Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ίσως τους σώσει… ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

Ο νέος επικεφαλής της ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς θα πρέπει να επιστρατεύει τη χάρη του ινδάλματός του, του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, μήπως και ακινητοποιήσει το χρόνο, για χάριν της κυβέρνησης. 
Κατόρθωμα που όπως γράφει ο επικεφαλής της ελληνικής ΝΑΣΑ, έχουν επιτελέσει μόνο δύο πρόσωπα! 
Ο… Ιησούς του Ναυή για να μεγαλώσει τη μέρα και να προλάβουν να νικήσουν οι Ισραηλίτες στο λόφο της Γαβαών, και ο Αγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, προς χάριν μιας παρέας καλογριών από τα Μέγαρα, που θα αργούσαν να γυρίσουν στο μοναστήρι αν ο Αγιος δεν είχε ακινητοποιήσει («συστείλει») για χάρη τους το χρόνο!
Όχι τίποτε άλλο, αλλά να προλάβει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τα 88 προαπαιτούμενα, που έχουν και αυτά ακινητοποιηθεί. 
Ετσι έχει πλέον υπερκεραστεί το Eurogroup 21ης Ιουνίου και οι ελπίδες μετατίθενται γι αυτό τη 12ης Ιουλίου - και έχει ο Θεός, που θα ‘έλεγε και ο Αγιος. 
Το πολύ πολύ να κάνει το θαύμα του και να γίνει ένα έκτακτο Eurogroup αργότερα, στο κατακαλόκαιρο, ενώ μέσω διακοπών.
Αλλωστε οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να έχουν απαιτήσεις. 
Οπως έγραψε - πάλι - ο νέος έλληνας … «διαστηματάρχης», όταν εμείς χτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες, αυτοί ζούσαν στις λάσπες και έτρωγαν ωμό κρέας. 
Και πολύ τους πάει – θα συμπληρώναμε - που καταδεχόμαστε να μας δανείζουν.
Ωστόσο ο Άγιος μάλλον… δεν θα παρέμβει, ούτε φώτισε τον κ. Τσακαλώτο ο οποίος τεθλιμμένος παραδέχτηκε στους FT ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία θα είναι συχνότερη. 
Έως & 4 επισκέψεις το χρόνο αντί για δύο, όπως στις άλλες χώρες που είχαν Μνημόνιο.
                                                            Οι φόβοι του πρωθυπουργού
Για να εισέλθουμε στην σοβαρή πλευρά των πραγμάτων, αυτή η ομολογία ήχησε άσχημα στο Μαξίμου, που πιστεύει ότι διαχρονικά θα μπορεί να παρουσιάζει μια αλλοιωμένη, ευδαίμονα όψη της πραγματικότητας, και αυτή θα γίνεται πιστευτή όπως τον πρώτο καιρό της αθωότητας, κατά την οποία περιέφερε το κλισέ του «ηθικού πλεονεκτήματος». 
Γι’ αυτό και ενεργοποιήθηκε η επιθετική στάση της ΕΡΤ στο πρόσωπό του, και η υπόμνηση ότι ηγείται των «53».
Άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν επακριβώς τους πολιτικούς φόβους του πρωθυπουργού - και δεν αναφερόμαστε σε συνεργάτες του – μας επισήμαναν ότι το μεγάλο άγχος του είναι να μην χάσει στην κοινή γνώμη που τον ενδιαφέρει, το χρίσμα του Αριστερού (δηλαδή το επίχρισμα)!
Δεν τον ενδιαφέρουν οι επιθέσεις που υφίσταται από τη Ν.Δ. Αυτές τις θεωρεί δεδομένες και ως ένα σημείο επωφελείς, αφού έχουν ως αποτέλεσμα να συσπειρώνουν το κόμμα του. 
Ούτε τον ενοχλούν οι επιθέσεις από την κα Γεννηματά, παρά μόνο στο μέτρο που αυτές υψώνουν τείχη για αυριανή τους συνεργασία.
Τον φοβίζουν όμως οι εξ αριστερών αντιπολιτευτικές πρακτικές των πρώην συντρόφων του της ΛΑΕ και της Ζωής! (Γι' αυτό και η σκληρή του στάση με τα ΜΑΤ απέναντί τους), καθώς και οι αμφισβητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος. 
Γνωρίζει π.χ. ότι ο Φίλης δεν είναι μόνος & δεν… είναι ένας. Γνωρίζει ότι η κριτική του πρώην υπουργού εναρμονίζεται με τις βουβές, ως τώρα, αντιρρήσεις μεγάλου τμήματος της κομματικής βάσης, που είναι ευρύτερο του κύκλου των «53».
Ο Φίλης είναι συμπαθής και έχει την καλή μαρτυρία όλων των τάσεων. 
Ασχέτως πως ηχούν οι θέσεις του στο εκτός κόμματος κοινό, εντός του κόμματος η φωνή του έχει εμβέλεια. 
Συμφωνούν ή όχι μαζί του οι σύντροφοι, γνωρίζουν ότι αυτά επί των οποίων ενίσταται, τα πιστεύει. Τα λέει υπέρ του συμφέροντος του κόμματος και της ιδεολογίας του, και όχι υπέρ προσωπικής καρέκλας (την ίδια άποψη έχει και η στήλη).
Ο εσωκομματικός παράγων εξ αριστερών είναι ο ένας φόβος του κ. Τσίπρα 
Ο άλλος είναι οι επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων στις οποίες τον αναγκάζουν οι δανειστές. 
Όχι οι επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση του λαού, αλλά στην απαξία που αυτή θα φέρει στο κόμμα του και το πρόσωπό του.
Τον προβληματίζει (για να μην πούμε τον «στοιχειώνει» και φανεί δραματοποιημένο) η ταχεία κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, αφ΄ ής στιγμής εφάρμοσε τα μνημονιακά μέτρα. 
Γνωρίζει επίσης την τύχη του γαλλικού σοσιαλιστικού και του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, επειδή υπηρέτησαν στρατηγικές τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως νεοφιλελεύθερες, και τις οποίες ο ίδιος τώρα εφαρμόζει εις πολλαπλούν.
Το πρόβλημά του δεν είναι η μεταμνημονιακή εποπτεία. 
Το πρόβλημά του είναι ότι αυτή ομολογήθηκε εν ψυχρώ από τον κ. Τσακαλώτο, και δεν άφησε χρόνο στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου να την αμπαλάρει με ωραίες λέξεις, ανώδυνες και – κατά το συνήθειο – πανηγυρικές.
Κοντολογίς με τη δήλωση Τσακαλώτου καταρρέουν οι γενναίες «αριστερές» διακηρύξεις στα περιφερειακά συνέδρια, ότι «Αυτή τη φορά δεν θα αποφασίσει κανείς για εμάς χωρίς εμάς».
Να δεις Αλέξη τι μας έχουν για μετά… 

                                                                        Του Γιάννη Σιδέρη
                                                                       € $  ●► « » ▲▼◄
ΠΗΓΗ://www.liberal.gr/arthro/201542/politiki/2018/isos-tous-soseii-o-agios-porfurios-o-kausokalubitis-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου