Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Απάντηση στην απάντηση του Γραφείου Τύπου της Διοίκησης

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για μας το ύφος της απάντησης του γραφείου τύπου της διοίκησης του Δήμου, στην τοποθέτηση που έκανε η δημοτική μας κίνηση για τον οικονομικό απολογισμό του Α` τριμήνου 2012 του Δήμου.
Έλειψαν οι χαρακτηρισμοί και επικράτησε η επιχειρηματολογία.
Ας ελπίσουμε πως δεν ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα αλλά πως η τακτική αυτή θα συνεχιστεί προς όλους, όσους απαντά το γραφείο τύπου της δημοτικής αρχής.
Όμως όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν αλλά και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών οι ισχυρισμοί, πως οι ευθύνες για την τραγική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου περιορίζονται μέχρι το 2006.
Όλοι οι πολίτες του Αμαρουσίου, γνωρίζουν πλέον πως την τετραετία 2007-2010 το χρέος του Δήμου αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 50 εκατομμύρια ευρώ !
Σχετικά με τα στοιχεία του απολογισμού του Α’ τριμήνου 2012 : 
Αυτή τη φορά το γραφείο Τύπου “συνελήφθη” να μην έχει τη σωστή ενημέρωση. Τους παραπέμπουμε στο «Υπόδειγμα 3» της τριμηνιαίας έκθεσης που έστειλε η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών στην Οικονομική Επιτροπή.
Ο Δήμος είναι “ανοιχτός” βραχυπρόθεσμα κατά 43 εκατομμύρια ευρώ και μακροπρόθεσμα κατά 88,2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα με βάση τα επίσημα στοιχεία ισολογισμού του Α’ τριμήνου 2012.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» επαναλαμβάνει πως πέρα από την υστέρηση των εσόδων λόγω μνημονίου και κρίσης, ο Δήμος παρουσιάζει τρομερό έλλειμμα στην είσπραξη και από τους οφειλέτες του. Από τα 4.378.000 € που έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του να εισπράξει το 2012, μέχρι τώρα έχουν εισπραχθεί μόνο 127.000€.
Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην κρίση, αλλά στην έλλειψη πολιτικής βούλησης να εισπραχθούν από τους μεγαλοοφειλέτες τα οφειλόμενα.
Όλη η πόλη γνωρίζει τις ελλείψεις των σχολικών μονάδων, την κακή κατάσταση των πεζοδρομίων, των δρόμων που επισκευάζονται και μετά από λίγους μήνες χαλάνε, την ελλιπή καθαριότητα, το πρόβλημα με τα όμβρια και άλλα πολλά προβλήματα που έχουν αναδείξει όλοι οι τοπικοί φορείς.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» επισημαίνει επίσης ότι τα εκτελούμενα έργα με εκτός Δήμου χρηματοδότηση είναι ακριβοπληρωμένα και ορισμένα από αυτά δεύτερης ή και τρίτης προτεραιότητας (βιοκλιματική του κέντρου, αναπλάσεις πλατειών κλπ).
Το πρόγραμμα εξυγίανσης που ψήφισε η δημοτική αρχή αφορά μόνο τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Σύμφωνα με αυτό η περίοδος χάριτος που δίνεται και η μικρή μείωση του επιτοκίου, που προβλέπεται, εξοικονομεί πόρους για να εξυπηρετηθεί το άλλο δάνειο προς την Εθνική Τράπεζα που αφορά στην απόκτηση τμήματος του κτήματος “Καρέλλα” (περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ).
Η πρόβλεψη για την αποπληρωμή των υπόλοιπων χρεών γίνεται με τη λήψη των παρακάτω μέτρων:
• Καμία πρόσληψη προσωπικού έστω και αν αυτό καθιστά το Δήμο μη λειτουργικό και τον ωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις.
• Κανένα τεχνικό έργο με πόρους του Δήμου, με συνέπεια τη πλήρη υποβάθμιση των υποδομών που ήδη είναι φανερή.
• Ετήσια μείωση κατά 4.000.000 € των δαπανών για κοινωνικές παροχές.
Μνημόνιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλαδή.
Αν η Δημοτική Αρχή ψάχνει για συμμάχους και προτάσεις στην κατεύθυνση αυτής της πολιτικής, ας κοιτάξει αλλού και όχι στη δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ».
Η ιεράρχηση των αναγκών των πολιτών σε προτεραιότητα και όχι τα υπερκέρδη των τραπεζών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοεργολάβων είναι η δική μας πολιτική επιλογή.
Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, σε αυτή την κατεύθυνση οικοδομούμε, μαζί με άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, το μέτωπο που θα υλοποιήσει το σχέδιο πραγματικής οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου