Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Όμιλος για την Unesco Β.Π: «Ενώνουμε δυνάμεις για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του παιδιού στη στέγη»

Θεσμική πρωτοβουλία συλλογικών εκπροσώπων για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού
«Ενώνουμε δυνάμεις για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του παιδιού στη στέγη»
Επίσημη συνάντηση διακεκριμένων συλλογικών εκπροσώπων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου, για τη χάραξη κοινής στρατηγικής μέσα από τη δημιουργία ενός νέου Φορέα που θα προασπίζεται θεσμικά τα δικαιώματα του παιδιού αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Να σημειωθεί πως εμπνευστής της εποικοδομητικής αυτής πρωτοβουλίας είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής και επίτιμο μέλος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. κ. Κώστας Νταλούκας.
Επίσημοι φορείς που συνδράμουν της προσπάθειας ως ισότιμα μέλη είναι η Πρόεδρος του Όμιλου για την UNESCO Β. Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης, κα Μαρίνα Πατούλη - Σταυράκη, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» κ. Γιάννης Λιάρος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών κ. Γεώργιος Σταθόπουλος, αλλά και φυσικά πρόσωπα, διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα ενασχόλησής τους όπως: 
ο Δικηγόρος κ. Θάνος Αλεξόπουλος και οι νομικοί σύμβουλοι Αργυρώ - Ίρις και Μαρία Μαυριδάκη με εξειδίκευση στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Στη συνάντηση το «παρών» έδωσε η Γραμματέας του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. και έγκριτη νομικός κα Αναστασία Χρόνη.

Με αφορμή τη θεσμική πρωτοβουλία για τη σύσταση του νέου Φορέα έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις από εκπροσώπους – μέλη του:
Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. κα Μαρίνα Πατούλη: 
«Την πιο κρίσιμη περίοδο για την Πατρίδα μας μόνο συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε. Η στήριξη του παραδοσιακού θεσμού της οικογένειας, που είναι συνυφασμένη με την ιστορική εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση του Κράτους δικαίου, θεωρείται επιτακτική ανάγκη. Έχουμε χρέος, ως Φορείς, απέναντι σε κάθε οικονομική ή άλλου είδους απειλή να δημιουργήσουμε δίχτυ κοινωνικής προστασίας κυρίως για τα παιδιά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. συνδράμει αποφασιστικά της όλης προσπάθειας για την διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών ζωής για όλους».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών κ. Κώστας Νταλούκας: 
«Τα παιδιά είναι το μέλλον αυτής της χώρας. Εμείς ως άνθρωποι, επιστήμονες, αλλά και πολίτες αυτού του τόπου δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητοι και αδιάφοροι μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, η Ελληνική Οικογένεια αλλά κυρίως τα παιδιά μας σήμερα. Όλοι εμείς οι φορείς που καθημερινά ασχολούμαστε με τα παιδιά, την οικογένεια και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αποφασίσαμε ότι έχουμε χρέος και καθήκον να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε εντός και εκτός Ελλάδος, για λογαριασμό των παιδιών, τα λόγια: «Δικαίωμά μου»
                                                                     € $  ●► « » ▲▼◄ 

                                          ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/clubunescovp/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου