Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Περιοδεία της Κ.Ο.Β Μελισσίων - Πεντέλης του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Περιοδεία στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης & ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»  Σπύρος Κωνσταντάς.
Στη συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι σε αυτό λόγω της υποχρηματοδότησης. 
Όπως επισημάνθηκε το «Αμαλία Φλέμινγκ» το οποίο έχει συγχωνευτεί πλέον με το «Σισμανόγλειο» βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Είναι χαρακτηριστικές οι ελλείψεις παρασκευαστών τεχνολόγων στα εργαστήρια του Νοσοκομείου αφού μετά τη συγχώνευση με το Σισμανόγλειο το 2013 -με το νόμο Γεωργιάδη της ΝΔ- μεταφέρθηκαν κλινικές και προσωπικό. 
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλά τμήματα ουσιαστικά να «υπολειτουργούν». 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μικροβιολογικό τμήμα το οποίο λειτουργούσε με 6 ιατρούς και 10 τεχνολόγους και τώρα στηρίζεται σε 3 ιατρούς  και 3 τεχνολόγους.
Η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου βάζει εμπόδια ακόμα και στη στοιχειώδη λειτουργία του. 
Με επικουρικό προσωπικό, λιγότερες κλίνες μιας και ο ιδιώτης που ενοικίαζε ένα κτίριο για τη στέγαση του Νοσοκομείου προτίμησε να στεγάσει το σουπερμαρκετ Λίντλ κατι το οποίο κόστισε στο Νοσοκομείο 90 κρεβάτια.
Η μια από τις δύο πτέρυγες που είχε το νοσοκομείο, η πτέρυγα «Μπόμπολα», έχει κλείσει. 
Εκεί στεγαζόταν η πνευμονολογική κλινική που μεταφέρθηκε στο ογκολογικό Νοσοκομείο. 
Επίσης έκλεισαν η ουρολογική κλινική με εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία, καθώς και το παθολογοανατομικό και κυτταρολογικό εργαστήριο και πλέον οι απαραίτητες εξετάσεις γίνονται από τα εργαστήρια του Σισμανόγλειου, ενώ η οφθαλμιατρική κλινική μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο.
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο καλείται να εξυπηρετήσει μαζί με το Σισμανόγλειο ολόκληρο το βορειοανατολικό άξονα της Αττικής 
(από το Μαραθώνα μέχρι την Αρτέμιδα και την Παλλήνη, 
από την Πεντέλη μέχρι την Αγία Παρασκευή). 
Πρόκειται δηλαδή για μια τεράστια περιοχή που μέχρι πριν από 3 χρόνια καλυπτόταν από 3 νοσοκομεία 
(«Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμινγκ», «Παπαδημητρίου»).
Απαίτηση του ιατρικού και τεχνολογικού προσωπικού καθώς και του λαού της περιοχής είναι να περάσει απο το Υπουργείο η έγκριση του νέου Οργανισμού που έχει κατατεθεί και προβέπει 2 Παθολογικές κλινικές με 6 ιατρούς η κάθε μια, λειτουργία  γυναικολογικής και ψυχιατρικής κλινικής, να επαναλειτουργήσει η πτέρυγα Μπομπολα, άνοιγμα θέσεων στο Γαστρεντερολογικό τμήμα και άλλα.

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι το νοσοκομείο παραμένει ανοιχτό και λειτουργεί με την αυτοθυσία του προσωπικού.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ενημέρωσε πως το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα με ερώτηση στην Βουλή. 
Σημείωσε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έφτασαν την Υγεία σε αυτό το σημείο, όμως τόνισε και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που συντηρεί αυτήν την παθογένεια
Ανέδειξε επίσης την ανάγκη συντονισμένου αγώνα , απο κοινού με τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.  
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζεται πως  επιστρέψαμε στην κανονικότητα μετά και την έξοδο απο τα μνημόνια και κόβει 65.000.000 € απο τον κρατικό προυπολογισμό για την Υγεία ενώ για το ΝΑΤΟ δαπανά τεράστια χρηματικά ποσά».

                                          € €  ●► « » ▲▼◄  $  €  $  ◄ ▼▲ « »  ●► € €


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου