Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ...

Αγωνιώδεις προσπάθειες για να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους κάνουν χιλιάδες ασθενείς στην πόλη μας εν έτη 2012 , ειδικά όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.
Τα τραγικά αδιέξοδα που γεννά για το λαό η παράδοση της υγείας στους κανόνες της αγοράς αναδεικνύονται τις τελευταίες μέρες: αφ' ενός τα δημόσια νοσοκομεία καρκινοβατούν λόγω της υποχρηματοδότησης, του «κουρέματος» των αποθεματικών τους, της εξάρτησης της λειτουργίας τους από τις ιδιωτικές εταιρείες που τα προμηθεύουν με ό,τι χρειάζονται - άλλωστε διακηρυγμένος στόχος των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου είναι αυτά να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια για την απόκτηση ίδιων εσόδων.
Αφ' ετέρου, τα τεράστια ελλείμματα και χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) - θεσπίστηκε με το νόμο 3918/2011 (ΦΕΚ Α' 31) και άρχισε να λειτουργεί απ' την 1.1.2012 - αυξάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες .
                               ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
             ΤΟΥ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ" ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
Η κοινή δράση όλου του Λαού, ενταγμένη - όπως προτείνει το ΚΚΕ - στην πάλη για Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στα πλαίσια αυτού του συστήματος καταργείται κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία - Πρόνοια, κοινωνικοποιούνται όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική λειτουργία τους και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται εντελώς δωρεάν.
 Μην χάσουμε κι άλλο πολύτιμο χρόνο περιμένοντας τους νέους σωτήρες να μας "σώσουν" θα μας πεθάνουν . Κάθε ριζοσπάστης, προοδευτικός , κάθε άνθρωπος του μόχθου, ας σκεφτεί και να αντλήσει από την εμπειρία του, τα συμπεράσματα και τα κριτήρια που χρειάζεται για να επιλέξει ποιο δρόμο τον συμφέρει να ακολουθήσει.
Στις 6 του Μάη τιμωρήθηκαν τα "πρωτότυπα", στις 16 Ιούνη να αποδυναμωθούν και τα ¨γενόσημα" κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Ισχυρό ΚΚΕ για πανίσχυρο εργατικό κίνημα , για νάνε ο Λαός πραγματικά στο προσκήνιο και όχι στη γωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου