Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Λίγο πριν από την εκπνοή της θητείας της, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου του τραπεζίτη Παπαδήμου, με τις ευλογίες των υποστηρικτών της (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ), φρόντισε με τον πιο ανάλγητο και ιταμό τρόπο να κατοχυρώσει τα παράνομα οικονομικά συμφέροντα του κατασκευαστικού - εργολαβικού κεφαλαίου στην περιοχή του Αμαρουσίου εκδίδοντας το Π. Δ. της 2ας Μαΐου 2012 (το οποίο υπογράφτηκε 4 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και αφορά τις αλλαγές των χρήσεων γης για το βασικό οδικό δίκτυο στο Μαρούσι.
Αφού, λοιπόν, «έσωσαν» την Ελλάδα και το λαό της με την εφαρμογή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων του ξεπουλήματος της χώρας και του λαού της, τώρα βάλθηκαν να «σώσουν» και το Μαρούσι, οδηγώντας το, για άλλη μια φορά στην περιβαλλοντική και πολεοδομική υποβάθμιση και καταστροφή.
Ουσιαστικά με το Π. Δ. της 2 - 5 - 2012 συγκεκριμένες περιοχές της πόλης μας αποκτούν επιβαρυντικές χρήσεις υπερτοπικού κέντρου – γενικής κατοικίας, ενώ συγκεκριμένες ιδιοκτησίες αποκτούν χρήσεις που τους προσφέρουν μεγάλη οικονομική υπεραξία και νομιμοποιούνται κτίρια, γλυτώνοντας από εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα, που ήταν παράνομα (π.χ. VILLAGE CINEMA – οδός Φραγκοκλησίας).

Η τακτική είναι η ίδια με αυτήν που επί τόσα χρόνια ακολουθείται, δηλ. αφού πρώτα το μεγάλο κατασκευαστικό – κεφάλαιο ασελγήσει ασύδοτα και με τις ευλογίες της πολιτείας και της τοπικής Δημοτικής Αρχής σε βάρος μιας περιοχής, ύστερα έρχεται η πολιτεία και νομιμοποιεί τις όποιες αυθαιρεσίες καταστρέφοντας, με αυτή την τακτική, περιβαλλοντικά ολόκληρες περιοχές αμιγούς κατοικίας, θυσιάζοντας τα συμφέροντα των μικροϊδιοκτητών και κατοίκων της περιοχής στο βωμό της κερδοφορίας των κατασκευαστικών εταιριών και των κάθε είδους οικονομικών συμφερόντων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ
                               ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Φαίνεται μάλιστα ότι ήταν τόσο μεγάλη η ανησυχία των οικονομικών συμφερόντων και των εκπροσώπων τους που έτρεξαν, για να προλάβουν την έκδοση του συγκεκριμένου Π. Δ., ένα «μαραθώνιο» μεταξύ Συμβουλίου της Επικρατείας, από τις 30 – 4 – 2012 (όπου το Π. Δ. στάλθηκε στις υπηρεσίες του υπουργείου για επανέλεγχο), Υπουργείου Περιβάλλοντος (από το οποίο το Π. Δ. έφυγε διορθωμένο την 1 – 5 – 2012) και Προεδρίας της Δημοκρατίας (από όπου το Π. Δ. υπεγράφη την 2 – 5 – 2012), προκειμένου να μη διακινδυνεύσουν με αλλαγές υπουργών και πολιτικών καταστάσεων ενόψη των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η έλλειψη ενός μαζικού ριζοσπαστικού – ταξικού διεκδικητικού κινήματος, που θα διεκδικεί και θα παλεύει για την ανατροπή όλων αυτών των περιβαλλοντικών – πολιτικών και οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος της ποιότητας ζωής και των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτή την τραγική κατάσταση σήμερα.
Θυμίζουμε τους αγώνες μικρών μειοψηφιών, με λίγους ανθρώπους – Μαρουσιώτες, να διαμαρτύρονται και να κρέμονται στα υπό ανέγερση ολυμπιακά ακίνητα της λεωφόρου Κηφισιάς την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, όπου σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και το εμπορικό κέντρο GOLDEN HULL, τον αγώνα ενάντια στο μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων – Athens Mall – και τις αδιέξοδες, χρονοβόρες και κοστοβόρες δικαστικές προσφυγές σε βάρος των παρανομούντων μεγαλοκατασκευαστών, που ξέρουν πολύ καλά να «κανονίζουν» υπέρ τους τις υποθέσεις τους με τη δικαστική και την πολιτική εξουσία, αλλά και τις υποσχέσεις συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και δημοτικών σχηματισμών περί «κάθαρσης» και «αλλαγής», όταν «αλλάξουν» οι πολιτικοί συσχετισμοί.
Σήμερα δε χρειάζονται απλά και μόνο οι δικαστικές προσφυγές, που ίσως καθυστερήσουν την εφαρμογή αυτών των ανάλγητων περιβαλλοντικά και αντιλαϊκών (σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος) ρυθμίσεων, αλλά περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η ανάπτυξη ενός κινήματος, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ικανού ν’ ανατρέψει τα σχεδία των μεγλοεργολάβων και του μεγάλου κεφαλαίου.
Εμείς το λέμε καθαρά ότι για να αλλάξουμε τη ζωή μας και τη μοίρα, που άλλοι προκαθορίζουν για εμάς χωρίς εμάς, χρειάζεται να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, όχι αναθέτοντας τη σωτηρία μας σε άλλους, αλλά διεκδικώντας και ανατρέποντας όλα αυτά που στρέφονται ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματά μας.
Καταγγέλλουμε στο Μαρουσιωτικο λαό την έκδοση του συγκεκριμένου Π. Δ. (2 – 5 – 2012) για την αλλαγή των χρήσεων γης στο Μαρούσι, μαζί κι αυτούς που το εξέδωσαν και το υπέγραψαν και καλούμε τη Δημοτική Αρχή (την οποία θεωρούμε υπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή) να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προσβολή και ακύρωση του συγκεκριμένου Π. Δ. (το οποίο νομιμοποιεί πολεοδομικές παρανομίες, είναι γεμάτο παρατυπίες και δεν τηρεί ούτε τους στοιχειώδεις περιορισμούς που το Δ. Σ. Αμαρουσίου έχει ψηφίσει – Φεβρουάριος 2009 – για την ίδρυση μεγάλων καταστημάτων).
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις, όλους τους φορείς και κατοίκους της πόλης μας σε μαζικές και συντεταγμένες αντιδράσεις κινηματικού χαρακτήρα, ώστε να μην αφήσουμε να συντελεστεί ακόμα ένα περιβαλλοντικό και πολιτικό έγκλημα σε βάρος της πόλης μας και των κατοίκων της.
                      Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση

                                              ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                               Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                     Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου