Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Εισαγγελικ​ή παραγγελία για τον Οργανισμό εργασίας


Tην εισαγγελική παραγγελία που πήρε την περασμένη Τρίτη 29.07.2012 και την κατέθεσε αυθημερόν στον Οργανισμό, μας έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος της Δ.Κ. "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ"
κ. Πέτρος Κούκουζας

Μας επισημαίνει παράλληλα πως έως σήμερα δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση ούτε υπήρξε κάποια επικοινωνία από τον Οργανισμό Εργασίας ή από τη διοίκηση του Δήμου.
"Είναι ένα μικρό δείγμα", σχολιάζει, "για το πως η δημοτική Αρχή του κ. Πατούλη σέβεται τους θεσμούς και τηρεί τους νόμους"...


Χωρίς ...«ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ», οι εκλογές της 17ης Ιουνίου!

                    Πανελλήνια πολιτική κίνηση

           Μιλάνε για Δημοκρατία, με την προϋπόθεση,
     η διαπλοκή & η διαφθορά να κερδίζει τις εκλογές !
Με την κάθοδό μας στις Εθνικές Εκλογές της 6η Μαΐου 2012 επιχειρήσαμε και μετείχαμε για να δώσουμε μια νέα διάσταση στην πολιτική διαδικασία του τόπου και στην μέχρι τώρα πολιτικής φύσεως δραστηριότητα μας, στην μακρόχρονη πορεία μας στα κοινά.
Μια πορεία γεμάτη με αποτελεσματικές πράξεις με γνώμονα πάντα την αλήθεια, δίνοντας στον πολίτη την ελπίδα, ότι η πολιτική έχει και άλλο πρόσωπο από αυτό που μέχρι σήμερα έχει γνωρίσει.
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα λάβουμε μέρος καθώς άμεσος στόχος μας μέχρι τις επόμενες εκλογές(σε λιγότερο από δυο χρόνια το 2014 Ευρωεκλογές, Δημοτικές και ίσως συντομότερα και Βουλευτικές Εκλογές), είναι η ενημέρωση των πολιτών και η εμβάθυνση των ζωτικών προβλημάτων σε Πανελληνιά κλίμακα.
Για τις παρούσες εκλογές (όπως και σε κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση) ζητούμε από τους πολίτες να ΜΗΝ παρασυρθούν και να μην επιλέξουν με γνώμονα:
- την καθημερινή ανιαρή(μακριά από τα καθημερινά προβλήματα του λαού) καλοστημένη τηλεοπτική προπαγάνδα,
- τις πελατειακές υποσχέσεις και εξυπηρετήσεις αθλίων διεφθαρμένων ατόμων και κομμάτων του παρελθόντος, καθώς πίσω από το πελατειακό καταστροφικό κράτος βρίσκεται η διαπλοκή και η διαφθορά που λεηλατεί όλους μας και χρεοκόπησε την χωρά,
- και να μην παγιδευτούν σε προσχεδιασμένες ονοματολογίες και ομαδοποιήσεις
καθώς η επίκληση των καθ΄ ολοκληρία σήμερα διαστρεβλωμένων στην πράξη οικονομικών συστημάτων με την μορφή ιδεολογημάτων είναι απόλυτα παραπλανητική.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Για την Παγκόσμια « Ημέρα Προστασίας Περιβάλλοντος»

Ήρθε και φέτος, σ’αυτούς τους τόσο δύσκολους για τη χώρα μας καιρούς, η Παγκόσμια «Ημέρα Προστασίας Περιβάλλοντος». Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, σε εποχές καταναλωτισμού, μιλούσαμε για «την ανθρώπινη απληστία που έχει στρέψει τελικά κάθε ανθρώπινο επίτευγμα εναντίον του ανθρώπου, που έχει ρυπάνει τα πάντα πια, που πάει να νεκρώσει τα πάντα σ’ αυτόν τον πλανήτη.
 Το περιβάλλον», λέγαμε, «καταστρέφεται παντού, διαρκώς και με κάθε τρόπο. Γιατί το πρώτιστο για τους ανήθικους και ανεγκέφαλους «εγκεφάλους» που δυστυχώς καθορίζουν τη μοίρα μας είναι η ανενδοίαστη εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων …».
Σήμερα βέβαια, που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν μας θέλουν πια, όπως φαίνεται, κατά κύριο λόγο, ως καταναλωτές των προϊόντων τους, αλλά προτιμούν να μας εκμεταλλεύονται με άλλους τρόπους, σήμερα που μένουν, όλο και περισσότερο, ακάλυπτες όχι μόνο οι τεχνητές αλλά και οι πραγματικές, οι βασικές μας ανάγκες (όπως για τροφή, για περίθαλψη και για στέγη), τα ΙΧ, για τους γνωστούς λόγους, μειώθηκαν στη χώρα μας (μειώθηκε συνεπώς και η ρύπανση που προέρχεται απ’ αυτά) και αυξήθηκε κατ’ ανάγκην η χρήση των ποδηλάτων (Ουδέν κακόν, αμιγές καλού, που λένε). Μόνο που οι αδόμητοι χώροι μας, οι λίγες ελεύθερες εκτάσεις που γλύτωσαν από την «αξιοποίηση», που θα έπρεπε, αυτές τουλάχιστον, να γίνουν χώροι πρασίνου, πνεύμονες οξυγόνου για μας και τα παιδιά μας, «βγαίνουν στο σφυρί.» Δεν μας φτάνουν οι υπεραγορές (που, ειδικά στο Μαρούσι, τις «απολαμβάνουμε σε όλο το μεγαλείο τους», έχουμε τώρα και τα φωτοβολταϊκά πάρκα. 3.500 στρέμματα, καμένα δάση, στο Πεντελικό, αντί να αναδασωθούν, κινδυνεύουν να «αξιοποιηθούν», ως φωτοβολταϊκό πάρκο. Από την Εκκλησία της Ελλάδος. Στα πλαίσια του επενδυτικού προγράμματος «Ήλιος». Υπάρχουν ευτυχώς έντονες αντιδράσεις.
Και σεις, στο Μαρούσι, θα ρωτούσε κανείς, στην πόλη που υπήρξε, περισσότερο από κάθε άλλη, θύμα της «αξιοποίησης» τι κάνετε;
Η απάντηση είναι: Κάνουμε, αρκετοί, ό,τι μπορούμε. Και ατομικά, κυρίως όμως σαν συλλογικές οντότητες. Γιατί «η ισχύς», όπως ξέρουμε, βρίσκεται «εν τη ενώσει»

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αυτοκτόνησε μαθήτρια του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων !!!

Μαθήτρια του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων, ηλικίας 18 χρόνων, η οποία έδινε πανελλαδικές, αυτοκτόνησε προχθές στη Νέα Ερυθραία, σκορπίζοντας τον πόνο και τη θλίψη σε συγγενείς, συμμαθητές και φίλους της.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η αυτοκτονία να οφείλεται σε προσωπικούς λόγους. Η 18χρονη κατάπιε μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικών δισκίων και τη βρήκαν νεκρή μέλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος.
Όπως έγινε γνωστό η 18χρονη ήταν μοναχοπαίδι, κόρη δασκάλου και στις πανελλαδικές, όπως έλεγε, είχε γράψει πολύ καλά.

«Ταξιδεύοντας στο χρόνο»...

         μια παράσταση με ... Ιστορία!
Ο Θίασος«Ζωγράφισέ μου έναν ήλιο» παρουσιάζει στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ την ανοιχτή πρόβα του έργου «Ταξιδεύοντας στο χρόνο» με μικρές ιστορίες από τη μεγάλη Ιστορία, μουσικές, χορό και τραγούδια!
Κυριακή 10 Ιουνίου στις 12 το μεσημεράκι...
Τα παιδιά μας ταξίδεψαν τα παιδιά μέσα στο χρόνο.
Συνάντησαν τους προϊστορικούς ανθρώπους και την εξέλιξή τους.
Έφτασαν στην Κρήτη και γνώρισαν τον Μινωικό πολιτισμό.
Πολέμησαν στις Μυκήνες
και τραγούδησαν για τους γενναίους Σπαρτιάτες.
Επικοινώνησαν μέσω του θεατρικού κειμένου με τον Περικλή
και τους αρχιτέκτονες του χρυσού 5ου αιώνα.
Και έφτασαν μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο και τις κατακτήσεις του.
Και η ιστορία συνεχίζεται…
Χόρεψαν, τραγούδησαν, έπαιξαν θέατρο, με όλα τα εκφραστικά τους μέσα.
Επικοινώνησαν μεταξύ τους, μοιράστηκαν ρόλους, εμπειρία, γνώση και χαρά.
Όσοι πιστοί της Ιστορίας, των ιστοριών και των παιδόπουλων προσέλθετε!
Θα χαρούμε να σας δούμε στη γιορτή μας!
Είσοδος ελεύθερη, φυσικά!
Διασκευή της ιστορίας σε θεατρικό κείμενο : Ζοζεφίνα Τζονάκα
Εμψύχωση: Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Καίτη Σερέτη, Ζοζεφίνα Τζονάκα
Διδασκαλία λόγου-Απαγγελία: Γεωργία Δεληγιαννοπούλου
Πρωτότυπες μουσικές: Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, Βασίλης Πανόπουλος
Στίχοι τραγουδιών: Βασίλης Πανόπουλος
διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 17 - τηλ: 210 681 70 42

Πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού στην Ευρώπη, το Μαρούσι

Η Ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Πανεπιστημίων στο Μπελφόρ της Γαλλίας (FIMU) απλώνει γέφυρα συνεργασίας και συναδέλφωσης
Την ελληνική μουσική ταξίδεψε στο Μπελφόρ της Βόρειας Γαλλίας, η ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, συμμετέχοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ της Μουσικής Πανεπιστημίων, τη μεγάλη γιορτή της μουσικής γνωστή με το όνομα FIMU.
3.000 χιλιάδες μουσικοί, 250 μουσικά γκρουπ από 30 χώρες, ανάμεσα τους και η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου, μοιράστηκαν για ένα τριήμερο την εμπειρία τους για όλα τα είδη της μουσικής, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα πως ο πολιτισμός αποτελεί γέφυρα συνεργασίας και συναδέλφωσης μεταξύ των λαών.
Στο γραφικό Μπελφόρ με το σκαλισμένο λιοντάρι στο λόφο κάτω από το κάστρο, επί 26 χρόνια στο περίφημο FIMU συναντώνται καλλιτεχνικά σχήματα, ορχήστρες, συγκροτήματα από όλα τις γωνιές του πλανήτη, τόσο από το χώρο των πανεπιστημίων, όσο και από Δήμους, Ωδεία, αλλά ακόμη και επαγγελματίες, σε μία μουσική πανδαισία διαφορετικότητας και πλουραλισμού, τόσο μουσική όσο και ανθρώπινη.
Η ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό την επιμέλεια της διευθύντριας του Ωδείου κας Φωτεινής Κοσκόρου – Παλαμίδη έδωσε τέσσερεις συναυλίες με διαφορετικό πρόγραμμα από το διαχρονικό ρεπερτόριο του καλού ελληνικού τραγουδιού ενθουσιάζοντας το κοινό, που εκφράστηκε με θερμό χειροκρότημα και θετικότατα σχόλια, αλλά κυρίως χορεύοντας συρτάκι αλά γαλλικά.
Στην πολιτιστική συνάντηση το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος, υπευθυνη για την καθημερινότητα του πολίτη κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία συνόδευσε την αντιπροσωπεία της πόλης του Αμαρουσίου στο Μπελφόρ. 

Σε «καλό δρόμο» η οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς

Το Δ.Σ. του Εξ. Συλλόγου Αναβρύτων «Ο Άγιος Δημήτριος» στο Δημαρχείο
Τα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή Αναβρύτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης την Τρίτη 5 Ιουνίου στο Δημαρχείο της πόλης, ανάμεσα σε μέλη της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αναβρύτων «Ο Άγιος Δημήτριος».
Στη συνάντηση το Δήμαρχο κο. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κος Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Σπύρος Σταθούλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης κος Βασίλης Κόκκαλης.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης η Πρόεδρος κα Βασιλεία Σκότη και τα μέλη του Συλλόγου ενημερώθηκαν ότι το θέμα της οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την οριοθέτησή του, μετά την παρέμβαση του Δημάρχου κου Πατούλη προς την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσης, έχουν δρομολογηθεί οι εργολαβίες για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου και την κατασκευή πεζοδρομίων και ρείθρων στις οδούς Φοινίκων και Σαπφούς, ενώ προχωρά η μελέτη για τη κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, ώστε με την ολοκλήρωσή της, το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότησή του.

Από την Αργεντινή αντέγραψε το προεκλογικό της βίντεο, η Νέα ΝΔ;

Πληθαίνουν τα σχόλια για το νέο προεκλογικό βίντεο της Νέας Δημοκρατίας. Στο διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφορεί πως πρόκειται για αντιγραφή από ένα αντίστοιχο προεκλογικό βίντεο της Αργεντινής.
Στο βίντεο της Νέας Δημοκρατίας απεικονίζεται μία τάξη Δημοτικού, να διδάσκεται τις χώρες της Ευρωζώνης στις οποίες ο δάσκαλος δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Τότε μία μαθήτρια τον ρωτάει «και η Ελλάδα κύριε; Δεν είναι»;

Στο αντίστοιχο λοιπόν βίντεο της Αργεντινής, του οποίου την ιδέα φαίνεται να έχει αντιγράψει η Νέα Δημοκρατία, απεικονίζονται παιδιά νηπιαγωγείου να ρωτώνται τί είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Τι είναι το ΔΝΤ» είναι λοιπόν η ερώτηση για τα παιδιά της Αργεντινής;

Δεσμεύσεις ...

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Αύριο στη 1:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Επτά (7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2012
2. Έγκριση ή μη ασκήσεως ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Τμήμα Μείζονος - Επταμελούς Συνθέσεως) αιτήσεως για αναθεώρηση της υπ' αριθμ. 1502/2012 Απόφασης του VI Τμήματος, με την οποία απορρίφθηκε η από 24.02.2012 αίτηση ανάκλησης του Δήμου Αμαρουσίου κατά της υπ' αριθμ. 68/2012 Πράξης του Ζ' Κλιμακίου, με την οποία είχε κριθεί ότι κωλύεται η περαιτέρω εξέλιξη του διαγωνισμού με τίτλο: "Εφαρμογή και Λειτουργία Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης σε περιοχές του Δήμου Αμαρουσίου"
3. ΄Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την Προμήθεια
αναλωσίμων εκτυπωτών, πολυμηχανημάτων, φαξ , φωτοτυπικών κλπ 

Εκλογές αξίας 12,6 εκατ. ευρώ στην TV

Το ποσόν των 12.603.277,57 ευρώ σε δωρεάν διαφημιστικό χρόνο για τις εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου θα διαθέσουν συνολικά οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Σε αντιστάθμισμα, τα τηλεοπτικά δίκτυα θα καταβάλουν ως ενοίκιο μόνο το 0,1% επί του κύκλου εργασιών τους.
Το πρώτο πακέτο των 6,2 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε σε τηλεοπτικό χρόνο στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τώρα έρχεται το δεύτερο με την απόφαση που υπογράφουν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης και Επικρατείας Αντώνης Αργυρός. Τα μεγάλα κόμματα λαμβάνουν δωρεάν διαφημιστικό χρόνο στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας συνολικής αξίας 6.000.000 ευρώ ως εξής: Mega 1.672.908,35 ευρώ, ΑΝΤ1 TV 1.517.612,82 ευρώ, ALPHA TV 903.987,60 ευρώ, STAR 788.493,93 ευρώ, ΣΚΑΪ 480.000 ευρώ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV 12.116,13 ευρώ, 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM 24.880,73 ευρώ και ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 600.000 ευρώ. Έτσι, τα κόμματα έχουν τον εξής δωρεάν διαφημιστικό χρόνο:
 ΝΔ 1.174.454,83 ευρώ, ΣΥΡΙΖΑ 1.045.482,87 ευρώ, ΠΑΣΟΚ 821.183,80 ευρώ, Ανεξάρτητοι Έλληνες 660.436,14 ευρώ, ΚΚΕ 528.348,91 ευρώ, Χρυσή Αυγή 434.267,91 ευρώ, ΔΗΜΑΡ 380.685,36 ευρώ, Οικολόγοι Πράσινοι 182.554,52 ευρώ και ΛΑΟΣ 180.685,36 ευρώ.
Για τα μικρότερα κόμματα οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα πρέπει να διαθέσουν συνολικά δωρεάν χρόνο αξίας 583.177 ευρώ.

Υπό καθεστώς ασυλίας o απίθανος κ. Γεωργίου;

Του Νίκου Καρούτζου
Δεν έφταναν οι καταγγελίες για «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 που έστειλαν την Ελλάδα με ρυθμούς εξπρές στον αποκλεισμό από τις αγορές και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου τώρα έρχεται να προστεθεί στη λίστα των κατορθωμάτων του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέα Γεωργίου και η μη έγκαιρη ολοκλήρωση της απογραφής που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Παρ όλα αυτά ουδείς έχει διανοηθεί να ζητήσει από τον κ. Γεωργίου να αναλάβει τις ευθύνες για την ανικανότητα της ΕΛΣΤΑΤ που διευθύνει να ολοκληρώσει το έργο της απογραφής εντός της Συνταγματικής προθεσμίας.
Και το ερώτημα πλέον είναι ποιος προστατεύει τον κ. Γεωργίου εκλεκτό του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και της τρόικας σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποκαλυφθεί μέσω της Βουλής.
Μια Βουλή που με την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ έβγαλε λάδι τον κ. Γεωργίου και έριξε το φταίξιμο για το έλλειμμα στον κ. Παπαθανασίου. Και τον έβγαλε λάδι γιατί δια του τρόπου αυτού αθώωσε και τα έργα και τις ημέρες Παπακωνσταντίνου.
Προφανώς δεν μέτρησε ούτε η αποκάλυψη του τότε ανεξάρτητου βουλευτή και νυν του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Κουρουμπλή ότι ο κ. Γεωργίου είχε στείλει e-mail στον επικεφαλή της Τρόικας για την Ελλάδα κ. Τόμσεν προκειμένου να του επισημάνει την άμεση ανάγκη αλλαγής του νόμου λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ.
Δεν μέτρησε ούτε ότι ο πρόεδρος της στατιστικής Αρχής ζητούσε με έμμεσο τρόπο την παρέμβαση του κ. Τόμσεν ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ που είχαν «ενοχλητική παρουσία» και αντιδρούσαν στις αποφάσεις τους και κατήγγειλαν μεθοδεύσεις.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

TVMνημονιο-ΚΡΑΤΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ...

Αγωνιώδεις προσπάθειες για να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους κάνουν χιλιάδες ασθενείς στην πόλη μας εν έτη 2012 , ειδικά όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.
Τα τραγικά αδιέξοδα που γεννά για το λαό η παράδοση της υγείας στους κανόνες της αγοράς αναδεικνύονται τις τελευταίες μέρες: αφ' ενός τα δημόσια νοσοκομεία καρκινοβατούν λόγω της υποχρηματοδότησης, του «κουρέματος» των αποθεματικών τους, της εξάρτησης της λειτουργίας τους από τις ιδιωτικές εταιρείες που τα προμηθεύουν με ό,τι χρειάζονται - άλλωστε διακηρυγμένος στόχος των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου είναι αυτά να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια για την απόκτηση ίδιων εσόδων.
Αφ' ετέρου, τα τεράστια ελλείμματα και χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) - θεσπίστηκε με το νόμο 3918/2011 (ΦΕΚ Α' 31) και άρχισε να λειτουργεί απ' την 1.1.2012 - αυξάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες .
                               ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
             ΤΟΥ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ" ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
Η κοινή δράση όλου του Λαού, ενταγμένη - όπως προτείνει το ΚΚΕ - στην πάλη για Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απάντηση στην απάντηση του Γραφείου Τύπου της Διοίκησης

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για μας το ύφος της απάντησης του γραφείου τύπου της διοίκησης του Δήμου, στην τοποθέτηση που έκανε η δημοτική μας κίνηση για τον οικονομικό απολογισμό του Α` τριμήνου 2012 του Δήμου.
Έλειψαν οι χαρακτηρισμοί και επικράτησε η επιχειρηματολογία.
Ας ελπίσουμε πως δεν ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα αλλά πως η τακτική αυτή θα συνεχιστεί προς όλους, όσους απαντά το γραφείο τύπου της δημοτικής αρχής.
Όμως όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν αλλά και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών οι ισχυρισμοί, πως οι ευθύνες για την τραγική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου περιορίζονται μέχρι το 2006.
Όλοι οι πολίτες του Αμαρουσίου, γνωρίζουν πλέον πως την τετραετία 2007-2010 το χρέος του Δήμου αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 50 εκατομμύρια ευρώ !
Σχετικά με τα στοιχεία του απολογισμού του Α’ τριμήνου 2012 : 

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Λίγο πριν από την εκπνοή της θητείας της, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου του τραπεζίτη Παπαδήμου, με τις ευλογίες των υποστηρικτών της (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ), φρόντισε με τον πιο ανάλγητο και ιταμό τρόπο να κατοχυρώσει τα παράνομα οικονομικά συμφέροντα του κατασκευαστικού - εργολαβικού κεφαλαίου στην περιοχή του Αμαρουσίου εκδίδοντας το Π. Δ. της 2ας Μαΐου 2012 (το οποίο υπογράφτηκε 4 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και αφορά τις αλλαγές των χρήσεων γης για το βασικό οδικό δίκτυο στο Μαρούσι.
Αφού, λοιπόν, «έσωσαν» την Ελλάδα και το λαό της με την εφαρμογή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων του ξεπουλήματος της χώρας και του λαού της, τώρα βάλθηκαν να «σώσουν» και το Μαρούσι, οδηγώντας το, για άλλη μια φορά στην περιβαλλοντική και πολεοδομική υποβάθμιση και καταστροφή.
Ουσιαστικά με το Π. Δ. της 2 - 5 - 2012 συγκεκριμένες περιοχές της πόλης μας αποκτούν επιβαρυντικές χρήσεις υπερτοπικού κέντρου – γενικής κατοικίας, ενώ συγκεκριμένες ιδιοκτησίες αποκτούν χρήσεις που τους προσφέρουν μεγάλη οικονομική υπεραξία και νομιμοποιούνται κτίρια, γλυτώνοντας από εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα, που ήταν παράνομα (π.χ. VILLAGE CINEMA – οδός Φραγκοκλησίας).