Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Aύριο στις 11:00 π.μ. η φιλανθρωπική συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Προς Π. Σκουρλέτη επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔΑ Γ. Ιωακειμίδη

                        Κρίμα κύριε Υπουργέ...
Ήταν οδυνηρή έκπληξη για μένα, ο λίγος χρόνος που δίνετε στην Αυτοδιοίκηση για να τοποθετηθεί επί του Νομοσχεδίου. 
Ούτε δύο εβδομάδες, για ένα Νομοσχέδιο που προετοιμάζει η Κυβέρνηση δύο χρόνια τώρα. 
Δύο χρόνια εσείς, δύο εβδομάδες εμείς.
Είναι δίκαιο αυτό;
Η τοποθέτησή σας, ότι, όσα λέει το Νομοσχέδιο τα έχουμε ήδη ακούσει, δεν αποτελεί υπεύθυνη απάντηση. 
Σε αυτά τα δύο χρόνια, άπειρες διαρροές έχουν γίνει, αλλά η διαβούλευση ξεκινάει από τη στιγμή που κατατίθεται το σχέδιο νόμου. 
Από τη στιγμή που αποτυπώνονται οι προτάσεις της Κυβέρνησης σε χαρτί.
Δηλαδή,  τώρα...
Όλη η Αυτοδιοίκηση -της ΠΕΔΑ συμπεριλαμβανομένης- σας ζήτησε επαρκή χρόνο συζήτησης. Δεν τον δώσατε και δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί.
Ακόμα και στο πλαίσιο της ίδιας Κυβέρνησης, άλλες οι απόψεις του κ. Κουρουμπλή, άλλες του κ. Πουλάκη και άλλες οι δικές σας. 
Όμως εμείς γιατί δεν έχουμε το χρόνο για να συνθέσουμε τις δικές μας διαφορετικές απόψεις;
Όταν δεχτήκατε προσωπικές επιθέσεις από συναδέλφους μου, σας υπερασπιστήκαμε και θα το ξανακάνουμε εφόσον χρειαστεί.
Γιατί και εσείς, όπως και εμείς, εκπροσωπούμε θεσμούς και αυτό απαιτεί σεβασμό απ' όλους.

ΚΕΔΕ:Για το αόριστο μέλλον αναβάλλεται η αναγκαία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους

Δημόσια διαβούλευση δυο τουλάχιστον μηνών για τον «Κλεισθένη 1».
Λάβαμε στις 4 το μεσημέρι(χθες) από το Υπουργείο Εσωτερικών το κείμενο του σχεδίου νόμου, που αφορά την αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους.
Από την πρώτη ανάγνωση των 237 άρθρων του,  διαπιστώνουμε ότι δεν προωθούνται σημαντικές τομές, δεν προωθείται η αποκέντρωση και η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς την αυτοδιοίκηση, δεν εισακούστηκαν οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις που καταθέσαμε εδώ και σχεδόν δυο χρόνια στο δημόσιο διάλογο.
Με εξαίρεση την αλλαγή του εκλογικού συστήματος  , που θα δημιουργήσει ακυβερνησία και προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων,  δεν προωθείται καμία σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του κράτους.
Με βάση τον «οδικό χάρτη»  που έχει ήδη αποφασιστεί στο προηγούμενο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. , θα προχωρήσουμε στις παρακάτω άμεσες πρωτοβουλίες

Γ. Πατούλης: Όταν σε μια χώρα το Υπ. Παιδείας «τιμωρεί» την αριστεία, περιμένουμε να σεβαστούν τα 4χρονα;


Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας κ . Γαβρόγλου και οι επιθετικές αναφορές του στα μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. μου προξένησαν έκπληξη. Αυτός που χάνει την ψυχραιμία του δεν είναι το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά ο κ. Υπουργός. 
Ο οποίος προφανώς για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, παραπληροφορεί την κοινή γνώμη σχετικά με τη στάση που έχουν κρατήσει οι Δήμαρχοι της χώρας, όσον αφορά στην υποχρεωτική εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής εκπαίδευσης στα παιδιά ηλικίας 4 ετών.
Η πρόθεση των Δημάρχων να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο νόμο που εισηγήθηκε  ο κ. Υπουργός και ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά και αποδοχή του. 
Είναι άλλο πράγμα συναινώ & αξιολογώ θετικά ένα νομοθέτημα. 
Κι άλλο πράγμα το εφαρμόζω υποχρεωτικά αν και διαφωνώ,  γιατί αυτό επιτάσσει η συνταγματική νομιμότητα.
Στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες Δημάρχων από όλη τη χώρα, ότι περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και εμφανίζονται να έχουν τοποθετηθεί θετικά απέναντι στο νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν στους 184 Δήμους της χώρας, που θα εφαρμοστεί άμεσα η  2χρονη προσχολική εκπαίδευση. Κάτι που δεν ισχύει.
Είναι δικαίωμα της Πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο.
Αλλά δεν έχει δικαίωμα να εμφανίζει τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, ότι συμφωνούν με τις αποφάσεις της, ιδιαίτερα όταν αυτές υπηρετούν προφανή συντεχνιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα, στην πλάτη χιλιάδων εργαζόμενων οικογενειών και τετράχρονων παιδιών.
Είναι δικαίωμα της Αυτοδιοίκησης να απαιτεί από την Κυβέρνηση:

Το πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα «PROACTIVE»

Γ. Πατούλης: «Είναι αναγκαία και απαραίτητη από ποτέ η προσπάθεια σχεδιασμού εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των αιτιών του κοινωνικού αποκλεισμού»

Με απόλυτη επιτυχία υλοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου το πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα «PROACTIVE», το οποίο αφορά στην εκπαίδευση αστυνομικών «πρώτης γραμμής» σε θέματα κοινωνικής διαμεσολάβησης και προληπτικής ασφάλειας σε πολλαπλά, διαφορετικά σημεία της χώρας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «PROACTIVE», για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο, αστυνομικοί και εκπρόσωποι των κοινοτήτων Ρομά συναντώνται και συνεργάζονται, ως μέλη της ίδιας κοινωνίας με κοινά συμφέροντα και κοινή στόχευση προκειμένου να εκπαιδεύσουν εκπροσώπους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Τροχαίας, της Άμεσης Δράσης, των Ο.Π.Κ.Ε. και τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων σε θέματα προληπτικής ασφάλειας.
Το πρόγραμμα «PROACTIVE» θέτει στην αιχμή την Ελληνική Αστυνομία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά...

«Καθαρή έξοδος»: Όνειρο ήταν και πάει


Λάβρο το Μαξίμου με δελτίο τύπου, κατήγγειλε τα μέσα ενημέρωσης «της διαπλοκής» ότι μετά την επίσκεψη Γιούνκερ (και τα μηνύματα που εξέπεμψε για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια), προφανώς έχασαν τον ύπνο τους, και επιδόθηκαν σε προσπάθεια να θάψουν την είδηση. 
Εύχεται δε, περαστικά τόσο στους διευθυντές και στους απελπισμένους ιδιοκτήτες τους, όσο και στη δύσμοιρη ενημέρωση.
 Το κατά πόσο δικαιώθηκαν τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία αντιπολιτευόμενα ή μη, γνωρίζουν να αξιολογούν τις ειδήσεις και να τους προσδίδουν τη αναλογούσα προβολή, φάνηκε από το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.
 Ωστόσο πριν από αυτό, προέχουν δύο παρατηρήσεις
Α) Το Δελτίου Τύπου υπογράφεται από το γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού της χώρας. Είναι δυνατό να χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα και τέτοιους χαρακτηρισμούς κατά των μέσων ενημέρωσης; 
Αυτό το δελτίο, και ακόμη πιο επιθετικό, θα μπορούσε να το στείλει κάλλιστα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και θα ήταν απολύτως συμβατό με τον ρόλο του. 
Είναι διαφορετικό να είσαι κομματικό στέλεχος και να εκδίδεις ανακοινώσεις και διαφορετικό να είσαι δημόσιος λειτουργός, επικεφαλής του Γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού. 
Πέραν αυτού, διαφαίνεται ξανά η γνωστή διάθεση, το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού να διεκδικεί ρόλο αρχισυντάκτη, να κρίνει ποιες ειδήσεις και πως, θα πρέπει να δημοσιεύονται!
Κάποιοι θα μιλούσαν για αντιδημοκρατική έφεση σε «Μαδουρισμό». 

Εποχή στο γύψο!!!


Πανηγύριζε χθες η «Αυγή» για την κανονικότητα που επιτέλους θα αποκτήσει η Ελλάδα ως χώρα μετά τα μνημόνια, την επόμενη ημέρα!
Ποια κανονικότητα; 
των 3.500 πλειστηριασμών τον μήνα;
Ποια κανονικότητα; 
της προνομοθετημένης μείωσης των συντάξεων και του αφορολογήτου. 
Η μόνη κανονικότητα που θα απολαύσει αυτή η χώρα είναι η κανονικότητα του προτεκτοράτου. Δηλαδή η αγωνία του μισθωτού καθώς βλέπει τον μισθό του να τελειώνει στις 15 του μηνός.
Κανονικότητα μετά τα μνημόνια δεν είναι μόνον η άγρια επιτήρηση που εξήγγειλε ο κ. Τσακαλώτος (πάνω στο… ολιστικό πρόγραμμα… Τσακαλώτου), αλλά η διαιώνιση τέτοιων τερατολογιών. Κανονικότητα για αυτήν την κυβέρνηση είναι η κανονικότητα Πολάκη και η κανονικότητα Παππά – μια Αυλή των Θαυμάτων δίχως έλεος για τη λογική, την ηθική και την ευπρέπεια.
Ποια κανονικότητα; εκείνη των τρολ; 
Ή μήπως μόλις βγούμε από τα μνημόνια τα γεμιστά της Θεανώς θα συνοδεύονται από ραπανάκια για την όρεξη; 
Είπε προχθές ο κ. Γιούνκερ δύο τρία κουρασμένα κομπλιμέντα για το προγονικό και υπέδειξε στο απογονικό, ή μάλλον υπαγόρευσε στο προτεκτοράτο το δέον γενέσθαι, ώστε να συνεχισθεί η λεηλασία κανονικότατα – αυτή είναι η κανονικότητα που μας περιμένει. 

Χαμένοι στο Διάστημα του ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ!

Ελλάδα & Τουρκία σε δύο κόσμους

Για δεκαετίες  οι εγχώριες  κυβερνώσες ελίτ στο πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρηματικό επίπεδο υπηρετούσαν & «επένδυαν» στην γεωπολιτική παραδοχή ότι Ελλάδα & Τουρκία, αποτελούν συμπληρωματικά μέρη μιας ενιαίας περιφερειακής οντότητας, ενταγμένης στην δυτική ζώνη επιρροής. 
Στην σταθερή βάση αυτή τόσο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου όσο και μετά από αυτόν στην εποχή των «τέλους των εθνών» υπεστήριζαν την προοπτική ότι  τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία θα έπρεπε να ανήκουν στους ίδιους δυτικούς συνασπισμούς. 
Στρατιωτικά στην Βόρειο Ατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) και οικονομικά, εμπορικά στην ευρωπαϊκή ζώνη και ενιαία αγορά (ΕΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση).
Ελλάδα και Τουρκία εντάχθηκαν από κοινού στο ΝΑΤΟ. Όχι όμως και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, για τον λόγο αυτό και το εύλογο πρόσφατα διατυπωμένο τουρκικό παράπονο από την πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν.  
Όμως η Τουρκία, που εξαιτίας του όγκου της και των χαρακτηριστικών της δεν θα μπορούσε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρώπη, απολάμβανε σε σταθερή βάση κάποια αντισταθμιστικά. 
Την γεωπολιτική της επιρροή στην Ελλαδική πραγματικότητα. 
Την πρόσκτηση εδαφών και δικαιωμάτων  σε βάρος του Ελληνισμού όπως συνέβη αρχικά με την κατάληψη εδαφών επί της Κύπρου και στη συνέχεια δικαιωμάτων επί του Αιγαίου. 

Είναι γάτα, είναι γάτα, ο Φανούρης με ... Φρεγάτα!

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι που όρισε ο Γιώργος Πατούλης

Με απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γεωργίου Πατούλη ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι με τις κάτωθι αρμοδιότητες:
●►Σπυρίδων Σταθούλης: 
Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοτικής Περιουσίας & Προμηθειών, Νομικών Υπηρεσιών.
●►Βασίλειος Κόκκαλης: 
Αντιδήμαρχος Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, θεμάτων Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Καταστημάτων, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.
●►Κωνσταντίνος Ρώτας: 
Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Υλοποίησης Σχεδίου Πόλης, Οικοδομικών Αδειών και Ελέγχου Αυθαιρέτων Κτισμάτων.
●►Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Αντιδήμαρχος Δ/νσης Διοίκησης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και θεμάτων Διαφάνειας.
●►Ευάγγελος Κάββαλος: Αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Έργων, Δ/νσης Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Στον Ωρωπό λέει αύριο την «αλήθεια» για τα ΔΙΟΔΙΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης


Στη 1:00 μ.μ. ξεκινά & η διημερίδα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της φούντας!

Mε τη συμμετοχή των Υπουργών Υγείας και Εργασίας, Βουλευτών και Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και δεκάδων ομιλητών από τον «ελληνικό κόσμο της κάνναβης», ακτιβιστών, επιστημόνων και επιχειρηματιών, πραγματοποιείται η διημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Πολυχώρο Σπούτνικ.
Όπως αναφέρει και στο σχετικό Δελτίο Τύπου της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ «ιεραρχεί πολύ ψηλά στην ατζέντα της τα ζητήματα της απαγόρευσης, καθώς και των πολλαπλών χρήσεων της κάνναβης, επιδιώκοντας πάντοτε να τροφοδοτεί τον δημόσιο διάλογο και να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης».
Σε αυτό το πλαίσιο, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου Διημερίδα με τίτλο «YES WE CAN–NABIS». 
Η Διημερίδα θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ (Κεραμεικού 46 & Μυλλέρου – Μεταξουργείο) και θα περιλαμβάνει συζητήσεις για την βιομηχανική, την φαρμακευτική και την ευφορική κάνναβη, έκθεση προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης, προβολές και άλλες ενημερωτικές δράσεις. 
Στις επιμέρους συζητήσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τα αρμόδια Υπουργεία, φορείς θεραπείας και απεξάρτησης, συλλογικότητες που ασχολούνται με τα αντίστοιχα πεδία, καθώς και εκπρόσωποι ποικίλων επιστημονικών κλάδων.

Στις 10:30 π.μ. ξεκινά η διημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ :«Μέτωπο φεμινιστικής δράσης για το τέλος της ανοχής στην έμφυλη βία»

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ο Τάκης Κωνστανακόπουλος αύριο στις 9:00 μ.μ. στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

Η Χριστίνα Μαραγκόζη αύριο στις 10:00 μ.μ. επί σκηνής «BABEL»


Αύριο η Έκθεση Φωτογραφίας Έργων του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Γ. Καραμέρος: Το «Let’s Do It Greece», οι πόλεις μας & το οπτικό μας νεύρο

Με τη συμμετοχή σχολείων, δήμων, εθελοντικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, σωματείων, συλλόγων, πολιτών και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούνται με επιτυχία στη βόρεια Αθήνα οι δράσεις εθελοντικής εκστρατείας «Let’s Do It Greece».
Ειδικότερα, υλοποιήθηκαν συντονισμένες παρεμβάσεις καθαρισμού και καλλωπισμού σε κοινόχρηστους χώρους, άλση, πλατείες, δρόμους και παραρεμμάτιες περιοχές, στέλνοντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς.
Για την υποστήριξη των δράσεων, που κορυφώνονται πανελλαδικά 
την Κυριακή 29/04/2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε περιοχές της βόρειας Αθήνας με το ειδικό λεωφορείο του «Let’s Do It Greece» και επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Παράνομες» διελεύσεις λεωφορείων του ΟΑΣΑ στην περιοχή Πολυδρόσου, καταγγέλει ο τοπικός Σύλλογος!

Από τον Οκτώβριο 2014 που άνοιξε το τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς προς τη Λ. Πεντέλης, εκτός την υπερτοπική κυκλοφορία παντός τύπου οχήματος  που βασανίζει τους κατοίκους του Παραδείσου & Πολύδροσου, αναπτύχθηκε σταδιακά το φαινόμενο της παράνομης διέλευσης και των λεωφορείων του ΟΑΣΑ κάθε ώρα του 24ωρου ακόμη και στην παραρεμάτια οδό Κορυτσάς (προστατευόμενη και χαρακτηρισμένη ως ήπιας κυκλοφορίας από το ΠΔ659 /Δ/1995
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν το Νέο Μαρούσι,  το  Πολύδροσο και τον Παράδεισο καρκινοβατούν στα γρανάζια της Δημόσιας Διοίκησης και μένουν ξεχασμένες σε κάποια συρτάρια… αν και ομόφωνα το ΔΣ Αμαρουσίου έχει ψηφίσει την υλοποίηση τους 2 φορές (Ιούλιος 2016 & Δεκέμβριος 2017)  !!!
Ο Δήμος Χαλανδρίου συστηματικά κωφεύει για τη συνεργασία στο πεδίο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την περιοχή του Πολύδροσου και επιδεικτικά ακόμη δεν μονοδρομεί την παραρεμάτια οδό Ροδοδάφνης (συνέχεια της οδού Κορυτσάς)...αν και αυτή αποτελεί  προστατευόμενη και χαρακτηρισμένη ως ήπιας κυκλοφορίας οδό από το ΠΔ 659 /Δ/1995.

Ο Γιουνκέρ & η φυλή των Παπούα

Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, είχε επηρεαστεί από τη ζέστη στο Μαξίμου χωρίς air condition ή αν έφταιγε η αγάπη του για το κρασί. 
Ή αν έφταιγε απλώς ότι θεωρεί πως απευθύνεται σε λαό ηλιθίων. 
Η χτεσινή του ομιλία θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τις extreme εμφανίσεις που κάνει ο Κάρολος της Βρετανίας στους Παπούα της Ν. Γουινέας. 
Αν και οι Παπούα έχουν ακόμα έναν αυτοσεβασμό.
Ξεκινώντας από τα ελάσσονα, έχουμε βαρεθεί να ακούμε από κάθε ξένο που περνάει από τη χώρα ύμνους για τη φιλοσοφία, τον Μίκη, τη Μελίνα, το (σχεδόν ανύπαρκτο) αντιστασιακό πνεύμα των νέων Ελλήνων (που τρώνε κάθε καρπαζιά αδιαμαρτύρητα), από το οποίο… «δονήθηκε όλη η Ευρώπη», και άλλες τέτοιες γλειψιματικές, δήθεν κολακευτικές μεγαλοστομίες. 
Για μια κοινωνία και μια πολιτική ηγεσία, που έχουν γίνει το Μεγάλο Ερώτημα των Ευρωπαίων πολιτικών εδώ & 8 χρόνια
Οι οποίοι αναρωτιούνται «πώς αντέχουν αδιαμαρτύρητα οι Έλληνες» και βεβαιώνουν ότι «τέτοια οικονομική αντιμετώπιση θα οδηγούσε κάθε ευρωπαϊκό λαό σε εξέγερση»!
Και συνέχισε την κοροϊδία ο Λουξεμβούργιος πολιτικός, πλέκοντας το εγκώμιο του ελληνικού λαού «για το κουράγιο, τη θέληση και τις θυσίες». 
Με τα οποία «ξεπερνάμε τα εμπόδια»!
Τα μόνα εμπόδια που ξεπεράστηκαν ήταν οι αρνήσεις που άκουγαν οι τροϊκανοί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την απόλυτη και χωρίς όρους παράδοση του πλούτου της χώρας. 
Εξ αιτίας των οποίων έπεσαν σε δυσμένεια και υπονομεύτηκαν, όπως ομολόγησε κυνικά ο ίδιος ο δρ Σόιμπλε. 

Κι ο χαβαλές τον χαβά του…


Ποιος είναι αυτός ο Κριμιζής και πάει να κάνει ρόμπα τον κ. Νίκο Παππά; 
Κατ’ αρχάς ο κ. Νίκος Παππάς είναι ρόμπα ρόμποκοπ! 
Δεν παθαίνει τίποτα, δεν ιδρώνει τ’ αυτί του, είναι εφτάψυχος (όπως οι γάτοι Ιμαλαΐων). 
Κι ύστερα, τι πάει να πει το ότι ο κ. Κριμιζής έστειλε το Βόγιατζερ 1 και το Βόγιατζερ 2 στο διάστημα; 
εδώ ο κ. Παππάς έχει στείλει στην ξενιτιά 500.000 Ελληνάκια (μαζί με τη Ν.Δ.) και στον διάολο 2.000.000 Έλληνες που δεν έχουν να φάνε ούτε βουλγάρικο ψωμί. 
Τα πράγματα είναι απλά: 
ο κ. Παππάς χρειαζόταν μια προσωπικότητα για να τη βάλει μόστρα και η προσωπικότητα σφύριξε! 
Κακώς! 
Δεν κάνουμε προκοπή έτσι! 
Και στο κάτω - κάτω ο κ. Παππάς διαθέτει πτυχίο από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας με μεταπτυχιακό πέντε αστέρων στα πεντάστερα (Hotels). 
Ο κ. Κριμιζής τι διαθέτει; 
Μια υπέρλαμπρη καριέρα πολύτιμη για την Ελλάδα; 
Η «καριέρα είναι χολέρα», κύριοι! 
Απόδειξηη κυρία Αυλωνίτου! 
Δηλώνει ωραία, δηλώνει έξυπνη, δηλώνει μορφωμένη κι όμως πάει χαμένη. 
Σαν τις γαλλικές φρεγάδες. 

Η Περιφέρεια Αττικής στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς


Με δικό της περίπτερο συμμετέχει για πρώτα φορά η Περιφέρεια Αττικής στην 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς που ξεκίνησε στο καταπράσινο περιβάλλον του Άλσους Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» και θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου 2018. 
Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την οικολογική διαχείριση των αποβλήτων μέσω των προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που προωθούν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) καθώς και για τις δράσεις ανάδειξης της βόρειας Αθήνας σε πολιτιστικό προορισμό μέσω του συνεργατικού σχηματισμού «Discover North Athens».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά: 
«Καλούμε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου να έρθουν στην Κηφισιά και να υποδεχτούν την άνοιξη στη καθιερωμένη επι δεκαετίες γιορτή της ανθοκομίας. 
Στο περίπτερό μας, θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για το συσκευασμένο, φυσικό εδαφοβελτιωτικό προϊόν που παράγει ο ΕΔΣΝΑ με την επεξεργασία υλικών από τις λαϊκές αγορές.

Ίσως τους σώσει… ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

Ο νέος επικεφαλής της ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς θα πρέπει να επιστρατεύει τη χάρη του ινδάλματός του, του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, μήπως και ακινητοποιήσει το χρόνο, για χάριν της κυβέρνησης. 
Κατόρθωμα που όπως γράφει ο επικεφαλής της ελληνικής ΝΑΣΑ, έχουν επιτελέσει μόνο δύο πρόσωπα! 
Ο… Ιησούς του Ναυή για να μεγαλώσει τη μέρα και να προλάβουν να νικήσουν οι Ισραηλίτες στο λόφο της Γαβαών, και ο Αγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, προς χάριν μιας παρέας καλογριών από τα Μέγαρα, που θα αργούσαν να γυρίσουν στο μοναστήρι αν ο Αγιος δεν είχε ακινητοποιήσει («συστείλει») για χάρη τους το χρόνο!
Όχι τίποτε άλλο, αλλά να προλάβει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τα 88 προαπαιτούμενα, που έχουν και αυτά ακινητοποιηθεί. 
Ετσι έχει πλέον υπερκεραστεί το Eurogroup 21ης Ιουνίου και οι ελπίδες μετατίθενται γι αυτό τη 12ης Ιουλίου - και έχει ο Θεός, που θα ‘έλεγε και ο Αγιος. 
Το πολύ πολύ να κάνει το θαύμα του και να γίνει ένα έκτακτο Eurogroup αργότερα, στο κατακαλόκαιρο, ενώ μέσω διακοπών.
Αλλωστε οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να έχουν απαιτήσεις. 

Το ανέκδοτο της πειθαρχίας

Θα μπορούσε να εκληφθεί και ως το πιο σύντομο ανέκδοτο... 
Αλλά ποιο σύντομο ανέκδοτο να πρωτοθυμηθεί κανείς αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ; 
Το αναφέρω επειδή ως τέτοιo πληροφορούμαι ότι εξέλαβαν οι συριζαίοι διαφωνούντες στο νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια την προχθεσινή προειδοποίηση της Εφης Αχτσιόγλου ότι θα τεθεί θέμα πειθαρχίας. 
«Ας γελάσω...» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο πηγής μου, που επιμένει ότι οι «εξτρεμιστικές», όπως τις θεωρούν οι διαφωνούντες, ιδέες της ομάδας των «53+» δεν εξυπηρετούν απαραιτήτως τον πρωθυπουργό, αλλά την ατζέντα που έχει η ομάδα την επομένη των εκλογών. 
Και η οποία αφορά το «αριστερό αποτύπωμα». 
Κοινώς τον παλαιό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ (δεν χρειάζεται να αναφέρω τα ποσοστά) και, πάντως, όχι το ποσοστό που φαίνεται να έχει «μπετονάρει» ο Τσίπρας.
                               «Εσάς τι σας νοιάζει;»
Για του λόγου το αληθές, έτερη πηγή μού θύμισε μια αποστροφή της Θεανώς Φωτίου σε αντίστοιχο brainstorming με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούσαν στην περικοπή των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων τον περασμένο Ιανουάριο
«Και εσάς τι σας νοιάζει αν κόψουμε επιδόματα από ανθρώπους που δεν μας ψηφίζουν;». 
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Tα όπλα «ήπιας ισχύος» των Γερμανών «φίλων» μας...

       Γερμανικά think tanks για την... Ελλάδα
Επαναδημοσιεύουμε το κείμενο της 15ης Οκτωβρίου 2012 το οποίο στηρίχτηκε στο εξαιρετικό ρεπορτάζ της συναδέλφου Αριστοτελίας Πελώνη, για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας σε σχέση με τα  Γερμανικά think tanks & το ρόλο που διαδραματίζουν στην παγίωση της Ευρωγερμανικής Οικονομικής κατοχής στη χώρα μας...
=========================================
Παραρτήματα στην Ελλάδα άνοιξαν τα γερμανικά Ινστιτούτα (think tanks) όλων των πολιτικών χώρων της Γερμανίας, μετά από απόφαση της καγκελαρίου κ. Μέρκελ.
Το μάθαμε από ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη  με εκπροσώπους των Ιδρυμάτων αυτών, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης
ο οποίος έχει τοποθετηθεί από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά 
σε θέση αντίστοιχη με εκείνη του κ. Χάνς - Γιόαχιμ Φούχτελ
(του συντονιστή δηλαδή της ΕλληνοΓερμανικής συνεργασίας).
Στη συνάντηση,  συμμετείχαν το Ινστιτούτο Αντενάουερ 
Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τους εκπροσώπους των Ινστιτούτων μέσω της συνεργασίας τους με τα αντίστοιχα ελληνικά πολιτικά Ινστιτούτα να μην περιοριστούν μόνο στις ιδεολογικές προσεγγίσεις και ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά να συμβάλλουν, το καθένα στο χώρο που εκπροσωπεί, στην ανάδειξη της θετικής εικόνας της Ελλάδας και στην αναγνώριση των θυσιών που κάνει ο ελληνικός λαός και των προσπαθειών που κάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Ίδρυμα «Konrad Adenauer»:Απο σήμερα έως τις 29 Απριλίου θα διεξαχθεί η Πολιτική Ακαδημία

H Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος «Konrad Adenauer» & της ΟΝΝΕΔ έχει ως σκοπό να αναπτύξει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των νέων ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, τις πολιτικές νεολαίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και την κοινωνία των πολιτών.
Μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο πολύπλοκο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. 
Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται για να διαμορφώσουν ή να ενισχύσουν την πολιτική τους επιχειρηματολογία.

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΟΚΤΩ(08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (15/2018), η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους
2018
2. Έγκριση ή μη εντάλματος προπληρωμής για την αντιμετώπιση των εξόδων ετήσιας
συνδρομής στο ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ICLEI για το έτος 2018 του Δήμου Αμαρουσίου
3. Έγκριση ή μη εντάλματος προπληρωμής για την αντιμετώπιση των εξόδων ετήσιας
συνδρομής στο Knowledge Society Forum του Δικτύου EUROCITIES (πρώην Telecities) για
το έτος 2018 του Δήμου Αμαρουσίου

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

«Ανεμοζάλη» αύριο στις 9:30 μ.μ. στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Το Σάββατο η εκδήλωση θέμα «Μικρασία... Δεν ξεχνώ»

Εθελοντική δράση καθαρισμού στην παραρεμάτια Περιοχή Πολυδρόσου Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης:«Η σύνθεση & η συνεργασία όλων αποδίδει για την πόλη μας εξαιρετικά αποτελέσματα»
Ο Δήμος Αμαρουσίου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας «Let΄s do it Greece», η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, συμμετείχε στην εθελοντική δράση καθαρισμού της παραρεμάτιας περιοχής Πολυδρόσου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της μαθητικής εβδομάδας εθελοντισμού
Πρόκειται για μία προσπάθεια, η οποία οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους, να ενώσουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη αγκαλιά εθελοντισμού και προσφοράς.
Στο πλαίσιο της «Ημέρας Εθελοντισμού & Δράσης», με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου πολίτες και μαθητές συντονίστηκαν για να φροντίσουν και να ομορφύνουν την παραρεμάτια περιοχή Πολυδρόσου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε, εμείς οι ίδιοι, «να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για μεγάλη συμμετοχή και τόνισε ότι η σύνθεση και η συνεργασία όλων αποδίδει για την πόλη μας εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ αναφερόμενος στον εθελοντισμό ο κ. Πατούλης επεσήμανε:

Το «Κτήμα» Συγγρού στην εκπομπή της ΕΡΤ 2 ...«Εντός Αττικής»!

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους συντελεστές της εκπομπής της ΕΡΤ 2 «Εντός Αττικής», για το αφιέρωμα που έκαναν για το «Κτήμα Συγγρού»  & το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών
                        -------------------------------------------
Βρίσκεται στο «περικάρδιο» της πόλης. 
Εντός Αττικής δηλαδή. 
Ένας πνεύμονας πρασίνου ανέγγιχτος από ανθρώπινο χέρι.
Το δάσος κτήματος Ανδρέα και Ιφιγένειας Συγγρού είναι μια όαση του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας και ένας θύλακας Ιστορίας αλλά και Παιδείας.
Είναι έκτασης περίπου 950 στρεμμάτων, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καλυμμένα με χαλέπιο πεύκη. 
Είναι το μοναδικό εναπομείναν φυσικό δάσος της ευρύτερης περιοχής και ολόκληρου του λεκανοπεδίου Αττικής.
Τοποθετημένο στις υπώρειες της Πεντέλης, διαθέτει φυσικές πηγές νερού και πλούσια βλάστηση, στην οποία κυριαρχεί ακόμα και σήμερα ο μεσογειακός πευκώνας. 
Το κτήμα δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει τη θερινή έπαυλη του εθνικού ευεργέτη και δίνει υπόσταση στο όραμα της γυναίκας του με τη Γεωργική Σχολή που δημιούργησε τότε με σκοπό να συμβάλει στη «μόρφωση καλών γεωργών και κηπουρών». 
Τηρουμένων των αναλογιών ήταν το πρώτο campus του ελληνικού κράτους, διότι διέθετε κοιτώνες για τους σπουδαστές.

Τα κωλοτουμπόπαιδα ...

Το επικίνδυνο με τον Τσίπρα είναι ότι νομίζει πως μπορεί να τα κάνει όλα. 
Είναι και αποτρόπαιο, αλλά, για την ώρα, μας ενδιαφέρει το επικίνδυνο.
Νομίζει ότι μπορεί να δουλεύει το κόμμα του και να εξαπατά τον κόσμο όλο φερ’ ειπείν με την καθαρή έξοδο. 
Πιστεύει ότι εν όψει εκλογών μπορεί να εκμαυλίσει με διορισμούς και να εξαγοράσει συνειδήσεις με επιδόματα. 
Διαδίδει ο ίδιος και αφήνει το περιβάλλον του να διαρρεύσει ότι δεν είναι υποχρεωμένοςπάντα ο Τσίπραςνα τηρήσει την υπογραφή του για την περαιτέρω μείωση των συντάξεων σε λίγους μήνες καθώς και για τη μείωση του αφορολόγητου
Με αδάμαστο κυνισμό επιχειρεί να μας εξαπατήσει για μιαν ακόμα φορά ενώ ταυτοχρόνως γνωρίζει ότι δεν μπορεί πλέον να το κάνει! 
Κι όμως το επιχειρεί! Αξιοσημείωτο! όντως αξιοσημείωτο! Για όλες τις επιστήμες.
Ο Τσίπρας δεν έχει αφήσει κανένα έγκλημα από εκείνα που διέπραξαν οι προκάτοχοί του, χωρίς να επιστρέψει ο ίδιος σε αυτό. 
Για να το διαπράξει εκ νέου. 

