Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

«ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Μία σημαντική δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών πραγματοποίησαν με μεγάλη  επιτυχία οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το σύλλογο  «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» & το Δήμο Αμαρουσίου.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου κ. Γεώργιος Βλάχος, αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:
«Εστιάζουμε στη φωτεινή πλευρά του γεγονότος, στην πλευρά της αλληλεγγύης. Αυτή που μας δίνει ώθηση να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια και αποφασιστικότητα τις δυσκολίες της καθημερινότητάς μας.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι με όραμα, όσο υπάρχει προσπάθεια το όραμα να γίνει πράξη, όσο υπάρχει θέληση και όρεξη για αλλαγή, τόσο θα μας καρτερεί η ελπίδα.

 Συγχαίρω τα παιδιά μας και τις καθηγήτριες τους Ναταλία Δρακωνάκη και Μαρία Ντάβαρη για αυτή την πρωτοβουλία για τον πολύ χρόνο και κόπο που διέθεσαν έξω από το εργασιακό ωράριο, με μόνη ανταμοιβή, την ηθική ικανοποίηση που απλόχερα προσφέρουμε εμείς οι συνάδελφοι τους και οι συμμαθητές τους.
Η ομάδα αυτή των δύο καθηγητών και των 40 μαθητών πορεύεται με την αρχή: 
«Ο απαισιόδοξος παραπονιέται για τον άνεμο, ο αισιόδοξος περιμένει τον άνεμο να αλλάξει, αλλά εμείς ρυθμίζουμε ανάλογα τα πανιά μας». Ευχαριστώ προσωπικά το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και την Αντιδήμαρχο Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη για την πολύτιμη βοήθειά τους που χωρίς αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή.»  
Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη μετέφερε η Αντιδήμαρχος κα Ρένα Χαλιώτη υπογραμμίζοντας τη σημασία της δράσης   για όλους μας.
«Σήμερα οι νέοι μας με την πρωτοβουλία τους αυτή μας έδωσαν ένα ουσιαστικό μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, γιατί μέσα από την πράξη τους αυτή, αντλούμε ελπίδα και αισιοδοξία για ένα πιο ανθρώπινο και με κοινωνική ευαισθησία μέλλον της πατρίδας μας. Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε το όραμα ελπίδας σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.»  
Η κα Άννα Παϊσίου Αιματολόγος, Επιμελήτρια Β΄ στη µονάδα µεταµόσχευσης µυελού των οστών Νοσοκοµείου Παίδων «Αγία Σοφία», ογκολογική µονάδα παίδων «Μαριάνα Βαρδινογιάννη» παρουσίασε αναλυτικά και σε βάθος τους τρόπους λήψης δείγματος μυελού των οστών, τη διαδικασία που ακολουθείται εάν κάποιος βρεθεί συμβατός και μίλησε για την ανάγκη προσφοράς μυελού των οστών, καθώς και για τη δραστηριότητα και το έργο του συλλόγου  «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Επίσης, με τρόπο που συγκίνησε το κοινό και με πειστικό τρόπο η κα Παϊσιου κάλεσε τους παριστάμενους να γίνουν πολλαπλασιαστές των αξιών της προσφοράς στο συνάνθρωπό μας που εκφράζεται μέσα από το όραμα ελπίδα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Άλκης και ο Άγγελος δύο δίδυμα αδέλφια μετέφεραν με παραστατικό τρόπο την προσωπική τους εμπειρία, όταν στα δέκα τους χρόνια χρειάστηκε ο ένας αδελφός να γίνει λήπτης και ο άλλος δότης μυελού των οστών στον αδελφό του εφόσον ήταν συμβατός. 
Ο καθένας μίλησε από τη δική του θέση ως λήπτης και ως δότης, αντίστοιχα, στέλνοντας το μήνυμα της αισιοδοξίας και της εθελοντικής προσφοράς στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.                 
Κλείνοντας την εκδήλωση οι μαθητές παρουσίασαν την ταινία δράσης με τίτλο:
«Εσύ θα γινόσουν δότης;» και ερμήνευσαν τραγούδια αναφορικά με το θέμα όπως « Γίνε μαζί μου παιδί», «Χέρια σαν κι αυτά» και το τραγούδι της δράσης 
«Όταν είσαι δότης γίνεσαι ιππότης».
Η δράση των παιδιών είχε άμεση απήχηση στο ακροατήριο, καθώς πολλοί από τους παριστάμενους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις εγγράφηκαν στη λίστα εθελοντών δοτών μυελού των οστών με τη λήψη στοματικού επιχρίσματος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε & απηύθυνε χαιρετισμό η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας κ Αναστασία Άνθη, καθώς & εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.     
                                                            € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου