να εκτελεί τις εντολές τους, αποσπώντας τους επαίνους τους, όπως ο Πλούτο απ’ τον Μίκυ Πάιατ… συγνώμην, Μίκυ Μάους.

ΑΡΚΑΣ 1:Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού!


ΑΡΚΑΣ 2:Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού!

Το εισαγγελικό πόρισμα, Ερινύα για την κυβέρνηση

Μία εκ νέου καταβύθιση στην ανείπωτη φρίκη, στη θρηνωδία, την ανικανότητα και την ελαφρότητα των διοικούντων, αποτελεί το εισαγγελικό πόρισμα για την κόλαση του Ματιού.
Τρεις μέρες μετά την επέλαση του πύρινου θανάτου, η κοινή γνώμη άναυδη μπροστά στις σκηνές αποκάλυψης που μετέδιδαν τα κανάλια, σοκαρισμένη μπρος στην εκατόμβη των θυμάτων, συγκινημένη από τις σπαρακτικές αναζητήσεις όσων έψαχναν τους δικούς τους, είχε αρχίσει να ψυχανεμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν είναι αμέτοχη της ευθύνης.
Τότε οι κυβερνητικοί αναβίωσαν την δοκιμασμένη συνταγή. 
Υπήρχε άλλωστε και το λαμπρόν παράδειγμα του πρώτου διδάξαντος. 
Ο ποιητικός Βύρων Πολύδωρας είχε αποδώσει την ευθύνη των νεκρών της Ηλείας στο «στρατηγό άνεμο».
Η συνωμοσιολογία ταίριαζε ηθολογικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους οπαδούς της. 
Το «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών», τέθηκε σε πρώτο πλάνο, και με την υποδόρια αιχμή ότι αυτά έγιναν για να πλήξουν τη λαοπρόβλητο της πρώτης φοράς αριστεράς. 
«Υπάρχει ύποπτο εύρημα για την πυρκαγιά στο Μάτι, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού και εγκληματικής ενέργειας», είχε δηλώσει ο τότε υπουργός Νίκος Τόσκας.
Ήταν άσεμνη η προσβολή νεκρών το τηλεοπτικό θέαμα μιας συνέντευξης με χάρτες, στοιχεία υποτίθεται πάρθηκαν από δορυφόρους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήθεν λήψη στοιχείων από ευρωπαϊκά και διεθνή δορυφορικά συστήματα κλπ, έρευνες από μεικτά κλιμάκια Πυροσβεστικής και Στρατού, κλπ. 
Την ίδια στιγμή φιλικά της ΜΜΕ παρουσίαζαν και τα… αποδεικτικά ίχνη των εμπρηστών!

Kυβέρνηση Τσίπρα για τους 100 νεκρούς στο Μάτι:

«Σιγά μην κλάψω, μη τους λυπηθώ,
Δεν ήταν μετανάστες, κλεφτρόνια & Gay για να παραιτηθώ,
Ηταν φραγκάτοι, Ελληνες & πιστεύαν στο Χριστό»!!!

Στις 3:30 μ.μ. η 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ(14) θέματα περιλαμβάνει, 6η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2019 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
==================================================
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο:
«Ολοκλήρωση μελετών κλειστού γυμναστηρίου Αίγινας», συνολικού προϋπολογισμού 99.927,02 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος
2. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ
Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγκιστρίου για το έργο: «Διαμόρφωση
κοινόχρηστων χώρων οικισμού Μετόχι».
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος
3. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της
Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας
Σμύρνης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού
Κολυμβητηρίου» του Δήμου Νέας Σμύρνης.
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καπάταης

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Άνοιξη & Φθινόπωρο ΞΑΝΑ, την Παρασκευή στο «Ιδιόμελο»!

Cine ΑΡΓΩ: Αύριο στις 8:30 μ.μ. η προβολή της ταινίας «Η τιμή της αγάπης»


Αύριο στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση: «Η Γυναίκα στη Νέα Πραγματικότητα»

Για λαϊκισμό & ψέματα εγκαλεί τη Ρένα Δούρου ο Γιώργος Πατούλης

«Πυρά» εναντίον της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιοφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, εγκαλώντας την για «λαϊκισμό και ψέματα», ενώ απόρησε με το γεγονός ότι δεν έχει παραιτηθεί «όπως είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε εάν δεν κλείσει τη Φυλή και δεν λύσει το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Δυτικής Αττικής».
Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «μετά από 4,5 χρόνια η Φυλή είναι ανοικτή και δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες της Μάνδρας και στη φωτιά στο Μάτι», ενώ η κ. Δούρου «ζητά υποκριτικά από τους συν-υποψηφίους της debate».
Ο κ. Πατούλης κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν τις «δυνάμεις της ευθύνης, της συνέπειας και του έργου», που εκπροσωπεί η παράταξη του «Νέα Αρχή για την Αττική» και παραθέτει σειρά ζητημάτων, που με το χειρισμό της κ. Δούρου διαφωνεί.
Για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη βεβαίωση της κυρίας Δούρου ότι «γίνεται κανονικά, με ασφάλεια, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα», ο κ. Πατούλης ανταπάντησε ότι «το 2017 η κ. Δούρου διαπίστωσε τον επερχόμενο κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, γι’ αυτό αδειοδότησε και ανέθεσε μέσω του ΕΣΔΝΑ τις εργασίες επέκτασης του, που, σύμφωνα με την μελέτη, έδινε 2 επιπλέον προβληματικά έτη «ζωής» στον ΧΥΤΑ».

Εμμένει στην αποποίηση των ευθυνών της η Ρ. Δούρου


Στην αποποίηση των ευθυνών της επέμεινε η Ρένα Δούρου, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Open, κατηγορώντας για ακόμη μια φορά τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όσους την επικρίνουν.
«Προσωπικά, βιώνω μια ανείπωτη θλίψη, που δεν περιμένω ότι θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή», επανέλαβε η περιφερειάρχης Αττικής, υποστηρίζοντας ότι υπηρετεί τον λόγο της πράξης και του αποτελέσματος και τιμά το «συμβόλαιο αξιοπρέπειας» που έχει υπογράψει με τους πολίτες της Αττικής.
Μια ημέρα μετά την άσκηση πλημμεληματικής δίωξης σε βάρος της και 19 ακόμη αυτοδιοικητικών και αξιωματούχων για την τραγωδία στο Μάτι, θύμισε την πάγια θέση της ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι και οι «αθώοι πρέπει να περιμένουν» και συνέστησε σε εκείνους που ασκούν κριτική «να μην προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πένθος των οικογενειών», ενώ δεν έχουν εξηγήσει ακόμη γιατί επέτρεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να γίνει το Μάτι «παγίδα θανάτου».

Η «στραβή στη βάρδια» συνεπάγεται παραίτηση Ρένα!!!


Η Ρένα Δούρου δεν ήταν… πυροσβέστης ούτε αρχηγός της πυροσβεστικής για να αντιμετωπίσει την φρικαλέα πυρκαγιά στο Μάτι. Σύμφωνοι!
Ούτε όμως ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου Χισάμι Αραφάτ ήταν μηχανοδηγός, σταθμάρχης, ή έστω πρόεδρος του αντίστοιχου οργανισμού, όταν πριν μια βδομάδα εκτροχιάστηκε τρένο στο Κάιρο λόγω μεγάλης ταχύτητας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.
Ο υπουργός της τριτοκοσμικής, σημειωτέον, χώρας, με συναίσθηση της πολιτικής του ευθύνης υπέβαλε την παραίτησή του και ο Πρωθυπουργός την έκανε αποδεκτή. 
Στην παραίτησή του επίσης ο Αιγύπτιος δεν επικαλέστηκε την ενδεχόμενη ευθύνη των προηγούμενων για την κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής, την ελλιπή συντήρηση ή την παλαιότητα των τρένων.

Πολιτική ευθύνη υπάρχει και αναλαμβάνεται ακόμη και αν έχεις την ατυχία να υπάρξει «η στραβή στη βάρδιά» σου (και δεν το λέμε με την απαξία με την οποία εξέλαβαν όλα τα ΜΜΕ την εμβληματική φράση της κας Δούρου. 
Μια συμπυκνωμένη φράση ήταν, αποκομμένη από μια ολόκληρη συνέντευξη).
Επίσης, έχει δίκιο όταν σε δήλωσή της κάνει αναφορά στην άναρχη δόμηση, την ελλιπή αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής (να την πάλι η καραμέλα των Συριζαίων εκείνων των ημερών).
Κάνει λόγο για «ένα σύνολο ευθυνών που αφορά που οδηγεί πίσω στο χρόνιο και αφορά όλους όσους άσκησαν διοίκηση».

Όταν η «Nέα αρχή Πατούλη» είναι απλά επιστροφή στο «μία από τα ίδια»

Πηγές της Περιφέρειας Αττικής απαντούν στην «παραπληροφόρηση» Γιώργου Πατούλη για το δήθεν «αόρατο» έργο της Ρένας Δούρου
Απαντήσεις στην παραπληροφόρηση Γ. Πατούλη για το δήθεν «αόρατο» έργο της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής δίνουν πηγές της Περιφέρειας, παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία.
Τονίζουν ότι το δίλημμα που τίθεται σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές για την Αττική είναι «πρόοδος ή οπισθοδρόμηση», καλώντας τον Γ. Πατούλη να τον ξεναγήσουν στο κατ’ αυτόν «αόρατο έργο», που, όπως τονίζουν από την Περιφέρεια, πρόκειται για «το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που πραγματοποιείται σήμερα στο Φάληρο και το οποίο θα αλλάξει την Αττική – ένα έργο στο οποίο ο προϋπολογισμός μόνο για τα δέντρα και τα φυτά ανέρχεται σε 27 εκατομμύρια ευρώ».
Αναλυτικά τι υποστηρίζουν πηγές της Περιφέρειας Αττικής:
1. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου ισχυρίζεται ότι «Εξακολουθεί να λειτουργεί στην Αττική η μεγαλύτερη ανοικτή χωματερή της Ευρώπης. 
Το Λεκανοπέδιο δεν διαθέτει σήμερα ένα ολοκληρωμένο και φιλικό προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Δεν υπάρχει ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο σχέδιο, δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών και πολύ σύντομα, στις αρχές του 2020 που θα κλείσει η Φυλή, δεν θα μπορούμε να διαχειριστούμε τα σκουπίδια. 
Η Αττική εκπέμπει SOS και η κα Δούρου “κληρονομεί” στην επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας μια “πυρηνική βόμβα”».
Η αλήθεια είναι ότι, παρά τις Κασσάνδρες, που δήλωναν στα τέλη του 2014 ότι η «Αττική σε ένα εξάμηνο θα μετατραπεί σε Νάπολη», έχουν περάσει 10 εξάμηνα και η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται κανονικά, με ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά ούτε και θα υπάρξει.

«Μηδενική Ανοχή στο Bullying - Λύσε τη Σιωπή»

Το μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη  - Σταυράκη με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού»
Με αφορμή τον εορτασμό σήμερα, 6 Μαρτίου, της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης και φιλόλογος εκπαιδευτικός, απευθύνει μήνυμα μηδενικής ανοχής στο bullying.
«Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο διαχρονικά υπαρκτό. Μία υπόθεση που μας αφορά όλους. Από τη στιγμή που αρχίσαμε να οριοθετούμε και να το κατονομάζουμε ως bullying, ως κοινωνία, επί της ουσίας, έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος. 
Όταν αποφασίζουμε και σπάμε τη σιωπή μας, τότε συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε μόνοι, τότε έχουμε ανοίξει τον δρόμο ώστε να βρούμε και τη λύση στο πρόβλημα.

Με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ συναντήθηκε ο Γιώργος Καραμέρος

«Θα φτιάξουμε τη δημοτική μας συγκοινωνία από την αρχή. Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και τον ΟΑΣΑ θα καταρτίσουμε Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας. Αυτά θεωρούμε δύο από τα  βασικά αντίδοτα για το μείζον ζήτημα της άμβλυνσης του κυκλοφοριακού προβλήματος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), κ. Αναστάσιο Ταστάνη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος.
«Το Ι.Χ. πρέπει να περιοριστεί γιατί υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των Μαρουσιωτών. Οι συνδημότες μας ζητούν πιο πυκνά δρομολόγια και καλύτερες υπηρεσίες από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μικρές αλλαγές σε αφετηρίες, στάσεις και ώρες δρομολογίων που θα εξυπηρετούν την καθημερινότητα μας. Είναι αλήθεια ότι με τις νέες τεχνολογίες της Τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου βελτιώθηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τον ΟΑΣΑ αλλά υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Μαρίας Καπασσά: «Η κάλπη ως πεδίο εκφοβισμού & δημιουργίας πόλωσης»

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωμένο Μαρούσι» Μαρία Καπασσά, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού», παραλληλίζοντας τον προεκλογικό στίβο με τη σχολική αίθουσα, εντοπίζει ότι  η αυτοδιοικητική κάλπη του Μαΐου μπορεί να αποτελέσει το πεδίο γύρω από το οποίο μπορούν να εκδηλωθούν αντίστοιχα φαινόμενα.
«Μπορεί να είναι ευρύτερα διαδεδομένος ο εκφοβισμός ως φαινόμενο που συναντάται στις σχολικές αίθουσες ή σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται, όμως, ότι ως τακτική μπορεί να εμπνεύσει και να βρει αρκετούς ακολούθους στον δρόμο προς την κάλπη.
Και ενώ περισσεύουν από όλους οι δηλώσεις περί αχρωμάτιστης τοπικής αυτοδιοίκησης με επίκεντρο το όφελος της πόλης και της τοπικής κοινωνίας, πυκνώνουν τα φαινόμενα που αποδεικνύουν ότι τελικά στην τοπική αυτοδιοίκηση τα κομματικά στεγανά καλά κρατούν.
Αντιπαραθέσεις και προστριβές με επίκεντρο την κάλπη είναι θεμιτές εκδηλώσεις σε μία εκλογική διαδικασία όταν τις συναντάει κανείς σε προσωπικές και ομαδικές επαφές ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε δυνατό «πολιτικό» εργαλείο- σε ένα πλαίσιο πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου.
Ωστόσο, όταν φοβικές συμπεριφορές και ψευτοδιλήμματα παίρνουν τη θέση της επιχειρηματολογίας με προφανή στόχο τη δημιουργία κλίματος πόλωσης κλονίζεται ο δημοκρατικός χαρακτήρας της κάλπης.

«ΟΧΙ στην εγκατάσταση ΚΑΖΙΝΟ στο Κτήμα Δηλαβέρη λέει & ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Η εταιρεία Regency, που ελέγχει το καζίνο της Πάρνηθας  μετά τη ψήφιση του νόμου για την μετεγκατάστασή του, θέλει να προχωρήσει σύντομα στην ολοκλήρωση του έργου, που θα αυξήσει τα υπερκέρδη της. 
Για να το πετύχει αυτό επιδιώκεται η μετεγκατάστασή του να γίνει μέσα στον αστικό ιστό. 
Επιδίωξη τους μάλιστα είναι η μετεγκατάσταση να γίνει στην περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα των Δήμων Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και μάλιστα πολύ κοντά σε σχολικές μονάδες.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε  το αυτονόητο:
1. Η βιομηχανία του τζόγου  δε συμβάλλει ούτε στην ανάπτυξη, ούτε και στην παραγωγή νέου πλούτου, αντίθετα οδηγεί στη μεταφορά εισοδημάτων προσπαθώντας να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες, αλλά με κερδισμένο πάντα  τον «γκρουπιέρη», δηλαδή την Regency Entertainment που διαχειρίζεται το καζίνο της Πάρνηθας και δύο ακόμα καζίνο στη Θεσσαλονίκη.
2. Όλοι γνωρίζουν ότι ο τζόγος οδηγεί σε εθισμό και εξάρτηση με καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του τζογαδόρου και των οικείων του. 
Θεωρείται μάλιστα ότι η θεραπευτική αντιμετώπιση από τον τζόγο είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις απεξάρτησης.
3. Από ότι φαίνεται όμως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων παρά για τις αρνητικές συνέπειες που θα δημιουργήσει στην περιοχή των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, στους κατοίκους, αλλά και στους μαθητές των σχολείων μας.

Περιοδεία της Κ.Ο.Β Μελισσίων - Πεντέλης του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Περιοδεία στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης & ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»  Σπύρος Κωνσταντάς.
Στη συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι σε αυτό λόγω της υποχρηματοδότησης. 
Όπως επισημάνθηκε το «Αμαλία Φλέμινγκ» το οποίο έχει συγχωνευτεί πλέον με το «Σισμανόγλειο» βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Είναι χαρακτηριστικές οι ελλείψεις παρασκευαστών τεχνολόγων στα εργαστήρια του Νοσοκομείου αφού μετά τη συγχώνευση με το Σισμανόγλειο το 2013 -με το νόμο Γεωργιάδη της ΝΔ- μεταφέρθηκαν κλινικές και προσωπικό. 
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλά τμήματα ουσιαστικά να «υπολειτουργούν». 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μικροβιολογικό τμήμα το οποίο λειτουργούσε με 6 ιατρούς και 10 τεχνολόγους και τώρα στηρίζεται σε 3 ιατρούς  και 3 τεχνολόγους.
Η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου βάζει εμπόδια ακόμα και στη στοιχειώδη λειτουργία του. 
Με επικουρικό προσωπικό, λιγότερες κλίνες μιας και ο ιδιώτης που ενοικίαζε ένα κτίριο για τη στέγαση του Νοσοκομείου προτίμησε να στεγάσει το σουπερμαρκετ Λίντλ κατι το οποίο κόστισε στο Νοσοκομείο 90 κρεβάτια.
Η μια από τις δύο πτέρυγες που είχε το νοσοκομείο, η πτέρυγα «Μπόμπολα», έχει κλείσει. 
Εκεί στεγαζόταν η πνευμονολογική κλινική που μεταφέρθηκε στο ογκολογικό Νοσοκομείο.