ΔΗΣΥ & Ποτάμι, ξανά πολιτικοί βαστάζοι του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Τις ημέρες που η κυβέρνηση ξεπουλάει τη ΔΕΗ με όρους πλέον απεχθείς από εκείνους των προηγούμενων «γερμανοτσολιάδων», χρειαζόταν ένα ριζοσπαστικό αντιστάθμισμα, και το εντόπισε στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Δεν είναι πρώτη φορά. 
Με το που έσκυψε το… περήφανο αντιμνημονιακό κεφάλι της στους «τοκογλύφους» δανειστές, αναζήτησε σανίδα σωτηρίας στο Σύμφωνο Συμβίωσης. 
ΔHΣY, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων το ψήφισαν ασμένως, ενώ χείραν βοηθείας έδωσαν και βουλευτές της ΝΔ.
Δεν είχαν κατανοήσει ότι η θεσμοθέτηση του Συμφώνου ήταν ένα ακόμη εξάρτημα στην πολιτική εργαλειοθήκη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το ίδιο και η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. 
ΔΗΣΥ και Ποτάμι συνέτρεξαν το ριζοσπαστικό νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του σε ειδικού προσανατολισμού περιοδικό, αγνώμων και επιθετικός, κράτησε «όλο το χαρτί» για το κόμμα του. 
Επιτέθηκε σε αυτούς «που δεν το είχαν ψηφίσει τόσα χρόνια» και δεν έδειξε ελάχιστη μεγαθυμία να αναγνωρίσει ότι «αυτοί» το ψήφισαν τώρα μαζί του.
Και βέβαια η καλόβολη στάση της αντιπολίτευσης συνεχίστηκε και στο θέμα της ανέγερσης του τζαμιού. Υπερψήφισαν η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. 
Πέραν της ΧΑ δεν ψήφισαν και οι συγκυβερνήτες ΑΝΕΛ! 
Αλλά η κυβέρνηση ενέταξε «περήφανα» το νομοσχέδιο στον απολογισμό του κυβερνητικού της έργου, ερήμην φυσικά της συνδρομής της αντιπολίτευσης!

Άλλα χρόνια, άλλα ... ήθη !

Απόπειρα φιμώσεως του «e-Amyna» κατ’ απαίτηση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου!!!

Την ολοένα αυξανόμενη ροπή προς την αυταρχική δημοκρατία ισλαμικού τύπου αλλά και την στοχοποίηση των ελληνικών βημάτων δημοσιογραφικής ενημερώσεως από πλευράς Τουρκίας, επιβεβαίωσε απόφαση τουρκικού δικαστηρίου με την οποία ζητείται από το Twitter να παρέμβει στον λογαριασμό ελληνικής ιστοσελίδας εξειδικευμένης σε θέματα Άμυνας. 
Με τον συγκεκριμένο λογαριασμό της, η ελληνική ιστοσελίδα e-Amyna απευθύνεται στο διεθνές κοινό και το εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα το τουρκικό δικαστήριο, ζητείται λογοκρισία λόγω της συστηματικής καταγραφής των τουρκικών απωλειών σε στρατιωτικό προσωπικό, κατά την διάρκεια της πρόσφατης Επιχειρήσεως ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΑΙΑΣ στην Συρία. 
Ενημέρωση δηλαδή, η οποία εκ των πραγμάτων προέρχεται από τουρκικές ανοικτές πηγές.
Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει την βαρύτητα που αποδίδουν οι τουρκικές υπηρεσίες στην συλλογή πληροφοριών και την καταγραφή δραστηριότητος των ανοικτών πηγών, όπως και τον παρανοϊκής συλλήψεως πόλεμο που έχει κηρύξει ο πρόεδρος Ερντογάν σε μέσα κοινωνικής δικτυώσεως όπως το Twitter, προκειμένου να φιμώσει την ελευθερία του λόγου. 
Ειδικώς όμως, η συγκεκριμένη εξέλιξη που στρέφεται εναντίον δημοσιογραφικού βήματος στην Ελλάδα, κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποκρύπτει σπέρματα ιβρυδικού πολέμου μεταξύ του φάσματος του κυβερνοπολέμου και των ΜΜΕ, με απώτερο στόχο την δυσφήμηση της χώρας, αφού ως πρόσχημα χρησιμοποιείται η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.