Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

«Ιστορίες της νύχτας» αύριο στις 5:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Τη γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων με ελληνικούς υπότιτλους «Ιστορίες της νύχτας» 
(Les contes de la nuit) σε σενάριο - σκηνοθεσία Michel Ocelot, παραγωγής 2011, προβάλει αύριο η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στις 5:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Αύριο στη 1:30 μ.μ. η Βασιλόπιττα του Συλλόγου «ο Άγιος Ελευθέριος»

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Τα «Γυμνάσματα» της οργής!!!

Στις 13 Ιανουαρίου του 1859 γεννιέται στην Πάτρα ο ποιητής 
Κωστής Παλαμάς
Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» έκρινε σκόπιμο να αναδημοσιεύσει μία επιφυλλίδα του Μάριου Πλωρίτη για τον Σαρδονικό Παλαμά, που εγράφη πριν από 24 ολόκληρα χρόνια, αλλά είναι σαν να γραφτηκε σήμερα!!!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αυριανή Ημερίδα στην ΑΣΠΑΙΤΕ

Στην ΑΙΓΛΗ του Ζαππείου από αύριο το διήμερο συνέδριο:150 χρόνια Καρλ Μαρξ «Το Κεφάλαιο»


Με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από την έκδοση του πρώτου τόμου του Κεφαλαίου του Μαρξ, το «Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - Παράρτημα Ελλάδας» σε συνεργασία με το περιοδικό «Θέσεις» οργανώνουν ένα διήμερο διεθνές συνέδριο στην Αθήνα.
                                                  ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Έκοψε την Βασιλόπιττα η ΚΕΔΕ

«To 2017 θα είναι η χρονιά της Αυτοδιοίκησης» επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης στην εκδήλωση κοπής πίτας για το νέο έτος, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, παρουσία στελεχών της ΚΕΔΕ, του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΠΕΤΑ.
Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δ.Καλογερόπουλος και ο Πρόεδρος της ΠΕΤΑ Ν.Χιωτάκης.
Ο κ. Πατούλης τόνισε με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βρίσκεται χώρα, η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ενωμένη προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής και να υπερασπίζεται με τον βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών.

Φορείς & Ιδρύματα προστασίας του παιδιού ενισχύει η Περιφέρεια Αττικής

Με το ποσό των 214.600,00€ ενισχύθηκαν πρόσφατα από την Περιφέρεια Αττικής έξι ιδρύματα και φορείς πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και προστασίας του παιδιού στο Βόρειο τομέα Αθηνών προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές τους δαπάνες. 
Πρόκειται για το Ίδρυμα Κοινωνικής Προστασίας, την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών Νοητικά Υστερούντων, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση» και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελληνίδων Μητέρων

Η Πρωτοχρονιάτικη πίττα του Συλλόγου Αθμονέων

 Στην καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων ανήμερα των Θεοφανείων για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από μέλη και φίλους του Συλλόγου, ο Πανοσιολογιότατος π. Χρήστος της Ιεράς Μητρόπολης Κοιμήσεως της Θεοτόκου ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα και απηύθυνε θερμές ευχές στους παριστάμενους για τη νέα χρονιά.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έκοψε το πρώτο κομμάτι της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ευχόμενος σε όλους «Χρόνια Πολλά» με υγεία, ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη και στην Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. να συνεχίσουν και το 2017 το σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό έργο τους.

Στις 10:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»

ΠΕΝΤΕ(05) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (1/2017) της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στις 10:00  π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Τροποποίηση της υπ' αρ. 327/2010 απόφασης Δημαρχιακής Επιτροπής.
2. Έγκριση ή μη κατάργησης θέσης περιπτέρου και μεταφορά αυτής.
3. Xορήγηση η μη μεταβίβασης άδειας δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου, που βρίσκεται στην οδό Διστόμου στο Μαρούσι στην κα. Άννα Βενέτη

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

«Ξωτικό Φρόλι», μια ιστορία αγάπης & ...απλήρωτης εργασίας!

                                                 Καταγγελία εργαζομένων DFM
Εμείς οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της εταιρίας «Α. Γκουβίτσας - Β. Βούρδας», που απασχοληθήκαμε στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο «Φρόλι το ξωτικό των ευχών», καταγγέλλουμε την εργοδοσία επειδή μας άφησε απλήρωτους & το Δήμο Κηφισιάς που συνέβαλε στην απάτη αυτή.
Καταγγελία των εργαζομένων:
                                       Ξωτικό Φρόλι, μια ιστορία αγάπης και απλήρωτης εργασίας
Εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της DFM διεκδικούμε τα δεδουλευμένα της εργασίας μας, στο χριστουγεννιάτικο πάρκο του Φρόλι στο Άλσος Κηφισιάς, ιδιοκτησίας του Δήμου Κηφισιάς.
Προσληφθήκαμε μετά από αγγελία της εταιρίας DFM με σκοπό να εργαστούμε εποχιακά στο θεματικό πάρκο για παιδιά, Φρόλι. 
Τα καθήκοντά μας κυμαίνονταν από δημιουργική απασχόληση παιδιών, μέχρι ταμεία και πωλήσεις. 
Τα ωράρια μας από 6 έως 12 ώρες κάθε μέρα, χωρίς ρεπό, αργίες και Κυριακές. 
Λες και δεν έφτανε ότι δουλεύαμε κάτω από αντίξοες  καιρικές συνθήκες (κρύο, βροχές, χιόνια), είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις προσβλητικές συμπεριφορές και την έλλειψη οργάνωσης των αφεντικών, τις συνέχεις ανακατατάξεις στα πόστα και το άγχος να καλυφθούν οι ανάγκες από ελάχιστο προσωπικό.
                               Ο Φρόλι ξόφλησε

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Aύριο στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

Τρία(03) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (1/2017), η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201
 Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση Πρακτικού
1. Αποδοχή δωρεάς ειδών ένδυσης, κλινοσκεπασμάτων κ.λπ.
2. Γνωμοδότηση για ανάθεση χειρισμού δικαστικής υπόθεσης σε "εξωτερικό" δικηγόρο, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της και της απαιτούμενης εξειδικευμένης γνώσης για τον χειρισμό της
3. Συμβιβαστικός καθορισμός τιμής μονάδος αποζημίωσης εδαφικού τμήματος λόγω ρυμοτομίας,

Στις 6:30 μ.μ. η εκδήλωση του «Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς» για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

«Εφυγε» από τη ζωή, η Κέλλυ Σακάκου!!!

Eφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί η παρουσιάστρια της ΕΡΤ Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες και πλέον αναγνωρίσιμες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης.
Το τελευταίο διάστημα ήταν καθηλωμένη εξαιτίας μιας επέμβασης στο ισχίο.
Γεννημένη στην Αθήνα, εργάστηκε επί 30 χρόνια ως παρουσιάστρια στην ΕΡΤ. Είχε αποφοιτήσει από τη σχολή υποκριτικής «Κατσέλη», καθώς ήθελε να γίνει ηθοποιός.
Η συμμετοχή της, ωστόσο, σε ένα διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες της ΕΡΤ άλλαξε τα σχέδιά της. 
Ηταν μια από τις πέντε παρουσιάστριες που επελέγησαν - μεταξύ οκτακοσίων - και έτσι ξεκίνησε η πολυετής της διαδρομή, στη διάρκεια της οποίας κατόρθωσε να κατακτήσει τις καρδιές των τηλεθεατών.
«Επρεπε να έχεις καλή εικόνα στο γυαλί και να τα λες ωραία» είχε πει περιγράφοντας τα τότε κριτήρια της επιλογής των παρουσιαστριών. Η παρουσία της στην ΕΡΤ σφράγισε τις δεκαετίες ’70 και ’80.

Δ. Κλαπάκης:Στην Δικαιοσύνη το «παράνομο» έργο Υπόγειας Στάθμευσης

... στην ψευδώς  επονομαζόμενη Κ.Χ. «Πλατεία Ευτέρπης», δίπλα στον σταθμό του  ΗΣΑΠ 
Με  σκοπό να αποφύγει
►Την υποχρεωτική  ενημέρωση των πολιτών μέσω της διαδικασίας Τροποποίησης Σχεδίου Πόλης
►& τις μαζικές  αντιδράσεις των θιγομένων πολιτών & επαγγελματιών, 
η  «Διοίκηση»  Πατουλη 
Θεωρώντας ότι  είναι εξουσιοδοτημένη εν λευκώ να διαχειρίζεται ανεξέλεγκτα την περιουσία του  Δήμου(& όχι μόνο)
& με την στήριξη της Πολεοδομίας Αμαρουσίου, η οποία έχει εκδώσει την παράνομη οικοδομική άδεια 20/2015 & χορηγεί  ψευδείς  βεβαιώσεις προχώρησε, 
Με εξευτελιστική μάλιστα αντιπαροχή για τον Δήμο
Με κρατική χρηματοδότηση και με απευθείας, μάλιστα, ανάθεση σε  ιδιώτη εργολάβο και
& με την σύμπραξη των Δημοτικών Συμβούλων, από τους οποίους αρκετοί έχουν διορίσει  πελατειακά τα παιδιά τους ή τους φίλους τους, ή μισθοδοτούνται από το δημοτικό χρήμα,
ένα παράνομο, μη αναγκαίο & πολεοδομικά καταστροφικό για την πόλη έργο  υπόγειας στάθμευσης  στην δήθεν «Πλατεία Ευτέρπης».
Ένα έργο το οποίο το  2002 δεν δέχτηκαν να  υλοποιήσουν για να μην παρανομήσουν:

«Money Show»:Στις 12.00 μ.μ. η εκδήλωση με επίκεντρο την υγεία, την πρόληψη & την προαγωγή της υγείας των δημοτών

Στo πλαίσιo του 3ου forum Αυτοδιοίκησης & Επιχειρηματικότητας «Money Show»(www.moneyshow.org), η ΚΕΔΕ και το ΕΔ.Δ.Υ.Π.Π.Υ διοργανώνουν, σήμερα Κυριακή 8/1/2017, εκδήλωση με επίκεντρο την υγεία, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας με σκοπό την διαφύλαξη και την προστασία της υγείας των δημοτών.
Η εκδήλωση με θέμα «Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας στους Δήμους» θα πραγματοποιηθεί στο Hilton στην αίθουσα «Εσπερίδες» και ώρα 12.00 - 2:00 μ.μ.
Τις εργασίες θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου.
Η πρόληψη και η προαγωγή υγείας στους Δήμους αποτελεί ένα θέμα ύψιστης σημασίας, δεδομένης της έλλειψης πόρων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της απουσίας του κράτους από κρίσιμους τομείς, λόγω οικονομικής δυσχέρειας.
Κατά την εκδήλωση Δήμαρχοι και  Αιρετοί εκπρόσωποι των Δήμων που συμμετέχουν σε προγράμματα υγείας και πρόληψης θα αναφερθούν στα ΚΕΠ Υγείας και τις δράσεις τους ως καλές πρακτικές για την τοπική αυτοδιοίκηση.