Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Το πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα «PROACTIVE»

Γ. Πατούλης: «Είναι αναγκαία και απαραίτητη από ποτέ η προσπάθεια σχεδιασμού εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των αιτιών του κοινωνικού αποκλεισμού»

Με απόλυτη επιτυχία υλοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου το πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα «PROACTIVE», το οποίο αφορά στην εκπαίδευση αστυνομικών «πρώτης γραμμής» σε θέματα κοινωνικής διαμεσολάβησης και προληπτικής ασφάλειας σε πολλαπλά, διαφορετικά σημεία της χώρας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «PROACTIVE», για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο, αστυνομικοί και εκπρόσωποι των κοινοτήτων Ρομά συναντώνται και συνεργάζονται, ως μέλη της ίδιας κοινωνίας με κοινά συμφέροντα και κοινή στόχευση προκειμένου να εκπαιδεύσουν εκπροσώπους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Τροχαίας, της Άμεσης Δράσης, των Ο.Π.Κ.Ε. και τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων σε θέματα προληπτικής ασφάλειας.
Το πρόγραμμα «PROACTIVE» θέτει στην αιχμή την Ελληνική Αστυνομία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά...
ενισχύοντας το αστυνομικό προσωπικό ως αναπόσπαστο κρίκο της κοινωνικής αλυσίδας προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πρόσφορων συνθηκών αλληλοκατανόησης, συναντίληψης και συλλειτουργίας με τις κοινότητες Ρομά για τη δημιουργία ασφαλών τοπικών κοινωνικών.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία γι’ αυτή την πρωτοβουλία και τόνισε: 
«τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και ο Δήμος Αμαρουσίου είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο σημαντικό έργο των Ελλήνων αστυνομικών και επεσήμανε ότι είναι αναγκαία και απαραίτητη από ποτέ η προσπάθεια σχεδιασμού εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των αιτιών του κοινωνικού αποκλεισμού και τη θεμελίωση των προϋποθέσεων ισότιμης πρόσβασής σε όλα τα αγαθά που προσφέρονται από το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος σε όλους τους Έλληνες Πολίτες».
                                                  € $  ●► « » ▲▼

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου